Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

wislak68 27.11.2010 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1018015)
w wywiadzie Maaskantem mówi m.in. że brakuje Wiśle boisk treningowych
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...190,1,727.html

Ciekawy wywiad.
No i dowiedziałem że gramy systemem 4-1-4-1 :lol:. Pieron wie co to za bydle i czym się różni od zwykłego 4-5-1. Podejrzewam że chodzi o Sobola :> (to jest chyba to 1 pomiedzy czwórkami). I niech jeszcze ktoś powie że trener nie dobiera taktyki do piłkarzy!

willow 27.11.2010 23:38

Nie będąc do końca zwolennikiem Maaskanta (czemu zresztą niejednokrotnie dawałem wyraz), napisałem kiedyś, że jeśli z tym składem osiągnie na półmetku miejsce 4-5 będzie to oznaczało, że dobrze wykonuje swoją pracę. W najgorszym razie Wisełka będzie 4-ta.
Co prawda gdyby założyć, że Wisła jutro przegra (tfu tfu) a przegrane Lechii, GKS i Górnika raczej nie miały prawa się zdarzyć, to Wisła byłaby na miejscu 7, to jednak tak się nie stało i przyzwoitość nakazuje mi powiedzieć, że Maaskant nie zawiódł i wyciągnął z tej drużyny, ile mógł.

Dalej jednak nie mogę się pozbyć wielu wątpliwości co do jego osoby i czekam na wzmocnienia i rundę wiosenną. No i na jutrzejszy mecz, który do łatwych raczej należał nie będzie.

jagoda 27.11.2010 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1018440)
Nie będąc do końca zwolennikiem Maaskanta (czemu zresztą niejednokrotnie dawałem wyraz), napisałem kiedyś, że jeśli z tym składem osiągnie na półmetku miejsce 4-5 będzie to oznaczało, że dobrze wykonuje swoją pracę. W najgorszym razie Wisełka będzie 4-ta.
Co prawda gdyby założyć, że Wisła jutro przegra (tfu tfu) a przegrane Lechii, GKS i Górnika raczej nie miały prawa się zdarzyć, to Wisła byłaby na miejscu 7, to jednak tak się nie stało i przyzwoitość nakazuje mi powiedzieć, że Maaskant nie zawiódł i wyciągnął z tej drużyny, ile mógł.

Dalej jednak nie mogę się pozbyć wielu wątpliwości co do jego osoby i czekam na wzmocnienia i rundę wiosenną. No i na jutrzejszy mecz, który do łatwych raczej należał nie będzie.

Dlatego też, bezmózgie rozpisywanie się PRZED danym zdarzeniem niech będzie dla ciebie nauczką, ze ocenia się PO wykonanej pracy a nie PRZED jej rozpoczęciem.

Apelują również do innych o zdrowy rozsądek.

1q2 27.11.2010 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jagoda (Post 1018442)
Dlatego też, bezmózgie rozpisywanie się PRZED danym zdarzeniem niech będzie dla ciebie nauczką, ze ocenia się PO wykonanej pracy a nie PRZED jej rozpoczęciem.

Apelują również do innych o zdrowy rozsądek.

Ja byłem pozytywnie nastawiony do Maaskanta od samego początku ale trzeba też zrozumieć tych, dla których 'na papierze' to nie był dobry ruch.
Brak sukcesów to jedno, choć ja wychodzę z założenia że trener z sukcesami(na zachodzie) do nas nie przyjdzie.Bardziej martwiło to że Maaskant często zmieniał kluby

'Dziś' w temacie jest spokój, jutro jak nie będzie wyniku, może znów być kocioł;)
Mam nadzieje że nie przegramy tego meczu i pozycja Maaskanta się jeszcze wzmocni bo kluczem do sukcesu nie jest tylko to by pozostał na stanowisku a to by pozostał i miał niepodważalną pozycję w klubie

jagoda 28.11.2010 00:01

Zgadza się, ale wychylanie się ze swymi tezami i psioczenie na forum zanim cokolwiek zobaczy się na oczy jest domeną ludzi PROSTYCH.

Nie można do takich spraw podchodzić miarą: jak zajmie miejsce z tym co ma od 3-4 to jest ok, a jak 4-5 to jest kijowy. Podkreślę raz jeszcze, takie rozumowanie jest domeną ludzi, którzy nie powinni zawierać głosu w jakichkolwiek sprawach: czy to sprzedaży marchewki na palcu czy wdrażaniu nowych technologii do zoptymalizowania produkcji maszyn rolnych <lol>

Ps.

też mam nadzieję,że jutro nie przegramy i ludzie pokroju willowa nie będą mieli pożywki dla zaspokojenia swych kompleksów. Niczego nie możemy być pewni, każdy wynik wchodzi w grę.

dj_ibutti 28.11.2010 00:19

O której jest Cafe Futbol?

murray 28.11.2010 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1018464)

Jedenasta zero zero.

willow 28.11.2010 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jagoda (Post 1018452)
Zgadza się, ale wychylanie się ze swymi tezami i psioczenie na forum zanim cokolwiek zobaczy się na oczy jest domeną ludzi PROSTYCH.

Nie można do takich spraw podchodzić miarą: jak zajmie miejsce z tym co ma od 3-4 to jest ok, a jak 4-5 to jest kijowy. Podkreślę raz jeszcze, takie rozumowanie jest domeną ludzi, którzy nie powinni zawierać głosu w jakichkolwiek sprawach: czy to sprzedaży marchewki na palcu czy wdrażaniu nowych technologii do zoptymalizowania produkcji maszyn rolnych <lol>

Ps.

też mam nadzieję,że jutro nie przegramy i ludzie pokroju willowa nie będą mieli pożywki dla zaspokojenia swych kompleksów. Niczego nie możemy być pewni, każdy wynik wchodzi w grę.

Słuchaj, czy Ty mnie próbujesz obrażać? Bo jeśli tak, to przejdź się na spacer, ochłoń i popytaj starszych kolegów, do kogo próbujesz zygać.

szczebrzeszcz 28.11.2010 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1018466)
Jedenasta zero zero.

można gdzieś on line to obejrzeć

PS. relacjonujcie jak coś :-)

Robek 28.11.2010 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1018464)

Na polsacie news na pasku pisało ze w Cafe Futbol bedzie Basałaj
wiem ze miał byc R.Maaskant ale pewnie zrezygnowal

tofik 28.11.2010 10:53

Aa bo Wisła w Hiltonie sie zatrzymała przed meczem tak ? :)

JrQ- 28.11.2010 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1018504)
Słuchaj, czy Ty mnie próbujesz obrażać? Bo jeśli tak, to przejdź się na spacer, ochłoń i popytaj starszych kolegów, do kogo próbujesz zygać.

Chodzi po prostu o to, że wystarczyło by mieć trochę mniej szczęścia w meczach z Craxą i Zagłębiem i by podobni Tobie krytykanci na Maaskancie suchej nitki nie zostawili.

Ja też uważam, że mamy miejsce w lidze nieco na wyrost.
Przypisywanie Maaskantowi zasług jak i nadmierne krytykowanie go też mija się z celem.
Obecnie w naszej grze decyduje szczęście, przypadek. Więc wstrzymajcie się z ocenami...
Zwłaszcza takimi.

brylant17 28.11.2010 11:00

http://pl-sport.tv/stream-2.htm

live Cafe Futbol

edit

Gdzie jest Robert? jest Bogdan

Nehiar 28.11.2010 11:02

Nie ma Maaskanta, jest Basałaj :P Zrobili nas w bambuko :P

JrQ- 28.11.2010 11:09

Cytat:

Gdzie jest Robert? jest Janusz...
Bogdan :P

Maaskamp :P też tak słyszycie? :D czy mi się zdaje

Blacha92 28.11.2010 11:34

Powiedzial coś ciekawego Basałaj? Coś o transferach?

JrQ- 28.11.2010 11:35

Nic
10 znaków

snyrting 28.11.2010 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1018558)
Nic
10 znaków

Nic nowego.

szczebrzeszcz 28.11.2010 11:41

jest już Maaskant, tj wywiad z nim

szlaQ 28.11.2010 11:44

" transferami w Wiśle zajmuje się Stanisław Wałach ..." WTF ??

brylant17 28.11.2010 11:44

Mówił głównie o taktyce chce grać 4-3-3 i jest lista z zawodnikami których chce Wisła dla Cupiała

Eternit 28.11.2010 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1018562)
" transferami w Wiśle zajmuje się Stanisław Wałach ..." WTF ??

Może jakaś gruba impreza była wczoraj?

szczebrzeszcz 28.11.2010 11:49

może Valckx pogrzebał w rodowodzie

Stan = Stanislaus = Stanisław

neq. 28.11.2010 11:57

Stanisław Wałach zmiażdzył...ogólnie to Maaskant i Basałaj leją wodę, mówią dużo ale tak naprawdę nic nowego, ciekawego, a z transferami to się nie dziwię ze nikt nic nie chce powiedzieć

krkgiba 28.11.2010 11:58

Maaskant powiedział o Valckxx'ie.

WhiteStarDvisionTheBest 28.11.2010 11:59

nie ma Zbyszka gdzie jest kur** Zbyszek,chciało by się rzecz w tym przypadku gdzie jest Robert :D

westersyl 28.11.2010 12:04

[Borek]To jakimi trenerem jest Robert Maaskant, jak motywuje zawodników jak prowadzi treningi, kilka szczegółów zdradzi nam Patryk Małecki.
Głos Bogdana Basałaja w tle: "O kurcze"

yogul 28.11.2010 12:27

- Jaki jest RM?
Małecki - Spokojny. Można z nim porozmawiać, pośmiać się

:lol:

neq. 28.11.2010 12:36

ciekawe w jakim języku Patryk z nim rozmawia, i w jakim jęzuku Robert przekazuje Patrykowi swoje dowcipy....rotfl

Pablo84 28.11.2010 12:41

Ale o co wam chodzi?
Moim zdaniem program był przeciekawy, powiedziano sporo rzeczy, niektóre zdementowano.Ogólnie Basałaj wg mnie bardzo sensownie się wypowiadał i potwierdził tylko to, że jest największym fachowcem w Polsce w swojej dziedzinie.

Ogryzek 28.11.2010 12:44

Jak to o o im chodzi?

Można znowu pośmiać się z Patryka, a to jest takie zabawne dla niektórych.....

PhantomRanger 28.11.2010 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1018597)
- Jaki jest RM?
Małecki - Spokojny. Można z nim porozmawiać, pośmiać się

:lol:

Możliwe, że Ci z CF oczekiwali innej odpowiedzi :) Takie z której wyszło by, że polska myśl szkoleniowa powinna ponownie wrócić pod Wawel od czego niech nas Bóg chroni.

yogul 28.11.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1018608)
Jak to o o im chodzi?

Można znowu pośmiać się z Patryka, a to jest takie zabawne dla niektórych.....

wrzuć na luz, a nie spinaj z samego rana :-)

smieszne jest zestawienie jeden wypowiedzi RM ze on lepiej mówi po Polsku niż Mały po Angielsku, a następnie Patryk wypowiada się że mozna z Robertem porozmawiać, pożartować ;)

Kandzior 28.11.2010 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1018533)
Aa bo Wisła w Hiltonie sie zatrzymała przed meczem tak ? :)

Tak, więc pewnie Basałaj na CF zszedł sobie w kapciach :)

Ogryzek 28.11.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1018620)

smieszne jest zestawienie jeden wypowiedzi RM ze on lepiej mówi po Polsku niż Mały po Angielsku, a następnie Patryk wypowiada się że mozna z Robertem porozmawiać, pożartować ;)

Ty też wrzuć na luz:)

Ile można słuchać/czytać jaki jest Małecki?

dj_ibutti 28.11.2010 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1018620)

To są żarty w stylu Jasia Fasoli, bez słów. Np. wpada na grabie, które przypadkowo leżą na murawie, siada na pinesce itp. :)

s1mone 28.11.2010 17:08

Czy ktoś dysponuje linkiem z tego dzisiejszego programu? Bo zupełnie o nim zapomniałem, a chciałbym zobaczyć.

Pozdrawiam

JrQ- 28.11.2010 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1018982)
Czy ktoś dysponuje linkiem z tego dzisiejszego programu? Bo zupełnie o nim zapomniałem, a chciałbym zobaczyć.

Pozdrawiam

ipla dysponuje, albo bedzie dysponowac

rafalek 28.11.2010 21:03

W dzisiejszej Lidze+ Extra trener Maaskant pokazał się z bardzo dobrej strony. Facet ma poczucie humoru, ale też poczucie priorytetów i tego, co jest jeszcze do poprawienia. Bardzo dobrze, że był gościem tego programu.

westersyl 28.11.2010 21:38

Przede wszystkim Maaskant powiedział czego należy oczekiwać w stosunku do Bogusława Cupiała, czyli cierpliwości, trener stwierdził, że nie może być tak, że po 2 przegranych meczach cały plan który został nakreślony przez klub legnie w gruzach. Myślę że kierował te słowa w konkretnym kierunku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl