Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

sergio 16.03.2011 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1065657)
Zamknijcie temat o meczu w PP albo najlepiej cale forum na ten czas, bo wstyd czytac niektorych malkontentow.

Po takim wyniku to nawet jest to wskazane!!!

tomo 16.03.2011 22:22

Póki jeszcze nie zleciały się wszystkie pokemony ! zamknijcie forum aż ochłoną !

WISŁAZWE 20.03.2011 16:12

Witam, bardzo o usunięcie postów z tematu Konkursowego - 738, 739, 740, 741.

qubu 20.03.2011 19:13

Proszę, rozważcie propozycję zamykania tematu/forum na czas meczu. To jakie się tam pomyje wylewa na piłkarzy i trenerów woła o pomstę do nieba.

WiślakMyślenice 20.03.2011 19:20

Z meczu na mecz coraz gorzej, ja pier^ole...

bridgeburner 20.03.2011 19:29

przepraszam, ze sie wtracam w czyjąs prace
ale to jest tylko kilka wybranych kwatków z meczowego:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateuszchester (Post 1067801)
Parodia qr...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 1067809)
Pareiko brawo ku*** już 2 bramki zaje*ał czekamy na więcej...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1067821)
Brawo sobolewski swietny strzal do zmiany niedolego

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1067840)
I my mamy być mistrzem z taką grą>? To chyba najsłabszy mistrz jaky będzie od 10 lat. Jak przy takiej grze i wynikach zdobędziemy mistrza to o pucharach nie ma co myśleć. Właśnie widać efekty gry obcokrajowców, zero ambicji...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1067855)
Ale jaliensa objezdzaja czy ten czlowiek potrafi grac w pilke

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1067859)
I CO !? mELIKSON GRA PIACH

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1067865)
melikson strasznie slabo

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1067868)
kirm nie lepiej

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1067875)
sobol jaaaaaa co chłop graaa

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1067877)
Głupota niektórych piłkarzy jest rozbrajająca :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1067884)
sobolewski wyjdz

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1067901)
mozna powiedziec ze ostatnio to nie pilkarze a trener bez formy

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1067914)
i znowu jacys no name "wygrywają" z nami zaangazowaniem

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1067922)
J.Chavez weź człowieku spierdalaj , pyka sobie ja by miał w .... czasu rusza sie jak ..........

po prostu nie mogłem zdzierżyć:foch:
serio to ma być kierunek w którym to forum zmierza?

rav 20.03.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1067928)
Kasa wazniejsza, niestety

Na tego
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=2437
posta nie miałeś nic do powiedzenia.

To odpocznij sobie tydzień.

Tak jak niektórzy odpoczną sobie za obraźliwe wpisy pod kątem naszych piłkarzy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1067983)
przepraszam, ze sie wtracam w czyjąs prace
ale to jest tylko kilka wybranych kwatków z meczowego:

po prostu nie mogłem zdzierżyć:foch:
serio to ma być kierunek w którym to forum zmierza?

Po co doszukiwać się kierunku? Po co to w ogóle czytasz? A jak już musisz i widzisz tam posty debili - ignoruj ich.
W poziomie tych postów nie widzę nic odbiegającego od tego, co słyszę na stadionie.
To jest jak czat.

Napisałem w podlinkowanym wyżej poście jak można to rozwiązać. Nie dostałem ani jednej propozycji pomocy, ani jednej kreatywnej rady.

Syn Kangura z 1984 22.03.2011 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1068055)
Na tego
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=2437
posta nie miałeś nic do powiedzenia.

To odpocznij sobie tydzień.

Tak jak niektórzy odpoczną sobie za obraźliwe wpisy pod kątem naszych piłkarzy.

Po co doszukiwać się kierunku? Po co to w ogóle czytasz? A jak już musisz i widzisz tam posty debili - ignoruj ich.
W poziomie tych postów nie widzę nic odbiegającego od tego, co słyszę na stadionie.
To jest jak czat.

Napisałem w podlinkowanym wyżej poście jak można to rozwiązać. Nie dostałem ani jednej propozycji pomocy, ani jednej kreatywnej rady.

A czemu po prostu nie możecie zamykać tematów meczowych godzinę przed meczem, a otwierać godzinę po meczu? W czym tu jest problem? Nie rozumiem waszej bierności, tak samo jak nie rozumiem czemu nie możecie po prostu banować ludzi takich jak studio czy innych trolli co potrafią przez parę stron bezkarnie się napinać?

Innego wytłumaczenia jak "Kasa ważniejsza" nie widzę :-/

murray 22.03.2011 22:05

@rav

Ignorowanie ignorowaniem, a nie uważasz, że stworzenie precedensu w tematach meczowych może mieć konsekwencje w innych tematach. Ja widzę ciąg przyczynowo-skutkowy w tym, że jeden z drugim napiszą w meczowym "Maaskant out", "ale Jirsak zjebał", czy "Chavez spierdalaj", a tym, że potem w innych tematach, założonych do merytorycznej i konstruktywnej dyskusji, następuje znaczący wzrost trollowania, pokemoństwa, dragonballstwa itd. Ktoś pisząc debilne komentarze w meczowym potem będzie chciał wylewać swoje jakże inteligentne myśli w temacie o Polityce transferowej, czy o zgrozo w kibicowskich. Co więcej, forum jest otwarte, więc ludzie z zewnątrz ochoczo rejestrują się, by zasilić grono emo-użytkowników, którzy najpierw napiszą, a potem pomyślą.
Trudno patrzeć na kilka stron w temacie meczowym, gdy 3/4 to teksty małolatów na poziomie przedszkola. To boli dlatego, że każdy z nas kocha Wisłę, a przez to utożsamia się z tym forum.

rav 23.03.2011 08:05

Cytat:

Innego wytłumaczenia jak "Kasa ważniejsza" nie widzę :-/
Ślepotę można zrozumieć, ale lenistwa, by zapoznać się z wypowiedziami moderatorów w tym wątku już nie bardzo.

Przypomnę:
- na mecz idziemy wcześniej niż godzinę przed i wracamy później niż godzinę po.
- zamknięcie tematu nie załatwia sprawy; dla chcącego nic trudnego - założą sobie nowy temat.

@murray. Co to znaczy stworzenie precedensu? To, że moderatorzy nie reagują na coś od razu, to nie znaczy że nie reagują wcale. Potem wracamy, wchodzimy do tematu, usuwamy część postów i odpowiednio je "nagradzamy". Przegapiliśmy coś? Pomóż nam - przy każdym poście jest ikonka http://www.wislakrakow.com/forum/ima...ons/report.gif. Zgłoś go a zareagujemy.

FraMat 29.03.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niekonik (Post 1070614)
Z tego co wiem jedna z wytycznych ostatnio zbanowanego pana Cortezza bylo to, ze przez kilka dni pisal tylko w temacie politycznym a to jest forum Wisly Krakow. Sprawdz drogi kolego jaka srdnia ma Drozd -> ponad 90% wszystkich jego postow to temat polityczny. W tematach kibicowaskich sie osmieszyl... Jesli chodzi o obelgi rowniez nie przebiera w srodkach, ale to jest kolega spod urny wiec bana nie dostanie, prawda :)?

Na koniec zapytam dlaczego kolega Cortezz dostal bana dozywotniego?

1. Na takie pytania jest inny dział forum i tam jest już od dawna na nie odpowiedź
2. Cortezz nie dostał bana za pisanie tylko w tym temacie
3. Drozd był tylko przykładem. Koledzy spod różnych urn dostawali bana za posty w tym temacie

I na koniec: czy nadal udostępniasz swoje konto Cortezzowi?

Niekonik 29.03.2011 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1070650)
1. Na takie pytania jest inny dział forum i tam jest już od dawna na nie odpowiedź
2. Cortezz nie dostał bana za pisanie tylko w tym temacie
3. Drozd był tylko przykładem. Koledzy spod różnych urn dostawali bana za posty w tym temacie

I na koniec: czy nadal udostępniasz swoje konto Cortezzowi?

1.Odpowiedz nie jest kompletna, a moze nie jest do konca prawdziwa!
2.Cortezz dostal bana miedzy innymi za pisanie tylko w tym temacie! Wiem bo widzialem uzasadnienie...
3.Nie zauwazylem aby ktos poprawny politycznie wg moderatorow dostal tutaj bana.

I na koniec: tak udostepniam mu czasem swoje konto poniewaz to moj brat!!!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1070649)
Akurat cortezz to zasłużył na bana i to dożywotniego albo i dłuższego. :P Za wyzywanie innych użytkowników, nie tylko w tym wątku, ale też na PW. Nie będę wyciągał naszych prywatnych rozmów, ale naprawdę, poziom poniżej wszelkiej krytyki. Drozd, tak samo jak i AS82, mimo ewidentnego trollowania, tego poziomu jeszcze nie osiągnęli (co nie oznacza, że parodniowy ban dla obu na ostudzenie głów nie przysłużyłby się poziomowi dyskusji :) )

Kiedys przeczytalem tutaj, gdy ktorys z urzytkownikow forum prosil o zbanowanie kogos albo o zamkniecie tematu, ze bedzie sobie mogl bano
wac i zamykac tematy jak zostanie moderatorem ( jak widac sa rowni i rowniejsi )
Co do wyzywania innych uzytkownikow to bardzo prosze podaj przyklady w ktorym miejscu Kolega Cortezz kogos zwyzywal?
Jesli chodzi o PW to z tego co wiem nie byles mu dluzny i tez grubiutko pojechales, a kiedy poprosil Cie o spotkanie przed meczem w celu meskiej rozmowy, przyznaj sie wszystkim co zrobiles? :)

martin_6 31.03.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niekonik (Post 1070660)
Kiedys przeczytalem tutaj, gdy ktorys z urzytkownikow forum prosil o zbanowanie kogos albo o zamkniecie tematu, ze bedzie sobie mogl bano
wac i zamykac tematy jak zostanie moderatorem ( jak widac sa rowni i rowniejsi )
Co do wyzywania innych uzytkownikow to bardzo prosze podaj przyklady w ktorym miejscu Kolega Cortezz kogos zwyzywal?
Jesli chodzi o PW to z tego co wiem nie byles mu dluzny i tez grubiutko pojechales, a kiedy poprosil Cie o spotkanie przed meczem w celu meskiej rozmowy, przyznaj sie wszystkim co zrobiles? :)

Jeśli nazwanie kogoś trollem (co podtrzymuję, bo tak się właśnie zachowywał) porównujesz do serii bluzgów (na poziomie przedszkolaka co prawda, ale jednak), to nie mam pytań.

Oczywiście, że się przyznam, co wtedy zrobiłem. Napisałem mu, żeby się uspokoił i nie traktował internetowych sprzeczek tak poważnie. Jakbym się chciał spotykać live z każdym, z kim się zdarzyło mi pokłócić w sieci, to bym chyba nic innego w życiu nie robił :>

Pozdrów cortezza i powiedz mu, aby wydoroślał...

RoS 04.04.2011 09:04

Prosze usuniac temat
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8008
Wystawilem przez pomylke dwa razy temat typera dla kolejki 21.

Donki 04.04.2011 20:31

Czy jakis mod mógłby zamknąc temat:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=7986&page=12
bo znowu sie zacznie rozkmina na temat pikników.

flamengista 04.04.2011 20:47

Dlaczego od razu zamykać? Wykasować posty nie na temat i koniec.

crazykaro 04.04.2011 22:53

Widzę że praktyki iście komunistyczne są stosowane na tym forum.
W temacie o meczu Wisła-Jagiellonia pojawił sie taki post
Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1073053)
O kibicowaniu piszemy w pokoju ABG. Tutaj dyskutujemy wyłącznie na tematy sportowe, ew. o problemach technicznych związanych z organizacją meczu.

Bardzo fajnie że odsyłacz jest do zamkniętego tematu :-P

wolfy 05.04.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1073094)
Dlatego właśnie na "wygwiazdkowanie" adresów Agory, na tym forum, nie ma co liczyć. A cenzurowanie SKWK tak łatwo im przychodzi...

Zaproponowałem w "Pytaniach do moderatorów(...)", jedyną odpowiedzią było usunięcie posta.

M-M 05.04.2011 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1073240)
Zaproponowałem w "Pytaniach do moderatorów(...)", jedyną odpowiedzią było usunięcie posta.

Bo to niezgdne z linią par... przepraszam: strony.

Odin 05.04.2011 18:43

Moje pytanie brzmi : Czy moderatorzy mają zamiar w jakis sposob sie włączyć do bojkotu GW ?

flamengista 05.04.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Odin (Post 1073266)
Moje pytanie brzmi : Czy moderatorzy mają zamiar w jakis sposob sie włączyć do bojkotu GW ?

:shock:

Zacytuję klasyka: dlaczemu?

BTW: ja GW nie kupuję od dawna, ponieważ są nierzetelni dziennikarsko. I to nie tylko w sprawach kibicowskich, a znacznie poważniejszych. Po prostu nie chcę im dawać swoich pieniędzy.

Natomiast zorganizowany bojkot uważam za głupotę. Z wielu powodów. Ale ten podstawowy to taki, ze środowisko kibicowskie nie jest jednorodne i nie mówi jednym głosem. Więc taka akcja nie ma sensu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1073099)
Widzę że praktyki iście komunistyczne są stosowane na tym forum.
W temacie o meczu Wisła-Jagiellonia pojawił sie taki post

Bardzo fajnie że odsyłacz jest do zamkniętego tematu :-P

Niestety, tu masz trochę racji. Nie w kwestii praktyk komunistycznych, rzecz jasna. Problem w tym, że ja nie jestem kompetentny w kwestiach ABG, więc nie będę tam interweniował. Moim zdaniem źle się stało, że wątek został zamknięty. Ale nie znaczy to, że ma być zgoda na rozmywanie wątku dotyczącego MECZU. W pokoju Wisła Kraków - piłka nożna, jak sam opis wskazuje:

Cytat:

Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.
Drużyny, a nie spraw kibicowskich. Ordnung muss sein!!

Odin 05.04.2011 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1073337)
:shock:

Zacytuję klasyka: dlaczemu?x

BTW: ja GW nie kupuję od dawna, ponieważ są nierzetelni dziennikarsko. I to nie tylko w sprawach kibicowskich, a znacznie poważniejszych. Po prostu nie chcę im dawać swoich pieniędzy.

Natomiast zorganizowany bojkot uważam za głupotę. Z wielu powodów. Ale ten podstawowy to taki, ze środowisko kibicowskie nie jest jednorodne i nie mówi jednym głosem. Więc taka akcja nie ma sensu.

..Ale jak GW wrzuca po jakichś mało istotnych wybrykach kibiców do jednego wora to jest dobrze tak ? myślałem ze takie forum służy w szczególności temu żeby połączyć te środowiska czymś co ma naprawde sens..a Ty mówisz ,że to jest bez sensu.. To zrob ankiete na temat protestu czy kibice z tego forum są za czy przeciw takiemu zorganizowanemu bojkotowi a nie mów za wszystkich

CZY MÓGŁBY SIĘ WYPOWIEDZIEĆ BARDZIEJ KOMPETENTNY(Kumaty) MODERATOR W TEJ SPRAWIE ?

wolfy 06.04.2011 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1073379)
Dobre, były moderator, który usuwał posty na forum, teraz marudzi o usuwaniu postów.

Tak, usuwałem posty. Te nie na temat, te o "Cracurvie" i o tym, że X to .... Y-kowi z gęby jedzie. Ale skoro nie widzisz różnicy między tym, a usuwaniem posta z kulturalnym pytaniem, zamiast po prostu na nie odpowiedzieć, to faktycznie... O czym tu rozmawiać?

Dobra, to jest Twoja odpowiedź. Świetna nawet.

rav 06.04.2011 13:41

Najwyraźniej uznałem, że ten temat wymaga skonsultowania w wewnętrznym gronie.

Jako były moderator mogłeś na to wpaść. Zamiast tego wpadasz po paru dniach i żalisz się smętnie.

Wątek uważam za zakończony.

Oldpara 06.04.2011 20:12

Pytanko techniczne:

Dlaczego jak zaloguje się na Forum, to wywala mi logowanie ze strony www, a jak zaloguje się na stronie www.wislakrakow.com to wywala mnie z Forum? Drobnostka, ale mega denerwująca. Tym bardziej, że żeby komentować trzeba być zalogowanym tu i tu.

rav 06.04.2011 20:22

Jest to problem, z którym nie możemy sobie poradzić. Powstał po aktualizacji skryptu forum.

SpongeBob 06.04.2011 21:42

znajde gdzies na forum temat w ktorym moge oglosic ze znalazlem karte kibica? nie chce robic bajzlu i zakladac nowego.

KOMINEK 06.04.2011 21:57

Spróbuj tu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=4354&page=10

crazykaro 08.04.2011 16:26

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=1473&page=24
Komentarze w dziale bez komentarzy

!!IRIVER!! 09.04.2011 22:15

Czy ktoś, ku chwale Ojczyzny i tego forum może zbanować trolla o nicku pawkas1992 , który zostawia swe ślady w każdym możliwym miejscu, a już w temacie o Smoleńsku robi z siebie kompletnego idiotę..?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl