Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Kamil_mchw 29.02.2012 17:39

jaki polecacie bank??
potrzebuje założyć sobie jakieś konto bankowe, zależy mi żeby było tanio, darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów... chyba tyle... :D

michu-k 29.02.2012 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1225336)
jaki polecacie bank??
potrzebuje założyć sobie jakieś konto bankowe, zależy mi żeby było tanio, darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów... chyba tyle... :D

mBank :alleluja:

Lacrima 29.02.2012 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez davids (Post 1225102)
Mam takie pytanie kibicowski - dlaczego w Gdansku usiadziemy na sektorze Gości a nie razem z Lechitami ?? i dlaczego gdy ostatnim rzem byli w Krakowie tez siedzieli osobno ?????

Bo są lepsze miejsca na ustawki, niż stadion. :-p

labtec 29.02.2012 18:29

Cytat:

jaki polecacie bank??

ING Bank Śląski

mBank ma darmowe wypłaty tylko ze swoich, jeśli chcesz ze wszystkich - taka opcja kosztuje 5 złotych na miesiąc.

A po co wydawać piątaka na miesiąc ?

W ING wszystkie w kraju masz za friko

Mlody19061906 29.02.2012 18:56

W jakiej cenie róże( małe, średnie,duże:)) na giełdzie kwiatowej na Balickiej? Po ile pakowane? Płaci się za wstęp?

wiślak 86 01.03.2012 22:40

Jest ktoś bardziej ogarnięty w ofercie Playa? musze przedłużyć umowę ale na stronie nie ma żadnych promocji dla swoich klientów. można coś dodatkowo ugrać dzwoniąc do nich czy to jednak nie ma sensu?

krzysiek92 01.03.2012 23:35

Cytat:

jaki polecacie bank??

Deutsche Bank- konto internetowe (dB Easy Net) , wszystko za zero (założenie, wypłaty itd.) jedyny warunek to operacja kartą przynajmniej raz w miesiącu.. fajna sprawa bo wszystko załatwia się przez formularz na stronie banku a potem kurier przyjeżdża z umową..

co do PLAYa to da się ugrać.. ja w zeszłym roku zbiłem model telefonu (Nokia e52) z 300zł na 49 bodajże tylko musisz dobrze to rozegrać i konsultant musi być w miarę.. dobrze jest też ,,niby rezygnować" i prosić o parę dni zastanowienia, sami grzecznie dzwonią w ustalonym terminie i proponują jakieś bonusy:lol:

Kaan 01.03.2012 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1225359)
ING Bank Śląski

mBank ma darmowe wypłaty tylko ze swoich, jeśli chcesz ze wszystkich - taka opcja kosztuje 5 złotych na miesiąc.

A po co wydawać piątaka na miesiąc ?

W ING wszystkie w kraju masz za friko

W przypadku mBanku darmowe są bankomaty Euronetu. To tak gwoli uściślenia. Ale oferta ING faktycznie najlepsza pod tym wzgledem bezsprzecznie.
@Kamil_mchw sprawdz sobie tylko jak wygląda sprawa z przelewami.

Kolumbus 01.03.2012 23:48

prawda to, że play jakiś stosunkowo slaby zasięg ma? bo przymierzam sie do przejscia tam

labtec 02.03.2012 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1226082)
prawda to, że play jakiś stosunkowo slaby zasięg ma? bo przymierzam sie do przejscia tam

zgadza się, posiadałem u nich 3 różne numery ( mix, abonament i karta, choć to raczej (?) bez znaczenia ) i 3 telefony.

I co ? Zdarzały się często miejsca, gdzie kompletnie nie było zasięgu. Ani jednej kreski.
I nie była to wioska obok Terespolu czy gdzieś w Tatrach...

Żebym miał jeden numer u nich na kartę w starym telefonie to bym zrozumiał.
Wiecie - karta sim poprzedniej generacji ( czyli to złotko na odwrocie jest b. duże ), to jeszcze bym zrozumiał...
Stary telefon typu Nokia 1600 - jasne, słaba antena, telefon ogólnie klasy gorszej.

Ale nie, te dwa pozostałe numery były nowe ( nowe karty sim ), korzystano z nich w dużych miastach, komórki też nowe.

Także mimo że post chaotyczny - mam nadzieję, że mnie rozumiesz.

Za playem przemawia tylko jedno - jeśli masz dziewczynę / chłopaka czy rodziców w play`u - masz tam za darmo sms-y i dzwonienie ( pod warunkiem że będziesz doładowywał konto co miesiąc za 30 złotych ).

Ale jeśli masz rodzinę / bliskich w play - a ponadto chcesz dzwonić do innych sieci to za drogo Cię to wyjdzie...

wiślak 86 02.03.2012 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek92 (Post 1226074)

co do PLAYa to da się ugrać.. ja w zeszłym roku zbiłem model telefonu (Nokia e52) z 300zł na 49 bodajże tylko musisz dobrze to rozegrać i konsultant musi być w miarę.. dobrze jest też ,,niby rezygnować" i prosić o parę dni zastanowienia, sami grzecznie dzwonią w ustalonym terminie i proponują jakieś bonusy:lol:

jestem już u nich 6 lat ale chce zmniejszyc abonament z 50 do tego za 29 a za taki jakiś fajnych telefonów w ofercie nie podają. jak sądzisz czego mógłbym "zażądać"?

Jest może ktoś z forum właśnie takim konsultantem?

przemo 02.03.2012 17:04

mam w Excelu tabelkę z dużą ilościa danych ( ok 300 wierszy) jak zrobić taką rozwijaną listę, żeby było widać tylko np pierwsze 10 i ostatnie 10 ?

mcovalski 02.03.2012 22:40

Poszukuję grafiki WIERNOŚĆ w dobrej rozdzielczości ( pod rzutnik). Proszę

miodzio 02.03.2012 22:59

Szukam na jutro jakiegoś taniego noclegu w Pradze. Poleci ktoś coś? =)

siara 03.03.2012 15:03

Baterię do laptopa ACER Aspire 5741G - pilnie kupie, nie znam się na tym, ktoś pomoże ?????

R33 04.03.2012 11:29

Mam taki problem, gdy włączam komputer i po wszystkich ekranach powitalnych ma mi zalogować na pulpit to wyskakuje mi czarny ekran i okienko z napisem:

Program warn wilkes dozen whips pinup hyde przestał działać.

Mam Windowsa 7 Ultimate 64 bit.

crazykaro 04.03.2012 12:13

Po przeczytaniu takiego komunikatu, można być pewnym że na kompie jest jakiś wirus bo żaden normalny program by się tak nie nazywał

Lacrima 04.03.2012 12:55

Prezydent zapowiada żałobę narodową. Jeśli przypadłaby ona na piątek, to co w takim przypadku dzieje się z meczem Wisła - Lech?

szprotson 04.03.2012 12:59

przełożony?

labtec 04.03.2012 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1227052)
przełożony?

....a mać....

współczuję bliskim tej tragedii, ale bez jaj no...
Nie róbmy narodowej stypy jak po tragedii w hali w Chorzowie z tymi gołębiami...

jeszcze niech wycofają z ramówek w tv wszystkie programy rozrywkowe i filmy komediowe...

STARY WIŚLAK 04.03.2012 13:12

Pilna sprawa...chcę przekazać swój 1% na rzecz Naszej Wisełki...podajcie jak najszybciej numer konta
Pozdrawiam!!! "STARY"

...JUŻ NIE AKTUALNE!!! znalazłem co trzeba

Lacrima 04.03.2012 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1227052)
przełożony?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1227057)
....a mać....

Nie róbmy narodowej stypy jak po tragedii w hali w Chorzowie z tymi gołębiami...

jeszcze niech wycofają z ramówek w tv wszystkie programy rozrywkowe i filmy komediowe...

Jeśli faktycznie przełożą, to to jest lekki cyrk. Wiadomo, katastrofa kolejowa, tragedia dla bliskich i rodzin poszkodowanych.
Ale wszyscy zapominają, że więcej osób ginie na drogach, z ich powodu nie jest ogłaszana żałoba, bo przecież 15 trupów w 15 wioskach jest mniej spektakularne, niż 15 zmarłych w jednym miejscu... :-/

Eternit 04.03.2012 18:00

Gdzie mogę znaleźć stenogramy z posiedzeń sejmu z okresu II RP? Spotkał się ktoś z czymś takim w Krakowie?

przemo 04.03.2012 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1227057)
....a mać....

Cytat:

Prezydent Bronisław Komorowski ogłosił w dniach 5-6 marca żałobę narodową po katastrofie kolejowej
także mecz z Amiką nie zagrożony

Ola7 04.03.2012 20:04

Mam takie pytanie: w Gdańsku pare lat temu (nie wiem jak obecnie) śpiewano taką kościelną przyśpiewkę jak zawodnik przeciwnej drużyny leżał na boisku. Za nic nie mogę sobie przypomnieć co śpiewali, przypomni ktoś?

michu-k 04.03.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ola7 (Post 1227193)
Mam takie pytanie: w Gdańsku pare lat temu (nie wiem jak obecnie) śpiewano taką kościelną przyśpiewkę jak zawodnik przeciwnej drużyny leżał na boisku. Za nic nie mogę sobie przypomnieć co śpiewali, przypomni ktoś?

Dobry Jezu, a Nasz Panie, daj mu wieczne spoczywanie?

Ola7 04.03.2012 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1227194)
Dobry Jezu, a Nasz Panie, daj mu wieczne spoczywanie?

O właśnie, dzieki!

Devonisch 04.03.2012 20:51

Ciekawe czemu nie działa żydowskie forum :haha:

iiYama 04.03.2012 23:17

Czołem, mam pytanko, z zakresu RTV, tylko bez śmiechów ;)

Mam TV Sony, kineskopowy 15 letni. Oczywiście format ekranu to 4:3. Póki co biorę z kablówki sygnał analogowy.

Chciałbym teraz z UPC wziąść pakiet cyfrowy Select SD. Będzie się to dało oglądać na Sonaczu? Podpiąć się podepnę po SCART ale jaki będzie format obrazu, jakość etc?

Dzięki za pomoc.

crazykaro 05.03.2012 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1227263)
Czołem, mam pytanko, z zakresu RTV, tylko bez śmiechów ;)

Mam TV Sony, kineskopowy 15 letni. Oczywiście format ekranu to 4:3. Póki co biorę z kablówki sygnał analogowy.

Chciałbym teraz z UPC wziąść pakiet cyfrowy Select SD. Będzie się to dało oglądać na Sonaczu? Podpiąć się podepnę po SCART ale jaki będzie format obrazu, jakość etc?

Dzięki za pomoc.

FOrmat obrazu można zmieniać za pomocą dekodera który otrzymasz. Skoro wiesz gdzie chcesz wziąć pakiet to zadzwoń do nich to na pewno ci wyjaśnią wszelkie niepewności

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl