Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MCDave 13.06.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojti11795 (Post 913457)
Przeciesz i tak z tym herbem (SA) sie nie jednoczycie to o ch.. wam chodzi?

Ale z klubem tak. I zawsze mnie szlag trafia jak jakiś pierwszy lepszy grajek przyłazi i zaczyna się opowiadanie o miłości do klubu, choć pierwszy raz w Krakowie, a o Wiśle to pewnie słyszał piąte przez dziesiąte jeszcze miesiąc temu. Ten klub to lata tradycji, które trzeba szanować a nie używać do lansowania siebie i podlizywania komukolwiek. Mieliście już kilku gwiazdorów opowiadających o miłości do klubu, a jak im się kontrakty skończyły to szybciutko o tym zapomnieli. Zaraz pewnie kilku artystów zacznie opowiadać o szacunku dla niego za 100% wierności. To nie jest Groclin ani Amica tylko Wisła!

tomasz_19 13.06.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 913335)
To teraz wszyscy pełnoletni kibice mogą się upić ze szczęścia. Jest okazja.

Mam nadzieję, że drugim bramkarzem będzie jednak Pawełek, a nie Juszczyk...

a ja mam nadzieje, że drugim bramkarzem będzie jednak Navas :P

anthony09 13.06.2010 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Evil_ (Post 913472)
Może utwierdzi Was w przekonaniu fakt, że serwis ten po raz pierwszy napisał o Alvarezie, Kirmie, kilku testowanych zawodnikach...

poczekajmy do przyszłego tygodnia, kilka kwestii na pewno się wyjasni.

Poczekajmy do 31 sierpnia ;) wtedy się wszystko wyjaśni. Jeżeli coś takiego zostałoby załatwione to wielki szacunek dla zarządzających Wisełką !

anthony09 13.06.2010 20:46

Przymierzany może być nawet Maradona... ale czy są szanse na takie trasfery ?? odpowiedzcie sobie sami ...
ja nie wierze w to i tyle ... jest to plotka medialna, a jeżeli mamy dyskutować o jakimś transferze to powinny takie inf o danym zainteresowaniu zawodnikiem zamieścić także inne źródła.

Mishau 13.06.2010 20:57

Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak. Zobaczcie jak moze wygladac nasz skład w przyszłym sezonie jezeli mamy sciagnac 2-3 zawodników z zagranicy i nikogo z Polski:

Jovanic
ZagranicznyObronca - Głowa/NowyZagranicznyStoper - Marcelo - Pi.Brozek
Łobo - Sobol - Garguła - Kirm
Brożek - NowyZagranicznyNapastnik

6 obcokrajowców, 5 Polaków. Zdecydowanie nie dla takich działań....Tyle mojego zdania. Pozdrawiam:p

Kordel_Walker 13.06.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 913497)
Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak. Zobaczcie jak moze wygladac nasz skład w przyszłym sezonie jezeli mamy sciagnac 2-3 zawodników z zagranicy i nikogo z Polski:

Jovanic

6 obcokrajowców, 5 Polaków. Zdecydowanie nie dla takich działań....Tyle mojego zdania. Pozdrawiam:p

Jeśli wg twojego schematu ten obcokrajowiec ma posadzić na ławce Małeckiego i Boguskiego to musi być dobry. Ja jestem na tak. Nie dla Polaków za ceny typu 1,5mln e za S+S.

Markus 13.06.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez verczett (Post 913425)
Baba? Dajcie spokój, "zakazana strona" wycenia go na 3,1 mln euro. To chyba tyle w temacie

To jeszcze nic nie przesądza i o niczym ostatecznie nie świadczy.

Naturalnie trudno wierzyć w taki transfer. Ale oczywiście byłby doskonałym ruchem sportowym i marketingowym. Nowy stadion wymaga innego, również nowego podejścia do polityki kadrowej. Wisła potrzebuje świetnych zawodników i gwiazd nie mniej niż Legia. Skoro oni mogą myśleć o poważnych wzmocnieniach nie grając w ogóle w pucharach, my możemy i powinniśmy mysleć tym bardziej.

Rozwój klubu wymusza kontraktowanie coraz lepszych i droższych w utrzymaniu zawodników. Jeśli chcemy traktować go poważnie, nie możemy przed tym wiecznie uciekać. A jeśli taki transfer dodatkowo byłby dźwignią dla zapuszczonego marketingu, to trzeba byłoby się bardzo cieszyć.

Chesteroski 13.06.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 913335)
To teraz wszyscy pełnoletni kibice mogą się upić ze szczęścia. Jest okazja.

Mam nadzieję, że drugim bramkarzem będzie jednak Pawełek, a nie Juszczyk...

Byle się nie okazało, że Pawełek z jakichś względów zostanie pierwszym :D, ale wtedy to by mi nie było do śmiechu..

sqallpl 13.06.2010 21:10

Cytat:

Jovanic

Juz to kiedys tutaj pisalem i powtorze. Moje zdanie jest takie.

Istotną sprawą jest nie przepłacać za Polaków i szukać dobrych, ciekawych piłkarzy zagranicznych.

Wazne jest tez, zeby taki zagraniczny pilkarz z Brazylii czy innego kraju przyszedl, powiedzial "zapieldalać ćeba" i pokazał jak się profesjonalnie wypelnia kontrakt.

Bo w innym wypadku dalej takie Grzelaki czy inne wynalazki (łory niczym z c klasy) będą sobie tworzyć swoje własne, polskie "piłkarskie hollywood" naszym kosztem. Co z reszta robia juz skutecznie, cieszac sie do pustych trybun czy pokazujac fucki do kibicow... jeszcze jakby prosto podac pilke potrafili...

Problem jest jeszcze taki, ze dobrzy pilkarze przychodza tutaj i systematycznie pogarszaja swoja jakosc oraz zaanagozwanie dostosowywujac sie do naszych orlow. Tylko nieliczni graja na stalym poziomie lub coraz lepiej vide Marcelo.

blac_kluk 13.06.2010 21:12

Cytat:

Jovanic

Niech gra 11 obcokrajowców, a nie nasze darmozjady Smuda bardzo dobrze podsumował Małeckiego że jest leniem, a tacy miejsca w kadrze nie maja. Było to raczej ostatnie powołanie Małeckiego chyba ze zmieni swoje podejście. Polscy zawodnicy sa przepłacani, a do tego nie chce się im pracować na treningach dlatego dopóki to sie nie zmieni nie graja ci którym się chce, a nie pseudo gwiazdy z Polski

WISŁAZWE 13.06.2010 21:15

Czyli idziemy w stronę kibica, tzn. przyciągnięcie kibica na stadion poprzez sprowadzenie powiedzmy gwiazdy na polskie warunki, ruch byłby znakomity, koszty w jakimś stopniu na pewno się zwrócą- nowy większy stadion, bilety, reklamy, itp.

Wszyscy już widzieli ''starą Wisłę'' i wszyscy chcą zobaczyć ''nową Wisłę''. Jakoś do kibica trzeba dotrzeć.

Co do bramkarza, można powiedzieć w końcu jest mam nadzieję, że to nasz nowy number one. Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje i będziemy mieli z niego pożytek i opchniemy go potem na zachód za dobrą kasę.
Czekam na następne ruchy transferowe w spokoju, bo jak widać warto być cierpliwym.

Markus 13.06.2010 21:20

Cytat:

Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak.

Ważne, żeby był to dobry zawodnik będący realnym wzmocnieniem. Tylko tyle i aż tyle.

jabadabaryba 13.06.2010 21:22

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/pilkanozna/268430,wisla-jest-nowy-bramkarz-ale-odchodzi-glowacki,id,t.html

"Być może transfer Glika lub Sadloka będzie jednym z tych, które Wisła przeprowadzi w tym tygodniu. Z naszych informacji wynika, że właśnie w najbliższych dniach krakowski klub przedstawi kolejnych nowych graczy (Mario Djurovski?). A na razie dzisiaj zespół pod wodzą Henryka Kasperczaka rozpocznie przygotowania do nowego sezonu. "

AS82 13.06.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 913515)
Ważne, żeby był to dobry zawodnik będący realnym wzmocnieniem. Tylko tyle i aż tyle.

To sa wzmocnienia na polska lige ,a nie na puchary europejskie

qchar90 13.06.2010 21:29

Wisla dziala bardzo dyskretnie, jak informuje GK ze Jovanic kilka dni temu sie pojawil i bylo cicho
trzeba miec nadzieje ze podobnie dzialaja z Djurovskim i zastepca dla Glowackiego.

blac_kluk 13.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 913530)
Małecki leniem, jako jedyny chyba w naszej drużynie nim nie jest, gdy inny byli już w domu, to on zawsze zostawał na siłowni w przerwie zimowej. To był zrzut, że nie powinien tak ostro krytykować wszystkich.

No pokazał na kadrze jaki to pracowity jest hehhe. Uznano go za największego lesera ze wszystkich. To ze on zostaje i trenuje na siłowni to ja mam w nosie. Zobacz jak on gra kiedy traci piłke to zawsze staje, i mówiłem o tym wiele razy, teraz potwierdził to selekcjoner.

qchar90 13.06.2010 21:37

nasi dzialacze nie chca chyba niczego obiecywac, chca byc pewnie ze maja zawodnika u siebie i dopiero przedstawic
jak GK pisze ze Jovanic juz kilka dni byl w Polsce i cicho o nim bylo, pewnie z reszta jest podobnie

Pele77 13.06.2010 21:38

Nie wiem skąd taka podnieta Djurovskim, koleś gra w lidze tylko ciut lepszej od polskiej, a ma przeciętne statystyki jako rozgrywający, 4 gole i 4 asysty mnie to jakoś zbytnie nie przekonuje jeżeli ma kosztować aż milion ojro, bo jak za 300- 400 tys. to jeszcze bym to potrafił zrozumieć.

Kordel_Walker 13.06.2010 21:39

Filmik jest..
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...em_szczesliwy/

Fantomas 13.06.2010 21:43

... jak nie prawnik25 to notariusz27

nosz kurna gdzie Was hodują

KOMINEK 13.06.2010 21:52

Dla schłodzenia głów i przyponienia - zimowe okienko transferowe - Wisła-Online

1) Teraz okazuje się, że Wisła zwleka z podpisaniem umowy z Juszczykiem, bo negocjuje z Wojciechem Kowalewskim, który niedawno rozwiązał kontrakt z Iraklisem Saloniki!

2) Na zawodnika czekają już w Krakowie nowi koledzy oraz...badania medyczne. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Costly dołączy do przebywającej na zgrupowaniu Wisły.

sovinho_02 13.06.2010 21:57

Nie wie ktoś czy będzie gdzieś transmisja z jutrzejszej konferencji ?

rw88 13.06.2010 21:58

Cytat:

Jovanic

Jak dla mnie taki zestaw 6+5 jest idealną równowagą - czyli jest prawie równo Polaków i cudzoziemców, z minimalną przewagą tych, którzy teoretycznie powinni poziom gry podnosić. Popatrzcie na Legię, tam będzie prawdopodobnie 7+4 przy dobrych lotach...

Grzadq 13.06.2010 21:59

Cytat:

Presja kibiców na transfery jest taka ogromna, że każde info podane przez serwis wiślacki jest traktowane niemalże jak łaska od boga ;) Dlatego trzymajmy kciuki, żeby jednak się nie mylili.

Dean 13.06.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 913560)
Nie wie ktoś czy będzie gdzieś transmisja z jutrzejszej konferencji ?

Możliwe, że Orange Sport Info.

sovinho_02 13.06.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 913564)
Możliwe, że Orange Sport Info.

A konferencja wogóle o 15.00 jest ?

bridgeburner 13.06.2010 22:03

Cieżko uwierzyć, że to już koniec wielkiej akcji: testujemu poziom bramkarzy z całego świata
a tak zupełnie poważnie to licze jeszcze na 5 transferów
prawy i środkowy obronca, prawy i ofensywny pomocnik, napastnik( a najlepiej 2)
i wtedy to bedzie dopiero kadra na powalczenie i w lidze i pucharach

JrQ- 13.06.2010 22:06

Jovanić git, jeszcze podpisać tego Navasa nawet od zimy i gitara.
Prawie Pawełkowi skończy sie kontrakt.

Dean 13.06.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 913571)
Cieżko uwierzyć, że to już koniec wielkiej akcji: testujemu poziom bramkarzy z całego świata
a tak zupełnie poważnie to licze jeszcze na 5 transferów
prawy i środkowy obronca, prawy i ofensywny pomocnik, napastnik( a najlepiej 2)
i wtedy to bedzie dopiero kadra na powalczenie i w lidze i pucharach

Realnie patrząc to będzie jeszcze jeden obrońca, jeden pomocnik i jeden napastnik, chociaż może zaskoczą pozytywnie. :) i nie będzie Arka Głowackiego...

Kordel_Walker 13.06.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 913551)

1) Teraz okazuje się, że Wisła zwleka z podpisaniem umowy z Juszczykiem, bo negocjuje z Wojciechem Kowalewskim, który niedawno rozwiązał kontrakt z Iraklisem Saloniki!

2) Na zawodnika czekają już w Krakowie nowi koledzy oraz...badania medyczne. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Costly dołączy do przebywającej na zgrupowaniu Wisły.

Dlatego tak to jest, ze nie wiadomo jak to jest..
Ktoś wcześniej napisał, że wisła-online jako pierwsi podali informacje, że interesujemy się Jovanicem, teraz ty sugerujesz, że piszą tam bzdury...człowiek głupieje.
Dlatego proponuję otworzyć nowy temat i wpisywać tam tylko newsy z pierwszej ręki dotyczące transferów do Wisły lub z Wisły. Chodzi o to, żeby była jasność, kto podał jako pierwszy informacje dot. transferu i czy potem okaże się to prawdą..
Np. Senegalczyk w Wiśle - źródło Wisla-online,
Makinwa w Wiśle - Gazeta Krk.
Kasperzak trenerem - ktoś z forum naszego:lol:
idt.
Temat podobny do "rynek transf. wg mediów" z tym, że tam często podawane są informacje z trzeciej ręki, np z wp...tutaj trzeba by było wyszukiwać kto jako pierwszy miał informacje. Trochę roboty z śledzeniem dat ale na zakończenie okienka mieli byśmy w miarę jasną sytuację które źródła są prawdziwe. Może okaże się, że Maci0s ma najlepsze info..:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl