Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

Lukasz 18.08.2016 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1449627)
Ja rozumiem, że bardzo chcesz się doszukać w tym wszystkim jakiegoś większego planu, myśli, logiki, ale tu wszystko jest bardzo proste. Znalazł się ktoś, kto chciał wziąć Wisłę, do tego nie nalegał na audyt (bo nie potrzebował, bo nie rozumiał, że potrzeba - kto wie?), do tego obiecał i w miarę sprawnie tę obietnicę przypudrował, że da radę utrzymać i rozwinąć klub.

Nie przeczę ale meresiński ma duże doświadczenie w... nie wiem jak to ująć. Zobacz KRS http://www.krs-online.com.pl/msig-4192-59854.html

Utworzona jako GREYSTROKE w kwietniu 2014. Spółka ma wpisane wszystko jeśli chodzi o możliwą działalność. Zakłada ją i jest włascicielem inna spółka: MCCARTHY & TAGGART SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA.

Jeśli jest przydatna, przechodzi na Meresińskiego i przewazmie zmienia nazwę. Operacja w KRS: http://www.krs-online.com.pl/projekt...rs-841635.html

I mamy spółkę która kupiła Wisłę. projekt gmina.pl http://www.krs-online.com.pl/projekt...rs-841635.html

Co więcej, nieistniejąca spółka MCCARTHY & TAGGART SPÓŁKA stworzyła dziesiątki takich firm. Meresiński użył kilka dla przykladu:

http://www.krs-online.com.pl/msig-3986-92302.html
http://www.krs-online.com.pl/msig-4086-250477.html

To że jesteśmy niedaleko 'rekina; widać po tym że jedna z zalozonych przez MCCARTHY & TAGGART SPÓŁKA i sprrzedanych spółek,( ponoc na 70-lelteniego slupa), ma taka przeszlosc:
http://www.federacja-konsumentow.org...rs-457780.html

Zobacz jak wygląda zmiana KRS tej spółki
http://www.krs-online.com.pl/msig-4340-280838.html Podniesienie kapitału zakładowego o milion (sic!). Sam to oceń.

W spółce Poniżej Meresiński sprzedaje udziały ESPOSITO CIRO. za 150.000 zł. Spółkę zakłada też MCCARTHY & TAGGART schemat działania jak zawsze - spółka czeka na moment do wykorzystania.
http://www.krs-online.com.pl/msig-4163-33518.html

Nadal uważasz że JM nie ma żadnego wiekszego planu?

Wizard 18.08.2016 21:21

Prawda po oświadczeniu Citki jest bajecznie prosta. Meresiński to żaden słup, żaden "zderzak". To zwykły krętacz oraz człowiek o niezbyt wysokiej inteligencji. Wisła jest w rękach oszusta oraz lokalnego ziomka. Każdy dzień klubu w rękach JM to agonia, przedłużanie męki Wisły, jej marki, tradycji, kibiców.

Za jakie grzechy tyle nieszczęść? Niestety, ale w świetle obecnych informacji, albo znajdzie się (i to szybko) nowy inwestor z dużym kapitałem (potrzebna zgoda JM) albo za rok Wisła wyląduje w IV lidze. Odbudowa klubu będzie ciężka, ale oczyszczona.

Co do dziennikarzy (m.in. Stanowski) to raczej kibice Wisły powinni im dziękować za wyjaśnienie przeszłości JM niż besztać. Prawda boli, ale wyzwala.

kolarz90 18.08.2016 21:24

Czyli to już naprawde koniec

heoij 18.08.2016 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1449641)
Ktoś jeszcze uważa, że wszystko nakręcił Stanowski ?

Tak, to wszystko spisek Stanowskiego i PZPNu na czele z Bońkiem!

A wszystkiemu winni są dziennikarze!

To przez nich Citko zrezygnował ... :lol:

Ciekawe czy zobaczę jeszcze w tym wątku przydupasów Jakuba M. którzy śmiali się, że rezygnacja Citki to wymysł dziennikarzy.

rocco_1906 18.08.2016 21:25

meresiński wypie.dalaj c.h.v.j.v w kosmos! (teraz możecie dać bana :)

qbbba 18.08.2016 21:26

Chyba czas najwyższy skończyć z tymi analizami, gdzie, w której spółce jest, był, z kim kręcił lody, kogo zna, ile ma w bicku. Facet sprawił, że Wisła jest niżej niż muł bagienny. Facet pluje wszystkim w twarz, a niektórzy na tym forum jeszcze się nie ocknęli i chcą wierzyć, że to deszcz pada. Trzeba chwytać za taczki.

ZawszeSztywny 18.08.2016 21:29

Citko to dobry kolega Stanowskiego, który mu udostępnił swój portal do WYBIELENIA się. Jest też radnym PiSu czyli obecnej partii rządzącej. Nie może być kojarzony z osobą podejrzaną o wyłudzanie VATu. Więc sam albo dostał polecenie odcięcia się od JM , a teraz napisał oświadczenie wybielające swoją osobę. Będzie dobrze.

Wizard 18.08.2016 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZawszeSztywny (Post 1449658)
Citko to dobry kolega Stanowskiego, który mu udostępnił swój portal do WYBIELENIA się. Jest też radnym PiSu czyli obecnej partii rządzącej. Nie może być kojarzony z osobą podejrzaną o wyłudzanie VATu. Więc sam albo dostał polecenie odcięcia się od JM , a teraz napisał oświadczenie wybielające swoją osobę. Będzie dobrze.

Nie wierzę :D :shock:

Wiślak88 18.08.2016 21:32

Czekam na oświadczenie suidokena, tylko on może uspokoić sytuację :/

Jeszcze dzisiaj się kopałem z niektórymi marzycielami tutaj, którzy ufali gimnazjaliście. Mam nadzieję, że już nawet oni pomimo swojej olbrzymiej głupoty przestali wierzyć w brednie tego s....ysyna.

Zelari 18.08.2016 21:34

Cytat:

Zmień lekarza.

Przypominam tylko co zrobili kibice GKS'u Katowice, gdy Król niszczył ich klub ->
https://www.youtube.com/watch?v=W8P9xdwLq6c

Wiślak88 18.08.2016 21:35

Cytat:

Jeśli napisałeś, to na serio, to wypierdalaj jak najdalej typie.

dj_ibutti 18.08.2016 21:35

Ok, tu już nie ma co dyskutować.... tu trzeba typa "krakowskimi metodami" zmusić do sprzedaży.....

wolfy 18.08.2016 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1449665)
Ok, tu już nie ma co dyskutować.... tu trzeba typa "krakowskimi metodami" zmusić do sprzedaży.....

Tak. Ale co na to "decyzyjni" :>

I gdzie debile od "dajmy mu czas"?

wierny 18.08.2016 21:41

Dzięki Bogu, że dziennikarze zaczęli węszyć. Najpierw z naszego podwórka na Stanowskim kończąc. Gość chciał nas o.......ić doszczętnie.
Z dnia na dzień będzie miał coraz "cieplej", aż odpuści... Musiałby być .......onym samobójcą żeby cisnąć na takim hardcorze.
Media, prokuratora, urzędy, kibole a ten jełop na świeczniku. Nie ma chuja, odpuści...

Markus 18.08.2016 21:42

Rezygnacja Citki mówi wszystko, podobnie jak jej uzasadnienie. Już nic więcej nie trzeba. Kurtyna opada, balonik kłamstwa ostatecznie pękł.

Merkury 18.08.2016 21:44

To jest KONIEC Wisły przynajmniej w wydaniu Ekstraklasowym. Wisła nie ma kasy na bieżące funkcjonowanie, nie mówiąc o spłacie wierzycieli. Jeżeli Meresiński nie sprzeda klubu i to szybko, czeka nas upadłość. Ludzie z Telefoniki musieli upaść na głowę. Moim zdaniem to nie koniec rewelacji dot. Meresińskiego i jego pseudo biznesów.

heoij 18.08.2016 21:44

@suikoden, @nesta- gdzie jesteście?

Jak to leciało, dajmy mu czas do 31 sierpnia?

silver03 18.08.2016 21:44

SPISEG!!! Wester zrób coś!!

!!IRIVER!! 18.08.2016 21:44

Dajmy mu czas....

Żart. Wypierdalaj złodzieju z dala od R22!!!

WISŁAZWE 18.08.2016 21:44

Panie Jakubie WYPIERRDALAJ PAN z Wisły!

Możecie mnie nawet zbanować.

fond 18.08.2016 21:45

Smutne jest to, że Cupiał po czymś takim umywa ręce (por. oświadczenie TF, które zapewne dziś zostało nie przypadkiem wydane).

fialo 18.08.2016 21:47

Ten kluczowy moment odróżni mężczyzn od chłopców.

Albo się RAZEM PONAD PODZIALAMi zbierzemy i wy j.ebie my chwasta na taczkach albo IV liga (daj Boze).

Damy radę.

ZawszeSztywny 18.08.2016 21:49

Za bardzo łykacie wszystko co Wam pewna grupa dziennikarzy próbuje wmówić szczując na Meresińskiego. Oczywiście jak Legia należała do grupy ITI (polecam poczytać jak ją zakładano, skąd wzięto wtedy pieniądze, a JM przy nich to pikuś) to wtedy siedzieli cicho. Tu pojawiła się możliwość odbudowy potęgi Wisły, więc dziennikarskie psy broniące jedynej polskiej potęgi jaką powinna według nich być Legia przystąpiły do ataku i obsmarowywania nowego właściciela Wisły. Citko jako czynny polityk niższego szczebla partii rządzącej (jest radnym) nie może być związany z osobą podejrzaną o wyłudzenia VATu bo walka z takimi jest priorytetem obecnego ministra sprawiedliwości. Marek raczej sam nie wpadł na to by się od razu odciąć od Kuby, zrobił to dziś, czyli poszedł nacisk ze środowiska politycznego. Jako, że dobrze znają się ze Stanowskim to na łamach weszło udostępnił to oświadczenie , że się odcina itd. , a Stano na swoim TT zrobił odpowiedni pijar tego tekstu, że to koniec klubu bla bla bla... Pamiętajcie, te medialne pieski będą atakować każdego kto ośmieli się budować konkurencję dla Legii. !!

Wiślak88 18.08.2016 21:49

Nawet nie trollujcie z tymi żartami, bo zaraz jakiś s....ysyn udostępni na twitterze jako nasze zdanie i będzie wstyd dla wszystkich. Ten śmieć jadczak już udostępnił tweeta tego zawsze sztywnego kretyna i znowu mają z nas bekę.

Ogryzek 18.08.2016 21:49

Jeszcze raz mnie zastanawia to co napisał Citko że znalazł "godnego inwestora" tylko JM nie chce sprzedać udziałów. Może jest nadzieja i tylko się JM targuje o kwotę?

Vinci 18.08.2016 21:49

Ciekawe co nasz rzecznik na jutro przygotuje... bo to, co teraz się tu wyczynia to się nawet do Monty Pytona nie nadaje.

Problemy z maturą, wyłudzenia, gość z panterą na smyczy i błędy młodości i zmowa dziennikarzy. Jeszcze, jak kretyn szukałem pozytywnej nuty w oświadczeniu komisji, po przyznaniu licencji, ale tak się dalej już nie da...

Pora na konkrety, bo jak nie, to przeczytamy niedługo, że Mereś biegał z pistoletem za Citką i naszym rzecznikiem. Poziom absurdu jest tak wysoki, że teraz już nie jestem zupełnie w stanie odróżnić fikcji od prawdy.

O Telefonice, to nawet nie ma co wspominać. W erze Know Your Customer mają czelność twierdzić, że nie byli w stanie leszcza sprawdzić, którego właśnie Citko ukamienował publicznie (tak przy okazji Marek dzięki za te 2 tygodnie - nic się nie stało).

dj_ibutti 18.08.2016 21:51

Futbolplus (a chyba za nim Stanowski) informuja, ze JM wyplacil z kasy klubu 400 kafli.... Podobno też dzisiaj było jakieś nadzwyczajne zebranie u Cupiała.

piotrus1985 18.08.2016 21:52

panowe! spokojnie! niech ze sie skwk ustosunkuje... moze jakies oswiadczenie? jestesmy zaniepokojeni...

smiech ku.wa jego mac przez lzy... :(

qbbba 18.08.2016 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1449676)
Ten kluczowy moment odróżni mężczyzn od chłopców.

Tudzież uwidoczni chore układy S*WK...

!!IRIVER!! 18.08.2016 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1449682)
Futbolplus (a chyba za nim Stanowski) informuja, ze JM wyplacil z kasy klubu 400 kafli.... Podobno też dzisiaj było jakieś nadzwyczajne zebranie u Cupiała.

Futbolplus to Kmiecik, tego nie bierz na serio.

ulTraS 18.08.2016 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1449682)

a ten news nie jest z 12 sierpnia?

silver03 18.08.2016 21:58

Zbanujcie tego sztywnego chuja bo mnie krew zaleje.

abcabc 18.08.2016 21:59

Weszło i dyrdymały Stanowskiego.
Jak zwykle gość zaprzecza sobie z dnia na dzień. Wczoraj zapowiadał wielkie starcie władz Wisły z Komisją Licencyjną - przeszkodę, którą trudno będzie przeskoczyć.

Cytat:

...może nastąpić szybciej, niż sądzimy. Na razie duet Meresiński-Esposito będzie się tłumaczyć przed Komisją Licencyjną, próbując udowodnić, że Wisła nie straciła płynności finansowej. Starcie jutro o 11.45. Mamy wrażenie, że - parafrazując Meresińskiego - by przeskoczyć tę przeszkodę, potrzebna będzie nie tyle zwinność Artura Partyki, ale tyczka Sergieja Bubki.
http://weszlo.com/2016/08/17/meresin...jak-pieczarka/

A dzisiaj?

Cytat:

• Czy istniała możliwość odebrania Wiśle licencji?
    Nie
  • Było to spotkanie 'zapoznawcze', więc Komisja Licencyjna po prostu przyjmowała do wiadomości to, co mówili przedstawiciele klubu i z urzędu dawała pewien kredyt zaufania. Słowo 'sprawdzam' padnie w listopadzie
    .
  • Panowie przyjechali, powiedzieli co chcieli powiedzieć i pojechali. Nic więcej dzisiaj nie miało się wydarzyć i się nie wydarzyło.

http://weszlo.com/2016/08/18/wisla-p...kos-to-bedzie/

czaro 18.08.2016 22:01

Podbijam pytanie najrozsądniejszych kolegów na forum. Gdzie gwałciciele logiki, którzy chcieli dać nowemu właścicielowi czas na budowę Wielkiej Wisły i bronili go przed spiskiem mediów, red. Stanowskiego i prezesa Bońka?

suikoden 18.08.2016 22:01

Kochani chce was przeprosić jednak pomyliłem się do JM chcąc u dać czas po oświadczeniu Citko zrozumiałem ze pan JM zrobi walą tylko nie wiemy jeszcze jakiego.
Do kolegi Wola miałeś racje sory i do reszty tez

Franeklowcabramek 18.08.2016 22:05

To ja już chyba wiem co to za inwestora Citko ma w rękawie. Nie od dziś wiadomo, że ma/miał dobre stosunki z JW. Możliwe, że JM i MC pokłócili się i Citko powiedział, że zabiera swoje zabawki z tej piaskownicy i się obraził.

Za Citkę ma być Hajto, mam nadzieję, że nie w roli trenera...

picasso 18.08.2016 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449693)
Kochani chce was przeprosić jednak pomyliłem się do JM chcąc u dać czas po oświadczeniu Citko zrozumiałem ze pan JM zrobi walą tylko nie wiemy jeszcze jakiego.
Do kolegi Wola miałeś racje sory i do reszty tez

ty qrwa jesteś niespełna rozumu

Wiślak88 18.08.2016 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1449689)
Zbanujcie tego sztywnego chuja bo mnie krew zaleje.

Na tym forum nie ma chyba już moderacji, to na co tu się pozwala to szok. Cały polski twitter się śmieje z postów zawsze sztywnego i przedstawiają to jako zdanie kibiców Wisły.

Chyba modom pasuje ilość postów, bo hajs za wejścia się zgadza. Nie przeszkadza im zawartość merytoryczna wcale ;)

Merkury 18.08.2016 22:06

Meresiński s.......ił już z Krakowa, ciekawe z kim pracownicy klubu będą teraz rozmawiali o pieniądzach.

For_FuN_ 18.08.2016 22:06

Jest to moja samodzielna decyzja, którą podjąłem na podstawie obserwacji tego, co się dzieje w klubie i w jego bezpośrednim otoczeniu.

Jest mi bardzo przykro, że zostałem wielokrotnie wprowadzony w błąd przez pana Jakuba Meresińskiego i nie chcę być łączony z jego działalnością. Zapewniam, że nie miałem wiedzy na temat przeszłości nowego właściciela Wisły Kraków i żałuję, że tak zasłużony klub trafił w niepowołane ręce.

Czyli Citko potwierdził to, o czym piszemy od kilku dni. Bajkopisarz, przestępca i idiota... Co teraz? Żeby taki zjeb kupił nasz klub, ....a.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl