![]() |
|
Cytat:
Mitrovic nas nie zbawi, ale w środku pola daje radę. Szczególnie, gdy obok biega LLonch. |
Oprócz danych z Instata są jeszcze inne, niemierzalne,
Na przykład Instat nie mierzy: - szybkości podejmowanych decyzji - zwalniania bądź przyśpieszania gry - trafności dokonywanych wyborów zagrań - tego czy zagranie było pod presją rywala czy kiedy rywal znajdował się 20 metrów od piłkarza. Widziałem wczoraj sporo udanych zagrań Mitrovicia, widziałem też wiele wołających o pomstę do nieba. Widziałem wycofywanie piłki (celne podanie) kiedy prosiło się wręcz o szybkie podanie do przodu. Nie należę do grona hejterów Mitro, ale tez Instat nie może zamydlić mi oczu. |
Dokładnie takie samo mam odczucie FraMat - Mitrović kilka szybko wychodzących piłek, gdy było wolne pole dla wychodzących z przodu Imaza czy Boguskiego zatrzymał i oddawał piłkę do tyłu....
Owszem Mitrović gra i z wolnej piłki nieatakowany potrafi zagrać na nos, przy pressingu gra ostrożnie do tyłu.... To mniej więcej jak wyciąganie wniosków z faktu, że Mitrovic przebiega ponad 10 km na boisku..... |
Sam go czesto bronilem, ale tego truchtania po każdej stracie nie jestem w stanie wybaczyć. Oldboy pełna gębą. Fajnie, że facet potrafi podać piłkę, ale to tylko jeden z wielu ważnych dla gracza elementów w piłce...
|
A ja mam wrazenie ze wczoraj wygladal naprawde niezle
Caly czas jest pod gra, zauwazcie ze zawsze jak ktos nie ma do kogo zagrac to pojawia sie dobrze ustawiony Mitrovic Ok, ma swoje ograniczenia w mobilności(chociaz odnosze wrazenie, ze fizycznie wyglada po kolejnych meczach lepeij) Ale przy 2 pitbulach obok (Llonch i Basha) jego wady mozna zamaskowac Moim zdaniem powinien na rok zostac Bardzo slabo za to ostatnio Imaz wyglada, same straty i zle decyzje, mam nadzieje, ze sie ogarnie na nowy sezon, bo moze dawac duzo jakosci |
Dla mnie 2 ostatnie mecze Mitrovic zagrał dobrze. Nie mam uwag do jego gry. Cieszy wynik i wciąz o coś gramy. Kto by pomyślał :)
|
Przy Mitrovicu trzeba zauważyć, ze jakby Kolar wykorzystał jego świetne podanie to całkiem inaczej byłby oceniany jego wczorajszy występ.
|
Ba, jakby Brożek wykorzystał jego dośrodkowanie, gdy dostał piłkę na klatkę i tylko obrońca zdążył ją zablokować.
|
Odejście Brożka i Głowackiego generuje pewien problem, a dokładnie - trzeba wybrać kapitana na przyszły sezon. To oczywiście zrobi drużyna, ale my możemy tu podyskutować. Jeśli będzie decydował staż i polskie obywatelstwo jak w tym sezonie to prawdopodobnie wyglądałoby to tak: 1. Boguski, 2. Sadlok, 3. Wasilewski. A wy jak chcielibyście, żeby to wyglądało? Wydaje mi się, że Wasyl będzie siedział głównie na ławce, a Boguś co najwyżej wchodził z ławki, więc najczęściej z opaską wychodziłby wtedy Sadlok. A kto jeśli nikogo z nich nie byłoby na boisku? Czy Bartkowski po ustabilizowaniu formy i wywalczeniu miejsca w składzie będzie jedną z opcji? A może Llonch po przedłużeniu kontraktu o 3 lata niczym dawniej Cantoro czy Cleber zacznie odgrywać większą rolę w szatni?
|
Zapomniałeś o Maleckim :P
|
Nawet gdyby został to i tak nigdy opaski kapitana nie założy :P Nie wiem skąd mu się to wzięło, ale kiedyś w wywiadzie powiedział, że nie ma takiej opcji. Nie wiem czy w szatni ma tak słabą pozycję (zawsze mówiono, że w szatni trzyma się najlepiej z... juniorami) czy to jego dziwne podejście. W każdym razie, Małeckiego nie ma sensu tu uwzględniać bez względu na to czy zostanie ;)
A swoją drogą, w meczu z Lechem nie było go nawet na ławce i jestem ciekaw czy świętował na stadionie pożegnanie Brozia i Głowy. Carlitosa i Sadloka było widać, a Małego nie zauważyłem. |
Też nie zauważyłem Małeckiego na pożegnaniu legend.
|
Llonch lub Carlitos na kapitana
|
Cieszę się, że Wasilewski zostaje. Tak jak kiedyś Marcelo przy Głowackim, tak teraz Arsenić przy Wasylu i Głowie rozwinęli się bardzo mocno. Zoran, o ile nie odejdzie, ma jeszcze rok podpatrywania. Być może nie potwierdzą się plotki o 30-letnim Hiszpanie, tylko przyjdzie ktoś w stylu właśnie Marcelo/Arsenicia. Ktoś, kto będzie mógł przez rok spokojnie nabrać ogłady przy starszych kolegach.
|
Mały był na pożegnaniu. Zobaczcie na zdjęcia na oficjalnej stronie i nie powielajcie głupstw.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
pytanie dotyczyło cąłkiem realnej sytuacji , gdy 3-jka "zelaznych" kandydatów : Boguś, Wasyl, Sadlok będzie poza pierwszą 11 (kontuzja lub ława)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Poprawcie mnie, ale w kulisach po meczu go nie ma?
|
Jedynie gdzie widać Małeckiego to przed meczem, jak stoi z Głowackim. Na późniejszych zdjęciach i wideo się już nie pojawił. Dziwne to skoro pojawiła się niemal cała drużyna (jedynie brak Kostala), nawet ten według "zawsze" świetnie poinformowanego janekx98 zmanierowany Balanyuk się pojawił. Chociaż na materiałach Denis wydaje się cieszyć z drużyną i nie widać po nim jakiejś obrazy na swoją rolę w zespole.
|
Za to Brlek strasznie smutny
|
Cytat:
|
Obejrzałem całe kulisy, blisko 40 minut.
Co za wstyd. Na murawie razem z Głową i Broziem świętowali wszyscy! Wszedł kontuzjowany Sadlok w jeansach. Wszedł Brlek, który jest na wylocie. Wszedł Bałaniuk, który jest obrażony i nie mieści się nawet na ławce. Weszli wszyscy, stali na środku boiska i dziękowali legendom oraz cieszyli się razem z nimi i z trybunami. Przyjechali nawet Baszczyński, Pietia, Kosowski i inni. Wielkie święto. A Małecki? Mignął dwa razy w okolicach tunelu w zwykłej koszulce (brak barw, nie założył okolicznościowej koszulki), a po meczu nie wszedł na murawę. Jako jedyny z drużyny! Wszyscy byli, nawet kuhwa jego mać Bałaniuk i Brlek. Młody Chorążka. Pracownicy klubu. Każdy. Wszyscy podeszli nawet pod C i gniazdo. Tylko nie ta obrażona, żałosna gwiazdka. Serio, Mały, wypiehdalaj już stąd do Wigier czy Niecieczy. Nie wiem ile kosztuje usunięcie tatuażu, ale mogę się symbolicznie dorzucić. Wytatuuj tam sobie kukurydzę czy inny herb następnego klubu. Edit: http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ubu_25517.html Małecki jednak musi zapłacić karę. Teraz pewnie obrazi się na komisję ligi ;) |
Mały to Maly. Jak nie idzie obraża sie na cały świat. Nie sięga do pięt Brożkowi i Głowackiemu
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl