![]() |
Boguski wczoraj w ofensywie dał najwiecej był lepszy od Imaza Wcale nie gorszy od Carlosa. Mitrović całkiem dobry występ, ale czasami dalej gra człapanego, Cywka słaby, nie dość że spowalniający każda kontrę to jeszcze kilka strat na poziomie okregowki. Ciekawe jął Carillo zestawi zespół na Koronę, Imaz na ławkę,a za niego Kolar albo Tibor?
|
Może i Boguś>=Imaz, Carlos, ale sami przyznacie, że nasi hiszpanie byli, ....a, najgorsi. Boguś wcale nie zagrał dobrze z przodu, w obronie kilka razy fajnie powalczył i tyle.
|
Cytat:
:D No, ale nie znęcajmy się: Imaz nie był dużo lepszy, a i Halilovic zaszalał/ |
Ja w trakcie meczu naliczyłem dwie sytuacje, gdy Boguski wywalczył koledze 100% sytuację, ale inni ją zawalili, więc powinien kończyć mecz z 2 asystami. To mało?
Ale w przyszłym sezonie to lepiej postawić na Wojtkowskiego lub innego młodego, a RB9 na ławkę |
Carlitos wyrównał osiągnięcie Brożka z sezonu 07/08 strzelając swoją 23 bramkę w sezonie. Z tym, że trzeba oddać, iż Paweł nie strzelał karnych w tamtym sezonie, gdyż wykonywał je Cleber :)
|
A ile graliśmy meczów e-klapy w tamtym sezonie?
|
30, przy czym Brozek 27.
Btw to porównanie nie ma na celu deprecjonowania któregokolwiek z nich, taka bardziej ciekawostka. Niemniej cieszę się, że w końcu jakiś nasz napastnik przeskoczył 20 goli w sezonie. |
Tyle, że w sezonie 2007/2008 graliśmy super silnym składem zdobywając Mistrzostwo z przewagą 14 punktów na Legią po 30 meczach i stosunkiem bramek 68-18.
Odnieśliśmy 24 zwycięstwa, 5 razy remisowaliśmy, 1 mecz przegraliśmy. A jak wyglądał skład widać tutaj: http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...=1&id_klub=423 Z taką drużyną zdobywanie bramek musiało być dużo łatwiejsze. Nie chcę nic ujmować Brożkowi, ale jak porównywać to podobne do podobnego |
Cytat:
Do dziś mi szkoda, że nie udało się wyrównać osiągnięcia Widzewa i zdobyc mistrza bez ani jednej porażki w lidze. |
Z całym szacunkiem dla Brożka, ale Carlitos potrafi wyczarować bramkę z kapelusza oraz zakręcić przeciwnikiem, a Brozio nigdy dryblingiem nie grzeszył no i niestety, ale nawet na tym forum ludzie na niego mocno wrzucali, że na jedną wykorzystaną 100% sytuację dwie kolejne marnuje ;)
|
Cytat:
Wiadomo, że Paweł nie miał takiej techniki i dryblingu jak Carlitos, ale w tamtym sezonie imponował świetnym wykończeniem - 21 na 23 gole to były strzały z pierwszej piłki (sporo trafień zresztą zaliczył głową). |
Cytat:
Poza tym Paweł kiedy jak kiedy, ale w sezonie 07/08 miał dobrą skuteczność. Marnowanie sytuacji było domeną dwóch poprzednich sezonów gdy tak na prawdę wchodził do składu i ,,z miejsca" musiał zastąpić wtedy duet Żurawski-Frankowski po transferach obu wymienionych piłkarzy. Marcin Kuźba niestety już wtedy okres świetności miał za sobą i cała nadzieja była pokładana we wtedy jeszcze 22-letnim Pawle. |
Tak. Paweł marnował seryjnie za Petrescu. Pamiętam jakiś mecz z Lechem, w którym na końcówkę wchodził na bok taki chudziuśki Małecki. Brożek marnował tam na potęgę. Ile się wtedy na niego nabluźniłem : )
|
Bodajże w środę pojawi się ciekawy wywiad z Pawłem Brożkiem w Dzienniku Polskim. Opowie m.in. z którymi trenerami najlepiej mu się pracowało.
|
Na pewno z Carrillo :D
|
Najlepiej pracowało mu się z tymi, którzy najmniej od niego wymagali na treningu i ciągle na niego stawiali, więc to akurat nic ciekawego :D
|
Cytat:
|
https://www.facebook.com/WislaKrakow...56600848911282
Z ciekawości sprawdziłem wagę Pola ... i przyznam, że nie bardzo chce mi się wierzyć w te oficjalnie podawane 70 kg ;) |
https://twitter.com/janekx89/status/993503261763276801
Dla mających bana u Janekxa - Cywka w Lechu na dwa lata, przeszedł testy medyczne. |
@Up pisałem posta także do skasowania
Cywka po testach w Amice podpisał umowę na 2 lata Carlitos też odejdzie by Janekx89 |
Cytat:
|
Co by nie mówić, już wiadomo że mocno odmładzamy kadrę.
Odejdzie Cywka (30l), Głowa (39l), Brożek (35l) i Ivan (30l) I to jest naprawdę dziwne posunięcie Lecha, by brać tak przeciętnego gracza. Jak u nas w 3 lata z niego nikt nie potrafił zrobić piłkarza, to i tam nie zrobią. |
janekx89 wspomina również, że sprawa przedłużenia kontraktu wylądowała w UEFA.
|
Jprdl o co temu menago chodzi i tak Carlitosa sprzedamy.
|
Cytat:
btw Carlitos przecież dobrze wie o wszystkim. Dzieckiem nie jest. Ma agenta żeby w jego imieniu darł koty z klubem. |
Cywka na trybuny na najbliższe dwa mecze.
|
Cytat:
Bez złudzeń coś spłacić reinwestować itd. |
Cytat:
|
Cytat:
Rozumiem, że wielu obojętny jest Brożek, Głowacki, młodzież, Sobol, Kmiecik, Wisła jako coś więcej niż symulacja w Fifie albo wczorajszy wynik w skrótach, że liczy się tu i teraz, rozrywka i zwycięstwo. Ale szanujmy się chociaż wtedy, gdy nie zagrozi to temu tu i teraz. |
Cywki z Amicą sobie nie wyobrażam. Gdyby nawet przypadkiem popełnił jakiś błąd (który normalnie by mu wybaczono, bo jest jaki jest) to w tej sytuacji na trybunach mogłoby dojść do zamieszek :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl