Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Kamson 10.10.2009 21:30

Szczęsny zaczął dobrze mówić, to Engel sie wpie**olił i a potem Szaranowicz przerwał... :)

JE*AĆ JE*AĆ PZPN

gigant 10.10.2009 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 802345)

U nas Głowa zawalił bramkę, reszta meczu poprawnie ale bez rewelacji.

Którą bramkę zawalił Głowacki, bo nie wiem czy mam telewizor wyjebać, czy Ty oglądałeś mecz na weszlo.pl i bredzisz?

Ogryzek 10.10.2009 21:30

Jedyne nad czym się można zastanawiać czy słabiej zagraliśmy dziś czy ze Słowenią? Czesi byli naprawdę do ogrania bo są słabi. Jedyny pożytek z tego to taki że Majewski nie zostanie na dłużej (tak myślę).

A Głowa, jedyny nasz reprezentant słabo. Na jego szczęście byli słabsi Polczak, Iwański itd.

Arek, zostaw tą kadrę i skup się na Wiśle jak Sobol:D

Mario Nh 10.10.2009 21:32

Kiepską żeś doktor taktykę wymyślił ;/
Iwański to taki "International level" eh...
Z Majewskim nie ma nadziei...

IncognitoTSW 10.10.2009 21:32

Głowa zagrał słabo ale nikt nie zagrał lepiej, no może Lewandowski w 1 połowie. Tak to ogólnie padaka. Polczak beznadziejny, Iwański, Błaszczykowski, Gancarczyk czy w końcu Kowalewski... dno.

flamengista 10.10.2009 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 802353)
Którą bramkę zawalił Głowacki, bo nie wiem czy mam telewizor wyjebać, czy Ty oglądałeś mecz na weszlo.pl i bredzisz?

Pierwszą, zachowaj resztki obiektywizmu i oglądnij powtórkę.

PS. Szczęsny:

Cytat:

Jest dobra wiadomość: nie spadniemy niżej

wislacki 10.10.2009 21:32

Ile bym dał żeby zobaczyć teraz minę Beenhakkera... :D

Grzadq 10.10.2009 21:33

Cytat:

No właśnie Flamengista twierdzi że Głowacki jest głównym winowajcom straty 1 bramki. Ja dalej czekam na powtórki, bo on tam biegł dobre kilka m obok i zostawił akcję na spółę Rzeźniczakowi i Polczakowi, którzy zwyczajnie mieli najbliższej. Czekamy na powtórki.

Kamson 10.10.2009 21:35

Przy pierwszej bramce Głowacki podszedł wyżej bo tam był sam zawodnik Czech. Brakowało tam Lewandowskiego i gdyby Głowa nie podszedł to koleś miałby dużo wolnego miejsca... Gdzie tu wina Arka?
To, że Polczak z Rzeźniczakem nie zorientowali sie, że trzeba pokryć napastnika to chyba nie jego wina?

tofik 10.10.2009 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 802357)

PS. Szczęsny:

Bramkę to zawalił Kowalewski, obydwie.

Maciuś 10.10.2009 21:36

Pierwsza brama to ewidentnie wina Polczaka, przy drugiej Kowalewski zostawil wolny krotki slupek. Iwanski tez zagral zenade.

WiślakMyślenice 10.10.2009 21:37

Podobno był taki moment w dopingu że śpiewali: "Wyślemy Doktora na wyspy Bora-Bora i dostanie nie tylko kopa, ale też swego laptopa" ?

Mareq 10.10.2009 21:38

Cytat:

Pierwsza brama to ewidentnie wina Polczaka, przy drugiej Kowalewski zostawil wolny krotki slupek
Jeżeli chodzi o drugą bramkę , to padła ona z główki , a Polczak(posiadając rzekomy atut w postaci swojego wzrostu) , krył ,,na radar'' .

KOMINEK 10.10.2009 21:38

Legia : Wisła 0:2 :-) oby tak za miesiąc
Andraż zagrał nieźle ale jedną setkę zmarnował

flamengista 10.10.2009 21:39

Przy pierwszej bramce Głowa stoi obok strzelca, mija się z piłką i pozwala Czechowi na oddanie strzału.

Jeśli to się nie nazywa "zawaleniem bramki", to nie wiem co nim jest.

gigant 10.10.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 802357)

Wybacz, ale po oglądnięciu chyba z 20 powtórek nie widzę winy Głowackiego. Widzę wiatrak z PolChucka Norrisa i nic więcej.
Nie neguję że Głowa był dzisiaj jak reszta, czyli słaby, ale bramki na pewno nie zawalił.

Ogryzek 10.10.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 802366)
Legia : Wisła 0:2 :-) oby tak za miesiąc
Andraż zagrał nieźle ale jedną setkę zmarnował

Nieźle czyli jak zwykle - zmarnował setkę:D

daniello1987 10.10.2009 21:42

Powołania i styl gry Pana Majewskiego pozostawie bez komentarza!!

poprostu zenuła!!!!!!!!!!

Grzadq 10.10.2009 21:43

Cytat:

Przy pierwszej bramce Głowa stoi obok strzelca, mija się z piłką i pozwala Czechowi na oddanie strzału.
Wydaje mi się że mylisz Głowackiego z Polczakiem / Rzeźniczakiem, innej opcji nie widzę. Głowacki naprawdę biegł pare m od akcji i asekurował drugą część pola karnego.

Nigdzie nie mijał się ze strzelcem, a do piłki miał też dobrych kilka m.

*Żeby nie było - staram się być obiektywny. Zagrał poprawnie, miał trochę nieudanych wyprowadzeń, niecelnych podań, dostał żółtą kartkę "w swoim stylu", ale w obronie był naprawdę najpewniejszy z całej tej czwórki.

Nuitari 10.10.2009 21:45

To ogląda ktoś jeszcze mecze reprezentacji?
Szkoda mi tych ludzi którzy byli dzisiaj w Pradze i może będą na następnym meczu w Chorzowie. Ktoś wydaje ciężkie pieniądze na bilet, poświęca swój czas, zaś w zamian otrzymuje widowisko bardzo przeciętnej jakości.

A betony z PZPN'u później klepią się po plecach w Sheratonie.

Mareq 10.10.2009 21:46

Cytat:

Przy pierwszej bramce strzelca krył Polczak .

Angmir 10.10.2009 21:47

Przy 1 bramce Głowa poszedł do przodu do krycia - piłka poszła w bok do Czecha który był kryty przez Rzeźniczaka i Polczaka naraz. Obydwaj zachowali sie tragicznie i tak zmylili swym zachowaniem Kowalewskiego że ten nie widział czy ma wychodzić czy w końcu wybiją tę cholerną piłkę. Czech pchnął piłkę do brami bez ich reakcji. Żadnej winy Głowy - poza tym ze nie był w 2uch miejscach naraz - sorry.
Przy drugiej bramie to 2 błędy - chojowe krycie Polczaka który został wyprzedzony i "świetny" refleks i ustawienie Kowalewskiego którego refleks jest na poziomie niedźwiedzia obudzonego ze snu zimowego.

I znowu kartki nie dostał głowa tylko POLCZAK !!!

Witoldon 10.10.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 802376)
Wydaje mi się że mylisz Głowackiego z Polczakiem / Rzeźniczakiem, innej opcji nie widzę. Głowacki naprawdę biegł pare m od akcji i asekurował drugą część pola karnego.

Nigdzie nie mijał się ze strzelcem, a do piłki miał też dobrych kilka m.

*Żeby nie było - staram się być obiektywny. Zagrał poprawnie, miał trochę nieudanych wyprowadzeń, niecelnych podań

Dokładnie, to Polczak i bodajże Rzeźniczak kryli Necida, a Głowacki wracał (mógł przeciąć podanie), ale jednak nie ponosi takiej winy jak Polczak i Kowalewski (strzał w kierunki krótkiego rogu).

Grzadq 10.10.2009 21:49

Po obejrzeniu powtórki stwierdzam w 100%, że winy za 1 brame bezpośrednio (bo jak już mówiłem, jest obrońcą) Głowa nie ponosi.

http://hostuje.net/file.php?id=75344...f0577931f172e8

daniello1987 10.10.2009 21:50

nie sprzeczajcie sie kto zawalił bramke POlczak czy Głowacki. wszyscy zagrali tragicznie a to tylko z dwóch powodów. po pierwsza osoba Pana M. pewnie ich zniechęciła a po drugie zagrali oni po raz pierwszy ze soba w takim składzie. chyba nie oczekiwaliscie ze wygramy i awansujemy do barazy. trzeba byc realista i myslaec juz o Euro bo czasu jest nie wiele prawde mówiac

Eustachy 10.10.2009 21:50

Polczak to jednak zlo w czystej postaci i to nie jest absolutnie zaden przypadek, ze w ostatnim czasie z ligi "spadla" akurat Cracoiva.

Warto jeszcze wspomniec o kolejnym beznadziejnym wystepie Iwanskiego i utrzymujacej sie mizerii Blaszczykowskiego, ktory juz dluzsza chwile gra w tej kadrze chyba tylko za samo nazwisko.

Jednak sklamalbym mowiac, ze to wszystko co mnie w tym meczu razilo, gdyz mistrzowsko spartolona sytuacje przez drewnianego R.Lewandowskiego nie sposob pominac. Gdy co tydzien odstawia takie numery w polskiej lidze, jeszcze jakos to uchodzi w tlumie, jednak na tym poziomie rozgrywek nie czesto mozna zaobserwowac taka kompromitacje :)

piotr 0704 dortmund 10.10.2009 21:51

Dziwne. Czekalem na mecz, usiadlem przed telewizorem, czekalem, czekalem...

a Polska nie zagrala...

IncognitoTSW 10.10.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 802384)

I znowu kartki nie dostał głowa tylko POLCZAK !!!

Jak już to Głowa.
Poza tym obaj dostali po kartce.

KOMINEK 10.10.2009 21:57

No po takim meczu protest na Śląskim pewien a to może wkurzyć sponsorów a co za tym idzie przymknąć kranik z kasą - a tego panowie z pzpn najbardziej się boją.

Karherop 10.10.2009 22:01

Kapitalny mecz kadry , kapitalny mecz kreowanego na lidera Maćka Iwańskiego , świetny debiut na trenerskiej ławce Stefka Majewskiego .
Gdyby zamiast Czech zagrała np reprezentacja Hiszpanii to dostalibyśmy najmniej 6 sztuk . Zasłużenie oba zespoły nie jadą do RPA .

Po tym meczu nikomu z naszej ekipy nie należą się słowa uznania . Jedyny ktory chciał tam dzisiaj biegać to był Grosicki .

Na pocieszenie dodam że są bardziej żenujące rzeczy niż występy naszej reprezentacji . To występy Engela w studiu . Szczęsny już chciał coś dogryźć , ale Engel oczywiście stłamsił to swoim uśmieszkiem spod wąsika .

żal to wszystko nawet komentować

Borinho 10.10.2009 22:09

Ogólnie nie było tak źle bo myślałem że Czesi nas rozjadą . Okazuje się że sami będąc w kryzysie na luzie wygrali . Przy całym szacunku dla Polskiej piłki ale jest ona na żenująco niskim poziomie....
Można narzekać na Żurawia ,Krzynówka, Kryszała , Bąka, Smiolarka,Frankowskiego , Sobolewskiego , Kałuznegoi kilku bym starych wymienił ale jak oni jeszcze grali to widać że jakaś gra była ... też mizeria momentami ale 3 awanse w sumie wywalczyli ... natomiast to pokolenie które gra obecnie plus 2-3 starszych to jakaś szopka jest . Tu po prostu naprawdę żadnych perspektyw nie widać w większości tych chłopaków. Ogólnie ta kadra ta cała jesień jest wykładnikiem całej Polskiej piłki . Podsumowując od Lata , kadra żenada kompletna , Polskie drużyny odpadają z pucharów najszybciej w historii co tu pisać . Mniej niż zero , osobiście współczuje trenerowi który podejmie się bycia trenerem nowej drużyny . Bo jeśli w ciągu 2-3 lat nie stanie się cud w postaci wysypu talentów na obronie , środku pomocy , i napadzie to my na naszym Euro się skompromitujemy !!!

Pan Jotka 10.10.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 802401)
Mniej niż zero , osobiście współczuje trenerowi który podejmie się bycia trenerem nowej drużyny . Bo jeśli w ciągu 2-3 lat nie stanie się cud w postaci wysypu talentów na obronie , środku pomocy , i napadzie to my na naszym Euro się skompromitujemy !!!

Trenerem musi zostać Argentyńczyk.Tylko ta nacja jest w stanie cos osiagnąc nad Wisłą. Po warunkiem , ze obecny PZPN odejdzie w zapomnienie.

Borinho 10.10.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 802399)

Na pocieszenie dodam że są bardziej żenujące rzeczy niż występy naszej reprezentacji . To występy Engela w studiu . Szczęsny już chciał coś dogryźć , ale Engel oczywiście stłamsił to swoim uśmieszkiem spod wąsika .

żal to wszystko nawet komentować

Tak ta menda pazerna na kasę wyjątkowo mnie wkurza !!! , miał swoje pięć minut w Wiśle i omal nie wykorzystał ich ... ale każdy widział że jego talizman szczęścia się wyczerpał. Bo niestety nic bo za fartem z 2001 roku gdzie mu drużyna zaskoczyła akurat nie miał . Wiedzy nie jakie ale swoje na awansie zarobił , tak samo by Wisłe wyczyścił gdyby awansował do Ligi Mistrzów ... szkoda słów ...

Robek 10.10.2009 22:17

No i swietnie się skończyło, protest na Śląskim pewnie dojdzie do skutku ale nie dlatego że ktos tam to organizuje tylko ze nie ma tam po co iść, bo pare godzin na zimnie to se mozna posiedzieć przed domem i to za darmo
a teraz tytuł poniedziałkowych gazet

CUDU NIE BYŁO
OPERACJA DOKTORA S.MAJEWSKIEGO NIE UDANA PACJENT ZMARŁ

Borinho 10.10.2009 22:27

OPERACJA DOKTORA S.MAJEWSKIEGO NIE UDANA PACJENT ZMARŁ[/QUOTE]

Tak ten tytuł pasuje idealnie.... hhahahaha do tych pseudo kopaczy do łączono jeszcze gorszego stratega ..
śmiech na sali a gdzie Prezes Lato zapija smutki z kolegami w czeskich pięć gwiazdowych hotelach ???

Robek 10.10.2009 22:30

A najgorsze jeszcze przed nami jak nasz prezes bedzie chciał wziąść przykład z prezesa czeskiego
i bedzie tez byc selekcjonerm?
to dopiero beda JAJA

Ogryzek 10.10.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 802409)
A najgorsze jeszcze przed nami jak nasz prezes bedzie chciał wziąść przykład z prezesa czeskiego
i bedzie tez byc selekcjonerm?
to dopiero beda JAJA

:D No to by było piękne, Lato na ławce trenerskie a tu cały czas "pzpn, pzpn, jebać jebać pzpn" :D

gigant 10.10.2009 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 802410)
:D No to by było piękne, Lato na ławce trenerskie a tu cały czas "pzpn, pzpn, jebać jebać pzpn" :D

A Kręcina z Greniem na trybunach wobec protestu kibiców intonują "Lato, Lato wszędzie zwariowało oszalało moje serce....."

Cinek1906 10.10.2009 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 802408)
a gdzie Prezes Lato zapija smutki z kolegami w czeskich pięć gwiazdowych hotelach ???

powinien każdemu kibicowi co w Pradze był flaszke postawić:D

Borinho 10.10.2009 22:36

raczej nie weźmie ???? wiesz dlaczego ???....
nie wytrzymał by bez czystej 90 minut meczu ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl