Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

arti 11.08.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 958219)
To powiem inaczej, naprawde niewiele zabraklo by Ayew faktycznie gral w tym sezonie wbarwach Wisly.

Przestań zmyślać - wiesz tyle co ci zbymak powie. z Makinwą też było blisko tylko Larisa pierdnęła i się zbyło. Milinkovic też już był w ogródku.
Lipiec - sprzedajemy najlepszych i robimy łapankę, sierpień - zanosi się na powtórkę z rozrywki.
Za rok liga mistrzów na pewno nasza.

wolfy 11.08.2010 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 958219)
To powiem inaczej, naprawde niewiele zabraklo by Ayew faktycznie gral w tym sezonie wbarwach Wisly.

koyoot, ja rozumiem, że jesteś humanistą ( rymy częstochowskie, te rzeczy ), ale pięć zer to niewiele tylko i wyłącznie, jeżeli nie stoi przed nimi jakaś inna cyfra. Tak więc nie wierz w bajki.

Jak jest na forum zbymak, to chciałbym wyniki najbliższego dużego lotka na priv. Może być pięć pierwszych cyfr, ostatnią spróbuję zgadnąć.

A tak BTW - tak źle to chyba jeszcze nie było. Goście mają radochę z tego, jakich to świetnych piłkarzy nie udało nam się zakontraktować. Sam nie wiem - śmiać się czy współczuć...

koyoot 11.08.2010 16:12

Po pierwsze, nie musze uciekac sie do Zbymaka by miec informacje.

Po dwa, wolfy, zaczynasz przeginac. Nie nie mamy radochy z tego kogo nam sie nie udalo zatrudnic. Wskazujemy tylko ze to nie jest pierwsze i ostatnie nazwisko ktore bedzie sie przewijalo w kontekscie Wisly. Tego rozmiaru nazwisko oczywiscie.

Odnosnie samej transakcji. Wisla te sytuacje potraktowala jako promocje i BYLA sklonna w przyszlym roku wylozyc kwote ktora miala byc zapisana w kontrakcie bo Wlodarze wiedzieli ze gdyby u nas sie wypromowal to poszedlby za wielokrotnie wiecej w bardzo szybkim tempie.

Niestety przxeszkoda na drodze tego transferu stanely wymagania zawodnika.

Ehhh, chyba jednak faktycznie bedzie lepiej jesli czlowiek sie nic nie bedzie odzywal. Mam tylko nadzieje ze w maju bedziecie pamietali co wypisywaliscie odnosnie Wisly i wszystkiego co sie w tym klubie dzieje.

bloodraven 11.08.2010 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 958214)
Co do naszej polityki transferowej.
Jak narazie to dno, a nawet jego brak. Sprawiono, że i tak słaba Wisła w tamtym sezonie, jest jeszcze słabsza, sciągnieto masę zawodników, z których już tylko dwoje rokuje na rozsądne zakupy (Chavez i Rios) ale to może jedynie złudne nadzieje spowodowane tym, że jeszcze nie mieli okazji do pokazania na co ich stać, w przeciwieństwie do reszty "wzmocnień", Ci taką "okazje" juz mieli...niestety...

Już dawno nie przeczytałem czegoś aż tak durnego. Jak możesz pisać o którymkolwiek z tych piłkarzy, że rokują źle/dobrze skoro kilku z nich widziałeś dopiero w dwóch meczach, a pozostała dwójka ( według Ciebie dobrze się zapowiadająca) jeszcze nawet nie wystąpiła! Ocieniać będziemy po zakończeniu rundy a nie teraz , kiedy wszystko jest w rozsypce. Twoje przewidywania można przyrównać do położnych na sali, które patrząc na imiona dzieci wróżą: o ten zostanie nowym Einsteinem, ten Hitlerem itd... nie zaczekają przynajmniej do 2- go roku życia, kiedy dzieci pokażą umiejętności bądź nie. Naśmiewając się ze Zbymaka naśmiewasz się sam z siebie, bo zabawiasz się we wróżkę oceniając naszych nowych piłkarzy (nie ściemniaj że widziałeś ich chociaż w kilku meczach bo to typowi no name):-/.

zbymak 11.08.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 958245)

Po dwa, wolfy, zaczynasz przeginac. Nie nie mamy radochy z tego kogo nam sie nie udalo zatrudnic. Wskazujemy tylko ze to nie jest pierwsze i ostatnie nazwisko ktore bedzie sie przewijalo w kontekscie Wisly. Tego rozmiaru nazwisko oczywiscie.

Odnosnie samej transakcji. Wisla te sytuacje potraktowala jako promocje i BYLA sklonna w przyszlym roku wylozyc kwote ktora miala byc zapisana w kontrakcie bo Wlodarze wiedzieli ze gdyby u nas sie wypromowal to poszedlby za wielokrotnie wiecej w bardzo szybkim tempie.

Ehhh, chyba jednak faktycznie bedzie lepiej jesli czlowiek sie nic nie bedzie odzywal. Mam tylko nadzieje ze w maju bedziecie pamietali co wypisywaliscie odnosnie Wisly i wszystkiego co sie w tym klubie dzieje.

Daj spokoj Koyoot po cholere sie kopac z koniem.Nikt nie musi wierzyc czy Ayew byl czy nie blisko Wisły.Najlepsze jest to ,ze ludzie juz potrafia ocenic jakiegos zawodnika nawet nie znajac jego nazwiska:lol:Widac technika idzie do przodu.

1q2 11.08.2010 17:12

Cytat:

czyli musiało być bardzo blisko transferu :lol: niesamowite
Podajcie jeszcze jakieś nazwiska których nie udało się pozyskać - tak na otarcie łez :lol:

Pablo84 11.08.2010 17:25

Tylko po co?Skoro zaraz się zbierze forumowa loża szyderców, której nikt i nic nie pasuję.

wolfy 11.08.2010 17:32

Cytat:

No shit. A myślisz, że o jakich zerach pisałem?

Straszną masz radochę, bo nie stać nas było na zawodnika. Ale za to - z nazwiskiem. Boso, ale w ostrogach.
Jest takie powiedzenie: "najpierw pracujesz na nazwisko, potem nazwisko pracuje na ciebie". Dlatego właśnie jak chce się wynająć zawodnika "z nazwiskiem" i osiągnięciami, to trzeba się liczyć z kosztami. Mam tylko nadzieję, że po tych negocjacjach w środowisku piłkarskim nie krążą kolejne anegdoty na temat Wisły...

Mam w głębokim poważaniu jakie nazwiska "będą się przewijać", liczą się te które będą grały w Wiśle. Tak trudno zrozumieć, że to nie Kluivert stanowi obecnie o naszej sile ofensywnej, tylko Pajlić?

A tak BTW - ten Ayew oficjalnie też okazał się chory psychicznie, czy może prostu umiał liczyć?

polska.mysl.szkoleniowa 11.08.2010 17:33

Ale co ma pasować? Gruszki na wierzbie? Gwiazdki z nieba? Przecież te ploty to są dekoracje namalowane na płótnie, taka drużyna piłkarska marzeń-wycinanka w zeszycie włodarzy, którą chwalą się na całym świecie. Zobaczcie, jacy jesteśmy fajni, profesjonalni, wielcy - pytaliśmy o Ayewa. Niestety, nie chciał do nas przyjść, bo nie było nas na niego stać. O, a tu mamy kopię faksu, który wysłaliśmy Barcelonie. Mieliśmy fajny pomysł, bo chcieliśmy wypożyczyć Messiego na trzy lata z opcją pierwokupu za 100 mln. Euro, których oczywiście byśmy nie wydali, bo wtedy puścilibyśmy faks do Realu z podobnym wypożyczeniem C. Ronaldo. Nie odpowiedzieli, ale pomysł był, przyznacie, światowy.

zbymak 11.08.2010 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 958272)
Ale co ma pasować? Gruszki na wierzbie? Gwiazdki z nieba? Przecież te ploty to są dekoracje namalowane na płótnie, taka drużyna piłkarska marzeń-wycinanka w zeszycie włodarzy, którą chwalą się na całym świecie. Zobaczcie, jacy jesteśmy fajni, profesjonalni, wielcy - pytaliśmy o Ayewa. Niestety, nie chciał do nas przyjść, bo nie było nas na niego stać. O, a tu mamy kopię faksu, który wysłaliśmy Barcelonie. Mieliśmy fajny pomysł, bo chcieliśmy wypożyczyć Messiego na trzy lata z opcją pierwokupu za 100 mln. Euro, których oczywiście byśmy nie wydali, bo wtedy puścilibyśmy faks do Realu z podobnym wypożyczeniem C. Ronaldo. Nie odpowiedzieli, ale pomysł był, przyznacie, światowy.

Słyszałes gdzies ,ze klub Wisła sie tym chwali? jesli pewne osoby nie napisalyby na forum to nikt by sie nie dowiedział ,ze rozmawiamy z gosciem.Ty musisz swoje trzy grosze dorzucic

Markus 11.08.2010 18:06

Jak widzę zaczyna się nowy trend: jakość transferowej ofensywy, która póki co okazała się klapą, mają podkreślać, okraszać i ratować głośne nazwiska zawodników, których rzekomo nie udało się ściągnąć. :shock:

Jednak coś jest w powiedzeniu "tonący chwyta się brzytwy".

dynek.pl 11.08.2010 18:14

Jakie to ma znaczenie czy Ayew by/nie byl blisko Wisly skoro suma sumarum graczem Wisly nie zostal.
Blisko tez byl Milinkovic czy Makinwa ale w efekcie jest taki DRagan Pajlic. A Messiego czasem nie chcielismy ??

Pablo84 11.08.2010 18:23

Polska mysl
Chociażby by to, jakiego poziomu zawodników staramy się ściągnąć :-). Może się uda, może nie.Być może nazwisko trenera nam w tym jakoś pomoże?
Owszem, można tego typu newsy rozpartywać jako czcze gadanie albo szukanie gruszek na wierzbie.Ja w kazdym bądż razie mam całkowite zaufanie do ludzi w klubie, zarówno jeśli chodzi o trenera jak i o transferyDlaczego?Bo ci ludzie pracą w futbolu zarabiają na chleb, a nie piszą pseudoanalizy siedzać przy siedząc w pracy czy na urlopie, ewentualnie w czasie przerwy od podstawówki czy gimnazjum.
Z oceną pracy zawodników,trenera czy Basałaja wstrzymam się przynajmniej do połowy rundy jesiennej, bo jak narazię ocena kogokolwiek to bardziej wróżenie z fusów.Zresztą uważam że jest to też trochę niesprawiedliwe.
Tutaj niektórzy chcą dać kolejne szansę Jirsakowi czy Boguskiemu, a ile są w Wiśle.Skreśla się z kolei zawodników, którzy do zespołu przyszli w połowie okresu przygotowawczego a zagrali ze sobą raptem 2 razy.

Falmokirak 11.08.2010 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 958285)
Jak widzę zaczyna się nowy trend: jakość transferowej ofensywy, która póki co okazała się klapą, mają podkreślać, okraszać i ratować głośne nazwiska zawodników, których rzekomo nie udało się ściągnąć. :shock:

czemu oceniasz transferową ofensywe klapą ?? Potrafisz po 2 meczach Bunozy, 2 meczach Paljicia oceniać to okienko ?? Jeszcze przpomne że nie zaprezentował się nam ani Rios ani Chavez a sprowadzenie Jovanicia dobrze zadziałało na Pawełka jak widać a Cikos to fakt nie Alvarez ale też przyjdzie czas na ocene jego umiejętności.

Zbymak nie przejmuj się bo ponoć kibice wisły uchodzą w Polsce za tych co najwięcej marudzą na wszystko co tylko się da no i jak widać po tych postach coś w tym jest, oczywiście nie wszystko mi się podoba co robi klub ale nie widze wszystkiego w czarnych kolorach.

A co do Pana Cupiała to wstyd że niektórzy forumowicze nie mają kultury i potrafią zaglądać mu do kieszeni narzekając na jedno, drugie, trzecie . Jego wkład w Wisłe jest większy niż każdego z nas na tym forum .

Pablo84 11.08.2010 18:41

Teraz będą klnąć, a pózniej słuch o nich zaginie, ewentualnie będą udawać, że sprawy nie było.
Ale ja pamiętam nawet narzekania przy tranferze Marcelo, Sobolewskiego czy Clebera.
Ludziki zaglądają Cupiałowi do kieszeni, wirtualnie wydają jego kasę a zapominają, że np przez ten czas co jest w klubie Wisła zdobyła prawie tyle mistrzostw, co Legia w swojej całej historii.

polska.mysl.szkoleniowa 11.08.2010 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 958294)
Polska mysl
Chociażby by to, jakiego poziomu zawodników staramy się ściągnąć :-). Może się uda, może nie.Być może nazwisko trenera nam w tym jakoś pomoże?
Owszem, można tego typu newsy rozpartywać jako czcze gadanie albo szukanie gruszek na wierzbie.Ja w kazdym bądż razie mam całkowite zaufanie do ludzi w klubie, zarówno jeśli chodzi o trenera jak i o transferyDlaczego?Bo ci ludzie pracą w futbolu zarabiają na chleb, a nie piszą pseudoanalizy siedzać przy siedząc w pracy czy na urlopie, ewentualnie w czasie przerwy od podstawówki czy gimnazjum.
Z oceną pracy zawodników,trenera czy Basałaja wstrzymam się przynajmniej do połowy rundy jesiennej, bo jak narazię ocena kogokolwiek to bardziej wróżenie z fusów.Zresztą uważam że jest to też trochę niesprawiedliwe.
Tutaj niektórzy chcą dać kolejne szansę Jirsakowi czy Boguskiemu, a ile są w Wiśle.Skreśla się z kolei zawodników, którzy do zespołu przyszli w połowie okresu przygotowawczego a zagrali ze sobą raptem 2 razy.

Ale właśnie cały płacz polega na tym, że jest oczywistym, że ci ludzie to profesjonaliści, tj. tacy, którzy pracą w futbolu zarabiają na chleb, a jednocześnie są nieprofesjonalni, tj. wykonują swój fach nieudolnie. Wiadomo, że na weryfikację długofalowych planów Basałaja przyjdzie czas, ale sklecenie kilku sensownych transferów wykorzystując znajomości w światku, obserwacja tych poleconych w chociaż jednym meczu, racjonalne posunięcia transferowe - tego można chyba oczekiwać już od początku, prawda?

Problem polega na tym, że za te środki można było już dawno zbudować w pełni stabilny, profesjonalny klub, a nie zamki na lodzie, które co dwa lata się rozpieprza i buduje od nowa.

Pablo84 11.08.2010 19:16

To co było proponuję odzielić grubą kreską..Są ludze, którzy podjęli się budowy czegoś nowego, więc zamiast krytykowac na wstępie, nie lepiej poczekać z tym np do końca okienka transferowego, połowy rundy, roku czasu?Pewnych rzeczy nie da się od razu zbudować.
Pytam po raz kolejny wiecznych krytykantów.Macie odpowiednią wiedzę piłkarską, menadżerką czy jakąkolwiek inną by podjąć się krytyki osób, którzy na chleb zarabiają futbolem?Jeśli nie, ty nie uważacie, że po prostu nie wypada?
Naprawdę uważasz, że Basałaj jest tu po to, by być kolejnym figurantem w klubie, szukają zagranicznego trenera, bo Cupiał ma taką zachciankę?Skoro wiecie wszystko lepiej to, przynajmniej pozwólcie im dokończyć to co zaczeli.Na krytykę będzie wystarczająca ilosć czasu

jason wiślak 11.08.2010 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 958326)
To co było proponuję odzielić grubą kreską..Są ludze, którzy podjęli się budowy czegoś nowego, więc zamiast krytykowac na wstępie, nie lepiej poczekać z tym np do końca okienka transferowego, połowy rundy, roku czasu?Pewnych rzeczy nie da się od razu zbudować.
Pytam po raz kolejny wiecznych krytykantów.Macie odpowiednią wiedzę piłkarską, menadżerką czy jakąkolwiek inną by podjąć się krytyki osób, którzy na chleb zarabiają futbolem?Jeśli nie, ty nie uważacie, że po prostu nie wypada?
Naprawdę uważasz, że Basałaj jest tu po to, by być kolejnym figurantem w klubie, szukają zagranicznego trenera, bo Cupiał ma taką zachciankę?Skoro wiecie wszystko lepiej to, przynajmniej pozwólcie im dokończyć to co zaczeli.Na krytykę będzie wystarczająca ilosć czasu

No cóż...trudno się z Tobą nie zgodzić. W sumie tych nowych zawodników tez nie można jeszcze oceniać...Widać było że Bunoza w pierwszym meczu z Azerami był stremowany. Może nie występował jeszcze przed taką publicznością..? ;) Jednak w spotkaniu z Arką zaprezentował się w miarę pozytywnie, a ufam że z każdym następnym meczem, gdy poczuje się pewnie w drużynie, będzie grał naprawdę dobrze. Drugi piłkarz na którego jest ostra nagonka to Paljić. Gość który dołączył późno. Po tych dwóch meczach nie należy go oceniać bo został wystawiony dwa razy do pierwszego składu od razu , z nowymi kolegami, z którymi nie rozumiał się dość dobrze. Jako kibice nie daliście mu jeszcze się wykazać. Co by było jakby wszyscy oceniali nowych piłkarzy po dwóch meczach? Myślę ze Paljić jeszcze zaskoczy, być może już w najblizszym meczu. Po drugie ja ufam Basałajowi .Widać ze to poważny człowiek, który chce wprowadzić tu pełen profesjonalizm. Nie wiem jak Wy ale ja wiem że z nim nie zginiemy. Czuję się pewniej gdy on piastuje to stanowisko niż gdy prezesem był Wilczek.

Wojtas 11.08.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 958285)

Alez ten trend został juz u nas wprowadzony jakis czas temu

pierwszy taki "trik" zastosowano chyba z tymi Rumunami Grigorie i jakis tam drugi ,ktorzy juz w samolotach siedzieli :lol:
a dzis róznie wymyslają ,jeden juz byl nawet w okilcach stadionu,drugi na testach,trzeci tez miał doleciec

ale ktos tu juz pisał ze co to za roznica ze kims sie interesowalismy czy bylismy blisko jego zakontraktowania ,tu licza sie suche fakty i nazwiska nowych pilkarzy w kadrze a co najwaznjsze ich umiejtnosci pilkarskie a u nas z tymi nowymi to raczej cienko.,a takie "perełki" jak Bunoza ktory to chyba wcisneli nam i jescze dopłacili.

wolfy 12.08.2010 01:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 958282)
Słyszałes gdzies ,ze klub Wisła sie tym chwali? jesli pewne osoby nie napisalyby na forum to nikt by sie nie dowiedział ,ze rozmawiamy z gosciem.Ty musisz swoje trzy grosze dorzucic

Jednak pewne osoby napisały. Informacja z forum i wiślackich portali trafi do tych większych, wszak lepiej podeprzeć się tego typu wiedzą niż wymyślać newsy od zera:>

Polityka dezinformacji trwa w najlepsze od czasów Pitbula, kiedy to po raz pierwszy zaczęto na dobre wyprzedaż - co okienko pojawia się informacja o co najmniej jednym graczu o mniej lub bardziej znanej renomie, którym interesują się nasi działacze. Niestety, wszyscy oni jak jeden mąż mają - za przeproszeniem - nasrane w głowach i zamiast z wdzięcznością pocałować wyciągniętą rękę aktualnego prezesa szukają sobie jakichś innych klubów.

Całość ma przykryć medialnie dziadostwo i amatorkę panującą w klubie. Trzeba przyznać, że sprawdza się to całkiem nieźle od ładnych paru lat. "W Wiśle pieniądze są, tylko nasi dzielni działacze mają pecha". Dziwnym trafem pieniądze są, ale nigdy ostatecznie nie zostają wydane. To znaczy - kupujemy graczy, ale miernych i za grosze. Paradoks.

zbymak, ja nie wiem jak głęboko siedzisz w tym biznesie i nie interesuje mnie to. Jeżeli robisz to nieświadomie, to wypada tylko współczuć. "Łaska pokemonów na pstrym pikaczu jeździ" - chciałoby się sparafrazować znane przysłowie.

P.S. Można sparafrazować jeszcze inne ligowe porzekadło ( stara wersja i tak jest już dla młodych kibiców kompletnie niezrozumiała ): "Nikt Ci takich piłkarzy nie ściągnie, jak prezes Wisły obieca".

1q2 12.08.2010 02:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 958535)
zbymak, ja nie wiem jak głęboko siedzisz w tym biznesie i nie interesuje mnie to. Jeżeli robisz to nieświadomie, to wypada tylko współczuć.

To jest sedno sprawy.To że masz informacje to jest oczywiste, natomiast czy świadomie nakręcasz ten cyrk , czy jesteś pionkiem w czyjejś grze -to jest pytanie.Znając Cię z zeszłych lat(słynne czasy Petrescu i zawodnicy lądujący na Balicach niczym Talibowie w Klewkach), myślę że robisz to nieświadomie, chyba że od tych czasów awansowałeś:>

Macius dał sobie siana i Tobie też to radze - ponakręcaj pokemonów na privie czy gdzie tam piszesz ale daj sobie spokój z tym forum, jeśli chodzi o Twoje wieści dziwnej treści - są dziesiątki innych tematów w których możesz się wykazać.

Lemoniadowy Joe 12.08.2010 08:49

Cytat:

to jakie twoje informacje sie już sprawdziły ?

a jak żadne to przestań pierd....

tormenthor 12.08.2010 09:00

Z tego co mi się wydaje i co pamiętam to koyoot pierwszy napisał o Arabach, którzy przejmą Wisłę. Nawet wp dała się na to złapać i czerwoną czcionka zamieściła takiego newsa.

A co do transferów, to należy zauważyć, że mamy w obecnej sytuacji korzystny terminarz i najtrudniejsze mecze gramy pod koniec rundy, więc jest jakiś tam czas na to, aby zgrać Chaveza z mam nadzieję nowym stoperem. Powiem szczerze - w najczarniejszych snach nie spodziewałem się, że efektem tej ,,gigantycznej ofensywy transferowej" będzie możność oglądania Mateusza Kowalskiego jako podstawowego gracza ,,Białej Gwiazdy".

WiślakMyślenice 12.08.2010 09:03

Cytat:

Z tego co mi się wydaje i co pamiętam to koyoot pierwszy napisał o Arabach, którzy przejmą Wisłę. Nawet wp dała się na to złapać i czerwoną czcionka zamieściła takiego newsa.
Z tymi arabami naprawdę się nabrałem (1 kwietnia wtedy był bodajże), bo wujek mieszkający na Armii Krajowej kilka dni wcześniej zaaplikował mi newsa o tym, że arabowie chcą kupić grunty należące do miasta albo Wisły, już dokładnie nie pamiętam.

arti 12.08.2010 09:09

Cytat:

Wiemy, wiemy twoi ludzie pracują od lat (zaczęli chyba wtedy jak Norylski Nikiel i ktoś tam "walczyli" o odkupienie Wisły od Cupiała, a ty miałeś info cyrylicą i nie mogłeś pokazać na forum:D) nad informacjami dla ciebie.
Nazwiska... był już Kluivert, Diego Tristan, Appiah, Lehmann nazwiska nie gorsze niż Ayew, więc to już było grane. I co z tego? G..
Mam nadzieję, że faktycznie wybierzesz to co lepsze albo wreszcie dorośniesz.

Lemoniadowy Joe 12.08.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 958626)
Wiemy, wiemy twoi ludzie pracują od lat (zaczęli chyba wtedy jak Norylski Nikiel i ktoś tam walczyli o kupienie Wisły od Cupiała, a ty miałeś info cyrylicą i nie mogłeś pokazać na forum:D).

to faktycznie było dobre "dawaj ten tekst to przetłumaczymy" :)

Eustachy 12.08.2010 10:11

Pozniej byl jeszcze tekst o transferze Garguly napisany w dodatku do jakiejs gazety, ktora koyoot jako jedyny w kraju czytal na wypadzie do babci :)
Oskarzony o konfabulacje, obiecal umiescic na forum skan, na ktory czekam juz od ladnych paru lat :D

KOALIK 12.08.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 958261)
Daj spokoj Koyoot po cholere sie kopac z koniem.Nikt nie musi wierzyc czy Ayew byl czy nie blisko Wisły.Najlepsze jest to ,ze ludzie juz potrafia ocenic jakiegos zawodnika nawet nie znajac jego nazwiska:lol:Widac technika idzie do przodu.

Pisałeś, że nie należy patrzyć się na przynależność klubową i dotychczasowe CV piłkarzy pokroju Bunozy, Cikosa, itp. Ich umiejętności dobitnie pokazały, że wciskałeś ludziom kit, że są to przemyślane transfery.

Manager89 12.08.2010 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 958686)
Pisałeś, że nie należy patrzyć się na przynależność klubową i dotychczasowe CV piłkarzy pokroju Bunozy, Cikosa, itp. Ich umiejętności dobitnie pokazały, że wciskałeś ludziom kit, że są to przemyślane transfery.

Ooo, wiedzę że Ty już wiesz że Cikos i Bunoza to drewno... KOALIK na skauta!!

delukas96 12.08.2010 10:48

Cytat:

A może by tak zaczekać, aż się zgrają z drużyną? Zwłaszcza, że Cikos ma zadatki na lepszego piłkarza niż Alvarez. Co do Bunozy to czekam, aż się wkomponuje, potem może być lepiej.

mitmichael 12.08.2010 10:54

Cytat:

Ty chyba zartujesz prawda? Oceniasz zawodnikow po durnej potyczce z Karabachem? A ktory ze starych naszych pilkarzy pokazal wysokie umiejetnosci? Ja nie widziałem zadnego a ogladałem oba spotkania no chyba, ze tylko mi sie zdawalo.

Markus 12.08.2010 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84
pózniej słuch o nich zaginie, ewentualnie będą udawać, że sprawy nie było.

Do tej pory to była i jest specjalnośc osób rakich jak Ty czy LucekJ, krytykujących krytyków:

Kiedy okazuje się, że jednak „forumowi eksperci” znów mieli rację (niemal jak zawsze), ludzie tacy jak Ty szybko milkną, potem udają, że sprawy nie było, a gdy tylko pojawia się jakiś Koyoot z sensacyjnym newsem pt. „jak to wspaniale już wkrótce będzie”, naiwnie na nowo zaczynacie swoje jazdy… I tak w kółko…

Ogarnijcie się lepiej, zamiast pisać farmazony w dodatku nie na temat.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84

Ludzie na forum oceniają pracę tych osób na podstawie jej efektów. Nie trzeba być drugim Hitzfeldem był widzieć i miarodajnie ocenić, czy praca zakończona rozwaleniem obrony, brakiem wzmocnienia drugiej linii, mało wydajnymi ruchami kadrowymi, kolejną klęską w pucharach, jest dobrze wykonaną robotą, czy nie. Fakty świadczą o jakości pracy i kompetencjach osób aktualnie „zarabiających na chleb futbolem w Wiśle” . „Po owocach ich poznacie”.

Ty oczywiście możesz żyć sobie w świecie, w którym przykładowo pacjent nie może oceniać skuteczności leczenia lekarza o ile sam nie jest lekarzem, obywatel rządzących o ile sam nie był w rządzie, pracownik pensji, którą otrzymuje od pracodawcy, o ile sam nie jest pracodawcą itd. , ale co w takim razie robisz na forum, które ze swojej istoty jest miejscem służącym ocenie i rozmowom o sytuacji w klubie?

wolfy 12.08.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 958633)
to faktycznie było dobre "dawaj ten tekst to przetłumaczymy" :)

Ech, pomyśleć że mu nie dałem permbana jak jeszcze się bawiłem w moderatorkę.

Stare, zabawne czasy:lol:

Arapaho 12.08.2010 12:02

Wszyscy jadą teraz zbymaka i kooyota a wcześniej maci0sa ale jak nie ma informacji to się powołujecie na szmatławce które coś tam wyskrobią a stada ludzi wypisują jakieś brednie i najpopularniejszym jest temat transferowe s-f gdzie przelewają swoje marzenia rodem z transfermarket.de.To jakoś nikomu nie przeszkadza.
Dziękować Bogu że są tacy goście którzy coś Wam zgodnego z prawdą napiszą i jest co przeczytać.inaczej po co to forum ? lepiej Wam się komentuje fakty,PS-y czy inne weszła.pl ?o co Wam chodzi ludzie.Mają ochote to piszą i bardzo dobrze .A jak nie zamknijcie większośc tematów które tu są i dyskutujcie w jednym o pogodzie i sytuacji krzyża pod kancelarią

For_FuN_ 12.08.2010 12:12

Ten kto sie interesuje futbolem lub tez sie tym profesjonalnie zajmuje, moglby latwo ocenic wszystkie te transfery. WEzmy na przyklad takiego Bunoze. Jakis menedzer nagral cala sprawe, dogadali sie z Kapka(oczywiscie przedstawiajac Gordana jako reprezentanta u21 i jako jednego z lepszych obroncow w lidze, zeby miec tzw. "podkladke") - dostal za to okreslona sumke(co bylo juz praktykowane w latach poprzednich) i w ten sposob Bunoza zostal kupiony(zarobil menedzer, klub, Kapka i sam zawodnik...tylko co z Wisla?). Jak to jest, ze ktos taki kosztowal 400 tys. euro?? To jest dla mnie podstawowe pytanie. Dlaczego placimy 400 tys. euro za zupelnie anonimowego pilkarza, a wypozyczamy(wykorzystujac luki w kontrakcie, a napewno nie wykupujemy) Chaveza?? Odpowiedz sama sie nasuwa...Kapka i Basalaj, i wszystko jasne.

Kara'Bach 12.08.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 958700)
Ty chyba zartujesz prawda? Oceniasz zawodnikow po durnej potyczce z Karabachem?

O kiedy gra w Pucharach jest "durna"? :shock:

mitmichael 12.08.2010 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kara'Bach (Post 958780)
O kiedy gra w Pucharach jest "durna"? :shock:

Nie chodziło mi o to, ze europejskie puchary sa durne (choc to tak zabrzmiało) - tutaj bardziej mi chodziło, ze durne jest ocenianie nowych zawodnikow po dwoch meczach pucharowych. O meczu z Szawlami nie mowie bo po nim akurat pretensji do pilkarzy nie bylo. Nie wazne, ze grali w meczach treningowych bo one do spotkan o stawke nijak sie maja. Tylko nie pisz, ze w Angli tez grali tylko w sparingach bo nawet szkoda brac sie za porownania.

Pablo84 12.08.2010 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 958729)
Do tej pory to była i jest specjalnośc osób rakich jak Ty czy LucekJ, krytykujących krytyków:

Kiedy okazuje się, że jednak „forumowi eksperci” znów mieli rację (niemal jak zawsze), ludzie tacy jak Ty szybko milkną, potem udają, że sprawy nie było, a gdy tylko pojawia się jakiś Koyoot z sensacyjnym newsem pt. „jak to wspaniale już wkrótce będzie”, naiwnie na nowo zaczynacie swoje jazdy… I tak w kółko…

Ogarnijcie się lepiej, zamiast pisać farmazony w dodatku nie na temat.

Markus, ja akurat należę do osób, które umieją się przyznać do błędów.Naprawdę nie sprawiają mi trudności wymawianie słów "przepraszam", "pomyliłem się", "miałeś rację", wiec to chyba nie do mnie.Byłbym wdzięczny, gdybyś podał mi jakiś przykład kiedy tak postąpiłem.
Cytat:

Ludzie na forum oceniają pracę tych osób na podstawie jej efektów. Nie trzeba być drugim Hitzfeldem był widzieć i miarodajnie ocenić, czy praca zakończona rozwaleniem obrony, brakiem wzmocnienia drugiej linii, mało wydajnymi ruchami kadrowymi, kolejną klęską w pucharach, jest dobrze wykonaną robotą, czy nie. Fakty świadczą o jakości pracy i kompetencjach osób aktualnie „zarabiających na chleb futbolem w Wiśle” . „Po owocach ich poznacie”.

Markus!!!!
OCEŃ PO OWOCACH!!!Narazie jest pączek a owoce pojawią się pózniej.Wtedy oceń jakie one są, nie teraz.
Cytat:

Ty oczywiście możesz żyć sobie w świecie, w którym przykładowo pacjent nie może oceniać skuteczności leczenia lekarza o ile sam nie jest lekarzem, obywatel rządzących o ile sam nie był w rządzie, pracownik pensji, którą otrzymuje od pracodawcy, o ile sam nie jest pracodawcą itd. , ale co w takim razie robisz na forum, które ze swojej istoty jest miejscem służącym ocenie i rozmowom o sytuacji w klubie?

Widzisz, tak jakoś się składa, że akurat wiem jacy potrafią być pacjenci- przynajmniej część.Nie musisz mi o nich opowiadać.Jak sam wiesz, rzadko które leczenie przynosi natychmiastowy efekt.

Żeby nie było.Nie jestem żadnym hurraoptymistą, wydaje mi się, że bliżej mi do realistycznego optymizmu ;). Przede wszystkim uważam, że do oceny trzeba czasu. Tu zaś ludzie oceniają piłkarzy po filmach na youtubie, paru treningach czy 2 meczach.Tymczasem do oceny(a zwłaszcza szybkiej) potrzeba ogromnego doświadczenia, umiejętności piłkarskich (teorii i praktyki) obcowania z piłkarzami oraz trochę szczęścia.
Gdyby tu faktycznie byli fachowcy to siedziałbym potulnie jak baranek, jednak tak zwyczajnie nie jest.Gdy czytam wywody np wolfiego czy Twoje, gdzie od razu się skreśla piłkarzy nie dając im najmniejszych szans, no to coś jednak napisać musze, bo w****ia mnie ta sytuacja.

koyoot 12.08.2010 13:57

Pablo skoro mozna oceniac pilkarza po 2 wystepach, to mozna ocenic prace zarzadu po 2 miesiacach pracy gdy wczesniej tak naprawde nie bylo niczego. Jezeli za rok, poltora faktycznie nie bedzie efektow pracy, przyznam krytykantom ze mieli racje.

Poki co ja bede ich krytykowal za postawe wobec zarzadu.

EOT.

Skonczmy ten temat. Bo do niczego dobrego on nie doprowadzi.

wolfy 12.08.2010 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 958874)
Poki co ja bede ich krytykowal za postawe wobec zarzadu.

Przeczytaj nazwę tematu. Jeżeli nadal nie będziesz rozumiał, to poproś na priv kogoś, kto Ci wytłumaczy.

Wierzysz w Kapkę i Basałają? Twoja rzecz. Są tacy, którzy sięgają pamięcią dalej niż pół roku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 958875)
Pablo, chłopie, chyba zapominasz co to za forum i z kim dyskutujesz. :lol: Co chcesz osiągnąć przez rozmowę z najmądrzejszymi ludźmi świata? Skoro nie podzielasz ich zdania, nie narzekasz wiecznie i na wszystko, to znaczy, że zwyczajnie się nie znasz, a tutaj ktoś apeluje, żeby po owocach (ich czynów, chyba w domyśle) coś poznawać, z tym, że sam feruje wyroki jak pojebany i w niczym mu to nie przeszkadza. Daj sobie spokój, bo szkoda zdrowia.

Takie posty to na priv sobie piszcie. Chyba, że organizujecie jakąś grupę wsparcia, to sobie osobny topic załóżcie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 958777)
Ten kto sie interesuje futbolem lub tez sie tym profesjonalnie zajmuje, moglby latwo ocenic wszystkie te transfery. WEzmy na przyklad takiego Bunoze. Jakis menedzer nagral cala sprawe, dogadali sie z Kapka(oczywiscie przedstawiajac Gordana jako reprezentanta u21 i jako jednego z lepszych obroncow w lidze, zeby miec tzw. "podkladke") - dostal za to okreslona sumke(co bylo juz praktykowane w latach poprzednich) i w ten sposob Bunoza zostal kupiony(zarobil menedzer, klub, Kapka i sam zawodnik...tylko co z Wisla?). Jak to jest, ze ktos taki kosztowal 400 tys. euro?? To jest dla mnie podstawowe pytanie. Dlaczego placimy 400 tys. euro za zupelnie anonimowego pilkarza, a wypozyczamy(wykorzystujac luki w kontrakcie, a napewno nie wykupujemy) Chaveza?? Odpowiedz sama sie nasuwa...Kapka i Basalaj, i wszystko jasne.

Najzabawniejsze, że wielu z nas pamięta za co Zdzisiu Kapka poleciał poprzednim razem. Tym razem przynajmniej nie robi takiej chamówy jak za czasów Mandziary, ale jeśli tu dłużej posiedzi to kto wie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl