Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Jaroo1 25.08.2025 19:55

Prawdopodobnie gdybyśmy dwa lata temu zatrudnili więcej zawodników jak Villar, Baena, Raton, Junca, Eneko, Benito itp to Rodado z Carbo by nie ogarnęli tematu za tych swoich ziomków fajfusow i zamiast 10 miejsca w lidze by był spadek do II ligi

adam_09 26.08.2025 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1652664)
A GDYBY reprezentacja miała 10 lat temu 3x więcej reprezentantów na poziomie Fabiańskiego, Piszczka, Kubę i Lewego i trenera Górskiego to ZDOBYŁABY ME i medal MŚ.
Zawsze gdyby jakby to by było hoho, a rzeczywistość to kiblowanie czwarty sezon w 2 lidze (przepraszam, drugiej ale pierwszej)

Doktorze, chyba nie odczytałeś ironii :) Dla mnie zatrudnienie hiszpańskich piłkarzy to nie jest remedium na I ligową Wisłę - w przeciwieństwie do Markusa.

doktor granat 26.08.2025 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1652740)
Doktorze, chyba nie odczytałeś ironii :) Dla mnie zatrudnienie hiszpańskich piłkarzy to nie jest remedium na I ligową Wisłę - w przeciwieństwie do Markusa.

Odczytałem, mój wpis odnosił się do pierdół Markusa, a napisanie go pod Twoim było rzeczywiście nieco mylące, przepraszam.

pepe72 26.08.2025 16:47

Rodado w rezerwach:
https://x.com/AkademiaWisly/status/1960365112914509961
... Adrian Rodado

grogoriogreg 30.10.2025 15:23

Portal goal.pl informuje o dwóch newsach transferowych w kontekście naszego klubu.

1. Oferta transferowa za Jakuba Krzyżanowskiego z jednego klubu ligi czeskiej
2. Zainteresowanie naszego klubu usługami dobrze znanego nam Yaw Yeboaha

Arked 31.10.2025 10:54

Warto wspomnieć, że Yeboah jest teraz zawieszony przez MLS, prawdopodobnie za udział w aferze z obstawianiem meczów i rozwiązanie kontraktu oraz spadek oczekiwań płacowych są realną opcją.

Arkadiusz.Czerepach 31.10.2025 13:02

na jaki wuj piszecie w tym temacie, naprawde "polityka transferowa" wystarczy

potem na klka tematow jest grzany jeden i ten sam temat, różne Markusy muszą kopiuj/wklej robić, po co ja sie pytam ?

Markus 31.10.2025 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1655814)

potem na klka tematow jest grzany jeden i ten sam temat, różne Markusy muszą kopiuj/wklej robić, po co ja sie pytam ?

Znów brakuje ci pomysłu na zaistnienie, że kolejny raz wrzucasz takie nic nie wnoszące i durne zaczepki, Czerepach?

grogoriogreg 31.10.2025 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1655814)

A czym jest news dot. Yeboaha jak nie plotką transferową?

Arkadiusz.Czerepach 01.11.2025 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1655848)
A czym jest news dot. Yeboaha jak nie plotką transferową?

a czym jest "większa połowa" postów w temacie POLITYKA TRANSFEROWA jak nie plotkami ?

ja tylko dbam o czytelność forum , dwa bliźniacze tematy jej nie poprawiają :pala:

Patryko 09.12.2025 13:48

Wg. Karcza Wieczysta jest zainteresowana usługami Josepha Colley'a.

Doprawdy nie wiem na jakiej zasadzie działa tam pion sportowy :D

As 09.12.2025 14:05

To jest pewnie uzaleznione od tego, kto jest realnie do wyciagniecia w zimie i kto bylby zainteresowany pojsciem do pierwszoligowego zespolu.
Colley od Pazdana lepszy nie jest ale od tego drugiego farfocla chyba tak. Przed kontuzja mial dobry okres w Wisle wiec kompletnie daremny nie jest. Moskal go zna to zapewne widzi, ze Joseph mu podniesie poziom stoperow. Ja bym nie skreslal jego szans wywalczenia sobie miejsca obok Pazdana.

Druga rzecz to Colley jest dosyc szybki a Wieczysta gra wysoko wiec do pary z Pazdanem moze dawac rade zeby kasowac ewentualne kontry. Koj, Pazdan czy Szymonowicz to sie ruszaja jak kontenerowce w porcie.

No i najwazniejsze, maja tylko trzech stoperow w kadrze wiec nawet gierki treningowej nie zorganizujesz.

Karherop 09.12.2025 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1657868)

To jest bardzo naturalny kierunek i zdziwie sie jesli do takiego transferu nie dojdzie.

pepe72 09.12.2025 15:47

Rozmowy w temacie trensferów Sukiennickiego i Colleya potwierdził prezes w Meczykach.
Wypożyczenia Omicia nie potwirdził.

Karherop 09.12.2025 16:08

Potwierdził też że na razie główny kierunek dla Wisly na pozycję 9 jest Polak.

Zapewne największym zainteresowaniem będzie sie cieszyl Adamski - chce go zapewne jednak z parę zespołów esa.

Jesli jednak szukamy kogoś pod nasz obecny kaliber finansowy to zainteresowanym sie Danielem Bąkiem ze Znicza - 5 goli na jesien, 1.89m wzrostu, 20 lat, natomiast żadna bramka po strzale głową, bramki z prawej i lewej nogi. Dobra szybkość i technika i zapewne godzilby sie z rola rezerwowego w 1 lidze

krysztal 09.12.2025 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1657868)

Dorzuciłbym im jeszcze worek piłek.Krzyż na drogę,dobre i pół roku zaoszczędzone na jego pensji.

Patryko 09.12.2025 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1657873)

Trzymając się tego stwierdzenia JK w Meczykach, odpowiednich opcji w I lidze wiele nie ma.

Wyciągnięcie Zjawińskiego uznałbym za majstersztyk i jest to raczej nierealne, więc zostaje nam Adamski.

pepe72 09.12.2025 22:44

Polonia ma ambicje by awansować, Pogoń GM jest farmą dla Legii więc niekoniecznie.

Karherop 09.12.2025 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1657877)
Trzymając się tego stwierdzenia JK w Meczykach, odpowiednich opcji w I lidze wiele nie ma.

Wyciągnięcie Zjawińskiego uznałbym za majstersztyk i jest to raczej nierealne, więc zostaje nam Adamski.

Ta lista jest dosc krotka, czyli polscy napastnicy z 1 ligi >1.87 i under 30, mozna skrócić do 9 nazwisk

Zjawinski (Polonia W) 10 bramek
Adamski (PGM) 11 bramek
Stanclik (Miedz) 10 bramek
Banaszak (Slask) 8 bramek
Mansfeld (Miedź) 4 bramki
Gieroba (PGM) -1 bramek
Bąk (Znicz) - 5 bramek
Lewandowski (ŁKS) - 4 bramki
...
Buksa :lol: - 0 bramek

krysztal 09.12.2025 23:32

Mansfeld właśnie taką rolę pełni w Miedzi mimo że mają Stanclika.

pepe72 09.12.2025 23:41

Temat "Sukiennicki w Odrze" jest ponoć mocno zaawansowany.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez P. Koźmiński
w umowie ma się znaleźć opcja wykupu. A właśnie to było wcześniej kością niezgody. Wisła wolała wypożyczenie bez opcji, ale klub z Opola naciskał na to drugie rozwiązanie.

https://www.goal.pl/transfery/wiemy-...owe-nasz-news/

Yaw Yeboah:
Cytat:

Po pierwsze, Yaw Yeboah wciąż jest zawieszony przez władze MLS (powodu nigdy nie podano). (...)
Yeboah liczy na odwieszenie i powrót do zajęć z drużyną w styczniu. Druga przeszkoda jeśli chodzi o powrót do Wisły, to… podatki. A dokładniej fakt, że Ghańczyk nie ma obywatelstwa kraju Unii Europejskiej. (...)
Trzecia sprawa, choć powiązana, z drugą to zarobki ... na zarobki przekraczające pół miliona dolarów w Wiśle nie mógłby liczyć. Klub wciąż nie może szaleć pod względem finansowym. Czy zatem to wszystko przekreśla szanse powrotu? Według naszej wiedzy na 100 procent nie.

https://www.goal.pl/transfery/co-z-p...we-informacje/

Wisła może dostać Huja
Cytat:

Huja miał też zainteresować Miedź Legnicę i Wisłę Kraków. Piłkarz ma kontrakt z Pogonią do lata 2027 roku z opcją przedłużenia o kolejne 12 miesięcy.

https://www.goal.pl/transfery/gdzie-...bow-nasz-news/

krysztal 09.12.2025 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1657901)

Do tego jeszcze powrót Unimila na koszulki i będziemy mieć Huja reklamującego prezerwatywy

wolfy 10.12.2025 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1657898)
Ta lista jest dosc krotka, czyli polscy napastnicy z 1 ligi >1.87 i under 30, mozna skrócić do 9 nazwisk

Zjawinski (Polonia W) 10 bramek
Adamski (PGM) 11 bramek
Stanclik (Miedz) 10 bramek
Banaszak (Slask) 8 bramek
Mansfeld (Miedź) 4 bramki
Gieroba (PGM) -1 bramek
Bąk (Znicz) - 5 bramek
Lewandowski (ŁKS) - 4 bramki
...
Buksa :lol: - 0 bramek

No cóż, Buksa jest na pewno perspektywiczny. Myślę że spokojnie przez lata może grać na obecnym poziomie bez specjalnych wahań formy :>

doktor granat 10.12.2025 06:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1657873)

Zapewne największym zainteresowaniem będzie sie cieszyl Adamski - chce go zapewne jednak z parę zespołów esa.

Jesli jednak szukamy kogoś pod nasz obecny kaliber finansowy to zainteresowanym sie Danielem Bąkiem ze Znicza - 5 goli na jesien, 1.89m wzrostu, 20 lat, natomiast żadna bramka po strzale głową, bramki z prawej i lewej nogi. Dobra szybkość i technika i zapewne godzilby sie z rola rezerwowego w 1 lidze

Ja się nie znam, ale zapytam: czy zostało jednoznacznie powiedziane, że chodzi o grajka z 1 ligi? Bo może to np. jakiś rezerwowy z ekstraklasy co strzelił jednego gola albo nic?

doktor granat 10.12.2025 06:29

Sukiennicki - kwota wykupu realna dla wypożyczającego..
Skrzynka wódki? Dwie?

sandomingo 10.12.2025 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1657909)
Sukiennicki - kwota wykupu realna dla wypożyczającego..
Skrzynka wódki? Dwie?

Skrzynka. Bezalkoholowej.

As 10.12.2025 08:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1657894)
Polonia ma ambicje by awansować, Pogoń GM jest farmą dla Legii więc niekoniecznie.

Adamski za trzy tygodnie moze rozmawiac z kim chce wiec gdyby udalo sie go podpisac w zimie to moze daloby sie jakos dogadac zeby przyszedl wczesniej.

Poza tym nie musi to byc koniecznie ktos z pierwszej ligi. Jesli w 2 czy 3 lidze jest ktos kto umie sie tam przepychac z drwalami to i w 1 lidze bedzie umial.

Karherop 10.12.2025 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1657907)
Ja się nie znam, ale zapytam: czy zostało jednoznacznie powiedziane, że chodzi o grajka z 1 ligi? Bo może to np. jakiś rezerwowy z ekstraklasy co strzelił jednego gola albo nic?

Dokładnie zostalo powiedziane tak: "Piłkarze z 1 ligi oraz innych lig" i że są to Polacy. Od Jopa mozna bylo usłyszeć że wysocy, wiec jakis profil z tego mozna ukształtować.

W esa napastników jest w ogole jak na lekarstwo, mozna jedynie grzebac w glebokich rezerwowych ktorzy nie strzelili zadnej bramki np Kostorz i Paryzek z Pogoni. Tak to albo wydają sie poza zasiegiem albo ich po prostu nie na.

Sporo jest Polakow nie strzelajacych bramek i nie grajacych za granica, np. taki Bartosz Białek by pasowal do profilu czy Majchrzak z rezerw Stuttgartu.

Mysle ze na kogo nie postawimy to będzie spore zaskoczenie

pepe72 10.12.2025 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1657902)
Do tego jeszcze powrót Unimila na koszulki i będziemy mieć Huja reklamującego prezerwatywy

To se ne vrati :D

pepe72 10.12.2025 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1657911)
Adamski za trzy tygodnie moze rozmawiac z kim chce wiec gdyby udalo sie go podpisac w zimie to moze daloby sie jakos dogadac zeby przyszedl wczesniej.

Poza tym nie musi to byc koniecznie ktos z pierwszej ligi. Jesli w 2 czy 3 lidze jest ktos kto umie sie tam przepychac z drwalami to i w 1 lidze bedzie umial.

Pełna zgoda.
Ja tylko uzupełniłem wpis @patryko w temacie Zjawińskiego (Polonia) i Adamskiego (Pogoń GM).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl