![]() |
Cytat:
:> |
Cytat:
Co do tego szmacenia, to dziada poznać po tym, ze nie ma honoru odejść, gdy sam widzi, ze spieprzył po raz kolejny robotę. Bo jest tak chytry na pieniądze, pomimo zarobienia ich w naszej lidze i reprezentacji w ilości znacznie przewyższającej dorobek innych trenerów w ekstraklasie. |
Cytat:
|
Tak jeeest! Czwórka do brydża Cupiał, Smuda, Kapka i Rogala.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnóstwo epitetów. Jak przy odejściu Maaskanta. Zarzuty nawet podobne - niewystawianie genialnej młodzieży, w końcu "Czekaj na pewno nie zagra gorzej niż Jaliens"*. Przepraszam, powinno być raczej: "Żemło gorzej niż Dudka"... Do tego i tu, i tu ludzie bez honoru, bo nie zrzekli się pieniędzy prawnie im się należących po przedwczesnym zwolnieniu z kontraktu z powodu widzimisię właściciela. Widzicie - taka jest idea kontraktu: chroni obie strony. Ja nie mogę się wypiąć na pracodawcę i nagle zmienić klub, on nie może mnie kopnąć w cztery litery bez poniesienia konsekwencji finansowych. IMHO za brak honoru uważam niewywiązywanie się z podpisanych umów. Mógłbym tak długo tłumaczyć, ale zwyczajnie za głupi jesteście. Nie nauczyliście się przy poprzednich kilkudziesięciu iteracjach karuzeli trenerskiej, nie nauczycie się i teraz. Prosiłbym tylko moderatorów o zrobienie porządku z kilkoma zbyt wulgarnymi osobnikami. Stosunek pomyj do rzeczywistej dyskusji jest coraz gorszy, niedługo zacznie się wyzywanie Smudy od chujów. A nie ma się co oszukiwać - wcześniej czy później podobne zarzuty zaczną padać pod adresem Moskala. Z ust tych samych osób. Może warto całość wyhamować? __________________________________________________ _______________ * Zagrał. Wielokrotnie. Właściwie, to nigdy się do poziomu Jaliensa nawet nie zbliżył. To tak w ramach przypomnienia, bo wielu mogło zapomnieć o tym, że mamy takiego gracza w kadrze. W końcu teraz modny jest Żemło. |
Ktoś się zgodził na taką, a nie inna jego pensję, więc najazdy akurat za to są bezsensowne.
Ja co prawda czuję ulgę, że go pożegnano, ponieważ nic już Wiśle nie dawał, ale jedno muszę przyznać, Smuda nigdy nie odpadł w pucharach z niżej notowanym rywalem - jak np. Skorża. |
Cytat:
I właśnie Ty nie nadawałbyś się na trenera. Możesz sobie równie dobrze przybić piątkę ze Smudą. Trener ma umieć trafić do każdego zawodnika, zależnie od jego charakteru. A nie uznawać metodę "O.......ę Cię i zapierdalaj" . Pojechać z grubej rury - owszem. Ale do ....y nędzy nie w mediach tylko w szatni. Cytat:
Co do Moskala się nie wypowiem. Kolega albo trolluje, albo nie ma zielonego pojęcia na temat tego trenera. |
Wywiad na Weszło z Glikiem:
Cytat:
|
Cytat:
On robi co chce, przelewa pieniądze jak chce i kiedy chce ; wszystko zależy od jego widzimisie i sytuacji finansowej jego firmy (może być go nie stać - podejrzewam, że teraz w kryzysie i z racji problemów natury prawnej nie może dysponować taką ilością pieniędzy jakąby chciał, aby nie narazić na szwank płynności TF). Dlatego też w Wiśle od dłuższego czasu przykręcony jest kurek. To jak to księgowi później zaksięgują to już zupełnie inna bajka. Przestańcie szerzyć bzdury typu, że Cupiał nie może dysponować swoim majątkiem wedle uznania. Fakt, jest trudniej, bo niby w teorii można go pozwać o działanie na szkodę spółki, ale powiedzcie mi kto byłby takim idiotą? Zarówno w TF jak i Wiśle wszyscy tańczą jak boss zagra i nie ma co tutaj szerzyć kocopołów, że jest inaczej. Co do Smudy. Jego drużyna miała przebłyski świetnej gry, szczególnie na początku sezonu Wisła grała fantastyczną piłkę. Później im dalej w las tym gorzej. Inna sprawa czy to faktycznie kwestia warsztatu Smudy, czy raczej tego, że naszym piłkarzykom nie było z nim po drodze. Wg mnie to piłkarze go zwolnili. I może niekoniecznie za sam warsztat, czy dlatego, że uznali, że jest słabym trenerem. Myślę, że zadecydowały : jego wredny charakter, wybujałe ego i chamstwo w codziennym obejściu. Stawiam, że mieli go już najzwyczajniej w świecie dość. |
Zdaje się, że kiedyś mieli też dość pewnego trenera z Rumuni. Wiadomo, nie ta sama półka, ale takie sytuacje nie powinny mieć miejsca.
|
Cytat:
A pamiętajmy ze On nie bral udziału w przygotowaniach ze swoim zespole a kopal jedynie w rezerwach...o ile w ogole cos tam się dzialo z jego udzialem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim zdaniem Burliga ma dobre wyniki POMIMO Smudy a nie dzięki niemu.
|
Inna rzecz (tak całkiem obok tematu ;) ), to skoro typ na oficjalnym fb Wisły pisze "Boban", to o Łukaszu Burlidze nie powinien pisać tylko z samego nazwiska.
|
Cytat:
|
Burliga już za Skorży miał świetne wyniki, więc raczej "pomimo". Nie zmienia to faktu, że grać przyzwoicie zaczął za Smudy.
|
Może po prostu każdy organizm jest inny i różnie reaguje na obciążenia treningowe. Burligowy akurat był dopasowany do treningu smudowego, ale innych to zajechało. To, że Smuda nie dobiera obciążeń treningowych do indywidualnych możliwości zawodników raczej dobrze o nim nie świadczy.
|
Cytat:
|
Burliga zawsze miał ,,zdrowe płuca" więc nie łączył bym tego ze Smudą. Poprostu taki typ.
|
Podobnie Boban, też widać, że ma on świetne parametry wydolnościowe z 'bazy'.
Myślę, że na stronie piszą Boban bo jest to bardzo charakterystyczne imię, raczej drugiego takiego w ekstraklasie nie ma. Za to w samej Wiśle Łukaszów w różnych grupach wiekowych zapewne się znajdzie troszkę :) Także nie ma co się czepiać. |
Dzisiaj w wywiadzie z Frankowskim przeczytałem ze swego czasu Smuda nie puścił żadnego piłkarza ze zgrupowania na wesele do Franka. Mimo że wcześniej to obiecał. Ot. Cały Franek.
|
Zawsze robił to z czego miał korzyści. Z puszczenie na wesela miałby guzik a nie korzyść.
|
Cytat:
|
Właśnie o to chodzi, że nie zmienił się NIC. Citko piłkarz lat 90-tych, Smuda trener lat 90-tych. Piłka poszła do przodu, Citko zakończył karierę, Smuda w tych latach został. Przynajmniej trenersko.
|
Smuda: Krzyczałem na Donalda dla jego dobra
http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...ra_595951.html |
|
Z tym Smuda to jest jakis niesmaczny zart, gosc sie sadzi z Wisła o 1.1mln a w zamian wraca do klub, to co sie dzieje w tym klubie jest poprostu chore.
|
Proszę modów o zmianę nazwy tematu na "Franciszek Smuda Dyrektorem Sportowym Wisły Kraków (...):rotfl:".
|
Jak kiedyś.nadejdzie taki smutny (niewątpliwie) dzień, że Franciszka S. nie będzie już z nami na tej ziemi, to bardzo bym prosił aby jego ciało posypać solą i spalić, bo mam poważne obawy, że jest gotów pracować w Wiśle jako duch...
|
Wiadomo skupiamy sie w duzym stopiniu na Smudzie (Boze Chron WIsle),ale istnieje inny szkodnik ktory chyba w iekszym stopniu knuje i spiskuje w tym klubie.Az takich pomyj na Franza nie wylewajcie,sa inni gorsi.
|
Coś mi się nie zgadza. Franek i Mały w jednym klubie? To tak jak cygan w urzędzie pracy.
|
Zgadza sie zgadza - po zasiłek przyjdzie.
|
Czym się zajmuje dyrektor sportowy?
|
hmm
jeśli Franciszek zada to pytanie Zbychowi Kapce to ....a wyobrażam sobie najrozmaitsze odpowiedzi zaczynając od łapania kangurów w Etiopii kończąc na zbieraniu grzybów w lasach tucholskich. ale chyba najlepsza odpowiedz zbycha była by taka : dyrektor sportowy zajmuje sie zbieraniem kwitów na swojego pracodawcę |
Odpowiadając cytatem z Franciszka S.
"Dzieli sie doświadczeniem" |
Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że po nowym roku witamy Smudę w nowej roli. Kto wie, czy Pawłowski to nie był pierwszy jego pomysł. Oni zdaje się są przyjacioły.
W każdym razie ja proponuję szulać wzmocnień w Jugosławii ewentualnie Czechosłowacji. To są. dobre kierunki . |
W Wigilię spełniają się różne życzenia - nawet te niewypowiedziane - więc nie wywołujcie Smudy z lasu panowie ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl