Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Smoleńsk 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7806)

serek.c2 03.02.2013 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297276)
...

Miałem nie odpisywać... ale trudno mi przejść nad Twoim postem bez słowa. Nie wiem, gdzie Ty w moich postach widzisz jakieś kategoryczne stwierdzenie, że w Smolensku mieliśmy do czynienia z zamachem. Skąd przekonanie, że wg mnie Kaczynski był osobą nietuzinkową itp... Wbiliście sobie do głowy jakieś błędne przekonanie, że za nic w świecie nie uwierzymy w wyniki prac jakiejkolwiek komisji - przepraszam Cię bardzo, ale to Wy wierzycie w wyniki prac komisji, która swój raport i wnioski w nim zawarte nie poparła żadnymi badaniami, analizami. Wygląda na to, że to Ty i Tobie podobni wierzycie w jedyną słuszną prawdę. Przecież nie kto inny jak Ty profesora o ugruntowanej pozycji nazywasz "niepoważnym" wierząc jednocześnie w debilizmy - nie poparte niczym - znajdujące się w raporcie Millera...

Szkoda zresztą słów tu pisanych przeze mnie - Ty przecież już wiesz jak ja zachowałbym się, gdyby sprawę badała niezależna, złożona z ekspertów komisja i gdyby wyszło, że to nie zamach a tragiczny wypadek, błąd pilotów itp.

ps. naucz się pisać nazwiska wielkich Polaków.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297279)
Oczywiście rozumiem, że byłeś w Smolensku, ogladałes i brzoze i te 3 razy wieksze drzewa, mozesz z cała pewnoscia stwierdzic, że samolot leciał tak, że musiał przywalić w te 3 razy wieksze drzewa itd...po prostu przeprowadziłes badania i tyle...Tak?

To tak jak Twoja komisja - też niczego nie badała a wie! Więc zgodnie z Twoją logiką Drozd tez może sobie swoją teorię (bardziej logiczną niż nieomylnej komisji)) głosić.

kuba.j.g. 03.02.2013 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1297185)
Nie idoli tylko uczciwych ludzi, którzy wszelkiej maści półgłówkom i lemingom narażają się jedynie tym że mają odwagę powiedzieć to co myślą. Masz dowód z posłanką Pawłowicz. Wystarczyło ze głośno wyraziła swoją opinię, dodam ze zbieżną z opiniami logicznie myślących, żeby banda frustratów zaczęła ją szkalować.

Kubuś uderza w te same tony. Broniąc przegranej sprawy nie ma za sobą żadnych logicznych argumentów, więc dodaje sobie animuszu prostackim językiem. Licząc na to że ci którzy dyskutują w konkretnym temacie będą zmuszeni na jego kalumnie reagować. Przez co główna kwestia zejdzie na dalszy plan.

W jego przypadku chłopoka z pod Niemieckiej granicy od najmłodszych lat zakompleksionego, branie strony "oficjalnej" tej yntelygentnej jest psychiczną potrzebą. Niezależnie od tego czy ci yntelygentni nie pieprzą czasem głupot. To nie jego sprawa żeby o tym rozstrzygać. On tylko z pozycji tego yntelygentnego poucza ciemne masy naiwnie próbujące dociec prawdy, że przecież prawda już jest znana, nieważne że prawda ta przeczy fundamentalnym zasadom.

jezyk taki jak adwersarz...nie zmuszaj mnie wiecej żebym musiał go urzywać.
Zakładasz ze sprawa jest przegrana? Czyli sobie juz opinie zbudawałes i NIC cie nie przekona. To mamy jasnośc, że nie chodzi ci o argumenty.
Uwielbiam domorosłych analityków. Kompleksy? Przykro mi ale nie trafiłes zupełnie. Nigdy tez nie uwazałem sie za osobe jakas ponadprzeciętna...nie nie...kolejne pudło.
Przeczytaj co napisałes. "dodam ze zbieżną z opiniami logicznie myślących"...i tu jest najwiekszy problem. Zarzucasz mi, że sie wymadrzam a sam piszesz cos takiego? Kto tu ma problem? Typowy pisiwski jezyk, pisowska nomenklatura wg której MY jestesmy tak naprawde jedyni myslacy, prawdziwi patrioci, posługujemy sie logika a tamci, młodzi wykształecni z wielkich miast to banda zmanipulowanych lemingów, idiotów wsadzonych w ramy systemu...A na koniec jestes oburzony tym co ja pisze, nazywajac to kalumniami podczas gdy sam mickiewiczowska polszczyzna sie nie posługujesz...no ale wam wolno wiecej...

fialo 03.02.2013 23:36

Kuba JG (swoją drogą bardzo interesujący nick na wiślackim forum) - naucz się człowieku najpierw po polsku pisać jak chcesz rozmawiać na jakimkolwiek poziomie. Nie dość, że Twoje "argumenty" oscylują w okolicach gimbazy (co najwyżej), a co gorsza Twoja ortografia to jakaś masakra.

Przestań gwałcić język polski, a później wypowiadaj się na forum, ewentualnie używaj nakładek do przeglądarek, które korygują błędy. Pomijam już histeryczny ton, pozwalający mi implikować, że jesteś osobą głęboko niezrównoważoną psychicznie.

kuba.j.g. 03.02.2013 23:38

[QUOTE=serek.c2;1297280]Miałem nie odpisywać... ale trudno mi przejść nad Twoim postem bez słowa. Nie wiem, gdzie Ty w moich postach widzisz jakieś kategoryczne stwierdzenie, że w Smolensku mieliśmy do czynienia z zamachem. Skąd przekonanie, że wg mnie Kaczynski był osobą nietuzinkową itp... Wbiliście sobie do głowy jakieś błędne przekonanie, że za nic w świecie nie uwierzymy w wyniki prac jakiejkolwiek komisji - przepraszam Cię bardzo, ale to Wy wierzycie w wyniki prac komisji, która swój raport i wnioski w nim zawarte nie poparła żadnymi badaniami, analizami. Wygląda na to, że to Ty i Tobie podobni wierzycie w jedyną słuszną prawdę. Przecież nie kto inny jak Ty profesora o ugruntowanej pozycji nazywasz "niepoważnym" wierząc jednocześnie w debilizmy - nie poparte niczym - znajdujące się w raporcie Millera...

Szkoda zresztą słów tu pisanych przeze mnie - Ty przecież już wiesz jak ja zachowałbym się, gdyby sprawę badała niezależna, złożona z ekspertów komisja i gdyby wyszło, że to nie zamach a tragiczny wypadek, błąd pilotów itp.

ps. naucz się pisać nazwiska wielkich Polaków.

Ja wierze w Boga...w nic wiecej. W zwiazku z tym nie ma mowy o "wierze" w wyniki prac komisji...Natomiast mam zaufanie do ludzi choc niektórzy myla to z naiwnościa. Nie mam powodu nie ufac, że komisja powolana przez Lecha Kaczynskiego dopusciła sie fałszerstw aby ukryc prawde...tylko spokojnie, wiem jak swiat jest skonstruowany i jak działa...mimo to nie widze powodów, żeby kilkunastu speców od badania wypadków lotniczych miało z premedytacja wprowadzac w bład 38 mln ludzi...jezeli mi te powody przedstawisz to mozemy o nich podyskutowac. Dobrze wiesz, ze twierdzenia o tym, ze komisja sporzadziła raport nie badajac niczego jest nieprawda tylko za cholere nie potrafie zrozumiec po co w co drugim poscie to podkreslasz...słyszałem Serek ale puszczam to mimo uszu...

kuba.j.g. 03.02.2013 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1297283)
Kuba JG (swoją drogą bardzo interesujący nick na wiślackim forum) - naucz się człowieku najpierw po polsku pisać jak chcesz rozmawiać na jakimkolwiek poziomie. Nie dość, że Twoje "argumenty" oscylują w okolicach gimbazy (co najwyżej), a co gorsza Twoja ortografia to jakaś masakra.

Przestań gwałcić język polski, a później wypowiadaj się na forum, ewentualnie używaj nakładek do przeglądarek, które korygują błędy. Pomijam już histeryczny ton, pozwalający mi implikować, że jesteś osobą głęboko niezrównoważoną psychicznie.

Madrej głowie dosc po słowie...
Jak ktos nie ma nic interesujacego do powiedzenia to czepia sie błedów ortograficznych. OK...jestes kozak! Naprawde mi dowaliłeś i jeszcze przeprowadziłes błyskawiczna analize psychologiczna która spowodowała, że za chwilke zamkne sie w sobie i zaczne unikac swiatła dziennego...rany julek...

heoij 04.02.2013 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297284)
Ja wierze w Boga...w nic wiecej. W zwiazku z tym nie ma mowy o "wierze" w wyniki prac komisji...Natomiast mam zaufanie do ludzi choc niektórzy myla to z naiwnościa. Nie mam powodu nie ufac, że komisja powolana przez Lecha Kaczynskiego dopusciła sie fałszerstw aby ukryc prawde...tylko spokojnie, wiem jak swiat jest skonstruowany i jak działa...mimo to nie widze powodów, żeby kilkunastu speców od badania wypadków lotniczych miało z premedytacja wprowadzac w bład 38 mln ludzi...jezeli mi te powody przedstawisz to mozemy o nich podyskutowac. Dobrze wiesz, ze twierdzenia o tym, ze komisja sporzadziła raport nie badajac niczego jest nieprawda tylko za cholere nie potrafie zrozumiec po co w co drugim poscie to podkreslasz...słyszałem Serek ale puszczam to mimo uszu...

Podczas XV konferencji naukowej „Mechanika w Lotnictwie”w Kazimierzu Dolnym Maciej Lasek otwarcie przyznał, że komisja Millera nie robiła żadnych technicznych badań wraku ani okolic miejsca katastrofy.

17 członków komisji nie było nawet w stanie przygotować odpowiedniego materiału fotograficznego i trzeba było podkradać zdjęcia Sierioży Amielinowi (fotoamatorowi który robił zdjęcia w Smoleńsku), któremu zresztą Minister Miller pisemnie dziękował za jego śledztwo, które stało się fundamentem pracy Komisji Badań Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego.

Z czymś takim do poważnych ludzi ?

Nie widzisz, że kompromitujesz się swoimi wypowiedziami tak jak ta wielka komisja Millera od siedmiu boleści ...

kuba.j.g. 04.02.2013 00:15

Możesz przekleic linka?

heoij 04.02.2013 00:16

Cytat:

Stowarzyszenie "Doktoranci dla Rzeczypospolitej" organizuje konferencję naukową „Debata Smoleńska”. Debata odbędzie się 5 lutego o godz. 10:00 na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie przy ul. Wóycickiego 1/3, w budynku Auditorium Maximum (Aula im. Roberta Schumana), na terenie kampusu im. Ks. prof. Ryszarda Rumianka. Wstęp od godz. 9.30.

Zaproszeni do udziału w debacie zostali
eksperci Zespołu Parlamentarnego Ds. Zbadania Przyczyn Katastrofy TU-154 M z 10 kwietnia 2010 r. kierowanego przez Posła Antoniego Macierewicza
oraz
członkowie Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego kierowanej przez Jerzego Millera. Jak na razie zespół Laska nie odpowiedział na zaproszenie.

Do tej pory swoją obecność potwierdzili:
- prof. Wiesław Binienda,
- prof. Kazimierz Nowaczyk,
- dr inż. Wacław Berczyński,
- dr. inż Grzegorz Szuladziński.
Ponadto zaproszono naukowców i ekspertów z polskich uczelni wyższych, Rodziny Ofiar Katastrofy Smoleńskiej oraz studentów i doktorantów.]

Jak ten Lasek i ta cała komisja ma takie twarde dowody i wszystko obali to dlaczego boją się stanąć twarzą w twarz z ludźmi formatu profesora Biniendy, doktora Nowaczyka, czy doktora Szuladzińskiego ?

Wiesz dlaczego ?

Bo nie mają na tyle odwagi, ponieważ wiedzą, że ich argumenty czy dowody mogą być z łatwością obalone przez w. w. Panów i zespół Parlamentarny Antoniego Macierewicza i skompromitować całą tą komisję i raport Millera.

Drozd 04.02.2013 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297281)
jezyk taki jak adwersarz...nie zmuszaj mnie wiecej żebym musiał go urzywać.
Zakładasz ze sprawa jest przegrana? Czyli sobie juz opinie zbudawałes i NIC cie nie przekona. To mamy jasnośc, że nie chodzi ci o argumenty.
Uwielbiam domorosłych analityków. Kompleksy? Przykro mi ale nie trafiłes zupełnie. Nigdy tez nie uwazałem sie za osobe jakas ponadprzeciętna...nie nie...kolejne pudło.
Przeczytaj co napisałes. "dodam ze zbieżną z opiniami logicznie myślących"...i tu jest najwiekszy problem. Zarzucasz mi, że sie wymadrzam a sam piszesz cos takiego? Kto tu ma problem? Typowy pisiwski jezyk, pisowska nomenklatura wg której MY jestesmy tak naprawde jedyni myslacy, prawdziwi patrioci, posługujemy sie logika a tamci, młodzi wykształecni z wielkich miast to banda zmanipulowanych lemingów, idiotów wsadzonych w ramy systemu...A na koniec jestes oburzony tym co ja pisze, nazywajac to kalumniami podczas gdy sam mickiewiczowska polszczyzna sie nie posługujesz...no ale wam wolno wiecej...

Kubuś gdybym poziom swojej wypowiedzi uzależniał od adwersarza to za dyskusję za tobą ostałbym dożywotniego bana.

Jaka sprawa jet przegrana? Co sobie znów uroiłeś. Twój przypadek może i jest przegrany ale ani mnie to ziębi ...

Skoro nie masz kompleksów to co cię skłania do propagowania niczym nie potwierdzonych, alogicznych teorii poza faktem że są "oficjalne".

Kubuś każdy logicznie myślący wie, że "nie wystarczy facetowi nażreć się hormonów żeby stać się kobietą", Jest to oczywista oczywistość i nie ma nic wspólnego z wymądrzaniem. Popełniasz typowy dla lemingów błąd nie analizujesz treści, wiem że to trudniejsze, tylko rozwozisz się na formą, bo zawsze łatwiej pleść o dupie marynie.

Twierdzisz że nie jesteś z "tamtych" ale twoje wpisy mówią co innego ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297279)
Droździu wpusc do pustki miedzy uszami ze jezeli wieksze drzewa sa ZA brzoza to skoro samolot przywalił w brzoze i stracił na niej cześć skrzydła to nie mógł przywalić w drzewa ZA brzozą bo nie miał czym...Logika sie kłania. Oczywiście rozumiem, że byłeś w Smolensku, ogladałes i brzoze i te 3 razy wieksze drzewa, mozesz z cała pewnoscia stwierdzic, że samolot leciał tak, że musiał przywalić w te 3 razy wieksze drzewa itd...po prostu przeprowadziłes badania i tyle...Tak?

Jak po przeczytaniu czegoś takiego nie traktować cię jak zmanipulowanego leminga? Innym wyjaśnieniem jest takie, że dokładnie wiesz że bredzisz, a mimo to nie przestajesz. Wtedy łapiesz sie do innej grupy. No i w smoleńsku nie byłem ale widziałem film z paralotni lecącej kursem którym powinien lecieć TU aby wylądować. Mądrej głowie .... Jak się coś widzi to nie trzeba badań.

kuba.j.g. 04.02.2013 00:32

OK dogrzebałem sie...do czegoś bardziej kompletnego niz te "urywki" pod teze.
A mianowicie:
"Komisja uznała jednak, że lepsze jakościowo są zdjęcia pana Sergiusza Amielina mieszkającego w Smoleńsku i wykorzystała w raporcie szereg zdjęć wykonanych przez niego".
Co oczywiście nie oznacza że "podkradali" ani, że nie wykorzystali zdjec które zrobili sami...ale to taki szczegół. Zreszta skoro wykorzystali czyjes zdjecia to musieli uzyskac do nich dostep...nie sądze żeby wymagało to jakichs specjalnych zabiegów ale wymowa Twojego cytatu jest taka, że : ci złodzieje i przekreciaże zapierniczyli komus zdjecia bo sami ich robic nie potrafia"...spokojnie, az takiego cisnienia to nie ma

Z Twojego cytatu mozna wnioskowac równiez, że komisja w ogole olała wrak i teren katastrofy. Natomiast na konferencji:
"
"Ze względu na cel przyjęty przez Komisję uznała ona, że jej praca nie wymaga badania miejsca katastrofy, ani badania wraku. Do ustalenia przyczyn wystarczyło badanie trajektorii lotu do zderzenia z brzozą. Mimo to Komisja oglądała szczątki samolotu i wykonała szereg zdjęć zarówno wraku samolotu jak i terenu katastrofy."
To tyle celem uzupełnienia...

heoij 04.02.2013 00:41

A ja się dogrzebałem do oryginału i na twoim miejscu wytłuściłbym bardziej to:

13. Ze względu na cel przyjęty przez Komisję uznała ona, że jej praca nie wymaga badania miejsca katastrofy, ani badania wraku. Do ustalenia przyczyn wystarczyło badanie trajektorii lotu do zderzenia z brzozą. Mimo to Komisja oglądała szczątki samolotu i wykonała szereg zdjęć zarówno wraku samolotu jak i terenu katastrofy.
14. Komisja uznała jednak, że lepsze jakościowo są zdjęcia pana Sergiusza Amielina mieszkającego w Smoleńsku i wykorzystała w raporcie szereg zdjęć wykonanych przez niego.

Jeżeli to co wytłuściłem powyżej uważasz za nic i takie zaniedbania przez Komisję która bada i ma wyjaśnić przyczynę katastrofy się mogą zdarzyć to nie mamy o czym rozmawiać ...

heoij 04.02.2013 00:51

kuba.j.g. tak samo jak Komisja Millera uważasz, że do badania katastrofy i ustalenia przyczyn tragedii, nie trzeba badać wraku ani miejsca ? :lol:

kuba.j.g. 04.02.2013 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1297294)
Kubuś gdybym poziom swojej wypowiedzi uzależniał od adwersarza to za dyskusję za tobą ostałbym dożywotniego bana.

Dzidzi nie podniecaj sie tak...mnie nie jestes w stanie obrazic...sam bym apelował o cofniecie ci tego bana.

Jaka sprawa jet przegrana? Co sobie znów uroiłeś. Twój przypadek może i jest przegrany ale ani mnie to ziębi ...

To juz musisz siebie sam spytac...w koncu to ty o tej przegranej sprawie pisałes...oj niedobrze

Skoro nie masz kompleksów to co cię skłania do propagowania niczym nie potwierdzonych, alogicznych teorii poza faktem że są "oficjalne".

jezeli dalej bedziesz pojmował w tych kategoriach, to w demokracji wiekszosć ma racje.

Kubuś każdy logicznie myślący wie, że "nie wystarczy facetowi nażreć się hormonów żeby stać się kobietą", Jest to oczywista oczywistość i nie ma nic wspólnego z wymądrzaniem. Popełniasz typowy dla lemingów błąd nie analizujesz treści, wiem że to trudniejsze, tylko rozwozisz się na formą, bo zawsze łatwiej pleść o dupie marynie.

Widzisz...ja, nieporowokowany, z ludzmi dyskutuje, rozmawiam i nie staram sie im udowodnic, że sa idiotami tylko dlatego, ze nie maja pogladów takich jak ja...To jest podstawa kultury dyskusji. Klepanie sie po dupciach mnie nie interesuje bo jest kompletnie nierozwojowe. Wy sie tak juz w swoich teoriach zakochaliscie, że wasze ego uniosło was na wysokości nieosiagalne dla szarego obywatela...i tam pozostancie..bedzie spokojniej, kulturalniej i normalniej.
Uzywajac okreslenia "leming" sam siebie umieszczasz po okreslonej stronie. Mam ten komfort, że nigdy nie prowokowany nie waliłem w rozmówców okresleniami które Was bolą...

Twierdzisz że nie jesteś z "tamtych" ale twoje wpisy mówią co innego ...

To oznacza tylko tyle, że w ogóle, mimo nadprzecietnej bystrosci swojego umysłu, nie rozumiesz co aj chce przekazac...czyli bede musiał przejsc na jezyk mniej skomplikowany i najlepiej w podpunktach.

ps. jeżeli wyczułes w powyzszym nutke sarkazmu lub złosliwosci, to nie wynika ona z mojego chujowego lemingowego charakteru a jedynie z tonu jaki postanowiłes uzyc w dyskusji..Twój wybór jak to sie dalej potoczy. Możliwości sa dwie: albo uznajesz że taki kozak jestes, albo nie...

kuba.j.g. 04.02.2013 00:57

iznowu przeklejanie nie wyszło...

heoij 04.02.2013 00:59

Proszę bardzo:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/44050...sie-nie-zamyka

kuba.j.g.- ale nie odpowiedziałeś mi jeszcze na pytanie które zadałem Ci w poprzednim poście ;)

yarow 04.02.2013 00:59

Jeśli macie anglojęzycznych znajomych ...

http://smolenskcrash.eu/

kuba.j.g. 04.02.2013 01:04

[QUOTE=hubert.fan;1297296]A ja się dogrzebałem do oryginału i na twoim miejscu wytłuściłbym bardziej to:

13. Ze względu na cel przyjęty przez Komisję uznała ona, że jej praca nie wymaga badania miejsca katastrofy, ani badania wraku. Do ustalenia przyczyn wystarczyło badanie trajektorii lotu do zderzenia z brzozą. Mimo to Komisja oglądała szczątki samolotu i wykonała szereg zdjęć zarówno wraku samolotu jak i terenu katastrofy.
14. Komisja uznała jednak, że lepsze jakościowo są zdjęcia pana Sergiusza Amielina mieszkającego w Smoleńsku i wykorzystała w raporcie szereg zdjęć wykonanych przez niego.

Jeżeli to co wytłuściłem powyżej uważasz za nic i takie zaniedbania przez Komisję która bada i ma wyjaśnić przyczynę katastrofy się mogą zdarzyć to nie mamy o czym rozmawiać ...[/QU

13. Cel komisji: wyjasnienie przyczyn katastrofy...
14. "szereg zdjec" co nie oznacza, że nie wyklorzystała swoich i ze wykorzystała tylko zdjecia tego Amielina...Po prostu facet stał w innym miejscu, w konkretnych okolicznosciach widocznie w lepszym miejscu...nie mam z tym problemu szczerze mówiac.

Nie nie uwazam za nic ale akurat dla mnie cel Komisji Badania Wypadków Lotniczych jest jasny...

heoij 04.02.2013 01:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297304)
14. "szereg zdjec" co nie oznacza, że nie wyklorzystała swoich i ze wykorzystała tylko zdjecia tego Amielina...Po prostu facet stał w innym miejscu, w konkretnych okolicznosciach widocznie w lepszym miejscu...nie mam z tym problemu szczerze mówiac.

Tak, uznali, że facet który cykał sobie amatorsko zdjęcia i który nie miał dostępu i wstępu do wielu miejsc na terenie katastrofy i to jego zdjęcia nadają się lepiej do oficjalnego raportu. Wiesz co nie rozśmieszaj mnie :-)

Czyli z tego wychodziłoby, że jaka Komisja taki fotograf :lol:

Drozd 04.02.2013 01:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297299)
To oznacza tylko tyle, że w ogóle, mimo nadprzecietnej bystrosci swojego umysłu, nie rozumiesz co aj chce przekazac...czyli bede musiał przejsc na jezyk mniej skomplikowany i najlepiej w podpunktach.

ps. jeżeli wyczułes w powyzszym nutke sarkazmu lub złosliwosci, to nie wynika ona z mojego chujowego lemingowego charakteru a jedynie z tonu jaki postanowiłes uzyc w dyskusji..Twój wybór jak to sie dalej potoczy. Możliwości sa dwie: albo uznajesz że taki kozak jestes, albo nie...

To jak ci znowu nie wyszło to popraw, bo jeszcze ktoś pomyśli że to ja wypisuję te bzdury.

Ciężko wnioskować co chcesz przekazać, bo jak rozszyfrować taki kwiatek?

jezeli wieksze drzewa sa ZA brzoza to skoro samolot przywalił w brzoze i stracił na niej cześć skrzydła to nie mógł przywalić w drzewa ZA brzozą bo nie miał czym...Logika sie kłania.

Oświeć mnie. Co chciałeś przekazać :D

Dostałeś kilka pytań na żadne nie odpowieziałeś więc nie rozśmieszaj mnie podpunktami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297304)

Nie nie uwazam za nic ale akurat dla mnie cel Komisji Badania Wypadków Lotniczych jest jasny...

No popatrz a jaki to cel można osiągnąć nie badając nic ? Bardzo jestem ciekawy.

kuba.j.g. 04.02.2013 01:28

Nie wiem czy to smieszne czy nie...I nie wiem czy koles miał dostep czy tez go nie miał. Nie wiemy też jakie zdjecia wykorzystano..moze człowiek zrobił zdjecia ogólne, które komisji cos powiedzialy o ułozeniu wraku a oni z tego wyciagneli jakies wnioski...wiesz które jego zdjecia wykorzystano przy pracach? Konkretnie? Nie wiemy tez ile tych zdjec wykorzystano, nie wiemy jaki facet miał sprzet...moze ten fotograf amator dysponował czyms naprawde dobrym i z dystansu mógł robic zdjecia szczeołów. Kiedys Maciek Szczesny miał nadrozszy i najlepszy sprzet fotograficzny w Polsce Naprawde nie widze powodów do podniety

yarow 04.02.2013 01:28

.. I jeszcze raz. Tym razem FB: http://www.facebook.com/SmolenskCrash

kuba.j.g. 04.02.2013 01:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1297306)
To jak ci znowu nie wyszło to popraw, bo jeszcze ktoś pomyśli że to ja wypisuję te bzdury.

Ciężko wnioskować co chcesz przekazać, bo jak rozszyfrować taki kwiatek?

jezeli wieksze drzewa sa ZA brzoza to skoro samolot przywalił w brzoze i stracił na niej cześć skrzydła to nie mógł przywalić w drzewa ZA brzozą bo nie miał czym...Logika sie kłania.

Oświeć mnie. Co chciałeś przekazać :D

Dostałeś kilka pytań na żadne nie odpowieziałeś więc nie rozśmieszaj mnie podpunktami.

Dobra Droxdziu...
załózmy że jedziesz po prostej drodzei masz drewniane słupy z których pierwszy o srednicy 500mm, na swoim pasie. Jest pierwszy słup a za nim szereg nastepnych (odległosc do nastepnych sam znasz bo wszystko masz przeciez wymiezone). Każdy nastepny jest 3 razyw wiekszy od pierwszego...Zagadka? jezeli przywalisz w pierwszy słup z predkościa 270km/h jakie sa szanse, że przywalisz w 2 nastepne uwzgledniajac fakt, ze na pierwszym słupie tracisz czesc pojazdu na którym sie poruszasz?

ps...acha: jedziesz na skrzydle TUpolewa specjalnie przystosowanym do samodzielnego poruszania sie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297310)
Dobra Droxdziu...
załózmy że jedziesz po prostej drodzei masz drewniane słupy z których pierwszy o srednicy 500mm, na swoim pasie. Jest pierwszy słup a za nim szereg nastepnych (odległosc do nastepnych sam znasz bo wszystko masz przeciez wymiezone). Każdy nastepny jest 3 razyw wiekszy od pierwszego...Zagadka? jezeli przywalisz w pierwszy słup z predkościa 270km/h jakie sa szanse, że przywalisz w 2 nastepne uwzgledniajac fakt, ze na pierwszym słupie tracisz czesc pojazdu na którym sie poruszasz?

ps...acha: jedziesz na skrzydle TUpolewa specjalnie przystosowanym do samodzielnego poruszania sie

Bede się starał ale kazdy MYSLACY i tak bedzie wiedział co za jeden to napisał...wiec ja sie nie martwie
ps...nutka sarkazmu tytułem wyjasnienia

Bede się starał ale kazdy MYSLACY i tak bedzie wiedział co za jeden to napisał...wiec ja sie nie martwie
ps...nutka sarkazmu tytułem wyjasnienia

chlera słabo sie tu poruszam...naprawde mam wyrzuty

Drozd 04.02.2013 01:43

Czyż powyższe wymaga komentarza :).

Kubuś Tupolew waży 90 ton i ma 40 metrów rozpiętości skrzydeł. Przeanalizuj to i próbuj dalej bo się chłopie pogrążasz.

ps. Może jakiś moderator udzieli koledze wsparcia merytorycznego? Bo robi się burdel

cayenne 04.02.2013 01:51

Tupolow i ten cały Smoleńsk..... jebło to jebło, po ch*j drążycie trzeci rok ten temat?

kuba.j.g. 04.02.2013 01:57

Dzidzi to nie ja wymysliłem drzewa za Brzoąi:) a Tupolew wazy wiecej...gotowy do lotu z paliwem na pokładzie Poaz tym na pierwszej przeszkodzie utraciłes czesc z płatowca wiec szanse, ze trafisz w nastepna przeszkode malej o kawałek utraconego skrzydła pomnozony o utrate nosnosci, co powoduje, ze samolot bez czesci skrzydła porusza sie inaczej niz ten z całym skrzydłem...ech kuzwa :)

Mam pytanie dzidzi...gdzie DOKŁADNIE znajdowały sie te kuxwa sekwoje?!

znaczy gdzie za ta brzoza?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cayenne (Post 1297315)
Tupolow i ten cały Smoleńsk..... jebło to jebło, po ch*j drążycie trzeci rok ten temat?

I wreszcie sie znalazł ktos najmadrzejszy...bez sarkazmu

ps. Może jakiś moderator udzieli koledze wsparcia merytorycznego? Bo robi się burdel[/QUOTE]

Ty nie badx taki troskliwy...jak ty se poradziłes to ja dam rade tym bardziej...

Drozd 04.02.2013 02:06

Cytat:

Nie ośmieszaj się lepiej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297319)
znaczy gdzie za ta brzoza?

Oglądnij sobie Anatomię upadku, a nie zadawaj głupich pytań.

cayenne 04.02.2013 02:09

wiecie czemu żaden mod czy admin tu nie wchodzi?

bo wie, że macie wszyscy w tym dziale spie*dolone życie prywatne i musicie tutaj szukać spisku.
Tusk to pionek Putina, Michnik i GW to żydo-masoneria którą steruje umysłami Polaków, PeOwcy to nowa wersja bolszewików, a tylko Dzennik Polski i Jarosław zbawi nasz kraj!!

ku*rwa...weźcie się za robotę w której się rozliczacie z fiskusem i za wychowywanie dzieci, a nie pier*dolenie o sztucznej mgle...

kuba.j.g. 04.02.2013 02:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1297322)
Nie ośmieszaj się lepiej.

Oglądnij sobie Anatomię upadku, a nie zadawaj głupich pytań.

Ogladaj dalej filmiki takie jak w.w. W koncu wexmiesz nóz i wbijesz go sobie w skroń
Naprawde nie wiem czy ci współczuc czy sie smiac. Staram sie byc dobrym człowiekiem wiec oferuję swoja pomoc i grosza nie wezma...pogadamy, uzewnetrznisz sie, przyjme wszystko...nie martw sie bedzie got

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cayenne (Post 1297323)

bo wie, że macie wszyscy w tym dziale spie*dolone życie prywatne i musicie tutaj szukać spisku.
Tusk to pionek Putina, Michnik i GW to żydo-masoneria którą steruje umysłami Polaków, PeOwcy to nowa wersja bolszewików, a tylko Dzennik Polski i Jarosław zbawi nasz kraj!!

ku*rwa...weźcie się za robotę w której się rozliczacie z fiskusem i za wychowywanie dzieci, a nie pier*dolenie o sztucznej mgle...

E tam...ja jestem szczesliwy..mam rodzine, 2 córki które poza starym świata nie widza, rozwijaja sie zarabiscie, uczę je grac na skrzypcach i ma talent, zona tez fajna, tzryma sie dzielnie...nie.. Ja sie tu nie wyzywam..o=bo nie musze

yarow 04.02.2013 02:24

Cytat:

Osobiście wiodę szczęśliwe życie prywatne i zawodowe. I nie mów mi co mam robić oraz odp ... się od moich dzieci.
Jeśli coś ci się nie podoba to tu np. zwyczajnie nie właź? I może wtedy nie będziesz zagrożony pęknięciem żyłki.
To jest bardzo krótka piłka: nie pokazuj się może tutaj jeśli temat ci nie pasi?

Drozd 04.02.2013 02:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297324)
Ogladaj dalej filmiki takie jak w.w. W koncu wexmiesz nóz i wbijesz go sobie w skroń
Naprawde nie wiem czy ci współczuc czy sie smiac. Staram sie byc dobrym człowiekiem wiec oferuję swoja pomoc i grosza nie wezma...pogadamy, uzewnetrznisz sie, przyjme wszystko...nie martw sie bedzie got

:) Ty nie oglądaj i dalej żyj w błogiej nieświadomości, niech ci się wydaje że jesteś dobry i inteligentny i wykształcony.

ps. trzymaj się z daleka od noża.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1297326)
To jest bardzo krótka piłka: nie pokazuj się może tutaj jeśli temat ci nie pasi?

Co się przejmujesz.
Zawsze znajdzie się taki któremu chodzi tylko o własną pełną michę i nie może zrozumieć jak ktoś może interesować sie czymkolwiek innym.

kuba.j.g. 04.02.2013 02:50

A ja powiem Wam tak moje wy droxdziki, serki i inne przyjacioły...jezeli tu siedzimy to dlatego ze nie mamy lepszych zajec. Wystarczy, zeby kazdemu z nas ktos pomachał banknotem przed oczami i powiedział..."zamiast pieprzyc bzdury chocmy i zaróbmy jakies pieniadze" to ten temat na forum by umarł w 3 dni...wiec apeluje do was chlopaki, zebysmy przestali tracic energie na durne nic nie wnoszące przepychanki a zajeli sie robieniem pieniedzy. A moze akurat którys z nas ma pomysł na miliony? Ja o własnym biznesie mysle od15 lat i mam w tym doswiadczenie:)...tzn wiem juz o czym NIE myslec:) Mamtez swoje lata mierzi m,nie robota na durniow, którzy nade mna cos sobie dumaja...Powaznie...ja siedze chłopaki w Anglii, wy w Polsce...mamy jakies kontakty, kazdy może cos wniesc...Serek ty sie nawet nie obejrzysz a w tym banku bedziesz miał 40 lat...masz znajomosci na awanse na dyrektora? Mój promotor, łebski gosc mi kiedys pwiedział: Gdybys ty kuba sie nie bał i tyle energi wsadził w realizacje własnego, byle jakiego pomysłu, co wsadziłes w ta zasrana licencjacka prace to w 3 lata był byś milionerem.......a Smolensk zasrany...pieprzenie o bzdurach, kłotnie o 3-5 metrów, o pieprzone komisje czy im sie chce czy nie!Na co to komu! Naprawde myslicie, ze to cos komus da? Ni chuja...przyjda kolejni, "bardziej uczciwi" beda szukac 10 lat, nic nie znajda, natrzepia kasy, oddadza włądze, za 40 lat, na ostatniej stronie ukaze sie tekst, że pilot pochlał albo ze wierza była nawalona w 3 dupy i robili jaja...i jaki jest sens? Co z tego wyniknie? My jesteśmy Polakami wiec genetycznie nie jestesmy zdolni do wyciagania wniosków, podejmowania własciwych, strategicznych dla kraju decyzji...Jestesmy awanturnikami...z taka sama werwa i bohaterstwem walczymy o palec współtowarzysza jaki i o jego zabita matke, czy zone...nie kalkulujemy politycznie tylko szable w dłon!!! Ale potrafimy pokombinowac i za to sie trzeba wżiaść...Nie macie doswiadczenia w biznesie? I co? Ja też hnie mam! Branson ten od linie Virgin powiedział, że kazdy codziennie ma 2-3 pomysły które zrobiły by z niego milionerra...sam skonczyłe edukacje naq podstawówce i wziął sie za robienie kasy...pieniadz nie ma granic...kazdy sie moze pieniedzy dorobić...a za 10 lat kupimy Wisłe i zrobimy z niej potege...tylko tzeba przestac pieprezyc o pierdołach a wziasc sie za robote

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1297327)
:) Ty nie oglądaj i dalej żyj w błogiej nieświadomości, niech ci się wydaje że jesteś dobry i inteligentny i wykształcony.

ps. trzymaj się z daleka od noża.

Co się przejmujesz.
Zawsze znajdzie się taki któremu chodzi tylko o własną pełną michę i nie może zrozumieć jak ktoś może interesować sie czymkolwiek innym.

ty ogladaj i żyj w świadomosci jaki jestes zaj....sty

yarow 04.02.2013 03:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297329)
[...] ...Nie macie doswiadczenia w biznesie? I co? Ja też hnie mam! Branson ten od linie Virgin powiedział, że kazdy codziennie ma 2-3 pomysły które zrobiły by z niego milionerra...sam skonczyłe edukacje naq podstawówce i wziął sie za robienie kasy...pieniadz nie ma granic...kazdy sie moze pieniedzy dorobić...a za 10 lat kupimy Wisłe i zrobimy z niej potege...tylko tzeba przestac pieprezyc o pierdołach a wziasc sie za robote

Pracuj, pracuj ;) a może i doświadczenia nabierzesz.
Ja pieniążki mam i biznes także (w odwrotnej kolejności). Tak, że potwierdzam: pracuj, pracuj :)

I pozwól mi łaskawie, że to ja zadecyduję o czym będę mówił i czym się interesował a co olewał.

kuba.j.g. 04.02.2013 03:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1297331)
Pracuj, pracuj ;) a może i doświadczenia nabierzesz.
Ja pieniążki mam i biznes także (w odwrotnej kolejności). Tak, że potwierdzam: pracuj, pracuj :)

I pozwól mi łaskawie, że to ja zadecyduję o czym będę mówił i czym się interesował a co olewał.

No i gratulacje...ja niczego Tobie nie narzucam i niczeo nie zabraniam...nie wiem skad ta intonacja.

yarow 04.02.2013 03:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1297332)
No i gratulacje...ja niczego Tobie nie narzucam i niczeo nie zabraniam...nie wiem skad ta intonacja.

Dziękuję.

a intonacja w reakcji na takie zdanie: "tylko tzeba przestac pieprezyc o pierdołach a wziasc sie za robote".

Jest to jakby nie było forma nakazowa. Tryb nakazujący.

_ukoL 04.02.2013 07:52

Od 2006 roku nie nauczyć się edytować postów na forum. Rekord świata.

Arapaho 04.02.2013 08:33

Temat o Smoleńsku a Wy dyskutujecie z trollami które nie "wydały" z siebie ani ćwierć argumentu merytorycznego.Przecież o to im chodzi żeby was sprowokować do dyskusji o dupie marynie a nie o faktach

serek.c2 04.02.2013 08:59

Cytat:

Cytat:

Aleś sobie Kubuś znalazł sojusznika... "Jebło to jebło" - i to jest jedyny Wasz argument. Myślałem, żeś nieco mądrzejszy, widać się myliłem.

A Ty cayenne z Tymi swoimi urojeniami udaj się do lekarza.

edit. nic Ci udowodnić nie chcę, kompleksów też raczej mieć nie muszę...

kuba.j.g. 04.02.2013 09:31

Tyb czerpiesz jakas specjalna satysfakce z tego, ze w co drugim poscie starasz sie sobie udowodnic ze jestem glupszy od ciebie? Serek a lecz sobie swoje kompleksy kosztem kogos innego OK? Nie zmusisz mnie do tego samego...

Gwiaździsty 04.02.2013 09:54

A to jedna z pacynek występująca w filmie dla lemingów w NG:
http://wpolityce.pl/artykuly/46251-m...l-geberta-roku

AS82 04.02.2013 10:08

- Gdyby nie było Smoleńska, mama nie doznałaby wylewu i na pewno by żyła - mówi w rozmowie z tygodnikiem "wSieci" prezes PiS Jarosław Kaczyński.
Jak ujawnia, największe problemy ze zdrowiem jego matki zaczęły się tuż przed pierwszą rocznicą katastrofy smoleńskiej. - Wylew, jakiego doznała, był skutkiem tego, co się [wtedy - red.] działo - mówi.

Jarosław Kaczyński podkreśla, że jego mama widziała wówczas "potworną kampanię nienawiści" i widziała jak, jego zdaniem, odbierane jest prawo do godnego uczczenia śmierci Lecha Kaczyńskiego.

- Wtedy zaczął się cały ciąg komplikacji zdrowotnych. Tak, gdyby nie było Smoleńska, mama nie doznałaby wylewu i na pewno by żyła - twierdzi.

Widze ,że Jarkowi nie wystarcza granie polityczne 96 trupami ,teraz do epopeji smoleńskiej wciaga niedawno zmarłą własną matkę . Congratulations

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl