Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

63.5 Kg 09.11.2009 18:17

A ja sobie sciaglem z wolnego Smolarka i o dziwo po 15 kolejkach ligowych ma 15 bramek :)

*Michael* 09.11.2009 18:19

Cytat:

Michel Alves

Dzięki wielkie ;) widze że staty ma bardzo dobre ;) jeszcze kogoś macie do polecenia??

Osobiście to ja ściągnąłem do siebie Rengifo z Lecha i spisuje sie wyśmienicie. 4 mecze 11 bramek. Brożek 4 mecze 7 bramek. Małecki 4 mecze 9 bramek.
Przydał by się jakiś Prawy pomocnik no i może prawy obrońca ;)

*Michael* 09.11.2009 18:23

a i jak wyłączyć ten tryb TV bo probowalem w ustawieniach ale wchodze w mecz i za kazdym razem jest tryb tv. denerwuje mnie to bo nie lubie na tym ogladac.

Al_29 09.11.2009 19:08

wydaje mi sie, ze nie da sie tego w ogole wyłączyc ;p
jedynie nad tym ekranem co idzie mecz masz tam przycisk 'taktyka' itp. i obok tego jest 'informacje' klikasz to, i tylko pokazuje Ci tylko sytuacje podbramkowe a jak nie, to ten pasek co pisze co sie dzieje itd. :)
Pozdro. ;)

Mario Nh 09.11.2009 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 814695)
a i jak wyłączyć ten tryb TV bo probowalem w ustawieniach ale wchodze w mecz i za kazdym razem jest tryb tv. denerwuje mnie to bo nie lubie na tym ogladac.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 814710)
wydaje mi sie, ze nie da sie tego w ogole wyłączyc ;p
jedynie nad tym ekranem co idzie mecz masz tam przycisk 'taktyka' itp. i obok tego jest 'informacje' klikasz to, i tylko pokazuje Ci tylko sytuacje podbramkowe a jak nie, to ten pasek co pisze co sie dzieje itd. :)
Pozdro. ;)

W panelu ustawień meczowych można wyłączyć tryb tv. Możesz przełączyć na inną kamerę lub zmienić na tryb 2D i tym samym wyłączyć tryb tv.

*Michael* 09.11.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 814729)
W panelu ustawień meczowych można wyłączyć tryb tv. Możesz przełączyć na inną kamerę lub zmienić na tryb 2D i tym samym wyłączyć tryb tv.

tak wlasnie robie ale za kazdym razem to samo ;/ tyle ze w 2d ale tryb tv

brylant17 09.11.2009 22:05

Uff pól metek sezonu 4 skończony idzie słabo 4 miejsce do lidera 7 pkt start posada wisi na włosku

Bartuk1906 09.11.2009 22:34

Ja zrezygnowałem z Grania Wisełką bo niestety nie szło mi to za dobrze i tylko się wkurzałem ;-/
Postanowiłem zacząć nową rozgrywkę z 7 najlepszymi ligami (Anglia,Hiszpania,Włochy,Niemcy,Francja,Holandia,P ortugalia) na średniej bazie danych ;-)
Cel obrałem taki że zacznę jako niedoświadczony menadżer na Bezrobociu i będę piął się w górę ;-)
28 października dostałem ofertę od Watford bez namysłu przystałem na nią bo miałem dość czekania....
Po 15 kolejkach byli 20 a przed sezonem przewidywano środek Tabeli ..
Zarząd stawił przedemną cel " Bezpieczny pozycja w Tabeli " czyli w miarę łatwo będzie =D
w 1 meczyku wygrałem gładko a w 2 czekało mnie nie lada wyzwanie pokonać 3 LecierCity które było nie pokonane u siebie od 5 spotkań wszyscy skazywali mnie na pożarcie a tu zrobiłem psikusa wygrałem 1-0
Gdzie oddałem 4 strzały na bramkę i tylko 2 celne strzały na bramkę a oni za to 14 i 6 celnych w tym 4 stu procentowe sytułację ;-P Po tym meczu kibice wpadli w euforię a ja dostałem Ofertę z Celty ;-P
Nie przeszedłem bo stwierdziłem że było by to bez sensu i chce przynajmniej dograć w tym klubie do końca sezonu ;-P
Heh się rozpisałem i to bez sensu ;-P Jak komuś się to chciało przeczytać to gratuluję =D :lol:

Ciąg dalszy nastąpi może jutro jak dojdę do półmetku... ;-P

Kamson 09.11.2009 23:51

Chciałem poczuć smak wielkiej piłki, postanowiłem zagrać Milanem :D
Pierwszy sezon: 3 miejsce, półfinał LM, półfinał PW. W międzyczasie objąłem Nigerie (awansowała na MŚ, ale trener odszedł:shock:).

Na mistrzostwach wyszedłem z grupy (razem z... Chile(!) przed Anglią i Słowacją).

Półfinał PW http://img21.imageshack.us/img21/4996/73402283.jpg
1/8 MŚ http://img694.imageshack.us/img694/5789/al3.jpg

I jak tu sie nie wkvrwić? :[

microsystem 10.11.2009 08:26

Witam,
mam takie pytanie, odpali mi FM10 na pentium 4, 2,4 gh + 1 giga ramu? bo nie wiem czy kupować, a chciałbym specjanie pod tą grę ;)

brylant17 10.11.2009 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 814868)
Chciałem poczuć smak wielkiej piłki, postanowiłem zagrać Milanem :D
Pierwszy sezon: 3 miejsce, półfinał LM, półfinał PW. W międzyczasie objąłem Nigerie (awansowała na MŚ, ale trener odszedł:shock:).

Na mistrzostwach wyszedłem z grupy (razem z... Chile(!) przed Anglią i Słowacją).

Półfinał PW http://img21.imageshack.us/img21/4996/73402283.jpg
1/8 MŚ http://img694.imageshack.us/img694/5789/al3.jpg

I jak tu sie nie wkvrwić? :[

a pro po karnych ja miałem tak w 2 sparingach ustawione, że w razie remisu gramy karne były to zespoły "ogórkowe" wszyscy strzelali i jak miałem komentarz zawodnik jeżeli teraz nie strzeli to dla jego drużyny koniec, i nie strzelał:shock: tak miałem w 2 sparingach

Mario Nh 10.11.2009 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 814766)
tak wlasnie robie ale za kazdym razem to samo ;/ tyle ze w 2d ale tryb tv

W trakcie meczu masz jeszcze w prawym górnym rogu opcje wyłącz tryb tv.

Eleusis 10.11.2009 10:39

Mam pytanie co do FMA. Mam 08 i 09, czy 10 wg. Was jest lepsza? Ciekawią mnie Wasze opinie na jej temat.
Pozdrawiam!

Jaroo1 10.11.2009 12:03

Jak na moj leb to o wiele wiele lepsza od wszystkich serii :D Jedynie na poczatku jest ciezko przestawic sie jesli chodzi o nowe sterowanie. Nie ma juz menu bocznego tylko na gorze mamy wszystkie opcje. Ale juz po paru h wszystko smiga. Mozna sie plynnie pruszac w menu. Gra jest uper jak dla mnie :)

sevenheaven 10.11.2009 13:54

pochwale się swoim składem po 1 sezonie :

http://img130.imageshack.us/img130/2043/wislasklad.jpg

mój cel minimum to wyjście z grupy LM albo daleko w pucharze uefa ..
mogłem jeszcze Dudka ściągnąć, wole wolałem tego bramkarza z francuskiego Lille, chociaż ciężko było go wyciągnąć
a na Krzynówka szkoda mi kasy, bo i tak na ławie by siedział :D
aha jeszcze basturk do mnie przejdzie .. to będzie chyba najlepszy gracz Ligii

tylko mam teaz problem, bo tacy gracze jak Sobolewski,Brożek bedą musieli na ławe wtrafić ^^
mam jeszcze 4 duże talenty do ataku po 18-21 lat, ale muszą grać w u21 bo nie ma miejsca w 1 ;/
jeszcze Makaay mi polecił Landzaata, to wziąłem :D

JOSE 841 10.11.2009 14:41

sevenheaven vbmenu_register("postmenu_814979", true); a tego zmiennika dla Pawełka skąd wziąłeś????? po 2gie jakim cudem u ciebie znalazł sie Roy ???? chyba wziąłeś go z wolnego albo bug w grze bo raczej nie z Feynoordu??? a ta poza tym który to jest sezon?????

sevenheaven 10.11.2009 14:49

tego bramkarza ściągnąłem na bramke, Pawełek będzie zmiennikiem, z francuskiegio Lille tam gdzie Obraniak gra, kosztował 1,1 m e i zarabia 17k euro tygodniowo, najwięcej z całej drużyny ;/
a Makaayowi akurat się kontrakt skończył z feyenordem .. tak jak reszcie gwiazd, które ściągnąłem

sezon dopiero 2 początek, 1 mistrzostwo z 15 pkt przewagi nad Legią :P

ściągnąłem jeszcze bramkarza Mahmuta Zimana z Fulham za 400k, ale to do u21, wygląda nieźle ( mój scout powiedział, ze to zawodnik z najwyższej półki )

swoją drogą takie transfery w poprzednich edycjach nie były możliwe .. fajnie, że ciut się zmieniło

JOSE 841 10.11.2009 14:52

Eleusis polecam 8ke mało bugów zero problemów z instalką zero problemów z europejskimi rozgrywkami zero problemów z grafiką zero problemów z uaktualnieniem składów co do nowej wersji FMa lepiej chyba poczekać aż wyjdą wszystkie patche

JOSE 841 10.11.2009 15:03

sevenheaven ja mam półmetek i powoli zbliżam sie do końca pierwszego sezonu 15pkt nad Poloniom W-wa i Cracovią10pkt nad Legią i nad Wisłą K i 8pkt nad Lechem gram Śląskiem Wrocław

Eleusis 10.11.2009 15:16

Mam 07, 08 i 09, zdecydowanie najlepsza jest 08 masz racje. 09 spośród tych części jest najsłabsza, ma sporo bugów i w ogóle. Cóż, trzeba sprawdzić co wymyślili w tej 10:)

Krystian168 10.11.2009 15:26

Dopiero zaczynam swoją przygodę z FM 2010... prowadzę oczywiście Wisłę :)

Mój skład:
---------------Lung jr-------------------
Alvarez-----Marcelo----Głowa---Diaz
--------------Sobolewski----------------
Kirm------------------------------Małecki
---------------Skavysh-------------------
----Brożek-------Traore/Sepuya-------

Mam za sobą kilka meczy dopiero... udało mi się awansować do LM po wygranej z Slavią... w lidze idzie mi przeciętnie - 2 remisy (Bełchatów, Legia) i 3 wygrane (wszystkie po 1-0) :/

i tu mam pytanie do was co może być powodem że w pucharach drużyna gra b. dobrze a w lidze się męczy z przeciętnymi drużynami...?

PS w LM w grupie zagram z AZ, Szachtarem i Arsenalem... a Sepuya kontuzja na 4 msc :/

Jaroo1 10.11.2009 15:44

Mam pytanie do tych co juz zagrali kilka sezonow. Ja jestem dopiero w trakcie 2 sezonu ale zauwazylem ze np Marcelo ma w rubryce "ulubione zespoly" Wisła. Dziwna sprawa, dosc szybko polubil Wisłe, a z moich obserwacji wynika ze jesli ktos ma w ulubionych druzynach Wisłe to predzej zgadza sie na podpisywanie kontraktu z nia :) Mam wiec nadzieje ze gwiazdy nie beda juz tak szybko chcialy uciekac z Wisełki jak w poprzednich FMach. A moje pytanie brzmi. Czy po kilku sezonach gry zawodnicy strzelaja fochy i chca uciekac do lepszych klubow?

JOSE 841 10.11.2009 16:04

Krystian168 nie wiem ale wiem jaki miał na to sposób jeden z byłych trenerów Realu Madryt na 2gi dzień albo 2dni po meczu sparing ze słabszymi klubami a ta propo zauważ ze podczas europejskich pucharów gra jest o wyższą stawkę i jest bardziej zaostrzona co przekłada sie na kontuzje która może wyłączyć ci z gry w lidze kluczowych zawodników nawet do końca sezonu

sevenheaven 10.11.2009 16:05

ale jaja przegrałem z Ruchem w SP w 119 minucie z wolnego .. ( chyba ich bna treningu zajechałem ;d )

a niby taka dobra mam linie ataku ..

Maakay Brozek
Killy Gonzales-Basturk-Landzaat-Kirm

nie wiem czy to bug, ale przez cał sezon nie zdobyłem ani jednej bramki z rzutu wolnego, a moi przeciwnicy chyba z 10 ;d

*Michael* 10.11.2009 16:20

Alex Teixeira - bardzo ciekawy młody (19 lat) zawodnik. Może grać jako: Ofensywny pomocnik: prawy, lewy, środek jak i jako napastnik

JOSE 841 10.11.2009 16:33

kiedyś Recber Rustu zanim zawitał na stałe między słupkami grał jako napastnik teraz jest bramkarzem który strzela 11stki znacie jakiś Bramkarzy którzy w przeszłości grali na innych pozycjach niż bramkarz szukam do Śląska

sevenheaven 10.11.2009 17:00

ja nie znam, ale bramkarze mają w statystykach rzuty karne i wolne, może użyj wyszukiwarki i znajdziesz jakiś :P i wtedy możesz ich do tych fragmentów przydzielić

dymek_nhs 10.11.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 815038)
kiedyś Recber Rustu zanim zawitał na stałe między słupkami grał jako napastnik teraz jest bramkarzem który strzela 11stki znacie jakiś Bramkarzy którzy w przeszłości grali na innych pozycjach niż bramkarz szukam do Śląska

Rogerio Ceni nie wiem czy grał kiedyś w polu ale w poprzednich fm miał wysokie statystyki wykonywania rzutów wolnych i karnych

Mario Nh 10.11.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 815064)
Rogerio Ceni nie wiem czy grał kiedyś w polu ale w poprzednich fm miał wysokie statystyki wykonywania rzutów wolnych i karnych

Kariera seniorska
Lata Klub M (G)
1990- Sinop FC
1990- São Paulo FC 366 (41)

;)

dymek_nhs 10.11.2009 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 815073)
Kariera seniorska
Lata Klub M (G)
1990- Sinop FC
1990- São Paulo FC 366 (41)

;)

Jeszcze gole z Copa Libertadores to będzie ich jeszcze trochę więcej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl