Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

Wojtas 05.08.2010 21:13

To trzeba bylo wczesniej miec kadre a nie w Zakopcu Kasper mial 14 pilkarzy

ja nie wiem czy w tym klubie jest choc jedna osoba myslaca i chcaca cos osiagnac

tyle juz razy oslabialsmy sie przed pucharami ,i robilismy tym samym dziury w skladzie,teraz to samo Marcelo i Glowa sa na ta chwile nie do skopiowania i niewiem jak to bedzie dalej

Kowalski teraz powien grac w Piascie w I lidze a nie walczyc o Puchary bo ten facet to zwykly cienias i tyle

Obrony nie ma ,pomocy tez ,Sobol jest coraz slabszy

w ataku jest iskierka nadzieji w postaci Riosa ale to sie dopiero okaze

Wisla jeszcze nigdy nie byla tak słaba ,te kompromitacje mozna bylo przewidziec ,Azerowie byli za to zgrani ,szybcy i dobrzy technicznie
Smutne to wszytsko .

wolfy 05.08.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 953487)
Markus tryumfuje, ale przecież to że przegrają było pewne. Jako chyba jedyny obstawiłem wp,.. w typerze.

Ja jestem wredny, ale Ty - na Ciebie po prostu brak słów. Uważasz, ze Markus tryumfuje? Uważasz, że komukolwiek z nas sprawia przyjemność oglądanie szmacenia koszulki Wisły?

Krytykowaliśmy, bo obawialiśmy się właśnie czegoś takiego. Bo nie trzeba być geniuszem żeby wpaść na to, że takie kombinacje transferowe skończą się tragicznie. My w meczu rewanżowym mieliśmy CZTERECH OBROŃCÓW! Strach pomyśleć co by było, gdyby faktycznie sprzedano Diaza...

Jaki marketing przyciągnie nowych kibiców po takiej kompromitacji i towarzyszącej jej nagonce prasowej?! odpowiesz na to pytanie, czy nadal będziesz dowalał się do Markusa o to, że miał rację? I żeby to było jeszcze jakieś odkrycie - ale przecież to wszystko były truizmy!

EnDrJu92 05.08.2010 21:15

Czyli bylo tak jak pisalem pare dni temu ze tak bedzie. Najwieksze pretensje do zarzadu za rozpie........ obrony. Zespol buduje sie od obrony a my sprzedalismy 2 najlepszych jakich moglismy miec chociaz jeden z nich zeby zostal dzis mogloby byc lepiej. A tak nie dziwcie sie dla ataku o taka gre dostosowali sie do poziomu kolegow z obrony. Tyle w temacie...

qchar90 05.08.2010 21:16

Na pytanie dziennikarzy, czy spodziewa się zwolnienia, szkoleniowiec odparł: „Czemu zawsze zadajecie mi to pytanie? Czemu ja mam na nie odpowiadać? Ile razy mam powtarzać, że to pytanie nie powinno być skierowane do mnie. A co w pewnych sytuacjach trener może zrobić? Przecież to nie ja nie strzeliłem rzutu karnego w pierwszym meczu, nie ja popełniałem błędy w obronie. Zawsze w takiej sytuacji winą obarczony jest szkoleniowiec.
Za ten mecz powinno oberwać się również piłkarzom. Na pewno nie będę ich bronił, przecież w prostych sytuacjach popełniali szkolne błędy”.

„Są momenty, w których błędów po prostu nie można popełniać, bo decydują o całej przygodzie z europejskimi pucharami. Na przykład nasz bramkarz Milan Jovanić przy pierwszych dwóch golach mógł wyjść z bramki, a Piotrek Brożek nie zamykał akcji na skrzydle, choć wiele razy mówiłem mu, by na to uważał” – mówił dalej trener Wisły.

„Na początku przygotowań miałem dyspozycji tylko dwunastu zawodników, więc teraz tę drużynę trzeba poskładać. Zaczęliśmy już coś klecić, zrobiliśmy co w naszej mocy, ale na wszystko potrzeba czasu. Z biegiem czasu zacznie to jakoś wyglądać. Przecież nie jest tak łatwo załatać dziury po Marcelo czy Arkadiuszu Głowackim” – podkreślał Henryk Kasperczak.

ładnie Heniu pojechal po naszych gwiazdeczkach :D

gigant 05.08.2010 21:19

Naprawdę chce Wam się jeszcze?

Było, minęło i trzeba przywyknąć. Teraz musimy wygrać z Cracurvią, Legią i innymi Amikami, by nie zostać też pośmiewiskiem w naszej żałosnej lidze. Do zobaczenia na SS.

zordon 05.08.2010 21:20

a ja bym proponował zamknąć forum na dzień dwa żeby emocje opadły bo żeby się dokopać do jakiegoś konkretnego posta trzeba teraz będzie wertować parę stron frustracji i lania pomyj

cinekw 05.08.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 953504)
Ja jestem wredny, ale Ty - na Ciebie po prostu brak słów. Uważasz, ze Markus tryumfuje? Uważasz, że komukolwiek z nas sprawia przyjemność oglądanie szmacenia koszulki Wisły?

Krytykowaliśmy, bo obawialiśmy się właśnie czegoś takiego. Bo nie trzeba być geniuszem żeby wpaść na to, że takie kombinacje transferowe skończą się tragicznie. My w meczu rewanżowym mieliśmy CZTERECH OBROŃCÓW! Strach pomyśleć co by było, gdyby faktycznie sprzedano Diaza...

Jaki marketing przyciągnie nowych kibiców po takiej kompromitacji i towarzyszącej jej nagonce prasowej?! odpowiesz na to pytanie, czy nadal będziesz dowalał się do Markusa o to, że miał rację? I żeby to było jeszcze jakieś odkrycie - ale przecież to wszystko były truizmy!

Dobra, to ja mam propozycje. Poprośmy aby o definitywne rozwiązanie Wisły. Wolfy napewno będzie za. Ktoś jeszcze ?:rotfl:

A tak w temacie, to obrone mamy tragiczną ( środka wcale nie mamy) ,ale możecie mnie zjeść, w ofensywie nasza gra nie wygląda tragicznie, może Rios wskoczy do pierwszego składu, gdy już nie będzie Heńka to Żuraw może nie będzie grał w 1, chyba że przeciwko Stali Sanok. Widać że Maleckiemu zależy i powinien zostać już na tym prawym skrzdle. Piotrka przesunąć do pomocy bo jest dużo bardziej pożyteczny. A Palijcia spróbować w środku, bo i tak sam tam schodzi, więc może akurat coś pokaże na środku. Potrzeba nam lewego i środkowego obrońcy. Sorry że nikogo nie skrytykowałem. Wybaczycie mi?

bonawentura 05.08.2010 21:23

Po meczu z Azerami dochodzę do wniosku, że w Wiśle nie ma miejsca dla takich graczy jak Jirsak, Kirm, Łobodziński, Kowalski - ich wszystkich pasowałoby sprzedać.

matti220 05.08.2010 21:24

jakby to powiedziec temat do zamknięcia...
to jest najlepszy komentarz do naszych wojarzy europejskich w tym sezonie...

gress 05.08.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 953504)

Jakich ? Prawdziwych, takich którzy są ze swoim klubem na dobre i na złe ! Niestety panowie obawiam się, że za kilka lat spotkamy się w PKSie do Niecieczy, Ząbkek czy innej wioski.

lucekj 05.08.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 953519)
Dobra, to ja mam propozycje. Poprośmy aby o definitywne rozwiązanie Wisły. Wolfy napewno będzie za. Ktoś jeszcze ?:rotfl:

A tak w temacie, to obrone mamy tragiczną ( środka wcale nie mamy) ,ale możecie mnie zjeść, w ofensywie nasza gra nie wygląda tragicznie, może Rios wskoczy do pierwszego składu, gdy już nie będzie Heńka to Żuraw może nie będzie grał w 1, chyba że przeciwko Stali Sanok. Widać że Maleckiemu zależy i powinien zostać już na tym prawym skrzdle. Piotrka przesunąć do pomocy bo jest dużo bardziej pożyteczny. A Palijcia spróbować w środku, bo i tak sam tam schodzi, więc może akurat coś pokaże na środku. Potrzeba nam lewego i środkowego obrońcy. <b>Sorry że nikogo nie skrytykowałem. Wybaczycie mi?</b>

myślę, że podwyżka jest wskazana, jeszcze się obrażą, że grają za grosze i trza będzie zrzutę dla piłkarzyn robić.

LooNatyk 05.08.2010 21:25

pow****ialem sie, ale juz mnie puszcza.

I znowu ludze sie, ze moze tak mialo byc? Moze Cupial i wladze w klubie braly pod uwage taki obrot sprawy. Moze Kasperczak traktowany byl jako tylko tymczasowe rozwiazanie. Moze teraz dopiero zatrudnia kogos z zagranicy, w zimie sprowadza mu kilku fajnych graczy i za rok bedzie lepiej? Moze taki plan maja na budowanie nowej druzyny?

ehh, ciezko byc kibicem. rozum jedno, serce drugie ;)

wolfy 05.08.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gress (Post 953525)
Jakich ? Prawdziwych, takich którzy są ze swoim klubem na dobre i na złe ! Niestety panowie obawiam się, że za kilka lat spotkamy się w PKSie do Niecieczy, Ząbkek czy innej wioski.

A, to teraz pojechałeś. Zapełnisz tymi prawdziwymi fanatykami stadion, czy może tylko sektor D?
Wiesz w ogóle, o czym mowa?

Jak Cupiał znowu będzie miał atak to bardzo możliwe, że się spotkamy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 953519)

Trolluj dalej, zobaczymy czy Ci to wyjdzie na zdrowie.

K4millo 05.08.2010 21:29

Tak zwalcie całą winę na Kasperczaka, tak jak całą winę za przegrany poprzedni sezon zwalono na Jopa. Ja nie mam trenerowi Kasperczakowi nic do zarzucenia, dał on szansę każdemu piłkarzowi, nawet tym którym nie dawał Skorża typu Jirsak. Ten wasz zbawiciel Piotr Brożek, za którego nie wystawienie na lewej pomocy tak krytykowaliście Kasperczaka, grał u niego na tej pozycji w zeszłym sezonie i grał kiepsko. Najlepszymi piłkarzami poprzedniego sezonu byli Głowacki, Marcelo i Alvarez. Ich się pozbyto i nie przeprowadzono na czas wzmocnić tak, aby zespół mógł się zgrać. Polityka działaczy i wzmacnianie się zawodnikami o takim CV jak Paljić to nie jest rozsądne postępowanie. Oczywiście każdego należy oceniać po pewnym czasie, ale w przypadku zawodnika o słabych osiągnięciach to jest bardziej liczenie na cud tak samo jak to było w przypadku Beto.

K4millo 05.08.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 953537)
Tak sobie teraz myślę co czują te osoby co z tymi nieudacznikami wracają samolotem...Przecież ja jakbym widział takiego Łobodzińskiego z uśmiechem na twarzy i z Extasy w rękach to bym nie wytrzymał...

PODWYŻKI!!!

Oczywiście najłatwiej doczepić się do takiego Łobodzińskiego czy Pawełka. Dlaczego nie czepiacie się fatalniego grającego Sobolewskiego, który w dodatku skandalicznie skomentował przyczyny porażki w pierwszym meczu z Azerami.

Borinho 05.08.2010 21:40

Faktycznie jak na to nie popatrzeć to jednak 3 obrońców ubyło !!! . Gdyby nie odeszli z pewnością połowa goli które padły by nie padła i szansę na awans były by większe

Jednak Alvarez Marcelo Głowa to była zgrana cześć obrony Wisły !!! Zrobiono błąd w transferach i koniec nie oszukujmy się
ten Kowalski to na 2-3 ligę się nadaje w Polsce do tego Diaz kompletnie nie nadaje się na środek obrony.
Ogólnie cała obrona nie zgrana z sobą ??? ktoś chyba samobója tymi transferami sobie strzelił

Marszałek 05.08.2010 21:41

Wygrana z Arką 1-0 zmyje plamę i nakaże nam myśleć o europejskiej potędze.

Było bidnie,jest bidnie,i nic nie wskazuje na to aby się miało cokolwiek kiedykolwiek zmienić. Europa nie dla nas. Może kiedyś,nasze dzieci dożyją Wisły w rozgrywkach grupowych LE. W ogóle polskiego zespołu. Może.

Marzyć piękna rzecz. Ostatni pociąg z stacji przeciętniacy europejscy uciekł nam w Baku. Nie ulega wątpliwości,że wylosowanie polskiego zespołu dla kogokolwiek będzie ulgą.

A pd kopaczy się odczepcie. Oni mają takie umiejętności. Między Macedonią a Grenlandią.

lucekj 05.08.2010 21:42

Rok temu w ramach moralnego wsparcia mojej miłości życia WISŁY KRAKÓW, bezczeszczonej przez tych PARTACZY udałem się do LUBINA (pare dni po estonskiej plamie).

W tym roku PIERD. i bojkotuję nieudaczników, którzy hańbią koszulkę z białą gwiazdą na piersi.

Nie mam zamiaru wspierać pajacy.

WISŁA w moim sercu, piłkarze w ...

Z pianą na pysku tak jak jeden tutaj pisał skoro nie ma się umiejętności, można to nadrobić walką, tak samo w życiu ktoś może być lekko przymulonym prostaczkiem, ale cwaniactwem nadrobi tyle rzeczy, że przemądrzali wykładowcy na uczelniach mogą im buty pastować!

WiślakMyślenice 05.08.2010 21:44

Cytat:

http://wislakrakow.com/forum/blank.gif

Cytat:

Jaki marketing przyciągnie nowych kibiców

1. Nawet w momencie wyjebistego w****ienia umiejętności czytania ze zrozumieniem się nie traci.
2. Od dzisiejszego momentu mieć wyjebane na polską piłkę nożną.
3. Zamiast kasy na bilety wpłacać na koniecpzpn, jedynie tak jesteśmy coś w stanie sami zrobić

Cytat:

Powoli przyznawanie się do tego, że jest się kibicem Wisły to nie powód do dumy ale straszny obciach.
Ja jako jedyny w klasie po zajęciu 8 miejsca (gorzej od parchów) dalej chodziłem w wiślackich barwach, wszyscy mnie wytykali palcami ("wierni" fani jeżdżący ode mnie dłużej na mecze). Na meczu z Karabachem na SS zobaczyłem starego kolegę z podstawówki (kasiasty, ma wszystko co dusza zapragnie), najwierniejszy fan, nikt nie umie kibicować oprócz niego. Siedział na łuku, gdzie spokojnie przyglądał się jak dostajemy oklep.

Do sedna.

Gdy spytał się gdzie siedzę (a raczej stoję) rozparła mnie TAK KUREWSKO WIELKA DUMA jak odpowiedziałem że na trzecim, że cieszyłem się tak ostatnio jak Schalke zbierało od Nas oklep.

WISŁA to MY! i nic tego nie zmieni!

Jednakże żebyśmy my mogli coś zmienić, potrzebna jest So-li-darność.

Porównanie jednego z użytkowników na temat żony jako k**wy dającej d**y na prawo i lewo uważam za przykład doskonały. Kochamy ją, wydajemy na nią pieniądze, poświęcamy swe myśli, czas, młodość, wolność żeby być z nią na dobre i na złe.

Raz, kilka razy można przebaczyć. ALE ****A ILEŻ MOŻNA? JAKIE SĄ GRANICE? GDZIE (A RACZEJ DOKĄD) WIERNY KIBIC BĘDZIE MUSIAŁ OGLĄDAĆ TAKĄ ŻENADĘ, te ****Y które hańbią Nasz czerwony trykot.

z Wikipedii: Wierność - konsekwencja w postępowaniu i przekonaniach nawet w trudnych lub niewygodnych okolicznościach.

Czy po tej wtopie ktoś z nas ma zamiar przerzucić się na Legię, Amikę, parchów czy Odrę Wodzisław (z całym szacunkiem)? Dalej będę kibicem Wisły (nie zmieniam postępowania) i dalej będzie dla mnie "królową polskich rzek" (nie zmieniam przekonań).

Tyle razy kopacze nas mieli (mają) w dupie, dlaczego chociaż raz nie warto spróbować? A potem co sezon żałujemy, że nic się nie zmienia. Przyczyn stanu naszej piłki (całej polskiej, nie tylko Wisła) jest wiele, to dyskusja na temat w "propozycje zmian w polskiej piłce".

Proszę Was o jedno - nie bądźmy obojętni. Skoro Wisła to MY, weźmy sprawy w swoje ręce. To my jesteśmy tu najważniejsi, nie oni, nie RN, nie Basałaj, trener, Jarosz, Wilczek ani nawet Cupiał. Bez nas "nie ma tego kramu".

Dziękuję za uwagę.

PS: Robienie z siebie "wierniejszego" kibica to czyste s****ysyństwo jakie spotkało nas ze strony kopaczy.

Greg 05.08.2010 21:44

Nie przesadzaj zostaniesz ogrodnikiem:D
Nie jest dobrze (eufemizm)i to jest fakt
Nie da sie zakrzyczeć rzeczywistości Chyba popełniono wiele błędów w przygotowaniach jak i transferach
Inaczej nie było by takiej gry nie widziałem dobre gry skrzydłami ale także dobrze funkcjonującego środka pola a od tej formacji zależy najwięcej Brakuje kreatywnego ofensywnego pomocnika jakim w przebłyskach był Szymkowiak

anthony09 05.08.2010 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 953543)
Oczywiście najłatwiej doczepić się do takiego Łobodzińskiego czy Pawełka. Dlaczego nie czepiacie się fatalniego grającego Sobolewskiego, który w dodatku skandalicznie skomentował przyczyny porażki w pierwszym meczu z Azerami.

Jak dla mnie to przegraliśmy przede wszystkim te mecze z Levadią przez Ćwielonga rok temu, Sobola rok temu i teraz ! Bo on się nie nadaje już do grania w piłkę, ma po prostu zbyt duży kredyt zaufania i tyle, taki kredyt, który mdli ludziom oczy, on nie gra w piłkę, on gra w urwij nogę ;[ , przerywania gry to mógłby się od niego uczyć nawet Zidane ale rozgrywania to się on powinien uczyć od 15-latków z Barcelony ;]

Porter 05.08.2010 21:45

A ja cieszę się, że nasi piłkarze mogli sprawić tyle radości Azerom... kraj biedny, pogrążony w ruinie po wojnie, naprawdę zasłużył na takie chwile... dzisiejszy dzień będzie dla nich nadzieją i wleje w ich serca wiarę na lepsze jutro...

ps. nie jest to ironia, bo na chłodno kalkulując, gdzie niby mielibyśmy grać w IV rundzie kwalifikacji,a nie daj Boże w fazie grupowej?
znów w pełni wiary oglądalibysmy mecze ekstrakasy, by w ostatniej kolejce 29.05.2011 przegrać z Polonią Warszawa u "siebie" na Suchych Stawach z racji dobudowy klatek na trybunę D?
i jeszcze, by się okazało, że nasz genialny Henio Kasperek postawił wystawić na środek obrony braci Brożków z racji bliźniaczej więzi krwi. no bo kto lepiej się zrozumie jak nie bracia bliźniaki? a wiadomo, że na stoperze tylko pełne zrozumienie daje spokój w grze!

wolfy 05.08.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 953553)
Wygrana z Arką 1-0 zmyje plamę i nakaże nam myśleć o europejskiej potędze.

Z tą wygraną może być różnie. Radzę odświeżyć sobie poprzedni sezon, a teraz jesteśmy znacznie, znacznie słabsi. I nie można już liczyć, że Marcelo się w****i, pobiegnie do przodu i strzeli gola.

A tak BTW, to ja wolę oglądać Kowalskiego niż Bunozę, Burligę zamiast Pajlicia. Żaden w piłkę grać nie umie, a skoro tak, to niech przynajmniej grają wychowankowie.

felipe 05.08.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 953543)

Bo na forum są piłkarze "ofiary" i "nietykalni".
Radosław S. to ten drugi.
Choć już dłuższy czas jego umiejętności to jedna wielka równia pochyła. Owszem, walczy, więc w odbiorze coś zdziała. Technicznie jednak to norweski drwal, dziś stratami przechodził już sam siebie.
Dawno o tym pisałem...

A już napinka na Pawełka w aktualnej Wiśle to przegięcie najwyższego formatu :lol:

wis997 05.08.2010 21:50

i tak trzeba się cieszyć ze w sierpniu zagraliśmy:D pewno za rok w lipcu koniec pucharów dla polskich drużyn:D

westersyl 05.08.2010 21:50

Drużyna żałosna... większość decyzji trenera to nie porozumienie. Ten sezon jest spisany na straty. Znajdzmy trenera który weźmie to wszystko w swoje ręce i budujmy nową drużynę systematycznie odrzucają najsłabszy i zastępując ich lepszymi.

Blaszczu16 05.08.2010 21:54

http://www.tekstowo.pl/piosenka,the_doors,the_end.html

This is the end...

Nasza obrona pokazała pełną klasę już w meczach Pucharu Polski z Lechią Gdańsk, gdy zagraliśmy bez Alvareza, Marcelo i Głowackiego. Szkoda że tamta porażka nie nauczyła nic naszych działaczy. No cóż, czujemy się tak samo jak sympatycy Rosenborga Trondheim, gdy ci w tamtym sezonie odpadli z Karabachem Agdam. Przybiło mnie odpadnięcie w 2003 roku z Valarengą Oslo, zszokowała porażka z Dinamem Tibilisi, załamała przegrana w Atenach, a po Levadii pierwszy raz poleciały mi łzy. To było apogeum mojego żalu i smutku z powodu blamażu ukochanego klubu w Europie. Teraz nie zrobiła na mnie dużego wrażenia ta porażka z Azerami. W niedziele jak co mecz będę bacznie śledził wynik Wisły. Tym razem z Arką zaczynamy sezon w ekstraklasie. Z klubem jest się na dobre i na złe. Wiem, że to banał, ale widzę, że nie do wszystkich ta sentencja przemawia, bo co niektórzy piszą, że być kibicem Wisły to wstyd! Uważam to za skandaliczne zachowanie! A mecz skomentuje tak jak ten na Suchych Stawach tydzień temu: Takie życie...

gigant 05.08.2010 21:56

Ewidentnie brakuje nam przedsezonowych sparingów z Przebojami Wolbrom, Germanią Cośtam i Ranczem Wilkowyje.

Podobno po zakończeniu meczu, większośc piłkarzy jednej i drugiej drużyny wróciła do swoich stałych zajęć. Piłkarze Karabachu do wypasu owiec, nasi do żelowania potylicy.

WiślakMyślenice 05.08.2010 22:00

Hehehe, jak sobie przypomnę teksty typu:

Cytat:

no co wy, Karabach (albo Szawle) to nie Levadia, gdzie była hegemonem w swojej lidze. I grali systemem wiosna-jesień.
:rotfl:

Cytat:

Spokojnie, przejdziemy ich. Wiem że wszyscy boją się powtórki z Levadii ale ten pech musi się kiedyś skończyć. Pykniemy z 5-0 w dwumeczu...
:rotfl: :rotfl:

2-4... cuś nie poszło :p

Marszałek 05.08.2010 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Porter (Post 953561)
A ja cieszę się, że nasi piłkarze mogli sprawić tyle radości Azerom... kraj biedny, pogrążony w ruinie po wojnie, naprawdę zasłużył na takie chwile... dzisiejszy dzień będzie dla nich nadzieją i wleje w ich serca wiarę na lepsze jutro...

ze!

USA i ZSRR walą się w mordę pół oficjalnie aby mieć wpływu w roponośnym Azerbejdżanie a Ty,że biedny:)
Gruzini też są biedni8 i im sprawiliśmy swego czasu radość.

Najgorsze jest to,że znów przyjdzie kilkanaście tysięcy ludzi,zapłaci po 20 zeta bilet i tym samym uwiarygodni tą haniebną porażkę,zarówno zarządu jak i kopaczy. I znajdą się tacy,którzy będą szukali tłumaczeń dla prezesa i spółki. A to amatorszczyzna zwyczajna w świecie. Wisła to nie tylko piłka nożna,ale i koszykówka kobiet, w bardzo dobrym europejskim wydaniu,siatkówka. Może czas się skupić na innych dyscyplinach Wisły. Czemu niby to ci marni kopacze mają być na pierwszym miejscu?Oni na to nie zasługują,raz są słabi dwa nie mają ambicji?Można na ME chodzić,ale po co na ligę?jaki tego jest cel w zaistniałych okolicznościach? Wisła jest jedna, i można zrobić zajebistą oprawę na koszykarkach. Dopóki zarząd i spółka nie zrozumie,że nie życzymy sobie aby z nas sobie kpiono kupując słabiutkich kopaczy, dopóki ten stan rzeczy będzie trwać. Liczycie na bilety co kolejka?a takiego wała?To by Cupiała zmusiło do działania. Może zmieniłby ludzi na zawodowców a nie co rusz zatrudniał domorosłych zarządzających rodem z FM.

_barszczu 05.08.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 953521)
Po meczu z Azerami dochodzę do wniosku, że w Wiśle nie ma miejsca dla takich graczy jak Jirsak, Kirm, Łobodziński, Kowalski - ich wszystkich pasowałoby sprzedać.

masz rację, źle mu z oczu patrzało jak na ławce siedział, sprzedać go!

KacpiTSW 05.08.2010 22:08

Ogromne nadzieje i jeszcze większy zawód. Cóż można powiedzieć o grze Wisły - do czasu straty pierwszej brami graliśmy dobrze, powiedziałbym nawet bardzo dobrze. Patrząc po meczu co zawodnicy zaprezentowali to Paljić nie powinien znaleźć się w podstawowym składzie, to samo Żurawski. Kuje w serce, że Kasper nie jest chyba zbyt wielkim zwolennikiem Kirma, na pewno by się przydał tuż po strzeleniu bramki na 1:3. Obrona to samo co w pierwszym meczu.

Jednak nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, było minęło... przed nami mecz z Arką, który trzeba wygrać i to wysoko. Teraz naszym głównym celem jest Mistrzostwo Polski i trzeba już myśleć nad tym jak do tego powolutku dążyć. Nie ma co już dyskutować w tym wątku - jak dla mnie temat do zamknięcia.

Eustachy 05.08.2010 22:08

Z ta porazka szybko moglbym sie pogodzic, gdyby wobec jej najwiekszych sprawcow, konsekwencje zostaly wyciagniete natychmiastowo. Okienko transferowe wszak jeszcze otwarte.

Niestety wiadomo, ze jedynym czlowiekiem, ktory moze za to zaplacic jest Kasperczak. Oczywiscie sam bym go zwolnil bez chwili zastanowienia majac lepszego kandydata na oku. Niie zmienia to jednak faktu, ze kwestia trenera, to w mojej ocenie sprawa drugorzedna dla Wisly.

Za podstawowy warunek do tego, by z wiara spojrzec w przyszlosc, uwazam bezzwloczne pozbycie sie z klubu zawodnikow o najnizszych umiejetnosciach. Jirsak, Lobo, Piotr Brozek, Kowalski - od nich bym zaczal jeszcze w tym okienku. No i jasna rzecz, sciagniecie kogos lepszego w zamian.

Inna sprawa, ze przynajmniej czesc sposrod nowych nabytkow rowniez nie napawa optymizmem (tak wiem, ze to dopiero 4 mecz i z ocena trzeba byc delikatnym, ale jednak).
Oby w srodku sezonu nie okazalo sie nagle, ze tkwimy w ciemniej dziurze glebiej niz nam sie poczatkowo moglo wydawac.
Chcialbym sie mylic, ale wydaje mi sie, ze Wisla tak slaba jeszcze nie byla w ostatnich latach.
Jest takie znane powiedzenie, ze zespol buduje sie od tylu, tym bardziej jesli w przodzie nic nie zostalo wybudowane.

lucekj 05.08.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 953600)
USA i ZSRR walą się w mordę pół oficjalnie aby mieć wpływu w roponośnym Azerbejdżanie a Ty,że biedny:)
Gruzini też są biedni8 i im sprawiliśmy swego czasu radość.

Najgorsze jest to,że znów przyjdzie kilkanaście tysięcy ludzi,zapłaci po 20 zeta bilet i tym samym uwiarygodni tą haniebną porażkę,zarówno zarządu jak i kopaczy. I znajdą się tacy,którzy będą szukali tłumaczeń dla prezesa i spółki. A to amatorszczyzna zwyczajna w świecie. Wisła to nie tylko piłka nożna,ale i koszykówka kobiet, w bardzo dobrym europejskim wydaniu,siatkówka. Może czas się skupić na innych dyscyplinach Wisły. Czemu niby to ci marni kopacze mają być na pierwszym miejscu?Oni na to nie zasługują,raz są słabi dwa nie mają ambicji?Można na ME chodzić,ale po co na ligę?jaki tego jest cel w zaistniałych okolicznościach? Wisła jest jedna, i można zrobić zajebistą oprawę na koszykarkach. Dopóki zarząd i spółka nie zrozumie,że nie życzymy sobie aby z nas sobie kpiono kupując słabiutkich kopaczy, dopóki ten stan rzeczy będzie trwać. Liczycie na bilety co kolejka?a takiego wała?To by Cupiała zmusiło do działania. Może zmieniłby ludzi na zawodowców a nie co rusz zatrudniał domorosłych zarządzających rodem z FM.

dlatego mówię TYLKO bojkot, może zrozumieją o co chodzi.

Dla mnie ludzie, którzy zjawią się w niedzielę na SS to najzwyklejsi frajerzy, tak to trzeba nazwać.

..DRAGON.. 05.08.2010 22:13

Brak umiejętności można wybaczyć,zapomnieć, przemilczeć! Braku chęci,walki ambicji NIGDY!!! Chyba można śmiało powiedzeć PAWEŁEK wróć?!!!

MatMario 05.08.2010 22:16

3 dni temu napisałem tak:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 950392)
Szanse oceniam na mniejsze niż miało PAO w meczu rewanżowym z nami, a cudu potrzebujemy podobnego do tego z Saragossa.

Może to defetyzm, a może doświadczenie życiowe. Nie wiem.

Pogoda tam na miejscu to będzie koszmar. Żeby oni nie usneli biegając to radzę wlać w siebie kilka litrów Redbulla.

W pucharach czy nawet w lidze nie przypominam sobie kiedy Wisła podniosła takie wyzwanie. Ostatni taki mecz to chyba o grupę LE w grecji i strzał Nikoli. Lata świetlne.

Cudu nie było. Tak niezgraną obronę na takim strzeblu rozgrywek to zanotowałem ostatnio rok temu w Sosnowcu.

To jest dramat. Organizacyjnie to Wisła Kraków ma 3 miesiące. Niekompetencja w naszym klubie to materiał na grubą ksiązkę. Rok pracy klubu oparty na 3 osobach teraz daje efekty.

Przyjdzie trener i na czym on wytrenuje te nasz gwiazdy? Gdzie jest boisko treningowe? Mam nadzieję że Basałaj ruszy z tematem jak o tym mówił.

Boisko jest wypadkową wielu czynników, które zaniedywane w Wiśle były od 2005 roku jak nie wcześniej. Z klubu profesjonalnego, jako tako zarządzanego zmieniliśmy się w parodię na peryferiach piłkarskiej europy.

Tu trzeba pracy u podstaw jak kolwiek komicznei to brzmi. Zmiany myślenia i podejścia.

Rozjechała nas drużyna która opracowała jeden schemat. Daj i idź na pełnym gazie. Jeden schemat i całą polską ligę można rozjeżdżać.

palikot 05.08.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ..DRAGON.. (Post 953618)
Brak umiejętności można wybaczyć,zapomnieć, przemilczeć! Braku chęci,walki ambicji NIGDY!!!

Masz racje, ale niestety, zabrakło umiejetności... a meczu na SS nie odpuszczamy, bo chodzimy dla Wisły, nie wazne jakiej jakosci pilkarze w niej grają...

tofik 05.08.2010 22:17

Marszałek ma rację im dłużej kibice będą potulnie kupowac bileciki i dopingować w każdym meczu te zgraje kaleków, tym gorzej dla klubu. Cupiała da się zmobilizować tylko w jeden sposób. Dając mu po kieszeni.
A jak nie chce się ogarnąć niech da oficjalny komunikat, że szuka kupca na Wisłę. Powinno być również jawne dla kibiców, kto się zgłosił:)

krzywy 05.08.2010 22:19

ale jesteśmy słabi ja piernicze, środek obrony dno Pi Bro. gra jakby miał ofertę za granicy i klub nie chciał go puścić, Sobol..... trzeba ogrywać Wilka, Żuraw powinien odejść razem z Heniem, Pajlic kompromitacja zarządu, Mały chce ale mu nie wychodzi i jeszcze długo mu nie wyjdzie a potem wcale. Bogusiowi powinni znaleść jakąś inną pracę w klubie Diaz na szczęście odejdzie po tym sezonie. Cikos chłopiec radarowiec... masakra

kha1 05.08.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 953608)
przed nami mecz z Arką, który trzeba wygrać i to wysoko. Teraz naszym głównym celem jest Mistrzostwo Polski.

I to jest właśnie najsmutniejsze myślenie Polaka. "Odpadliśmy z pucharów? Aj to nic, zagramy sobie w Ekstraklasie". Aż krew mnie zalewa gdy czytam takie posty. Jeśli ktokolwiek z nas uważa, że Wisła może się zrewanżować teraz w lidze to drwi z nas wszystkich, śmieje się w otwarte oczy! Klub któremu kibicujemy wiele lat (a niektórzy pół swojego życia!) przegrywa w hańbiący sposób i odpada kolejny raz z pucharów! Pokazuje brak ambicji, złą myśl szkoleniową, zero chęci i umiejętności, a mimo wszystko otrzymuje ogromne pieniądze i ba! Domaga się jeszcze większych!

Kasperczak jest tu winny, zagraniczny szkoleniowiec kopnął by każdego w dupę i powiedział "grasz albo lądujesz w ME". Gdybyśmy jednak całość zrzucili tylko na niego bylibyśmy niesprawiedliwi. Ci "grajkowie" którzy są PSEUDO piłkarzami mają nas tak głęboko w dupie, że nie mam zamiaru iść na żaden najbliższy mecz w ramach protestu. Mówcie co chcecie, krytykujcie mnie, dodajcie, że nie pomogę tym nikomu - ale kolejny raz z rzędu nie będę z siebie robił błazna tylko dlatego, że coś kocham. Nie, i koniec.

Wygrajcie sobie polską ligę. Ona w ciągu ostatnich tygodni udowodniła jak dużo jest warta. Gratulację, że macie tak małe ambicje i tak bardzo mijacie się z prawdziwym znaczeniem słowa "piłkarz".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl