![]() |
A co to wybory najpiękniejszych czy co? dla mnie anglicy mogą wogóle nie zwracać uwagi na Wisłe jeśli to pomoże awansować Białej Gwieździe do UEFA.
|
Mecz meczowi nie rowny ,ale jesli Lech nas upokarza na wlasnym stadionie wygrywajac 4-1 to nie mam zludzen ze z Tottenhamem na wyjezdzie bedzie podobnie. Oczywiscie zycze Wsile jak najlepiej ,ale morale po wczorajszym meczu siegnelo chyba dna..
|
Cytat:
|
Cytat:
Inna sprawa, że można przegrać wszystkie mecze z Legią i Lechem w sezonie, kompletować punkty na słabeuszach, pójść na całość w pucharach (punkty do rankingu) i wyjść na tym wszystkim najlepiej :) |
Cytat:
|
Cytat:
Pisałem już wcześniej że te puchary wychodzą nam bokiem! Specjalne akcje od trenera zaczynając, który dla Nas kibiców eksperymentuje ustawienie na TT podczas derbów z Cracovią - gubimy 2 punkty! Teraz trener eksperymentuje i sprawdza w meczu z Lechem piłkarzy po kontuzji - tracimy 3 punkty! (plany 5 letnie jak w PRL!) No to strata 5 punktów, to jak dla mnie to minimum remis bramkowy w Londynie, inaczej to porażka:D Ciekawy jestem czy TT w dzisiejszym meczu z Aston Villą będzie testował ustawieni i piłkarzy na Wisłę? Myślę że nie bo oni w każdym meczu grają o zwycięstwo a nie "eksperymentują" albo "testują". Od "eksperymentowania" są mecze towarzyskie i PE!!! Rozumiałbym te "eksperymenty" gdybyśmy grali o wejście do LM a nie do jakiejś psianej UEFA gdzie nie ma wielkich pieniędzy! |
Co pocieszające, dwóch tak słabych meczy pod rząd nie zagramy. Więc pozostaje wierzyć w dobry wynik na WHL. Nie zmienia to faktu, że z Lechem porażka była zasłużona i może dała do myślenia radzie nadzorczej i Cupiałowi.
|
Cytat:
|
http://www.justin.tv/directsports
Trwa mecz Tottenham - Aston Villa (0:2) Na razie Spurs beznadziejnie. Gomes dwie znakomite interwencje, bo mogło być już 0-3 ____ No to teraz pachówę puścił piękną ;) |
Cytat:
Ja zacząłem oglądać od 35 minuty i akurat wtedy to lepiej gra już TT. Nie widziałem tych sytuacji na 0-3 dla AV. Zobaczymy po przerwie jak mecz się ułoży. |
Po pierwszej polowie;
A.Villa mocno cisnela przez poczatkowe 30 minut i zasluzenie wyszla na prowadzenie, a powinna byla je nawet podwyzszyc. Pozniej do glosu doszedl Tottenham, jednak z jego 15 minutowej inicjatywy, tak naprawde niewiele wyniklo, poza jednym soczystym strzalem. W drugiej polowie na boisko wejdzie Bentley i zobaczymy co z tego wyniknie. Jak w kazdym razie, uwazam go za najbardziej niebezpiecznego zawodnika Tottenhamu. |
Cytat:
|
Już 0:2 :)
Gomes chyba napatrzył się na Pawełka, druga bramka jego. Dość prosty do obrony strzał, piłka po rękach bramkarza wpada jednak do bramki. |
Już 0-2 dla A V , a tak troche dla pocieszenia choć w ich grze tego nie widać podsumowanie z blogu wyborczej
http://michalszadkowski.blox.pl/2008...rewolucji.html Na razie jedynym Ramos wygrał z Tottenhamem Puchar Ligi. Wenger, który nie ma za przeciwników Beniteza i Abramowicza na pierwszy triumf czekał rok dłużej. Ale rewolucja w Tottenhamie trwa. I póki się nie skończy Wisła może z tą drużyną powalczyć. |
Kontuzja L. Modrica... zszedl w 30 minucie. Ciekawe czy to poważniejszy uraz.
|
Cytat:
|
Tak po meczu TT z AV naszła mnie taka refleksja - my wczoraj jak TT a Lech jak AV....
Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale ja widziałem więcej ambicji u graczy TT niż u naszych wczoraj. Bentley faktycznie zrobił kilka akcji. Ale zespół TT jakiś taki niepoukładany, niezgrany... co innego AV ci wiedzieli co mają grać (poza Harewoodem) :) |
Wniosek jest prosty..Wisła jedzie w czwartek ze Spursami ;)
Odpuszczą, bo się muszą skupić na walce o utrzymanie w Premier League hahahah ;-) |
Wychodzi na to, ze gramy z najslabszym zespolem angielskiej ekstraklasy :)
W ciemno mozna zakladac, ze nastroje wsrod nich panujace, musza byc podle. Ma to swoje dobre i zle strony. Zle to takie, ze beda w koncu chcieli z kims wygrac po raz pierwszy w sezonie. Tottenham mnie nie zachwycil i warto zauwazyc, ze przegral zasluzenie. Aczkolwiek dobra gre A.Villi, tez warto odnotowac. Zwlaszcza w obronie grali bardzo zdecydowanie i nie dali sie zaskakiwac londynczykom. Przy tym tempo meczu caly czas bylo wysokie i trzeba sie przygotowac na sporo biegania z nimi. Wiele zalezec bedzie od nas samych. Smuda upatrujac glownych przyczyn wczorajszego zwyciestwa Lecha, wskazuje na element zaskoczenia. Twierdzi, ze odwaga i wynikla z tego ofensywna gra, zostaly nagrodzone. Mysle, ze tu lezy podpowiedz dla Skorzy przed czwartkowym spotkaniem. Ja przynajmniej mam taka nadzieje, ze Wisla zagra o wiele bardziej ofensywnie niz w Barcelonie, gdzie nie bylo ani jednego celnego strzalu na bramke i kurczowa obrona na wlasnej polowie przez wiekszosc spotkania. Drugi raz czegos podobnego juz bym nie chcial przezywac. Czas wreszcie zagrac cos przyzwoitego na wyjezdzie ! |
Villa mądrze, przy wolnych ale doświadczonych stoperach zagrała praktycznie na linii własnej szesnastki, Bent - jak pisałem - musi dostać piłkę na dobieg, bo kiedy ma ją przy nodze, to męczy się okrutnie.
I dobrze, bo Pawliuczenko spalony do gry w tegorocznych pucharach.Spury musiały zagrać kombinacyjną piłkę środkiem, wychodziło średnio. Zespół w przebudowie, z kikenraszów Ramos próbuje zrobić opanowanych chirurgów. Oj, potrwa to jeszcze trochę, a tymczasem zamiast precyzji jest chaos. Co zrobilibyśccie na jego miejscu? Ja postawiłbym na indywidualności, skoro zespół nie trybi. I spodziewam się, że wyjdzie na Wisłę ultraofensywnie, z trójką sprinterów z przodu : Bent na szpicy, Lennon z Dos Santosem na skrzydłach (po takim meczu jak dziś należy mu się miejsce Bentleya). Za plecami tercetu Jenas, który wybitnym pomocnikiem nie jest, ale ma skuteczność. Oby Modrić odpoczywał przez najblizszy tydzień = ) |
Cytat:
No wlasnie Angielskiej EKstrkalasy,podejrzewam ze taki ostatni zepoł.nie mial by problemow z utrzymaniem sie w Polskiej Ekstraklasie...:) I tez sie zgadzam ,ze caly mecz to generalnie wielka gonitwa....niewiem jak to zrobic zeby wyobrazic sobie na tym tle, Łobodzinskiego albo Cantoro ,ale jak to mowia kazda wyobraznia gdzies sie konczy... TT w tym meczu nic nie pokazal,mogli wczesniej dostawac juz 0;3 a tak zypelnie niezalsuzony i przypadkowy gol Jenasa ...Modric zeszedl ,cos mial ze stopa bodaj,ciekawe czy zagra we czwarek. |
ANo Tottenham na pewno sie podpali, teraz liga dla nich to absolutny priorytet. Jakos ta kasa musi sie zwrocic.. Ale z drugiej strony, po tym co pokazalismy w meczu z Lechem :/
|
Cytat:
taki TT nawet tak grający jak teraz spokojnie mógłby zdobyć mistrza Polski. liga angielska to jest inny świat. ja wogóle nie przywiązuje wagi do ich wyników bo to i tak solidny zespół który jest zdecydowanym faworytem w meczu z nami. i nie ma co pisać że kiepsko grają itp, to tylko tak wygląda i można odczuć takie wrażenie dlatego że nie mają za przeciwników taką Odrę Wodzisław, to jest inny świat jak już pisałem, zresztą zauwayżycie to w meczu gdy będą grać z nami.. |
Nie, nie, nie. To nie tak: Tottenham odpuścił mecz z Aston Villą, żeby skupić się na meczu z tym groźnym polskim zespołem, który ma skalpy takich zespołów jak Barcelona, Sevilla, Schalke czy Parma ;)
Polecam ciekawy artykuł dotyczący rewolucji u naszego czwartkowego rywala: http://michalszadkowski.blox.pl/2008...rewolucji.html |
Statystyki:
Strzały: 17-17 Celne: 11-14 Faule: 14-12 Rzuty rożne: 12-8 Spalone: 1-0 Żółte kartki: 1-4 Posiadanie piłki: 54% - 46% wislaportal |
Cytat:
|
kilka razy Włoscy menagerowie co oglądali mecze Wisły z Legią mówili że poziom tych drużyn jest jak końcówka serie A lub czołówka 2 ligi.Pewnie podobnie rzecz sie ma z liga Angielską.Szkoda tylko że Biała Gwiazda jest teraz nieco pod formą ale ta drużyna sprzed kilku tygodni co rozgromiła Beitar i wygrała z Barcą myśle że spokojnie powlaczyłaby z obecnym Tottenhamem.
Na miejscu Pana Skorży od pierwszej minuty wystawiłbym Singlara widać zę Peter jest w formie. Zaryzykowałbym też z Burligą jak kiedyś Władysław Stachurski z 19 letnim wówczas Wojtkiem Kowalczykiem który w debiucie strzelił dwa gole Sampdori Genua w meczu pucharu uefa. |
Cytat:
|
Zastanawiając się jak nasi piłkarze zagrają po klęsce z Lechem przypomnijmy sobie jak oni zagrali po klęsce z Barceloną w pierwszym meczu III rundy LM. Najpierw wygrali z silną Polonią Warszawa 2:0, potem Z Bełchatowem 2:1 i następnie Z Barcą 1:0.
Wniosek z tego taki: psychicznie nasi kopacze nie są słabi. Porażka z Lechem nie ma żadnego skutku końcowego więc spodziewam się gryzienia trawy na White Park Lane. |
Cytat:
|
W trakcie wczorajszego meczu wyobrażałem sobie Wisłe w miejsce AV i jakoś nie mogłem sobie tego wyobrazić :P To co ma przyspieszenie ten Dos Santos to po prostu masakra. Wszyscy zawodnicy wczoraj biegali po prostu niesamowicie szybko!! Nie wiem czy nasz środek pola da sobie z tym rade... Piszecie tu że z tak słabym TT Wisła przynajmniej powinna zremisować. Nie wiem na jakiej podstawie tak można przypuszczać. Gdybyście znaleźli się na miejscu Skorży jaką taktyką byście zagrali? Zagęszczenie środka czyli to co gramy teraz?? Rozjadą nas skrzydłami (już widzę na Zieniu wraca za Dos Santosem, albo Łobo dzielnie na pełnej pycie wyrywa się do przodu). Bardzo mocny pressing jaki wczoraj zastosował TT w drugiej połowie był możliwy do odparcia tylko dzięki bardzo dobremu przygotowaniu fizycznemu piłkarzy AV. Obrońcy w lidze ang są niesamowici (bardzo dobre warunki, świetna skoczność, zwinność) Paweł Brożek może z nimi powalczyć ale raczej nie na biegi ale może jakąś klepką z Boguskim... Sam nie wiem... Mimo iż wczoraj TT przegrał to naparwdę zespół ten wydaje się poza zasięgiem. Dlatego ja nie będę po porażce wieszał psów na naszych graczach. Mimo wszystko życzę powodzenia!!
|
Ja również widziałem mecz TT z AV i muszę się zgodzić z rafalem777. Mecz wyglądał jak każdy w Premierleague. Zapieprzali na maksymalnym spidzie nawet w doliczonym czasie gry. Miazga, niestety w naszej Lidze takie historie można obejrzec najwyżej przez 15 minut.
Myślę że na TT Wisła musi wystawić takich samych "zapierdalaczy" jak TT ma w składzie (oczywiście przy zachowaniu proporcji). My będziemy musieli wyjść do nich presingiem, tak jak to robiła AV i zmuszać ich do ataku pozycyjnego bo kompletnie im to nie wychodzi. Nie są zgrani, Pawluczenko jeszcze nie "wszedł" w tą drużynę a reszta to jak narazie grupa indywidualności. Jeśli mamy angielską drużynę nękać presingiem to na boisko nie mogą wyjść Mauro czy Łobodziński. Mauro ma problemy z dogonieniem kogokolwiek w naszej lidze a co dopiero gości z TT. Skoro nie będzie nadążał to będzie musiał uciekać się do fauli a wtedy szybkie żółtko spowoduje że jego gra jako defensywnego pomocnika będzie kompletnie bezowocna. Polecam przypomniec sobie bramkę z Beitarem w Jerozolimie - ta sytuacja mówi sama za siebie. Szybkość Łobodzińskiego i jego świetną gra w odbiorze podziwialiśmy w lidze poskiej przez ostatnie pół roku więc chyba tutaj sprawa też jest jasna. Nie oszukujmy się, w tym meczu naszą jedyną szansą będą szybkie kontrataki po tym jak odbierzemy angolom piłę. Na prowadzanie gry w obecnym składzie personalnym nas nie stać co pokazał choćby ostatni mecz. Mamy na to zbyt słabą 2 linię a jak się kończą straty w środku pola?? Henry, Xavi,Bandrowski, Lewandowski to sa 4 bramki w 2 meczach. Wg. mnie alternatywy są dwie. Pierwsza to Jirsak z Sobolem na środku Rafał Boguski i Zieniu na skrzydlach i Niedzielan grający za Brożkiem. W środku potrzebujemy takiego gościa jak Jirsak który rzuci dobrą piłę na skrzydła albo do Brożka i Niedzielana. Tak grał z nami Lech i nas pięknie wypunktował. Niedzielan jest szybki więc do zakładania pressingu byłby idealny. Druga opcja to Jirsak z Sobolem na środku Peter Singlar z Zieniem na skrzydłach i Boguski grający za Brożkiem. Singlar być może nie jest demonem szybkości ale za to jest silniejszy fizycznie od Rafała (o Niego trochę się boję bo w TT nawet kurduple mają posture Rooneya) i dobrze się ustawia. W dodatku potrafi zagrać dobrego crossa do przodu więc wydaje mi się że to też jest jakieś wyjście z sytuacji. Niestety nasza sytuacja kadrowa wg. mnie nie pozwala na więcej manwerów. Szkoda bo ponoć do fazy grupowej PUEFA mieliśmy awansować w cuglach. Patrząc realnie na nasz skład naprawdę nie zazdroszcze Maciejowi Skorży. Szkoda że nie dano Panu Maćkowi większych szans na awans do następnej rundy. Pozdrowienia dla Panów z RN. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Boguski dla SportoweFakty.pl: Nie wiem dlaczego telewizja pokazuje Lecha, a nie nas
"Pierwsze słyszę, że będzie pokazywany mecz Lecha, a nie Wisły - mówi serwisowi SportoweFakty.pl zdziwiony Rafał Boguski, piłkarz Wisły Kraków, po czym dodaje: - Trzeba się z tym pogodzić, że telewizja nie chce pokazywać mistrza Polski, który gra w dodatku z bardzo mocnym przeciwnikiem. Mi się wydaje, że jeśli telewizja pokazuje mecz czwartej drużyny ligi polskiej z ubiegłego sezonu, a nie mistrza Polski, to nie ma co tutaj mówić. Wydaje mi się, że bardziej emocjonującym spotkaniem będzie Tottenham - Wisła. " Więcej: http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...elewizja-poka/ Tottenham to nie gladiatorzy http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...adiatorzy.html |
Wie ktoś o której zawodnicy lecą do Londynu?
|
Mam nadzieje że wygramy. Ważne, żeby na początku nie stracić gola i będzie dobrze.
|
Cytat:
Wiesz co.. odkryłeś Amerykę! :D To chyba logiczne że każdy ma nadzieje że wygramy, że ważne jest to żeby nie stracić na początku gola a najlepiej wogóle i wtedy będzie dobrze! co niestety będzie mega trudne.. i raczej niewy... a zresztą poczekamy zobaczymy :-) "...cuda na kijach Józek, cuda, cuda.." |
Cytat:
|
Ja się początku nie obawiam ale za to ostatnie 10 minut jeszcze przy niekorzystnym wyniku dla TT to będzie masakra ten zespół potrafi 3 gole w 10 minut odrobić ale na szczęście w tym sezonie tego nie pokazuje,i najlepiej by było żeby nie pokazał.
|
Wracajac jeszcze do transmisji meczu z TT. Wczoraj sprawdzalem czy mam TVP Info na kablowce. Samego nie posiadam niestety ale wlaczylem TVP Krakow i to jest polaczone z TVP Info, tzn jest logo takie jakby TVP Info, tylko w nim zamiast to Info jest Krakow no i jak leca reklamy jakies to juz normalnie jest TVP Info. Wkoncu bede na tym mogl mecz ogladac czy mam se gdzies juz rezerwowac miejsce?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl