Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Sancezz 23.05.2009 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian168 (Post 733153)
Niech Cupiał raz jeszcze spróbuję zainwestować kasę bo jest szansa na LM !
Transfery w zasięgu Wisły:
Bramkarz: Grzegorz Kasprzik, Michal Pesković (free)
Obrońcy: Kamil Glik, Hernani (free), Kokosiński
Pomocnicy: Janusz Gol (free), Mateusz Cetnarski, Kamil Wilczek, Michał Goliński (free)
Napastnicy: Krzysztof Chrapek, Tomasz Chałas, Micański, Dawid Nowak

Z tego, to Hernani i Micański dla mnie są najbardziej wartościowi. Z tym że ten drugi jest watrościowy nie tylko piłkarsko ($$$)

Tak jak wcześniej pisano, z hannoveru puszczają Sal'a Zizzo...

tragez88 24.05.2009 00:47

A może by tak się rozglądnąć na krajowym podwórku? Tym bardziej, że jeśli juz dojdziemy do ostatniej rundy eliminacji LM trafimy do fazy grupowej- LM lub L Europejskiej czy jak to nazwali :)
Moje propozycje:
Kaspszik, Smektała, Bruno, Gol, Pawłowski
Biorąc pod uwagę, że czeka nas sporo meczów w przyszłym sezonie to potrzebujemy jakiś wzmocnień!

Raporter 24.05.2009 06:22

Moim zdaniem trzeba przede wszystkim Chrapka pod lupe.

brylant17 24.05.2009 09:37

Zostawić Zienia i Sobola kupić nowych grajkow szykuje sie ciężki nowy sezon! Trzeba zdobyć potrójną koronę MP,PP,PE i zagrać w końcu LM!!

han_solo 24.05.2009 09:40

Zienia już nie można zostawić.

tragez88 24.05.2009 09:44

A to niby z kim Zieniu już coś podpisał ? Czyżbyś był szybszy niż Fakt? :P Nie da się zostawić ale Baszcza podobno... a szkoda

tylko_centrum 24.05.2009 10:10

Baszczu niestety w Atromitosie, ale może to i lepiej dla niego ? chłopak zostawił sporo serca na boisku grając w barwach Wisełki, a w Grecji dorobi do emerytury i wygrzeje "stare" kości :) jakoś nie potrafię sobie wymarzyć lepszego miejsca na zakończenie kariery ;) z drugiej jednak strony z jego charakterem wierzę że po kontuzji jest on w stanie wrócić do wysokiej dyspozycji, co może być wielką stratą dla nas, ale jedyne co możemy zrobić to życzyć mu przedewszystkim zdrowia.

cassius31krakow 24.05.2009 10:26

Gdybym był Bednarzem to rozpocząłbym starania o:
z krajowego podwórka: Glik, Bruno, Micanski
z zagranicy: Ebi Smolarek - mimo wszytko (wiem, wiem, że pensja z kosmosu) ale taki ograny w Europie zawodnik byłby bardzo dużym wzmocnieniem drużyny w walce o LM

Adrian_Suvalkai 24.05.2009 10:38

Ja tylko wtrącę jedno nazwisko - Maciej Makuszewski z Wigier Suwałki. Młody i rozwija się w zabójczym tempie. Ale co ważne - cholernie szybki. Proponuję go wygooglować w celu większej ilości informacji.

kubawislak 24.05.2009 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 733173)
Akurat Archie Thompson też by się przydał.

http://www.youtube.com/watch?v=qpO9RNj8Sp4 moim zdaniem też:-P

Lemoniadowy Joe 24.05.2009 12:40

ten cały Goliński z Lubina to grywał na lewej pomocy bo tak sie zastanawiam kogo można by na tą pozycje kupić , bo to chyba najtrudniejszy i najbardziej potrzebny transfer przed pucharami

Raporter 24.05.2009 12:52

Może jednak tego Nowaka brać(wydaje mi się że może to być najtańsza opcja)? I rotować z przodu Brożek Boguski/Nowak...

A na lewą pomoc Goliński za słaby. W zasadzie to mamy problem bo nie mamy też środkowego pomocnika za Diaza dopóki się nie wykuruje Garguła więc de facto przydałoby się 4 naprawdę solidnych przyszłościowych graczy:
napastnik
lewy pomocnik
środkowy pomocnik
prawy obrońca

i bramkarz(bo jak Pawełek by coś złapał i nie mógł grać?)

nedzielan 24.05.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 733362)

łoł!! ale ich minął :shock:

bearex 24.05.2009 13:10

Według mnie będzie taki skład

Pawełek
(?)

Singlar MarceloGłowacki Brożek
(Burliga) (Kowalski) (?) (Diaz)

Małecki Sobolewski Garguła Ćwielong
(Łobo) (?) (Jirsak) (?)

Boguski

Brożek
(?)

W nawiasach są zmiennicy, a pytajnikami są zaznaczone pozycje gdzie potrzeba zmiennika lub gracza do 1 składu na tę pozycję.

Moje propozycje:
Bramkarz- Gikiewicz

Obrona (środek)- Glik

Pomocnik defensywny- Gol

Pomocnik lewy- Bruno

Napastnik- Micański

_gilardino_ 24.05.2009 13:55

Bearex ciekawe propozycje, dorzuciłbym jeszcze Cetnarskiego i Grosickiego

bearex 24.05.2009 14:33

Ale wątpie czy ich kluby puszczą

cassius31krakow 24.05.2009 14:58

O Grosickim zapomnijmy. Mało nam było Kuzery i Sypniewskiego?

pysio 24.05.2009 15:19

Gikiewicz, Glik, Gol, Bruno, Micański, Cetnarski i Grosicki :lol:

ludzie co to w ogóle za propozycje? myślicie, że oni daliby nam awans do LM? a nawet gdyby przyszło 3 z tych piłkarzy to i tak 90% forum szumiałoby, że Wisła przespała okienko bo w ogóle się nie wzmocniła tylko nakupowała ogórków z ligi bez żadnego doświadczenia...

Wisła potrzebuje gwiazd! a nie zwykłych piłkarzy..

Garguła, Krzynówek, Smolarek i Wichniarek i jazda!

brylant17 24.05.2009 15:35

pysio ta jeszcze ściągnij pół kadry o tych piłkarzach zapomnij co wymieniłeś...

tragez88 24.05.2009 15:41

Wiem, że ten temat ma być rozmową lekko odbijającą się od ziemi ale bez przesady- ściągając podana przez Ciebie 3 to my prędzej zbankrutujemy niż dostaniemy sie do LM ;) Po co wydawać fortune skoro taki Grosicki, Gol czy Bruno wcale nie są zwykłymi kopaczami ale znacząco się wybijają w naszej ekstraklasie a wcale nie trzeba im płacić milionów :P

pysio 24.05.2009 16:11

no dobrze z Krzynówkiem i Żurawskim się rozpędziłem...

ale Wichniarek i Smolarek są jak najbardziej do wyciągnięcia, myślicie że perspektywa gry w Lidze Mistrzów nie skusi Wichniara do powrotu do naszej ligi? Chłopak spuścił zespół do 2 ligi więc jest załamany i na pewno potrzebuje ciepła rodzinnego, a gdzie może go szukać? no w Polsce!

p e t e r 24.05.2009 16:20

Pysio, dla Wichniarka dom to Bielefeld, jest tam doceniany, co nieraz podkreślał w wywiadach.

Poza tym, porównaj choćby frekwencję na stadionach klubów 2. Bundesligi z frekwencją na meczach Extraklasy.

PotiWisla 24.05.2009 17:40

Przejrzałem czeską i słowacką ligę i znalazłem tam paru ciekawych piłkarzy:

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...inenblick.html

tommiyacht 24.05.2009 17:44

co do Wichniarka

LINK

Watts 24.05.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raciborzanin (Post 732978)
Łeb to ty masz, ale pusty. Jak juz pisalem kilka postów wyżej, że Chrapka wartoby wyciagnac - strzelil do tej pory 13 bramek i zaliczyl 4 asysty - lacznie z tymi z dzisaj to juz jest 18 bramek w I lidze(moze i niezbyt mocnej, ale jednak jakieś osiągnięcie to jest).

"Może i niezbyt mocnej, ale...". Proszę Cię bardzo. Jesteśmy mistrzem Polski, prawie rok w rok marzymy o LM, a Ty chcesz się wzmacniać prawie 24-letnim gościem, który w tym Podbeskidziu gra już 3,5 sezonu i wielkiej furory nie zrobił. Ja rozumiem, wzmocnienia z niższych lig - ale dla przykładu gdy przychodził do nas Kuba Błaszczykowski, to nawet 20 lat nie miał, a Małecki zanim trafił do pierwszej kadry od 13. roku życia przechodził wszystkie szczeble juniorskie. Jaki jest sens sprowadzania nie najmłodszego gościa ze słabej ligi, którego największym osiągnięciem w życiu jest ładowanie bramek Turom Turek, Gorzowom Wielkopolskim, Odrom Opole i to tylko w tym sezonie (bo w poprzednim dwie bramki na 29 spotkań to trochę kiepski wynik)? Rozumiem, gdyby wyróżniał się tak jak Lewandowski w zeszłym roku i był generalnie rozchwytywany, a my mielibyśmy kłopot bogactwa i super skład - no dobra, niech będzie, może akurat wypali. No ale w kontekście kolejnego szturmowania tym razem łatwiejszych eliminacji do LM i próby obrony tytułu, kiedy odchodzą kolejni, coraz to silniejsi piłkarze i mamy już nie tylko luki na ławce rezerwowych, Chrapek to chyba naprawdę nie najlepsze rozwiązanie.

przemek1902 24.05.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 733101)
A co sądzicie o Borisie Peskoviciu, o którym pisałem parę postów wyżej? Naprawdę dobry bramkarz, na pewno byłby wzmocnieniem na miarę Wisły.

Wg mnie Bednarz powinien rozpatrzyć i jego kandydaturę. Nie wiadomo jak miewa się sprawa z Vanstrattenem, być może po uregulowaniu spraw formalnych będzie mógł u nas grać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PotiWisla (Post 733626)

Wątpię, aby ktokolwiek z nich chciał do nas przyjść. Lepiej przewertować rynek Polski, wyłożyc jakąś kasę na porządnego lewoskrzydłowego i dynamicznego prawego obrońcę. Na miejscu zarządu i Skorży ściągnąłbym Kowalskiego, który były zastępcą Głowy i Marcelo oraz stałym filarem defensywy w meczach Pucharu Polski.

AYALA 24.05.2009 21:53

Golińskiemu kończy sie kontrakt w Lubinie, taki zawodnik z takim prostopadłym podaniem napewno by sie przydał bo niewiadomo jak ze zdrowiem Garguły bedzie.

Baala 24.05.2009 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 733814)
Golińskiemu kończy sie kontrakt w Lubinie, taki zawodnik z takim prostopadłym podaniem napewno by sie przydał bo niewiadomo jak ze zdrowiem Garguły bedzie.

Ty jesteś jego agentem, bo srednio co dwa dni o nim piszesz :>

dejw 24.05.2009 22:18

Z Nowakiem bym sie wstrzymal, pamietam jak kiedys wszyscy chcieli Grzelaka i na szczescie go nie pozyskalismy. Fakt, ze chlopaczek sie wyroznia w lidze ale jest bardzo kontuzjogenny i sciaganie go bedzie sporym ryzykiem. Za to o bramkarzu bym pomyslal mocno bo Pawelek moze o zawal przyprawic to jest bramkarz zagadka - nigdy nie wiesz co zrobi albo wyciagnie pilke nie do obrony albo sam se strzeli bramke...

AYALA 24.05.2009 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 733830)
Ty jesteś jego agentem, bo srednio co dwa dni o nim piszesz :>

hiihihihihi... :lol: no faktycznie chyba za dużo masła jem i stad skleroza.A tak poważnie to uważam że szkoda przepuścic takiego zawodnika.Cały czas mam przed oczami te prostopadłe piłeczki co rzucał Szymek do Franka czy Żurawia.Goliński tez tak celnie podac potrafi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl