Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

dzamp 04.07.2009 05:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 754020)
Na miejscu bednarza poobserwowałbym przez przyszły sezon Krzysztofa Husa, który ledwo co przeniósł się ze Stali Rzeszów, do Jagi.
Siłą rzeczy mieszkając w Rzeszowie parę razy słyszałem od znajomych o tym grajku. Dwa razy też go widziałem w akcji i robił wrażenie. Wyróżniał się w tej kopaninie zaangażowaniem na plus. 19-e lat, prawy obrońca, reprezentant młodzieżowy. Agresywnie atakuje przeciwników i ma niezłe dośrodkowanie.
Nie, żebym uważał, że jest jakiś zajebisty, ale widać, że ma chłopak smykałkę do kopania.

On jest lewym obrońcą.

iiYama 04.07.2009 07:59

Zagłębie się interesuje niejakim Arthuro Bernhardtem.

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35...Zaglebiu_.html

Może by tak...

polonek3 04.07.2009 09:34

Jeżeli nie dołączy do Wisły Adis Nurković to ja proponuję http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html on nawet ma bramkę strzeloną w reprezentacji oto ona : http://www.youtube.com/watch?v=SqStD0xCwoA

AYALA 04.07.2009 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 756113)
Ja bym jednak na miejscu mecenasa przeczesywał dalej czechow,slowakow ,slowencow.Oni tam duzo nie zarabiaja a umiejetnosci napewno nie gorsze od naszych ligowcow i maja jeden plus,ich prezesi nie zawyzaja cen za nich jak slysza zdanie "Wisla ich chce "

jakoś po transferze Jirsaka za 700 tyś Euro nie jestem specjalnym zwolennikiem sprowadzania Czechów czy Słowaków.Cały czas mam na myśli graczy ofensywnych bo po Tomasie spodziewałem sie że mamy nowego Szymkowiaka.Jirsak jest już w Wiśle dwa lata i jak długo bedzie trzeba jeszcze czekac.
Na miejscu Bednarza poszukałbym kogoś z Afryki.Uważam że zbyt szybko zrezygnowano z Dudu.Silnych i wysokich napastników tam napewno nie brakuje.Nie chce tu podawac jakiś konkretnych nazwisk ale myśle że za 300-400 tyś Euro można sprowadzic ciekawego napastnika jak np. Chinyama czy Dudu albo w dawnych czasach Zeigbo , Olisadebe,Yahaya,Zakari Lambo

chudy2001 04.07.2009 11:35

panie, a Szymkowiak kiedy zaczął u nas dobrze grać ? pod koniec 2002 ? kiedy w ogole przestal byc wystawiany na prawej obronie czy tez boku pomocy ? wtedy ile miał lat 26-27 ? Jirsak ma 25 i gra zdecydowanie ZA MAŁO w 1 składzie.

Skrzat 04.07.2009 12:08

Fakt co pokazuje mec z Piastem kiedy dał dobrą zmiane.

canarinhos 04.07.2009 12:25

A jak uwazacie kto jest po Pawle Brozku najwiecej wart w zespole i jaka kwota by Was zadowalala jesli znalazlby sie chetny??
I ilu zawodnikow z Wisly jest obecnie wartych powyzej 1 mln euro????
Ja uwazam ze obecnie powyzej 1mln euro wartych jest u nas w zespole 6 zawodnikow:
Pawel Brozek,Marcelo,Sobol,Diaz,Glowa,Boguski

FredzIo 04.07.2009 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 756268)
A jak uwazacie kto jest po Pawle Brozku najwiecej wart w zespole i jaka kwota by Was zadowalala jesli znalazlby sie chetny??
I ilu zawodnikow z Wisly jest obecnie wartych powyzej 1 mln euro????
Ja uwazam ze obecnie powyzej 1mln euro wartych jest u nas w zespole 6 zawodnikow:

Po Pawle Brożku to oczywiście Marcelo. Młody, dobry, bardzo dośwmiiadczony jak na swój wiek, no i brazylijczyk.
Sobol i Głowacki nie są warci 1 mln euro. Za to Małecki i Piotr Brożek myślę, że tak.

chudy2001 04.07.2009 12:37

Mysle ze Głowacki czy Boguski nie poszliby za milion nawet, Sobol też nie, bo stary.

pysio 04.07.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 756268)

dodałbym jeszcze:

Łobodziński, Garguła, Kirm, Pi. Brożek, Małecki, Jirsak, Ćwielong

:)

Selene 04.07.2009 12:38

Moim zdaniem:
Pawelek 1mln
Glowa 1mln
Pi.Brozek 1,2mln
Marcelo 3mln
Malecki 2mln
Boguski 2,5mln
Diaz 2mln
Kirm 1mln:)
ew Sobol tez
Lobodzinski i Gargula jezeli odzyskaja forme tez

Obecnie zdecydowanie najtansi to Singlar i Cwielong. Reszta powinna byc dosc droga

kubawislak 04.07.2009 12:39

Sobol mimo swojego wieku z pewności jest wart okrągła bańkę i to spokojnie.

MaG* 04.07.2009 12:41

Małecki 2 mln? bez przesady

ciacho 04.07.2009 12:42

A na jakiej podstawie twierdzicie, że Kirm jet wart powyżej 1 mln euro skoro przeszedł do nas za 400 tys i na oczy go nie wiedzieliście? Po prostu śmieszni jesteście. A ktoś kto wyskoczył tu, że Małecki jest wart powyżej miliona to sorry, zacznij brać leki.

Selene 04.07.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 756280)
Małecki 2 mln? bez przesady

za mniej bym go nie sprzedal... Niech gra w Wisle.
Jest mlody, ambitny, szybki, wytrzymaly, niezly technicznie, w zasadzie obunozny.

Kirma tez bym za mniej nie sprzedal, a cena za niego wynikala z rocznego kontraktu. Przypominam ze to ETATOWY reprezentant.
Tyle sa warci za ile Wisla ich bedzie chciala sprzedac.
A nie sadze zeby taniej chciala ktoregos.

chudy2001 04.07.2009 12:44

My oceniamy jak transfermarkt ? Czy realne kwoty które ktos jest w stanie zapłacić ? Realnie to raczej:

Brozek 3,5 mln
Marcelo - 2mln
Boguski 800 tys
Garguła gdyby nie kontuzja z 1,5mln
Sobol 600tyś
PiBrozek - 500 tyś
Głowa - 500 tyś
Diaz 1.8mln
Łobo 400tyś
Małecki - 700 tyś
Cantoro - 100-200 tyś
Singlar - max 300 tyś
Cwielong z 100-200 tyś
Gołoś - 100 max
Varga - 150 max
Jirsak - 400-500

Selene 04.07.2009 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy2001 (Post 756284)
My oceniamy jak transfermarkt ? Czy realne kwoty które ktos jest w stanie zapłacić ?

Ja podaje kwoty za ktore ich Wisla jest chetna sprzedac moim zdaniem.

Podajcie kwoty za ktore Wisla by im pozwolila odejsc.

Rob_Zombie 04.07.2009 12:49

Ja gdybym był nie tyle Bednarzem co zarządem ;] to bym się poważnie zastanowił czy jest sens sprzedawać Brożka. Są dwie poważne kwestie do przemyślenia - sportowa i finansowa. I obie są ze sobą ściśle powiązane, jeśli chodzi o tą pierwszą to należy pamiętać że sprzedając takiego zawodnika tracimy 50% naszej siły ofensywnej i nie mamy kim zastąpić Brozia (bo oprócz niego nie mamy żadnego klasowego napastnika, Boguski - z całym szacunkiem - to Brożkowi może buty czyścić (a na dodatek jest kontuzjowany), o Ćwielongu i Niedzielanie nie wspominając). Kiedyś gdy sprzedawaliśmy Kuźbe to mieliśmy Żurawia, gdy sprzedawaliśmy Żurawia mieliśmy Franka, a gdy Franka mieliśmy wschodządzą gwiazdę Pawła Brożka. Dzisiaj w przypadku sprzedaży tego ostatniego nie mamy nikogo i na 99% w najbliższym czasie mieć nie będziemy. I to może się bezpośrednio przełożyć na finanse klubu. Bo może się okazać że na tej transakcji wbrew pozorom tylko stracimy finansowo. Ciężko bowiem o jakieś konkretne rezultaty w europucharach bez dużej klasy napastnika, a trzeba pamiętać, że teraz nieporównanie łatwej niż w ubiegłych latach zdobyć znacznie większe pieniądze, niż są do zarobienia na tym pozornie supertransferze. A oprócz pucharów jest przecież jeszcze liga, liga dzięki której można dostać przepustkę na kolejne puchary, a co za tym idzie kolejne szanse na duże pieniądzę. Sądzę więc że długoterminowo pozostawienie Brożka spłaci nam się z nawiązką
Tym bardziej że po Broziu ciężko oczekiwać jakiegoś gwiazdorzenia, czy innego rodzaju niesubordynacji. Dać mu podwyżkę do tych 300-350 tysięcy ojro(teraz, po zwolnieniu się kilku wysoko płatnych etatów myślę że klub na to stać) na które zasługuje i już.
Dlatego uważam że nie na miejscu jest porównywanie odejścia Żurawia do Brożka, bo klub jest w diametralnie innej sytuacji sportowej i finansowej (dzisiaj realnie można zarobić w pucharach kompletnie nieporównywalne kwoty do tych z tamtego okresu).

pysio 04.07.2009 12:49

śmieszne sumy niektórzy podają...

już widzę jak przychodzi oferta za Głowackiego w wysokości 0,5 mln euro i wasze komentarze, że jest to super cena jak za tego piłkarza! tak samo za Ćwielonga 0,2 mln euro lub Sobola 0,6 mln euro.. po co w ogóle piszecie takie śmieszne sumy, jak w chwili spłynięcia do klubu takiej konkretnej oferty.. pierwsi pisalibyście, że ktoś sobie jaja robi!

chudy2001 04.07.2009 12:50

A ty sie znasz ? Po raz - statystyki, po dwa ilosc występów, po trzy wiek, po cztery odejmujemy troche od ceny bo to polska liga, polscy piłkarze, do tego wieksza cena jesli reprezentant, tyle. Jedynie nad Boguskim bym sie zastanowił, ale troche za slaby jest psychicznie i fizycznie na wieksza wartość. Wichniarek ceniony w Bundes idzie za 700 tyś, ma 32 lata przypomne.

Są to dla nas smiesznie niskie sumy prawda ? A widziałeś jakies oferty w ogóle dla tych piłkarzy ? No nie. Bo niskich ofert nawet nie podają do wiadomosci a tylko taki wpływają. Kiedys za Sobola pamietam 1,5 mln euro Southampton proponował i sie nie zgodzilismy a miał 29 lat.

MaG* 04.07.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 756283)
za mniej bym go nie sprzedal... Niech gra w Wisle.
Jest mlody, ambitny, szybki, wytrzymaly, niezly technicznie, w zasadzie obunozny.

Kirma tez bym za mniej nie sprzedal, a cena za niego wynikala z rocznego kontraktu. Przypominam ze to ETATOWY reprezentant.
Tyle sa warci za ile Wisla ich bedzie chciala sprzedac.
A nie sadze zeby taniej chciala ktoregos.

Małeckiego nie opłaca się teraz sprzedawać bo to zawodnik który ciągle się rozwija i potrzebuje czasu i ogrania w ekstraklasie.
Z tą techniką to nic nadzwyczajnego, jak na skrzydłowego to dośrodkowanie fatalne , przegląd pola nie najlepszy.
jak by ktoś dał za niego 400 tys Euro to było by dobrze.

Selene 04.07.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy2001 (Post 756294)
A ty sie znasz ? Po raz - statystyki, po dwa ilosc występów, po trzy wiek, po cztery odejmujemy troche od ceny bo to polska liga, polscy piłkarze, do tego wieksza cena jesli reprezentant, tyle. Jedynie nad Boguskim bym sie zastanowił, ale troche za slaby jest psychicznie i fizycznie na wieksza wartość. Wichniarek ceniony w Bundes idzie za 700 tyś, ma 32 lata przypomne.

Są to dla nas smiesznie niskie sumy prawda ? A widziałeś jakies oferty w ogóle dla tych piłkarzy ? No nie. Bo niskich ofert nawet nie podają do wiadomosci a tylko taki wpływają. Kiedys za Sobola pamietam 1,5 mln euro Southampton proponował i sie nie zgodzilismy a miał 29 lat.

Jakie to ma znaczenie. Wisla nikogo nie sprzeda za normalna sume bo nie musi sprzedawac zeby przezyc.
Moze ew. Marcelo Diaz i Brozek odejda za sumy realne bo sa to pilkarze ktorzy beda byc moze naciskac na transfer do silnej ligi. A Wisla sie bedzie akurat z ich naciskiem liczyc.

chudy2001 04.07.2009 13:01

ja tylko podam przykład z 3 ligi angielskiej (League One)
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...on/profil.html

Gosc za 1.3mln euro poszedł a transakcja odbyła sie na poziomie 2 ligi.
Nie jest to poziom Głowackiego, Charlton tracił wiele bramek.

Czy za 6mln piłkarz ktory 6 lat spędził w League One i rok w Championship
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...sferdaten.html

a to są tylko środkowi obroncy...

nei wspomne o wyzszych ligach gdzie kwoty sa wyzsze a piłkarze też mało rozpoznawalni. my sie nie cenimy, sprzedajemy na siłe widać.

Głowacki to filar obrony mimo kilku wpadek, 20krotny reprezentant Polski, w wieku 25 lat miał isc za milion ? pusty smiech co z wartoscia polskich piłkarzy. Choc nie pamietam zeby 5 lat temu jakas oferta z taka kwota jak piszesz Incognito wyszła.

IncognitoTSW 04.07.2009 13:07

Tak chudy. 5 lat temu Głowackiego też moglibyśmy sprzedać za ponad 1 mln.

eMTe 04.07.2009 13:42

Science-Fiction: Stawiamy Realowi propozycję wypożyczenia, któregoś z listy piłkarzy "na odstrzał", najlepiej Ruuda van Nisterloya, ale może czasem lepiej rzucić się na najmniejszego z nich. Umawiamy się tak, że oni opłacają znaczną część pensji, a my tyle na ile nas stać. Może bierzemy do spółki jakiegoś sponsora, a wiadomo, że to wywołałoby poruszenie międzynarodowe i wielu zwróciłoby wzrok na polską ligę. Biorąć pod uwagę, że Realowi bardziej zależy, aby zredukować liczbę osób w kadrze, a nie na pieniądzach to się zgadzają. Nie wiemy co sam piłkarz, ale mając do wyboru grać w rezerwach wielkiego klubu, a dokonać historycznego awansu do LM z małym klubem to ambitny gracz zgodziłby się. Wypożyczenie darmowe na pół roku z opcją pierwokupu na 15 mln euro. Nawet jak zostanie królem strzelców i zapewni nam LM to stwierdzamy, że... nie, szukamy jednak czegoś innego, a do tego mamy talent : )

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,67...a_z_Realu.html

canarinhos 04.07.2009 14:19

Malecki jest dobry, ale od razu na 2 mln ktos go wycenia?? :) Pawelek - 1 mln euro tez troche za duzo. Sam Maciej Skorza na spotkaniu, bodajze w grudniu 2008r. w Jamie sam zapytal kibicow na ile go wyceniaja i odpowiedzial, ze na rynku obecnie jest to kwota ok.500 tys euro.

wedlug mnie jesli tak zestawiajac kto ile jest wart to:

Pawelek ok. 500 tys euro
Brozek powyzej 3,0 mln euro
Marcelo - 2 mln euro
Boguski ok.800 tys - 1 mln euro
Garguła - obecnie ciezko stwierdzic jak bedzie gral po kontuzji, bo cena jaka GKS za niego rzadal byla z kosmosu ( 4 mln euro chcieli w pewnym momencie )
Sobol ok. 800 tys - 1 mln euro
PiBrozek - 500- 600 tys euro
Głowa - ok. 1 mln euro
Diaz - powyzej 1 mln euro
Łobo ok 300-400 tys euro
Małecki - 500 tys euro
Cantoro - mysle, ze jesli obecnie by ktos dal 200 tys euro to tak jak Cleber odszedlby od Nas
Singlar - 200-300 tys euro
Cwielong ok 200-300 tys euro
Gołoś - ciezko stwierdzic, bo ciagle ma kontuzje, na chwile obecna jakies 100 tys euro
Varga - 100-200 tys euro
Jirsak - ok 500 tys euro
Kirm - 400-500 tys euro :)

To takie moje propozycje, choc pewnie kazdy by zaproponwal inne kwoty :)

martinius028 04.07.2009 14:23

Małecki jeśli Wisła zajdzie daleko w europucharach może być wart 2 mln tylko musi sie dobrze zaprezentować...

canarinhos 04.07.2009 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 756341)
Małecki jeśli Wisła zajdzie daleko w europucharach może być wart 2 mln tylko musi sie dobrze zaprezentować...

To tak jak z kazdym naszym pilkarzem. Przed Maleckim sporo pracy, ale jesli bedzie dalej tak przykladal sie do treningow i sie rozwijal to mysle ze moze pojsc w slady Blaszczykowskiego czy Zurawskiego, a byc moze w niedalekiej przyszlosci Pawla Brozka i kosztowac naprawde spore pieniadze jak na polskie realia.

A nie wiem czy pamietacie jak po Pawelka zglaszal sie jakis klub z Turcji. Ile oni wtedy oferowali za niego?? bo wiem ze Wisla zablokowala ten transfer i podyktowala zaporowa kwote , bodajze 4 mln euro :)

martin_6 04.07.2009 14:59

canarinhos - cóż, może nieźle to odzwierciedla poziom naszych zawodników, ale jedynym kryterium wartości zawodnika jest to, ile potencjalny kupiec mógłby za niego maksymalnie dać. Wygląda więc to gdzieś tak:
Pawełek - 100k
Singlar - 200k
Głowacki - 700k
Marcelo - 2M
Piotr Brożek - 1M
Diaz - 1,5M
Małecki - 1M
Łobo - 300k
Gołoś - 0
Sobol - 1M
Jirsak - 300k
Cantoro - 100k
Varga - 0
Kirm - 500k
Ćwielong - 300k
Boguski - 1,5M
Paweł Brożek - 3M
Niedzielan - 0

Oczywiście orientacyjnie. Jeśli ktoś jest wart 0, to zakładam, że jedyną szansą na pozbycie się go jest oddanie go za darmo.

tofik 04.07.2009 15:50

Zagłębie wypożyczyło z opcją pierwokupu Davida Caiado, o którym pisałem jakiś czas temu w tym temacie. Ciekawe :) Chyba Mario Branco dalej współpracuje z Jaroszem.
W każdym razie zobaczymy jak sobie poradzi.

KuLwIk 04.07.2009 17:08

Jakby sprzedano Brożka, to kasę z transferu możnaby zainwestować w zawodnika dzisiejszego rywala w sparingu- Anasa Sharbiniego. Ze statystyk wygląda dobrze i interesują się nim dobre kluby, jednak u nas miałby miejsce w składzie i LM.

http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ni/profil.html

canarinhos 04.07.2009 17:36

Wg tego portalu on jest wart 3,3 mln euro . Wiem ze tam sa ceny nieadekwatne do umiejetnosci, ale watpie nawet w to abysmy wylozyli 1/3 tej kwoty na jakiegokolwiek napastnika. Po prostu nas obecnie na to nie stac, nawet jesli sprzedamy Pawla.

Sopranos 04.07.2009 17:45

Ja mam inną propozycję. Podobno wolnym zawodnikiem (przynajmniej według transfermarktu) jest reprezentant Macedonii, Ilco Naumoski. Zawodnik jest chyba typem napastnika, jakiego szuka Skorża, 192 cm wzrostu, dotychczas był zawodnikiem Mattersburga. Teraz podobno interesuje się nim Hajduk Split. Myslę, że bylibysmy w stanie przelicytować Chorwatów i zakontraktować tego zawodnika. W ubiegłym sezonie w austriackiej bundeslidze w 30 meczach zdobył 13 bramek i zanotował 7 asyst. 25 razy wystąpił w reprezentacji Macedonii i ma na koncie 6 bramek. Sądzę, że zawodnik warty uwagi.

Szkoda, że w Wiśle nikt nie zwrócił na niego uwagi. :)

Edit. Chyba jednak Naumoski już podpisał kontrakt z Hajdukiem. Ma zarabiać 350 tys za sezon, więc pewnie Hajduka byśmy nie jednak przelicytowali. Szkoda, bo to dobry zawodnik.

canarinhos 04.07.2009 18:06

o Naumoskim juz ktos wczoraj chyba pisal ,ze w Hajduku juz jest, takze pozamiatane :)

BiałaGwiazda 04.07.2009 18:21

Z relacji wynika,że w zespole Rijeki dobrze prezentuje się niejaki Sandi Kriżman.Ofensywny piłkarz,ma niecałe 20 lat,zawodnik występuje w reprezentacji Chorwacji U-21.

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...an/profil.html

A poza nim ciekawie wygląda napastnik mlodzieżowej reprezentacji Bośni Srdjan Stanic.5 goli w 10 meczach.Klub-Zeljeznicar Sarajewo

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ic/profil.html

A jako obrońca-Edin Cocalic,młodzieżowy reprezentant Bośnii i podstawowy zawodnik Zeljeznicara.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...ic/profil.html

seta 04.07.2009 18:24

No to jak wszyscy to i ja
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sferdaten.html

i od razu youtube
http://www.youtube.com/watch?v=Kwrp6pzJX74
http://www.youtube.com/watch?v=0YxOv8y0h1Y

jak było to sorry

YkCzyk 04.07.2009 18:49

Co sądzicie o tym zawodniku?
http://www.youtube.com/watch?v=YfWX-...eature=related

Myślę, że ktoś powinien się nim zainteresować
Pozdrawiam

janko04 04.07.2009 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez YkCzyk (Post 756498)
Co sądzicie o tym zawodniku?
http://www.youtube.com/watch?v=YfWX-...eature=related

Myślę, że ktoś powinien się nim zainteresować
Pozdrawiam

jak sie on nazywa ? i Gdzie gra?

szprotson 04.07.2009 19:01

Bunjamin Shabani FC BARSHKIMI (MACEDONIEN)

czytamy.....

mcovalski 04.07.2009 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 756513)
jak sie on nazywa ? i Gdzie gra?

oglądałeś ten filmik ? obejrzyj go jeszcze raz i patrz na napisy :shock:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl