![]() |
Cytat:
Byc może już wczesniej miał jakieś oferty. Z drugiej strony odszedł w najlepszym momencie - gdyby wiosną potknął sie na czymkolwiek: porażka z Liverpoolem, utrata mistrzostwa i tylko drugie, albo trzecie miejsce w lidze, traktowane byłoby to przez prasę jako.... niebotyczna klęska. Innymi słowy: mogło być gorzej, natomiast "lepiej" byłoby trudne do osiągnięcia. Sa w prasie rumunskiej pogłoski o sporze z właścicielem Unirei, że niby chciał teraz zimą wyprzedać, co się da z Unirei i do zarobionych 13-15 milionw (takie liczby podaje prasa rumunska) dołożyc jeszcze kilka z transferów, po czym zacząć od nowa. A Petrescu miał tego nie chcieć. Nie sa to jednak wieści sprawdzone, ale dochodzenie pismaków Cytat:
|
Cytat:
chodzi o ten wywiad w którym Błaszczykowski powiedzial że Petrescu ma do dyspozycji w Unirei 40 graczy bo przy jego treningach są ciągłe kontuzje :) PS co oczywiście jest bajką |
Cytat:
Nie twórzcie panowie nowych metod szkoleniowych, bo przykładowy trener w Bundeslidze nie prosi swoich piłkarzy żeby może łaskawie - jeśli nie są zbyt przemęczeni - trochę pobiegali. |
marchewka?
To nie sa nią kontrakty? na dziesiątki i setki tysice euro rocznie? To, co ma nią być? Dziewica na łeba po wygranym meczu? Oni już marchewkę mają, chcecie do marchewki dodac jeszcze sok z marchewki? Zejdźcie na ziemię... raindog...O jakiej metodzie kija w wykonaniu Dana myslisz? Kiedy te nasze kochane kopacze zostały przez Dana czymś ukarane? Chyba o czymś nie wiem |
Cytat:
inną sprawą jest to czy Skorża ma możliwość chwycenia wszystkiego mocną reką przy tak wąskiej kadrze jak jesienią i przy tak słabej swojej pozycji w klubie musiałby dostać pełne zaufanie od Cupiała gwarancje pracy i realizacji swoich pomysłów a nie sytuacji gdzie jeszcze jedna dwie porażki i wylot trenera ale jest tez drugie pytanie czy Skorża to na pewno odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu niby wyniki w lidze ma bardzo dobre ale czy jest wstanie cos ugrać ponad to ? taki awans do LM przy nowym stadionie to mógłby byc "kop" niesamowity dla naszego klubu |
Cytat:
Poza tym zaprowadził ich do fabryki żeby pokazać, co to ciężka praca. Jak już pisałem - nie pasował tutaj. |
Cytat:
Jak domniemam mowa jest o czasach jego pobytu w Wiśle. Co ma do rzeczy co on osiągnął z innym klubem? to że z nimi osiągnął nie znaczy że gdyby został w Wiśle też by osiągnął. To samo przejmując teraz nowy klub. Chore rozumowanie i dziwie się że Borek i reszta między przerwami skrótów LM o tym ciągle .......ili. Smuda też wjechał z Widzewem do LM. z Wisłą i Poznaniem mu się nie udało? Panie Borek, wytłumacz mi to Pan. A media wykorzystały moment gdy Rumun (tzn jego zespół) coś zaczął osiągać i .......ili non stop o jakichś leniach i lamusach. Może i tak powiedział, tzn zapisu wideo z tego nie widziałem. Typowy kijek w mrowisko żeby dać do zrozumienia właścicielom klubów itd że błędem było pozbycie się wielkiego Dana i takich ludzi nam potrzeba. A już kompletnie mnie położył tekst o tym ze grajki rzekomo wjechali na rewir do Cupiała. Mogli dodać że przez koma go powiadomili. Już widzę jak grajkowie się skarżą Cupiałowi, który tylko ciężką pracę dorobił się fortuny. Pomijam fakt że gdy byli wzywani na dywan po Lewatywie mieli zapewne nieprzespany tydzień i gdyby tylko mruknęli to z szoku jeden z drugim nie wiedziałby gdzie się znajdują drzwi wyjściowe. Może i się opierdalali (bądz byli wycięczeni) ale powód jego zwolnienia z pewnością był inny. |
1. Perescu miał dobre podejście bo kazała piłkarzom zap..dalać temu nikt nie zaprzeczy
ale : jeśli cisnął ich tak przez końcówkę sezonu i okres przygotowawczy to wytłumaczcie mi pozycję wicelidera i 0-1 z Iraklisem. 2. Czy była to "tylko" czy "aż" pozycja wicelidera tego nie możemy ocenić teraz bo niektórzy zawodnicy z tamtego składu poszli do góry a niektórym niestety się nie udało co nie znaczy że tak miało być za Petrescu. 3. Kłótnie z sędziami i zarządem naszej kochanej ligi nie pomagały ani Danowi, ani Wiśle jako klubowi ani piłkarzom. Śmiem twierdzić że tymi gadkami Petrescu chciał zwrócić uwagę Europy na siebie, że gdzieś tam jest i ma zamiar zostać wielkim trenerem. 4. Jeżeli Kuba Błaszczykowski gra w jakiejś drużynie piach to znaczy że szkoleniowiec powinien zostać zmieniony, a tak właśnie było za Petrescu |
to mógł iść z nimi na piwo,grila i gokardy to do dzisiaj siedziałby w Krakowie
|
Cytat:
-nieudany epizod Dana w Wiśle jest przez jego fanklub tłumaczony nieudacznymi piłkarzami/działaczami, z kolei jak Skorży się powinie noga - to znaczy, ze jest chujowy, o innych czynnikach zapominając -możecie stawiać sanktuarium dla Dana, ja go zapamiętam głównie jako kolesia, który się rzucał stojąc przy linii, a jakieś gdybanie, co by było gdyby został, gdyby cośtam, gdyby kupiono Grigorie (tak się nazywal?) pozostawiam jego fanom :) |
Cytat:
|
Nie rozumiem tej dyskusji o wyższości Petrescu nad... No właśnie nad kim?
Nad Skorżą? Nad Kasperczakiem? Nad Smudą? Dan jawi się tutaj jako wzór cnót wszelakich bo osiągnął sukces z Unireą. Być może osiągnie także z Kubanem. Nie wiem. Gdybam. Tylko rosyjscy oligarchowie to zupełnie inny rozmiar kapelusza. Jakim jest trenerem okaże się z czasem. Nie życzę mu źle. Jednak jego okres w Wiśle to skrzyżowanie poczynań Majewskiego i Leo w tym kraju. Arogancja jak u holendra, pretensje do wszystkich wokoło, plus próba wprowadzenia drylu na wzór Doktora. Daleki jestem od usprawiedliwiania naszych kopaczy. Oczywiście, że są rozkapryszeni. Oczywiście, że zaprząta ich wszystko poza piłką i solidnym treningiem. Tylko nie bądźmy naiwni, że hasło hard work wystarczy aby to się zmieniło. Nie przekonał ich. Nie trafił do nich. I jest to tak samo wina ich minimalizmu jak jego, że nie potrafił/nie chciał znaleźć klucza. Tak, to piłkarze i działacze zrobili co chcieli. Za jego plecami bądź jawnie. Tylko, że on im w tym doskonale pomógł. Jego konferencje prasowe, płacze i lamenty nad sędziowaniem czy korupcją Legii to jak płakanie, że Mały sklął innego kopacza na boisku. To właśnie był jego absolutny brak profesjonalizmu i doświadczenia. Cóż znaczyła jego heroiczna praca FraMacie? Ile sposobów rozwiązania wydarzeń boiskowych wymyślił Dan? Ile różnych zagrywek z rzutów wolnych? Ile sposobów na kornera? Ile kontrataków? Cytat:
I tak naprawdę cokolwiek im nie przekazał to G z tego wyszło bo to i tak była kopanina się po czołach. W takim modelu funkcjonowania klubu i bez jawnego poparcia góry nie miałby szans nawet Ferguson. A co dopiero trener na początku drogi. Trener nie wolny od błędów. Możemy się wściekać na wielu piłkarzy ale nie popadajmy w paranoję. To, że narzekali Baszczu, Błaszczu, Zieniu i inni to jednak nie tylko ich niechęć do ciężkiej pracy. Tak, życzę Wiśle trenera z ciężką ręką, z autorytetem, sumiennością i zapałem do tej roboty. Ale nie płaczę po Rumunie bo po prostu mnie także nie przekonał. Ani swoim charakterem, ani sposobami przekazania zawodnikom swojej filozofii gry. To co udało się (przy co by jednak nie mówić dużej dozie szczęścia zwłaszcza w LM) w Unirei nie udało się u nas. |
Cytat:
Ja mu niczego nie ujmuję bo w jakimś tam procencie przyczynił się do tych wyników. A czy jest dobrym trenerem okaże się wtedy gdy przejmie stery nowego klubu i jak daleko go zabierze ze sobą. A co Małeckiego to wolę jego jednego aniżeli 5 Frankowskich. Z Gołosiem się zobaczy. |
Cytat:
gdy odpadliśmy z Valerengą to sie wydawało szokiem chyba nikt nie wierzył że bedzie jakies Tibilisi , Victoria , 8 miejsce w lidze , Levadia po co dalej trzymac sie tylko Petrescu zobaczmy jakie wyniki prze te 10 lat mają Czesi Rumunii my odpadamy z barazowiczem Valerenga Steaua leje rok pozniej wicemistrza Norwegii 6-1 |
po co te dyskusje,robi sie to nudne
niema Dana,jest Skorża jak długo -to zależy od B.C-my na to nie mamy wpływu a nawet na to kto będzie nastepny MY nawet nie mamy wpływu kto będzie grał na wiosne takie są fakty,możemy się jedynie modlic żeby Boss chciał dalej prowadzic ten wózek i tyle A w/g mnie na tą chwile Skorża jest jedynym trenerem na Wisłe, bo kto?? chyba że znajdą jakiegoś trenera za granicy Kasperczak?- ale Zuraw,Kosa,Franek rodzą sie w polsce raz na 30 lat |
Cytat:
To po prostu przypominaie o tym, że mieliśmy trenera zdolnego i profesjonalengo, któremu nikt w Wiśle nie zaufał, a ktory wykazał, że Wisła się pomyliła. I to grubo. Pamiętam, jak po odejściu Dana, gdy broniłem jego umiejętności na tym forum, niektórzy pisali z pogardą, że zobaczymy co Dan osiągnie z klubikiem rumuńskim i że to będzie weryfikacja jego umiejętności. Później ci sami, po zdobyciu przez dana mistrozstwa Rumunii, wysmiewali go twierdząc, że dopiero gra w LM zweryfikuje Dana jako tenera nieudacznika. Dzisiaj ci sami, zapominając o tym, co wczesnej pisali, chcieliby pewnie napisać, że dopiero zdobycie przez nowy klub Dana mistrzostwa świata zweryfikuje jego talent. Po prostu niektórz w swojej zacieklości i nienawiści robią sobie z gęby d..ę a z siebie błaznów wierzgającyh przeciw faktom. Cytat:
jak dla mnie jednak skrzyżowanie Beenhakera (wiedza trenerska) i Majewskiego (swiadomośc trenerska i chęć sprawowania rzeczywistej kontroli na drużyną) to jedyny model jaki w Polsce może kiedykowliek przynieśc efekty. Inaczej skazani jesteśmy na przypadkowy awans do LE, przypadkowo wygrany mecz ze średniakiem, itt. Może ty tego chcesz, ja na pewno nie. Cytat:
A zarząd z właścicielem powinni byli wspierac Dana a nie rzucać mu kłody pod nogi Cytat:
Inni uważają, że była to próba zrzucenia balastu psychicznego z piłkarzy. Ale masz prawo do własnej interpretacji Cytat:
Może jestem niepoprawny ale dla mnie grac w piłke jak Barcelona może tylko Barcelona. Inne drużyny muszą mozolnie konstruowac własne schematy rozgrywania piłki, I to widziałem za czasów Petrescu Cytat:
Cytat:
Napisałem to wcześniej. Petrescu nic by z tymi kopaczami nie osiągnął. Niczego nie osiągnąłby z takim zarządem i właścicelem. Dlatego dobrze, że odszedł. Dla niego dobrze. A my skazani jesteśmy na bylejakość. Bo tego chcemy Cytat:
To zrobił w Unirei - pozbył się gorszych i zastąpił ich lepszymi przy błogosławienstwie właściciela, który teraz liczy mające nadejść miliony euro, A my liczymy dług, którego nie możemy spłacić Cytat:
I nie marzę o powrocie Petrescu. Szkoda by mi było chłopa. Życzę Cupiałowi mądrych, przemyślanych, odważnych decyzji w wymienianiu składu na ludzi chccących pracować i w pozyskaniu trenera, który jest w stanie osiągnąć coś poza naszym podwórkiem. Póki co popieram Skorżę, choć jak wolfy, widzę jego niedostatki, mając nadzieję, że to on właśnie będzie trenerem, który zyska autorytet i rzeczywistą władzę w klubie popartą rzeczywistą wiedzą i umiejętnościami. |
Cytat:
|
Ja wole Frankowskiego niz 5 Małeckich.I tak można gdybać sobie co kto chce jak i tak do nas nikt nie wraca sensowny oprócz Kosy i Clebera.
|
Cytat:
Kosa wraca? to super ,jaki oni to zrobili:-D |
Cytat:
Cytat:
.......enie o szopenie za przeproszeniem.Może i gadali ale pokaż mi choć 1 mecz obok którego przeszli?I nie idź na łatwiznę zapodając mecz bądź mecze które nie wyszły - Ułatwie Ci - nie było takich meczów - Drużyna może psioczyła ale na boisku zapierdalała od 1 do ostatniej minuty(choćby w słynnym meczu z Iraklisem) i to jest na 'niewielka' różnica.U Skorży jest niby wszystko pięknie, nikt nie gada za plecami, wszyscy się szanują , tylko czemu gołym okiem widać olewkę? Cytat:
Rozumiem że ful profesjonalizm i mega doświadczenie to milczeć gdy masz doczynienia ze złodziejami. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tylko chyba na pampersy nie mamy |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Były bramkarz Wisły Kraków, Marcin Juszczyk, opuścił ostatnią drużynę cypryjskiej ekstraklasy. Miejscowe media poinformowały, że obie strony doszły do porozumienia w sprawie opuszczenia przez polskiego bramkarza klubu Nea Salamina Famagusta.Media spekulują, że Polak poprosił o rozwiązanie kontraktu z powodów osobistych. Z pewnością jednak znalazł się już na celowniku Odry Wodzisław, która zamierza sprowadzić kilku piłkarzy mających pomóc drużynie utrzymać się w polskiej Ekstraklasie.
. http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html i jeszcze jedno ostatnio nie chce mi się otwierać żadnej wiślackiej strony bo się boję że zaraz zobaczę FraMat i jego adwersarzy dyskutujących o Petrescu - liiiiiiiitości ile można?????????????????? |
Cytat:
I ja wcale nie twierdze że wszystko było cacy bo gdyby tak było to intryga Kapki, Nawałki i spółki by się nie powiodła, natomiast nigdy się z tym nie zgodzę że graliśmy bez składu i ładu a hard work to była jakaś abstrakcja/puste słowa bądź oprócz tego nic pozytywnego w drużynie nie było.I najchętniej do czasów odległych bym już w ogóle nie wracał bo nie ma to najmniejszego sensu |
Cytat:
|
Cantoro jednak w Odrze.Maurycy ma zarabiac 40 tyś miesiecznie.Myśle z Argentyńczykiem Odra spokojnie sie utzryma.
http://www.futbol.pl/artykul/72331.html |
Cytat:
I oto mamy całą :"wiernosc" Wisle Mauro-wartą 40 tys zl miesiecznie. |
Cytat:
|
Nie ma nigdzie napisane,że Cantoro by podpisał cokolwiek ani,że oni chcą go podpisać. Równie dobrze zamiast Cantoro można by napisać,że rozmawiali z Juszczykiem i tez by pasowało. Pisanie dla samego pisania tak oceniam tą informację. Poza tym oni potrzebują zawodnikó co mają inklinacje ofensywne i cos grali a nie "kółeczkach" co siedział na ławie.
|
Cytat:
pracujesz już czy jeszcze się uczysz ?, gimnazjum?, liceum? przykład pracujesz w jakiejś firmie, zwalniaja Cię. Oczywiscie robisz wszystko żeby nie pracować w konkurencji? |
spokoloko. Jak go zobacze w tej super fajnej koszulce Odry, to uwierze
a tak to jest .......enie o dupie marynie. Szukaja w Wodzisławiu naziwsk narazie. Okienko rusza 1 stycznia. |
Petrescu w Krasnodarze.
http://fckuban.ru/images/stories/fot...0456-3edit.jpg |
Łukasz Sosin w AÓ Kavála
Cytat:
90minut.pl |
Oooo!Dwoch Polaków razem. Transfer Łukasza mnie zdziwił. No no ciekawie będzie :), strasznie jestem także ciekaw tego Petrescu w Rosji, bedę śledził jego poczynania, warto!
|
Zmarł Jarosław Giszka, piłkarz Wisły Kraków w latach 1984-1997...
|
Cytat:
Petrescu dla mnie jest najlepszym trenerem jakiego mielismy i niestety, panowie uswiadomcie sobie to, nie wroci do Wisly. Dawal nadzieje na to ze mozemy tutaj miec naprawde dobrze ulozony zespol taktycznie, nowoczesnie i w dodatku mozna bylo liczyc na to ze katorzniczy trening Rumuna zadziala podobnie jak Huberta Wagnera - rozwinie ich umiejetnosci. My faktycznie nie mamy gorszych pilkarzy, to tylko kwestia mentalnosci co tez nam dobitnie pokazala w tym roku Lewadia. Ci ktorzy tego nie widza sa dla mnie zwyczajnie w swiecie zamknieci w jakims swoim wyimaginowanym swiecie. Dziekuje, bez odbioru. |
Cytat:
Alez oczywsice bo pilka nozna i podejscie do jej wykonawyania przez pilkarzy pokazuje ogolnie podejcie Polakow do swoich obowiazkow. czyli jak zrobic zeby sie nie narobic. przeciez to problem z ktorym zmagamy sie od lat ,minimalizm i prowizorka ,byle kasa byla reszta ...a co to kogo obchodzi? nie szanujemy siebie,ludzi dookola,zawisc to nasza narodowa cecha.to dlaczego pilkarze maja byc inni? |
Żurawski strzelil własnie gola w meczu Omonii z Doxą;)
Wojtas - bardzo mądry post. Popieram. |
Transferowy hit: Cantoro zaakceptował ofertę Odry
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,74...erte_Odry.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl