![]() |
na polskie warunki Skorża jest bardzo dobrym trenerem. jak nie bedzie Skorży to kto ma byc? chyba nie sciagna Guardioli albo Hiddinka bo Cupiał nie da tyle kesy bo mu szkoda ale zwrocilo by sie mu jakby Wisła byla w LM i jeszcze DAJ BOŻE wyszla z grupy. Hiddin bylby mozliwy bo jakich on juz druzyn nie prowadzil to i do WISŁY moglby zawitac. Lenczyk to dobry trener ale nie przyjdzie juz do Wisła mi sie wydaje. Smuda za pozno. chyba ze.... PROBIERZ on by jeszcze mogl cos zrobic. dzieki niemu Polonia Bytom zaczela cos grac. dzieki niemu Jaga tez gra cos(nie paczac na tabele przez -10pkt). Fornalik tez dobry trener ale nirzpyjdzie poki co bo dobrze mu idzie w Ruchu chociaz kasa zrobilaby swoje.
|
Ja bym o zmianie trenera nie gadał teraz. Ale na rynku jest w ****u dobrych pilkarzy za darmoche. Nawet taka Polonia Bytom co nie ma kasy rozmawiała ze Smolarkiem, gdzie pisałem o nim 4 posty wyzej. I by go wzieli, gdyby obnizyl swa gaze o jakies 10 tys euro, a Wisłę stac, zeby tyle mu zaplacic. Łobo chyba zarabia więcej...
|
w Lechu dobrze robia bo Rengifo w Peru strzela bramki Argentynie a w Lechu jest w ME i tu powinien Skorża tak samo zrobic. kto nic nie grac do ME
|
Cytat:
Teraz w 5 ostatnich kolejkach mamy 2 zwycięstwa 3 porażki - strata 9 punktów Tam bylo sześć pierwszych kolejek - teraz 5 ostatnich :evil: |
Cytat:
|
Rady dotyczące naszych piłkarzy pt. wyrzucić, przesunąć, ukarać, obciąć, nie wypłać są wspaniałe tylko niestety zarówno klub jak i piłkarzy obowiązują zapisy kontraktu który obie strony podpisały i obie strony musza respektować - co oznacza że klub też nie może dowolnie dysponować piłkarzem i jego zarobkami.
Natomiast większość naszych piłkarzy ma kontrakty motywacyjne więc posadzenie ich na ławce czy też wywalenie z 18 meczowej znacząco może wpłynąć na ich zarobki. Ps. Mi się w czasie meczu nasunął się jeden obrazek: Wchodzący na zmianę Leszczak i Mauro który tuż przed zmianą coś długo mu tłumaczył na ucho. Ciekawe czy go motywował czy też ……… |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oprócz wzięcia na siebie blamażu z Levadią Skorża nie zrobił w tamtym momencie nic więcej dobrego dla drużyny.
Przecież już w tym meczu w Sosnowcu było widać, iż właściwe podejście do zawodu miał tylko Kirm właśnie. To jego było pełno na boisku wszędzie, to on kilkoma zagraniami przypominał czy to Szymkowiaka czy też Kosowskiego z najlepszych ich momentów. Miał również okazje bramkowe, m. in. poprzeczka. Potem po domniemanej burze od "gwiazdorów", że co ty nam tu poprzeczkę wymagań podnosisz, usiadł na laurach w myśl typowo wiślackiej od czasów nastania Cupiała maksymy: "czy się stoi czy się leży ..." I wtedy pan Maciej chyba zamiast pogonić resztę do roboty po prostu zmiękł w nogach. Z kolei nasz boss w całej tej swojej miłości do Wisły, o jakiej mówi w każdym możliwym wywiadzie, robiąc nam dobrze jednocześnie zrobił nam źle. Rozpieścił nas spełnieniem wieloletnich marzeń jednocześnie dając podstawy wielu ludziom mieniącym się piłkarzami Wisły do okazania swej płytkości i miałkości w całej możliwej do zniesienia przez starego kibica okazałości. Poszukując raju Cupiał kręci się w kółko dając we władanie klub z milionowym zapleczem serc w ręce ludzi bądź to z "zaczerwienioną" przeszłością bądź będących na dorobku dopiero ( czy to menadżersko-biznesowym czy też trenerskim ). Czasem się to udawało czasem mniej lub wcale ( Okuki czy inne Jurki ), ale zawsze gdy było bardzo dobrze komuś najwyraźniej to wadziło i zaraz spadały na nas jak grom z jasnego nieba Dynama, Valerengi czy inne Levadie. Co do pana Macieja, zbyt łatwo przychodzi mu tłumaczenie swoich czy też piłkarzy błędów bez wyciągania jakichkolwiek wniosków na najbliższy możliwy czas. Zupełnie nie rozumiem już jednego: stałego stawiania na W.Łobodzińskiego i M.Jopa. I nie przyjmuję tłumaczenia, a na kogo ma postawić ? Każdy inny piłkarz z kadry Wisły ( nawet z tych co podobno w ME grają cieniutko ) powinien sobie poradzić na tych dwóch pozycjach, w końcu noszenie koszulek z Białą Gwiazdą do czegoś zobowiązuje. No chyba, że jak na dobrego wujka przystało Wojciecha "najlepszego na treningach" Łobodzińskiego wystawia dla "wyhaczenia" placowego, a Mariusza "biegającego w poprzek" Jopa w ramach jakiejś dziwnie rozumianej akcji charytatywnej. Nie znam efektu wieczornych rozmów na dywaniku lecz jakiekolwiek one nie będą, bez uderzenia w dupę i to niemal dosłownie kliku młokosów, niewiele ulegnie zmianie na lepsze w najbliższej do przewidzenia przyszłości. |
Co smieszniejsze, pilkarze zwalaja wine za porazki na trenera, a trener na pilkarzy. Wywnioskowac to mozna z wywiadu Glowackiego. Doprawdy dziwna sprawa.
|
Cytat:
Nie, nie oczywiście nie ma co popadać w paranoję, ALE ... ja już nie od jednej osoby usłyszałam o małym "fochu" ze strony kopaczy za to, że nadal nie dostali premii za majstra ... i w świetle ostatnich wydarzeń powoduje to nie małe wątpliwości. Ale oczywiście mogą to być tylko głupie plotki i niesłuszne oskarzenia. |
Cytat:
Taki Łobo zainkasuje 75 000 PLN/miesiąc a gra jak przeciętny B-klasowiec(z szacunkiem dla B-klasy), Mały z podejrzeniem chronicznego uderzenia sodówy do głowy nie może zapanować nad sobą na boisku, a Broziowi chyba marzy się dalej wyjazd do silnych lig. Haha pogrążają się te marne piłkarzynki jeszcze bardziej grając taką padakę jaką zobaczyliśmy w derbach. ZERO ambicji i walki praktycznie u wszystkich. Poza Marcelo, Alvarezem, Kirmem i Jirsakiem. Do Pepe czy Jopa nie można mieć pretensji - z przeciętniaka nie uczynisz nagle wirtuoza futbolu. Levadia, dwa razy Amika,potem Legia a teraz Cracovia. Kto następny? |
Skorża przegrał najważniejsze mecze. Nie podoba mi się on specjalnie jako trener bo nasza druzyna gra piach 3 sezony. Ale z tych 3 sezonów w 2 zdobylismy mistrza a teraz jestesmy liderem.
Są dwie bardzo ważne sprawy: 1-Wisła w tym sezonie gra same wyjazdy. 2- Skład od 5 lat mamy bardzo przeciętny i jechał on dotychczas na doświadczeniu. Sobol i Głowacki są kontuzjowani. Baszczyński i Cleber odeszli. Brożek Paweł nie jest liderem. Naszej druzynie brakuje SERDUCHA i napastników. Pamietacie za ile pienidzy przychodzili Kosowski czy Żurawski lata temu? Wtedy pieniadz był wiecej wart niz teraz. Dziś nie ma transferów a ze sie udało kupić Marcelo to jeden na mln sukces. Jak nie bedzie 2-3 mocnych transferów do klubu. To wkońcu wypadniemy z 1. trójki. Trenera zmienić po sezonie lub w przerwie zimowej ale tylko na kogos z jajami. Jak widać u nas trenerzy po roku nie maja pomysłów. Patrz Kasperczak czy Skorża. |
weźcie z tym Alvarezem, jak ktoś powiedział, te jego balony to na festyn. Z drugiej strony czy trener jest na tyle niespostrzegawczy by nie zakazać Alvarezowi dośrodkowywać, lub z nim popracować na treningach, bo on się do tego aktualnie nie nadaje? Ale nawet nie dośrodkowania: Zauważyłem, że Alvarez łatwo daje się obiec i mało tego, tak dobry technicznie zawodnik, a daje się ogrywać na walizkę, nie mówiąc że w przebitkach wychodzi jeszcze gorzej. Jakim cudem on grał w Regginie?
Wypowiedź pomeczowa Kapitana jest aż nadto spokojna, więc może coś w planach zwolnienia Skorży może być. Ale to tylko teoria spiskowa. Druga teoria spiskowa jest taka, że za rok ma być nowy stadion. Na mecz derbowy przyjdzie 35 tys. ludzi. Bilety będą po średnio 50 zł. Każdy z nas na nowym stadionie wyda jeszcze 20. Przychody z derbów to będzie 2,5 mln zł! Do czego zmierzam? Ano, że Cracovia ostatnio grała paskudnie i nie wiadomo, czy nie było jakiejś zmowy. To tak jak ktoś lubi karmić swoje paranoje ;) |
Cytat:
|
Daj Boze zeby wasze teorie spiskowe byly błędne ...
ale.. jesli pojawily by sie jakiekolwiek wątki i poszlaki dotyczace kolejnych spiskow,zmów ,i knucia nastepnych intryg pt "jacy to my biedni jestemy" ,to bez wyjątku wystawic KAZDEGO z pierwszej 11 na liste transferowa,obciąc KAZDEMU pilkarzowi premie o 50% i do konca rundy grac Mloda druzyną. oczywsicie z naszej strony zadnego dopingu dla nich,nic ,zero wsparcia dla tych ludzi ktorzy plują na Wisłe Kraków. |
Jesli by sie okazalo ze te wpadki to planowane wpadki, to zadne listy transferoe, tylko polamac s****ysynom nogi.
|
Panowie dajcie spokoj z ankieta na glownej stronie. Wrzucenie tam ZARZADU to jest chyba tylko proba zminiaturyzowania winy Skorzy. Bednarz juz zaplacil za...Levadie (komedia!), natomiast prawdziwi winni treneiro i nieroby hasaja dalej. I taki jest teraz tego efekt. Ani Bednarz, ani Wilczek nie grali w niedziele. Tydzien temu rowniez. Tam graly sowicie oplacane gwiazdy na czele z krolem anemii Lobo, fantastycznym Diazem etc. Grali w SS - systemie Skorzy polegajacym na czyms w rodzaju szaranczy, tylko trwajacej pelne 90min. Jednym slowem Chaos Absolutny.
|
Co do całegp Bet-at-home i tych teorii spiskowych to wydaje mi sie,ze nic na rzeczy nie ma.Choc nie zdzwiilbym sie,gdyby za kilka lat wyszlo,co sie dzialo naprawde w polskiej pilce ;/
Skorża jeżeli chce zachowac wlasne dupsko,to niech przestane ich bronic tylko zaczne tepic na treningach,a jak ktorys ma ALE to do ME,albo nakladac kary finansowe badzi odsuwac od gry,a jak maja kontrakty motywacyjne to poczuja to mocno... |
Popadacie w lekką paranoje ;)
W naszej obecnej dyspozycji nie ważne, czy to Cracovia, Legia, Zagłębie, czy Sandecja, od każdego dostalibyśmy po dupie. Od dawna piłkarze na boisku nie tworzą rozumiejącej się piłkarsko drużyny i nie ważne, czy gra Sobol i Głowacki, czy nie. Bazujemy tylko i wyłącznie na przebłyskach Brożka, Małeckiego i Marcelo oraz na ich indywidualnych akcjach. Ostatnio obaj napastnicy są w dołku, a Marcelo nie dostaje dobrych piłek przy wolnych i rożnych i widzimy efekty. Skorża nie zbudował drużyny, stworzył z Bednarzem grupke niezłych piłkarsko zawodników, jak na naszą lige, ale to tyle z jego pracy. Zauważcie, że w przegranych meczach nie było: - zdobytej dla nas bramki w pierwszych 2 kwadransach spotkania, - czerwonej kartki dla przeciwnika w 1 połowie meczu, A teraz przypomnijcie sobie ile zwycięstw w tym sezonie i końcówce poprzedniego odnieśliśmy, kiedy jeden albo oba powyższe warunki były spełnione.. Gra za Skorży opiera się na indywidualnościach i szczęściu. Drużyny nie mamy. |
Cytat:
|
Dajcie spokój z tymi bethomami;) Takimi gnidami to oni nie są.Zespół się posypał i tyle.
Przyznam się że te tłumaczenia Skorży i grajków coraz bardziej mnie drażnią. Z Legia kontrolowaliśmy mecz i tylko jakiś pech spowodował że przegraliśmy, ze starozakonnymi straciliśmy przypadkową bramkę - haha - normalnie pechowcy roku , do tego kontuzje, tylko jakoś sobie nie przypominam by pół składu miało kontuzje z Levadią czy Lechem a graliśmy prawie taką kichę jak w niedziele. Nagle tez okazało się że nie wszyscy umieją grać.Eureka normalnie ps najbardziej boli to że jesteśmy w ciemnej dupie - wywalić trenera?Pewnie trzeba choć to zawsze boli jak wylatuje jedyny któremu na bank zależało.Kto po nim - aż strach pomyśleć.Grajki a to przecież jednak głównie ich zasługa - obwarowani kontraktami - kupić nowych? - tylko za co. |
Musi być współpraca trener-zawodnicy. Jeśli to się skończyło w Wiśle to już po Skorży. Wiadomo, że nie Cupiał nie wymieni 5 grajków (Polaków) z pierwszej "11" tylko trenera...
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko czy takiego młodego głodnego grania na derby trzeba motywować Leszczak nic, ale jeśli prawdziwe są pogłoski a ja również takowe słyszałem, że zapowiedziane wietrzenie szatni (w tym nie podpisywanie ponownych kontraktów min z Cantoro) budzi wielki sprzeciw to może faktycznie młodemu tłumaczono, co i jak. Naprawdę bardzo chciałbym się mylić. |
|
Tak Fakt i WP to źródła godne zaufania. Możemy być pewni że Skorża wyleci
|
JA to mowiac szczerze widze w ten sposob, ze zwolnienie Skorży to bedzie spory błąd. Ja bym bardzo chcial zeby nastal kiedys taki czas, ze bedzie sie rownie ostro traktowac piłkarzy. Gdyby tak wypieprzy teraz kilku i zostawic Skorże , to komunikat jest jasny - trener jest nie do ruszenia, cos sie nie podoba - w***** i koniec gadania. Albo do rezerw. Ja nie wiem, ale trener chyba nie jest od tego, zeby mowic piłkarzom ze mają zapieprzac na 100% i gryźć trawe. Jak sami tego nie wiedzą to co to za zawodowcy.
A biorac do tego pod uwage to o czym pisze KOMINEK, i jezeli jest w tym troche prawdy - to komentarze są zbędne. |
Cytat:
W tym moze byc niestety wiele prawdy. Ile razy jak usadzano Cantoro na lawce zaczynaly sie dziwne mecze. Teraz Skorza ma realna wladze, czyli moze sie pozbyc danego zawodnika, wiadomo Cantoro jest na wylocie i nigdzie inndziej na swiecie takiej kasy jak ma w Wisle nie dostanie.Wiec proba wysadzenia Skorzy jest bardzo realna bo jak przyjdzie nowy trener Cantoro bedzie mogl powiedziec ze nie gral tylko dla tego ze Maciek sie na niego uwzia i wyblaga kolejny kontrakt. W ustawienie meczu u bukmacherow nie wierze bo ryzyko jest spore, ale przegranie meczu w celu osobistych kozysci w klubie jest bardzo realne. Jak Skorza rozmawial z Cupialem o wizji budowania zespolu musial mu powiedziec kogo chce sie pozbyc, kogo sprowadzic,moze byl jakis przeciek i grajki sie dowiedzialy wiec robia wszystko zeby pozbyc sie trenera lub oslabic jego pozycje przed okienkiem transferowym. |
ile to juz razy fuckt zapowiadał czystke i trzęsienie ziemi w Krakowie... wydawałoby się, żę to bzdura totalna, ale w obliczu ostatnich klęsk to wszystko jest możliwe...
"Czasem porażka w sporcie też ma swoje dobre strony, choć zdaję sobie sprawę, że w tym momencie brzmi to paradoksalnie. Ja jednak zamierzam wykorzystać ją jak najlepiej" tak nasz pierdu pierdu "trener" powiedział po spotkaniu z kuchenkarzem, jak jest dziś każdy dobrze wie. Kolejny po Engelu złotousty... |
Cytat:
B)Jeżeli Leszczak potrzebował żeby Cantoro mu wytłumaczył co ma grać to znaczy że nasz rozbudowany sztab szkoleniowy pracuje pełną parą. C)Cantoro jako starszy kolega dodawał mu po prostu otuchy i zwracał uwagę na jakieś szczegóły. D)................ Mam nadzieję, naprawdę mam nadzieję że to jednak była możliwość C, choć z drugiej strony w takiej sytuacji wystarczyłoby przybicie piątki,od kiedy to Mauro taki opiekuńczy się zrobił. O opcji D, która przewija się między wierszami wolę nawet nie myśleć. Przynajmniej na razie. |
Cytat:
A tymi przyczynami mogą być np. niesportowy tryb życia niektórych zawodników (choćbyś nie wiem jak trawę gryzł dnia następnego, chujowo grasz gdy dzień wcześniej popijesz), kontuzje, braki kadrowe, jakieś niesnaski w drużynie (gwiazdorstwo Brożka i Małeckiego) czy choćby za niskie umiejętności niektórych zawodników na Wisłę. Pomyślcie co Głowa myślał patrząc na grę zastepującego go Jopa? Wyobraźcie sobie sytuacje, że zależy wam na wyniku drużyny, a tu na skrzydle kaszane odstawia taki Łobodziński, który zarabia 2x więcej niż wy. Nie frustrujące? |
Jak zapanowała era Kasperczaka to normą było robienie co rundę listy piłkarzy którzy sa klubowi nie potrzebni różnie to bywało z tym pozbywaniem sie ale może czas wrócić do tych meto.
|
Cytat:
Zwróćcie uwagę, że Leszczak ma dopiero 17 lat - debiut w takim wieku i w takim meczu mógł go albo sparaliżować, albo spowodować, że grałby na pałę i chciałby być wszędzie. W końcu po to są doświadczeniu gracze, żeby podpowiadać młodszym. I zapewne tak było, nie ma co szukać na siłę teorii spiskowych, mamy wystarczająco problemów :( |
Wiele osób ma pretensje do Skorży że dla naszych grajków jest zbyt przyjacielski. Nie znam jego metod pracy za czasów Groclinu ale może świadomie obrał taki sposób pracy w Wiśle. Znając historię wielu swoich poprzedników, a w środowisku zapewne więcej wiadomo o zakulisowych rozgrywkach jakie się u nas wyprawiały, być może chciał ich podejść po partnersku. Ale w pewnym momencie coś pękło ( Levadia ) i na ten czas nie widać kompletnie wpływu trenera na drużynę. Nie mam pojęcia o czym wczoraj rozmawiano ale sprawa jest jasna: Skorża musi być w stanie kierować tym statkiem. Teraz dryfujemy a w niedzielę zderzyliśmy się z górą lodową.
Taka moja teoria. |
Zgadzam sie z Markusem i FraMatem.
Skorża na dzisiaj nie poleci, ale jak się piłkarzyki zawezmą to w Wodzisławiu dadzą koncertowo dupy i wówczas pożegnanie z trenerem zapewnione. Tylko co to da ????? Przecież przyjście nowego trenera do zespołu niczego nie zmieni !!!!!!!!!!!!!! Piłkarze jak grali chu....jowo tak samo będą grać, kilka najważniejszych ogniw jak było kontuzjowanych, tak nagle na boisko nie wybiegną itd. W tym zespole brakuje ducha, jakiego mu dają Sobolewski, Głowacki czy Boguski. Tak właśnie Boguski ma większe zadatki na lidera zespołu niż Paweł Brożek. Przypominacie sobie sytuację sprzed roku ?? Dwa razy w plecy z Ruchem i Śląskiem ??? Czerwone kartki Sobola i Baszcza (głównych ogniw zespołu ?) i oczywiście mecz z Odrą, który jeden Rafał właściwie nam wygrał??? Pamiętacie wiosenny mecz z Legią, i co Legia pokazała na boisku do chwili zejścia kontuzjowanego Boguskiego ???? A co działo się później ???? Trener Skorża na pewno popełnił błędy w przygotowaniu zespołu, ale jest kilka rzeczy, które go tłumaczą z ostatnich porażek: 1) już przed sezonem było wiadome, że jesienna runda będzie grana bez Boguskiego, Garguły i Singlara (3 zawodników z 18-ki meczowej) 2) w trakcie sezonu odpadło 2 najważniejszych graczy: Sobolewski i Głowacki. 3) Paweł Brożek gra w tej rundzie z niezaleczoną kontuzją i widać, że nie może wrócić do formy sprzed kontuzji; 4) trwa przebudowa zespołu - odeszło 2 starych wyjadaczy ligowych Zieńczuk i zwłaszcza Baszczyński (kolejny ze starej gwardii, który potrafił poderwać zespół) w których miejsce przyszło 2 obcokrajowców - owszem niezłych, ale proces ich wkomponowania do zespołu to minimum sezon niestety, a żaden z nich nie jest w stanie zastąpić w roli przywódcy drużyny Baszcza. Moim skromnym zdaniem w tej drużynie brakuje jednego ogniwa, z którego łatwo zrezygnowaliśmy - Kamil Kosowski. Biorać pod uwagę zarobki człowieka, który miał go zastąpić (któremu się to nie udało w ogóle) to interes zrobiliśmy w stylu "Zamienił styrjek siekierkę na kijek". Uważam, że Kamil jest w stanie pograć jeszcze1-2 sezony na bardzo dobrym poziomie, a w porównaniu z Łobodzińskim - to nawet z 40 ką na karku będzie od niego kilka razy lepszy. A w zimowym okienku mozna znim rozmawiać o nowym kontrakcie od czerwca. Uważam, że Pan Cupiał powinien schować swoją urazę do tego gracza, gdyż niestety zbyt mało mamy w zespole zawodników charyzmatycznych, którzy byliby w stanie pobudzić ten zespół do lepszej gry. Moja prognoza jest taka, że Wisła ogra Odrę, Boguski strzeli w meczu bramkę, Skorżą powie mu jak bardzo przez całą rundę brakowało mu Boguskiego i na wiosnę zostaniemy z tym samym trenerem. Jednakże trener Skorża, jeśli chce osiągnąć cokolwiek z tym zespołem powinien posadzić na pewien czas na ławie Małego czy P. Brożka (Diaz niech idzie na jego miejsce), a Łobodzińskiego niech ześle do ME, gdyż tam jest jego miejsce. Przynajmniej zaoszczędzimy trochę euro na jego pensji (kontrakt 50/50). |
Cytat:
Inna sprawa, że pamiętam jak napisałem pod jakimś artykułem komentarz w stylu "Mauro, dziękuję Ci za pierwsze 2 (czy 3) lata w Wiśle. Za ostatnich pięć już nie" czy jakoś tak i zostałem wprost zjedzony przez piętnastoletnich fanatyków Cantoro dla których Mauro to prawdziwy Wiślak z krwi i kości, a że kochają go bardziej niż Wisłę to już nie jest problem.:lol::lol::lol: A jeśli dyspozycja naszych piłkarzy to zemsta za niewypłacone premie, to tak jak napisał 7 kotów- połamiemy im nogi, bo się gwiazdkom poprzewracało w dupach. ŁKS, Ruch, Polonia B., Piast- kluby bez kasy, ale posiadające piłkarzy z charakterem. Kiedyś Szczęsny chyba mówił, że paradoksalnie zła syt. finansowa klubu może na piłkarzy wpłynąć mobilizująco. U nas piłkarze mieli dosłownie cieplarniane warunki, chuchano na nich i dbano, by było im tu dobrze (nie tylko piszę o pracownikach Wisły, ale też o kibicach). To, już wiem, że się skończyło i dzięki Bogu. |
Panie i Panowie, niestety z przykrością zauważam, ze nasze forum zaczyna przypominać forum dziewcząt zza Błoń! Panie Kominek jesteś Pan moderatorem i powinieneś zachować szczególny umiar. Można lubić można nie lubić Cantoro ale sorry! Puszczanie takich bąków na podstawie widziałem, że objął i minutę tłumaczył jest po prostu śmieszne, a nawet żałosne.
|
Cytat:
|
Cantoro jest skasowany i kto by tu nie przyszedł to już nic tego nie zmieni.33 lata, słaba forma fizyczna, do widzenia. Bedzie Skorża czy inny - Mauro już tu nie ma.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl