Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Kluvi 06.08.2010 15:58

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/ku1.jpg

a czy za Małeckim nie jest właśnie Chavez??

ChG 06.08.2010 15:59

Oczywiście, że to Chavez.

tomek9 06.08.2010 16:07

nawet korki te same co na ostatnim treningu.

Wisielak 06.08.2010 16:19

Dziś ma do Krakowa przybyć Rios więc może zagrać z Arką !
Ja nie rozumiem tego czemu Wisła nie podpisuje kontraktu z Chavezem ileż można ?!
Do zbymaka czy transfer "wielkiego nazwiska " jest aktualny ?: ] dzieki z góry

Jagul 06.08.2010 16:27

A pomyśleć, że do wzięcia z tego samego klubu co M. Kowalski był do wzięcia niejaki Kamil Glik. Ale nie ****a, bo za "drewniany".
Chavez to jakaś dziwna sprawa. Wydaje mi się, że po festiwalu jaki sprezentowała nam Wisła w 3 rundzie el.LE sam boss lekko przyblokował ten transfer. Taka jest moja opinia. Bo nie wierzę, że testy trwają tydzień.

Tenzen 06.08.2010 16:43

A może Wisła nie zrobi Chavezowi oficjalnej prezentacji tak jak nie zrobiła Beto ;)

pan Dudi 06.08.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 954464)
A pomyśleć, że do wzięcia z tego samego klubu co M. Kowalski był do wzięcia niejaki Kamil Glik. Ale nie ****a, bo za "drewniany".
Chavez to jakaś dziwna sprawa. Wydaje mi się, że po festiwalu jaki sprezentowała nam Wisła w 3 rundzie el.LE sam boss lekko przyblokował ten transfer. Taka jest moja opinia. Bo nie wierzę, że testy trwają tydzień.

Podniecasz się Glikiem, za którego Palermo zapłaciło ok 1 mln € tylko dlatego, że poszedł do Palermo, nie? Widziałeś go w lidze? Zachwycił Cię czymś? No właśnie. To, że ma dobrego managera, nie znaczy, że jest dobrym piłkarzem. Zobaczymy, gdzie będzie ten Glik za pół roku. Obstawiam, że pójdzie śladami Matusiaka.

Jagul 06.08.2010 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 954501)
Podniecasz się Glikiem, za którego Palermo zapłaciło ok 1 mln € tylko dlatego, że poszedł do Palermo, nie? Widziałeś go w lidze? Zachwycił Cię czymś? No właśnie. To, że ma dobrego managera, nie znaczy, że jest dobrym piłkarzem. Zobaczymy, gdzie będzie ten Glik za pół roku. Obstawiam, że pójdzie śladami Matusiaka.

Widziałem, go w paru spotkaniach i nie zawiodłem się na nim. Miał gorszych partnerów i tyle. Obrońca nie musi zachwycać tylko ma być skuteczny i pewny w swoich poczynaniach.
Poza tym ja pisałem o Gliku już pod koniec tamtego sezonu.
Ale to oczywiście jest przypadek, że Glik ma wielkie szanse grać w pierwszym składzie. Bo trener mówi o nim w samych superlatywach. Pewnie mu to menadżer załatwił...
Ja Ci proponuje, żebyś poszedł śladami Nostradamusa.

brylant17 06.08.2010 17:45

Kurna a może Chavez jest już podpisany? Ile można przechodzić testy :lol:

Wisielak 06.08.2010 18:00

kontrakt nie jest podpisany bo jakieś tam papierki nie doszły jak dojdą to podpiszemy info od Zbymaka ;] "
Autor: zbymak (Online) Wysłano: 6 sierpnia 2010; 18:12
Najpierw trener potem transfery.Chavezowi brakuje jakis papierow do podpisania umowy.Jak tylko doleca do Krakowa podpisze kontrakt "

albert02 06.08.2010 18:16

Na zdjeciach z treningu jest, wiec raczej sie nie rozmysli, bo jesli mialby to zrobic to jzu by go u nas nie bylo.

mitmichael 06.08.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 954541)
kontrakt nie jest podpisany bo jakieś tam papierki nie doszły jak dojdą to podpiszemy info od Zbymaka ;] "
Autor: zbymak (Online) Wysłano: 6 sierpnia 2010; 18:12
Najpierw trener potem transfery.Chavezowi brakuje jakis papierow do podpisania umowy.Jak tylko doleca do Krakowa podpisze kontrakt "

Oby to sie szybko stało bo liga rusza a obrony nie ma. Kowalski jak zawali mecz z Arka to go wypozyczyc lub wyrzucic do Młodej Ekstraklasy.

ChG 06.08.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 954566)
Oby to sie szybko stało bo liga rusza a obrony nie ma. Kowalski jak zawali mecz z Arka to go wypozyczyc lub wyrzucic do Młodej Ekstraklasy.

Tak, wiecznie wypożyczajmy tego młodego, 24-letniego obrońce ze świetlaną przyszłością...

Xalax 06.08.2010 18:54

Czytajcie dalej onety itp. Wina nie lezy w trenerach tylko w piłkarzach. Spójrzmy prawdzie w oczy jak my chcemy wygrywac z jakimis lepszymi zespolami jak my nie dajemy rady z jakimis rumunami co wiecej oni nas rozklepali całkowicie. Popatrzcie jakby teraz mogłby wygladac sklad jak by nie lapczywosc na pieniadze Obrona : Baszczu,Diaz, Marcelo, Głowacki. Pomoc :Zieniu Mały Sobol Garguła W ataku zalozmy ten Brozek i Zurawski. A jak my cchemy grac w obronie z probami ustawienia Diaza na stoperze z Kowalskim ktory spadl wraz z Piastem do 1 ligi. Z taka obrona to ja bym sie dal grac w naszej ekstraklasie a co dopiero w pucharach. I powiem wam jedno nie wazne kto przyjdzie jako trener za rok bedzie dokladnie to samo moze nawet z jeszcze gorszym przeciwnikiem jak Szawle, oczywiscie jesli w tym sezonie nadazy nam sie okazja grania w pucharach ;]

lucekj 06.08.2010 19:59

Bezwzględnie Kowalski do odstrzału, już lepiej dać juniora do ogrania niż blokować miejsce w obronie Kowalskim, który lepszy nie będzie.

Iwan dobrze podsumował: zna go od małego chłopaka i jakby mu ktoś dawno powiedział, że będzie grał w 2 lidze to... ho ho za wysokie progi, a tu prosze, pierwszy skład Wisły :]

czera84 06.08.2010 20:00

Ja widzę Michała Czekaja na obronie z Arką.Może akurat Kulawik,który jest trenerem Wisły ME wprowadzi go??Chociaż pewnie nie został zgłoszony do Ekstraklasy ale nie wiem jak to jest

Ogryzek 06.08.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 954501)

Zapłaciło ponad 700 tysięcy euro - nie milion. Nie przesadzaj.

emjot 06.08.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 954645)
Ja widzę Michała Czekaja na obronie z Arką.Może akurat Kulawik,który jest trenerem Wisły ME wprowadzi go??Chociaż pewnie nie został zgłoszony do Ekstraklasy ale nie wiem jak to jest

Jezu tylko nie Czekaj. Przecież on ma zwrotność słonicy ożenionej z nosorożcem.

czera84 06.08.2010 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 954684)
Jezu tylko nie Czekaj. Przecież on ma zwrotność słonicy ożenionej z nosorożcem.

Jak Czekaj ma zwrotność słonicy to jaką zwrotność ma Kowalski??Pewnie jaszczurki.:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

picasso 06.08.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 954692)
Jak Czekaj ma zwrotność słonicy to jaką zwrotność ma Kowalski??Pewnie jaszczurki.:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

jaszczurki akurat sa bardzo zwinne.jedna to się nawet nazywa jaszczurka zwinka.(nie mylić że z winka)

AYALA 06.08.2010 21:28

zamiast Palijcia,Bunozy,Cikosa i Wilka to trzeba było Sobiecha kupic, dziś zagrał bardzo dobrze w barwach Polonii.

VanBasten 06.08.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 954318)
Tak czy siak wyrwanie dwóch najważniejszych ogniw z obrony (a nawet 3) jest karygodne,ale i tak Azerów przejść powinniśmy.

A ja bardzo prosze o jakiś konkret dla podparcia tej tezy !! Na jakiej podstawie twierdzisz , że powinniśmy przejść Azerów ??? Bo to ogórki ? Bo tak pisze prasa ? Czy też miałeś jakiś proroczy sen ?
Bo trzymając się faktów to można powiedzeć , powinniśmy rok temu przejść Levadie , która faktycznie była słaba i wyeliminowała nas jakimś przedziwnym fartem .A raczej porażającym brakiem skuteczności naszych gwiazdek .Ale Azerowie to inna bajka .W pierwszym meczu pokazali że technicznie taktycznie i fizycznie są wyżej od nas o dwie klasy !!! Gdyby mieli więcej szczęścia to wygraliby dwoma trzema bramkami ! A w rewanżu tylko powtwierdzili że faktycznie tak jest . Górowali w każdym elemencie gry i byli zwyczajnie dużo lepsi . Wydaje mi się , że już najwyższy czas przestać lekceważyć drużyny ze wschodu tylko dlatego , że nam się coś wydaje . Wbiliśmy sobie do głowy , że to ogórki i nie chcemu uwierzyć w to że tak naprawdę ogórkami to są drużyna z naszej ekstraklasy ! Gdyby nie lekceważenie przeciwnika na podstawie jakichś dziwnych przesłanek , przy podejściu do meczu jakby to była Barcelona , przy pełnym zaangażowaniu mielibyśmy może jakieś szanse .Jednak przy podejściu gwizdorów z tatuażami i żelem na włosach nie mamy szans z przeciwnikiem którem w piłke chce się grać a na dodatek technicznie nas ośmiesza . Do tego dochodzą trenerzy z zachodu którzy nauczyli ich taktyki i efekt jest taki że teraz trzecim światem to jesteśmy my a nie te domniemane ogórki z Azji !!!

emjot 06.08.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 954711)
zamiast Palijcia,Bunozy,Cikosa i Wilka to trzeba było Sobiecha kupic, dziś zagrał bardzo dobrze w barwach Polonii.

i wystawić go na stoperze czy prawej obronie?

JrQ- 06.08.2010 21:41

Cytat:

Taa, a w obronie by Żuraw grał :P

PS: co do Sobiecha się zgadzam, koleś będzie warty miliony po tym sezonie. Widać bylo choćby jak sobie poczynal w meczu z Austrią Wieden. Szkoda, ze nie gra u nas.

PS2: to nie ten temat, ale jak juz przy Polonii jestesmy, to moze jak JW bedzie tak dalej kupowac graczy z "nazwiskiem", to moze opchna gdzies Gołębiewskiego. Widziałbym go w Wiśle...

Kurz 06.08.2010 21:44

A przy okazji, Karbach wylosował Borussię Dortmund.

cinekw 06.08.2010 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 954723)
Taa, a w obronie by Żuraw grał :P

PS: co do Sobiecha się zgadzam, koleś będzie warty miliony po tym sezonie. Widać bylo choćby jak sobie poczynal w meczu z Austrią Wieden. Szkoda, ze nie gra u nas.

PS2: to nie ten temat, ale jak juz przy Polonii jestesmy, to moze jak JW bedzie tak dalej kupowac graczy z "nazwiskiem", to moze opchna gdzies Gołębiewskiego. Widziałbym go w Wiśle...

Jeśli chcieliby go sprzedać to musiałby się spisywać bardzo słabo a tak nie jest. Chyba nie chcesz w Wiśle odpadków od innych ligowców?

JrQ- 06.08.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 954725)
Jeśli chcieliby go sprzedać to musiałby się spisywać bardzo słabo a tak nie jest. Chyba nie chcesz w Wiśle odpadków od innych ligowców?

Nie o to chodzi - po prostu, tam sprowadzają na potęgę, jest Sobiech, Smolarek, będzie Nowak, koleś po prostu może się nie mieścić z innych względów niż sportowe, kto wie, może znów JW weźmie się za ustalanie składu.

pcpcpc 06.08.2010 22:08

Po pierwsze jeśli sprzedalismy Głowe i Marcelo to powinien chociaz Jop zostac bo Bunoza i Kowalski to przy nim amatorzy a wielu juz wieszało psy za wpadke szczeże wole taka wpadke jak taka kompromitacje i pamietajcie Glowa tez strzelał samobuje

JrQ- 06.08.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpcpc (Post 954745)
Po pierwsze jeśli sprzedalismy Głowe i Marcelo to powinien chociaz Jop zostac bo Bunoza i Kowalski to przy nim amatorzy a wielu juz wieszało psy za wpadke szczeże wole taka wpadke jak taka kompromitacje i pamietajcie Glowa tez strzelał samobuje

Daj spokój, przy tym co robili Diaz i Kowalski, to Bunoza zagrał przyzwoicie.
Szkoda czerwieni, bo w drugim meczu mogł nawet zagrac na lewej za Piotrka...

Wojtas 06.08.2010 23:02

Podpisac czym predzej z Chavezem i szukac kogos za Kowala ,bo Cleber za chwile skonczy kariere

zaczac szukac na rynku azersko-gruzinskim bo widze ze ci pilkarze maja patent na nasze polskie pseudo gwiazdy ,a moze tylko szybko biegaja i szybciej mysla??

junior1906tsw 07.08.2010 02:11

Piotrek Brożek dobrze spisywał się na lewej pomocy, może lepiej by tak to zostawić?

ostach1906aka 07.08.2010 02:17

nikogo nie sprzedawać , nikogo już nie kupować, piłkarzy mamy dobrych, tylko nieogarniętych.
przyjdzie trener, który poukłada wszystko i będzie dobrze, zobaczycie :)

prober 07.08.2010 02:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpcpc (Post 954745)

Włącz sobie autokorektę pisowni i poszukaj na klawiaturze przecinka, bo się nie da czytać takiego jednostajnego potoku słów.

royalmichael 07.08.2010 02:33

A właśnie nie jestem na bieżąco ale co z Chavezem?

@edit
aha, czyli dalej nic...
ile można :|

wolfy 07.08.2010 02:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 954874)
A właśnie nie jestem na bieżąco ale co z Chavezem?

Akurat z nim jesteś na bieżąco.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 954874)
@edit
aha, czyli dalej nic...
ile można :|

Poczekaj lepiej na sagę p.t. "Wisła szuka trenera". Ciekawe, czy będą testy?
:lol:

junior1906tsw 07.08.2010 02:41

oby nie takie jak testy bramkarzy, które do tej pory przechodziliśmy : D

Pablo84 07.08.2010 08:38

Ile można ****a powtarzać, że jest Chavez w Wiśle!Brakuje jakiś dokumentów do podpisania umowy.

A co do :
Nowaka...- poważni wy jesteście? Przecież ten Pan 2 tyg temu miał zabieg na łąkotce....
Sobiecha- przypominam, że Polonia grała z beniaminkiem!Zobaczymy jak się pokaże z Legią.
Smolarka- jego postawy jestem najbardziej ciekawy.Czy będzie rozkapryszoną gwiazdką, czy realnym wzmocnieniem zespołu.

czera84 07.08.2010 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 954696)
jaszczurki akurat sa bardzo zwinne.jedna to się nawet nazywa jaszczurka zwinka.(nie mylić że z winka)

No wiem,że jaszczurka jest bardzo zwinna i to było pytanie czy Kowalski jest zwinny jak jaszczurka:D

mitmichael 07.08.2010 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 954915)
Ile można ****a powtarzać, że jest Chavez w Wiśle!Brakuje jakiś dokumentów do podpisania umowy.

A co do :
Nowaka...- poważni wy jesteście? Przecież ten Pan 2 tyg temu miał zabieg na łąkotce....
Sobiecha- przypominam, że Polonia grała z beniaminkiem!Zobaczymy jak się pokaże z Legią.
Smolarka- jego postawy jestem najbardziej ciekawy.Czy będzie rozkapryszoną gwiazdką, czy realnym wzmocnieniem zespołu.

Nowaka czeka to samo co naszego Gułe, Sobiech gral w Ruchu, strzelal gole to proste ze w Polonii tez bedzie a Smolarek jak na razie to chyba slabo na treningach skoro taka " wielka gwiazda" jaka zapowiadal Wojciechowski siada na ławce. My mamy dobry skład tylko pilkarze musza zapieprzac a nie olewac wszystko. To, ze tak robia pokazali gdy trenerem byl Petrescu - teraz niech sie ucza na błedach. Chavez dostanie dokumenty to zobaczymy oficjalne info. Skoro trenuje z zespołem to nie ma co mowic, ze sie rozmysli. Zaufajmy Basałajowi - niech poszuka dobrego trenera, kolejnych zawodnikow o ktorych mysli i wszystko wroci do normy. Przypomnijcie sobie sezon w ktorym bylismy na 8 miejscu - jak sie wszystko potem zmienilo.

TymonPRO 07.08.2010 09:17

Cytat:

Haha Sobiecha !!!Może Sadloka do tego !!! Człowieku to drewna ,ledwo dobre na polską ligę !!!Wisła potrzebuje prawdziwych snajperów 15 goli w sezonie

PS: Sam Marcelo obrońca strzelił prawie tyle goli co Sobiech
Marcelo -7
Sobiech- 10

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl