Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

wislak68 02.11.2015 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1418861)
Niestety nie uspokoisz - wiem, jak wygląda w OPS-ach przyznawanie świadczeń, jak wygląda kontrola, jak kombinuje patologia (nie wspomnę cyganów...). Kasa do ręki będzie niewypałem, nie o to w tym pomyśle chodziło i mam nadzieję, że ktoś z głową na karku to jeszcze ureguluje w odpowiedni sposób.

Moim zdaniem przesadzasz. Pewnie jakiś procent środków zostanie zmarnowany ale moim zdaniem będzie to raczej margines. Inaczej musielibyśmy założyć że większość spośród rodzin z więcej jak jednym dzieckiem jest patologiczna. Założenie według mnie nieprawdziwe, a wręcz absurdalne.

Gwiaździsty 02.11.2015 11:02

Panowie, spokojnie, można się spierać a czasami nawet trzeba ale po co się obrażać nawzajem.

wislak68 02.11.2015 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1418869)
No i do tej pory idzie lepiej, niż się spodziewałem. I liczba szabelek Grzesia jest większa, niż się spodziewałem. Dograć to do końca i wtedy zobaczymy jaki pis ma pomysł na uzdrowienie Polski.

To ile tych szabelek ma Twoim zdanie Grzesio?

emj10 02.11.2015 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1418871)
Nie tłumacz się sołtysie. Tylko winni się tłumaczą. Koleżanka na pewno Ci pomoże...

Przypadłość dotyczącą "kończenia" za często wylewasz na łamy forum, aby to był przypadek :)

kerim1906 02.11.2015 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1418876)
Panowie, spokojnie, można się spierać a czasami nawet trzeba ale po co się obrażać nawzajem.

To prawda ale jak ktoś nazywa Cie trollem lub gamoniem to odpowiadam tak samo.

emj10 02.11.2015 11:06

Gwiaździsty - nowa funkcja, moderator? :)

PS. Tak serio to wpadłem rano odpisać na posty sprzed świątecznego tripu, a tutaj jatka na całego jakby w niedzielę miały odbyć się jakieś wybory.

wislak68 02.11.2015 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1418878)
Przypadłość dotyczącą "kończenia" za często wylewasz na łamy forum, aby to był przypadek :)

Medice, cura te ipsum.
Na plus że dzięki skoncentrowaniu się na freudyzmie dla ubogich, uwolniłeś nas od swoich dywagacji "ekonomicznych". A istniało poważne ryzyko zejścia ze śmiechu.

emj10 02.11.2015 11:20

Ze śmiechu to my schodzimy na privach, ale co tam :D

Nie martw się, nie zostawię Ciebie samego w tym lewicowym i keynesistowskim wyobrażeniu ekonomii, gdzie podstawą jest redystrybucja dochodów, interwencjonizm państwowy oraz ogólna piecza nad tym, aby państwo zajmowało się jak najlepiej pieniędzmi Kowalskiego.

wislak68 02.11.2015 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1418883)
Ze śmiechu to my schodzimy na privach, ale co tam :D

Nie martw się, nie zostawię Ciebie samego w tym lewicowym i keynesistowskim wyobrażeniu ekonomii, gdzie podstawą jest redystrybucja dochodów, interwencjonizm państwowy oraz ogólna piecza nad tym, aby państwo zajmowało się jak najlepiej pieniędzmi Kowalskiego.

Pracuj sołtysie, pracuj. Jest szansa że jeszcze parę lat i zaczniesz rozumieć te prostsze wątki ekonomiczne, które pojawiają się na tym forum ... A wtedy będziesz się mógł pośmiać nie tylko na priv. Puki co zostaje Ci konspiracja.

emj10 02.11.2015 11:37

Puki, puki, póki, a nie półki...

Wiem o dysleksji i innych problemach, ale wybacz każdorazowo mnie to śmieszny od nowa, jak to niby krakowski yntelygent wali byka za bykiem :)

Co do wątków ekonomicznych to dawno mam je za sobą, jakąś tam szkołę trochę lepszą niż wyższe szkoły gotowania na gazie, czy słynna krakowska KSW (kup sobie wykształcenie) skończyłem i raczej nie poszerzam już mocno wiedzy w tym zakresie, a tylko coś czytam doraźnie, albo ad hoc.

wislak68 02.11.2015 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1418886)
Puki, puki, póki, a nie półki...

Wiem o dysleksji i innych problemach, ale wybacz każdorazowo mnie to śmieszny od nowa, jak to niby krakowski yntelygent wali byka za bykiem :)

Co do wątków ekonomicznych to dawno mam je za sobą, jakąś tam szkołę trochę lepszą niż wyższe szkoły gotowania na gazie, czy słynna krakowska KSW (kup sobie wykształcenie) skończyłem i raczej nie poszerzam już mocno wiedzy w tym zakresie, a tylko coś czytam doraźnie, albo ad hoc.

Tłumaczyłem Ci już kiedyś że dysleksja jest ceną jaką płaci się za inteligencję...:>
Jeśli tylko masz frajdę w kontrolowaniu błędów ortograficznych swoich polemistów: please feel free. Mnie osobiście bawi chyba jeszcze bardziej to, że klient który ma pretensje intelektualne, znajduje sobie hobby na poziomie pani od nauczania początkowego...
Jeśli chodzi o Twoją edukację ekonomiczną i późniejsze nieśmiałe próby jej poszerzania, to można podsumować chyba tylko że niestety, ale to widać.

emj10 02.11.2015 12:01

Patrząc na znajomych dyslektyków to ze swoją "inteligencją" karier to oni nie porobili. Oj nie :D

Dysgrafia, dysleksja, czy dyskalkulia z pewnością muszą doskwierać w życiu i nie jest łatwo funkcjonować, czy to w pracy, czy w życiu codziennych z takimi problemami, stąd zawsze miałem wyrozumiałość do takich osób, ale naprawdę śmiesznie to wygląda w zestawieniu z prawionymi powyższymi "moralitetami".

Szczególnie, że poza zdecydowanie lepszą formą od takiego Mirka często bije z nich pustka, ataki ad personam od początku dyskusji (prawie do każdego) oraz błahość argumentów.

Moja wiedza ekonomiczna jest średnia, tyle co po 5 latach najlepszej uczelni ekonomicznej w Polsce, która nawet w Europie znaczy niewiele.

wislak68 02.11.2015 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1418889)
Patrząc na znajomych dyslektyków to ze swoją "inteligencją" karier to oni nie porobili. Oj nie :D

Dysgrafia, dysleksja, czy dyskalkulia z pewnością muszą doskwierać w życiu i nie jest łatwo funkcjonować, czy to w pracy, czy w życiu codziennych z takimi problemami, stąd zawsze miałem wyrozumiałość do takich osób, ale naprawdę śmiesznie to wygląda w zestawieniu z prawionymi powyższymi "moralitetami".

Szczególnie, że poza zdecydowanie lepszą formą od takiego Mirka często bije z nich pustka, ataki ad personam od początku dyskusji (prawie do każdego) oraz błahość argumentów.

Moja wiedza ekonomiczna jest średnia, tyle co po 5 latach najlepszej uczelni ekonomicznej w Polsce, która nawet w Europie znaczy niewiele.

No cóż, ja znam takich którzy do tej pory chwalą się medalami przyznanymi za "osiągnięcia w ortografii" a kończą jako sołtys.
Dzięki za troskę o "funkcjonowanie dyslektyków". Jeśli jednak o mnie chodzi, to znacznie większe współczucie i troskę wzbudzają we mnie osoby, które muszą podbudowywać swoje ego, szukając błędów ortograficznych u swoich polemistów. O tym jak śmiesznie to wygląda nie muszę chyba nawet pisać...
To że czegoś nie zrozumiałeś nie oznacza że argument jest błahy. Znaczy po prostu że go nie zrozumiałeś. Jeśli chodzi o "pustkę" i "ataki ad personam" to wybacz, ale wręcz nie wypada mi dyskutować na ten temat z osobą, która od jakiegoś czasu koncentruje się na błędach ortograficznych polemisty...
Twoja wiedza ekonomiczna jest średnia. I tu się zgadzamy. Od siebie dodałbym tylko jeszcze: bardzo średnia.

emj10 02.11.2015 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1418891)
No cóż, ja znam takich którzy do tej pory chwalą się medalami przyznanymi za "osiągnięcia w ortografii" a kończą jako sołtys.
Dzięki za troskę o "funkcjonowanie dyslektyków". Jeśli jednak o mnie chodzi, to znacznie większe współczucie i troskę wzbudzają we mnie osoby, które muszą podbudowywać swoje ego, szukając błędów ortograficznych u swoich polemistów. O tym jak śmiesznie to wygląd nie muszę chyba nawet pisać...
To że czegoś nie zrozumiałeś nie oznacza że argument jest błahy. Znaczy po prostu że go nie zrozumiałeś. Jeśli chodzi o "pustkę" i "ataki ad personam" to wybacz, ale wręcz nie wypada mi dyskutować na ten temat z osobą, która od jakiegoś czasu koncentruje się na błędach ortograficznych polemisty...
Twoja wiedza ekonomiczna jest średnia. I tu się zgadzamy. Od siebie dodałbym tylko jeszcze: bardzo średnia.

Dyskusję nt. dysleksji jaką posiadasz prowadziliśmy kilkukrotnie, czasami zdarzało się, że sam z siebie tłumaczyłeś swoje przywary, więc nie jest to jakieś novum w naszych dyskusjach, a jedynie stały i integralny ich element.

Wiedzę ekonomiczną mam średnią, a może nawet bardzo średnią jak wspomniałeś, ale w mojej skali na tle osób, z którymi kończyłem studia. Nic w tym dziwnego skoro studiowałem na kilku uczelniach w tym samym momencie, łącząc to z pracą oraz wyjazdami. Takie życie - istny kierat :)

Nadmienię jednak, że tle większości piszących w tym temacie wygląda to dobrze, albo bardzo dobrze, co nie jest tylko moim odczuciem, ale także czytających ten temat, czego nie można powiedzieć o wiedzy poniektórych.

Ogólnie to wydaje mi się, że ta dyskusja toczyła się już "x razy", więc pozwolę sobie zrobić przerwę lunchową do 15. Trzeba posilić yntelygenckie komórki bez dysleksji w lemingradzie.

wislak68 02.11.2015 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1418892)
Dyskusję nt. dysleksji jaką posiadasz prowadziliśmy kilkukrotnie, czasami zdarzało się, że sam z siebie tłumaczyłeś swoje przywary, więc nie jest to jakieś novum w naszych dyskusjach, a jedynie stały i integralny ich element.

Wiedzę ekonomiczną mam średnią, a może nawet bardzo średnią jak wspomniałeś, ale w mojej skali na tle osób, z którymi kończyłem studia. Nic w tym dziwnego skoro studiowałem na kilku uczelniach w tym samym momencie, łącząc to z pracą oraz wyjazdami. Takie życie - istny kierat :)

Nadmienię jednak, że tle większości piszących w tym temacie wygląda to dobrze, albo bardzo dobrze, co nie jest tylko moim odczuciem, ale także czytających ten temat, czego nie można powiedzieć o wiedzy poniektórych.

Ogólnie to wydaje mi się, że ta dyskusja toczyła się już "x razy", więc pozwolę sobie zrobić przerwę lunchową do 15. Trzeba posilić yntelygenckie komórki bez dysleksji w lemingradzie.

Tym bardziej dziwi zacięcie, z jakim raz za razem wracasz do tego tematu. Moim zdaniem wynika to niestety z tego, że poza "wiedzą ortograficzną" nie masz wiele ciekawego do powiedzenia.
Wychodzi na to ze zamiast "studiować na kilku uczelniach" lepiej było skoncentrować się na jednej. Bo tak zamiast jednego inteligenta mamy czterech ćwierć inteligentów.
Jeśli chodzi o samooceną "wiedzy ekonomicznej" to wypada tylko pogratulować samopoczucia. Dla lepszego efektu proponowałbym do grona wielbicieli z SB dorzucić jeszcze kamikaze czy asa. Nobel w ekonomii gwarantowany.
Smacznego.

ABGwislakABG 02.11.2015 13:06

Cytat:

Bo tak zamiast jednego inteligenta mamy czterech ćwierć inteligentów.
Sołtys wieszaj trofeum! ;)

wislak68 02.11.2015 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1418898)

Od kiedy to jeden podzielone przez "kilka" to dalej jeden? Prosta arytmetyka. :>

ABGwislakABG 02.11.2015 13:16

Wlasnie z powodu dzielenia powinien wieszac trofeum. Prosta arytmetyka ;>

emj10 02.11.2015 13:17

Zostawmy już tą arytmetykę, bo teraz wybuchnie wojna o dyskalkulię :D

Ad vocem poprzedniego posta sołtys odpisze jak zaspokoi głód i pragnienie w okolicach dawnego bastionu ZSL-u.

IncognitoTSW 02.11.2015 13:18

Tak w temacie sklepów wielkopowierzchniowych, jak się zabezpieczyć przed czymś takim? ;>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1418898)

chapeau bas :D

Gwiaździsty 02.11.2015 13:34

Wystarczy dobry zapis w ustawie, żeby te wszystkie Lidl Food?Lidl Home&Fashion był po prostu dalej tym samym Lidlem. Gwarantuje Ci, ze gdyby to Niemcy chcieli chronić swój rynek to wprowadzili by w zapisach np. to ze te nowe spółki nie mogą występować pod tą sama lokalizacją jeśli np. przed 30 listopada 2015 r. nie były zarejestrowane jako nowe podmioty. Jak się chce to można się zabezpieczyć żeby nie dać się obejść. Poza tym juz widzę ludzi stojących w kolejce do kasy w warzywniaku, osobnej do piekarni, osobnej do garmażeryjnej. Olali by ten system i poszliby na zakupy do mniejszego sklepu.

FraMat 02.11.2015 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1418842)
To jak nikomu nie zabiorą, to skąd wezmą? Adolf Hitler drukował i od razu puszczał te pieniądze w obieg.

To rząd nie dysponuje jakimś budżetem? Jak chce wydać jakieś pieniądze to od razu musi zasadzić się na drodze na przejeżdzających, by ich ograbić?
Dziwaczne myślenie

ABGwislakABG 02.11.2015 15:12

To skąd w takim razie te nowe podatki? Dlaczego rząd chce jeszcze więcej niż jest w budżecie? Jak chce wydać jakieś pieniądze, to od razu musi zasadzić się z nowymi podatkami?

To wzrost (utrzymanie wysokich) podatków jest stymulatorem gospodarki? Jedynie w budżecie zostaną one odpowiednio rozdysponowane?

Dziwaczne myślenie.

wiesniak842 02.11.2015 15:12

Tak, dysponuje budzetem. Z 60 miliardowym deficytem. Wez lepiej nic nie pisz jak masz pisac durnoty. Pomijajac juz kwestie skad te pieniadze w budzecie:D

kerim1906 02.11.2015 18:16

ABGwislakABG Czyli uważasz że opodatkowanie banków czy marketów to "zasadzenie się".Orban ostatnio "zasadził" się na Węgrzech.Wziął przykład z krajów starej unii? Czekam jak nazwiesz propozycję uszczelnienia podatku CIT i VAT? Na razie mamy 500 zł na dziecko czyli"kasa na patologię" i opodatkowanie banków i marketów czyli "zasadzenie się"

wiesniak842 02.11.2015 18:21

No dobrze że o tym piszesz. Orban zasadzil sie i splaca długi a pis zasadza się i rozdaje patologii zamiast zmniejszać długi.taka różnica.

kornd 02.11.2015 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1418912)
To rząd nie dysponuje jakimś budżetem? Jak chce wydać jakieś pieniądze to od razu musi zasadzić się na drodze na przejeżdzających, by ich ograbić?
Dziwaczne myślenie

Dysponuje budżetem z zabranych pieniędzy podatnikom, a FraJerzy myślą, że nowe, bezsensowne wydatki nie oznaczają nowych podatków;)

kerim1906 02.11.2015 18:35

kornd Popraw mnie jeżeli się mylę? pisałeś na temat Smoleńska teksty w stylu "kaczka po smoleńsku"?

ABGwislakABG 02.11.2015 18:37

Mirek już raz Cię zmasakrowałem nieznajomością przez Ciebie programu partii, z którą sympatyzujesz. Sam stwierdziłeś, jak to leciało?

Cytat:

nie mam nic z głosu na PiS
Czyż to nie patologia?

Podobnie jak Wiślak68 uważasz, że najpierw, by coś pomnożyć, trzeba podzielić. Typowo socjalistyczne podejście.

Iść w stronę kolejnych przepisów (jakoś trzeba uszczelnić chore prawo i luki do obejścia) zamiast ich uproszczenia jest wg Ciebie do przyjęcia? To ma być ta prędkość światła rozwoju przedsiębiorczości?

Opodatkowanie zarówno banków, jak i wielkopowierzchniowych marketów (powyżej 250m2 i 700 tys. zł obrotu) to wiesz niezły pomysł, zabieranie możliwości ucieczki, płacimy. Tylko wiesz, za czasów platfusów urzędasy miały niezły nożyk do postraszenia przedsiębiorców. Wy, pisiory tymi podatkami i karami (stawki 50%) dajecie im katanę. Kminisz różnicę?

kornd 02.11.2015 18:42

@mirek(miro)1906, nie na temat Smoleńska, a zresztą co to ma do rzeczy.

kerim1906 02.11.2015 18:44

ABGwislakABG"nie mam nic z głosu na Pis"

Jak zwykle nie zrozumiałeś, chodziło o to że głosuje na Pis i nie jest to koniunkturalne.Nie byłem i nie jestem w żadnej partii.Kumasz?

Nie ogarniam nożyka i katany, dobry ten podatek czy nie?

kornd W takim razie przepraszam, ma to do rzeczy ponieważ widziałem kilka razy na sb takie teksty jak "kaczka po smoleńsku".

Nie pamiętam kto? ale nie widziałem żadnej negatywnej reakcji pozostałych użytkowników.Po prostu taka osoba jest niegodna dyskusji i ląduje u mnie na ignor.

ABGwislakABG 02.11.2015 18:48

Cytat:

No dobrze że o tym piszesz. Orban zasadzil sie i splaca długi a pis zasadza się i rozdaje patologii zamiast zmniejszać długi.taka różnica.
Mądremu kilka słów starczy, drugiemu biblioteki mało. Dlaczego tyle shoutów nakurviałem o 522mln zł dla ciapatych? o 500zł na dziecko i reszcie durnowatych pomysłów pisiorów?

Słuchaj, jakby Beti Szydło powiedziała na debacie liderów odnośnie pytania Gugały z zadłużeniem "Tak, podatki, model węgierski, ale zadłużenie będziemy spłacać i spłacimy do końca" to nawet bym zagłosował na ten PiS. Ale pis to chce przepierrdalać na ciapatych, na meneli, na uj wie kogo jeszcze, a płacić mają przedsiębiorcy.

Na pewno przedsiębiorca z tych restrykcji się ucieszy. Z nowych podatków, czy ich uszczelnienia. Jak myślisz na kogo zwali winę?

Im się JUŻ OD X LAT NIE OPŁACA TRZYMAĆ PRACOWNIKÓW NA NORMALNYCH UMOWACH! Ty chcesz im dać wszystkie instrumenty do redukcji etatów, zwiększenia bezrobocia, migracji za chlebem. A urzędasom bicz/katanę na nich.

Stonoga zaczyna mieć rację. "nawet platforma Was tak nie wyjebie, jak wyjebie PiS"

Mireczku masz:

Cytat:

Nic nie czuję oprócz satysfakcji z pogonienia urbanoplatfusiarni. Jeżeli do tego dojdzie out komuchów i zsl będzie pełna satysfakcja.Tyle i aż tyle.
No to nic z tego de facto nie masz. I Ty 3x już nie rozumiesz, że chodzi mi o to, że z tego programu nic nie będziesz miał, nawet gdyby pisiory Ci go zrealizowały w 100%. A odnośnie partii, należenia czy nie chodziło mi tylko i wyłącznie o hipokryzję, że głosujący Mirosław na PiS nie ma nic wspólnego z partią. Zaś głosujący na po/zsl/korwina/kukiza to rusofil, nazista, faszysta, POpapraniec, oszołom, co z resztą udało mi się nie w 100, a 200% bo jak się okazało Mirasek oddał nieważny głos, czyli w logice jego i innych pis-menów oddał głos za komuchami/platformersami i dzięki niemu mamy taką, a nie inną konstytucję i takie a nie inne sposoby jej "zmiany".

Urbanoplatfusiarnia nadal w sejmie, zsl w sejmie, out komuchów owszem, ale lewicy Ci u was/nas dostatek. Tyle i aż tyle.

Ale szacun Miras za odwagę. Kto jeszcze głosował za konstytucją w 1997? Wiślak68? Smuga? Ayala? Pokażcie cohones jak Miro.

Cytat:

Nie ogarniam nożyka i katany, dobry ten podatek czy nie?
Dopóki nie uprościcie przepisów, nie zrobicie ich bardziej przejrzystych bez możliwości podwójnej interpretacji i dopóki będziecie dodawać kolejne zapisy, klauzule i gwiazdki drobnym drukiem w chorym polskim prawie to ten podatek jest CHVJOWY. Prostego porównania nie kumasz, rynsztok zaś powinieneś zrozumieć. Przecież pochodzisz z małopolskiego bastionu zslu. Limanowa, zgadza się?

kerim1906 02.11.2015 18:59

Jakbym słyszał wsi24, gównianą i lizweek.Jeszcze urbanoplatfusiarnia to mówi od wielu miesięcy.Nie robic nic, na nic nie ma.Skąd w takim razie kasa na ciapatych , skąd te 522 mln?

Co ma Beti mówić jak rządzi Kaczor.Otwórz wiadomości to się dowiesz.

O i jest "ałtorytet" stonoga.Wymiatasz.

"Prostego porównania nie kumasz, rynsztok zaś powinieneś zrozumieć"

stonoga "ałtorytet" to się rozkręcasz.Dawaj .abg dawaj......

Nie , nie pochodzę abg, kumasz?

ABGwislakABG 02.11.2015 19:04

Cytat:

Skąd w takim razie kasa na ciapatych , skąd te 522 mln?

Co ma Beti mówić jak rządzi Kaczor.Otwórz wiadomości to się dowiesz.
Ależ z tymi 522 mln zł to jest wyliczenie Wiślaka68, a chęć finansowania ciapatyzmu deklarował sam kaczor w majstersztykowym wystąpieniu w sejmie podczas debaty o imigrantach. Ordo caritatis, zgadza się?

No super. Uwolniony rynek stojąc z urzędniczymi katanami nad przedsiębiorcą, dać im jeszcze więcej paragrafów, by mogli śmigać nimi po plecach przedsiębiorcy. Jeszcze więcej klauzul, jeszcze więcej podwójnych interpretacji urzędniczych. A cała ta kasa ma lecieć w ciapatych, meneli i jeszcze więcej pudru na upiększanie systemowego trupa. Wolność w chvj.

Cytat:

O i jest "ałtorytet" stonoga.Wymiatasz.
Jak zwykle troll i wybiórczo inteligentny nie zrozumie więcej niż "Stonoga ma rację". Ależ jesteś ograniczony umysłowo. Ależ spadła ta liczba neuronów. Miras szybko leć po wypłatę odszkodowania!

Cytat:

"Prostego porównania nie kumasz, rynsztok zaś powinieneś zrozumieć"
Biblia a.k.a. Pismo Święte opiera się na przypowieściach, mających podwójne znaczenie, podwójne dno. Powiedz mi, lewaku jak Ty z tego cokolwiek możesz zrozumieć, jak proste porównanie typu nożyk/katana to dla Ciebie zapora nie do przeskoczenia? Idąc dalej tym tropem nie jesteś już tylko lewakiem gospodarczym, tylko również światopoglądowym. Szok?

Cytat:

Ja myślę że będzie więcej wolności niż za urbanoplatfusiarni.Damy bankom wywozić kase za granicę , markety bez podatku i co 10 lat zmiana szyldu, będą kradli jeszcze więcej na karuzelii vat.Będzie wolności w cvuj
No to porównujcie się pisiory do platformersów. Przecież to wzór do naśladowania. Dajesz Miras dajesz, rozkręcasz się.

kerim1906 02.11.2015 19:12

Ja myślę że będzie więcej wolności niż za urbanoplatfusiarni.Damy bankom wywozić kase za granicę , markety bez podatku i co 10 lat zmiana szyldu. Będą kradli jeszcze więcej na karuzelii vat.Będzie wolności w cvuj

ABGwislakABG 02.11.2015 19:24

Cytat:

Nic nie czuję oprócz satysfakcji z pogonienia urbanoplatfusiarni. Jeżeli do tego dojdzie out komuchów i zsl będzie pełna satysfakcja.Tyle i aż tyle.
Czyli logika typowa dla 2 strony Błoń - chvj z dobrobytem cracovii, jej gry, miejsca w tabeli - liczy się, by w derbach "rzece" dojebać. To samo pis? Chvj z dobrobytem Polski, jej mieszkańców, pozycji międzynarodowej - liczy się, by w derbach pokonać urbanoplatfusiarnie!

Braterstwo po szalu z Prezydentem zobowiązuje.

Dziękujemy Ci Mirku za tak szczerą deklarację!

kerim1906 02.11.2015 19:39

Nigdzie tego nie napisałem, bredzisz.Odsunięcie urbanoplatfusiarni i zsl to wstęp do zmian.Wykluczenie komuchów i penisa to bonus.Teraz dobre rządy podobnie jak w latach 2005-7.Jak się nie sprawdzą sam Ci to powiem za 4 lata.Chyba że już dzisiaj rozliczysz , w sumie 8 dni i nic się nie dzieje.

wislak68 02.11.2015 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1418900)
Wlasnie z powodu dzielenia powinien wieszac trofeum. Prosta arytmetyka ;>

Znaczy jeden podzielone przez kilka to jednak jeden. Zaiste arytmetyka Łobaczewskiego.
Cytat:

Podobnie jak Wiślak68 uważasz, że najpierw, by coś pomnożyć, trzeba podzielić. Typowo socjalistyczne podejście.
Prosiłbym o mój cytat tego zaboldowanego. W przeciwnym wypadku wieszam na Twoje trofeum na ścianie (który to już raz?).
Ponieważ zaboldowany cytat brzmi tak absurdalnie że można tylko wzruszyć ramionami nad bezradnością autora takiego jezuityzmu pozwolę sobie nieco przeformułować:
Żeby zarobić, trzeba najpierw zainwestować. Brzmi wystarczająco "kapitalistycznie"? No to właśnie to jest co robi PiS z dofinansowaniem dla rodzin wielodzietnych.
Cytat:

Ależ z tymi 522 mln zł to jest wyliczenie Wiślaka68
Naprawdę wzruszające z jakim zaparciem powołujesz się na moje wyliczenia, zapominając dodać że stwierdziłem również, że ze wspomnianej kwoty budżet nie zapłaci ani grosza. Brak merytorycznych argumentów Panie.

Podsumowując wydaje mi się bardzo pouczające w jaki sposób "turboniepokorni" traktują tych wiślaków którzy mają rodziny i dzieci: " patologie". Następne wybory za 4 lata. Myślę że będą pamiętać.

wislak68 02.11.2015 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1418901)
Ad vocem poprzedniego posta sołtys odpisze jak zaspokoi głód i pragnienie w okolicach dawnego bastionu ZSL-u.

Jak widać sołtys lubi pojeść i popić.

ABGwislakABG 02.11.2015 20:03

Cytat:

Znaczy jeden podzielone przez kilka to jednak jeden. Zaiste arytmetyka Łobaczewskiego.
Którą Ty reprezentujesz, do czego odnosi się cytat:

Cytat:

najpierw, by coś pomnożyć, trzeba podzielić.
By napierw złączyć 4 ćwiartki w jeden, czyli pomnożyć, musiałeś tę jedynkę podzielić. As simple as that.

Trofeum? Jak na razie nie posiadasz ani jednego, i na choćby jedno się nie zanosi. Za to mnie juz powoli brakuje miejsca na ścianie, by wieszać Twoje. Ekonomia bez krzywej laffera, podaży, popytu, ceny równowagi, naiwność w sprawach żydowskich emerytur, muzeum kultury żydowskiej, ilości $ preznaczonych dla ciapaków i źródła finansowania. Przyznasz, pokaźna kolekcja. Aaa, dodałbym jeszcze "yntelygenta", "wrodzona inteligencja", "nie zauwazylem", "chyba nie musze tlumaczyc?"

Cytat:

Żeby zarobić, trzeba najpierw zainwestować. Brzmi wystarczająco "kapitalistycznie"? No to właśnie to jest co robi PiS z dofinansowaniem dla rodzin wielodzietnych.
Ale w kogo Wy inwestujecie? W polskie rodziny? 300zł, które i tak w ramach redystrybucji środków wrócą do budżetu państwa? Jaka inwestycja z danych ryb, jak nie dajecie wędek? A nad wędkarzami będzie stać armia urzędników wyposażonych w klazule i kruczki, czyt. katany? Jak myślisz, późniejsza mniejsza ilość ryb (o ile w ogóle będą) odbije się na...?

Jezuityzm? Prędzej socjalizm i Marks, ktory Wam i partii Razem program pisał.

Cytat:

Naprawdę wzruszające z jakim zaparciem powołujesz się na moje wyliczenia, zapominając dodać że stwierdziłem również, że ze wspomnianej kwoty budżet nie zapłaci ani grosza. Brak merytorycznych argumentów Panie.
Doprawdy? To JarKacz z własnej kieszeni? Cóż, jego prywatne środki, może robić z nimi co chce.

Zapomniałeś sam dodać o śpiworach, karimatach, wodzie i przeterminowanych konserwach wojskowych :lol:

Nie czytałeś w ogóle warunków przyjęcia imigrantów, ani środków z tego wynikających. Sam uznałeś, że:

Cytat:

I tak zostałyby wyrzucone (te pieniądze) do kosza.
I przy gadce, że tak wszyscy robią i żadne organizacje humanitarne nie będą się czepiać tym bardziej potwierdza Twoją naiwność, że w ZSRE a.k.a.UE wszyscy członkowie są na równych prawach, co sam doskonale kwitujesz:

Cytat:

Ponieważ zaboldowany cytat brzmi tak absurdalnie że można tylko wzruszyć ramionami nad bezradnością autora

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl