![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
No raczej nie Szczecin ;) Grodzisk Mazowiecki. Nam kojarzy się z pokracznym zmarnowaniem setki w meczu z nami, ale w innych meczach wyglądał lepiej (3 gole, 4 asysty).
|
No własnie patrzyłem na skład Szczecina i nie widziałem :D
|
Jak podaje oficjalne konto, Zimmerman jest w Krakowie i rozpoczyna testy medyczne.
|
Cytat:
a ja myślałem że ma kiwać, podawać, centrować i jeszcze wracać pod swoją bramkę ps. jak marzysz o Adamskim, to lepszy od niego byłby kołek od drzewa wbity w pole karne, gwarantuję, że przy Ertlthalerze miałby więcej goli po centrach z rogu niż napastnik Adamski |
Cytat:
Podobno Zimmerman szybkością przykrywa nawet Baene. |
Cytat:
|
Cytat:
co do reszty umijętności mam wątpliwości, ale jak gość ma być do rywalizacji to ok nie ma co wybrzydzać Arked branie kogoś takiego jak Adamski bo potrzebujemy kołka w karnym to wypisz wymaluj ściąganie kolejnego szrociaka jak Omrani czy inny Perreira bez sensu |
Będzie problem jak Rodado z jakiegoś powodu nam wypadnie. Przydałby się zawodnik do rywalizacji w ataku, który byłby też wstanie lepiej grać głową od Hiszpana.
|
Zagramy bez napastnika, w stylu Barcelony 4-6-0. Nasz skład jak najbardziej nadaje się do takiej gry. Zresztą z ruchliwym Rodado nasza gra i tak wygląda w ten sposób.
|
Duarte może grać na szpicy, a dochodzą nowi skrzydłowi.
|
Szczerze mówiąc przyszedł Omić, przyjdzie Zimmerman i przyjdzie Bozić no i gdzie my ich upchniemy w wyjściowej 11? Zimmerman od razu ma wejść i grać za Kuziemkę albo Duarte? Omić za Carbo albo Dudę? Tak samo Giger za Krzyżanowskiego? Przecież wszystko w tym składzie funkcjonuje fantastycznie, a pamiętajmy i miejmy na uwadze to, że ściągamy najemników niż zawodników oddanych klubowi bądź wychowanków.
|
Cytat:
Większość wychowanków wypnie się na klub przy pierwszej lepszej ofercie, jednostki może myślą w kategoriach lojalności - bez względu na narodowość. Sezon jest długi, kartki, kontuzje, a i forma młodych piłkarzy lubi się nagle załamać. Bez ławki nie zrobi się bezpośredniego awansu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie mamy za bardzo ławki. Staszak, Kawała, Baniowski, Sukiennicki to jeszcze nie ta jakość. Właściwie jedynie Colley, Łasicki, Grujcić i Igbekeme są na dziś w stanie pociągnąć grę na podobnym poziomie co wyjściowa jedenastka. Giger, Omić, Zimmerman i ew. Bozić sprawią, że z tej czwórki zrobi się siódemka / ósemka. Przyjdą kartki, kontuzje, zniżki formy.
Muszę powiedzieć, że polityka transferowa Królewskiego i Bashy w tym okienku bardzo mi się podoba. |
Cytat:
Pozostaje wiedzieć czy w ślad za nią idzie polityka finansowa. |
Cytat:
W czym upatrywać nadziei? W frekwencji na meczach domowych, w działaniach Moore'a, w dealu z Szachtarem, w jakiejś tam przychylności Miszalskiego, w czynnikach losowych, ciszy gabinetów, no i może jeszcze w Eurojackpocie. |
Cytat:
I to pomimo przykładu najemnika Rodado oddanego klubowi i będącego profesjonalistą stokroć bardziej niż stado wychowanków takich jak Buksa czy legend takich jak właśnie Uryga. I przy którym jako kapitanie drużyna funkcjonuje o wiele lepiej. Każdy z tych naszych wychowanków czy nawet legend może odejść z klubu i zacząć zachowywać się nieprofesjonalnie np. gdy tylko dostanie jakąś atrakcyjną ofertę z innego zespołu. W Wiśle brakuje obecnie jakościowej głębi składu, ruchy służące poprawieniu tego są jak najbardziej słuszne i właściwe, o ile tylko klub ma na to środki. Miejmy nadzieję, że wszystkie te potrzebne transfery zepną się Królewskiemu finansowo. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo o tym właśnie piszę. Bycie wychowankiem nie oznacza automatycznego przedkładania klubu nad własny interes, podobnie jak nie bycie nim nie oznacza z automatu braku profesjonalnego podchodzenia do swoich obowiązków i lojalności względem jakiegoś klubu. Tak samo bycie rzekomą legendą nie oznacza, że ktoś będzie lepszym kapitanem drużyny niż profesjonalnie zachowujący się najemnik o odpowiednich cechach charakteru. Czego tu nie rozumiesz? |
Znowu kłamca w akcji. Nie ma to jak budować historii na wyjątku. Może napisz czy tak jak James się młodzi (nie)wypną na klub.
Rodado tak się życie ułożyło, ze pasuje mu tutaj siedziec i dostaje ciągle podwyżki. Gdyby nie kasa to by go tutaj nie było |
Jednak należało to wcześniej zabić, zanim zaczęło składać jaja na całym forum
|
Cytat:
Poza przychodami z dnia meczowego to jedyna nadzieja. |
Ze sprzedaży zawodników żyją kluby w Polsce, w szczególności Amica. Taka jest nasza kolejność dziobania w europejskiej piłce. Więc nie wiem po co ktoś robi z tego zarzut. Zarabia zawodnik, zarabia zespół. Kuchenkorz w tym sezonie w Lidze Europy.
Tu artykuł z 2022: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...nad-200-mln-zl Cytat:
|
Niedawno na twitterze Królewski pisał, że z tymi trzema nowymi jeżeli wypali, budżet płacowy wzrośnie RdR o max 10%. Jeżeli to prawda to uwzględniając podwyżkę Rodado nieźle musiały kosić te gagatki, które odeszły...
|
Cytat:
Takich Szotów czy Gogóła nie liczę bo to pewnie sporo sporo mniej Ale jak widać sporo nazwisk odpadło. |
Cytat:
Dlatego tym bardziej ważni są zmiennicy. Pierwsza solidna oferta za Kuziemkę i zostalibyśmy nagle z jednym skrzydłowym, ktoś wziąłby Kutwę i szukamy naglę stopera w połowie sezonu etc. Sprzedaż to nasza jedyna szansa na przeżycie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl