Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

FraMat 28.12.2009 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 835095)
szprotson - nie trafione wd mnie porównanie, zresztą my tak na prawdę nie wiemy co spowodowało ta decyzję , Petrescu już jakiś czas temu przebąkiwał o odejściu, być może doszło do jakiś nieporozumień z właścicielem dotyczących polityki transferowej.

Petrescu nie przebąkiwał, tylko wyraźnie mówił, że zimą odejdzie z Unirei.
Byc może już wczesniej miał jakieś oferty.
Z drugiej strony odszedł w najlepszym momencie - gdyby wiosną potknął sie na czymkolwiek: porażka z Liverpoolem, utrata mistrzostwa i tylko drugie, albo trzecie miejsce w lidze, traktowane byłoby to przez prasę jako.... niebotyczna klęska.
Innymi słowy: mogło być gorzej, natomiast "lepiej" byłoby trudne do osiągnięcia.
Sa w prasie rumunskiej pogłoski o sporze z właścicielem Unirei, że niby chciał teraz zimą wyprzedać, co się da z Unirei i do zarobionych 13-15 milionw (takie liczby podaje prasa rumunska) dołożyc jeszcze kilka z transferów, po czym zacząć od nowa. A Petrescu miał tego nie chcieć.
Nie sa to jednak wieści sprawdzone, ale dochodzenie pismaków
Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 835095)
A co z Unireą? Ja to bym chciał by każdy trener zostawiał w takim punkcie klub.Po mistrzostwie, po zarobieniu ponad 7 mln ojro w 3 miesiące i jako lidera na półmetku sezonu.Petrescu nie jest niezastąpiony, to jeden z wielu konkretnych trenerów w Europie więc wszystko w rękach właściciela Unirei.

Prasa rumuńska sugeruje aktualnego selekcjonera Rumunii Razhvana Lucescu, ale jak na razie wydaje sie to mało prawdopodobne. Zresztą to zupełnie inna klasa.Właścicel chciałby ponoć postawić na jakiegoś cudzoziemca

Lemoniadowy Joe 28.12.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 835069)
Błaszczykowski narzeka, a ambicji chyba nigdy nie można było mu odmówić.

chodzi o ten wywiad w którym Błaszczykowski powiedzial że Petrescu ma do dyspozycji w Unirei 40 graczy bo przy jego treningach są ciągłe kontuzje :)

PS co oczywiście jest bajką

wolfy 28.12.2009 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 835147)
W jakimś prawdopodobnie innym wywiadzie, też bardzo negatywnie rozpisywał się o metodach Rumuna. Stwierdził, że za jego czasów w Wiśle wszyscy byli wykończeni i nie mieli ochoty grać w piłkę.

OK, ciężka praca? Niech będzie. ...ale nie od razu. Jak ktoś przychodzi i narzuca wymagania, do których organizm nie jest przystosowany, a przy tym cały czas wyzywa wszystkich od leni, to w konsekwencji tego i przygotowanie fizyczne, i stan psychiczny nie są na najlepszym poziomie. Zresztą co to za mobilizacja? Na niektórych dobry jest kij, lecz wielu zmotywować jest w stanie tylko marchewka. Dan niestety tego nei rozumiał.

Kiedy widzę, jak ta marchewka Skorży działa na nasze gwiazdeczki, to mam ochotę sięgnąć po kij. Ja rozumiem, że można nie umieć, ale żeby się opierdalać (pardon my French) w jednym z najważniejszych dla klubu meczy (znów Levadia)? To jest jak splunięcie w twarz właścicielowi i kibicom.

Nie twórzcie panowie nowych metod szkoleniowych, bo przykładowy trener w Bundeslidze nie prosi swoich piłkarzy żeby może łaskawie - jeśli nie są zbyt przemęczeni - trochę pobiegali.

FraMat 28.12.2009 20:16

marchewka?
To nie sa nią kontrakty? na dziesiątki i setki tysice euro rocznie?
To, co ma nią być? Dziewica na łeba po wygranym meczu?

Oni już marchewkę mają, chcecie do marchewki dodac jeszcze sok z marchewki?
Zejdźcie na ziemię...
raindog...O jakiej metodzie kija w wykonaniu Dana myslisz? Kiedy te nasze kochane kopacze zostały przez Dana czymś ukarane?
Chyba o czymś nie wiem

Lemoniadowy Joe 28.12.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 835184)
Tak, czy inaczej ta marchewka Skorży lepiej działa, niż kij Dana.

jak dział lepiej jak my odpadamy z Levadią i mamy problemy z kasą a Unirea w LM zarobił około 50 mln zł i jest jednocześnie jest w czołówce w lidze nie są zajeb... jak nasi pilkarze

inną sprawą jest to czy Skorża ma możliwość chwycenia wszystkiego mocną reką przy tak wąskiej kadrze jak jesienią i przy tak słabej swojej pozycji w klubie musiałby dostać pełne zaufanie od Cupiała gwarancje pracy i realizacji swoich pomysłów a nie sytuacji gdzie jeszcze jedna dwie porażki i wylot trenera

ale jest tez drugie pytanie czy Skorża to na pewno odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu niby wyniki w lidze ma bardzo dobre ale czy jest wstanie cos ugrać ponad to ? taki awans do LM przy nowym stadionie to mógłby byc "kop" niesamowity dla naszego klubu

wolfy 28.12.2009 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 835195)
raindog...O jakiej metodzie kija w wykonaniu Dana myslisz? Kiedy te nasze kochane kopacze zostały przez Dana czymś ukarane?
Chyba o czymś nie wiem

Kazał im biegać, trenować. Z tego co mówił, to dał im 60% obciążeń aplikowanych rumuńskim piłkarzom. Podobno Kazimierz Moskal spokojnie dawał im radę.
Poza tym zaprowadził ich do fabryki żeby pokazać, co to ciężka praca.
Jak już pisałem - nie pasował tutaj.

element 28.12.2009 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 835203)
jak dział lepiej jak my odpadamy z Levadią i mamy problemy z kasą a Unirea w LM zarobił około 50 mln zł i jest jednocześnie jest w czołówce w lidze nie są zajeb... jak nasi pilkarze

Jak domniemam mowa jest o czasach jego pobytu w Wiśle.
Co ma do rzeczy co on osiągnął z innym klubem? to że z nimi osiągnął nie znaczy że gdyby został w Wiśle też by osiągnął. To samo przejmując teraz nowy klub. Chore rozumowanie i dziwie się że Borek i reszta między przerwami skrótów LM o tym ciągle .......ili.
Smuda też wjechał z Widzewem do LM. z Wisłą i Poznaniem mu się nie udało?
Panie Borek, wytłumacz mi to Pan.

A media wykorzystały moment gdy Rumun (tzn jego zespół) coś zaczął osiągać i .......ili non stop o jakichś leniach i lamusach. Może i tak powiedział, tzn zapisu wideo z tego nie widziałem.
Typowy kijek w mrowisko żeby dać do zrozumienia właścicielom klubów itd że błędem było pozbycie się wielkiego Dana i takich ludzi nam potrzeba.
A już kompletnie mnie położył tekst o tym ze grajki rzekomo wjechali na rewir do Cupiała. Mogli dodać że przez koma go powiadomili.
Już widzę jak grajkowie się skarżą Cupiałowi, który tylko ciężką pracę dorobił się fortuny.
Pomijam fakt że gdy byli wzywani na dywan po Lewatywie mieli zapewne nieprzespany tydzień i gdyby tylko mruknęli to z szoku jeden z drugim nie wiedziałby gdzie się znajdują drzwi wyjściowe.

Może i się opierdalali (bądz byli wycięczeni) ale powód jego zwolnienia z pewnością był inny.

TSW06 28.12.2009 20:41

1. Perescu miał dobre podejście bo kazała piłkarzom zap..dalać temu nikt nie zaprzeczy
ale : jeśli cisnął ich tak przez końcówkę sezonu i okres przygotowawczy to wytłumaczcie mi pozycję wicelidera i 0-1 z Iraklisem.
2. Czy była to "tylko" czy "aż" pozycja wicelidera tego nie możemy ocenić teraz bo niektórzy zawodnicy z tamtego składu poszli do góry a niektórym niestety się nie udało co nie znaczy że tak miało być za Petrescu.
3. Kłótnie z sędziami i zarządem naszej kochanej ligi nie pomagały ani Danowi, ani Wiśle jako klubowi ani piłkarzom. Śmiem twierdzić że tymi gadkami Petrescu chciał zwrócić uwagę Europy na siebie, że gdzieś tam jest i ma zamiar zostać wielkim trenerem.
4. Jeżeli Kuba Błaszczykowski gra w jakiejś drużynie piach to znaczy że szkoleniowiec powinien zostać zmieniony, a tak właśnie było za Petrescu

Robek 28.12.2009 20:42

to mógł iść z nimi na piwo,grila i gokardy to do dzisiaj siedziałby w Krakowie

kolend 28.12.2009 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 835076)
Dlaczego Dan ma tylu zwolenników? Cóż, możliwość zobaczenia w ukochanym klubie prawdziwego profesjonalisty na ławce trenerskiej jest czymś, co będę zawsze pamiętał i do czego będę wracał. Przez chwilę otarliśmy się o inny, lepszy piłkarsko świat - tyle, że niektórym to po prostu nie było na rękę.
A teraz z jednej strony obserwuję sukcesy Dana, a z drugiej muszę regularnie wysłuchiwać przeprosin Skorży.

-z tego co pamiętam, to w Wiśle Dan był trenerem żółtodziobem właściwie
-nieudany epizod Dana w Wiśle jest przez jego fanklub tłumaczony nieudacznymi piłkarzami/działaczami, z kolei jak Skorży się powinie noga - to znaczy, ze jest chujowy, o innych czynnikach zapominając
-możecie stawiać sanktuarium dla Dana, ja go zapamiętam głównie jako kolesia, który się rzucał stojąc przy linii, a jakieś gdybanie, co by było gdyby został, gdyby cośtam, gdyby kupiono Grigorie (tak się nazywal?) pozostawiam jego fanom :)

IncognitoTSW 28.12.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 835209)

A media wykorzystały moment gdy Rumun (tzn jego zespół) coś zaczął osiągać i .......ili non stop o jakichś leniach i lamusach. Może i tak powiedział, tzn zapisu wideo z tego nie widziałem.
.

Nie wiem czy tak mu zazdrościsz? Boli cię to tak, że Małecki i Gołoś to nie materiał na piłkarzy kompletnych?

spartan 28.12.2009 20:55

Nie rozumiem tej dyskusji o wyższości Petrescu nad... No właśnie nad kim?
Nad Skorżą? Nad Kasperczakiem? Nad Smudą?
Dan jawi się tutaj jako wzór cnót wszelakich bo osiągnął sukces z Unireą. Być może osiągnie także z Kubanem. Nie wiem. Gdybam. Tylko rosyjscy oligarchowie to zupełnie inny rozmiar kapelusza.
Jakim jest trenerem okaże się z czasem. Nie życzę mu źle. Jednak jego okres w Wiśle to skrzyżowanie poczynań Majewskiego i Leo w tym kraju.
Arogancja jak u holendra, pretensje do wszystkich wokoło, plus próba wprowadzenia drylu na wzór Doktora.

Daleki jestem od usprawiedliwiania naszych kopaczy. Oczywiście, że są rozkapryszeni. Oczywiście, że zaprząta ich wszystko poza piłką i solidnym treningiem. Tylko nie bądźmy naiwni, że hasło hard work wystarczy aby to się zmieniło. Nie przekonał ich. Nie trafił do nich. I jest to tak samo wina ich minimalizmu jak jego, że nie potrafił/nie chciał znaleźć klucza.

Tak, to piłkarze i działacze zrobili co chcieli. Za jego plecami bądź jawnie. Tylko, że on im w tym doskonale pomógł.
Jego konferencje prasowe, płacze i lamenty nad sędziowaniem czy korupcją Legii to jak płakanie, że Mały sklął innego kopacza na boisku. To właśnie był jego absolutny brak profesjonalizmu i doświadczenia.

Cóż znaczyła jego heroiczna praca FraMacie? Ile sposobów rozwiązania wydarzeń boiskowych wymyślił Dan? Ile różnych zagrywek z rzutów wolnych? Ile sposobów na kornera? Ile kontrataków?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 835195)
Upieram sie, że zmiany było widac, chociaż nie wszyscy kopacze z naszej drużyny tych zmian chcieli.
Upieram się, że były to zmiany w kierunku nowoczesnego futbolu, który nie jest widowiskowy, ale dzieki ciężko ćwiczonym na treningach schematom, może byc skuteczny w europejskiej perspektwie, w przeicieństwie do radosnego biegania za piłką, ktore wystarcza na polska ligę, ale w Europie wywołuje usmiech politowania.

Ja nie wiem ile. I odważnie sądzę, że Ty też nie wiesz co robili na treningach i odprawach.
I tak naprawdę cokolwiek im nie przekazał to G z tego wyszło bo to i tak była kopanina się po czołach.

W takim modelu funkcjonowania klubu i bez jawnego poparcia góry nie miałby szans nawet Ferguson. A co dopiero trener na początku drogi. Trener nie wolny od błędów.

Możemy się wściekać na wielu piłkarzy ale nie popadajmy w paranoję. To, że narzekali Baszczu, Błaszczu, Zieniu i inni to jednak nie tylko ich niechęć do ciężkiej pracy.
Tak, życzę Wiśle trenera z ciężką ręką, z autorytetem, sumiennością i zapałem do tej roboty. Ale nie płaczę po Rumunie bo po prostu mnie także nie przekonał. Ani swoim charakterem, ani sposobami przekazania zawodnikom swojej filozofii gry. To co udało się (przy co by jednak nie mówić dużej dozie szczęścia zwłaszcza w LM) w Unirei nie udało się u nas.

element 28.12.2009 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 835217)
Nie wiem czy tak mu zazdrościsz? Boli cię to tak, że Małecki i Gołoś to nie materiał na piłkarzy kompletnych?

A gdzie ja napisałem o zazdrości? Skrobnąłem jedynie o entej manipulacji ze strony mediów.
Ja mu niczego nie ujmuję bo w jakimś tam procencie przyczynił się do tych wyników.
A czy jest dobrym trenerem okaże się wtedy gdy przejmie stery nowego klubu i jak daleko go zabierze ze sobą.

A co Małeckiego to wolę jego jednego aniżeli 5 Frankowskich.
Z Gołosiem się zobaczy.

Lemoniadowy Joe 28.12.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 835209)
Jak domniemam mowa jest o czasach jego pobytu w Wiśle.
Co ma do rzeczy co on osiągnął z innym klubem? to że z nimi osiągnął nie znaczy że gdyby został w Wiśle też by osiągnął. To samo przejmując teraz nowy klub. Chore rozumowanie

chore to jest nie widzenie faktów a fakty sa takie że jesteśmy w głębokiej d... mając przez 10 lat najlepsza w sytuacje w lidze przez wiele lat wyciągając praktycznie wszystkich najlepszych graczy za ciężkie pieniądze płacąc gigantyczne kontrakty jesteśmy w d...

gdy odpadliśmy z Valerengą to sie wydawało szokiem chyba nikt nie wierzył że bedzie jakies Tibilisi , Victoria , 8 miejsce w lidze , Levadia

po co dalej trzymac sie tylko Petrescu zobaczmy jakie wyniki prze te 10 lat mają Czesi Rumunii my odpadamy z barazowiczem Valerenga Steaua leje rok pozniej wicemistrza Norwegii 6-1

Robek 28.12.2009 21:44

po co te dyskusje,robi sie to nudne
niema Dana,jest Skorża jak długo -to zależy od B.C-my na to nie mamy wpływu
a nawet na to kto będzie nastepny
MY nawet nie mamy wpływu kto będzie grał na wiosne takie są fakty,możemy się jedynie modlic żeby Boss chciał dalej prowadzic ten wózek i tyle
A w/g mnie na tą chwile Skorża jest jedynym trenerem na Wisłe, bo kto??
chyba że znajdą jakiegoś trenera za granicy
Kasperczak?- ale Zuraw,Kosa,Franek rodzą sie w polsce raz na 30 lat

FraMat 28.12.2009 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 835225)
Nie rozumiem tej dyskusji o wyższości Petrescu nad... No właśnie nad kim?
Nad Skorżą? Nad Kasperczakiem? Nad Smudą?

To nie jest zadna dyskusja o wyższości Petrescu nad... kimkolwiek
To po prostu przypominaie o tym, że mieliśmy trenera zdolnego i profesjonalengo, któremu nikt w Wiśle nie zaufał, a ktory wykazał, że Wisła się pomyliła. I to grubo.
Pamiętam, jak po odejściu Dana, gdy broniłem jego umiejętności na tym forum, niektórzy pisali z pogardą, że zobaczymy co Dan osiągnie z klubikiem rumuńskim i że to będzie weryfikacja jego umiejętności.
Później ci sami, po zdobyciu przez dana mistrozstwa Rumunii, wysmiewali go twierdząc, że dopiero gra w LM zweryfikuje Dana jako tenera nieudacznika.
Dzisiaj ci sami, zapominając o tym, co wczesnej pisali, chcieliby pewnie napisać, że dopiero zdobycie przez nowy klub Dana mistrzostwa świata zweryfikuje jego talent.

Po prostu niektórz w swojej zacieklości i nienawiści robią sobie z gęby d..ę a z siebie błaznów wierzgającyh przeciw faktom.

Cytat:

Dan jawi się tutaj jako wzór cnót wszelakich bo osiągnął sukces z Unireą. Być może osiągnie także z Kubanem. Nie wiem. Gdybam. Tylko rosyjscy oligarchowie to zupełnie inny rozmiar kapelusza.
Jakim jest trenerem okaże się z czasem. Nie życzę mu źle. Jednak jego okres w Wiśle to skrzyżowanie poczynań Majewskiego i Leo w tym kraju.
Arogancja jak u holendra, pretensje do wszystkich wokoło, plus próba wprowadzenia drylu na wzór Doktora.

Może.
jak dla mnie jednak skrzyżowanie Beenhakera (wiedza trenerska) i Majewskiego (swiadomośc trenerska i chęć sprawowania rzeczywistej kontroli na drużyną) to jedyny model jaki w Polsce może kiedykowliek przynieśc efekty.
Inaczej skazani jesteśmy na przypadkowy awans do LE, przypadkowo wygrany mecz ze średniakiem, itt.
Może ty tego chcesz, ja na pewno nie.
Cytat:

Daleki jestem od usprawiedliwiania naszych kopaczy. Oczywiście, że są rozkapryszeni. Oczywiście, że zaprząta ich wszystko poza piłką i solidnym treningiem. Tylko nie bądźmy naiwni, że hasło hard work wystarczy aby to się zmieniło. Nie przekonał ich. Nie trafił do nich. I jest to tak samo wina ich minimalizmu jak jego, że nie potrafił/nie chciał znaleźć klucza.

Kluczem powinen byc zawód jaki uprawiają i pieniądze jakie dostają.
A zarząd z właścicielem powinni byli wspierac Dana a nie rzucać mu kłody pod nogi
Cytat:

Tak, to piłkarze i działacze zrobili co chcieli. Za jego plecami bądź jawnie. Tylko, że on im w tym doskonale pomógł.
Jego konferencje prasowe, płacze i lamenty nad sędziowaniem czy korupcją Legii to jak płakanie, że Mały sklął innego kopacza na boisku. To właśnie był jego absolutny brak profesjonalizmu i doświadczenia.

To twoja opinia.
Inni uważają, że była to próba zrzucenia balastu psychicznego z piłkarzy.
Ale masz prawo do własnej interpretacji
Cytat:

Cóż znaczyła jego heroiczna praca FraMacie? Ile sposobów rozwiązania wydarzeń boiskowych wymyślił Dan? Ile różnych zagrywek z rzutów wolnych? Ile sposobów na kornera? Ile kontrataków?

Wystarczy dla przykładu nauczenie piłkarzy grania różnymi ustawieniami w jednym meczu. Sami to przyznali.
Może jestem niepoprawny ale dla mnie grac w piłke jak Barcelona może tylko Barcelona.
Inne drużyny muszą mozolnie konstruowac własne schematy rozgrywania piłki, I to widziałem za czasów Petrescu
Cytat:

Ja nie wiem ile. I odważnie sądzę, że Ty też nie wiesz co robili na treningach i odprawach.
I tak naprawdę cokolwiek im nie przekazał to G z tego wyszło bo to i tak była kopanina się po czołach.

Obawiam sie, że wtedy było to o niebo lepsze niż kopanina za czasów Skorży
Cytat:

W takim modelu funkcjonowania klubu i bez jawnego poparcia góry nie miałby szans nawet Ferguson. A co dopiero trener na początku drogi. Trener nie wolny od błędów.

I tu sie zgadzam.
Napisałem to wcześniej.
Petrescu nic by z tymi kopaczami nie osiągnął.
Niczego nie osiągnąłby z takim zarządem i właścicelem.
Dlatego dobrze, że odszedł.
Dla niego dobrze.
A my skazani jesteśmy na bylejakość.
Bo tego chcemy
Cytat:

Możemy się wściekać na wielu piłkarzy ale nie popadajmy w paranoję. To, że narzekali Baszczu, Błaszczu, Zieniu i inni to jednak nie tylko ich niechęć do ciężkiej pracy.

Także niechęć do zmian. Także świadomość, że Dan moze ich kiedyś zastąpić lepszymi wykonawcami jeśli dłużej zostanie i będzie cieszył się zaufaniem góry.
To zrobił w Unirei - pozbył się gorszych i zastąpił ich lepszymi przy błogosławienstwie właściciela, który teraz liczy mające nadejść miliony euro,
A my liczymy dług, którego nie możemy spłacić
Cytat:

Tak, życzę Wiśle trenera z ciężką ręką, z autorytetem, sumiennością i zapałem do tej roboty. Ale nie płaczę po Rumunie bo po prostu mnie także nie przekonał. Ani swoim charakterem, ani sposobami przekazania zawodnikom swojej filozofii gry. To co udało się (przy co by jednak nie mówić dużej dozie szczęścia zwłaszcza w LM) w Unirei nie udało się u nas.

I ja też tego Wisle życzę.
I nie marzę o powrocie Petrescu. Szkoda by mi było chłopa.
Życzę Cupiałowi mądrych, przemyślanych, odważnych decyzji w wymienianiu składu na ludzi chccących pracować i w pozyskaniu trenera, który jest w stanie osiągnąć coś poza naszym podwórkiem.
Póki co popieram Skorżę, choć jak wolfy, widzę jego niedostatki, mając nadzieję, że to on właśnie będzie trenerem, który zyska autorytet i rzeczywistą władzę w klubie popartą rzeczywistą wiedzą i umiejętnościami.

IncognitoTSW 28.12.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 835227)
A co Małeckiego to wolę jego jednego aniżeli 5 Frankowskich.
Z Gołosiem się zobaczy.

Cupiał i Skorża chyba też, bo zamiast fachowcami to obsadzają stanowiska zaufanymi kolegami :)

donecki 28.12.2009 22:05

Ja wole Frankowskiego niz 5 Małeckich.I tak można gdybać sobie co kto chce jak i tak do nas nikt nie wraca sensowny oprócz Kosy i Clebera.

Robek 28.12.2009 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 835253)
Ja wole Frankowskiego niz 5 Małeckich.I tak można gdybać sobie co kto chce jak i tak do nas nikt nie wraca sensowny oprócz Kosy i Clebera.

Kosa wraca? to super ,jaki oni to zrobili:-D

1q2 28.12.2009 22:17

Cytat:

Jednak jego okres w Wiśle to skrzyżowanie poczynań Majewskiego i Leo w tym kraju.

Tyle że efekty inne - Nie ułatwię Ci sprawy więc policz sobie bilans wygranych-remisów i porażek a potem napisz że był chujowy.

Cytat:

.......enie o szopenie za przeproszeniem.Może i gadali ale pokaż mi choć 1 mecz obok którego przeszli?I nie idź na łatwiznę zapodając mecz bądź mecze które nie wyszły - Ułatwie Ci - nie było takich meczów - Drużyna może psioczyła ale na boisku zapierdalała od 1 do ostatniej minuty(choćby w słynnym meczu z Iraklisem) i to jest na 'niewielka' różnica.U Skorży jest niby wszystko pięknie, nikt nie gada za plecami, wszyscy się szanują , tylko czemu gołym okiem widać olewkę?

Cytat:

haha to jest dopiero piękny argument - gdzie są ci sędziowie teraz?, gdzie jest ówczesny trener Legii?
Rozumiem że ful profesjonalizm i mega doświadczenie to milczeć gdy masz doczynienia ze złodziejami.

Cytat:

A co to w ogóle za pytanie - Ma Framat zacząć ściągać mecze z przed 3 czy 4 lat i robić wykresy by Cię zadowolić.Jeśli w takim stylu chcesz dyskutować to proszę ,cofnijmy się wstecz i z chęcią poznam metody Kasperczaka, nakreśli ilość sposobów rozwiązywania wydarzeń boiskowych,zagrywek z rzutów rożnych,wolnych, kontrataków itp.A jeśli ma być teraźniejszość to z chęcią poznam warsztat Skorży w tych kwestiach.

donecki 28.12.2009 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 835254)
Kosa wraca? to super ,jaki oni to zrobili:-D

Kosa kiedyś wrócił i tak napisałem ale nie użyłem czasu przeszłego.Zapomnij że teraz.

Robek 28.12.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 835267)
Kosa kiedyś wrócił i tak napisałem ale nie użyłem czasu przeszłego.Zapomnij że teraz.

Sorry napinka ale by miło było:rotfl::rotfl::rotfl:
tylko chyba na pampersy nie mamy

spartan 28.12.2009 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 835265)
Tyle że efekty inne - policz sobie bilans wygranych-remisów i porażek a potem napisz że był chujowy.

Utrzymując się w Twoim tonie to był właśnie taki bo bez Mistrzostwa.

Cytat:

.......enie o szopenie za przeproszeniem.Może i gadali ale pokaż mi choć 1 mecz obok którego przeszli?

Jeśli zapierdalali to dlaczego było tak źle skoro było tak super?

Cytat:

Rozumiem że ful profesjonalizm i mega doświadczenie to milczeć gdy masz doczynienia ze złodziejami.

Profesjonalizmem nie jest wrzeszczenie bez dowodów bo nie trener jest od ich zbierania. Umiejętność formułowania myśli w sposób zdroworozsądkowy jest zaletą.

Cytat:

Ma Framat zacząć ściągać mecze z przed 3 czy 4 lat i robić wykresy by Cię zadowolić.Jeśli w takim stylu chcesz dyskutować to proszę ,cofnijmy się wstecz i z chęcią poznam metody Kasperczaka, nakreśli ilość sposobów rozwiązywania wydarzeń boiskowych,zagrywek z rzutów rożnych,wolnych, kontrataków itp.A jeśli ma być teraźniejszość to z chęcią poznam warsztat Skorży w tych kwestiach.

No właśnie. Ni chu..logiki nie było i nie ma. Tam graliśmy na aferę teraz na Marcelo....

KOMINEK 29.12.2009 00:47

Były bramkarz Wisły Kraków, Marcin Juszczyk, opuścił ostatnią drużynę cypryjskiej ekstraklasy. Miejscowe media poinformowały, że obie strony doszły do porozumienia w sprawie opuszczenia przez polskiego bramkarza klubu Nea Salamina Famagusta.Media spekulują, że Polak poprosił o rozwiązanie kontraktu z powodów osobistych. Z pewnością jednak znalazł się już na celowniku Odry Wodzisław, która zamierza sprowadzić kilku piłkarzy mających pomóc drużynie utrzymać się w polskiej Ekstraklasie.
.
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html

i jeszcze jedno ostatnio nie chce mi się otwierać żadnej wiślackiej strony bo się boję że zaraz zobaczę FraMat i jego adwersarzy dyskutujących o Petrescu - liiiiiiiitości ile można??????????????????

1q2 29.12.2009 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 835280)
Utrzymując się w Twoim tonie to był właśnie taki bo bez Mistrzostwa.

Tyle że tego mistrzostwa najpewniej żaden inny trener by nie zdobył, bo musiał by wygrać praktycznie wszystkie mecze.Jak Legia w przyszłej rundzie wygra 10 meczów pod rząd to mistrza też nie zdobędziemy, tak jak byśmy nie zdobyli gdyby wygrała 10 meczy pod rząd poprzedniej wiosny.Tyle że nie ma już Dariusza W więc taki wariant nam nie grozi.

I ja wcale nie twierdze że wszystko było cacy bo gdyby tak było to intryga Kapki, Nawałki i spółki by się nie powiodła, natomiast nigdy się z tym nie zgodzę że graliśmy bez składu i ładu a hard work to była jakaś abstrakcja/puste słowa bądź oprócz tego nic pozytywnego w drużynie nie było.I najchętniej do czasów odległych bym już w ogóle nie wracał bo nie ma to najmniejszego sensu

TSW06 29.12.2009 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 835212)
to mógł iść z nimi na piwo,grila i gokardy to do dzisiaj siedziałby w Krakowie

nie. mógłby po prostu zdobyć mistrzostwo =]

AYALA 30.12.2009 00:08

Cantoro jednak w Odrze.Maurycy ma zarabiac 40 tyś miesiecznie.Myśle z Argentyńczykiem Odra spokojnie sie utzryma.
http://www.futbol.pl/artykul/72331.html

Wojtas 30.12.2009 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 835647)
Cantoro jednak w Odrze.Maurycy ma zarabiac 40 tyś miesiecznie.Myśle z Argentyńczykiem Odra spokojnie sie utzryma.

I oto mamy całą :"wiernosc" Wisle Mauro-wartą 40 tys zl miesiecznie.

wislak68 30.12.2009 01:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 835647)

Ciekawe. 40k PLN miesięcznie to około 10k EUR. Daje to rocznie kontrakt 120k EUR. A od Wisły chciał podobno tyle samo ile dostawał dotychczas (prasa pisała o 250k EUR). Czyżby obniżył swoje oczekiwania o 50%? Coś się to wszystko kupy nie trzyma.

Marszałek 30.12.2009 11:22

Nie ma nigdzie napisane,że Cantoro by podpisał cokolwiek ani,że oni chcą go podpisać. Równie dobrze zamiast Cantoro można by napisać,że rozmawiali z Juszczykiem i tez by pasowało. Pisanie dla samego pisania tak oceniam tą informację. Poza tym oni potrzebują zawodnikó co mają inklinacje ofensywne i cos grali a nie "kółeczkach" co siedział na ławie.

Miro 30.12.2009 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 835657)
I oto mamy całą :"wiernosc" Wisle Mauro-wartą 40 tys zl miesiecznie.

?? piszesz poważnie czy prowokujesz?

pracujesz już czy jeszcze się uczysz ?, gimnazjum?, liceum?

przykład pracujesz w jakiejś firmie, zwalniaja Cię. Oczywiscie robisz wszystko żeby nie pracować w konkurencji?

szprotson 30.12.2009 12:28

spokoloko. Jak go zobacze w tej super fajnej koszulce Odry, to uwierze
a tak to jest .......enie o dupie marynie. Szukaja w Wodzisławiu naziwsk narazie.
Okienko rusza 1 stycznia.

AYALA 01.01.2010 21:02

Petrescu w Krasnodarze.
http://fckuban.ru/images/stories/fot...0456-3edit.jpg

brylant17 01.01.2010 21:24

Łukasz Sosin w AÓ Kavála

Cytat:

Napastnik AS Anórthossis Ammochóstou Łukasz Sosin związał się dziś dwuletnim kontraktem z AÓ Kavála - poinformowały greckie media.

Zawodnikiem Kaváli jest także inny polski napastnik - Euzebiusz Smolarek. Sosin jest już jedenastym Polakiem w barwach tego greckiego klubu w historii.

Były napastnik m.in. Hutnika Kraków, Wisły i Odry ostatnie siedem lat spędził na Cyprze - w Apóllonie i Anórthossisie. W polskiej ekstraklasie rozegrał 69 meczów i zdobył 27 bramek. Na Cyprze strzelił natomiast aż 122 gole w 188 spotkaniach! W swoim dorobku ma tytuł mistrza Polski i dwa tytuły mistrza Cypru. Czterokrotnie był królem strzelców ekstraklasy cypryjskiej. Z Anórthossisem występował w Lidze Mistrzów.

Po 15 kolejkach Kavála zajmuje piąte miejsce w greckiej ekstraklasie z 22 punktami na koncie.

90minut.pl

szczepanwislak 01.01.2010 21:34

Oooo!Dwoch Polaków razem. Transfer Łukasza mnie zdziwił. No no ciekawie będzie :), strasznie jestem także ciekaw tego Petrescu w Rosji, bedę śledził jego poczynania, warto!

Watts 04.01.2010 16:41

Zmarł Jarosław Giszka, piłkarz Wisły Kraków w latach 1984-1997...

koyoot 04.01.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 835051)
Nie miał posłuchu bo gubił się tak w taktyce jak i w przygotowaniu fizycznym.
Nakładać na polskich piłkarzy obciążenia treningowe na poziomie silnych europejskich klubów to jakby uczyć świnie latać. Gdyby byli w stanie podołać takim obciążeniom to graliby w mocnych klubach.
Czy wuefista w szkole daje uczniom cykl treningowy na poziomie profesjonalnych lekkoatletów? Oczywiście że nie. Wymagania dostosowuje się do możliwości zawodników. Zajeżdżanie ich po to, by udowodnić im, że są słabi nie ma żadnego sensu. Petrescu nie miał zrobić z Brożka Torresa, a z Dudki Terrego. Miał przygotować ich tak, by byli lepsi od innych półprofesjonalistów i na tyle dobrzy, by od czasu do czasu powalczyć z lepszymi od siebie.

Chuja prawda. Kazdy polski pilkarz jest w stanie podolac ciezkim treningom na zachodzie - Jelen, Majewski, Blaszczykowski to koronne tego przyklady, wczesniej Krzynowek, Kryszalowicz ktory wlasnie jak przyszedl Petrescu i narzucil swoje obciazenia treningowe smiem twierdzic ze wtedy byl w najwyzszej formie sposrod pilkarzy Wisly. Jest tutaj jedna tylko kwestia. Cala reszta nie ma cholernej mentalnosci i charakteru, podobnie jak cala polska rzeczywistosc. Nie oszukujmy sie, wszyscy wymagamy wynikow natychmiast, a kiedy nie przychodza poddajemy sie i zaczynamy rewolucje. Tak w zyciu, jak i w pilce noznej.

Petrescu dla mnie jest najlepszym trenerem jakiego mielismy i niestety, panowie uswiadomcie sobie to, nie wroci do Wisly. Dawal nadzieje na to ze mozemy tutaj miec naprawde dobrze ulozony zespol taktycznie, nowoczesnie i w dodatku mozna bylo liczyc na to ze katorzniczy trening Rumuna zadziala podobnie jak Huberta Wagnera - rozwinie ich umiejetnosci. My faktycznie nie mamy gorszych pilkarzy, to tylko kwestia mentalnosci co tez nam dobitnie pokazala w tym roku Lewadia. Ci ktorzy tego nie widza sa dla mnie zwyczajnie w swiecie zamknieci w jakims swoim wyimaginowanym swiecie.

Dziekuje, bez odbioru.

Wojtas 04.01.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 837512)
Chuja prawda. Kazdy polski pilkarz jest w stanie podolac ciezkim treningom na zachodzie - Jelen, Majewski, Blaszczykowski to koronne tego przyklady, wczesniej Krzynowek, Kryszalowicz ktory wlasnie jak przyszedl Petrescu i narzucil swoje obciazenia treningowe smiem twierdzic ze wtedy byl w najwyzszej formie sposrod pilkarzy Wisly. Jest tutaj jedna tylko kwestia. Cala reszta nie ma cholernej mentalnosci i charakteru, podobnie jak cala polska rzeczywistosc. Nie oszukujmy sie, wszyscy wymagamy wynikow natychmiast, a kiedy nie przychodza poddajemy sie i zaczynamy rewolucje. Tak w zyciu, jak i w pilce noznej.

.

Alez oczywsice bo pilka nozna i podejscie do jej wykonawyania przez pilkarzy pokazuje ogolnie podejcie Polakow do swoich obowiazkow.

czyli jak zrobic zeby sie nie narobic.

przeciez to problem z ktorym zmagamy sie od lat ,minimalizm i prowizorka ,byle kasa byla reszta ...a co to kogo obchodzi?

nie szanujemy siebie,ludzi dookola,zawisc to nasza narodowa cecha.to dlaczego pilkarze maja byc inni?

grzesiek632 04.01.2010 19:16

Żurawski strzelil własnie gola w meczu Omonii z Doxą;)

Wojtas - bardzo mądry post. Popieram.

laxa 04.01.2010 22:24

Transferowy hit: Cantoro zaakceptował ofertę Odry

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,74...erte_Odry.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl