Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

sportnh 23.07.2010 18:33

Pozostaje miec nadzieje, ze ta turecka oferta dla Patryczka to prawda.

spontants 23.07.2010 18:33

Skonczcie juz z tym Małym, jest Wiślakiem gra w Wiśle wiec wyluzujcie, walicie takie smuty ze masakra

LooNatyk 23.07.2010 18:33

mial by spokoj, jakby sie umial zachowac. To tylko i wylacznie jego wina..

mic 23.07.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 942838)
Jakby Ciebie tak krytykowano jak krytykuja jego to tez bys sie zatracił w grze. Małecki musi miec troche spokoju aby ochłonac bo inaczej nie bedzie z niego pozytku. Sam sobie zgotowal ten los ale ludzie niepotrzebnie to ciagna. Kazdy pilkarz by sie załamał. Popatrz na przykład Balotelliego - tez ma podobny charakte ale dali mu spokoj i jak na razie dobra ma sytuacje czego przykładem jest transfer do City.

Jakby krytykowali jego, tak jak on krytykuje innych to....

Biedny Patryczek, powiedzieli ze jest be... :lol:

Reser 23.07.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 942843)
Jakby krytykowali jego, tak jak on krytykuje innych to....

Może to brzydko zabrzmi, ale wyjąłeś mi to z ust :D

JarekTSW 23.07.2010 18:41

Kirm 2:1:-D wraca do formy z poczatku sezonu mam nadzieje :)

tommiyacht 23.07.2010 18:42

dwa ważne gole na odbicie od dna - wczoraj Boguś, dziś Andraż.

crazykaro 23.07.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 942836)
Kiedy go Jirsak zmieniał że się sytuacja zmieniała? Mówisz oczywiście o rundzie wiosennej (ostatnie pół roku) bo ja nie jarzę? (Pomijam mecz z Litwinami) Tutaj Patryk słabiutko - i jak sie nie podniesie to może dłużej na ławce siąść. Zresztą mnie cieszy rywalizacja i równa kadra:) Jesteś w formie grasz, bez formy - ława! Tak powinno być zawsze:)

Oczywiście że o calutkiej rundzie wiosennej. Tak trudno zrozumiec ile to pół roku - od lutego do lipca?A chłopak sie dziwił dlaczego siada na ławce w meczu z Hannoverem. Obrazić to on się może ale na siebie

jason wiślak 23.07.2010 18:43

Wierzę w Kirma, już w drugim meczu przygotowawczym strzela brame....Ufam że będzie mocnym puntem w tym sezonie...MŚ dały mu kopa:D

Ogryzek 23.07.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 942853)
Oczywiście że o calutkiej rundzie wiosennej. Tak trudno zrozumiec ile to pół - roku od lutego do lipca?A chłopak sie dziwił dlaczego siada na ławce w meczu z Hannoverem. Obrazić to on się może ale na siebie

A w jakich meczach - przykłady? W jakich meczach Jirsak zmieniał Małeckiego i od razu gra wyglądała lepiej w rundzie wiosennej?
Chętnie poznam fakty. Bo chyba mam amnezję - grają na różnych pozycjach i naprawdę nie pamiętam. Proszę o fakty:)

fanfan 23.07.2010 18:45

Mały się rozkręca :D

JarekTSW 23.07.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 942855)
Wierzę w Kirma, już w drugim meczu przygotowawczym strzela brame....Ufam że będzie mocnym puntem w tym sezonie...MŚ dały mu kopa:D

Raczej brak Terziottiego w sztabie:D nawet sam Skorza chyba mowil , ze za ciezkie treningi zafundowali Kirmowi i blado wygldal fizycznie to było widac

arrosmay 23.07.2010 18:47

Kirm chyba wraca do formy. Dzisiaj bramka, a wczoraj też przez dziesięć minut które zagrał udało mu się raz czy 2 zakręcić obrońcą i w tradycyjny dla siebie sposób(chyba) zejść do strzału z ostrego kąta.

rafalek 23.07.2010 18:48

Ogryzek, jemu chodzi o to, że zmieniał Małeckiego w wykonywaniu stałych fragmentów gry...

mitmichael 23.07.2010 18:49

No prosze, Michal Nalepa nawet strzela gola :)

tofik 23.07.2010 18:50

No prosze. Tak się niby Małecki z Kirmem nielubią, a tu co chwila ich akcje dwójkowe tworzą zagrożenie.

Gwiaździsty 23.07.2010 18:51

Kto to jest ten Nalepa ?

arrosmay 23.07.2010 18:51

O proszę, nawet młodziutki Nalepa bramkę dorzucił. Mały dośrodkowywał? Bo nigdzie nie napisali, a teraz to chyba on rządzi przy st.fragmentrach pod nieobecność Żurawia, Guły i Czecha

Ogryzek 23.07.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 942867)
No prosze. Tak się niby Małecki z Kirmem nielubią, a tu co chwila ich akcje dwójkowe tworzą zagrożenie.

Dokładnie na to samo zwróciłem uwagę:D
(Asysta Małeckiego przy golu Andraża)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 942864)
Ogryzek, jemu chodzi o to, że zmieniał Małeckiego w wykonywaniu stałych fragmentów gry...

Sorry ale widocznie źle zrozumiałem:)

kondzio7 23.07.2010 18:51

nowy stoper:D Michal Nalepa:D no prosze najmlodszy a strzelili:)

JrQ- 23.07.2010 18:52

Kiro może wreszcie zacznie grać ;] brawo

mitmichael 23.07.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 942869)
Kto to jest ten Nalepa ?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...michal_nalepa/ ;) najmłodszy na boisku. To dla niego na pewno cos wielkiego strzelic gola w takim meczu i pokazac sie Heniowi

michalg 23.07.2010 18:55

Patrząc na zmiany jakie zrobił Kasperczak wydaje się, że konkurs na nowego obrońcę Wisły wygrał Elsner.Mnie niepokoi to, że Paljić był w tym meczu mało widoczny - spartolił 2 rzuty wolne i tyle go widać w relacji (oprócz spięcia z rywalem). Miejmy nadzieję, że to dlatego, że partnerzy go nie dostrzegali... bo co by nie mówić graliśmy z drużyną II ligową. Aby moje obawy się nie potwierdziły i żebyśmy cieszyli się pierwszym przebojowym skrzydłowym od dłuższego czasu.

wislakrakow124 23.07.2010 19:00

a Rios jak tam sie zaprezentowal??(nie chce mi sie relacij czytac)

fanfan 23.07.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalg (Post 942878)
Patrząc na zmiany jakie zrobił Kasperczak wydaje się, że konkurs na nowego obrońcę Wisły wygrał Elsner.Mnie niepokoi to, że Paljić był w tym meczu mało widoczny - spartolił 2 rzuty wolne i tyle go widać w relacji (oprócz spięcia z rywalem). Miejmy nadzieję, że to dlatego, że partnerzy go nie dostrzegali... bo co by nie mówić graliśmy z drużyną II ligową. Aby moje obawy się nie potwierdziły i żebyśmy cieszyli się pierwszym przebojowym skrzydłowym od dłuższego czasu.

Rzeczywiście nie było go widać w relacji , najwyżej można było o nim przeczytać ale też zapomniałeś dodać że kilka razy wywalczył rzut wolny z niedalekiej odległości od bramki rywala , obrońcy rywala często go faulowali co może wskazywać że przysparzał im trochę problemów. Co do Elsnera jeśli rzeczywiście był najlepszy z trójki testowanych obrońców to zatrudnić go można tylko w przypadku kiedy jest lepszy od Kowalskiego ponieważ ma dojść chyba jeszcze Chaves więc po przyjściu Elsnera Kowal byłby skazany na wypożyczenie . Atutem Elsnera bez wątpienia jest uniwersalność , może zagrać jako defensywny pomocnik i środkowy obrońca co jest przydatne w przypadku 4 środkowego obrońcy bo chyba taka rola go czeka gdyby podpisał kontrakt.

bearex 23.07.2010 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 942883)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...grala_sparing/

"Choć wszyscy przyglądali się głównie grze testowanych, to najbardziej uwagę przyciągali inni zawodnicy – Andres Rios i Tomas Jirsak. Ten pierwszy czarował techniką – to wkręcał w ziemię rywali, to próbował strzału przewrotką."

sportnh 23.07.2010 19:06

fanfan a gdzie to czytales ze Elsner moze grac rowniez defensywnego pomocnika?

JarekTSW 23.07.2010 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 942883)

z oficjalnej: Choć wszyscy przyglądali się głównie grze testowanych, to najbardziej uwagę przyciągali inni zawodnicy – Andres Rios i Tomas Jirsak. Ten pierwszy czarował techniką – to wkręcał w ziemię rywali, to próbował strzału przewrotką. Ten drugi natomiast najpierw dwa razy groźnie uderzył z dystansu, a w 31. minucie zaliczył asystę przy pierwszym golu. Tomas zagrał prostopadłą piłkę między obrońców do Christiana Tiboniego, który przejął podanie i mocnym strzałem z kilkunastu metrów pokonał Michała Wróbla

to chyba mowi wszystko:-D

wislakrakow124 23.07.2010 19:07

dzieki:) no czyli tego czego sie po nim spodziewalem!! Mysle ze bedzie z niego duzy pozytek

leyzer87 23.07.2010 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 942888)
fanfan a gdzie to czytales ze Elsner moze grac rowniez defensywnego pomocnika?

Potwierdzam, Rok może grać jako defensywny pomocnik, a raczej powinien tam grać. On jest bardziej pomocnikiem niż obrońcą.

http://www.youtube.com/watch?v=I3-mkIapQjY

crazykaro 23.07.2010 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 942857)
A w jakich meczach - przykłady? W jakich meczach Jirsak zmieniał Małeckiego i od razu gra wyglądała lepiej w rundzie wiosennej?
Chętnie poznam fakty. Bo chyba mam amnezję - grają na różnych pozycjach i naprawdę nie pamiętam. Proszę o fakty:)

Ja nie pisałem o zmianach Jirssak za Małeckiego. Tylko jak Jirsak zmieniał Małeckiego w wykonywaniu rzutów wolnych i rożnych :!:

Ogryzek 23.07.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 942919)
Ja nie pisałem o zmianach Jirssak za Małeckiego. Tylko jak Jirsak zmieniał Małeckiego w wykonywaniu rzutów wolnych i rożnych :!:

Spójrz łaskawie na mojego posta wyżej - napisałem że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź:)

A tak w ogóle to ile asyst zanotował Jirsak po tych świetnie bitych stałych fragmentach gry? Jak duża zmiana jakościowa to była?
Pytam bez złośliwości, bo wg mnie to że wolne bił Małecki to tylko świadczyło o tym jak krucho u Nas było z piłkarzami którzy potrafią dobrze bić stałe fragmenty. Teraz jak jest Garguła powinno być lepiej.

K4millo 23.07.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 942905)
Potwierdzam, Rok może grać jako defensywny pomocnik, a raczej powinien tam grać. On jest bardziej pomocnikiem niż obrońcą.

http://www.youtube.com/watch?v=I3-mkIapQjY

Co ciekawe Elsner jako junior w Nicei grał na pozycji napastnika. Tak więc najpierw był napastnikiem, potem środkowym pomocnikiem, a teraz robi za obrońcę.

qchar90 23.07.2010 20:50

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rowiec_Sw_3_1/
galeria ze sparingu z KSZO

crazykaro 23.07.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 942938)
Spójrz łaskawie na mojego posta wyżej - napisałem że źle zrozumiałem Twoją wypowiedź:)

A tak w ogóle to ile asyst zanotował Jirsak po tych świetnie bitych stałych fragmentach gry? Jak duża zmiana jakościowa to była?
Pytam bez złośliwości, bo wg mnie to że wolne bił Małecki to tylko świadczyło o tym jak krucho u Nas było z piłkarzami którzy potrafią dobrze bić stałe fragmenty. Teraz jak jest Garguła powinno być lepiej.

Sorry nie zauważyłem bo nie śledziłem dokładnie wymiany zdań.

Dobre dośrodkowanie wcale nie oznacza asysty. Wystarczy zamieszanie na polu karnym i gol po kilku przypadkowych odbiciach. A jak piłka przeleci przez pole karne po rogu albo wysoko nad bramką po wolnym to nawet zagrożenia nie ma.

wolfy 23.07.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 942863)
Kirm chyba wraca do formy. Dzisiaj bramka, a wczoraj też przez dziesięć minut które zagrał udało mu się raz czy 2 zakręcić obrońcą i w tradycyjny dla siebie sposób(chyba) zejść do strzału z ostrego kąta.

A później obie sytuacje kompletnie spartolić. Też w tradycyjny dal siebie sposób.
Kirm we wczorajszym meczu to była nędza.

laurence 23.07.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 942876)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...michal_nalepa/ ;) najmłodszy na boisku. To dla niego na pewno cos wielkiego strzelic gola w takim meczu i pokazac sie Heniowi

Trochę poszperałem i okazuje się ze chłopak sporo bramek strzela po stałych fragmentach gry.

Do wglądu wywiad z Nalepą http://zatorzanka.boo.pl/page.php?id...ha%B3%20Nalepa

spinna 23.07.2010 22:05

2 minutowy skrót - gole i najciekawsze akcje tutaj:
http://kiks.tv/2010/07/popucharowy-zwyczaj/

może być chwilowy problem z odtwarzaniem bo serwery VIMEO mają jakiś problem ale powinno się to naprawić w ciągu kilku chwil

biała gwiazda 23.07.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 942985)
A później obie sytuacje kompletnie spartolić. Też w tradycyjny dal siebie sposób.
Kirm we wczorajszym meczu to była nędza.

Jesteś mistrzem dostrzegania złych stron i znajdowania dziury w całym. Chyba inny mecz widziałam, Kirm ładnie zakręcił w polu karnym i miał sytuacje. Wywalczył rzut wolny przed polem karnym z lewej strony. Był aktywny w te paręnaście minut, które dostał. Czy ty na prawdę zawsze musisz dorzucić trzy grosze?
Podobno większość ludzi na forum, przesadza, jest zbyt zapatrzona w Wisłę i nie patrzy racjonalnie na grajków i niepotrzebnie jara się transferami. A ja widzę drugą grupę malkontentów którzy we wszystkim znajdą coś złego i skrytykują każdy ruch klubu.

xanti1906 24.07.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spinna (Post 943015)
2 minutowy skrót - gole i najciekawsze akcje tutaj:
http://kiks.tv/2010/07/popucharowy-zwyczaj/

1:38 - chłopak naprawdę będzie wymiataczem, źle przyjął piłkę, a i tak wyprzedził obrońcę w polu karnym, dobiegł i strzelił
I ten śmiech przy interwencji Pawełka :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl