Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

gress 13.06.2010 18:05

Może ktoś z dobrą pamięcią odpowie mi na pytanie: kiedy i jaki przeprowadziliśmy ostatni transfer zawodnika, za którego musieliśmy zapłacić ? Łobo ?

Edit:

zapomniałem o Kirmie...

piotrek chicago 13.06.2010 18:10

i zakonczyla sie basn o testowaniu 1000 bramkarzy :)

wislakrakow124 13.06.2010 18:11

bimber rozmajony mozna pic:) Fajnie ze bramkarz w koncu jest cos czuje ze Basalaj wyprowadzi klub z dolka!!

Acapelo 13.06.2010 18:11

Przypomnę tylko, że Buric kosztował Lecha 70tys Euro:) A nie sądze, żeby ten był lepszy... no ale zobaczymy:)

willow 13.06.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gress (Post 913353)
Może ktoś z dobrą pamięcią odpowie mi na pytanie: kiedy i jaki przeprowadziliśmy ostatni transfer zawodnika, za którego musieliśmy zapłacić ? Łobo ?

Edit:

zapomniałem o Kirmie...

Jirsak?

No, to z obsadą brameczki mamy (mam nadzieję) spokój. Teraz można skoncentrować się na innych pozycjach. Dwóch konkretnych napadziorów, stoper i skrzydłowy.

Dajcie spokój z tym Glikeim i Sadlokiem co to za pomysły? My potrzebujemy dobrych piłkarzy na już, a nie na handel w przyszłości...

Ejdzbiol 13.06.2010 18:13

Dobrze, że w końcu koniec tej mody na sukces ale oby okazał się porządnym graczem! Liczę na Sadloka i Sobiecha jeśli odejdzie Głowacki bo to będzie dwóch młodych zawodników, chętnych gry i doświadczenia. Możliwe, że by zostali tu przez parę dobrych lat albo chociaż dano by nam na nich zarobić 3 krotnie tyle ile zapłaciliśmy ;P

Donki 13.06.2010 18:15

A mnie zastanawia dlaczego u nas w Polsce robi sie taką tajemnice co do pieniedzy za transfer..?
NIe można poprostu poinformować oficjalnie że zapłacilismy tyle, czy tyle ?

Kordel_Walker 13.06.2010 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 913335)

Mam nadzieję, że drugim bramkarzem będzie jednak Pawełek, a nie Juszczyk...

Przez pół roku pewnie będzie, potem krzyż na drogę.

Edit - wie ktoś kto podał pierwszy info, że się nim interesujemy?

brylant17 13.06.2010 18:19

Witamy i powodzenia w nowym klubie nie pożałujesz :) coś czuje, że on będzie jak Jan Mucha :D

P.s jaki ma numer? mam nadzieję, że 1 :)

Suszanin 13.06.2010 18:19

Cytat:

A mnie zastanawia dlaczego u nas w Polsce robi sie taką tajemnice co do pieniedzy za transfer..?
NIe można poprostu poinformować oficjalnie że zapłacilismy tyle, czy tyle ?
Wolałbyś dostawać 5 razy dziennie informacje , że Wisła "kupuje" bramkarza ?

U mnie chłopak za te "gesty" ze zdjęć jest na + :D !

Acapelo 13.06.2010 18:21

Navas w football managerze chyba lepszy byl hahahe:) lol dzieci beda zawiedzione

qchar90 13.06.2010 18:23

ja tam wole za Głowackiego, nie Sadloka nie Glika, a kogos z zagranicy
przeciez nasi dzialacze sciagneli Clebera i Marcelo za nie duza kase, wiec mozna tam poszukac i jest wieksza pewnosc ze trafimy na prawdziwych profesjonalistow
a czy przypadkiem kiedys jak gralismy z Piastem to pan Glik nie wyglaszal jakis rasistowskich tekstow wobec Marcelo? cos mi sie przypomina ze bylo spiecie miedzy nimi

mic 13.06.2010 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Suszanin (Post 913364)

Za calowanie BG powinien dostac kopa w dupe... Sorry, ale tydzien temu nie wiedzial ze taki klub istnieje, a teraz caluje herb. I pewnie tylko zeby sie "popisac". ehh

wislakrakow124 13.06.2010 18:24

nikt nie powiedzial ze zrezygnowalismy z Navasa:) wiec moze cos sie jeszcze stanie

Ogryzek 13.06.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 913358)
Przypomnę tylko, że Buric kosztował Lecha 70tys Euro:) A nie sądze, żeby ten był lepszy... no ale zobaczymy:)

Nie jestem pewien ale tak nie do końca. Owszem, sam Burić kosztował mało, ale Lech musiał kupić pakiet - Burić Handzić (albo Salcisović). Łącznie wyszło na pewno więcej niż 70 tysięcy, zwłaszcza że Handzica już pogonili wypłacając mu odprawę:)
(Mam nadzieje że nie pomieszałem)

Ponadto kupili wtedy też Kasprzika a Burić to miała być pieśń przyszłości. My potrzebujemy bramkarza na teraz.

KOALIK 13.06.2010 18:27

Miejmy nadzieję, że okaże się wartościowym zawodnikiem. Nie przekonuje mnie to, że nie pojechał na MŚ, a Serbia ma dużo gorszych bramkarzy niż Polska...

Acapelo 13.06.2010 18:28

Szczerze to jak jest szansa na pozyskanie Durovskiego(a podobno on ci dobry) to olałby napastnika i kupił tego lepszego. Australia grala podobno 460 i jakos rade dawali.:)
A za milion ktory dostaniemy za Glowę spokojnie można znaleźć prawego obrońcę i środkowego. Atutem Sadloka jest że dobrze gra też na lewej obronie. Pozatym mowil sam ze chce do Wisly.

Proud 13.06.2010 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Suszanin (Post 913364)
Wolałbyś dostawać 5 razy dziennie informacje , że Wisła "kupuje" bramkarza ?

Już Kalu Uche kochał Wisłę, Dolha uwielbiał kibiców, a Skorża miał Wisłę w sercu...przykłady można mnożyć.

Dajcie spokój, typowo kurtuazyjne gesty.

aredo 13.06.2010 18:28

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/mi3.jpg

no typowo

dynek.pl 13.06.2010 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 913358)

mam nadzieje, ze nie bedzie przynajmniej gorszy
nic nie jestesmy w stanie o nim powiedziec dopoki nie zobaczymy go w paru meczach

airborne4009 13.06.2010 18:43

No i mamy bramkarza;-) . Myślę że ten chłopak będzie wzmocnieniem Wisełki, no ale okaże się w sezonie. Teraz wypada czekać na kolejne newsy. A co do całowania herbu BG, to już mieliśmy jednego takiego Serba i nikt nie psioczył na jego wzorek na głowie;-). Serbowie tak mają....

Karherop 13.06.2010 18:55

Chłopak jest młody , pewnie jeszcze dużo musi się nauczyc , ale objawienie ligi serbskiej mówi samo za siebie . Cieszy mnie że tak szybko zakontraktowaliśmy nowego bramkarza i będzie już mógł uczestniczyć w pierwszym treningu Wiślaków .

Może nie zaczynajcie nagonki na to że pocałował nasz herb , bo brzmi to komicznie gdy najeżdżacie na nowego zawodnika , który chce się tylko przypodobać, zresztą bardzo wybrednym kibicom .

teraz zapewne usłyszymy że Wisła to wielki klub , któremu się nie odmawia ;] należy takie słowa traktować jak 2+2= 4

czekamy na kolejne transfery!

suchyTSW 13.06.2010 18:56

Wzmocnieniem na pewno bd, bo takich klopsów jak Pawełek nie puszcza tak regularnie żaden bramkarz ;P

Proud 13.06.2010 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 913388)
Może nie zaczynajcie nagonki na to że pocałował nasz herb , bo brzmi to komicznie gdy najeżdżacie na nowego zawodnika , który chce się tylko przypodobać, zresztą bardzo wybrednym kibicom .

teraz zapewne usłyszymy że Wisła to wielki klub , któremu się nie odmawia ;] należy takie słowa traktować jak 2+2= 4

No właśnie masz rację. O to dokładnie mi chodzi. Fajnie, że pocałował herb, ale to nic nie znaczy.Zapewne, nawet nie od niego wyszła inicjatywa. Powinniśmy się nauczyć żeby takie gesty, deklaracje traktować neutralnie i z dużym dystansem. Zapewne, nawet nie od niego wyszła inicjatywa.

Absolutnie na Niego nie najeżdzam. Przeciwnie, bardzo się cieszę, że wreszcie mamy bramkarza, który dobrze rokuje. :)

Maćko 13.06.2010 19:01

Gość cykał zdjęcia, kazał ułożyć "W" z palców, później pocałować herb - nie dorabiajcie ideologii, ok?
Co Serb miał odpowiedzieć - "spierdalaj, nie pocałuję?" Bez jaj, a że Wisły nie kocha i nie będzie kochać to chyba wie każdy. Przyjechał po kasę, mam nadzieję, że za tę kasę odwdzięczy się nam dobrą grą - TYLE.

radek2323 13.06.2010 19:01

wreszcie!!!!!!! niema co narzekac bedzie dobrze:)

greko1 13.06.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 913368)
Za calowanie BG powinien dostac kopa w dupe... Sorry, ale tydzien temu nie wiedzial ze taki klub istnieje, a teraz caluje herb. I pewnie tylko zeby sie "popisac". ehh

Podzielam zdanie, za wcześnie na gesty "W" i całowanie herbu, ale ... być może to jest dobry prognostyk, że będzie na długie lata Wisełkę reprezentował na wysokim poziomie.

wojtole14 13.06.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 913368)

Daruj sobie takie teksty. A udowodnisz mu, że nie wiedział nic o Wiśle? Ja na przykład słyszałem od wielu zagranicznych kibiców, że znają z Polski tylko Wisłę. Niech się popisuje, to on stoi w bramce Wisły, nie Ty.

Dubi 13.06.2010 19:10

cieszy pozyskanie bramkarza - martwi to że na kilku pozycjach mamy WIELKIE braki których póki co nie łatamy i oby nie powtórzyła się zmora poprzednich okienek, a więc kupowanie/wypozyczanie piłkarzy w ostatniej chwili.
Obecnie druzyna na nowy sezon to wielka niewiadoma, tak, jest czas, czas który w klubie muszą maksymalnie wykorzystać od zaraz !

tomek9 13.06.2010 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez greko1 (Post 913399)
Podzielam zdanie, za wcześnie na gesty "W" i całowanie herbu, ale ... być może to jest dobry prognostyk, że będzie na długie lata Wisełkę reprezentował na wysokim poziomie.

wątpię, że zostanie u nas na 5 lat.
podpisał, ale i tak odejdzie wcześnie.

mam nadzieje, że wybroni nam pare meczów w LE.

Djurovski by się przydał jakby trochę Vojvodina spuściła cenę, bo jest to ciekawy gracz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl