![]() |
Stręczycielka Bartuś , Lojalna Ela,Kukiz Obywatel
|
Jeszcze o porozumieniach PiS - Marek Jurek
Cytat:
|
Jurek, Kamiński misiu, Tusk, Macierewicz, Wołek - banda Pinocheta.
|
IncognitoTSW Szloch,szloch płyną łzy.....
|
Cytat:
|
Cytat:
Sommer edytował to "żaden", więc pewnie pomyłka wynikała z nieświadomości a nie chęci kolportowania bzdur. |
Tylu kandydatów zarekomendował Marek Jurek, co zresztą potwierdził m.in Krzysztof Jurgiel. Skoro PiS tak dyskryminuje mniejszych partnerów, to dlaczego Wicemarszałkiem Województwa Podkarpackiego został właśnie Bogdan Romaniuk z Prawicy RP? Dodajmy, że miejsce w zarządzie dostał z puli przysługującej PiS-owi (poprzedni Wicemarszałek Wojciech Buczak, który w ostatnich wyborach zdobył mandat posła, jest członkiem tej partii).
|
Cytat:
Na pewno niektórym te pieniądze się przydadzą, rzecz w tym, że istnieje też grupa patologii. Moja dziewczyna pracowała trochę czasu w sądzie rodzinnym w Tarnowie i opowiadała mi o takich przypadkach. Tacy ludzie tych 500 złotych nie wydadzą na dziecko tylko na alkohol. Jeśli już idziemy w finansowanie dzieci, to powinniśmy się upewnić, że te pieniądze do nich trafią - darmowe posiłki w szkołach, darmowe przedszkola, żłobki lub coś w tym stylu. Pieniądze do ręki to naprawdę najgorsze rozwiązanie, bo nie rozwiązuje żadnych realnych problemów, a niekiedy je tylko pogłębia. |
a w Chinach są dopłaty do dzieci?
|
Cytat:
Tu nie chodzi znowu o ideę zmuszania ludzi do robienia tego, ci powinni, lub wyobrażamy sobie, że powinni, ani o robienie czegoś za nich. Tu chodzi o proste rzucenie dodatkowych, całkiem sporych pieniędzy na rynek tylko po to, żeby wzmocnić popyt na rynku a przez to rozruszać produkcję i handel a konsekwencji gospodarkę. Najgorsze co mieliby ci ludzie zrobić to schować pieniądze do skarpetki. Czy wydadzą na wódkę, na zagrychę, na zabawki, na elektronikę, na ciuchy, to wszystko jedno... Wzrośnie popyt, a spora część tych pieniędzy wróci do państwa w VAT i innych podatkach. |
Cytat:
|
Cytat:
Więc mirek nie pier.dol. Cytat:
|
Cytat:
To jakiś dogmat, że trzeba komuś zabrać, by innemu dać? Jakikolwiek sposób zwiększający ilość pieniądza na rynku (poza jego drukowaniem choć i to czasami jest przydatne) sprzyja rozruszaniu gospodarki. A "oszczędzanie" polegające na chowaniu w skarpecie (typowa tezauryzacja) jest wycofywaniem pieniądza z rynku czyli zmniejszaniem popytu i w konsekwencji zahamowaniem produkcji. |
Cytat:
Adolf Hitler drukował i od razu puszczał te pieniądze w obieg. |
Cytat:
Jeszcze większa patologia będzie gdy należące się pieniądze zaczną rozporządzać urzędasy. Pobudują jakieś gówniane małpie gaje, wymienią jażyniówki w bidulach czy zorganizują wypad z półkolonią na wystawę rzeźbiarstwa kotliny kłodzkiej. Być ubogim nie znaczy być z patologi. Darmowe posiłki powinny być dla każdego dzieciaka którego rodzina nie przekracza jakieś tam dochodów, ustawowo. Więc jak najbardziej te 500 zł powinno trafiać do rodziców. Można wprowadzić np. karty chipowe z których kwotę można wydać tylko na artykuły nie wymagające potwierdzenia 18. Oczywiście da się to ominąć, jednak znacznie uprzykrzy życie tym którzy będą chcieli za to się napić. Zresztą dzieciak bardziej się ucieszy z zabawki niż jakiegoś zjebanego wełnianego swetra z caritasu. A o to w dzieciństwie chodzi, czyli o uśmiech i radosne wspomnienia. Cytat:
|
FraMat zapewnie ma w dupie krzywą Laffera i nie słyszał o czymś takim jak cena równowagi, która po sztucznym stymulowaniu popytu oczywiście musi wzrosnąć?
W sumie pisowcy macie racje - te 5 stów na pewno zostanie zainwestowane w wysoki, 40 wzwyż procent. To jest dopiero stymulowanie gospodarki! |
FraMat wymyślił nową koncepcję obiegu pieniądza w gospodarce. Fakt, że państwo przeznaczy pieniądze zabrane mnie, Tobie, czy Mirkowi w formie podatków na transfery pieniężne do nielicznej grupy obywateli (po wprowadzeniu rygoru max 799 zł dochodu per capita na pierwsze dziecko), wcale nie oznacza, że tych pieniędzy pojawi się w gospodarce więcej. Nikt niczego nie dodrukuje, pieniądze nie wyrosną na drzewie, ani żaden skrzat nie wrzuci nam niczego do komina, a jedynie zmieni się sposób redystrybucji dochodów (łopatologicznie: pieniądze zostaną przetrawione przez machinę państwową i wrócą do wybranej grupy obywateli).
Pewne jest natomiast to, że wzrośnie konsumpcja i popyt wewnętrzny koszem inwestycji rządowych oraz oszczędności na rynku kapitałowym, czego skutkiem będzie wzrost inflacji (od kilku kwartałów mamy deflację). Na pewno konsumpcja stanie się motorem napędowym PKB, ale przyszłość pokaże kosztem czego to się stanie. http://static1.money.pl/i/h/0/oryg33...rnd=1039246374 |
Dariook "Nie do ręki tylko przelewem na konto. I nie tylko na pierwsze ale no kolejne również . Podstawa to chyba 20f tygodniowo na pierwsze a na kazde kolejne 13f"
Nie chciało mi się gostka komentować bo wystarczy co by zapytał, ma tam znajomych. Najbardziej podoba mi się zatroskanie że "patologia" to przepije.Po pierwsze jest to margines , nie więcej niż 5 %, po drugie w każdym europejskim kraju występuje taka patologia.Dodatkowo nie jest to obligatoryjne, każdy "rynkowiec" może spokojnie nie występować o te pieniądze. kornd "To jak nikomu nie zabiorą, to skąd wezmą? Dodrukują?" Może na początek nie ukradną i lepiej rozdysponują? Dopuszczasz takie rozwiązanie? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
serek.c2 Błędem było że musiałeś , jeszcze raz podkreślę , musiałeś zagłosować na Pis.Przeżywasz z tego powodu traumę trollu?
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak, musiałem zagłosować na PiS - w obecnej sytuacji wydaje mi się to najlepszym wyjściem. Znam ludzi, którzy głosowali na PiS bo chcieli, nie "musieli". Wyobraź sobie, że też nie z wszystkimi pomysłami PiS się zgadzają, szczególnie dotyczącymi gospodarki. Tylko takie trolle/zaślepieńcy jak Ty przyjmują każdy pomysł PiS bezkrytycznie. |
Cytat:
|
Cytat:
" PIS zastrzega w projekcie także prawo do zaprzestania wypłaty dodatku, jeśli rodzice będą marnotrawić przyznane środki lub wydawać je niezgodnie z przeznaczeniem – podaje „Rzeczpospolita”. Jeśli zaistnieje ryzyko, że na dotacji nie skorzystają dzieci, gmina będzie mogła przyznawać świadczenia w formie rzeczowej, zamiast gotówki." http://nf.pl/kariera/500-zl-na-dziec...ktu,,53373,199 |
Dla "patologicznych" co by poczytali i przejrzeli na oczy
http://www.niedziela.pl/artykul/9865...y-wielodzietne http://www.england.pl/informacje/zasilki-w-anglii.html Dedykacja na deser http://demotywatory.pl/4236621/Rodzi...gia-spoleczna- |
Cytat:
|
Cytat:
|
serek.c2 Jak możesz nie pisz do mnie, zmusili cię do głosowania na Pis, nie zmuszaj się do pisania do mnie trollu
|
Cytat:
Pierwszy komentarz polecam przeczytac. Patologią jest decydowanie się na wielodzietność jeżeli nie posiada się środków materialnych do utrzymania takiej rodziny. Patologią jest strategia: "dała bozia dzieci - da i na dzieci" |
Demotywatory argumentami w dyskusji :help:
Zasiłki wzorem Anglii? A gdzie wybudowane mieszkania dla ciapatych, dlaczego nasi syryjscy bracia mają czekać? I nie najeżdżajcie na biednego Mirosława. Sam jak wspomniał "nie mam żadnych korzyści z głosowania na PiS". To jest dopiero patologia. |
Cytat:
|
Link do artykułu który dość szczegółowo omawia to co dyskutowaliśmy w zeszłym tygodniu: możliwość wyrwania przez Grzesia paru szabel, potrzebnych do większości konstytucyjnej:
http://www.polskatimes.pl/artykul/90....html?cookie=1 |
Cytat:
|
No i do tej pory idzie lepiej, niż się spodziewałem. I liczba szabelek Grzesia jest większa, niż się spodziewałem. Dograć to do końca i wtedy zobaczymy jaki pis ma pomysł na uzdrowienie Polski.
|
Cytat:
PS. Właśnie napisałem do niej sms-ka. Przyjmuje w piątki prywatnie. |
Cytat:
|
Cytat:
ABGwislakABG "Demotywatory argumentami w dyskusji " Może dotrze jaka jesteście patologią nazywając rodziny wielodzietne patologią. |
Ale ja Ciebie nie chcę ignorować, to po co mi ten przycisk? Ty nie chcesz bym do Ciebie pisał, więc zasugerowałem ignora głuptasku.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl