Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Toeju 13.05.2018 21:27

Wasyl z nami na kolejny sezon!

http://www.wislaportal.pl/34575,Marc...j_w_Wisle.html

Hives4 14.05.2018 10:13

Cytat:

Nikola Mitrović w meczu z Lechem Poznań
InStat: 297 [ 2 najwyższy po Bartkowskim 320]
Podania 94/106 [89% celnych]
Zwody: 3/3 [100%]
Strzały celne 1/1
Dystans: 10,20 km [3 najlepszy po Llonchu 11,09 km i Tiborze 10,51]
Podania kluczowe 2/4 [najwięcej, dzięki jego zagraniu doszło do bramki Brożka]
Straty: 10
No, ale idioci pod postami na fejsie i kilku debili na shoutboxie wiedzą lepiej. Zaraz pewnie i tu się uaktywni jakaś ameba z psem w avatarze xD

Mitrovic nas nie zbawi, ale w środku pola daje radę. Szczególnie, gdy obok biega LLonch.

FraMat 14.05.2018 10:37

Oprócz danych z Instata są jeszcze inne, niemierzalne,
Na przykład Instat nie mierzy:
- szybkości podejmowanych decyzji
- zwalniania bądź przyśpieszania gry
- trafności dokonywanych wyborów zagrań
- tego czy zagranie było pod presją rywala czy kiedy rywal znajdował się 20 metrów od piłkarza.

Widziałem wczoraj sporo udanych zagrań Mitrovicia, widziałem też wiele wołających o pomstę do nieba. Widziałem wycofywanie piłki (celne podanie) kiedy prosiło się wręcz o szybkie podanie do przodu.
Nie należę do grona hejterów Mitro, ale tez Instat nie może zamydlić mi oczu.

funkykoval 14.05.2018 10:42

Dokładnie takie samo mam odczucie FraMat - Mitrović kilka szybko wychodzących piłek, gdy było wolne pole dla wychodzących z przodu Imaza czy Boguskiego zatrzymał i oddawał piłkę do tyłu....
Owszem Mitrović gra i z wolnej piłki nieatakowany potrafi zagrać na nos, przy pressingu gra ostrożnie do tyłu....
To mniej więcej jak wyciąganie wniosków z faktu, że Mitrovic przebiega ponad 10 km na boisku.....

Karherop 14.05.2018 10:46

Sam go czesto bronilem, ale tego truchtania po każdej stracie nie jestem w stanie wybaczyć. Oldboy pełna gębą. Fajnie, że facet potrafi podać piłkę, ale to tylko jeden z wielu ważnych dla gracza elementów w piłce...

bridgeburner 14.05.2018 12:47

A ja mam wrazenie ze wczoraj wygladal naprawde niezle
Caly czas jest pod gra, zauwazcie ze zawsze jak ktos nie ma do kogo zagrac to pojawia sie dobrze ustawiony Mitrovic
Ok, ma swoje ograniczenia w mobilności(chociaz odnosze wrazenie, ze fizycznie wyglada po kolejnych meczach lepeij)
Ale przy 2 pitbulach obok (Llonch i Basha) jego wady mozna zamaskowac
Moim zdaniem powinien na rok zostac
Bardzo slabo za to ostatnio Imaz wyglada, same straty i zle decyzje, mam nadzieje, ze sie ogarnie na nowy sezon, bo moze dawac duzo jakosci

Ogryzek 14.05.2018 12:49

Dla mnie 2 ostatnie mecze Mitrovic zagrał dobrze. Nie mam uwag do jego gry. Cieszy wynik i wciąz o coś gramy. Kto by pomyślał :)

mr_kwolf 14.05.2018 13:37

Przy Mitrovicu trzeba zauważyć, ze jakby Kolar wykorzystał jego świetne podanie to całkiem inaczej byłby oceniany jego wczorajszy występ.

FraMat 14.05.2018 13:39

Ba, jakby Brożek wykorzystał jego dośrodkowanie, gdy dostał piłkę na klatkę i tylko obrońca zdążył ją zablokować.

Hives4 14.05.2018 15:29

Odejście Brożka i Głowackiego generuje pewien problem, a dokładnie - trzeba wybrać kapitana na przyszły sezon. To oczywiście zrobi drużyna, ale my możemy tu podyskutować. Jeśli będzie decydował staż i polskie obywatelstwo jak w tym sezonie to prawdopodobnie wyglądałoby to tak: 1. Boguski, 2. Sadlok, 3. Wasilewski. A wy jak chcielibyście, żeby to wyglądało? Wydaje mi się, że Wasyl będzie siedział głównie na ławce, a Boguś co najwyżej wchodził z ławki, więc najczęściej z opaską wychodziłby wtedy Sadlok. A kto jeśli nikogo z nich nie byłoby na boisku? Czy Bartkowski po ustabilizowaniu formy i wywalczeniu miejsca w składzie będzie jedną z opcji? A może Llonch po przedłużeniu kontraktu o 3 lata niczym dawniej Cantoro czy Cleber zacznie odgrywać większą rolę w szatni?

Karherop 14.05.2018 16:05

Zapomniałeś o Maleckim :P

Hives4 14.05.2018 16:09

Nawet gdyby został to i tak nigdy opaski kapitana nie założy :P Nie wiem skąd mu się to wzięło, ale kiedyś w wywiadzie powiedział, że nie ma takiej opcji. Nie wiem czy w szatni ma tak słabą pozycję (zawsze mówiono, że w szatni trzyma się najlepiej z... juniorami) czy to jego dziwne podejście. W każdym razie, Małeckiego nie ma sensu tu uwzględniać bez względu na to czy zostanie ;)

A swoją drogą, w meczu z Lechem nie było go nawet na ławce i jestem ciekaw czy świętował na stadionie pożegnanie Brozia i Głowy. Carlitosa i Sadloka było widać, a Małego nie zauważyłem.

silver03 14.05.2018 16:45

Też nie zauważyłem Małeckiego na pożegnaniu legend.

siedzenaganku2 14.05.2018 18:28

Llonch lub Carlitos na kapitana

xanti1906 14.05.2018 18:41

Cieszę się, że Wasilewski zostaje. Tak jak kiedyś Marcelo przy Głowackim, tak teraz Arsenić przy Wasylu i Głowie rozwinęli się bardzo mocno. Zoran, o ile nie odejdzie, ma jeszcze rok podpatrywania. Być może nie potwierdzą się plotki o 30-letnim Hiszpanie, tylko przyjdzie ktoś w stylu właśnie Marcelo/Arsenicia. Ktoś, kto będzie mógł przez rok spokojnie nabrać ogłady przy starszych kolegach.

Karherop 14.05.2018 19:23

Mały był na pożegnaniu. Zobaczcie na zdjęcia na oficjalnej stronie i nie powielajcie głupstw.

pepe72 14.05.2018 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siedzenaganku2 (Post 1501362)
Llonch lub Carlitos na kapitana

Raczej Wasyl. Mam nadzieję, że w Wiśle zawsze Polak będzie kapitanem.

mr_kwolf 14.05.2018 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1501371)

Cantoro? Cleber? To już raczej za późno na takie nadzieje.

Arkadiusz.Czerepach 14.05.2018 21:30

pytanie dotyczyło cąłkiem realnej sytuacji , gdy 3-jka "zelaznych" kandydatów : Boguś, Wasyl, Sadlok będzie poza pierwszą 11 (kontuzja lub ława)

pepe72 14.05.2018 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1501374)
Cantoro? Cleber? To już raczej za późno na takie nadzieje.

Obaj się spolonizowali ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1501375)
pytanie dotyczyło cąłkiem realnej sytuacji , gdy 3-jka "zelaznych" kandydatów : Boguś, Wasyl, Sadlok będzie poza pierwszą 11 (kontuzja lub ława)

Ciężko powiedzieć. Pytanie, jaka jest hierarchia w szatni.

Brozinho_23 14.05.2018 22:20

Cytat:

Na spotkanie z Arkiem i Pawłem zapraszamy w czwartek (17.05) o godz. 18.00 do restauracji "U Wiślaków".
Będziecie mieć okazję zadać naszym legendom pytanie, zrobić sobie zdjęcie czy otrzymać autograf. Serdecznie wszystkich zapraszamy!
źródło: SKWK

czaro 14.05.2018 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1501371)

Dla mnie narodowość nie ma znaczenia. Mam tylko nadzieję, że kapitan będzie utożsamiał się z Wisłą, a kibice z nim, że będzie odpowiadał nam charakterem.

dj_ibutti 15.05.2018 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop
Mały był na pożegnaniu. Zobaczcie na zdjęcia na oficjalnej stronie i nie powielajcie głupstw.

A konkretnie to na ktore zdjecie? Bo po meczu na murawie go nie było na 99,9%.

czaro 15.05.2018 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1501474)
A konkretnie to na ktore zdjecie? Bo po meczu na murawie go nie było na 99,9%.

W jednej z galerii na oficjalnej jest Małecki w korytarzu prowadzącym na murawę, stoi uśmiechnięty i patrzy. Jest jedyną osobą na zdjęciu. Ma na sobie różowy t-shirt.

ashkeczup 16.05.2018 10:58

Poprawcie mnie, ale w kulisach po meczu go nie ma?

tsw biała gwiazda 16.05.2018 11:56

Jedynie gdzie widać Małeckiego to przed meczem, jak stoi z Głowackim. Na późniejszych zdjęciach i wideo się już nie pojawił. Dziwne to skoro pojawiła się niemal cała drużyna (jedynie brak Kostala), nawet ten według "zawsze" świetnie poinformowanego janekx98 zmanierowany Balanyuk się pojawił. Chociaż na materiałach Denis wydaje się cieszyć z drużyną i nie widać po nim jakiejś obrazy na swoją rolę w zespole.

JudasPriest 16.05.2018 12:06

Za to Brlek strasznie smutny

lukaszsz86 16.05.2018 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1501502)
Za to Brlek strasznie smutny

bo zaraz trzeba wracać do Włoch, a pewnie chętnie by został w Krakowie

Hives4 16.05.2018 12:22

Obejrzałem całe kulisy, blisko 40 minut.

Co za wstyd. Na murawie razem z Głową i Broziem świętowali wszyscy! Wszedł kontuzjowany Sadlok w jeansach. Wszedł Brlek, który jest na wylocie. Wszedł Bałaniuk, który jest obrażony i nie mieści się nawet na ławce. Weszli wszyscy, stali na środku boiska i dziękowali legendom oraz cieszyli się razem z nimi i z trybunami. Przyjechali nawet Baszczyński, Pietia, Kosowski i inni. Wielkie święto. A Małecki? Mignął dwa razy w okolicach tunelu w zwykłej koszulce (brak barw, nie założył okolicznościowej koszulki), a po meczu nie wszedł na murawę. Jako jedyny z drużyny! Wszyscy byli, nawet kuhwa jego mać Bałaniuk i Brlek. Młody Chorążka. Pracownicy klubu. Każdy. Wszyscy podeszli nawet pod C i gniazdo. Tylko nie ta obrażona, żałosna gwiazdka. Serio, Mały, wypiehdalaj już stąd do Wigier czy Niecieczy. Nie wiem ile kosztuje usunięcie tatuażu, ale mogę się symbolicznie dorzucić. Wytatuuj tam sobie kukurydzę czy inny herb następnego klubu.

Edit:

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ubu_25517.html

Małecki jednak musi zapłacić karę. Teraz pewnie obrazi się na komisję ligi ;)

graficiarz 16.05.2018 17:21

Mały to Maly. Jak nie idzie obraża sie na cały świat. Nie sięga do pięt Brożkowi i Głowackiemu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl