![]() |
Cytat:
|
Wasyl dużo lepiej rozgrywa po ziemi i wydaje mi się, ale jest sprawniejszy fizycznie od Głowy.
|
Abstrahując od kwestii wyboru między Głową a Wasylem, to oglądając wywiad z Arkiem nasuwa mi się tylko jedno słowo - klasa. Zyczyłbym sobie, żeby więcej tego typu ludzi grało dla Wisełki w przyszłości, a Arek zdecydownie powinien zostać w klubie na jakiejś adekwatnej funkcji.
|
|
Głupi tytuł na wislakrakow.com. "Carlitos wyjechał z Krakowa" - mało nie dostałem zawału.
|
Cytat:
|
Z instagrama, Basha 2 miesiace out. Wlasciwie gosc z glowy do konca sezonu liczac dojscie do formy.
|
Zapewne pożegnamy się z nim po sezonie obym się mylił
|
Jeżeli odejdzie, to nie będę go specjalnie żałował. Pomimo że to na pewno dobry piłkarz, to niestety trudno budować skład w oparciu o kogoś, kto tak często łapie różnego rodzaju urazy, przez które opuszcza sporo spotkań, a przede wszystkim jednostek treningowych.
|
Cytat:
|
Basha przychodził do nas z opinią szklanego i to się niestety potwierdziło.
Bez względu na to, jak będą wyglądały nasze finanse to przedłużanie kontraktu nie ma najmniejszego sensu. |
No kurde tego sie nie spodziewalem, wielka szkoda Bashy bo to mial byc glowny element ukladanki Carillo.
|
Możecie mi wyjaśnić skąd przekonanie, że Basha jest szklany? Po sprawdzeniu jego występów to na jesieni pauzował tylko dwie kolejki po meczu z Zagłębiem, co było spowodowane zbyt szybkim wprowadzeniem go do składu, o czym sam mówił dla Przeglądu:
"To stało się chyba zbyt szybko. Miałem przecież za sobą długą przerwę, więc nie byłem gotowy fizycznie, by grać od razu w podstawowym składzie. Miałem być wprowadzany stopniowo, tak planował trener, a stało się inaczej. Już w debiucie doznałem kontuzji, potem musiałem pauzować dwa mecze." Od dziewiątej kolejki zagrał we wszystkich meczach z wyjątkiem Sandecji, kiedy z gry wykluczył go nie tyle uraz, co grypa żołądkowa. Jak dla mnie problem jest w tym, że on doznał poważnej kontuzji w najgorszym możliwym momencie. Był najważniejszą częścią układanki Carrillo i wypadł w ostatniej chwili. Ponadto ze względu na mundial liga kończy się szybko i obawiam się, że do optymalnej formy to on może dojść dopiero na sam koniec sezonu. |
Bardzo bym chciał, żeby został przedłużony. Niewątpliwie nasz najlepszy ŚP.
|
Stjepanović to był dużo słabszy piłkarz wg mnie niż Basha. W dodatku kontuzja Stjepanovicia nie miała nic wspólnego z tym, że często go rozkładało. Po prostu złapał jedną ale za to niezwykle poważną kontuzję. Miał pecha. W poprzednim sezonie przed kontuzją grał od dechy do dechy, w następnych klubach jeśli sportowo było ok to też grał. W Śląsku też pierwszy skład. Ciężko o nim mówić, że był/jest szklany.
|
Cytat:
Pogral trochę w kadrze Macedonii. Wraz z jego przyjściem i pierwsza rundą Smudy Wisla zanotowala najlepszą rundę w przeciagu ostatnich 7 lat.(jesien 2013). Po odejściu od nas nie zbliżył sie do poziomu sprzed kontuzji. |
Po kulturze rozegrania, notował znacznie więcej strat od Bashy i rozgrywał dużo wolniej. Tempo ala Popović tyle, że bez jego techniki czy przeglądu pola. Czyli generalnie z mojej własnej obserwacji - zgadzać się nie musisz. Ostoja był moim zdaniem OK i nic poza tym, a mam wrażenie, że Basha jeszcze nie pokazał pełni możliwości. Miejmy nadzieję, że się szybko wyleczy i będzie miał okazję to jeszcze zrobić.
|
Cytat:
Co oni poszaleli ? jakiś grafik wyjazdów czy co ? może czas się pożegnać z Ondraskiem więcej się leczy niż gra |
Ja tam wierzę, że Carillo wyciśnie coś ze Zdenka w rundzie finałowej. Pożegnać należny Pawła Brożka, godnie.
|
Szkoda Bashy wprowadzał spokój w środku pola, dobrze asekurował. Postawić obok kompanów o innej charakterystyce np. kogoś kto lubi grać szybko z klepki i do przodu tu mam na myśli Halilovicia, a za nim bulteriera do odbierania piłki typu Lonch i to byłby pięknie zbilansowany środek. Ten Mitrović jakiś taki niechlujny, mało zaangażowany w grę, no ale nie będę go jeszcze skreślał, może złapie świeżość i pokaże więcej, musi bo inaczej out po rundzie.
|
Cytat:
Ale dobrze, że Carlitos wrócił. |
Ondrasek pierwszy do odpalenia... kontuzje leczyl to nie miał czasu spraw pozałatwiać. Teraz wyzdrowiał to odrazu poleciał na Czechy.
Chyba że kontrakt jakiś podpisać, to krzyż mu na droge |
A po co Ondrasek w Krakowie jeśli nie znalazł się w 18 meczowej ? Treningi w weekend nie ma to wykorzystał to do załatwienia spraw rodzinnych ?
A co do Ondraska ma potencjał którego nie wykorzystał. Tylko pytanie przez kontuzje czy przez nastawienie trenera i jego podejścia |
Zejdźcie już z tego Ondraska.
Może jakiś pogrzeb bliskiej osoby albo coś w tym stylu? Nikt nie opuszcza drużyny w trakcie sezonu z błahych powodów. Głupio tak pisać, jak się nie zna szczegółów. |
Pojechał na obróbkę do Dżepetto.
|
Cytat:
Wiatr w oczy, jak nie Pol to Bascha, jak nie oni to Velez 5 spotkań i out bo kontuzja i brak możliwości dojścia do siebie. Kiedy gość wraca? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z Termalica u siebie, z Sandecja u siebie i wyjazd z Pogonia. Zdenek, krolu zloty, wracaj do składu:lol:
|
Dawać go na boisko! Niech siedzi na środku boiska nawet na krzeselku! Przecież to takie proste!! Idziemy na majstra!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl