![]() |
Pomyślałem o Mili, ale nie uważam go za takiego piłkarza.
|
Serio?
Kariery na zachodzie nie zrobił - to fakt. Ale moim zdaniem odkąd wrócił do Polski gra na dobrym poziomie. "Wyróżniający się zawodnik" po mojemu jak najbardziej do niego pasuje. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Nie dostał Tarasiewicz Grosickiego, Frankowskiego itp, to nikt nie wymaga by walczył o mistrzostwo. Jeśli jednak siedzi z tymi samymi kopaczami kilka lat, bez zbędnej presji, bez międzysezonowych rewolucji to można od niego wymagać ciut więcej.
Zwłaszcza, że ci sami niemal zawodnicy plasowali się w środku tabeli, urywali często punkty liderom. Więc się da, tam jest parę ciekawych nazwisk, choćby Mila, choćby Diaz. |
Oj Uran zabolala riposta :) A co jesl iw kazdym meczu bedzie strzelal?
Cytat:
Nie odpisuj, masz weekend, przemyslenia zachowaj dla siebie:) Pozdro |
Jutro zapowiada sie fajne widowisko :D
Kucharz vs Pyry :D - Fajnie ktos to u nas okreslil dzisiaj ;) |
Cytat:
|
Cytat:
A odnośnie samego Kucharczyka... no jest to jakieś objawienie na tle mizernej reszty i w nim Legia chyba pokłada największe nadzieje przed jutrzejszym meczem |
a to o Kucharczyka chodzi?
a myślałem, że o gabaryty Skorży |
Cytat:
Dzielny wódz Skorżiks wraz odważnym galem Janasiksem i jego druchem Magieriksem przy pomocy magicznego wsparcia ze strony druida Terziottiksa dzielnie dają opór najeźdzcy (nadziei na poprawę), przyprawiając przy tym o ból głowy niedobrych Rzymian. Czyli nas :D |
ale głupi ci rzymianie
|
Cytat:
Powiedz jeszcze, skoro poruszyłeś temat, co dawało to "cofanie" się Brożka po piłkę? Bo ja mam właśnie wrażenie, że od kiedy w Wiśle zabrakło jakiekolwiek jakości w linii pomocy, i przestały do Pawła dochodzić zagrania w okolice pola karnego (poza oczywiście dzidami Skorży które go mogły tylko frustrować), właśnie dlatego zaczął się "cofać" i rozegrał najgorszy sezon w swojej karierze, w którym liczono mu minuty bez gola. Bo Paweł z dystansu nie uderzy, nie szarpnie też jak Błaszczu czy chociażby Paulista. Nie ta technika, nie to panowanie nad piłką. Paweł Brożek jest jedynym prawdziwym napastnikiem w naszej kadrze, jest nam potrzebny, co więcej, w sytuacji gdy zaczniemy lepiej operować piłką dzięki Riosowi, Boukhariemu, Żurawiowi czy Małemu będzie on bramki strzelał, bo to typ żyjący z podań, a będzie jedynym wysuniętym piłkarzem. Jednakże nie rozumiem bezkrytycznego podejścia do Pawła które prezentuje 90% kibiców Wisły, gdyż wymaga się od niego właśnie tylko strzelania goli, a ja bym chciał żeby jeszcze czasem podjął ryzyko i brał na siebie ciężar gry w ofensywie i kreowania akcji dryblingiem. O ile dobrze widzę krytykujesz Rudnevsa że na razie tylko strzela bramki i nie daje tyle co Lewandowski, i zażarcie dyskutujesz z poznaniakiem.. Widzisz drzazgę w oku Lecha, a belki we własnym nie? Cytat:
|
Cytat:
A tego piłkarza, bardzo słabego kojarzysz super trenerze? Strzela bramki w zasadzie tylko z pola karnego, co więcej po dobrym podaniu, bo w tymże polu karnym już mianąć rywala za bardzo nie potrafi, jedynie czasem wyprzedzić ( A minąć nie jest tożsame z wyprzedzić?) E: a co do nowego Czarka Kucharskiego w Legii. W końcu pokazał chłopak jak się gra gwiazdom, jestem ciekaw do kiedy będzie czerpał przyjemność z gry w piłkę i do kiedy będzie miał na nią ochotę jako gra w piłke, a nie jako sposób pozyskiwania pieniedzy. E2 : 0-22 : NIE. |
Czyli Twoim zdaniem Brożek nie jest słabym piłkarzem?
|
Brozek owszem nie jest slabym pilkarzem, ale nie wiemy tez czy jest bardzo dobrym pilkarzem. Nie wyjechal na zachod i nie pokazal sie dluzej na tle znacznie lepszych zawodnikow, niz ci, przeciwko ktorym gra w naszej buraczanej lidze.
Trzeba tez panowie pamietac o czyms o czym kazdy malo rozgarniety kibic pilki noznej ma jako takie pojecie: Typ napastnika. |
Cytat:
|
ale ja nigdy nie pisałem, ze Brozek jest bardzo dobrym europejskim piłkarzem. Dla mnie jest wyróżniającym się piłkarzem polskiej ekstraklasy.
Wiadomo, jesteśmy dośc słabi w Europie, więc w skali Europejskiej jest dość średni, ale troche meczy w kadrze rozegrał, był na MŚ, został 2x królem strzelców naszej ligi. A że ktoś ocenia go przez pryzmat tego jak strzela gole? Rozumiem jakby oceniał bramkarza, ale napastnika rozlicza się tylko z jednej rzeczy, tylko z jednej ; Liczy się to co w sieci. Rudnevsa uważam za bardzo dobrego napastnika,Servasa uważam za dośc dobrego, a to gdzie pomiędzy nimi czy przed nimi jest Brożek, jest zależne od jego formy. Łatwo jest pisać teraz, że jest słaby bo...ostatnie pół roku miał najgorsze w karierze. Ale ostatnio widac u niego progres, niestety kontuzja w meczu z Bełchatowem zrobiła swoje i od tamtego meczu to nie był ten sam zawodnik. Kto miał kontuzje, do tego leczoną zachowawczo wie jak to wpływa na psychike człowieka. jedyne co mnie wk**wia to to, ze naogląda sie jeden z drugim Barcelony i potem będzie pisał ze nasi nie kiwaja, nie grają z klepki, napastnicy sami nie mijaja 20 chłopa i nie strzelają bramki. Gramy tym co mamy, maluchem kubica ni chuja by nie był w pierwszej 10 F1. Cytat:
Ten sam Arboleda, bohater meczu z Juventusem, to taka ....eczka, ciotusia dziewczynka słaba ahh no tak. Przypomnij mi kolego, która była Legia której ten sam słaby piłkarz o którym mówisz, strzelił na ŁAZIENKOWSKIEJ 3 bramki? Jak słaby to musiał być przeciwnik, jak słabi są Ci zawodnicy. Może oni w ogóle nie są piłkarzami, może to kibice. Ale z pewnością nie można mówić że to drużyna, skoro bardzo słaby zawodnik jest graczem meczu i strzela hat-tricka. kreseq jako jedyny relanie patrzy na to co mamy... witek - sc Leffe 21 meczy 13 bramek Hellas Verona 36 - 13 Piacenza 37 - 15 Atalanta 34- 25 ---> Wtedy Pippo Kake, to widział jedynie w WC Czyli Paweł Brożek potrafi wyprzedzić/minąć przeciwnika czy nie? Aaa...no i najważniejsze odnośnie tych dwóch słabych napastników ( Bo przecież Inzaghiemu, to podawali jak stał już na linii brakowej by dostawić nogę, nikt go nie widział bo miał pelerynę dającą niewidzialność tak?) |
Cytat:
Oczywiście że musimy pamiętać o czymś takim jak typ napastnika, ale w Polskiej drużynie długo nie będzie wirtuozów w drugiej linii, więc wychodzi pytanie o sens gry na takiego napastnika. W lidze jeszcze ujdzie. Ale w europie już nie będzie przebacz, bo przy mizerii ofensywnej nie będzie piłek aby taki napastnik je wykańczał. Koniec Off-topu, ja sobie zdaję że nie cofnę kijem Wisły i mam kontrowersyjne poglądy dla większości kolegów po szalu. Niech Brożek po prostu gra ku chwale Wisły jak najlepiej umie. Cytat:
Dokładnie takie podejście jest przyczyną Karabachu, Levadii, Vetry, zwycięskich remisów z Maltańską drużyną. |
Cytat:
Mucha się nie łapie do pierwszego składu przeciętniaka ligi angielskiej, Choto nikt nie chce, Arboledy pewnie też nie. Cytat:
Legia na ten moment spadła by ze wszystkich poważniejszych lig w Europie i to z hukiem. Tamta Legia z 0-3 również. |
panowiej dwaj, po co w ogóle oglądacie tą beznadziejną ligę, bo nie moge zrozumieć?
A to czy 3-3 to był wypadek to się okaże, po następnych meczach. Mimo nienawiści do wronieckiej stonki, grali nieźle. Teraz się okaże ile są warci. A Levadie, Karabachy czyli tylko porażki Wisły. - gdyby mecze rozegrane były we wrześniu, nie odpadlibyśmy. Nasza liga rusza za późno dlatego mamy takie kurewskie problemy z przejściem pierwszej rudny. Jakby pierwszym wydarzeniem był np. PP to połowa ekstraklasy zaliczyła by wtopy. TO RAZ> a Dwa - że przeciwko silniejszemu przeciwnikowi jakbym był Lech nasi sie mobilizuja, a takie Karabachy i Levadię, to nie sąsze by mobilizowały, raczej przeciwnie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Brożek w skali europy jest słaby i między innymi przez niego zaliczamy kompromitację co roku w pucharach. Bo jakby był lepszy to sam by wygrał z Karabachem czy Levadią. A tak wpisuje się w schemat piłkarza polskiej ligi. Kocham ta ligę i jej nienawidzę - na to jest skazany kibic skopanej w Polsce Cytat:
A co do Super Pippo, to niestety ale on swoją umiejętność wpychania piłki do bramki czymkolwiek opanował w lepszym stopniu niż Paweł. Pomijając procent sytuacji które wykorzystywał w stosunku do takich jakie miał. Co więcej, wszyscy we Włoszech zdawali sobie sprawę, jaki to typ piłkarza. Każdy mówił jaki jest słaby, ale każdy również wiedział, że jest zabójczy. Komentatorzy i kibice wiedzieli, że on po prostu tak gra, nie kreuje, strzela. Ganimy za to samo Rudnevsa, a bronimy Brożka i Inzaghiego? Jak otwarcie wszyscy powiedzą - Brożek ma tylko dokładać noge i głowę, od czego zresztą ta dyskusja sie zaczęła - przestanę go krytykować, bo wtedy będzie znaczyło, że za kreowanie gry ma się wziąć kto inny. Będę go co najwyżej krytykował za nieskuteczność. Ale z tego co się orientuję, to Paweł jest postrzegany jako gwiazda Wisły i jej najlepszy piłkarz - więc mam prawo wymagac więcej od niego |
skoro sami piszecie, ze nasi rodzimi gracze sa prze słabi na skale Europy, to po co w ogóle mówi w kontekstach Europy o zawodnikach którzy w Europie nie pokopią?
0-22 odnośnie słabiaków, za jakich masz Arbolede, Brożka i innych : Cytat:
nie rozumiem tylko jednego - miesiąc temu piszesz jacy to zajebiści sa zawodnicy nowi, a teraz że Legia spadłaby z kazdej ligi i jest prze słaba. Ja rozumiem ze miesiac temu wierzyłes w swoj klub, oczywiscie jak kadzy kibic, a teraz przegrali pare meczy i juz teraz są be ? E: beZ spiny, ale cieszmy się z tego co mamy,bo w końcu możemy nie mieć nic |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
P.S. Jestem kibicem Legii, nie kibicem piłkarzy Legii. A zwłaszcza nie kibicem piłkarzy Legii przez których od 2006 roku praktycznie co i rusz muszę się wstydzić. |
Cytat:
Zresztą - nie chodziło mi o dokładnie o Słowację, a o fakt - że piłka się rozwija na Białorusi, Słowacji, w Azerbejdżanie czy na Malcie - tylko nie u nas. |
Cytat:
|
Komisja Ligi ukarała trenerów Lecha i Lechii oraz Seweryna Gancarczyka
Cytat:
|
Coś na temat stadionu Arki: http://www.weszlo.com/news/5614
Naprawdę... Nasz stadion ma wady i nie wiadomo kiedy pewne kwestie tak na 100% będą rozwiązane, ale to... To jest coś jak rodem z PRLu :rotfl: Od dziś na 99,9% nie będę narzekała na nasz dom! Jeśli nie pasuje kompletnie do tego tematu, to proszę o przeniesienie postu do odpowiedniego ;) |
Zawieszenie Zielińskiego tuż przed meczem z Legią przypomina casus Boguskiego. Warto przypomnieć, że Rafał został wtedy ukarany za próbę kopnięcia rywala.
|
"Zadziwiajace", że coś cicho o Vrodljaku, który za celowe nadepnięcie ręki piłkarza Ruchu powienien pauzować przynajmniej 2 kolejki. Pokazywano to nawet w canal +, ale i to widać za mało jak na ukaranie grajka Legii.
|
Nie ma takiego piłkarza. Zapodaj link do programu w którym podawano.
Cytat:
Dawno Was spiskowców nie było :) Myślałem, że 14 miejsce Legii Was uśpiło, ale jesteście niezawodni :) |
To już nawet nie chodzi o sam fakt ukarania tego piłkarz,a czy tamtego trenera ale o wybiórczość i czas tych decyzji. Trenerzy obrażają sędziów chyba w co drugim meczu, a piłkarze brutalnie i celowo faulują (lub celowo próbują faulować :)) chyba w każdym spotkaniu.
To, że Legia jest na 14. miejscu nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Zresztą do tego klubu nic nie mam, a do stosownej komisji, która podejmuje , jak widać, niezbyt sprawiedliwe decyzje. Może lepiej byłoby, żeby zasiadali w niej przedstawiciele pochodzący z różnych regionów kraju, tak żeby sympatie klubowe były bardziej zróżnicowane, bo trudno o pełny obiektywizm i sprawiedliwość w tym środowisku. To jest oczywiście tylko jeden z wielu zarzutów do PZPN-owskich struktur mających wpływ na ligę. Można się np. przyczepić do sposobu przyznawania licencji, ale o tym już było dużo mówione np. przy okazji spuszczenia do I (drugiej) ligi ŁKS-u... |
Za czerwoną kartkę z urzędu jest mecz zawieszenia więc nie wiem o co płacz.
|
Cytat:
Cytat:
|
@0 22
tak z historii.. żeby nie było że "wybiórczo" i bez przykładów wasz normalny trenejro ;) Cytat:
|
Znam obie sprawy. Zawieszenie miał również Tarasiewicz raz.
Zupełnie nie bierzesz pod uwagę, że to była recydywa. O ile mnie pamięć nie myli po pierwszym wyskoku nie dostał meczu odsiatki, dopiero za bezczelne wrzuty dzień po pierwszej karze ją dostał.. |
Ależ biorę. Tylko jak już to powinien być ukarany po meczu z Jagiellonią (może nawet w zawieszeniu na pół roku). Wiadome byłoby wtedy to że następny występek jest karany.
a tak a propos Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Piotr Jakubicz Jan Roliński Krzysztof Gacek Filip Jańczuk Bartosz Urbańczyk Wojciech Korpetta - Sekretarz Komisji Ligi |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl