![]() |
Cytat:
Po drugie co Ty porównujesz? Porównując Lechię do Warty to jak porównywać czekoladę do gówna jak mawia T. Hajto. Warta gra w drugiej lidze gdzie ma lokalnego rywala który gra w wyższej lidze i który ma aspiracje mistrzowskie:rotfl:. Myślisz że ludzie mają chęć kupić bilet i na Amicę i na Wartę? Wiadomo, że na Wartę będzie mało chętnych, a że Warta za stadion płacić nie musi(?) to co im zależy dać wejściówki za darmo przy tym inwestorze, który sponsoruje Wartę 50 tys. zł w tą czy w tą różnicy nie robi. A Lechia to inna sprawa od Warty, oni muszą ten stadion opłacić przecież do Lechii on nie należy i nie ma go za friko jak Warta, po drugie przed sezonem zarząd planuje budżet biorąc pod uwagę również wpływ z biletów i karnetów, i myślisz że teraz nagle wprowadzą darmowe bilety bo przegrali 2 mecze i nie wiadomo czy kibice będą chcieli przyjść? Wtedy byłoby jak u nas po Levadii, dziura budżetowa i wyprzedaż piłkarzy. Z resztą te bilety nie są drogie. Na bilet raz na 2 tygodnie 45 zł można wydać, te droższe (100 zł) to wiadomo jak kogoś stać to kupi jak nie to obejrzy na miejscu tańszym i po kłopocie. Jak już z kasą ciężko to te najtańsze bierze (20zł). Gdańsk bogate miasto ludzi stać, nie długo Lechia pogoni Cracovię minimum 3 golami i na następny mecz będzie o wiele więcej chętnych. A na mecze z Wisła, Legią czy Lechem będzie komplet. |
Co do stadionów.. to mam pytanie...
jak stadion w Gdańsku będzie w połowie pusty to powinno sie o połowę spuścić ceny... wtedy się zapełni po brzegi.. bo nie kazdy jest w stanie zapłącić tyle kasy co dwa tygodnie... A jak stadion będzie pełny i będzie popyt to wtedy się będzie podnosić cenę... Bo dla klubu to chyba jedno czy dostanie hipotetycznie 40 000 x 30 zł czy 20 000 x 60 zł... ? |
Cytat:
|
Cytat:
:-P 1906 |
Najtańszy bilet w Gdańsku na mecz Lechii kosztuje 20zł. Do tego dochodzą zniżki :
- 20% na legitymację szkolną/studencką, kobiety, osoby powyżej 60 lat, - 50% - uczniowie do 16 lat; - 50% - akcjonariusze Lechii Gdańsk SA - na wybrany sektor, z wyłączeniem lóż i miejsc biznesowych; - zarejestrowane, oficjalne fankluby Lechii - 30% (do 30 km), 50% (31-120 km), 70% (powyżej 121 km) Wydaję mi się więc że ceny nie są wygórowane, wszystko zweryfikuje 3 mecz z Górnikiem Zabrze który pokaże jaka będzie frekwencja na meczach po 'pierwszej zajawce' nowym stadionem i konieczne będzie posiadanie karty kibica. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Obecnie zarejestrowane fan kluby Lechii Gdańsk pochodzą z miast:
Bytów, Chojnice, Czersk, Dzierzgoń, Elbląg, Kartuzy, Kościerzyna, Lębork, Malbork, Mława, Nowy Targ, Pelplin, Pisz, Pszczółki, Sierakowice, Skarszewy, Smętowo Gr., Sopot, Starogard Gdański, Tczew W.w. fan cluby są oficjalne i są uznawane przez kibiców Lechii Gdańsk. Tak więc kibice z Chojnic, Mławy, Nowego Targu, Piszu mogą wejść na mecz już za 6zł. |
Cytat:
|
Cytat:
Przejazd PKS z Mławy 44zł. Wiem, że można dojechać swoim samochodem, ale to też tanie nie jest. |
zabierasz 4 osoby ze swojego miasta lub zgarniasz po drodze i juz moze tanie byc.
|
Cytat:
Mi się wydaje że jednak jak przyjdzie więcej ludzi to zarobią też na Cateringu a uwierzcie że z tego są naprawdę duże pieniądze dodajcie dobie jeszcze że każdy kibic kupi picie za 5 zł i w której opcji są większe pieniądze ? |
Cytat:
Ogólnie ceny biletów na Lechię są bardzo tanie, więc nie ma co narzekać na działania klubu. |
Cytat:
|
Oficjalne FC to oczywiście bardzo dobra inicjatywa, mają swoją rade, ulgi i przywileje. Cena biletu rekompensuje dojazd itd. Zachęta dla FC nieoficjalnych które moga prężniej działać. Klub zaczyna się owtierać na Słupsk (trzecie co do wielkości miasto w woj.) no i oczywiście miasto przyjazne dla kibiców Lechii :) Potencjał jest i nalezy go jak najlepiej wykorzystywać :) plus dobra drużyna, juz nie mówie jakaś super hiper ale taka która co sezon walczy! (słowo klucz) o podium czy też gryzie trawe w PP i będzie dobrze :)
|
Zdjęcia Narodowego z wczoraj:
http://img560.imageshack.us/img560/2919/balr.jpg |
|
Chyba zasuniętym ;)
Dobra, wiem o co chodzi. Naprawdę efektownie to wygląda. |
Cytat:
Pewnie rzecz gustu. Dla mnie osobiście, ten obiekt ociera się o plagiat. W kontekście bukaresztańskiego [Właśnie powstał i odbędzie się tam Finał LE]. Polski jest jednak droższy i gorzej wyposażony: http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...nal/index.html Gdyby jeszcze coś podobnego powstało w Bułgarii i Rosji, to sytuacja przypominać mi będzie budowle "pałacokulturowopodobne" [a właściwie "łomonosowopodobne"] w krajach podbitych przez Sowiety. ------ Już wolę stadion wiślacki, bo on jest nie do podrobienia ;) |
Cytat:
Ale owszem, w środowisku architektonicznym i nie tylko mowi się, że "inspiracją" Narodowego i jego koszykowej konstrukcji był stadion w Kapsztadzie: http://img508.imageshack.us/img508/2373/z4905259x.jpg Osobiście, muszę jednak powiedzieć, że Narodowy prezentuje się okazale. Zaczyna być dominantą w panoramie Warszawy. Niestety nie ze wszystkich perspektyw jak PKiN ;) |
Cytat:
|
A dla mnie Narodowy wyglada jak namiot cyrkowy.
Zwlaszcza na tej pocztowce ja123 |
Ten "rozsuwany" dach to przd czym ma chronic? Przed deszczem? A gdzie on bedzie splywal? :) Czy to tylko taka "atrakcja turystyczna"?
|
Dachem do rynien?
|
http://www.stadionnarodowy.org.pl/stadion/galeria-zdjec
tu masz galerie zdjec na ktorej widac pomost techniczny pod dachem szklanym. Sa na nim iupitery i rury odwodnienia dachu ulozone dookola stadionu i odprowadzajace wode dalej przez cztery pomosty/drogi dojscia na ring techniczny. |
|
A tu z bliska.
podpiecie odwodnenia pod dach i rozprowadzenie instalacji: http://i54.tinypic.com/n5lp5l.jpg Odejscie zbiorcze rur dalej do zbiornikow pomostami technicznymi: http://i55.tinypic.com/2uo6ssj.jpg |
|
Cytat:
Ciekawe dlaczego wybrali akurat taki system rur zeliwnych i specjalnych zlaczek, takie rozwiazanie do najtanszych nie nalezy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl