Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

PSYCHOLTSW 10.05.2018 11:40

@morganfiled przejdzie do Lecha i będzie jak z Mączyńskim, u nas był kimś w Legii jest nikim. poza tym te statystyki są ok ale akurat o Cywkę, bym się nie martwił :)

sandomingo 10.05.2018 11:49

Wg wszelkich znaków na niebie i ziemi wczoraj po raz ostatni oglądaliśmy Carlitosa przy R22.
Wiadomo, że czasem irytował, nie było go widać ale jednak dawno nie było u nas takiego grajka.

Teraz istotne są dwie kwestie: oby udało się go jak najdrożej sprzedać a Junco żeby trafił co najmniej w 75% tak dobrze z wyborem następcy wśród iberyjskich drugoligowców.

mitmichael 10.05.2018 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1500840)
Dlaczego Lech Poznań chce Tomasza Cywkę
Lech z jakiegoś powodu Tomasza Cywkę u siebie chce. Może poznańscy skauci więc wiedzą, że 29-latek jest trzecim najczęściej podającym zawodnikiem Wisły (i z jedną z najwyższych dokładności), drugim pod względem podań rozwijających (z najwyższą dokładnością), piątym w klasyfikacji pojedynków (z ich skutecznością na równi z Polem Llonchem), czwartym w rankingu dryblingów (tych udanych ma 70%), czwartym również w odbiorach (skuteczność na poziomie Vullneta Bashy), z największą liczbą odzyskanych piłek na połowie przeciwnika, drugim w klasyfikacji zebranych drugich piłek.

Dobrze, ze padlo na Cywke a nie np na Lloncha, w ogole to sie dziwie, ze hiszpanem sie nie zainteresowali, dla nas nawet lepiej.

Hives4 10.05.2018 13:40

Statystyki przebiegniętych kilometrów w meczu z Zagłębiem:

12,22 - Tomasz Cywka
11,66 - Pol Llonch
11,29 - Nikola Mitrović
11,14 - Jakub Bartkowski
10,29 - Zoran Arsenić
10,24 - Tibor Halilović
10,21 - Carlos López
9,97 - Fran Vélez
9,90 - Marcin Wasilewski
8,76 - Jesús Imaz
4,89 - Julián Cuesta
oraz:
3,91 - Rafał Boguski
2,08 - Kamil Wojtkowski
0,74 - Vullnet Basha

Ale ten Mitrovic to człapak, co nie? Niektórzy go tu nazywają też pieszczotliwie oldbojem xD

tommiyacht 10.05.2018 13:46

11,29 można przebiedz, a mozna tez przeczłapać :)

mr_kwolf 10.05.2018 14:03

"taka jest kibicow wola niech sp... stad Nikola"

Poważnie takie coś było wczoraj śpiewane na meczu? Z perspektywy A myślałem że jest skandowane "taka jest kibiców wola, nie sprzedajcie nam idola".

Jeżeli faktycznie wersja o Mitrovicu jest prawdziwa to niestety sektor C zaczyna przebijać dno.

Ogryzek 10.05.2018 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1500844)
@morganfiled przejdzie do Lecha i będzie jak z Mączyńskim, u nas był kimś w Legii jest nikim. poza tym te statystyki są ok ale akurat o Cywkę, bym się nie martwił :)

A mi akurat szkoda. Nie dość że bardzo pożyteczny, to jeszcze prawie nie ma kontuzji, nie narzeka na pozycje w klubie tylko gra. Nieprzypadkowo Carillo na niego stawia. Jak nie znajdziemy takiego pracusia jak Tomek na boisku, to nasza 2 linia będzie słabsza.

Kac 10.05.2018 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1500879)
Jeżeli faktycznie wersja o Mitrovicu jest prawdziwa to niestety sektor C zaczyna przebijać dno.

dlatego coraz mniej ludzi chce tam chodzic...

pelno tam gimbazy

rokfor 10.05.2018 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1500879)
"taka jest kibicow wola niech sp... stad Nikola"

Poważnie takie coś było wczoraj śpiewane na meczu? Z perspektywy A myślałem że jest skandowane "taka jest kibiców wola, nie sprzedajcie nam idola".

Nie sektor C, tylko gniazdowy. Mało osób to śpiewało, a ci co śpiewali robili to bez większego entuzjazmu, dlatego też nie słyszałeś dobrze.

wściekłe pięści węża 10.05.2018 16:20

Tak, było dokładnie śpiewane przeciw Mitrovicowi. Żenujące, to mało powiedziane, ale w sumie skoro już ukazał się taki felieton na SKWK:

http://skwk.pl/index.php/pilkanozna/...potencjal.html

to można spodziewać się więcej tego typu "wyszukanych" atrakcji. I jest tak jak pisze rokfor - mało ludzi było zainteresowanych skandowaniem tego na szczęście.

rokfor 10.05.2018 16:27

Po za tym połowa śpiewających pewnie się zastanawiała co to za laska ta Nikola i co takiego odjeb*ła, że ma wypierd*lać:D Taki panuje klimat na C;)

TIR_DO_SŁUBIC 10.05.2018 16:32

Dawniej C za G. i M. to było coś. Była atmosfera, samonakręcająca się machina. Jak się robiło piekło za plecami bramkarza gości to on był obsrany. Od czasu odejścia ww chłopakom jest jedno wielkie gówno.

Uszy krwawią, serce płacze. Przykre to jest.

Arkadiusz.Czerepach 10.05.2018 16:46

https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/dd/2f...d1bc9da2_p.jpg

to był młynowy :)
ale czy na forum ktoś pamięta te czasy ?
chyba nie skoro czasy skorży, maaskanta , nie mówiąc o petrescu to dla wiekszosci prehistoria

Karherop 10.05.2018 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1500896)

chyba nie skoro czasy skorży, maaskanta , nie mówiąc o petrescu to dla wiekszosci prehistoria

Ciekawe do kogo pijesz, bo ja mam jednak wrażenie że na forum piszą głównie "Dinozaury" pamiętając początki TeleFoniki w Wiśle i nie tylko.

Smyrgu 10.05.2018 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1500902)
Ciekawe do kogo pijesz, bo ja mam jednak wrażenie że na forum piszą głównie "Dinozaury" pamiętając początki TeleFoniki w Wiśle i nie tylko.

Panowie :)...

ciacho 10.05.2018 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1500891)
Nie sektor C, tylko gniazdowy. Mało osób to śpiewało, a ci co śpiewali robili to bez większego entuzjazmu, dlatego też nie słyszałeś dobrze.

Takie palił, ale się nie zaciągał, albo nasze swojskie głosował, ale się nie cieszył.

Vinci 10.05.2018 18:02

Piękne zdjęcie... a fryzury to już w ogóle hitowe...
a co do jeb,,,nia swojego piłkarza, to dziwnie to wygląda,że w chwili, gdy klub jest w sporej mierze prowadzony przez ludzi z TS i poniekąd wywodzacych się z SKWK, nagle młyn forsuje swoją ... koncepcję budowania drużyny. No chyba,że przyczyna jest zupełnie inna i coś tam, komuś na mieście się przydarzyło z Mitroviciem.

rokfor 10.05.2018 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1500913)
Takie palił, ale się nie zaciągał, albo nasze swojskie głosował, ale się nie cieszył.

Niektórzy śpiewają wszystko co podrzuci gniazdowy, część często nie wie o cym śpiewa i nawet się nad tym nie zastanawia. Nikogo nie tłumaczę, piszę jak to wygląda.

KOMINEK 10.05.2018 18:17

Pamiętam akcje na Hutniku gdy grali tam w czasie remontu R22 gniazdowy ( który zwykle prowadził doping na koszu) próbował zaintonować przyśpiewkę na Jopa po jego słynnej bramce w derbach i gościu od razu dostał spi...ol że na swoich się nie śpiewa.
Taka był zawsze zasada na Wiśle. Dla mnie punktem przełomowym był mecz z Śląskiem gdy siedzieliśmy na sektorach zwykle zajmowanych przez gości mecz był jedna wielką szyderą z piłkarzy i pamiętam jak Sobol zgarniał po meczu piłkarzy żeby do nas nie podchodzili tylko szli do szatni.

Vinci 10.05.2018 18:22

Co to za mecz był? Ten, gdy Śląsk mistrzostwo w Krakowie przypieczętował?

Enigmovsky 10.05.2018 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1500919)
Co to za mecz był? Ten, gdy Śląsk mistrzostwo w Krakowie przypieczętował?

To był ten mecz w którym Ivica Iliev strzelil w końcówce i wygraliśmy 1:0

Barti 10.05.2018 18:40

Cytat:

Tak to K. i M.

LucjuszWielki 10.05.2018 20:21

Cytat:

Kapa i chyba Piotr. Piękne czasy, ale czy Kapa byl dobrym duchem na R22 to chyba nie, drugi Pan jak najbardziej, na "emeryturze kibicowskiej" rozspiewywał sektor A lub B - juz nawet nie pamietam, ale rok gdzies 98-00. Gdzie nie jechałem czy to na wyjazd do Wodzisławia czy do warszawy na Polska Anglia to ZAWSZE go widziałem, niezwykle sympatyczny gosc, zupelne przeciwienstwo KApy. Pamietam jak Kapa na sektorze A chyba chcial sie lać z dziadkiem 70letnim,.... wolfy wtedy prawdopodobnie chodził do przedszkola.

darotsok73 10.05.2018 20:25

Ten z prawej to moim zdaniem Mariusz, były właściciel firmy OK , produkującej i handlującej akcesoriami kibicowskimi. Stary Wiślak z moich lat, Widuję go czasem na A lub H

LucjuszWielki 10.05.2018 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 1500941)
Ten z prawej to moim zdaniem Mariusz, były właściciel firmy OK , produkującej i handlującej akcesoriami kibicowskimi. Stary Wiślak z moich lat, Widuję go czasem na A lub H

Tak racja, MARIUSZ! Zgadza sie, pamiec dobra, ale krótka :D

sandomingo 10.05.2018 21:22

Dobry artykuł Knury na Lovekrakow.pl

Małecki będzie na niego polował:)

mr_kwolf 10.05.2018 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1500918)
Pamiętam akcje na Hutniku gdy grali tam w czasie remontu R22 gniazdowy ( który zwykle prowadził doping na koszu) próbował zaintonować przyśpiewkę na Jopa po jego słynnej bramce w derbach i gościu od razu dostał spi...ol że na swoich się nie śpiewa.
Taka był zawsze zasada na Wiśle. Dla mnie punktem przełomowym był mecz z Śląskiem gdy siedzieliśmy na sektorach zwykle zajmowanych przez gości mecz był jedna wielką szyderą z piłkarzy i pamiętam jak Sobol zgarniał po meczu piłkarzy żeby do nas nie podchodzili tylko szli do szatni.

Tyle, że tam jednak to była szyderka. Mniej lub bardziej śmieszna, ale jednak szyderka.

"Wyższy kontrakt dla Garguły" czy "Daniel Sikorski, najlepszy napastnik Polski".

Tutaj jednak pocisk na niskim poziomie.

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2018 16:53

oczywiście wklejając to zdjęcie , chodziło mi o Pieska, a nie o te kvrwe policyjną obok

Charlie 11.05.2018 17:42

Ja wiem, że walczymy o puchary itp, ale naprawdę uważam, że Paweł powinien dostać te parę minut w niedziele. Jeśli zaczniemy z Imazem za 9, a w końcówce wejdzie za niego beznadziejny Ondrasek to pozostanie spory niesmak.

LucjuszWielki 11.05.2018 20:22

Dzisiaj była konferencja pożegnalna Pawła i Arka jakby co.

https://www.youtube.com/watch?v=jc8ow_vs9-4&t=217s

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl