Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

gooro33 13.05.2011 16:47

Cytat:

,,Nie dal Polski kibolskiej przy Reymonta''
Pisze do redakcji w kwestii zachowania kibicow podczas ostatniego meczu Wisly z Lechem, bo chce zwrocic uwage , ze wydarzylo sie cos wyjatkowego. Jestem tzw. ,, normalnym'' kibicem , ktory chodzi na mecze od lat, ale nie siada na trybunie z tymi, ktorzy w srode urzadzili milczacy protest.(...)
Wszyscy sidzieli razem cicho do momentu, az przez tych na trybunie za bramka zostalo zaintonowane ,,Polska kibolska''. Wtedy pozostala czesc stadionu , zaintonowala ,,idzcie do domu, my nie powiemy nikomu'' i zaczela dopingowac Wislakow.
Moim zdaniem stalo sie cos waznego, bo po raz pierwszy przy Reymonta pokazalismy szalikowcom, ze nie popieramy ich negatywnych zachowan,a jedynie te, ktore sluza druzynie. Im sie wydaje, ze sa najwazniejsi na stadionie i tylko oni maja prawo do okreslenia sie mianem prawdziwych kibicow, bo w odpowiedzi na nasz doping skandowali,,Wisla to my'' a nas nazwali ,,frajerami'' i ,,piknikami''. A teraz na nowy stadion przychodzi o wiele wiecej osob ktore chca w spokoju obejrzec mecz i dopingowac Wiselke. I gdy trzeba potrafimy sie zjednoczyc, aby przeciwstawic sie tym, ktorzy bronia stadionowego kibolstwa.
Imie i Nazwisko Czytelnika do wiadomosci redakcji
cytat: Dziennik Polski
:rotfl:

To co sie dzieje to jakas paranoja... Przeklamanie rzeczywistosci... Ciekawe kto napisal ten list bo zapewne nie zrobil tego zaden prawdziwy kibic.
Ten list jest tak zabawny jak posty niektorych braci po szalu kotrzy sugeruja ze kibice z G to banda dzieciakow, ludzi bez wyksztalcenia i biedakow ktorych nie stac na bilet na E.... Dlatego nie wypowiadam sie za czesto na tym forum w ostatnim czasie bo i szkoda palcow na polemike z ludzmi ktorzy w ten sposob odbieraja rzeczywistosc...

Mam nadzieje ze na Derbach nie bedzie protestu. Po pierwsze protest nie wypali,po drugie doping nie wypali a nasze Derby to historia tej ligi i zasluguja na specjalne traktowanie, szczegolnie przez nas samych.

Pablo84 13.05.2011 16:48

Tak trochę na rozluznienie atmosfery.
Cytat:

"Ruch Zdzieszowice - Miedź Legnica
W związku z niemożnością udania się na mecz wyjazdowy z Ruchem Zdzieszowice, SKTM, korzystając z okazji, organizuje wyjazd autokarowy do kościoła św. Antoniego, który mieści się w Zdzieszowicach, przy ul. Pokoju 1.

Kościół ten został oryginalnie zbudowany w 1920 r, a następnie na jego miejsce powstał obecny kościół. Miało to miejsce w latach 1935-1937. Budynek ten jest zbudowany w stylu neo-gotyckim, z widocznymi inspiracjami sztuki monumentalnej okresu 20-lecia międzywojennego. jest on doskonałym reprezentantem sztuki sakralnej Opolszczyzny w ostatnich latach przed II Wojną Światową.

W trakcie zwiedzania przewidujemy możliwość indywidualnego pomodlenia się w intencji rządzących naszym krajem, aby ich decyzje już zawsze cechowała rozwaga i troska o dobro wspólne, a także czas wolny, w trakcie którego będzie można zwiedzić Zdzieszowice. Szczegółowy program wycieczki zostanie podany niebawem.

Zapisy na zwiedzanie Kościoła prowadzone są w Galerii Piastów, na stoisku z odżywkami i suplementami diety (I piętro, obok KFC). Koszt przejazdu autokarem to 25 zł. Wszystkich kibiców serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w naszej wyprawie. Mamy nadzieję, że wolni od trosk dnia codziennego razem z nami wybierzecie się w te podróż.

Snow 13.05.2011 17:03

Dla mnie ta oprawa jeśli by wyglądała tak jak jest to pisane tu i ówdzie
byłaby najlepszą oprawą jaka kiedykolwiek pokazała się na naszym stadionie.
Oczywiście wiele jeszcze zależy od wykonania. Mówię tutaj o samym genialnym pomyśle.

Drozd 13.05.2011 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1092183)
Stadion to nie miejsce na polityczne festiwale i walki o prawa obywatelskie tylko arena widowiska sportowego. .

Tak by było gdyby władza nie załatwiała swoich politycznych interesów kosztem kibiców. Co to za zasady że nie wolno wywieszać transparentów albo przedstawiać oprawy. Jak mi wyjaśnisz dlaczego transparent musi być związany z meczem to ja się zgodzę że stadion nie powinien być miejscem manifestacji stosunku do władzy. Na dzisiaj stadion to jedyne miejsce gdzie obywatele Polscy z różnych warstw mogą się ze sobą spotkać i wyrazić opinię. Kto się tej opinii boi aż tak bardzo ze woli zamykać stadiony i dlaczego?

ociec Ciemka 13.05.2011 17:07

“Polacy popierają Tuska. Są za zamykaniem stadionów”(DZIENNIK.PL 2011-05-07).

Donald Tusk nie musi się martwić o spadek popularności po wypowiedzeniu wojny kibicom. Ponad połowa respondentów (54 proc.) dobrze ocenia decyzje wojewodów o zamknięciu stadionów Legii Warszawa i Lecha Poznań - wynika z sondażu Homo Homini dla Polskiego Radia”.

westersyl 13.05.2011 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1092295)
Dla mnie ta oprawa jeśli by wyglądała tak jak jest to pisane tu i ówdzie
byłaby najlepszą oprawą jaka kiedykolwiek pokazała się na naszym stadionie.
Oczywiście wiele jeszcze zależy od wykonania. Mówię tutaj o samym genialnym pomyśle.

Już nie przesadzajmy, oprawa jest kontrowersyjna na tyle kontrowersyjna że z dużym prawdopodobieństwem Tusk zamknąłby stadion. Osobiscie nie jestem człowiekiem religijnym także mnie to nie uraża. Pomysł nie był zły jednak w świetle tego że kibice są teraz na tapecie mediów i Tuska, obrażanie się na włodarzy klubu jest mało sensowne.

Drozd 13.05.2011 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zybert77 (Post 1092194)
zaryzykuję twierdzenie, że ta oprawa nie będzie pokazana nigdy - bo nie ma się czym chwalić...

Następny :), dlaczego nie ma sie czym chwalić? Bo jest krzyż ?

Snow 13.05.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1092300)
Już nie przesadzajmy, oprawa jest kontrowersyjna na tyle kontrowersyjna że z dużym prawdopodobieństwem Tusk zamknąłby stadion. Osobiscie nie jestem człowiekiem religijnym także mnie to nie uraża. Pomysł nie był zły jednak w świetle tego że kibice są teraz na tapecie GW i Tuska, obrażanie się teraz na klub jest mało sensowne.

I bardzo dobrze, że byłaby kontrowersyjna. To właśnie jej największy plus - mówiono by o niej wszędzie.
A gdyby rudy zamknął za to stadion? To właśnie pokazałoby debilizm władzy.

c. 13.05.2011 17:15

Cytat:

Szanowni Państwo,

Zwracamy się w imieniu Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców - organizacji łączącej pracę kilkudziesięciu Stowarzyszeń Kibiców w całej Polsce. Wydana niedawno przez rząd pokazowa wojna, to wydarzenie w demokratycznym kraju niespotykane. Zwykli kibice stali się wrogiem publicznym numer jeden. Nie zważając na obowiązujące prawo oraz gwałtownie malejące wskaźniki naruszeń porządku na stadionach publikowane przez Policję postanowiono zniszczyć i rozbić ruch kibicowski w Polsce.

Stowarzyszenia Kibicowskie i nieformalne grupy współpracujące z OZSK podjęły decyzję o rozpoczęciu protestu do czasu zaprzestania narastających represji. Podczas nadchodzącej kolejki ligowej na większości polskich stadionów piłkarskich nie będzie prowadzony zorganizowany doping.

Przypominamy, że dzięki najwierniejszym fanom angażującym się w życie kibicowskie swojego klubu – szare trybuny polskich stadionów nabrały kolorytu. Często efektowne oprawy oraz choreografie to jedyny czynnik przyciągający widzów na zaniedbane stadiony i spotkania o wątpliwym poziomie piłkarskim. Stowarzyszenia Kibiców uczestniczą także w życiu lokalnych społeczności organizując na ich rzecz setki akcji rocznie.

Protestujemy przeciwko:

1) odpowiedzialności zbiorowej, która przybrała formę masowego zamykania stadionów i absurdalnego zakazu wyjazdów;
2) zatrzymaniom „w blasku kamer telewizyjnych i fleszy aparatów fotograficznych” przy użyciu Grup Realizacyjnych Policji (przeznaczonych do zatrzymywania szczególnie niebezpiecznych przestępców) osób odpowiedzialnych za oprawy meczowe, odpalenie pirotechniki czy prowadzenie dopingu;
3) wprowadzeniu zasady "zero tolerancji" skutkującej setkami mandatów w całej Polsce za drobne przewinienia popełniane przez kibiców, które na co dzień są niezauważane przez organy ścigania;
4) karaniu za picie alkoholu przed i po meczach w sytuacji gdy Rząd pracuje nad zmianą ustawy mającej dopuścić do sprzedaży piwa na stadionach;
5) wprowadzaniu cenzury na stadionach przez zakazanie prezentowania transparentów dotyczących aktualnej sytuacji społecznej;
6) zakazom stadionowym za okrzyki wynikające z atmosfery i klimatu meczu, które obecne są w życiu codziennym i publicznym;

Nasz protest będzie trwał dopóki instytucje publiczne będą wykorzystywane do prowadzenia wojny przeciwko obywatelom Rzeczpospolitej Polskiej.

Bardzo prosimy wszystkich kibiców o zrozumienie, gdyż walczymy o prawa nas wszystkich. Prosimy również o wsparcie naszej walki, inicjatyw oraz pomysłów. Nie pozwólmy, aby w ramach źle rozumianego interesu politycznego i medialnego niszczono naszą pasję.

Zaznaczamy, że działalność OZSK i środowisk kibicowskich nie jest i nigdy nie będzie w żaden sposób związana z jakąkolwiek partią czy ugrupowaniem politycznym.

Piłka nożna dla kibiców!
http://www.ozsk.pl/?p=831

flamengista 13.05.2011 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1092307)
I bardzo dobrze, że byłaby kontrowersyjna. To właśnie jej największy plus - mówiono by o niej wszędzie.

Co do rozgłosu medialnego to z pewnością masz rację. Bez dwóch zdań, tą oprawę komentowano by wszędzie.

Nie wziąłeś jednak pod uwagę jednej istotnej kwestii. Zauważ, że ta oprawa jeszcze bardziej skłóciłaby środowisko Wiślaków. Teraz jest kiepsko, moim zdaniem po tej oprawie byłoby tragicznie. Takie jest moje zdanie.

PS. co do władzy chyba nikt nie ma złudzeń i nie musimy mieć do tego zamkniętego stadionu, by się w tym przekonaniu utwierdzać:-D

PS2.
Cytat:

nie będzie prowadzony zorganizowany doping
No to sprawa jest chyba jasna. Zorganizowany doping - czyli taki, obejmujący oprawy i dyrygowany przez gniazdowego. Nie wyklucza to spontanicznego dopingu, prowadzonego przez zwykłych kibiców, zainteresowanych widowiskiem sportowym.

Ar222 13.05.2011 17:19

http://.............../news/show/677..._ustalenia__b_

:)

Drodzy Państwo,

Rozluźniamy poslady i wchodzimy na stronę SKWK :)

pirat.z.karaibow 13.05.2011 17:19

Cytat:

Czyli dla Ciebie bardziej wartościowe od obejrzenia meczu derbowego i świętowania mistrzostwa jest ujrzenie oprawy meczowej, tak?

Zazdroszczę hierarchii wartości.

Jery 13.05.2011 17:22

Brawo OZSK, brawo SKWK ;)! Tak być powinno!

tomek100 13.05.2011 17:24

Bardzo mądre i dobre oświadczenie. Brawo SKWK!!! WIELKA WISŁA!!!

westersyl 13.05.2011 17:26

Cytat:

Tutaj włodarze klubu stanęli przed prostym faktem bo w 95 % zamknęliby stadion, stawiając się w ich sytuacji również zablokowałbym jej pokazie nie z tego względu że nie szanuję kibiców lecz sumują zyski i starty lepiej jest mieć stadion otwarty na decydujące mecze. Zyskiem tak jak mówisz było pokazanie "debilizmu władzy" co dla mnie jest faktem oczywistym od lat X.

Jeszcze raz podkreślam że nie mam nic do tego co było na oprawie.

No i szacunek za to że nie ma strojenia fochów i obrażania się. Miejmy nadzieję że tak smutnych widoków nie będziemy już doświadczać.

Snow 13.05.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 1092313)
Czyli dla Ciebie bardziej wartościowe od obejrzenia meczu derbowego i świętowania mistrzostwa jest ujrzenie oprawy meczowej, tak?

Zazdroszczę hierarchii wartości.

Wiesz co? Ktoś kto nie interesuje się futbolem mógłby do Ciebie powiedzieć tak:
"Tracisz swój czas na oglądanie 22 spoconych facetów kopiących kawałek skóry? Zazdroszczę hierarchii wartości"

Spasuj więc bo tak jak on nie zrozumie Ciebie, Ty nie zrozumiesz mnie.

Tak dla mnie ważniejsza jest walka w słusznej sprawie. Nie jestem tak krótkowzroczny jak ty i nie patrzę jedynie na jeden mecz derbowy ale także, na przyszłość ruchu kibicowskiego na Wiśle w ogóle. Durne i idiotyczne zakazy wyjazdowe, zabranianie transparentów czy też sektorówek, zamykanie stadionów za pierdoły pokazuje, że mam rację. Jeszcze zamkną nam w przyszłości stadion na derby za jakąś pierdołę to wspomnisz moje słowa! Więc faktycznie masz mi czego zazdrościć.

Cytat:

95 % zamknęliby stadion
Jaką według Ciebie mieliby argumentacje?

Semper Fidelis 1985 13.05.2011 17:30

Cytat:

W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie przedstawicieli SKWK z Prezesem Wisły Kraków Panem Bogdanem Basałajem. Wydarzenia na meczu z Lechem uznano za nieporozumienie wynikające z braku przepływu informacji i niepotrzebnych emocji. Obie strony proszą o nierozpamiętywanie zaistniałej sytuacji, gdyż nie służy to wspólnemu dobru Wisły Kraków, na którym wszystkim nam zależy
Podstawa to umieć się dogadać, tym bardziej że Zarządowi Wisły & SKWK zależy na dobru Wisły.
KUR** PIĘKNIE!! SKWK WIELKI SZACUN DLA WAS ZA DECYZJE.
DAJEMY Z SIEBIE MAXA! WSZYSCY NA CZERWONO I WSZYSCY DOPINGUJEMY NA PEŁNEJ KUR**E!

KAŻDY TO POWIE! WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE!!

Do zobaczenia w niedziele na G5!

flamengista 13.05.2011 17:42

Wolę przekleić to oświadczenie, bo strona przeżywa właśnie oblężenie:

Cytat:

Wszystkie niedomówienia pomiędzy kibicami a klubem zostały wyjaśnione.

Wydarzenia na meczu z Lechem uznano za nieporozumienie wynikające z braku przepływu informacji i niepotrzebnych emocji. Obie strony proszą o nierozpamiętywanie zaistniałej sytuacji, gdyż nie służy to wspólnemu dobru Wisły Kraków, na którym wszystkim nam zależy.

Pomimo zapowiadanego w najbliższym czasie ogólnopolskiego protestu kibiców (brak dopingu, opraw , flag), który odbędzie się na większości stadionów, wiedząc jak ważnym wydarzeniem dla każdego Wiślaka jest „Święta Wojna" postanowiono prowadzić doping na niedzielnym meczu.

Mamy nadzieję, że na Derbach zapanuje atmosfera wielkiego piłkarskiego święta, którą stworzymy wszyscy w imię WIELKIEJ WISŁY KRAKÓW.

Przypominamy o jutrzejszym treningu Białej Gwiazdy, na który zbieramy się o 16 za starą halą Wisły.

Prosimy o powstrzymanie się od komentarzy.

Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków
Nie muszę dodawać, że i mnie to oświadczenie absolutnie satysfakcjonuje.

W związku z oświadczeniem, wydaje mi się że należy zamknąć dyskusję nad wcześniejszymi wydarzeniami. Dajmy sobie szansę na ułożenie normalnych relacji. Wewnętrzny konflikt nie jest w Wiślackim interesie.

Temat na razie zostawiam otwarty, ale proszę nie wracać do kwasów środowych. Wszystkie posty na ten temat będą kasowane.

zbymak 13.05.2011 17:48

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...slaska-na-zak/

murray 13.05.2011 17:48

Temat meczu z Lechem uważam za zamknięty.
Zielona wyspa dopingu - Wisła.
Cała koteria zobaczy różnicę pomiędzy "Anglią" a prawdziwym dopingiem. Co nie oznacza, że wojna chyli się ku końcowi. Co to, to nie. Trzeba się mieć na uwadze, by nie dać jakiegokolwiek pretekstu. To trudne zadaniae, ale wykonalne.
Ave Wisła!

mitmichael 13.05.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1092343)

W związku z oświadczeniem, wydaje mi się że należy zamknąć dyskusję nad wcześniejszymi wydarzeniami. Dajmy sobie szansę na ułożenie normalnych relacji. Wewnętrzny konflikt nie jest w Wiślackim interesie.

Temat na razie zostawiam otwarty, ale proszę nie wracać do kwasów środowych. Wszystkie posty na ten temat będą kasowane.

W koncu ktos zareagowal bo ta sytuacja na prawde robiła sie chora. WISŁA TO MY i tak niech pozostanie. Nie powinno byc podzialow na lepszych i gorszych a w niedziele wszyscy, ktorzy wybieraja sie na stadion niech dopinguja z calych sił i udowodnią, ze jestesmy jednoscią.

PhantomRanger 13.05.2011 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1092343)

Nie tylko Ciebie. W ramach solidarności z innymi ekipami można nie dopingować przez 10-15 minut, ale później doping już może być.

Zamknięte stadiony Śląska, Zagłębia, Widzewa. Przecież to jest parodia. Po tym mam poważne obawy czy i nam na derby Kracik stadionu nie zamknie, ale jutro chyba urząd jest zamknięty.

fan1906 13.05.2011 18:34

no cóż nastały chore czasy wiec trzeba to jakośc przeczekać.. hm gdzie za byle qwe mozna oczyścić kieszeń...
no cóż walka może być rózna i na różnym polu...
śmiem twierdzić , a nawet jestem pewien iż obecnie rządzący lepiej już niech za rok nie rządzą ,, bo mniemam iż kij ma dwa końce,,
NIE ma nic lepszego jak riposta kibica POLSKIEGO na oczach europy/ świata/..... a sposobów będzie wiele..
a tymczasem metodą małych kroczków każdy niech robi to co mu sumienie nakazuje..
jest mnóstwo sposobów aby utrudnić prace poilicjii, mendom administracyjnym..., wszystko w świetle prawa i w granicach prawa.......

i niech mi jakaś menda powie w twarz że głosuje na tuska/// specjalnie z małej...

spartan 13.05.2011 19:49

Bardzo mnie cieszy odważne stanowisko SKWK w sprawie dopingu. I mam nadzieję, że w niedzielę będzie kocioł jaki zapamiętamy na lata. Przy praktykach jakie mają miejsce, to że w poniedziałek nam zamkną stadion, jest niemal pewne. Cóż...wolę wspominać jak się kiedyś śpiewało i nie świętować Mistrzostwa na zakończenie sezonu na trybunach niż odpuścić płaczkom z Kałuży w tak ważnym meczu. Dajmy z siebie wszystko bo na następną okazję możemy poczekać długo.

Jaroo1 13.05.2011 19:53

Wisła to My - Wszyscy!
Zróbmy jutro na treningu i pojutrze na meczu miazge. Wyladujmy wszystkie emocje, odreagujmy to wszystko co sie zbiera od jakichs 2 tygodni w niedziele na meczu.
WIELKA WISŁA!

flamengista 13.05.2011 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1092440)
Bardzo mnie cieszy odważne stanowisko SKWK w sprawie dopingu. I mam nadzieję, że w niedzielę będzie kocioł jaki zapamiętamy na lata. Przy praktykach jakie mają miejsce, to że w poniedziałek nam zamkną stadion, jest niemal pewne. Cóż...wolę wspominać jak się kiedyś śpiewało i nie świętować Mistrzostwa na zakończenie sezonu na trybunach niż odpuścić płaczkom z Kałuży w tak ważnym meczu. Dajmy z siebie wszystko bo na następną okazję możemy poczekać długo.

Obawiam się, że możesz mieć rację. Leci właśnie Jaga-Legia: spiker przy "pozdrowieniach" dla PZPN - tradycji polskich stadionów od czasów piastowskich - reagował wyjątkowo nerwowo. Nawet za takie okrzyki mogą dowalić karę.

A u nas niestety raczej nie uda się uniknąć antydopingu.

Greeg 13.05.2011 20:04

Kary za pozdrowienia dla PZPNu zawsze były ...

Kociewiak 13.05.2011 20:07

no tak ale teraz to oni za to są w stanie stadion zamknąć

Eternit 13.05.2011 20:23

No Jaga ostro Donkowi jedzie:D

Cinek1906 13.05.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1092478)
No Jaga ostro Donkowi jedzie:D

Na koncu jak Jaga pocisła z dopingiem, to aż sie miło dla uszu zrobiło ;D

Kibic_1906 13.05.2011 21:13

Ciekawie by było jakby zamknęli wszystkie stadiony , co w obecnej sytuacji nie jest niemożliwe a nawet realne :D P.S. W Bytomiu kibice Polonii też dopingowali cały mecz :)

rafkur 13.05.2011 21:14

I czy ktoś po tym meczu Jagi myśli, że ta cisza obeszła kogoś oprócz: kibiców Jagi, piłkarzy Jagi, kibiców ogólnie?
Ci którzy planują zrobić nam drugą Anglię na stadionach właśnie to osiągnęli. Szybko, pewnie o rok szybciej niż się spodziewali.
Ta forma protestu uderza tylko w nas - na pewno nie w Rudego, PZPN i kogo tam kto chce dopisać do tego towarzystwa..

zdzichu411 13.05.2011 21:19

Nie mogłem oglądnąć dzisiaj całego meczu (Jagi) , tylko sam koniec. Jak tam dzisiaj to wyglądało kibicowsko? Cisza cały mecz (nie pytam od 80 minuty bo wiem) ? Jakieś transparenty? Dzięki za odp.

flamengista 13.05.2011 21:19

No i zobaczymy jakie oni poniosą konsekwencje tych bluzgów na Tuska i PZPN. Czy będą tylko kary finansowe (wersja optymistyczna), czy zamknięcie stadionu.

W oparciu o to można prognozować, co nas czeka po derbach.

South 13.05.2011 21:19

obeszło choćby komentatorów bo to zauważyli,podobnie jak u nas w środe prostest został zauważony w radio Kraków,parę razy komentator mówił że ma nadzieje że doping pojawi się w drugiej połowie ,a także przeciwko czemu jest zorganizowany,później juz oglądałem wiec nie wiem czy dalej się interesował trybunami

akurat u nas zamknięcie stadionu na fetę może być bardzo medialnym(łakomym) posunięciem dla tuska

mitmichael 13.05.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1092573)
No i zobaczymy jakie oni poniosą konsekwencje tych bluzgów na Tuska i PZPN. Czy będą tylko kary finansowe (wersja optymistyczna), czy zamknięcie stadionu.

W oparciu o to można prognozować, co nas czeka po derbach.

A tak bylo na meczu Arki ostatnio
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/84462-kibole.jpg

rafkur 13.05.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1092574)
obeszło choćby komentatorów bo to zauważyli,podobnie jak u nas w środe prostest został zauważony w radio Kraków,parę razy komentator mówił że ma nadzieje że doping pojawi się w drugiej połowie ,a także przeciwko czemu jest zorganizowany,później juz oglądałem wiec nie wiem czy dalej się interesował trybunami

Tylko wracamy do punktu wyjścia - tego komentatora słuchałeś Ty, ja i paru nam podobnych - czyli jak napisałem- obeszło paru kibiców a nie tych, których byśmy chcieli.

South 13.05.2011 21:30

wiesz ale trudno żeby powiedzmy sobie szczerze w pierwszym dniu protestu nabrał on większego rozgłosu ,na pewno nic nie robienie nie pomoże kibicom

moje pytanie czy nie ma jakiegos wymogu UEFY żeby udostępniać 5% stadionu kibicom przyjezdnym ?

Sędzia 13.05.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1092566)
I czy ktoś po tym meczu Jagi myśli, że ta cisza obeszła kogoś oprócz: kibiców Jagi, piłkarzy Jagi, kibiców ogólnie?
Ci którzy planują zrobić nam drugą Anglię na stadionach właśnie to osiągnęli. Szybko, pewnie o rok szybciej niż się spodziewali.
Ta forma protestu uderza tylko w nas - na pewno nie w Rudego, PZPN i kogo tam kto chce dopisać do tego towarzystwa..

Ta forma protestu jest sprawdzona w Warszawie, Legioniści ostatecznie postawili na swoim.

Tyle, że ta forma protestu wymaga samozaparcia i świadomości, że protest się nie skończy szybko.

Brak dopingu nie ma uderzać bezpośrednio w Tuska, tylko w pierwszej kolejności w Canal + i sponsorów. Mecz bez dopingu jest zwyczajnie nudny i stąd Canal + nie będzie z tego zadowolony. Kiepski mecz w tv = mniej oglądających. Mniej oglądających = niezadowolenie sponsorów, którzy płacą za to, żeby ich nazwy na koszulkach/banerach itp. oglądało jak najwięcej ludzi. To samo dotyczy w kwestii widowiska na stadionie - jeśli będzie bez dopingu, to wiele osób będzie przychodzić tylko na Legię, Lecha i Cracovię, a na Polonię Bytom, Zagłębie Lubin czy GKS Bełchatów przyjdzie kilka tysięcy. To dla klubu (i sponsorów) również nieciekawa perspektywa.

To co kibice mogą zrobić, to doprowadzenie do obniżenia poziomu "atrakcyjności" Ekstraklasy. Jeśli to się im uda, to uderzy bezpośrednio w sponsorów. A sponsorzy mają już swój sposób na dotarcie do ośrodków decyzyjnych i wyrażenie swojego niezadowolenia.

Zresztą Ekstraklasa SA już wydała oświadczenie potępiające zamykanie stadionów - właśnie dlatego, że oni wiedzą jakie będą konsekwencje protestu (jeśli kibice w nim wytrwają).

Oldpara 13.05.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1092592)
Ta forma protestu jest sprawdzona w Warszawie, Legioniści ostatecznie postawili na swoim.

Żyleta walczyła z koncernem, któremu zależało na kasie z biletów, więc musieli się dogadać. Aktualnie rządowi zależy żeby wypalić chuligaństwo do spodu przed EURO 2012. Zupełnie inna sytuacja.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl