Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

MaG* 19.08.2009 20:11

W pierwszej połowie Kubuś nieźle się pokazał .
Mógł nawet bramkę strzelić ale w sytuacji sam na sam Casillas wybronił.Asystę również mógł zaliczyć.
Ogólnie szarpie tam i jest jednym z najlepszych w Borussi.

buldus 21.08.2009 13:21

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Matusiak przenosi się do Cracovii.

pirat.z.karaibow 21.08.2009 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 782147)
Matusiak to niezła łajza jako człowiek i piłkarz, ciekawe jakie będzie miał przywitanie na derbach.

Sprzedałeś się! Sprzedałeś się! Sprzedałeś się za jarmułkę!

koker 21.08.2009 14:01

Przeciez on tylko dlatego przeniosl sie do Craxy aby mogl chodzic z Lukaszem na piwo :P

pan_premier 21.08.2009 14:36

jakie przywitanie, rpzeciez z niego taki Wiślak, jak z Grzelaka Brazylijczyk ;)

laxa 22.08.2009 07:37

Marcin Pasionek - urodziny

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1580

leyzer87 22.08.2009 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 782147)
Matusiak to niezła łajza jako człowiek i piłkarz, ciekawe jakie będzie miał przywitanie na derbach.

Wypraszam sobie. Tytuł Łajzy przynależy tylko do mnie! Uzurpuję sobie do niego monopol! A Matusiakowi bardziej pasuje menda.

ciacho 22.08.2009 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 782570)
Wypraszam sobie. Tytuł Łajzy przynależy tylko do mnie! Uzurpuję sobie do niego monopol! A Matusiakowi bardziej pasuje menda.

Sorry, ale możecie mi powiedzieć z jakiego powodu go wyzywacie? Czyżby z tego, że przyszedł do nas na 3 miesiące, zgarnął niezłą kapuchę, nic nie pokazał i odszedł? Jeśli dlatego nazywacie go łajzą i mendą, to jak nazwiecie Bednarza i Skorżę, którzy doprowadzili do zatrudnienia tej mendy i łajzy? Widzę, że nie macie zbyt dobrego zdania o naszym sztabie.

leyzer87 22.08.2009 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 782576)
Sorry, ale możecie mi powiedzieć z jakiego powodu go wyzywacie? Czyżby z tego, że przyszedł do nas na 3 miesiące, zgarnął niezłą kapuchę, nic nie pokazał i odszedł? Jeśli dlatego nazywacie go łajzą i mendą, to jak nazwiecie Bednarza i Skorżę, którzy doprowadzili do zatrudnienia tej mendy i łajzy? Widzę, że nie macie zbyt dobrego zdania o naszym sztabie.

Matusiak robił wszystko, żeby w formie nie być. Wolał za to żyć w świecie wina i giełdy. Poza tym jest to człowiek, który w swojej krótkiej karierze był już w(między innymi): ŁKS'ie i Widzewie, oraz Wiśle i Cracovii..

BRTS39 22.08.2009 11:00

Takie moje niesamowite info:)
Marek Zienczuk gra w Skodzie z numerem 27 , a Baszczu : z 4

Watts 22.08.2009 12:29

Cytat:

Po długiej i bardzo ciężkiej chorobie w sobotę nad ranem zmarł w Krakowie Krzysztof Piszczek, były piłkarz m.in. Wisły i Cracovii. Miał zaledwie 31 lat.

Krzysztof Piszczek był wychowankiem Skawinki. Później trafił do Wisły, w której rozegrał 11 meczów w ekstraklasie. W Cracovii znalazł się latem 2002, gdy powstawała drużyna, która wkrótce awansowała z III ligi do ekstraklasy. Ostatnim meczem Krzysztofa Piszczka w barwach Cracovii był mecz wiosną 2003 roku z Koroną Kielce. Później karierę piłkarską przerwała nieuleczalna choroba.
dziesięćznaków

IncognitoTSW 22.08.2009 12:30

Zmarł Krzysztof Piszczek.

Ogryzek 22.08.2009 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 782577)
Matusiak robił wszystko, żeby w formie nie być. Wolał za to żyć w świecie wina i giełdy. Poza tym jest to człowiek, który w swojej krótkiej karierze był już w(między innymi): ŁKS'ie i Widzewie, oraz Wiśle i Cracovii..

Po drodze zaliczy jeszcze Arkę i Lechię a karierę będzie kończył w Stali Rzeszów i Resovii:)

Jednym słowem lubi derbowy klimat:D

KOALIK 22.08.2009 12:47

Bramka Dawida Kwieka
http://www.90minut.pl/news/100/news1...da-Kwieka.html

bearex 22.08.2009 18:49

Jonczyk strzelił gola Kluczborkowi w wygranym meczu 4-0 dla Sandecji.

Gienek ;) 22.08.2009 20:38

Zdzisław Kapka obecny dziś na meczu Przebój Wolbrom - Wigry Suwałki w Wolbromiu.
Czy ktoś mi może powiedzieć czym aktualnie się zajmuje nasz ulubiony działacz? :)

Wojtas 23.08.2009 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gienek ;) (Post 782803)
Zdzisław Kapka obecny dziś na meczu Przebój Wolbrom - Wigry Suwałki w Wolbromiu.
Czy ktoś mi może powiedzieć czym aktualnie się zajmuje nasz ulubiony działacz? :)

Towarzysz Zdzisek zapewne szykuje dobry grunt pod interesy.

padlo na Przeboj albo Wigry...marny ich los..

HEDu 23.08.2009 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 782765)
Jonczyk strzelił gola Kluczborgowi w wygranym meczu 4-0 dla Sandecji.

:lol:

Kluczbork.

tomo 23.08.2009 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gienek ;) (Post 782803)

Na pewno nic w Wolbromiu niezatapialny nie będzie kręcił. Często przyjeżdża na mecze Przeboju razem z Markiem Kustą. Ot nie ma co robić to jeździ i ogląda 2 ligę.

Pozdro

IncognitoTSW 23.08.2009 20:39

Co ten Orest wyprawia ;]

ardem99 24.08.2009 16:18

czytaliście ten artykuł o zmarnowanych talentach w Wiśle? http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5327

Żurawek 24.08.2009 20:05

Cytat:

W najbliższą sobotę napastnik Jagiellonii Białystok, Tomasz Frankowski znów zagra przeciwko Wiśle Kraków. - Nastawiamy się raczej na niestracenie bramki niż na zdobycie w tym meczu goli. Jeżeli uda mi się trafić ucieszę się, ale będzie to wewnętrzna radość, której nie okażę kibicom – powiedział „Łowca Bramek” w rozmowie z „Wirtualną Polską”.

Po czterech kolejkach odrobiliście dziesięć ujemnych punktów i opuściliście strefę spadkową. Spodziewał się pan tak znakomitego startu Jagiellonii w obecnym sezonie?

- Każdy sportowiec musi wierzyć w to, co robi. My wierzyliśmy, że w każdym spotkaniu zdobędziemy trzy punkty. Na dwanaście możliwych zdobyliśmy dziesięć, ale rzeczywiście – mamy olbrzymią satysfakcję z tego, że punkty ujemne są już za nami.

Czy zgodzi się pan z opinią, że to właśnie dzięki dziesięciu ujemnym punktom cały zespół poczuł nóż na gardle i zaczął walczyć na sto procent swoich możliwości?

- Wolałbym, żeby to nie była prawda i chciałbym, żeby wciąż drużyna zaskakiwała przeciwnika dobrą grą. Chciałbym, żebyśmy punkty zdobywali z taką samą częstotliwością, jak na początku sezonu.

W obecnym sezonie zdobył pan już dwie bramki i zaliczył asystę. Kibice Jagiellonii wierzą, że jest pan w stanie zdobyć po raz czwarty - tytuł króla strzelców Ekstraklasy.

- Przy średniej dwóch bramek na cztery mecze nie wydaje mi się to realne.

Pana szanse może zwiększyć ewentualne odejście Pawła Brożka z polskiej ligi.

- Nie tylko Paweł Brożek jest konkurentem. Są jeszcze inni napastnicy, którzy również będą punktowali. Ja jednak nie skupiam się na indywidualnych osiągnięciach, tylko na drużynowych, a celem Jagiellonii jest tylko i wyłącznie utrzymanie się w lidze.

W ostatnich dwóch meczach wyróżnił się Niemiec Marco Reich, który ma na koncie gola i asystę przy pana golu w meczu z Koroną. Jak ocenia pan umiejętności niemieckiego piłkarza?

- Oglądając jego grę widać, że był niezłym piłkarzem. Na szczęście przekłada to się także na grę w Jagiellonii. Były opinie, że mu się nie będzie chciało, że prowadzi hulaszczy tryb życia. Na razie nie możemy nic powiedzieć na temat jego zabaw poza boiskiem, a na boisku jest dobrym piłkarzem.

Po tym, jak wrócił pan do Polski, trener Maciej Skorża namawiał pana na powrót do Wisły, jednak na przeszkodzie stanął dyrektor sportowy Jacek Bednarz. Jak wyglądały wasze rozmowy w sprawie kontraktu?

- Wie pan, nie ma już do czego wracać. To było dawno i ponoć nieprawda, bo ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z dyrektorem, który zaprzeczył, jakoby to on był niechętny mojemu powrotowi na Reymonta. Temat był, ale upadł i jestem tu, gdzie jestem.

Dwa tygodnie temu w jednym z wywiadów powiedział pan, że dwukrotnie próbował się umówić na rozmowę z Jackiem Bednarzem i dwukrotnie pocałował pan klamkę, przez co poczuł się zlekceważony. Rozumiem, że w tym momencie sprawa jest już wyjaśniona i nie ma pan pretensji do działacza Wisły?

- Przyznam szczerze, kończąc wątek, że w końcu się spotkałem z Bednarzem, ale o braku porozumienia zadecydowały inne kwestie. Rzeczywiście, dwukrotnie nasze spotkania nie doszły do skutku, ale był to tylko zalążek rozmów w sprawie kontraktu.

W następnej kolejce zagracie z Wisłą w Sosnowcu. Jeżeli strzeli pan Wiśle gola, jak się pan zachowa? Czy będzie pan starał się ukryć swoją radość z bramki ze względu na szacunek dla swojego dawnego klubu?

- Powiem krótko: będzie to wewnętrzna radość, której nie okażę. Znam jednak potencjał defensywy Wisły, która na ten moment w sezonie nie popełniła błędu - bo trudno nazwać błędem defensywy strzał z 35 metrów lubińskiego piłkarza – i nastawiamy się raczej na niestracenie bramki niż na zdobycie w tym meczu goli.

Za półtora roku wygasa panu kontrakt z Jagiellonią. Będzie pan miał wtedy 36,5 roku. Czy już teraz zastanawia się pan, co będzie dalej? Jak długo chciałby pan grać w piłkę?

- W sobotę czeka mnie najbliższe spotkanie z Wisłą i tylko na tym się koncentruję. Spokojnie, małymi kroczkami dobrnę pewnie do piłkarskiej emerytury. Na razie raduje mnie gra, mamy sierpień 2009 roku, więc nie myślę jeszcze o tym, co będzie za półtora roku. Nie wiem, czy będę wtedy piłkarzem Jagiellonii, ale przecież pan również może wtedy pracować u konkurencji.
za: Wirtualna Polska

eMTe 24.08.2009 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żurawek (Post 783928)
Nie wiem, czy będę wtedy piłkarzem Jagiellonii, ale przecież pan również może wtedy pracować u konkurencji.

Dla mnie idealny zastępca Pawła w sytuacji "last minute" (przez rundę, dwie) dopóki byśmy nie znaleźli kogoś perspektywicznego jako następcę. Nawet fajnie jakby zakończył karierę w barwach Wisły. W tej wypowiedzi starał się trochę zrehabilitować Bednarza. Nie chcę za daleko przejść w podejrzeniach, ale dla mnie to i fragment, który zacytowałem to cichy sygnał "złożycie konkretną ofertę to przyjdę" ; D

MaG* 24.08.2009 20:40

Na pewno by go teraz Jaga puściła ;)
Franek by się strasznie przydał ale nie ma co marzyć :)

IncognitoTSW 24.08.2009 20:47

Gołosia? Bez przesady, nie pamiętam kiedy ostatnio był na bosiku.

koker 24.08.2009 21:17

Rogalski na testach w Arce.

http://www.90minut.pl/news/100/news1...ni-w-Arce.html

emjot 24.08.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koker (Post 783998)

RYGIELSKI

RYGIELSKI

do cholery

koker 24.08.2009 21:44

Sorrki...sam nie wiem jak wpadlem na to nazwisko...

tommiyacht 24.08.2009 23:27

10 Edycja Tanca z Gwiazdami

sqbi 25.08.2009 08:54

Kalu Uche zostaje w Almerii

http://futbolnet.pl/wiadomosci/kalu-...taje-w-almerii

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl