Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

mitmichael 06.04.2018 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaello56 (Post 1498112)
Sprawca zamieszania pozmieniał posty, jak przeczytał, że pismaki będą mieli z tego BOMBE. Nie siedzę w głowie Lopeza ale chęć gry w eliminacjach do LM, lub w LE może być dla niego bardzo kusząca. To właśnie na takim poziomie rozgrywek zawodnik może zaistnieć co pozwoli mu zrobić przeprowadzić się do renomowanego klubu a tego gra w Wiśle mu nie zapewni

W poniedzialek na meczu z Lechem byli obserwatorzy Anderlechtu i Sportingu Lizbona, ktorzy zainteresowani sa Carlitosem, dla niego to bylby lepszy wybor i na pewno bardziej oplacalny niz przejscie do Lecha czy innego polskiego klubu. Chec grania w eliminacjach? a ja myslalem, ze pilkarze mysla ale wylacznie o fazie grupowej a nie o fazie przedwstepnej z ktorej bardzo latwo mozna odpasc. Poza tym Lech nie jest jeszcze mistrzem

heoij 06.04.2018 19:54

To wcale nie musi być ostatecznie Lech, widocznie na razie tylko oni są nim poważnie zainteresowani i rozmawiali na ten temat. Jak sprawa stanie się głośna i będzie wiadomo, że już teraz będzie mógł odejść za darmo to do gry włączą się inni.
A my znowu nie dostaniemy złamanego grosza...

brylant17 06.04.2018 20:07

Noto są dwa wyjścia albo go w lecie sprzedamy albo przedłuży znowu kontrakt raczej wydaje mi się pierwsza opcja

Ma_niek 06.04.2018 20:16

Albo Uefa uniewazni kontrakt i sobie pojdzie za darmo gdzie chce.

brylant17 06.04.2018 20:32

A podpisał z kimś ??!? konkrety

Dariook 06.04.2018 22:47

A czym tu sie martwic? Wazne ze mamy Mitrovica a to tylko kwestia czasu jak eksploduje .

czaro 06.04.2018 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1498121)
A czym tu sie martwic? Wazne ze mamy Mitrovica a to tylko kwestia czasu jak eksploduje .

Mitro jak nitro.

Trochę się wyzłośliwiasz, ale niepotrzebnie. Trener ma na pewno swojego sprawdzonego żołnierza na pozycję środkowego napastnika i w składzie będziemy mieć Mitro na DP i kolegę po fachu na SN.

arti 07.04.2018 08:03

Zawsze Uśmiechnięty Król Krakowa miałby tak brzydko knuć przeciwko Wiśle? A fuj!

7 kotów 07.04.2018 08:10

Tu akurat masz racje Czaro. Wiem ze ironizujesz ale akurat takim żołnierzem jest Nikolic. Który chętnie by u Carillo znów zagrał.

TOMEK 11 07.04.2018 08:41

ważne, że paralitycy Bartkowski i Buchalik przedłużeni, co się k.urwa w tym klubie dzieje, to aż żal za serce ściska...

Karherop 07.04.2018 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1498127)
ważne, że paralitycy Bartkowski i Buchalik przedłużeni, co się k.urwa w tym klubie dzieje, to aż żal za serce ściska...

a kto ma siedzieć na ławce rezerwowych lub w ew. rezerwie na trybunach? Perez i Ze Manuel?

rokfor 07.04.2018 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1498127)

Co się takiego dzieje? Wytłumacz bo nie wiem. Wydajesz wyroki nie wiedząc absolutnie nic. Nie pierwszy raz zresztą...

czaro 07.04.2018 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1498126)
Tu akurat masz racje Czaro. Wiem ze ironizujesz ale akurat takim żołnierzem jest Nikolic. Który chętnie by u Carillo znów zagrał.

Naprawdę myślisz, że zamieniłby MLS na Wisłę Kraków? Przy okazji olewając Legię, która przyjęłaby go z czapką dolarów i na kolanach?

Do nas przyjdą tacy żołnierze Carillo, którzy nie łapią się do drużyn typu Legia, Lech, Legia - jeżeli podciągną nas trochę w górę, to super. Jeżeli nie, to może lepiej, żeby swoją pracę wykonywał Junco.

Wiem, że jesteśmy w takim miejscu, że nie ma opcji, żeby każdy nasz strzał wypalił, więc nie można skreślać żadnej z ww. strzelb po jednym pudle - ale nie opowiadajmy sobie, że trafiliśmy w 10. i nie strzelajmy w to samo miejsce, kiedy ewidentnie widać, że gra niewypał.

wiesniak842 07.04.2018 10:21

Tak tylko napomne, ze Carrillo nie byl nigdy w karierze trenerem drużyny, w ktorej w tym samym czasie gral Mitrovic(poza Wisla oczywiscie). To w temacie "zolnierzowania". Dziekuje za uwage i pozdrawiam goraco i serdecznie.

Valdi88 07.04.2018 10:54

Carillo był asystentem pierwszego trenera, gdy Mitrović grał w Videotonie. Pewnie dlatego tak bardzo dobrze go zna :)

czaro 07.04.2018 10:57

Ale żołnierzowanie to argument zwolenników Mitro oraz ściągania i forowania każdego, kogo wskaże trener. Dla mojego poddawania osoby Mitro w wątpliwość jest to zupełnie bez znaczenia.

Myślę też, że żołnierzowanie wcale nie musi się równać wspólnej walce w przeszłości, ale niech egzegezy dokonują posługujący się tym argumentem!

PS Podoba mi się to Mitro. Mitro jak nitro.

wiesniak842 07.04.2018 11:32

Niech bedzie i tak. Rafal Boguski wobec tego to chyba zolnierz kazdego trenera, ktory przychodzi do Wisly:D
Swoja droga poruszono dosc ciekawy watek, na temat ktorego w sumie malo wiem. Mianowicie, jaki jest podzial obowiazkow w klubie a dokladniej: kto ma wiecej do powiedzenia w temacie transferow, trener czy dyrektor sportowy. Roznie bywa w roznych klubach a jak to jest u nas?

CrazyBoy96 07.04.2018 11:35

Czemu UEFA miała by unieważnić kontrakt Carlitosa, bo nie jestem w temacie ?

TOMEK 11 07.04.2018 11:58

bo wielce prawdopodobne jest, że Wisła Kraków znowu czegoś nie dopilnowała, ale to nie pierwszy i nie pięćdziesiąty raz w tym 10-leciu, także luzik

brylant17 07.04.2018 12:03

Jak na razie to tylko jedno wielkie gdybanie

Karherop 07.04.2018 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1498132)
Do nas przyjdą tacy żołnierze Carillo, którzy nie łapią się do drużyn typu Legia, Lech, Legia - jeżeli podciągną nas trochę w górę, to super. .

Legia jest już tak zajebista że ma dwa zespoły w lidze? :rotfl:

Karherop 07.04.2018 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1498141)
Niech bedzie i tak. Rafal Boguski wobec tego to chyba zolnierz kazdego trenera, ktory przychodzi do Wisly:D
Swoja droga poruszono dosc ciekawy watek, na temat ktorego w sumie malo wiem. Mianowicie, jaki jest podzial obowiazkow w klubie a dokladniej: kto ma wiecej do powiedzenia w temacie transferow, trener czy dyrektor sportowy. Roznie bywa w roznych klubach a jak to jest u nas?

Kto kogo zatrudnił? To jest naprawdę głupie pytanie.

wiesniak842 07.04.2018 15:01

W takim razie prosilbym Ciebie laskawie o odpowiedz na moje glupie pytanie. Obu zatrudnia klub, tak jak w kazdym klubie. Pomimo tego, w niektorych klubach dziala to tak, ze dyrektor sportowy ma swoja wizje i on o wszystkim decyduje a trener jest tylko od "poukladania" zespolu. W innych klubach znowu trener jest menagerem i on o wszystkim decyduje, na jego prosbe sciaga sie pilkarzy, on decyduje z kim przedluzac lub nie kontrakty a dyrektor jest "wykonawca" jego woli. Mitrovic, Suljic to dzieki komu? Junco ich znalazl ot tak, poprosil Carrillo czy mu sie podobaja czy moze Carrillo ich chcial a Junco na to przystal?

Karherop 07.04.2018 15:12

Odp: To z polecenia Junco Wisła zatrudniła Carrillo. To on się tłumaczył z jego wyboru na konferencji. Wystarczy? Ja nie mam wątpliwości kto tu kogo jest przełożonym.

Jakby u nas trener był menagerem (jak za Kasperczaka) to by nie było dyrektora w tej formie w której jest teraz. To on tłumaczy się z każdego wyboru piłkarza. Na każdej konferencji argumentuje taki a nie inny wybór.
A to że trener rekomenduje zawodników, to co w tym dziwnego? Czemu nie korzystać z jego wiedzy?

Mitrović był bliski przejścia do Wisły już w lecie.

czaro 07.04.2018 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1498145)
Legia jest już tak zajebista że ma dwa zespoły w lidze? :rotfl:

Hej, naprawdę myślisz, że tak cenię Legię, czy po prostu chciałeś być złośliwy? Jeżeli to drugie, to dlaczego?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1498141)

Nie znam się na wojsku, ale z książek/filmów kojarzę motyw szeregowego (już niekoniecznie żołnierza, może być pracownika), który tak długo przebywa w jakiejś instytucji, że zna ją na wylot. A do tego wiadomo, czego się po nim spodziewać i zawsze można liczyć, że nie zejdzie poniżej swojego poziomu (nawet jeśli nie jest on wysoki). Nowy dowodzący, przełożony korzysta z pomocy takich ludzi - może na nich polegać i to oni służą mu też za przewodnika w instytucji. Może to jest klucz?

A co do Twojej zagwozdki, to z moich obserwacji wynika, że chociaż nowy trener ma znacznie mocniejszą pozycję od poprzednich (więc ma też więcej do powiedzenia w temacie transferów), to Junco jest jak dotychczas tak ważny dla Zarządu, że nikt nawet nie pomyślał, by ograniczać jego kompetencje. Junco być może bardziej wsłu..... się w głos Carillo, ale w praktyce chyba niewiele się zmieniło - życzenia Ramireza też spełniał (np. Llonch - dobrze kojarzę?).

Edit: no i chłopaki wyżej pewnie mają rację, że to Carillo jest pomysłem Junco, więc tym bardziej świadczy to o układzie faktycznego powerplay.

Karherop 07.04.2018 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1498149)
Hej, naprawdę myślisz, że tak cenię Legię, czy po prostu chciałeś być złośliwy? Jeżeli to drugie, to dlaczego?

Trzeba podgrzać atmosferę przed meczem.

xanti1906 17.04.2018 00:20

Sprawdziłem z ciekawości czy coś się zmieniło u Asmira Suljicia. Nasz nowy letni nabytek wciąż nie gra. Stan ten trwa od początku listopada, z krótką przerwą na dwa mecze początkiem grudnia, kiedy zaliczył 124 minuty. Wcześniej, kiedy grał, w 14 meczach strzelił 1 gola i zanotował 8 asyst.

brylant17 17.04.2018 07:55

Przecież zesłali go do klubu kokosa po tym jak z nami podpisał

swiety37 17.04.2018 07:57

Krzysiek Drzazga z golem w ostatniej kolejce.
https://www.flashscore.pl/mecz/2DSFD...zczegoly-meczu

mitmichael 21.04.2018 10:37

Pawel Brozek konczy dzisiaj 35 lat. Chyba juz mu sie nie uda zagrac w wislackich barwach

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl