Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Pan Jotka 25.11.2009 19:51

Prowadzi juz 2-0 :D

Krissu 25.11.2009 19:54

:shock:

Dlaczego ten mecz jest dziś?

Cholera - byłem przekonany, że grają w weekend...

Peroslaw88 25.11.2009 20:06

1:2 Wachowicz 70 minuta

Konrad. 25.11.2009 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 821743)
:shock:

Dlaczego ten mecz jest dziś?

Cholera - byłem przekonany, że grają w weekend...

Arka od poniedziałku będzie mieć przebudowywany stadion, pzpn im poszedł na rękę i zmienił datę ostatniego meczu u siebie...

A na wiosnę będą grać na stadionie Rugbystów...

KuLwIk 25.11.2009 20:30

No i koniec meczu.

Brawa dla Lechii! :)

Wojtas 26.11.2009 00:22

Lechia nawet pare ciekawych akcji skonstruowala i zasluzenie prowadzila 2;0

potem wszedl jezdziec bez glowy Wachowicz ,strzelil bramke i Lechia niewiedziec czmeu sie pogubila.

Miala wygrany mecz a w koncowce mogla to roztrwoonic...

Ale brawa dla naszych Braci :)

Lechia Gdansk-prawdziwi WLADCY PÓLNOCY :)

QBAS 26.11.2009 00:45

Brawo Panowie! Meczu nie wiedziałem, ale w derbach najważniejszy jest wynik...

Wizard 26.11.2009 08:55

Gdyby Wisla zagrala z takim zaangazowaniem z Cracovia, jak Lechia wczoraj z Arka, to wynik bylby calkowicie inny w niedzielnych derbach! Brawo pilkarze! Feta po meczu na T29 - zapamietana na cale zycie, dla takich chwil warto zyc! :D

PS. Sorry za brak polskich znakow.

Kamson 26.11.2009 09:27

Lechijka nas pomściła :)
BKS!

St@chu 26.11.2009 09:44

Urban bo Urban, ale warto posłuchać... Mądrze gada niestety...

W końcu ktoś mówi otwartym tekstem o tym, o czym od dawna wiadomo...

http://www.sport.pl/video/12,98305,7...ujemy_sie.html

szczebrzeszcz 26.11.2009 10:06

Urban dobrze gada

a o tym życiu historią to odniosłem wrażenie że odnosi się do Piechniczka:lol:

poza tym tu na forum jest dużo osób które z zawodnika po ledwie dobrym sezonie bądź pół roku robią gwiazdę, lub kopacza ponad przeciętnego
tacy właśnie trafiali do Wisły czy Legii

AYALA 26.11.2009 10:17

Ameryki Urban nie odkrył tylko że jego drużyna też wielkiej piłki nie gra na tle naszej słabej ligi.

szczebrzeszcz 26.11.2009 10:23

tylko widzisz ktoś w końcu z tego polskiego bagienka, mówi wprost jak jest...
poza tym czy o wyróżnia Legię pod tym względem, o piłkarzach całej ligi mówi

a taki Piechniczek zaraz Ci powie ile to on dla młodzieży nie robią... :|

skttrbrain 26.11.2009 11:24

Gorzka prawda niestety. I obawiam się, że w czasach względnej młodości mojego pokolenia - pokolenia dwudziestoparolatków, możemy sobie pomarzyć o jakiejś fajnej polskiej drużynie klubowej, która cokolwiek osiągnie. Trzeba się niestety będzie przyzwyczaić do radości z drobiazgów, jak np gra Lecha w zeszłym sezonie. Pół roku minęło, a z tej gry nie pozostało już nic. Incydentalny wyskok. Bardzo szkoda tego, co nie stało się z polską piłką przez ostatnie dwadzieścia lat. Zostaliśmy w schyłkowej komunie, mimo że jako 40-milionowy naród powinniśmy mieć znakomite piłkarskie perspektywy, niezłą ligę i przyzwoite wyniki w pucharach, przeplatane jakimś tam sukcesikiem od czasu do czasu. Ale niestety jesteśmy w dupie i nawet nie próbujemy z niej wyjść.

martin_6 26.11.2009 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 821929)
Gorzka prawda niestety. I obawiam się, że w czasach względnej młodości mojego pokolenia - pokolenia dwudziestoparolatków, możemy sobie pomarzyć o jakiejś fajnej polskiej drużynie klubowej, która cokolwiek osiągnie. Trzeba się niestety będzie przyzwyczaić do radości z drobiazgów, jak np gra Lecha w zeszłym sezonie. Pół roku minęło, a z tej gry nie pozostało już nic. Incydentalny wyskok.

I było Smudę wywalać? :>

Akurat przed piłką ligową jakieś perspektywy widzę. Kluby będą się robiły coraz bogatsze dzięki nowym stadionom, to zaczną ściągać coraz lepszych piłkarzy z zagranicy. Natomiast dla kadry w najbliższym czasu ratunku nie widzę...

sergio 26.11.2009 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 822044)

Akurat przed piłką ligową jakieś perspektywy widzę. Kluby będą się robiły coraz bogatsze dzięki nowym stadionom, to zaczną ściągać coraz lepszych piłkarzy z zagranicy. Natomiast dla kadry w najbliższym czasu ratunku nie widzę...

A myslisz że coraz lepsi piłkarze zagraniczni będą przyjeżdzać do kraju gdzie reprezentacja
jest na poziomie Albani Estonii i Bóg wie kogo jeszcze!

Żaden klasowy piłkarz nie będzie grał w lidze gdzie tylko może stracić na swojej wartości?
Mogę się założyć że jeśli by ponownie zapytać Kirma czy Irsaka czy chcieliby grać w naszej
lidze bez zająknięcia by odmówili!

pan Dudi 26.11.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 822044)

ale co z tego, że będzie coraz więcej pieniędzy? PZPN też ma dużo pieniędzy i nic się od lat nie zmienia! Tu się ludzie muszą zmienić, a nie ilość zer na kontach klubów!

martin_6 26.11.2009 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 822048)
A myslisz że coraz lepsi piłkarze zagraniczni będą przyjeżdzać do kraju gdzie reprezentacja
jest na poziomie Albani Estonii i Bóg wie kogo jeszcze!

Żaden klasowy piłkarz nie będzie grał w lidze gdzie tylko może stracić na swojej wartości?
Mogę się założyć że jeśli by ponownie zapytać Kirma czy Irsaka czy chcieliby grać w naszej
lidze bez zająknięcia by odmówili!

Dla większości piłkarzy ważna jest tylko kasa. Taki Żurawski mógł powalczyć o LM z Wisłą, a zdecydował się pójść do nawet nie mistrza Cypru, bo tam dostał 2x więcej kasy. Jak pojawią się poważne pieniądze, to będą i sensowni gracze z zagranicy.

Panie Dudi - myślę że w niektórych klubach znajdą się rozsądni ludzie z pomysłem, jak napływające pieniądze dobrze zainwestować. Całe szczęście tutaj nawet PZPN nie jest w stanie zaszkodzić.

sergio 26.11.2009 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 822058)
Dla większości piłkarzy ważna jest tylko kasa. Taki Żurawski mógł powalczyć o LM z Wisłą, a zdecydował się pójść do nawet nie mistrza Cypru, bo tam dostał 2x więcej kasy. Jak pojawią się poważne pieniądze, to będą i sensowni gracze z zagranicy.

Mógł powalczyć ale pewnie wiedział że nic z tego nie będzie.A mistrz czy w-ce mistrz Cypru
bije Nas na łeb i szyje i wystepuje regularnie w europejskich pucharach!

Obecnie liga cypryjska jest zdecydowanie lepsza ligą do podnoszenia umiejętności i daje
większe mozliwości w wypromowaniu się na arenie europejskiej tak więc wybór Żurawia
mnie wcale nie dziwi!

Lemoniadowy Joe 26.11.2009 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 822049)
ale co z tego, że będzie coraz więcej pieniędzy? PZPN też ma dużo pieniędzy i nic się od lat nie zmienia! Tu się ludzie muszą zmienić, a nie ilość zer na kontach klubów!

ludzie to podstawa można mieć 400 tys euro i dać na jednego przecietnego a można za to mieć 3 Jasiów Paulistów :)

można mieć Kazimierskiego i mówić że dobry bramkarz kosztuje miliony i nas nie stać a można mieć Dowhania i sprzedawac co jakiś czas bramkarzy za miliony

odpowiedni ludzie to podstawa sukcesu

Pan Jotka 26.11.2009 17:40

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,72...super_VIP.html
Buuuuuu...Buuuuuuu.... Musiałem siedzieć z kibicami Wisełki... Buuuuuu buuu... Zawsze im coś NIE PASUje ;)

Arked 26.11.2009 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 822049)

Ilość zer na kontach klubów zdecydowanie musi się zmienić. Nasze kluby są biedne aż żal patrzeć. To jest podstawowa przyczyna miernoty naszej ligi. Klubów nie stać nie tylko na dobrych piłkarzy ale także na rozbudowę bazy treningowej i szkolenie młodzieży. Jasne, że potrzeba też odpowiednich ludzi ale przy obecnym ubóstwie naszych klubów (i mówię tu o wszystkich bez wyjątku) wiele nie da się zrobić.

Wojtas 26.11.2009 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 822095)
Buuuuuu...Buuuuuuu.... Musiałem siedzieć z kibicami Wisełki... Buuuuuu buuu... Zawsze im coś NIE PASUje ;)

hahahaha

no jacy to oni bidni ,ze dostali tyle biletow ile diostali

no oni zawsze są ci bardziej pokrzywdzeni przez los ...

Petepe 27.11.2009 19:40

mogę prosić o zdjęcie drużynowe z sezonu 09/10?

Gordian 27.11.2009 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 822095)

Kor*** im to już się w dupach kompletnie pojeb*****. Wybaczcie wulgaryzmy, ale podnosi mi ciśnienie takie biadolenie. Wszystko zgodnie z przepisami, tak jak to Wisła robi od lat, a im znów coś nie pasuję. Wstyd Cracovia! Wstyd!

MichauSzczu 27.11.2009 20:27

Doping na Zaglębiu jakby ze 100 tys ludzi spiewalo ;D

EDIT:Swoją drogą Buric jest niesamowity, tak samo jak Traore :)

masterlag 27.11.2009 20:56

Fajnie się ogląda ten meczyk (Zagłębie-Lech), bo ostatnio dobre spotkanie naszej Eklasy to chyba był.. Nasz mecz z Lechem (we Wronkach). W statystykach jak patrzę teraz, to Lech w sumie zasłużenie prowadzi, ku naszemu niezadowoleniu ;P
A co do kibiców- dlaczego słychać dwie grupy? o.O Jak my jedziemy do Gdańska to jest jeden doping, a tu... dwa! Mecz przyjaźni toż to czy nie? o.O

Edit: no pewni, że pokrzywdzeni.. Na umyśle najbardziej... :| (sorry, ale tego "słodkiego pierdzenia" się nie da wytrzymać, czy też przejść obok)

Edit2: A to przepraszam bardzo. Gdzieś mi to umkło ;)
Zagłębie gol! Zagłębie gol! :D Żeby chociaż remis x)

Konrad. 27.11.2009 20:59

Zagłębie zerwało zgodę z Lechem.

(tzn, nie wiem kto zerwał ale zgody już nie ma, choć kosy też nie...)

Charlie 27.11.2009 21:00

Przecież Lech nie ma już zgody z Zagłębiem. A co do meczu to obie drużyny grają fajnie, licze, że Zagłębie uciuła przynajmniej remis, bo swoje sytuacje mieli. Jeśli jednak za 2 tygodnie nasi zagrają przeciwko Zagłębiu tak jak w dwóch ostatnich meczach to przewiduje kolejną klęskę...

!!IRIVER!! 27.11.2009 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 822627)
Fajnie się ogląda ten meczyk (Zagłębie-Lech), bo ostatnio dobre spotkanie naszej Eklasy to chyba był.. Nasz mecz z Lechem (we Wronkach).

A Polonia Bytom - Ruch?
A Ruch - Jagiellonia?
A Lech - Ruch?
A Korona - Zagłębie?

Oba ostatnie z poprzedniej kolejki.

Coś mało meczów oglądasz. :P

Dla mnie też ten poziom mógłby być wyższy, ale bez przesady ;)

masterlag 27.11.2009 21:29

*!!IRIVER!!*- przepraszam. Zapomniałam o meczu Ruch-Jaga. Tyle! Dla twojej info widziałam wszystkie wymienione.
Btw. Jakby ktoś wiedział cos o zerwaniu zgody Zagłębia z Lechem to napiszcie (choćby na priv) ;).

EDIT: Za dużo angielskiej i hiszpańskiej mi się rzuca pewnie x) noi ostatnie mecze OM (z Lyonem i z PSG)
EDIT1: Jak dla mnie to teraz nawet czerwona z miejsca. Wylecial z karatem i jeszcze go kopnął jak nic. I to zagranie bez piłki... No ale- i tak i tak wyleciał ;)

!!IRIVER!! 27.11.2009 21:33

No i w "Derbach Polonii" bramkę zdobyła ta stołeczna, a jej autorem Trałka.

masterlag - nie szkodzi :D wybredna jesteś

wislacki 27.11.2009 21:53

Za ten faul na Stasiaku Peszko nie powinien już w tej rundzie wyjść na boisko...

Ale są równi i równiejsi, rzecz jasna

Peroslaw88 27.11.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 822655)
Za ten faul na Stasiaku Peszko nie powinien już w tej rundzie wyjść na boisko...

Ale są równi i równiejsi, rzecz jasna

wejście karate na całego:D

kadziolek1906 27.11.2009 22:04

Amica z nową przyśpiewką ???
Wpada w ucho

Mario Nh 27.11.2009 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kadziolek1906 (Post 822660)
Amica z nową przyśpiewką ???
Wpada w ucho

"U nas w mieście na Reymonta..."

Aż się chcę oglądać mecze rozgrywane w Kielcach i Lubinie. Niezły ten Traore.

tlnt 27.11.2009 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 822629)
Zagłębie zerwało zgodę z Lechem.

(tzn, nie wiem kto zerwał ale zgody już nie ma, choć kosy też nie...)

A miałem wrażenie że śpiewali "Lech z Zagłębiem"... Pewnie z przyzwyczajenia albo to ja dziwne głosy słyszę

Konrad. 27.11.2009 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tlnt (Post 822664)
A miałem wrażenie że śpiewali "Lech z Zagłębiem"... Pewnie z przyzwyczajenia albo to ja dziwne głosy słyszę

Meczu nie oglądałem, ale u nas też przyśpiewki o Jagielloni pojawiały się po zerwaniu zgody...

Info pewne: http://ocb03.pl/news.php?readmore=369

Cytat:

W piątek o 20:00 gramy pierwszy mecz z Lechem Poznań. Pierwszy od kiedy została zerwana zgoda pomiędzy ekipami. Jak zapowiada się ten mecz? Bez cienia wątpienia bardzo dobrze kibicowsko.

Wojtas 28.11.2009 00:22

Mecz ogladalem z tym ze nie caly,ale mimo ze Amiki bylo chyba wieicej niz dostalii by normalnie goscie ,to zgody miedzy ekipami juz nie ma...taki uklon ze strony Zaglebia

A z Lubina wyroznial sie ten Traore ,dobrze umie zastawic sie ,ma mocny strzal,kogos takiego szukamy

MatMario 28.11.2009 01:25

Jak pięknie sędzi Gil przypilnował wyniku, ah taki arbitrów nam potrzeba!
Peszko robi jaskółki tak ok 80 minuty w okolicach swego pola karnego Gil zagwizdał, tak samo popychają zawodnika Zagłebia 2 min później faulu brak, jak poszła ta kontra co Lewadnowski strzela w słupek tak samo, jak by tak Zagłebie odebrało to by gwizdał na 100%. Peszko dosatał te kartki bo jest mega idiotą, za to wejście to czerwień z miejsca powinna być.

I totalnie nie rozumiem ogólnego rozbawinia komentatora z c+ chyba smokowski to był na końcu meczu, jak Gil gwizdnął faul na bramkarzu. Wcześniej też Mielcarski mu próbował powiedzieć że to nie do końca te interpretacje sędziego ale...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl