![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS: ZEBY NIKOMU NIE PRZYCHODZILO DO GLOWY WYBIJAC SIE Z BARWAMI W PLENER SAMEMU!! W LONDYNIE SA NIE TYLKO KIBICE WISLY!! NIEPROSZENI GOSCIE NA PEWNO BEDA KITRAC PO "KANALACH" WIEC JESLI KTOS NIE ZNA SWOIM UMIEJETNOSCI NIECH SIE TRZYMA GRUPY!! BARWY WIELKIEJ WISLY TO NIE BYLE SZMATA DO GAROW! Cytat:
|
Cytat:
... tak, kpie sobie. tvp info = dawne tvp krakow (tvp regionalne) nawet antena naziemna je odbiera... _ ja sie tylko boje żeby nie przerwali meczu aby pokazać zjazd pisu czy innego po :-) |
Analizując ostatni mecz z Lechem, aktualną formę piłkarzy oraz mecz z Barceloną postawiłbym na skład:
------------------- Pawełek ------------------------ Peter Singlar,Baszczyński, Cleber, Piotr Brożek Tomas Jirsak, Sobolewski, Junior Diaz, Zieńczuk ---------- Boguski------ Paweł Brożek ------------- |
Piotrek nie zagra z tottenhamem z powodu kartek. Wg mnie najlepiej ustawic sklad:
Pawełek- Baszczyński, Głowacki, Cleber, Diaz- Boguski, Cantoro, Jirsak,Sobolewski, Zieńczuk- Paweł Brożek Ewentulanie na środek Baszcza ze Głowackiego, a na prawo Petera wprowadzic ;P |
Dobrze kombinujesz ale ja bym dał kogoś... kogokolwiek na lewą za Diaza, wiem, że to nie byłby nominalny zawodnik na lewą obronę ale po ostatnich występach Juniora zaryzykowałbym kogokolwiek.. a kogo tego nie powiem, bo nie mam do czynienia na co dzień z drużyną. Może Zieńczuk... ale wtedy oznaczałoby, że wskakuję Łobo do składu więc też lipa (czyt. wychodzimy grać w 10-tkę :| )
Ktoś ma może info jak stoimy z kartkami w pucharach i kto jest zagrożony tym, że nie zagra w rewanżu za ewentualne żółtko? |
Cytat:
W sytuacji gdy nie może grać Piotr Brożek ... Diaz grać musi. |
|
Będąc na miejscu Skorży zdecydowanie nie wystawiałbym Łobodzińskiego i Cantoro. Szkoda byłoby marnować na ławce Singlara, który może nie jest szybki ale można liczyć że nie pęknie a ten mecz rozegra się przede wszystkim w głowach naszych zawodników. Jeżeli przed meczem będą wierzyć w dobry wynik to może tak być. Jeśli pękną - tak jak przed Barcą - to nic nie pomoże.
Pawełek - Baszczu, Cleber, Głowacki, Singlar - Jirsak(Małecki), Diaz, Sobolewski, Zieńczuk - Boguski, Brożek. |
Nie, nie, nie. Nie Małecki. Jego zabiją olbrzymy z Tottenhamu. Niestety z braku def. pom. jesteśmy skazani na duet Sobolewski, Cantoro.
Skład będzie taki: Pawełek - Baszczyński, Cleber, Głowacki, Diaz - Łobodziński, Cantoro, Sobolewski, Zieńczuk - Brożek A powinien być taki: Pawełek - Singlar, Baszczyński, Cleber, Diaz - Boguski, Sobolewski, Jirsak, Zieńczuk - Niedzielan - Brożek. |
Cytat:
|
I tak wszyscy wiemy, że będzie grała wersja Skorży, z Łobo na skrzydle i Mauro na środku, on już taki po prostu jest, więc te wszystkie dywagacje nic nie dadzą. Jedynie można się zastanowić czy wyjdziemy w 4-4-2 czy 4-5-1 i tutaj może byłaby szansa dla odsunięcia Łobo, bo w 4-5-1 na ławce musiałby usiąść ktoś - albo Łobo albo Boguski. Chociaż 4-5-1 to byłby chyba błąd, widać było po kilku takich meczach, że Jirsakowi lepiej się gra jako typowy Środkowy Pomocnik niż Ofensywny Pomocnik zaraz za Napastnikiem.
|
Skorża nie zagra 4-4-2, jest on trenerem konsekwentnym. Skoro od początku Wisła grała formacją 1-4-5-1, zagra tak zapewne z Tottenhamem. To tak jak zawsze gra Cantoro i zawsze gra Łobodziński.
Cytat:
|
A ja jestem ciekaw czy Marcelo zagra. Rozsądek podpowiada, ze nie bo obrona to na tyle wazna formacja ze bez odpowiedniej komunikacji bedzie klops. Co do składu widze w 11 Niedzialana z uwagi na jego szybkosc. A wlasnie przy kontrach moze on byc potrzebny.
11: Pawelek- Singlar Glowa Cleber Baszcz- Boguski Cantoro Jirsak Zienczuk- Niedzielan- Brozek.. choc faktycznie chyba przesadzilem z ofensywa;p |
Właśnie wsiadają do samolotu. Nastroje patrząc po minach i zachowaniu nie najgorsze. Marcelo tak jak było zapowiadane też leci
|
Cytat:
|
ale kartki go wylączaja z gry. Niestety... do dzis mam w pamieci jego niekonieczny faul z Barca. Szkoda
|
Diaz to dobry zawodnik, ale na Boga nie na lewej obronie :) Sobie Lennon pochasa coś czuję.
|
Cytat:
Ciekawe czy zagra Singlar ,ktory jest chyba obecnie elspzy od Baszczysnkiego Pewnie obrona bedzie wygladala tak: Baszczynski-Glowa-Cleber-Diaz ja bym postawil Singlar-Baszczynski-Glowa-Cleber Cantoro napewno zagra ,zreszta nie ma kto za bardzo inny .Boguskiego bym dal na prawe skrzydlo a Jirsaka podwiesil pod Brozka. |
Cytat:
Osobiście jakiś dużych szans Wiśle nie daje. Serce jedno a rozum drugie,jak to zawsze bywa. Ale niestety jesteśmy za słabi na grę z przeciętniakiem angielskim. Druga linia jest kluczowa, ale jak ona wygląda żałośnie każdy wie, poza tym nie mamy skrzydłowych. Wobec takich braków trudno oczekiwać dobrego rezultatu. Może z jakimiś Azerami udało by się te braki zatuszować, ale nie z Anglikami. |
Cytat:
|
Cytat:
Jaki by skład nie był to kluczowe będą: atmosfera w zespole i nastawienie naszych piłkarzy. Jeśli wyjdą na murawę tak źle mentalnie przygotowani jak Na Camp Nou, Kałuży lub w ostatnim meczu, to żadne ustawienie nas nie uchroni. Po pierwszej połowie będzie pozamiatane. Jeśli wyjdą z nastawieniem jak w rewanżu z Beitarem to możemy być świadkami miłej niespodzianki. Tottenham nie gra cudów i każdy wynik jest możliwy. Tylko trochę koncentracji i max ambicji. Zmęczonym karierą - stanowcze nie. |
Cytat:
- od tej rundy wszystkie wczesniejsze kartki pojedyncze sie kasuja - zawieszenie (ale chyba tylko w CL) jest za trzy zółte kartki - jedyny wyjatek od kasowania kartek jest wtedy gdy ktos na ta rundę zarobił karę. Czyli Piotrek złapał dwie żółte= kara wiec ja odbywa, kto ma jedna kartke temu sie kasuja No chyba ze skompilowałem cos z kilku rozgrywek... |
Cytat:
|
Cytat:
Masakra będzie, bo z jednej strony Diaz vs Lennon, a z drugiej Dos Santos vs Baszczyński. Aua. Wrzutki to pół biedy. Gorzej jak ci jeden z drugim zacznie wjeźdzać w pole karne do linii końcowej, co przy szybkości naszych bocznych obrońców jest więcej niż prawdopodobne. Trzeba grać maxymalnie na czas, najlepiej dać piłkę Cantoro, niech ją holuje i daje się faulować, przykrywa brzuchem i zarabia cenne sekundy :D A w Krakowie to wiadomo, mocnych na Wisłę nie ma...jak się piłkarzom grać chce :) |
Ustawić Clebera na lewej obronie, Marcelo i Baszcza lub Głowackiego na środku. Marcelo jest wielki, więc myślę że bez problemu będzie wygrywał pojedynki główkowe. Z dwóch bocznych prawych obrońców bardziej przekonuje mnie Singlar niż Baszczu. Ale zobaczymy co się wydarzy. Junior na lewej obronie to tragedia, on jest dobry jako defensywny pomocnik i środkowy obrońca, ale na lewej to grać wogóle nie potrafi.
|
Na lewa obrone wystawilbym Singlara, zawodnik doswiadczony i ograny wiec mysle ze sobie poradzi. Dawal w miare rade z Henrim to i z Lennonem sobie poradzi. Jedyny wtedy minus to ze Baszczu na prawej by musial grac, a w tym przypadku juz sobie wyobrazam jak go wkrecaja w ziemie i wchodza nam w pole karne jak w maslo... ;/
|
Cytat:
Cytat:
|
Prober - to co wytłusciłeś na niebiesko jest zniesione w przypadku pojedynczej kartki bo sie skonczyla runda kwalifikacyjna a zaczela pierwsza. tak sie mi zdaje.
|
Cytat:
I to się nierzadko sprawdza.Tym razem bardziej boję się o mecz w Krakowie.W Londynie będzie dobry wynik. pozdrawiam |
Z tym ze jesli sie to sprawdzi i osiagniemy na wyjezdzie dobry wynik, to wtedy u siebie tez bedziemy mogli grac z kontry :D
|
0-0 biorę w ciemno. Z resztą każdy inny wynik niż porażka Wisły będzie ogromnym sukcesem i zwiększy szansę Wiślaków na grę w fazie grupowej pucharu UEFA. Mam nadzieję tylko, że porażka z Lechem zadziałała jak czerwona płachta na byka i podopieczni Maćka Skorży będą chcieli udowodnić, że w piłkę
grać potrafią. |
Cytat:
|
trzeba dążyć żeby strzelić bramkę na wyjeździe, bo 0-0 jest bardzo niebezpiecznym wynikiem, mam nadzieje że po meczu z amiką nasi będą gryźli trawę i zasuwali na 110% , tutaj cel nie jest już tak nierealny jak w przypadku meczów z Barcą
|
Cytat:
|
Wisla powinna zagrac tak jak zagral z nami Lech. od poczatku agresywnie, przycisnac presingiem, sproboewac juz na poczatku strzelic bramke, jak ebdziemy czekac, igrac defensywnie to sie skonczy jak z Barcelona.
|
Kazdy brakowy wynik biore w ciemno :D,najlpiej jak najwyzszy ,zeby czlowiek mogl soebie poskakac z radosci po bramkach Wisly.:)
A tak jak ktos tu juz wspomnial.--podstawa to glowy naszych zawodkow. Jesli bedzie --och!ach! toz to slynny Tottenham,maja Bentlaya w ataku-co my zrobimy--to bez kozery napisze bedzie 5 w plecy. Ale JESLI BEDZIE----Panwowie jedziemy z nimi,i pelna mobilizacja to mozna pokusic sie o jakis remis. Podesjcie do meczu atmosfera i to co w glowie naszych jutro bedzie kluczem,czarno na bialym widac to bylo po rywalizacjiiz Beitarem jakie to zmoe zdziaalc cuda i tak odmienic zespol(drugi mecz i 5;0). WISLO DO BOJU!!!!!!!!!!! |
Największy problem TT to atak nie ma już Berbatova ani Keana i nie ma kto goli strzelać.No i jeszcze bym dodał bramkarza który się nie popisał w meczu z Aston Villą przy drugiej bramce.http://pl.youtube.com/watch?v=vLRH0RZhnrI
|
Za to nasz bramkarz to "fachowiec"..... lol2
|
hehe nono...dzollo dobrze moiw...jak wylosowalismy to znawcy krzyczeli ze moze sie udac bo oni maja Valdesa:D tylko zapomnieli dodac ze my bramkarza mamy o 2 klasy slabszego...albo o 3
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl