Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

0 22 23.09.2010 20:06

No, ale co jest problematycznego w tym Zielińskim. Przy Boguskim powiedzmy, że się łaskawie zgodzę - ale tu? Totalnie tego nie rozumiem.

EDIT: A tak własnie nie było? Wtedy mu łaskawie odpuścili, a teraz już nie.

sq 23.09.2010 20:12

No tu mówię :)
Wg mnie powinno być tak:
"Komisja Ligi po meczu z Jagiellonią i wypowiedziach trenera Zielińskiego nt. arbitra zdecydowała się ukarać p. Zielińskiego karą 3 tysięcy złotych i dyskwalifikacją na 2 mecze w zawieszeniu na 6 miesięcy"
i po meczu ze Śląskiem powinno być tak:
"Komisja Ligi po meczu ze Śląskiem i wypowiedziach trenera Zielińskiego zdyskwalifikowała na 2 mecze i dodatkowo nałożyła karę 6 tysięcy złotych"

Raphael 23.09.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 985362)
No, ale co jest problematycznego w tym Zielińskim. Przy Boguskim powiedzmy, że się łaskawie zgodzę - ale tu? Totalnie tego nie rozumiem.

Przede wszystkim wymiar kary. Gdyby powiedzmy rzucił bidonem w sędziego, albo pobił kibica to co innego. Czas jej ogłoszenia - 1 dzień przed meczem też dość niewygodny dla rywali Legii. Zaraz pewnie rzucisz mi tu jakiś paragraf z regulaminu. Problem w tym, że w regulaminie jest pole do interpretacji i odpowiednią interpretacją można podjąć niezbyt sprawiedliwą decyzję jeśli się tylko chce.

0 22 23.09.2010 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985368)
Przede wszystkim wymiar kary. Gdyby powiedzmy rzucił bidonem w sędziego, albo pobił kibica to co innego. Czas jej ogłoszenia - 1 dzień przed meczem też dość niewygodny dla rywali Legii.

Wymiar kary - po bluzganiu dwa razy z rzędu, w tym raz dzień po poprzedniej karze... Znowu mieli mu dać zawieszenie? Komisja ligi zawsze zbiera się w czwartki, Zieliński wystąpił o przesunięcie jego sprawy z zeszłego tygodnia na ten, gdyż chciał się stawić osobiście, a w zeszły czwartek był w Turynie. Znowu niestety nie wiesz o czym piszesz... :)

Uran235 23.09.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 985026)
Oj Uran zabolala riposta :)

:rotfl: Jak pisałem, że maturę masz przed sobą to się zgrywałem. Teraz zaczynam podejrzewać, że Ty faktycznie synek jesteś. Mógłbym napisać, że wszystkie laski w Poznaniu wyglądają jak Kserkses z "300", tylko noszą wąsy- efekt Waszej niezdrowej fascynacji Niemcami... I co i byś się o to obraził, przejął się w ogóle tym tekstem? Nie? Dlaczego? No właśnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 985026)
A co jesl iw kazdym meczu bedzie strzelal?

Praktycznie strzelal tylko Lewy, ile mial asyst? Nie sadze zeby duzo, dlatego jesli Rudnevs tez tyle strzeli i reszta druzyny tez tak malo to jaki wniosek z tego wyjdzie? Ze nie musial wypracowywac innym sytuacje bo sam 3/4 meczy wygra.

Faktycznie, Lewy miał tylko 4 asysty. Ale asysty to tylko ostatnie podania, sucha statystyka niekoniecznie oddająca wkład w grę. Lewandowski robił waszą grę. Absorbował obrońców, wyciągał ich, przepychał, robił miejsce kolegom, robił młyn, potrafił zagrać tyłem do bramki, albo zrobić wyblok. Tego statystyka asyst nie obejmuje, ale ma gigantyczny wpływ na grę ofensywną. Ogólnie rzecz biorąc bez Lewandowskiego gracie pytę taką samą jak my. Tylko my jesteśmy w dużym dołku fizycznym i psychicznym, w dodatku gramy bez defensywy. U nas może być lepiej, u Was niespecjalnie. Jeżeli naprawdę myślisz, że jeden zawodnik wygrywa mecze i to jest ten, który strzela bramki, to jesteś po prostu śmiesznym trollem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 985207)
i dlatego właśnie Brożek jest napastnikiem w skali europejskiej słabym, bo strzela bramki w zasadzie tylko z pola karnego, co więcej po dobrym podaniu, bo w tymże polu karnym już minąć rywala za bardzo nie potrafi, jedynie czasem wyprzedzić. A asystować i owszem, zdarza się Brożkowi, tylko widzisz, on musi dostać piłkę w okolicach bramki, najlepiej tak aby stać przodem do akcji - wtedy zagra ładną piłkę. Nie potrafi on sam dla siebie wykreować pozycji bądź do strzału bądź do asysty.

Brożkowi nie "zdarza się" asystować. Zeszły sezon to było dno w jego wykonaniu a i tak uzbierał 10 bramek i 10 asyst. To najwięcej asyst w lidze (ex aequo). Wcześniejsze sezony to po 7 asyst. A jak pisałem asysty to tylko sucha statystyka, która jest tylko wycinkiem całokształtu kreowania gry przez danego zawodnika. Brożek w formie, to jeden z niewielu zawodników w lidze, który swoim ruchem wymusza podania, a nie odwrotnie, to jest gość, który na kilku metrach potrafi zgubić krycie. I nie musi dostać piłki w polu karnym. Po prostu taki styl preferował jak był młody. Potem przyszedł Skorża, taktyka nie istniała i Brożek robił co mógł. Po pierwsze za Skorży nikt nie grał indywidualnie, a Brożek i drybling i szybkości siłę ma- kwestia żeby przekonać go do wykorzystywania tych umiejętności (oczywiście zakładając, że wróci do dawnej formy, co wcale pewne nie jest). Do tego Brożek potrafi strzelić z dystansu, chociażby z Czechami to pokazał. nie jest to jego atut ani nawet jakaś mocna strona, ale on to jednak też potrafi.

Cytat:

Powiedz jeszcze, skoro poruszyłeś temat, co dawało to "cofanie" się Brożka po piłkę? Bo ja mam właśnie wrażenie, że od kiedy w Wiśle zabrakło jakiekolwiek jakości w linii pomocy, i przestały do Pawła dochodzić zagrania w okolice pola karnego (poza oczywiście dzidami Skorży które go mogły tylko frustrować), właśnie dlatego zaczął się "cofać" i rozegrał najgorszy sezon w swojej karierze, w którym liczono mu minuty bez gola. Bo Paweł z dystansu nie uderzy, nie szarpnie też jak Błaszczu czy chociażby Paulista. Nie ta technika, nie to panowanie nad piłką.

Jak Błaszczu nie szarpnie, ale lepiej niż Paulista potrafi podryblować, tylko tak jak mówię w takim ustawieniu nie ma okazji. Z tymi minutami bez gola to mówisz o ostatnim sezonie? To była patologia, bo Brożek po piłkę musiał wracać się pod własną połowę. Ja mówię o rozgrywaniu akcji, przede wszystkim przed polem karnym. Bo Brożek do rozgrywania zaczął się włączać już dawno. Wiem, że to trudno zauważyć, bo po takim kopnięciu sędzia nie gwiżdże i nie pokazuje na środek boiska, ale Brożek był bardzo aktywny w rozegraniu. Grał tyłem do bramki, rozdzielał podania do boków, gral klepki przed polem karnym, potrafił jednym zagraniem przyspieszyć akcję, zagrać kluczową otwierającą piłkę.

Cytat:

Paweł Brożek jest jedynym prawdziwym napastnikiem w naszej kadrze, jest nam potrzebny, co więcej, w sytuacji gdy zaczniemy lepiej operować piłką dzięki Riosowi, Boukhariemu, Żurawiowi czy Małemu będzie on bramki strzelał, bo to typ żyjący z podań, a będzie jedynym wysuniętym piłkarzem. Jednakże nie rozumiem bezkrytycznego podejścia do Pawła które prezentuje 90% kibiców Wisły, gdyż wymaga się od niego właśnie tylko strzelania goli, a ja bym chciał żeby jeszcze czasem podjął ryzyko i brał na siebie ciężar gry w ofensywie i kreowania akcji dryblingiem.

Paweł angażuje się w grę. Jak długo był w formie (do feralnej kontuzji w Bełchatowie), to on ratował posadę Skorży, bo brak jakiejkolwiek taktyki ze strony trenera maskował właśnie swoim zaangażowaniem w kreowanie gry. Gdyby trzymał się szesnastki, ostatniego mistrzostwa by nie było. Natomiast co do gry indywidualnej to mówię- Brożek jej nie pokazywał, bo za Skorży nikt jej nie pojazywał. Dryblingi się chyba trenerowi nie podobały, bo wiecznie coś miał do Paulisty, Małeckiego w miejsce beznadziejnego Łobodzińskiego pół roku nie zdecydował się wprowadzić i ogólnie gra 1 na 1 za jego kadencji nie istniała.

Cytat:

O ile dobrze widzę krytykujesz Rudnevsa że na razie tylko strzela bramki i nie daje tyle co Lewandowski, i zażarcie dyskutujesz z poznaniakiem.. Widzisz drzazgę w oku Lecha, a belki we własnym nie?

Maaskant póki co celowo przywiązał Brożka do pola karnego, bo w naszym ustawieniu, bez ruchliwości, przy fatalnej formie fizycznej, zawsze brakowało ludzi w polu karnym. Brożek potrafi grać w głębi pola, co pokazywał w poprzednich sezonach ale w tej chwili mamy inne priorytety. My budujemy właściwie od nowa, bo Skorża zostawił spaloną ziemię a jak się okazało Kasperczak jeszce tylko po nim poprawił. Lech stracił tylko jednego zawodnika i nie potrafi go zastąpić, a gra bez tego zawodnika leży i kwiczy. Lech ma problem z konstruowaniem sytuacji na własnym boisku grając przeciwko Arce Gdynia. Okresami jest żałośnie bezradny kiedy przeciwnik się nie odsłoni tak jak Juventus. I to wynika z tego ile dawał im Lewandowski i jak bardzo potrzebują takiego zawodnika żeby gra im się zazębiała.

Co do Lecha z Legią. Mimo wszystko będę wielce zaskoczony wynikiem innym niż zwycięstwo Lecha. Legia gra straszną padakę w każdej formacji. W dodatku Skorża u nas pokazał, że zawala mecze o dodatkową stawkę. Nie wierzę, że tym razem będzie inaczej.

Raphael 23.09.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 985370)
Wymiar kary - po bluzganiu dwa razy z rzędu, w tym raz dzień po poprzedniej karze... Znowu mieli mu dać zawieszenie? Komisja ligi zawsze zbiera się w czwartki, Zieliński wystąpił o przesunięcie jego sprawy z zeszłego tygodnia na ten, gdyż chciał się stawić osobiście, a w zeszły czwartek był w Turynie. Znowu niestety nie wiesz o czym piszesz... :)

Z przepisami zapewne wszystko jest w porządku w przypadku tej decyzji. Bardziej chodzi ducha sprawiedliwej rywalizacji ligowej. Jeśli przed niezwykle ważnym meczem wyklucza się, w oparciu o wątpliwą szkodliwość przewinienia, ważny element drużyny przeciwnej, jakim jest trener, to coś tu nie gra.

Przypomina to sytuację ze słynnym rzutem wolnym w meczu Craxy z ... jakąś drużyną z Warszawy chyba :). Kara miała uzasadnienie w przepisach, ale wybiórczość w ocenie akurat tej sytuacji podziałała na korzyść jednej ekipy. Wszystko było zgodne z przepisami, ale nie z duchem rywalizacji sportowej.

legion18 23.09.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985368)
Przede wszystkim wymiar kary. Gdyby powiedzmy rzucił bidonem w sędziego, albo pobił kibica to co innego. Czas jej ogłoszenia - 1 dzień przed meczem też dość niewygodny dla rywali Legii. Zaraz pewnie rzucisz mi tu jakiś paragraf z regulaminu. Problem w tym, że w regulaminie jest pole do interpretacji i odpowiednią interpretacją można podjąć niezbyt sprawiedliwą decyzję jeśli się tylko chce.

Ta komisja zbiera są w każdy czwartek. Sprawa Zielińskiego miała być rozpatrywana w zeszły czwartek, ale poprosił o zmianę terminu, gdyż gościł w Turynie. To już nie chodzi nawet, że "zachowywał się niestosownie" w 2 meczu z rzędu, ale Zieliński w meczu ze Śląskiem został wyrzucony na trybuny, jak piłkarz jest wyrzucany z boiska to z urzędu ma 2 mecze dyskwalifikacji, więc czemu ma to nie dotyczyć trenera. Co do Vrdoljaka się zgodzę, że powinien zostać ukarany.

sq 23.09.2010 21:03

Skorży nie dotyczyło po Lech-Wisła :)

studio2 23.09.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 985373)
bla bla bla

Ok przepros siostre, widze ze naprawde strasznie Cie to boli :lol: koniec tematu.

ps1. jutro bedzie remis
ps2. Zeilinski nam kompletnie nie jest potrzebny na lawce

Raphael 23.09.2010 21:24

OK. Nie ma sensu już dłużej toczyć tej dyskputy. Chodziło mi cały czas o to, żeby jedną miarą traktować wszystkie kluby. Jeśli zawodnik jednej drużyny brutalnie fauluje - to trzeba go zawiesić bez względu na to, w jakiej gra drużynie. Jeśli zrobi to gracz innego klubu to trzeba go potraktować tak samo. Jeśli trener popełni jakieś większe wykroczenie - postąpić tak samo. Jednak trzeba to robić umiejętnie i nie faworyzować żadnej ze stron. Dlatego nie karać za rzekome faule, nie wykluczać za za byle pyskówki trenerów tylko raczej karać ich pieniężnie. Na pierwszym miejscu powinna stać sprawiedliwa rywalizacja. Wiem, że to co pisze to mrzonki, jakoś trzeba było podsumować tę dyskusję :).

0 22 23.09.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985421)
. Jednak trzeba to robić umiejętnie i nie faworyzować żadnej ze stron. .

Proste, dlatego trzeba było teraz odpuścić i zawiesić na następny. A że Lech gra znowu z Warszawa, tym razem Polonią to trzeba jeszcze na następny, bo nie można faworyzować Warszawy. Najdogodniej będzie wybrać mecz z Cracovią, bo 1)już był 2)jest beznadziejna.

Raphael 23.09.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 985423)
Proste, dlatego trzeba było teraz odpuścić i zawiesić na następny. A że Lech gra znowu z Warszawa, tym razem Polonią to trzeba jeszcze na następny, bo nie można faworyzować Warszawy. Najdogodniej będzie wybrać mecz z Cracovią, bo 1)już był 2)jest beznadziejna.

Raczej wlepić wyższą kare finansową Zielińskiemu (bo dyskwalifikacja to trochę za wysoka kara wg mnie, już nawet nie ważne, że przed meczem z "L") i w innych opisywanych tu przypadkach (Boguski, Vrdoljak) też podjąć sprawiedliwe decyzje. Przede wszystkim nie zabijać ducha rywalizacji.

rafkur 23.09.2010 21:38

A cóż wy tak tego wuefiste bronicie - kolejny raz zachował się jak burak i wreszcie się ktoś zlitował i coś z nim zrobił.

Ps. nadchodzi jeden z 4 dni w roku kiedy będę kibicował Legii ))))

0 22 23.09.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985428)
Raczej wlepić wyższą kare finansową Zielińskiemu (bo dyskwalifikacja to trochę za wysoka kara wg mnie, już nawet nie ważne, że przed meczem z "L")

Znając życie to nawet nie wiesz co Zieliński powiedział.. Serio czasami warto powiedzieć: myliłem się albo dałem się nabrać :)

wolfy 23.09.2010 21:59

Dobra - pytanie do kibiców Lecha:
Czy uważacie, że Zieliński nie zasługuje na karę? Ale tak serio, bo o ile rozumiem wasze emocje przed meczem z Legią, to wisiała ona nad nim już od dłuższego czasu. Naubliżał jak prostak sędziemu podczas konferencji, odstawia jakieś cyrki podczas meczy...

Piłka to rozrywka, na transmisje idą duże pieniądze, a reklamodawcy i stacje telewizyjne nie chcą by produkt o nazwie Ekstraklasa kojarzył się z akcjami jak spod wiejskiej dyskoteki. Dlatego takie zachowania będą tępione.

A że timing jest jaki jest...
:D

Trzeba się przyzwyczaić. Wy przynajmniej macie pewność, że zasłużył, bo akcja z Boguskim to dopiero był przekręt...

Do czego zmierzam - wygląda to nieciekawie, ale Zieliński sam się o to prosił. To nie był nawet pretekst, gość jechał po bandzie, aż wreszcie się doigrał. Wszyscy zapłacicie za jego głupotę i brak kultury.

P.S. Na pocieszenie - Legia nic na tym nie zyska, bo Skorża to żaden trener:D Już lepiej dla nich, gdyby to jego zawiesili, może by zmiennik przynajmniej ze zmianami trafił.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985378)
Jeśli przed niezwykle ważnym meczem wyklucza się, w oparciu o wątpliwą szkodliwość przewinienia, ważny element drużyny przeciwnej, jakim jest trener, to coś tu nie gra.

Szkodliwość wcale nie jest wątpliwa. Zieliński robił straszną wieś, było kwestią czasu kiedy się doigra...

Raphael 23.09.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 985430)
Znając życie to nawet nie wiesz co Zieliński powiedział.. Serio czasami warto powiedzieć: myliłem się albo dałem się nabrać :)

Trzymasz się uparcie tego Zielińskiego, a to jest tylko jeden przypadek. Tak jak pisałem, istotne jest dla mnie sprawiedliwe traktowanie wszystkich drużyn. Legia w niektórych przypadkach jest niestety trochę faworyzowana przez centralę (nie ona jedna, np. warto przypomnieć sobie decyzje komisji licencyjnej). Gdyby nie poprzednie ciekawe decyzje to w ogóle nie pisałbym tu o Zielińskim.

wolfy 23.09.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985451)
Trzymasz się uparcie tego Zielińskiego, a to jest tylko jeden przypadek. Tak jak pisałem, istotne jest dla mnie sprawiedliwe traktowanie wszystkich drużyn. Legia w niektórych przypadkach jest niestety trochę faworyzowana przez centralę (nie ona jedna, np. warto przypomnieć sobie decyzje komisji licencyjnej). Gdyby nie poprzednie ciekawe decyzje to w ogóle nie pisałbym tu o Zielińskim.

O matko. Tak było odkąd pamiętam.

Taki Kucharski przespacerował się kiedyś po Głowackim, a komisja pogroziła mu tylko palcem. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia:D

krzywy 23.09.2010 22:23

nadchodzi jeden z dwóch dni w roku kiedy będę kibicował Amicolechowi. Dobić tą warszafską kur...tyzanę!!!

0 22 23.09.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985451)

Taki Saks był jednocześnie pracownikiem Telefoniki i konstruował zestawy sędziowskie na mecze, a taki Basałaj był najpierw prezesem Wisły, potem szefem Ekstraklasy, a teraz znowu prezesem Wisły. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia:D

Każdy takie coś ma na każdego i każdy będzie próbował to obalać.

"Takie są realia" :)

Raphael 23.09.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 985456)

Taki Kucharski przespacerował się kiedyś po Głowackim, a komisja pogroziła mu tylko palcem. Do dziś mnie krew zalewa, jak o tym myślę, ale takie są realia:D

Jak wiem, że tak było, jest i będzie. Nie tylko w naszej lidze. Mimo tego jak sytuacja się po raz n-ty powtarza to wcale nie znaczy, że nie można po raz n-ty zwrócić na to uwagę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 985476)
Ale jaka sytuacja się powtarza bo nie za bardzo rozumiem?Słusznie dostał bana na 2 mecze?Słusznie, więc o co chodzi?

W meczu Legia-Cracovia rzut wolny też był słuszny, tj. zgodny z przepisami, jednak w zestawieniu z innymi decyzjami sędziego w tym i wielu innych meczach w identycznych sytuacjach pojawia się pewna niekonsekwencja. Ale o tym była już dyskusja.

1q2 23.09.2010 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 985466)
Mimo tego jak sytuacja się po raz n-ty powtarza to wcale nie znaczy, że nie można po raz n-ty zwrócić na to uwagę.

Ale jaka sytuacja się powtarza bo nie za bardzo rozumiem?Słusznie dostał bana na 2 mecze?Słusznie, więc o co chodzi?

PoloniaDumaStolicy 23.09.2010 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 985162)
On go zdobył czy raczej jego koledzy? Z tego co pamiętam to nie grał w finale.

Do tego finału trzeba było dojść.

kreseq 24.09.2010 00:21

Nie wiem czy warto jutro kibicowac Lechowi... Wszystkie znaki na niebie i pod stadionem wskazuja ze w razie porazki z Leszkami Maciek bedzie musial szukac innego "Klanu" :D

Tekst o kur....tyzanie przemilcze bo z burakami nie ma co wojowac :D "Czlowiek ze wsi wyjdzie..." :D

1q2 24.09.2010 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 985502)
Nie wiem czy warto jutro kibicowac Lechowi... Wszystkie znaki na niebie i pod stadionem wskazuja ze w razie porazki z Leszkami Maciek bedzie musial szukac innego "Klanu" :D

Tekst o kur....tyzanie przemilcze bo z burakami nie ma co wojowac :D "Czlowiek ze wsi wyjdzie..." :D

Chłopak się tak dowartościował a Ty go zlewasz - nie ładnie:D

A Maćkiem to proszę bez takich żartów;)

emj10 24.09.2010 01:18

Mam tak samo kreseq.
Na mecz się dzisiaj wybieram, ale dla dopingu. Wynik jest kwestią drugorzędną, ale chyba pora zwijać manatki panie Maćku.

transmisje 24.09.2010 01:39

Witam,

Pyt. Czy Zieliński dostał karę słusznie?
Odp. Kara się należała bo było to kolejne przewinienie w ciągu 2 tygodniu a nie dzień po dniu jak to mówi tutaj Legionista.

Pyt. Czy należało się akurat przed meczem?
Odp. Jeśli się nie mylę to władza się spotyka w czwartki i wtedy podejmuje decyzje więc wyluzujcie.

Pyt. Czy kara nie jest zbyt surowa?
Odp. Ciężko powiedzieć: (Przerwa meczu: Zieliński wbiega na murawę i odgania grajków po czym dyskutuje z arbitrem i schodzą do szatni. Druga połowa i wszyscy wychodzą a Zieliński nagle wysłany na trybuny. Tydzień wcześniej to kierownik Lecha został odesłany na trybuny a Zieliński dostał raczej karę za wypowiedź późniejszą. Przypomnę że karny dla Śląska niesłuszny a według powtórek C+ spalonego Rudnevsa nie było)

A co do jutra to mam nadzieję że wygramy :)

Pozdro

EDIT: Wolfy ma trochę racji, Na pocieszenie dodam że Lech w drugiej Połowie bez Zielińskiego zagrał znacznie lepiej :P

0 22 24.09.2010 02:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez transmisje (Post 985505)
Pyt. Czy Zieliński dostał karę słusznie?
Odp. Kara się należała bo było to kolejne przewinienie w ciągu 2 tygodniu a nie dzień po dniu jak to mówi tutaj Legionista.

Legionista jednak ma rację, bo nie pisał, ze przewinienie nastąpiło dzień po dniu (bo niby jak?) tylko, że między drugim przewinieniem, a pierwszą karą minął... jeden czy dwa dni. A to różnica. Jednego dnia facet zostaje ukarany za buracki styl, by drugiego czy trzeciego dnia znowu uprawiać buracki styl.

Ale i tak dzięki za dość wyważone oceny :)

sq 24.09.2010 07:29

Nie ma co myśleć czy słusznie czy nie słusznie.
Jeśli brali wypowiedź publiczną po meczu z Jagiellonią o "synku z mlekiem pod nosem" to OK. A tego co Zieliński mówił do sędziego w przerwie meczu - nikt nie wie oprócz niego i sędziego. Bo to co w protokółach wypisują sędziowie po meczach to często mija się z tym jak było naprawdę.
Dziś Legia wygra. Skorża zaskoczy taktyką (pewnie pressing przez 90 minut). Skorża zostanie na długie lata w Legii bo potrafi zmobilizować drużynę i wykrzesać z nich to co najlepsze. No bo skoro Legia zaskoczy w meczu z Lechem to chyba już będzie miał z górki co nie? ;)

Marszałek 24.09.2010 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 985516)
. Bo to co w protokółach wypisują sędziowie po meczach to często mija się z tym jak było naprawdę.
;)

Jakieś dowody czy to takie Twoje luźne przemyślenia?

martin_6 24.09.2010 10:44

Cytat:

No bo skoro Legia zaskoczy w meczu z Lechem to chyba już będzie miał z górki co nie? ;)
Ale dlaczego? Na dziś dzień Lech nie wybija się jakoś ponad przeciętność ligi. Jest parę zespołów w lepszej formie.

Optymalny będzie remis. Lech straci punkty, Legia dalej będzie tkwić na dole tabeli, Maciuś na tym "sukcesie" dojedzie przynajmniej do zimy :)

Marszałek 24.09.2010 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 985572)
Ale dlaczego? Na dziś dzień Lech nie wybija się jakoś ponad przeciętność ligi. Jest parę zespołów w lepszej formie.

Optymalny będzie remis. Lech straci punkty, Legia dalej będzie tkwić na dole tabeli, Maciuś na tym "sukcesie" dojedzie przynajmniej do zimy :)

Ten "sukces"jest nam naprawdę potrzebny. Maciuś w Legii to nasze spokojne budowanie zespołu bez presji,że najgroźniejszy konkurent ucieka w tabeli. Podział punktów jest dla nas idealny ale nie byłbym taki okrutny i życzyłbym im także zwycięstwa. To jeszcze bardziej uwiarygodniłoby Skorżę w oczach zarządu Legii,że facet jest ok wie co robi i w ogóle:). A Amika jest do puknięcia jak najbardziej, nic specjalnego nie grają a każda ich strata punktowa obecnie także zmniejsza szanse na osiągnięcie solidnego rezultatu na koniec sezonu. Poza tym oni teraz w głowie mają LE. Liczę na zwycięstwo Legii.

szprotson 24.09.2010 11:38

stawiam na 0-3

nie wiem czemu, bo znajac zycie skonczy sie 0-0 ale powiedzialem tak koledze z tydzien temu i teraz bede sie tego trzymał.

tylko z drugiej strony porażka spowoduje wakat w Legii, i na bank pójdą tropem Wisły czyli ściągając ludzi nie z naszej bajki.
hmm czyli remis byłby w sumie najlepszy, albo nawet remis ze wskazaniem na Legii czyli z 4 kontuzjami w Lechu.
to jest optymalny wynik dla mnie 0-0 i masa kontuzji i czerwonych kartek. Pure Football

penetracja 24.09.2010 11:39

najgroźniejszy konkurent do spadku chyba:)

sq 24.09.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 985567)
Jakieś dowody czy to takie Twoje luźne przemyślenia?

Moje własne doświadczenia, kiedy w protokóle sędzia powypisywał rzeczy których ode mnie nie usłyszał. No ale że sędzia nie kłamie to się skończyło karą. No ale to nie była Ekstraklasa ;)

Cytat:

Nie chodzi o ponad przeciętność. Słaba forma Lecha nic tu nie ma do gadania. Chodzi wygranie prestiżowego meczu przy komplecie publiczności.

PhantomRanger 24.09.2010 11:44

Cytat:

Ty bardziej, że w meczu o PP męczył się niemiłosiernie,a nie grało bodajże dwóch z podstawowego składu.
Jako, że leżącego się nie kopie remis w tym meczu najbardziej by mnie usatysfakcjonował. Maciuś zachowa posadę do zimy, a może i do lata i spuści Legię do 1 ligi, a Cracovia podąży w ich ślady. 1 pkt zniknie z tabeli, a my oskubiemy GKS 4:0 i wszyscy będą zadowoleni.

MatMario 24.09.2010 11:58

Ciekawi mnie co musi zrobić Vrodijak żeby chłopa zdyskwalifikowali. Chodzenie po ręce to za mało, szkoda że Boguskiego powiększali z drugiej strony boiska, a tego jak mają na patelni to nic nie ma.

carpenter 24.09.2010 12:01

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że Legia tego meczu nie przegra. 2:1 dla wojskowych.

emj10 24.09.2010 12:04

Nie łudźcie się. Nie wygramy tego meczu, a Maciuś w sobotę poleci... :p

Na marginesie do czego to doszło, żeby kibice Wisły życzyli Legii wygranej, a kibice Legii życzyli swojemu zespołowi porażki.

Gwiaździsty 24.09.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 985361)
Wojciech Zieliński - Przewodniczący Komisji Ligi
Piotr Jakubicz
Jan Roliński
Krzysztof Gacek
Filip Jańczuk
Bartosz Urbańczyk
Wojciech Korpetta - Sekretarz Komisji Ligi

A z jakich miast jest to towarzystwo, zeby się czasem nie okazało, że tak jak poprzednio, 99 % z Warszawy lub województwa i jeden z Poznania. :) Taki był skład jak głosowano nad Boguskim.

rozarian 24.09.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 985603)
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że Legia tego meczu nie przegra. 2:1 dla wojskowych.

Jakie to znaki?
Pojawiły się jakieś nowe kręgi w zbożu w Wylatowie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl