Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Maćko 25.08.2008 20:37

Czytam sobie komentarze dot. linku, który wrzuciłem jako ciekawostkę i...Nie wierzę.
Ot, całe polskie czytanie ze zrozumieniem.
Dziady Tristany nie są nam potrzebne, nie za mln € za sezon.

czesiu 25.08.2008 20:42

No to teraz czekamy, tylko na komunikat o treści "Roberto Carlos nie przystał na warunki finansowe Wisły."
Niby mieliśmy mieć 3 nowych grajków do I składu. NIby bo w 5 dni to są zakupy w stylu wypchniecia Smolarka przez Racing. No, ale wyszło jak wyszło. Mówi sie trudno.
======
A Jodła nie w Napoli tylko w Żywcu :D
http://www.sport.pl/sport/1,67926,56..._w_klubie.html

South 25.08.2008 23:20

Hernani trafi do Gdańska?

Hernani, zawodnik Korony Kielce, może zagrać w Lechii. Gdańscy działacze prowadzą rozmowy w sprawie pozyskania piłkarza. Kluby już ponoć osiągnęły porozumienie i Hernani ma kosztować 350 tysięcy euro.Gorzej z kontraktem indywidualnym. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy piłkarz chciałby w Gdańsku zarabiać 140 tysięcy euro za rok grania.
- Chcielibyśmy pozyskać tego piłkarza, bo byłby z pewnością wzmocnieniem składu - przyznaje Błażej Jenek, dyrektor Lechii. -Determinuje nas dobiegające końca okienko transferowe. Z Koroną w zasadzie osiągnęliśmy porozumienie. Sam piłkarz chciałby grać u nas,ale na razie ma zbyt wysokie oczekiwania. Sprawa nie jest zamknięta i rozmowy wciąż się toczą. My jednak nie ustąpimy, bo nie zamierzamy tworzyć kominów płacowych. Rozmowy jednak cały czas będę prowadzone, bo liczymy na osiągnięcie porozumienia z samym piłkarzem. W ciągu najbliższych dni z całą pewnością wszystko się wyjaśni.

no to Hernani nie dla nas

LooNatyk 26.08.2008 09:06

W mojej opini moze byc tak, ze zarzad czeka na losowanie piatkowe. Jak trafimy kogos znowu pokroju Barcy to na 100% nikogo nie sprowadza.
Natomiast jak trafimy kogos w zasiegu, to mozliwe, ze Bednarz ma przygotowane ze dwa transfery, ktorych finalizacje uzaleznia sie od walsnie tego losowania.

wiem, ze to czyste spekulacje, ale co tam czasami mozna sobie pospekulowac :-)

Co do Hernaniego, to dobrze, ze go nie sprowadzamy, mamy Kowalskiego, ktory powinien dostac wiecej szans. Bardziej powinnismy sprowadzic kogos z umiejetnosciami ofensywnymi, bo tutaj sprawa zmiennikow wyglada najgorzej.

arth_ur 26.08.2008 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 591951)
W mojej opini moze byc tak, ze zarzad czeka na losowanie piatkowe. Jak trafimy kogos znowu pokroju Barcy to na 100% nikogo nie sprowadza.
Natomiast jak trafimy kogos w zasiegu, to mozliwe, ze Bednarz ma przygotowane ze dwa transfery, ktorych finalizacje uzaleznia sie od walsnie tego losowania.

wiem, ze to czyste spekulacje, ale co tam czasami mozna sobie pospekulowac :-)

Co do Hernaniego, to dobrze, ze go nie sprowadzamy, mamy Kowalskiego, ktory powinien dostac wiecej szans. Bardziej powinnismy sprowadzic kogos z umiejetnosciami ofensywnymi, bo tutaj sprawa zmiennikow wyglada najgorzej.

Idąc takim tokiem rozumowania to nasza rada nadzorcza będzie czekać nie na losowanie, a na to czy w ogóle zagramy w fazie grupowej UEFA. Czy uda nam się pozyskać kogoś WARTOŚCIOWEGO ? Chyba zabraknie czasu, a mieliśmy go pod dostatkiem.

KOMINEK 26.08.2008 09:27

Uprasza się o nie pisanie jedno dwuzdaniowych postów pt. na pewno nic nie kupią/ na pewno coś kupią – zobaczycie

Luissss81 26.08.2008 12:31

witam.szczerze mówiąc po meczu z Beitarem oczekiwałem transferów.byłem przekonany na 100 % że ktoś do nas przyjdzie.niestety.sytuacja jaka teraz jest każdy widzi.początek sezonu a zawodnicy już łapią kartki i kontuzje.jak rn za każdym razem będzie patrzeć na kogo trafimy w pucharach to nigdy nikogo nie kupimy.bo za rok trafimy na silnego rywala w 2 rundzie i znowu będzie poczekajmy do środy, do czwartku.a jak ich przejdziemy to mamy kilka transferów itp.zmierzam do tego ,że żeby grać lepiej trzeba mieć lepszych zawodników żeby poziom sportowy mógł się podnieść.jak polityka transferowa dalej będzie tak przebiegała to niestety ale daleko nie zajedziemy.Sobol i Cantoro ,Baszczu i Głowacki wiecznie grać nie będą.a kto ma ich zastąpić?kto zastąpi Pawła Brożka gdy ten odejdzie z Wisły.Myslę ,że tak się stanie w przerwie zimowej jak Paweł dalej będzie tak grał .tym bardziej że kwota 3 mln euro (o której się mówi) to bardzo mało dla europejskich średniaków.czytałem wiele postów i często przewijało się w sprawie transferów np. to dobrze ,nie kupujmy Nei'a bo jak nie awansujemy to na ligę on nie jest nam potrzebny.szkoda wydawać kasy.Bzdura .nie podniesiemy poziomu klubu grając już piłkarskimi emerytami.bo do tego niedługo dojdzie.Wisła musi mieć transfery by wygrywać ligę bez żądnych problemów.powinna mieć zawodników by rok w rok grać nawet w pucharze uefa.to też są ogromne pieniądze.i jak czytam że znowu poczekamy do piątku na losowanie to może kogoś sprowadzą to ręce mi opadają.nawet jak awansujemy do fazy grupowej w co bardzo wierzę, to będzie bardzo ciężko bo 12 zawodnikami nic niestety nie zwojujemy.obawiam się również ,że będziemy mieć problemy także w naszej ekstraklasie.

manson777 26.08.2008 14:56

podobno byliśmy zainteresowani Hernanim. Jeśli prawdą jest to co wypisuje PS - to wiadomo czemu do nas nie przyszedł.
teraz podobno ma grać w Lechii, Lechia dogadała się z Koroną co do sumy odstępnego, ale...
otóż Hernani zażądał od władz Lechii Gdańsk ni mniej ni więcej tylko 200 tysięcy euro netto rocznie

no to jeśli były jakiekolwiek podchody pod pana H. to wszystko już jest jasne

Raporter 26.08.2008 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 592181)
podobno byliśmy zainteresowani Hernanim. Jeśli prawdą jest to co wypisuje PS - to wiadomo czemu do nas nie przyszedł.
teraz podobno ma grać w Lechii, Lechia dogadała się z Koroną co do sumy odstępnego, ale...
otóż Hernani zażądał od władz Lechii Gdańsk ni mniej ni więcej tylko 200 tysięcy euro netto rocznie

no to jeśli były jakiekolwiek podchody pod pana H. to wszystko już jest jasne

Sportowo to on jest wart max 100tys ale ponieważ tyle mu zapłacą w innym kraju, na Cyprze, w 2 lidze niemieckiej to się nie dziwię. W każdym razie sportowo jest to miej więcej 2 liga niemiecka i nie powiecie mi że więcej.

Pablo84 26.08.2008 22:42

Obawiam się, że nie rozumiem....

Bednarz robi to co może...Za śmieszną sumę sprowadził Diaza i Singlara i jak narazie sprawują się kapitalnie.Czego wy ****a chcecie?Transferów na poziomie kilku milionów Euro?
Podjrzewam, że dzisiejszym meczem już w tej chwili podwoili swoją wartość- i o to w tym wszystkim chodzi...

biała gwiazda 26.08.2008 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 592474)

Bednarz robi to co może...Za śmieszną sumę sprowadził Diaza i Singlara i jak narazie sprawują się kapitalnie.Czego wy ****a chcecie?Transferów na poziomie kilku milionów Euro?
Podjrzewam, że dzisiejszym meczem już w tej chwili podwoili swoją wartość- i o to w tym wszystkim chodzi...

O to że nie mamy ławy, dzisiejszy mecz był kapitalny zgadzam się ale to było jedno wielkie łatanie dziur:-/
Baszczu na środku obrony, Diaz jako środkowy pomocnik, wyznacza się nowe cele po których mają być transfery najpierw przejście Beiteru, potem losowanie rywala w LM, co teraz pewnie losowanie rywala w UEFA, może zróbmy transfery ewentualnie po awansie z grupy proponuje, Mój zarzud nie jest do Bednarza, ale do wszystkich ludzi związanych za transfery w Wiśle, bo system nie gra jak należy Skorża powinien mieć paru piłkarzy o jakich realnie prosił. Przecież my do LM i transferów przygotujemy się od lutego!!!!!

AYALA 26.08.2008 22:59

za darmo chyba łatwiej ściagnąć świetnych obrońców jak Cleber,Singlar czy Diaz gorzej za free wyszukać bramkostrzelnego napastnika czy ofensywnego pomocnika.

Maćko 26.08.2008 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 592474)

Pablo, gdyby Bednarz sprowadził odpowiednio - Singlara jako wielokrotnego uczestnika LM za 1.5mln €, a Diaza jako wielokrotnego reprezentanta dość silnej Kostaryki za bańkę €, to wtedy wszystkie płaczki biłyby konia! Och, jak to wspaniale działa nasz dyrektor i jak opłacalne okazują się nasze wzmocnienia! Panie Bogusiu dziękujemy, pokłony, o wielka Rado Nadzorcza! Im i tak nie dogodzisz, mnie już jakiś czas to wali, niech się smucą we własnym gronie.
A teraz idę się spić, a co!

nesta 26.08.2008 23:13

Macko wiesz, ze nie o to chodzi... Potrzeba po prostu dublerow zeby te dzielne chlopaki mialy troche wytchnienia w sezonie pelnym meczow ekstraklasy, reprezentacji, PP, PE czy UEFA.

brasilia79 26.08.2008 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 592510)
Pablo, gdyby Bednarz sprowadził odpowiednio - Singlara jako wielokrotnego uczestnika LM za 1.5mln €, a Diaza jako wielokrotnego reprezentanta dość silnej Kostaryki za bańkę €, to wtedy wszystkie płaczki biłyby konia! Och, jak to wspaniale działa nasz dyrektor i jak opłacalne okazują się nasze wzmocnienia! Panie Bogusiu dziękujemy, pokłony, o wielka Rado Nadzorcza! Im i tak nie dogodzisz, mnie już jakiś czas to wali, niech się smucą we własnym gronie.
A teraz idę się spić, a co!

O tym samym dzisiaj pomyślałem. Takie myślenie jest chore ale niestety cóż poradzić

pawelos84 26.08.2008 23:14

Brak transferów to jest dobra rzecz dla Skorży bo może wreszcie pokazać jak kapitalnym jest trenerem. A jest takowym. Mam do niego nawet większy szacunek niż do Kaspra, bo bez zawodników europejskiego formatu (Kosa, Żuraw, Uche, Kuźba w formie), był w stanie stworzyć dobry zespół który godnie reprezentuje nas w Europie.

buczo1985 26.08.2008 23:14

Skorża w wywiadzie po meczu powiedzial ze bardzo gorąco liczy jeszcze na jakis transfer, to moze i akurat ktoś przyjdzie...byłoby miło:)

Maćko 26.08.2008 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 592525)
Macko wiesz, ze nie o to chodzi... Potrzeba po prostu dublerow zeby te dzielne chlopaki mialy troche wytchnienia w sezonie pelnym meczow ekstraklasy, reprezentacji, PP, PE czy UEFA.

Wiem, tutaj mówię o płaczkach typu: "Gdzie jest Nei", nie o ludziach rozsądnie stawiających sprawę - jak Ty.
Owszem, też chciałbym, aby przyszło do nas kilku zawodników prezentujących odpowiedni poziom, Skorża na konferencji powiedział, że on też - no bo przecież każdy z nas chce.
Ale to nie znaczy, że mamy płakać i grozić na internetowym forum powieszeniem się.

Oldpara 26.08.2008 23:22

Krytykantom ruchów transferowych Wisły, i działań Bednarza dedykuje dzisiejszą grę Singlara, Diaza, Jirsaka i nawet Łobodzińskiego...

W tym okienku na razie przyszedł tylko Singlar, i to za darmo...ale...przecież ten koleś o głowę bije wszystkie gotówkowe i bezgotówkowe, hiszpańsko - groclińskie transfery Legii....

Chcielibyście mieć Trzeciaka?

Zresztą, tak jak Skorża, mam nadzieje, że coś się jeszcze w ten ostatni tydzień okienka transferowego wykluje, bo nie na obronie, tylko w środku mamy trochę luk.

pysio 26.08.2008 23:35

lepiej mieć niedosyt piłkarzy w kadrze niż przesyt. w sytuacji gdy jest mniej zawodników, piłkarze mają lepszy ze sobą kontakt i częściej dostają szanse (sytuacja Małeckiego), natomiast gdyby Wisła sprowadzała piłkarzy na ilość, niekoniecznie do pierwszego składu, bo takich ciężko znaleźć, to wielu młodym (Kowalski lub Małecki) odechciewałoby się grać...

ja tam wyznaję zasadę, że mamy super pakę i nie brakuje nam nikogo! w bramce przecież może grać Ilie, gdy Pawełek dostanie kontuzji, a w obronie i pomocy można miksować co dziś pokazał M. Skorża :)

Pablo84 26.08.2008 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 592529)
Skorża w wywiadzie po meczu powiedzial ze bardzo gorąco liczy jeszcze na jakis transfer, to moze i akurat ktoś przyjdzie...byłoby miło:)

Wszystko jest w tej chwili w rękach fortuny...(głównie losowanie UEFA)
Jestem przygotowany - (i mam ku temu powody ) na przejście do Wisły piłkarza europejskiego formatu :D

LooNatyk 27.08.2008 09:14

Nie jest u nas tak tragicznie z tymi zmiennikami. Jezeli chodzi o rozgrywki krajowe, to IMO spokojnie ten stan posiadania wystarczy.
Zgadzam sie jednak, ze jezeli awansujemy do UEFA, to przydalby sie jakies wzmocnienia.

Z tym, ze dublerow znalezc jest ciezko, a co dopiero mowic o graczach ktorzy z amrszu wzmocniliby pierwsza 11. Jak widac Wisla ma wiecej niz 11 zdolnych pilkarzy i aby transfer mial sens, pilkarz musi byc juz na odpowiednim poziomie, a takiego pielkielnie ciezko znalezc, jak sie nie ma gorki zlot..

Dlatego tak jak juz chyba 2-3 krotnie pisalem, dla mnie wszystko wujasni sie w piatek. Wtedy duzo bedzie mozna powiedziec o naszych szansach na UEFA. Wtedy tez pewnie ostatecznie wyjasni sie, czy kogos podpisza czy nie.

michu-k 27.08.2008 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 592659)
Nie jest u nas tak tragicznie z tymi zmiennikami. Jezeli chodzi o rozgrywki krajowe, to IMO spokojnie ten stan posiadania wystarczy.
Zgadzam sie jednak, ze jezeli awansujemy do UEFA, to przydalby sie jakies wzmocnienia.

Z tym, ze dublerow znalezc jest ciezko, a co dopiero mowic o graczach ktorzy z amrszu wzmocniliby pierwsza 11. Jak widac Wisla ma wiecej niz 11 zdolnych pilkarzy i aby transfer mial sens, pilkarz musi byc juz na odpowiednim poziomie, a takiego pielkielnie ciezko znalezc, jak sie nie ma gorki zlot..

Dlatego tak jak juz chyba 2-3 krotnie pisalem, dla mnie wszystko wujasni sie w piatek. Wtedy duzo bedzie mozna powiedziec o naszych szansach na UEFA. Wtedy tez pewnie ostatecznie wyjasni sie, czy kogos podpisza czy nie.

Piątek to już za późno, chyba że Pan Bednarz ma przygotowanych już kilka ofert i one czekają na podpisanie, w co szczerze powiedziawszy wątpię. Ale świetne słowa ostatnio zostały tu przytoczone, które wspomina LooNatyk, że o dobre transfery trudno. MY potrzebujemy piłkarzy na wyższym poziomie sportowym, jednak nie potrzeba nam zapchajdziur. To jest dopiero obciążanie budżetu takimi na siłę.

WHITE*STAR 27.08.2008 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 592565)
Wszystko jest w tej chwili w rękach fortuny...(głównie losowanie UEFA)
Jestem przygotowany - (i mam ku temu powody ) na przejście do Wisły piłkarza europejskiego formatu :D

Jak przejdzie Beitar... Jak przejdzie Barcelone... Jak będzie dobre losowanie... Daj sobie człowieku spokój z takim myśleniem! Jak miałby ktoś trafić to by trafił już dawno, teraz to możemy pozyskać jakiegoś "niedobitka". Ostatnio coś w tym temacie chyba nawet któryś z Moderatorów pisał o takim myśleniu i pisaniu tego typu postów.

St@chu 27.08.2008 12:06

Cytat:

Czy ta kadra nie będzie jednak za wąska na walkę w Pucharze UEFA?
Cytat:

- Nie wiem. Momentami na treningach Kmiecik był ustawiany na lewej obronie. Może i tak będzie w meczach jeżeli będzie trzeba. Ja jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że koledzy szybko wrócą do zdrowia, bo meczów będzie teraz coraz więcej.
Jak dla mnie to jest jazda po bandzie ze sporym ryzykiem wywrotki...

Różne cuda widziałem... Na jawie i w snach... Ale ani tu ani tu nie pokusiłbym się o wyborażenie sobie Kmiecika na lewej obronie...

Choć Brożek (Piotr) jeszcze rok czy dwa temu też grał w ataku :P

Raporter 27.08.2008 12:30

Oby Liverpool rzeczywiście decydował się na Błaszczykowskiego i w końcu go kupił. Kuba uważam że jest teraz w cenie i Wisełka może na tym dużo skorzystać finansowo.

kristos 27.08.2008 14:36

Już nie długo 31,08 i wreszcie skończy się ten codzienny płacz w sprawie transferów.
Najwyższy czas by pokazali się chłopaki z młodej ekstraklasy nie po to trenują i nawet zdobyli MP ,żeby nie dostać żadnej szansy.
A Kowalski jest przykładem ,ze warto zaryzykować.

_ukoL 27.08.2008 14:40

Może i nie było spektakularnych transferów ale z postawy Singlara można być zadowolonym i to chyba można zapisać na "plus" dyrektorowi sportowemu, tak? :-)

1q2 27.08.2008 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raporter (Post 592765)
Oby Liverpool rzeczywiście decydował się na Błaszczykowskiego i w końcu go kupił. Kuba uważam że jest teraz w cenie i Wisełka może na tym dużo skorzystać finansowo.

Tyle ze te korzysci nic Wisle jako klubowi nie dadza.
2.5 mln za Dudke nic nie dalo , uszczuplenie wydatkow kontraktowych(Dudka, Paulista,Kokoszka) tez nie
Sponsor plecowy tez nie.
Kilka mln za mecze z Beitarem i Barcelona - to samo.

Po prostu sruba jest teraz tak przykrecona ze na jakikolwiek grosz nie ma co liczyc a jedynie trzeba sie modlic by sklad nie zostal oslabiony.

Jak to sie odbije w tej rundzie , pozyjemy, zobaczymy.Ja kopac sie z koniem i pisac to zle tamto niedobrze nie zamierzam - styknie jak wejde raz na jakis czas do tego tematu:>

Wszystko zweryfikuje boisko - narazie jest lepiej niz bardzo dobrze.

koyoot 27.08.2008 15:15

Mlatko bosko...

Wam nigdy nikt nie dogodzi...
Spojrzcie w tabele kto jest na pierwszym miejscu ligi. Kto wczoraj wygral z Barcelona. Kto ma najlepszego napastnika w Polsce? Transfery moglby byc dla mnie jeden tlyko dobry prawoskrzydlowy bo Lobodzinski wczoraj w okolicach 60 minuty to... Ale i tak na chwile obecna mamy najlepszy sklad i najlepszego trenera. Wiec po co te jeki? Ludzie, opamietajcie sie...

Eustachy 27.08.2008 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 592883)
Mlatko bosko...

Spojrzcie w tabele kto jest na pierwszym miejscu ligi. Kto wczoraj wygral z Barcelona. Kto ma najlepszego napastnika w Polsce? Transfery moglby byc dla mnie jeden tlyko dobry prawoskrzydlowy bo Lobodzinski wczoraj w okolicach 60 minuty to... Ale i tak na chwile obecna mamy najlepszy sklad i najlepszego trenera. Wiec po co te jeki? Ludzie, opamietajcie sie...

Ja wszystko rozumiem, tzn. to ze w tym oknie transferowym mamy sabotaz ze strony wladz klubowych i nasze braki kadrowe pozostana nie rozwiazane, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ze piszac o jekach i stekach, ublizasz takze trenerowi Skorzy, ktory sobie na to w zadnym razie nie zasluzyl.
Mamy najlepszego napastnika w lidze ? Moze i tak, ale co powiesz mistrzuniu jak nam go pewnego wieczoru wykosi taki Szala, czy inny Rzeznik i bedzie musial pauzowac kilka miesiecy ?

Charlie 27.08.2008 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 592883)
Mlatko bosko...

Mamy najlepszy PIERWSZY skład, ale na ławce rezerwowych siedzą Kmiecik i Dawidowski, lub niegotowi jeszcze do gry w pierwszym składzie Małecki i Mączyński. A co jak kontuzji dozna (odpukać!) Brożek, czy/i Boguski? Będziemy mieć atak Kmiecik - Niedzielan, a jeśli w formie nie będą jeszcze skrzydłowi to siła ofensywna Wisły mizerna.

LooNatyk 27.08.2008 16:25

Jak nie gotowi? To jest glupie gadanie, ze Malecki czy Maczynski sa nie gotowi.. Trzeba ich wystawiac, aby nabierali doswiadczenia innej drogi nie ma, bo ME nigdy nie bedzie ekstraklasa i garc tam mozna tylko do pewnego poziomu.

Jak na lige nasza lawka jest w porzadku. Nie jest moze supermocarna, ale nie jest tez slaba. Mamy kilku uniwersalnych graczy, ktorzy pokazali w ekstra trudnych meczach, ze jak trzeba to daja rade.

Poszerzenie kadry przyda sie tylko gdy awansujemy do UEFA, ale o tym juz pisalem kilkakrotnie.

Pomysl sobie teraz o czyms takim, jaka forme pokazali Pi. Brozek, Diaz, Baszczu i Singlar, jak dobry jest duet Glowa-Cleber. Teraz jak wszyscy beda zdrowi, to kogo na lawe posadzisz? Dla mnie bedzie wtedy problem bogactwa, bo kazdy z tych pilkarzy gra obecnie jak na polska lige na bardzo dobrym poziomie. A dochodzi do tego jeszcze wychowanek Kowalski, ktory tez pokazal, ze umie w pilke zagrac.

Podobnie w pomocy, gdzie mamy Sobola, Cantoro, Jirsaka, Lobo, Boguskiego, Zienczuka i ewentualnie Pi. Brozka. Tez ciezki wybor, kogo na lawe posadzic, a mamy jeszcze wspomnainego Maczynskiego.(a jak pokazal wczorajszy mecz moze tutaj zagrac nawet Diaz, i to zagrac dobrze..)

Najgorzej IMO wyglada sytuacja w ataku, bo tutaj jest Brozek, a reszta odstaje. Jest Malecki, ale on musi wiecej pograc. Podobnie ma sie sytuacja z Wtorkiem, ktory tez musi zlapac forme. Ale wlasnie trzeba im dac pograc, aby poczuli sie pewniej, a nie sprowadzic nowych graczy, a tych co mamy posadzic na lawe.

Wiem, ze moze patrzec na to z optymizmem, ale mecza juz te ciagle utyskiwania. Wyniki na razie sa dobre mimo kilku kontuzji i kartek, a tu ciagle narzekania. Wmocnienia sa konieczne, ale musza to byc na prawde dobrzy gracze, a nie jakies zapchajdziury.

Nasz trener wyciagnal z tego zespolu to co bylo najlepsze, ale wlasnie taka jest rola trenera! Za to mu chwala, ze wykorzystuje w 100% to co mamy.

Gwiaździsty 27.08.2008 16:49

Proponuję nie obrażać zawodników Wisły. Dopóki grają w naszym klubie mozna napisać , że ten i ów zagrał słabo w jakimś tam meczu, ale bez obrazania w stylu "patałachy". Nie każdy jest od razu Messim i Henrym. Trochę szacunku !

wolfy: tego typu zachowania będą przeze mnie tępione sumiennie i z należytą bezwzględnością. Charlie_ odpocznie sobie miesiąc, radzę nie brać z niego przykładu...

teo 27.08.2008 16:51

eh

Niektórzy tutaj bardzo lekko chcą szastać pieniędzmi. Zapominają, że dziś Wisła jest najlepszym klubem w Polsce, walczy jak równy z równym z najlepszymi klubami w Europie i na świecie a nie pamiętają jak z Wisłą było kilkanaście lat temu.

Do czego zmierzam.
Po ruchach transferowych widać, że Wisła postępuje rozsądnie na rynku transferowym. Za spore pieniądze kupiono wcześniej Jirsaka i Łobodzińskiego. Dorzucono "tanich" Diaza i Singlara.

Ktoś pyta gdzie zmiennicy Głowackiego, Clebera, Baszczyńskiego, Sobolewskiego itd. A czy Baszczyński, Sobolewski czy Głowacki z dnia na dzień stali się filarami zespołu i gwiazdami? Przecież oni do tego dojrzewali w zespole, nabywali doświadczenie.

Taką samą rolę przewidziano, w mojej opinii, dla Łobodzińskieg, Jirsaka (który może być wielkim liderem, większym niż był Szymkowiak), Piotra Brożka (bo Paweł pewnie odejdzie) a w przyszłości także dla Kowalskiego i Mączyńskiego (w perspektywie 4-5 lat). Przypomnijcie sobie ile Brożkowie najpierw grali na różnych wypożyczeniach, ile grzali ławę zanim zaczęli grać na przyzwoitym poziomie.

Nie stać nas dzisiaj wydać 1,5 mln na zawodnika, który momentalnie stanie się jednym z liderów. I według mnie optymalniej jest takich zawodników samemu wychować. Z prostego względu: taki zawodnik jest bardziej związany z klubem niż najemnik, za którego zapłacono grube pieniądze i grube pieniądze mu się płaci.

Ja mam żal o brak jednego transferu. A mianowicie, że klub nie powalczył o Lewandowskiego i jakiś czas temu o Majewskiego. Kosztowali swoje kluby śmieszne pieniądze, grają świetnie, a przy ewentualnych transferach kasa klubowa wzbogaci sięo kilka milionów. Euro. Podobnie jak było z Błaszczykowskim u nas.

W ostatnim czasie sporo pieniędzy "spłynęło" do klubu z różnych transferów, o których pisano. I uważam, że tą drogą powinna iść Wisła. W Polsce nie brakuje młodych zdolnych graczy, którzy bardzo często, po krótkim okresie adaptacji i pracy nad umiejętnościami taktycznymi są w stanie wskoczyć do pierwszego składu (patrzcie Błaszczykowski ponownie).
To na kogo trafimy w PU, czy wejdziemy do fazy grupowej czy nie w kontekście transferów już tak na prawdę nie ma znaczenia. Najemnikami można zbudować fajną jedenastkę, ale mając najlepszego trenera w lidze, który potrafi nieprawdpodobnie podnosić umiejętności zawodników (Jirsak, Boguski, Brożki), oceniać ich potencjał (Singlar i Diaz) można zbudować zespół, który będzie fantastyczny.

I tego sobie i kolegom na koniec okresu transferowego życzę :)

Raporter 27.08.2008 16:57

Nie widzę w tej chwili młodego napastnika jakiego moglibyśmy pozyskać. Ale wolałbym żeby na ławce zamiast Kmiecika siedział Michał Jończyk którego transfer miał być a go nie ma...

Natomiast zgadzam się że oprócz napastnika i ofensywnego pomocnika resztę zespołu powinniśmy hodować i ew. tę hodowlę zasilić piłkarzami typu Wołąkiewicz, Trałka, Janusz Gancarczyk czy innymi piłkarzami młodymi zagranicznymi których często można pozyskać za 400tys Euro jak kiedyś np. naszego niesfornego serba czy kolejnego Tomasa Jirsaka może po lepszej cenie. I robić rotację. Znajdzie się lepszy to słabszego sprzedawać. Przy dobrze podpisanych kontraktach raczej nie powinno być problemu z odsprzedaniem takiego do innego klubu za podobną cenę. Czy Ćwielong jest dla nas aż takim balastem? Chętnych na jego kupno byłoby sporo. Za Gołosia przepłaciliśmy i dostał za dużo szmalu w łapę ale przychodził jako nadzieja na środek pomocy największa w Polsce.

Apropo Gołosia to skrzydła Górnika wyglądają dużo gorzej bez niego i śmiem twierdzić że Górnik zrobiłby lepszy biznes wykupując go z Wisły niż Bonina z Korony.

Eustachy 27.08.2008 17:10

Mozna sie zgodzic, ze sytuacja z obronie nie jest zla. Singlar i Diaz okazali sie miec sens, a moze nawet z Kowalskiego cos bedzie. O bramkarzu i srodkowym pomocniku, tez juz nikt chyba nie mysli.
Dramatycznie jest wg. mnie na skrzydlach i w ataku, gdzie mamy po jednym zawodniku na te pozycje, a przy tym Lobodzinski od poczatku nie gra na miare oczekiwan, w tym czasami grubo ponizej krytyki.
Mozna sobie wmawiac, ze mamy przeciez Wtorka i wszystko bedzie dobrze, ale jak na razie nie jest.
W Nijmegen przez ostatni rok jego pobytu, tez w kolko powtarzali sobie, ze Andrzej juz niedlugo uzyska odpowiednia forme i popisze sie skutecznoscia, nie doczekali sie jednak i ostatecznie mu podziekowano.
Patrzac na jego dotychczasowe wystepy w Wisle, obawiam sie, ze sytuacja moze sie powtorzyc, bo on we wszystkich swoich meczach prezentuje sie naprawde marnie i nie zmienia tego bramka strzelona rozbitemu Beitarowi. A o Maleckim od dawna pisze, ze nie dostrzegam w nim instynktu snajpra i odpowiedniego wykonczenia, dlatego widze go ewentualnie na jakiejsc pozycji w pomocy.

Raporter 27.08.2008 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 592972)
Mozna sie zgodzic, ze sytuacja z obronie nie jest zla. Singlar i Diaz okazali sie miec sens, a moze nawet z Kowalskiego cos bedzie. O bramkarzu i srodkowym pomocniku, tez juz nikt chyba nie mysli.
Dramatycznie jest wg. mnie na skrzydlach i w ataku, gdzie mamy po jednym zawodniku na te pozycje, a przy tym Lobodzinski od poczatku nie gra na miare oczekiwan, w tym czasami grubo ponizej krytyki.
Mozna sobie wmawiac, ze mamy przeciez Wtorka i wszystko bedzie dobrze, ale jak na razie nie jest.
W Nijmegen przez ostatni rok jego pobytu, tez w kolko powtarzali sobie, ze Andrzej juz niedlugo uzyska odpowiednia forme i popisze sie skutecznoscia, nie doczekali sie jednak i ostatecznie mu podziekowano.
Patrzac na jego dotychczasowe wystepy w Wisle, obawiam sie, ze sytuacja moze sie powtorzyc, bo on we wszystkich swoich meczach prezentuje sie naprawde marnie i nie zmienia tego bramka strzelona rozbitemu Beitarowi. A o Maleckim od dawna pisze, ze nie dostrzegam w nim instynktu snajpra i odpowiedniego wykonczenia, dlatego widze go ewentualnie na jakiejsc pozycji w pomocy.

Zgadza się. Jak Andrzej nie zapomni o kontuzji i nie zaryzykuje znowu normalnego biegania(bo teraz biega miej więcej jak robokop:) Przyjął taktykę unikania kontuzji kolana czyli najpierw wybiera kierunek potem się obraca o tyle stopni ile trzeba i sprint) to praktycznie będzie blokował miejsce. Tak się nie da być dobrym napastnikiem bez balansu ciała nie zwiedzie żadnego obrońcy Dlatego jeżeli Andrzej nie zaryzykuje i będzie tak grał dalej to można powiedzieć śmiało że już prochu nie wymyśli. Widać że ma potworny lęk przed ponownym leczeniem. Ale nie jest młodzieniaszkiem a czas ucieka.

Zobaczymy ale praktycznie to gra już ile miesięcy po kontuzji- 4? Na zachodzie chyba szybciej piłkarze dochodzą do pełni sprawności po takiej kontuzji.

Zastanawia mnie też sytuacja Dawidowskiego. Za rok kończy mu się kontrakt. Raczej nie rokuje na przedłużenie. Czy nie lepiej było go spróbować na free transferze dać w tym okienku. Może ktoś by go chciał, w końcu nie gra aż tak beznadziejnie, a czasami ma wręcz bardzo dobre zagrania.

brasilia79 27.08.2008 18:39

Bardzo mocno liczę na pozyskanie jakiegoś zawodnika do Wisły w ostatnich dniach okienka transferowego.- słowa Macieja Skorży.
I można je odczytać na kilka sposobów.
1. Prośba do rady nadzorczej o jakiegoś zawodnika
2. Jakiś transfer jest szykowany
3. Nic nie znaczą. Powiedział je aby po prostu powiedzieć

pan Dudi 27.08.2008 18:46

Sugeruję niektórym aby kwestię potrzeby, bądź jej braku, pozyskania nowego zawodnika pozostawić naszemu trenerowi, a jakie jest jego zdanie na ten temat widzimy w cytacie zamieszczonym przez kolegę wyżej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl