Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TRNKRN 12.06.2010 08:11

Morgenes ja myślę, że i tak to nie jest najgorszy wybór. Kolesia chciał Partizan, zadebiutował w kadrze Serbii. Nie ma go co prawda na MŚ ale warto mieć takiego zawodnika. Zwłaszcza, jeśli nie mamy zbyt wielkiej alternatywy.

damian755 12.06.2010 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 912558)
Piłkarzom ściąganym do ataku, którzy mają bardzo wygórowane wymagania finansowe, można zaproponować specyficznego rodzaju kontrakty motywacyjnego. Dla takiego Makinwy np. 200 tys E podstawy + 4 tys E za każdy występ + 10 tys E za każdą strzeloną bramkę. Jeśli piłkarz potwierdzi status gwiazdy i będzie zdrowy, to drugie tyle zarobi premiemiami za bramki i występy w meczach. Takie premiowanie jest bardzo słuszne, gdyż piłkarze do ostatniej minuty walczą o kolejne bramki nawet, gdy prowadzą już różnicą kilku goli. A przecież nie ma lepszego sposobu na zapełnienie stadionu, aniżeli piękna, ofensywna gra.

Jaja sobie robisz taki pilkarz chce co najmniej 500tyś podstawy.

gooro33 12.06.2010 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 912562)
25 bramek puszczonych w 29 meczach, tse tse tse :)
No ale najważniejsze, że był pewnie najtańszy ze wszystkich potencjalnych kandydatów :D

show must go on...

Przegladajac lige to znakomita wiekszosc zespołów ma stracone 35-40 goli w lidze.

http://www.fkspartakzlatiborvoda.com...detaljnije/37/

Cytat:

postati novi član ovog poznatog klub
''stał się nowym członkiem tego słynnego klubu'' :D

Cytat:

Zanim trafił do Zlatibora rok spędził w Graficarze Belgrad, a dwa sezony w FK Novi Sad. Najbardziej udany miał właśnie ten sezon. M.in. dzięki jego dobrej grze Spartak zajął wysokie czwarte miejsce w lidze tylko za stołecznymi Partizanem, Crveną Zvezdą i OFK. Nic dziwnego, że zainteresował się nim mistrz Serbii. Jednak według serbskiej gazety nie chciał dłużej czekać na zdecydowany ruch ze strony Partizana i miał przyjechać do Polski. Na stronie internetowej napisano wręcz, że podpisał kontrakt z Wisłą. Krakowski klub zaprzecza, by doszło do transferu.

tormenthor 12.06.2010 08:18

Jeśli Makinwa chce 500 tys E podstawy, to raczej nie ma sensu o nim rozmawiać w tym temacie. W kwestii bramkarzy, to nie wiem czemu, ale mam wrażenia, że Navas byłby lepszy od Jovanovivia. No ale obojętnie, który przyjdzie to i tak będzie lepszy od Pawełka. Na razie nic nie słychać o tym, gdzie wylądował Żurawski, więc może negocjuje z Wisłą.

TRNKRN 12.06.2010 08:29

Czyli bramkarza już mamy, w końcu zakończyła się ta epopeja.

cisse1906 12.06.2010 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 912561)
Jeśli tylko nie skończy się na egoistycznej grze, bo inaczej Małecki z Brożkiem zaczną go tak j^%#% że chłopak zapomni, że jest czarny, a w Wyborczej spod pióra Steca i Błońskiego będą wydobywać się cotygodniowe felietony jaki to Wisła rasistowski klub i ch^&^ strzeli cały marketing.

Myślę, że Makinwa czułby się u nas jak GWIAZDA i to od niego by zależało, czy inni czuliby szacunek. Jeżeli czułby się jak GWIAZDOR to mogłoby być w szatni nieciekawie, bo Mały z Brożkiem nie daliby sobie odebrać tego jakże zasłużonego miana :lol:

endriu133 12.06.2010 08:49

cisee1906 słuszna racja:)) Makinwa na pewno nie przyjdzie, a tez myślę ze najlepiej by było sprzedać Pawełka i kupić bramkarza pogoni jako rezerwa...a co do żurawskiego to po co on nam. on jest stary i pies na pieniądze...jakiegos napastnika z 1ligi nie ma ciekawego?? tez trzeba w krajowe podwórko inwestowac

Krystian168 12.06.2010 08:52

Nie wiem czy wszystko dobrze przetłumaczone. Jest to news z włoskiej strony: http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=12636

Negocjacji pomiędzy Lazio i Wisły Kraków do Ayodele Makinwa może zamknąć się w najbliższych dniach, aby potwierdzić to agent nigeryjskiego napastnika Paolo Fabbri mikrofony wyłączne de Lalaziosiamonoi.it: "Mogę potwierdzić, otrzymaliśmy un'offerta napisane na oficjalnej firmowy z Wisłą Kraków -zaczyna-Fabbri. Ale muszę także powiedzieć, że oferuje skromnie żenujące. W najbliższych dniach na spotkanie z moim partnerem Silvano Martina Lotito i zrozumieć, jeśli prezydent jest skłonny do negocjacji na tej podstawie. Powtarzam, jest tylko oferta urzędowych, które zostały przedstawione, są także graczem niemieckiego klubu, który jednak tylko prosty w obsłudze badań. Zmniejszenie zaangażowania? Niech najpierw zdecydować, co Lotito i pomyśleć o tych szczegółów. Negocjacji w rurociągu? Nie wiem, bo jak wiadomo nie jest łatwo rozmawiać z Lotito (śmiech). Ważne jest, aby spróbować zamknąć tej transakcji, która uczyni nas szczęśliwy, że Lazio. " Tak, ponieważ zniknięcie " Atakujący Lagos pozostawi pole poza UE.

pawelo84 12.06.2010 08:54

Mnie ten serbski bramkarz pasuje. Nie jest stary, a interesował się nim mocny Serbski klub. To zapewne sporo znaczy.

Co do Makinwy, to teraz gra słabo, albo wogóle. Widziałem jednak wcześniej jego mecze w Palermo. Chłopak grał naprawdę świetnie, pokazywał dużo większy potencjał niż Ba w Auxurre. Swego czasu obok Martinsa i Obinny najlepszy nigeryjczyk w Serie A. Bardzo wysoko go ceniono. W Lazio jest jednak specyficznym klubem i tam wielu czarnych piłkarzy zmarnowało swoje kariery. Co gorsza wielu już nigdy nie wróciło do wcześniejszej formy.

Widząc jednak potencjał Makinwy zaryzykowabym bo to jest pikarz, który (przy odpowiednim przepracowaniu okresu przygotowawczego i zgraniu z drużyną) może być dużo lepszy niż Brożek, Boguski i Małecki.

Druga sprawa to żeby nie kupować piłkarzy na 5 min. przed startem ligi, bo się skończy podobnie jak z Christowem.

TRNKRN 12.06.2010 08:58

http://www.wisla-online.pl/news/koni...mkarskiej-1113 - to już jest pewne, w końcu bramkarz!

pawelwislak 12.06.2010 08:59

Albo z drugiej strony by go przygarnęli by gwiazdora w swoje szeregi, z cyklu machaj rękami tak jak my :D a co?! Nie no wydaje mi się że mało realny transfer raczej jakaś zasłona bo ciężko myśleć że stać nas na jego żądania płacowe, z drugiej strony myślę że przychodząc do ekstraklasy mógłby robić dużą furore...

Joaquin 12.06.2010 09:16

Z powyższego artykułu: "O transfer z drużyną Białej Gwiazdy walczył m.in Partizan Belgrad, który nie potrafił jednak przebić oferty krakowskiego klubu.".
Wiem, że to niepotwierdzona informacja, ale dawno takie słowa nie padały w kontekście Wisły.

felipe 12.06.2010 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 912595)
Z powyższego artykułu: "O transfer z drużyną Białej Gwiazdy walczył m.in Partizan Belgrad, który nie potrafił jednak przebić oferty krakowskiego klubu.".
Wiem, że to niepotwierdzona informacja, ale dawno takie słowa nie padały w kontekście Wisły.

Właśnie dlatego nie wierzę w ten transfer...

Ravers 12.06.2010 09:27

No nareszcie mamy bramkarza...

wojtole14 12.06.2010 09:29

No aż się wierzyć nie chce zapewne tym co lamentowali, że nie będzie transferów za kasę i w ogóle. A że przebiliśmy ofertę Partizana, to już znaczy że w Wiśle Basałaj zaczyna mieć większą władzę, a ta cała Rada Nadzorcza dostała solidną reprymendę od Bogusia Cupiała, który obiecał sypnąć groszem w tym sezonie. Jeśli faktycznie przyszedł za 400tyś. ojro, to ten klub wraca wreszcie na właściwe tory.

LukaszK111 12.06.2010 09:32

W koncu mamy bramkarza.Jak ja się cieszę!!!Czuję, ze ten bramkarz bedzie bardzo dobry.W zyciu bym sie nie spodziewał dziś takiego newsa:)

MCX 12.06.2010 09:33

Ma ktoś jakieś filmiki z jego interwencjami?

skeba 12.06.2010 09:33

Nie wiem, czy nie lepiej byłoby kupić reprezentanta Kostaryki. Koles był z tego co wynika - tańszy.
Ja jednak poczekam na moment, kiedy założy trykoty naszej Wiselki

Mario Nh 12.06.2010 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 912606)
Ma ktoś jakieś filmiki z jego interwencjami?

http://www.youtube.com/watch?v=1pnc2ytQHYg

zbymak 12.06.2010 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 912607)
Nie wiem, czy nie lepiej byłoby kupić reprezentanta Kostaryki. Koles był z tego co wynika - tańszy.

Jedno nie wyklucza drugiego .W planach jest sprowadzenie 2 bramkarzy

TRNKRN 12.06.2010 09:37

Info pochodzi z oficjalnej strony drużyny Spartaka, więc jest potwierdzone. To że Wisła nic nie potwierdziła oznacza, że czekają na poniedziałek, żeby go zaprezentować. Ale tak czy owak jest nasz.

wojtole14 12.06.2010 09:38

Cytat:

Myślę, że on wciąż jest brany pod uwagę. Wolą poczekać spokojnie na decyzję FIFA i wtedy zapadnie decyzja czy Navas czy Pawełek.

DominoForza 12.06.2010 09:39

Cytat:

sorry ale moze Casillasa albo Bufona , ja Bogu dziekuje za tego golkipera
jak sie nie ma co sie lubi to sie kradnie co popadnie
a ten zawodnik nie jest zly a nawet jest dobry

tormenthor 12.06.2010 09:52

Prawdopodobnie dla samego Jovanovicia nie będą robić konferencji prasowej w poniedziałek, dlatego wydaje mi się, że są finalizowane kolejne transferu, tak żeby chociaż ze 3 nowych piłkarzy pokazać dziennikarzom.

skeba 12.06.2010 09:56

Cytat:

Jedno nie wyklucza drugiego .W planach jest sprowadzenie 2 bramkarzy
Oj myślę jednak, że wyklucz. Nie mogliśmy przez tyle lat 1 bramkarza znaleźć, a ty wierzysz w 2 na raz ?
Pewnie Keylor był taką potrawką dla mediów, by odciagnac uwage od Serba.

Cytat:

sorry ale moze Casillasa albo Bufona
Sorry, ale reprezentant Kostaryki był tańszy od Serba, a gra w reprezentacji swojego kraju.
Jeszcze o rok młodszy.
Bo kariera reprezentacyjna serbskiego bramkarza to tylko 5 minut w meczu Serbii z Japonią, więc to taki Przyrowski Polskiej kadry

grzesiek632 12.06.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 912621)
Prawdopodobnie dla samego Jovanovicia nie będą robić konferencji prasowej w poniedziałek, dlatego wydaje mi się, że są finalizowane kolejne transferu, tak żeby chociaż ze 3 nowych piłkarzy pokazać dziennikarzom.

Racja. dla samego Jovanicia nie będzie konferencji. Na konferencji będzie także trener Kasperczak i opowie o przygotowaniach do sezonu, wszak w poniedziałek jest 14 czerwiec - dzień w którym Wiślacy zaczynają przygotowania.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 912625)
Mam pytanie do tych użytkowników forum "lepiej poinformowanych". Czy pozyskanie tego bramkarza oznacza że nie ędziemy już nikogo testować na pozycję bramkarza nr 2 na obozach?

A co jeszcze Ci się nie znudziło? :shock::lol:

Proximus 12.06.2010 09:58

Mam pytanie do tych użytkowników forum "lepiej poinformowanych". Czy pozyskanie tego bramkarza oznacza że nie ędziemy już nikogo testować na pozycję bramkarza nr 2 na obozach?

brylant17 12.06.2010 09:59

Ja chyba jeszcze śpię i nie wierzę :D jeszcze 2-3 piłkarzy i wraca Wielka Wisełka bać się kurde :P

Kordel_Walker 12.06.2010 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 912625)

Prawdopodobnie...mamy przecież najlepszego bramkarza ligi http://www.youtube.com/watch?v=WMXLosK7GOw

mr_kwolf 12.06.2010 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 912623)
Oj myślę jednak, że wyklucz. Nie mogliśmy przez tyle lat 1 bramkarza znaleźć, a ty wierzysz w 2 na raz ?
Pewnie Keylor był taką potrawką dla mediów, by odciagnac uwage od Serba.

Sorry, ale reprezentant Kostaryki był tańszy od Serba, a gra w reprezentacji swojego kraju.
Jeszcze o rok młodszy.
Bo kariera reprezentacyjna serbskiego bramkarza to tylko 5 minut w meczu Serbii z Japonią, więc to taki Przyrowski Polskiej kadry

nie porównuj reprezentacji Kostaryki do Serbii. Twój argument jest tak abstrakcyjny że aż człowiek nie wie jak to skomentować. Czyli wg Ciebie tak Lewandowski jest lepszym zawodnikiem od np. Lavezziego bo gra w reprezentacji Polski a Argentynczyk w swojej reprezentacji nie gra? :lol: taki Ronaldinho nie powinien być brany pod uwagę bo nie jest powoływany do kadry?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl