![]() |
|
Cytat:
Szczęście nam sprzyja. Jeszcze. 2:2 Może zabrzmi to bluźnierczo ale napisze co mam na myśli. Liczę na konsolidację wszelkich grup kibicowskich na Wiśle i podporządkowanie swoich działań SKWK , aby stowarzyszenie reprezentowało szerszą rzeszę kibiców przed klubem. Liczę na to że SKWK zmieni swój zarząd i nowe władze zaczną z rozmowę z Jackiem, tak jak tego sobie życzy. On tu nie będzie wiecznie. Liczę na jakikolwiek dialog. Bez żądań wstępnych, dla dobra Wisły. Liczę na upublicznienie dialogu z klubem tak ab opinia publiczna mogła sama ocenić która strona na co się zgodziła i czego oczekiwała by podtrzymać dialog i w którym momencie ustępstwa czyni. Wszystko to aby skonsolidować kibiców Wisły który obecnie są skłóceni. Przeciwko tym którzy działają na szkodę klubu i niebawem znów wykorzystają nasz rozłam. Mało mamy problemów by robić sobie następne? |
Cytat:
|
Sorry panowie ale ta nagonka na Bednarza już dawno przekroczyla granice absurdu.. wiadomo ze to nie Wiślak tylko legionista ale na Boga jak możecie chciec go wywalic tylko dlatego ze sobie z ziomkiem rozmawia na stadionie i sie smieje ? Mial zejsc do Smudy z piana na pysku i zaczac blagac zeby pilkarze zaczeli grac lepiej ?? Jesli macie argumenty merytoryczne zeby sie go pozbyc to prosze... ja widze ze zrobil bardzo wiele dobrego od kiedy przejal stery...
|
Cytat:
|
Cytat:
Więcej w tym tygodniu mówiło się nie o meczu z Legią, a o konflikcie klubu z częścią kibiców, którzy uderzyli też personalnie w Pana. Jak Pan to skomentuje? Na pewno nie wszyscy kibice tak myślą. W ogóle nie rozumiem tej całej sprawy. Nigdy nie wypowiadałem się źle o kibicach, a wprost przeciwnie – często chwaliłem ich za duże wsparcie, jakiego udzielili zespołowi jesienią. Zastanawiam się zatem kto robi tę krecią robotę. Ja przecież nie pracuję tutaj, żeby zdemolować ten klub czy drużynę. Wprost przeciwnie, chcę wyciągnąć zespół z marazmu. Rozmawiał Pan przez ostatnie miesiące z kibicami? Na początku mieliśmy dwa, trzy spotkania. Odbyły się one w sympatycznej atmosferze. Prosiłem ich, żeby pomogli nam w trudnym momencie. Tak było jesienią. Teraz dziwię się, dlaczego ktoś miesza mnie w organizacyjne sprawy, skoro ja ani z Bogusławem Cupiałem, ani z prezesem Bednarzem w ogóle na takie tematy nie rozmawiałem, ani nie rozmawiam. Mnie interesuje tylko strona sportowa. Zresztą właściciel ostatnio był za granicą, więc nawet nie rozmawialiśmy na tematy sportowe, a co dopiero związane z tą aferą. Nie obawia się Pan, że przez to całe zamieszanie stracicie atut swojego boiska? Obawiam się, bo jeśli pójdzie to wszystko w negatywnym kierunku, to szkoda będzie tego wszystkiego. Przez ostatnie miesiące, w trudnej dla klubu sytuacji, zrobiliśmy bardzo dużo i nie można tego zniszczyć. Jeśli ktoś będzie robił inaczej, to ja już na to nie będę miał wpływu. A na zawodników ten konflikt wpływa w jakimś stopniu? Dużo na ten temat rozmawiają. Staram się im tłumaczyć, żeby nie zawracali sobie głowy tymi problemami, żeby skoncentrowali się na treningach i meczach. Oni do mnie też mówią, żebym się nie denerwował. Ciężko się jednak chyba od tego wszystkie odciąć? Na pewno nie motywuje to do dalszej budowy drużyny. Odbiera wręcz chęci, żeby coś tutaj stworzyć. Na stronie Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków pojawił się tekst, w którym kibice wprost domagają się pańskiego zwolnienia. Jestem takim człowiekiem, który jeśli komuś nie podoba się moja osoba, to wiem co mam robić. Potrafię się szybko spakować i po problemie. Bierze Pan pod uwagę fakt, że to jednak nie jest głos wszystkich kibiców? Biorę, bo wiem, że to jest jedynie grupa i nie wszyscy tak myślą. Powtórzę jeszcze raz, w żadnym klubie nie interesowały mnie sprawy organizacyjne. Nie wtrącam się w to. Jeśli w czasie meczu z Zawiszą Bydgoszcz dojdzie do jakiś incydentów, związanych z pańską osobą, to będzie się Pan tym przejmował? W czasie meczu nie, ale po nim zastanowię się co dalej. W takiej atmosferze trudno bowiem pracować. Ze strony SKWK padają zarzuty, że miał Pan udział w odejściu Radosława Sobolewskiego. Jak Pan to skomentuje? O tym decydował zarząd. Gdy przyszedłem do Wisły usłyszałem, że chłopak ma 37 lat i klub nie wiąże z nim już przyszłości. Myślę, że Radkowi wyszło to nawet na dobre, bo ma możliwość gry w Górniku. http://skwk.pl/pilkanozna/8-pilka-no...m-z-klubu.html |
Cytat:
|
Cytat:
Fanatyczni kibice to obok historii, herbu i barw najwieksze dobro kazdego klubu, jego tetniace serce. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dobrze, ze się zreflektowałeś, ze on tu nie będzie wieczny w przeciwieństwie do nas. I z nowym Prezesem i Zarządem tez liczymy na dialog bez żądań wstępnych dla dobra Wisły. |
Poszła odpowiedzialność zbiorowa za bohaterów z racami. Dopóki będą rzucać ukryci bez odwagi do zapłacenia finansowych kar, dopóty odpowiedzialność będzie albo żadna (jak dotychczas, na co wszyscy popierający rzuty racami na murawę liczyli) albo zbiorowa w przypadku eskalacji (a trudno inaczej opisać wrzucenie zza stadionu rac, durne postulaty skwk, czy nawet raca na derbach) konfliktu klub<->kibice.
|
Cytat:
Dlaczego władza (psiarze, wojewodowie i inne pedały) wybiórczo stosuje prawo, skoro sama go łamie? Czy to nie aby bezsilność, a może to brak kompetencji? Jak lubisz jak cię ruchają w dupkę to fajnie, ja nie lubię. |
Cytat:
Klub zniżył się do metod które od dawien dawna stosowali kibice wobec walki z zasadami czy porządkiem proponowanym przez klub lub policję. Czyli zastosował metody równie 'dojrzałe i rozsądne' co reszta stawki. Zaczął używać prawo instrumentalnie. Potraktował tym samym część kibiców niegodnie do tego kim są i co wnoszą do społeczeństwa kibicowskiego. Rozumiem rozczarowanie ale należy jednak pamiętać ze klub jest tylko współwinny obecnej sytuacji, współwinny z kibicami którzy podnieśli bunt i przeciwstawili się swojemu klubowi czy jego władzom. Cytat:
Za co dostali zakazy? - za co chcesz. Za dres za oczy za cokolwiek. Ślepy cios w tych co odpalili race i w tych kibiców którzy kręcą się wokół tych którzy odpalali race. Jest to żałosne ale jest faktem. Co więcej - zabolało, jak nigdy do tej pory, vide: Cytat:
Cytat:
Dwa, jak myślisz, kto przyjdzie do nas na stanowisko JB widząc to co się dzieje? Dlaczego uważasz że nie jest tak że obecną sytuacją niestety tylko pracujemy nad tym by jeszcze bardziej zniechęcić Cupiała do inwestycji w klub? Przecież po zmianie prezesa prawo się nie zmieni, oczekiwania obu stron również. |
Zbiorowe karanie to w Korei Północnej, a nie w demokratycznym państwie prawa w środku Europy..., którym podobno jesteśmy...
Co do Jacka B. To wyżej zaprezentowane zdjęcie pokazuje stosunek tego Pana do Wisły. Wisła przegrywa 2-0, gramy w 10, kolejne mecze bez kapitana, zaledwie 2 dni wczesniej wywalił 500 osób ze stadionu, wprowadzil w ich miejsce funkcjonariuszy Milicji Obywatelskiej czym wywołał totalną wojnę z kibicami, a On zadowolony jakbyśmy mecz mieli wygrany i był "Wersal" w klubie. |
Cytat:
A najlepsze - pisanie, że skwk jest gotowe do rozmów bez żądań wstępnych z nowym prezesem, jest dowcipne, skoro jako warunek wysunięte jest już pierwsze żądanie. Myślicie, że Cupiał na to pójdzie? Poważnie? Przy obecnym prawie na stadionach osoby rzucający race na murawy to nic innego jak potencjalni złodzieje okradający klub. I z tymi złodziejami Bednarz zamierza walczyć |
Cytat:
|
Mało mnie interesuje twoje odniesienie się do jakichkolwiek inwektyw.
Żeby wymagać od kogoś przestrzegania prawa najpierw samemu je trzeba przestrzegać, a skoro zarząd klubu je łamie swoimi ruchami (zakazy, blokady kupna biletów, wraz z jakimiś nienormalnymi zapisami w regulaminie), psiarnia je łamie, urzędasy, wojewodowie, politycy je łamią to jakim prawem wymagają od nas przestrzegania prawa? Zrozum raz a dobrze - SKWK nie uderza w klub tylko w osoby, które przynoszą złe działanie klubowi, działają ponad prawem. Ty broniąc władz klubu popierasz ich łamanie bądź nadużywanie prawa, skoro już tak ci się ubzdurało gadanie na temat jakiegoś zjebanego prawa. Weź ogarnij przykład: ugadujesz się z kimś, ktoś robi cię w balona i puszcza wśród wspólnych znajomych bzdury na twój temat. Co robisz? Siedzisz na dupie i nic nie robisz czy walisz go w pysk za gadanie bredni. Umowa wcześniejsza nie ma tu już żadnego znaczenia, bo gość robi cię w babmuko. Pytanie ile razy dasz mu się ruchać w dupkę? Czaisz już? Ponawiam pytanie: gdzie w polskim prawie istnieje odpowiedzialność zbiorowa? |
Cytat:
Bednarz też dał wymóg rezygnacji prezesa SKWK, co już nastąpiło. Teraz pora na niego...nikt poważny na Wiśle nie będzie z nim rozmawiał. |
Cytat:
Kibice nie mogą się buntować przeciwko klubowi, ponieważ ten nie posiada nad nimi żadnej realnej władzy. Żadnej też sobie nie rościł i nie rości. Pozujesz na forumowego intelektualistę, ale proponuję pozostać przy tematach piłkarskich, bo .......isz jak potłuczony. Idź się przewietrz, bo chwile temu dymisjonowałeś zarząd SKWK, teraz oskarżasz kibiców o bunt przeciw klubowi (WTF?), strach myśleć co będzie następne. Tylko weź parasol. |
Bednarza sam nie odejdzie a Cupiał go nie odsunie i to tyle w temacie kto wygra a kto przegra
|
Cytat:
Skor imbecylowi nie związanemu emocjonalnie z Wisła daję się brzytwę to teraz u nas będzie pustawo i cicho. Podobała Ci się atmosfera na meczu z Ruchem ? A tak teraz będzie albo jeszcze gorzej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Szczerze mowiac to nikt nie probowal walczyc z fanatykami zawsze byla jakas proba dialogu. Osobiscie nie rozumiem jak mozna byc tak krotkowzrocznym zeby nie widziec tego ze jesli: a) Wisla SSA (czyli Bednarz) ma poparcie Cupiala, rady nadzorczej b) Wisla SSA postawila sprawe jasno i zamierza w tych postanowieniach i dzialaniach wytrzymac rok czy dwa to: c) zadna grupa kibicowska nie ma najmniejszych szans wygrac tego sporu. Jezeli to ma byc dlugotrwala walka a nie blitzkrieg to w ogolnym rozrachunku wygra ten kto ma pieniadze, poparcie mediow, poparcie wladzy etc. Jezeli Bednarzowi (czy innemu prezesowi w innym klubie) uda sie zapelnic stadion bez "KIBOLI" to organizacje takie jak SKWK i im podobne zostana zmarginalizowane i wtedyi dialog bedzie sie zaczynal i konczyl na tym co chce klub. Podsumowujac moim zdaniem jezeli klub jest przygotowany na poniesienie kosztow to niestety SKWK strzela sobie samoboja o ktorego rozmiarach jeszcze nie zdaje sobie sprawy. |
Cytat:
|
He, he, byłeś w Niemczech na meczu czy znasz to z opowieści Gaz. Wyb. ?
Osobiście nie rozumiem jak można być tak krótkowzrocznym, żeby nie rozumieć, ze : a. ma narazie poparcie Cupiałą (do czasu) b. oni zamierzają wytrwać rok czy dwa my mamy więcej czasu c. na Legii wygrała, w Bydgoszczy walczy i jest kwestią czasu kiedy osiagnie sukces tymbardziej, ze stadion tam pusty a 1,5 tys. przydupasów Osucha nie zrekompensuje mu strat , które będa narastać z każdym miesiącem. Jak Bednarzowi uda się zapełnić stadion ? manekinami ? kiełbasiarzami ? wierzysz w to ? :) koneserami kopania się po czołach, w jesienną pluchę :) Zobaczymy jak długo klub jest przygotowany na straty, skoro kilka miesięcy temu zwalniał sprzataczki :) |
Cytat:
A czy to co jest w Anglii mamy stawiać za wzór ? Hmm, na trybunach jest smętnie jak w Operze...to Oni zachwycają się naszymi oprawami, starają się kopiować nasze zachowania, bo sami zostali pozbawieni jaj... Niemcy akurat mają mocnych kibicow i dosyc dobre prawo, m.in. maja miejsca stojące na trybunach. |
Cytat:
|
Cytat:
Saraceni tez wiele lat byli niepokonani w koncu ktos tam z nimi wygral ;) Husaria nasza kochana tez w koncu sie zawinela ;) Ja widze to ze z fanatykami jest mozliwosc "wygranej" jezeli tylko bedzie odpowiednie zaciecie u wladz klubu. To czy nie bedzie to pyrusowe zwyciestwo zalezy od wielu innych czynnikow na ktore najwiekszy wplyw ma poziom sportowy. Moim zdaniem dalsza eskalacja (jesli do niej dojdzie) obecnej sytuacji przerosnie obie strony jednak to SSA szybciej dojdzie do siebie (ma cale zaplecze i deklarowane wsparcie aby sobie z tym poradzic). Pamietajmy ze obecny sezon mial byc "tankowaniem" z celem jakim bedzie zajecie bezpiecznego miejsca, wlasciwy marsz w gore mial zaczac sie od nastepnego sezonu. Wyniki sa na tyle dobre ze byc moze Wisla juz za rok zagra w LE. Przyjda sukcesy (gra w Europie) - przyjda kibice. Nie ci to inni i SSA wtedy bedzie odbieralo gratulacje. Pelen stadion zapelni sie poprzez wyniki a o to i tylko o to chodzi Bednarzowi. Cytat:
Cytat:
Skad zakladasz ze Wisla nie przeskoczy pewnego poziomu? Co bedzie jak jednak kiedys przeskoczy? Potniesz sie? Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pisząc o zapełnianiu stadionu, mówi chyba o tych, którzy przyjdą na mecz. Czyli również o mnie i innych osobach niezgadzających się z taka formą protestu."Wkłada" ich przy tym do jednego wora z wyżej wymienionymi. Powiedz mi, czy naprawdę uważasz że jak nie przyjdziesz na mecz to pomożesz Cupiałowi w decyzji o zwolnieniu Bednarza?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jestes pewein ze jest to niemozliwe? Nie mozna zakladac tego ze skok jakosciowy jednak sie nie stanie, a jezeli bedzie faktem to co wtedy? Ja tego nie widze tak: - gramy ch***** nikt na mecze nie bedzie chodzil klub ulegnie i wypie***** lysego b*** P.s. Swoja droga dlaczego SKWK toleruje jeszcze Kapke w klubie? ;) |
jaro1985r dokłądnie Ci napisał o co mi chodziło. Kiełbasiarze na kazdym stadionie są. Mi chodziło o dodatkowych kibiców, których rzekomo ma Bednarz znaleźć w jesienny zimny wieczór, kiedy trzeba będzie stadion zapaełnić.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl