![]() |
Cytat:
Naprawde nie wiem po co w to dalej brniesz. |
Cytat:
|
A gdzie tu jest napisane, ze kogos krytykowal?
|
Cytat:
|
Cytat:
Precz z reklamami. (nawiasem: na tym forum też ich nie czytam. Przepraszam właścicieli strony) :P |
Cytat:
|
Ja sie pytalem o ten konkretny cytat, ktory przywolales. Gdzie tam jest wzmianka o jakiejs krytyce.
|
Cytat:
Cytat:
|
Teraz wszystko jasne. Wczesniej ciezko bylo wylapac o co konkretnie komu chodzi, bez znajomosci zadanego pytania;)
|
Cytat:
Tu jest fajna zajawka na http://weszlo.com/2017/12/08/probier...dzil-roslinke/ : Cytat:
|
Cytat:
Coś tam pisałeś, że ściagnęliśmy no nameów. Pojęcie bardzo względne, dlatego wytłumacz mi proszę, kogo nazwisko zrobiłoby na tobie wrażenie? Wasilewski-Leicester Perez-Real Valladolid Cuesta,Velez-Almeria Imaz-Cadiz Ze Manuel-Porto Kolar-Lokomotiva Ci anonimowi zawodnicy przyszli z zespołów o podobnej 'reputacji', albo i lepszej, niż Wisła. Teraz powiedz, który zespół z naszej ligi sprowadził kilku zawodników z lig z top5, który zatrzymał swoich kluczowych piłkarzy? Odpuśćmy Legię i Lecha, bo słusznie tutaj zauważono, że nie jesteśmy na tym samym poziomie. Moim zdaniem mamy lepszą kadrę niż rok temu, lepszą, niż zdecydowana większość ekstraklasy, a same transfery 'na papieprze' wypadają znacznie lepiej niż w ostatnich latach. Nigdy nie zrozumiem waszej taryfy ulgowej dla Kiko... Cytat:
|
Cytat:
|
Można powiedzieć, że nawet Kiko jest przeciw Wolfy-emu :lol:
powinieneś zwyzywać Ramireza od debili jak co poniektórych o odmiennym zdaniu Zgodzę się z jedną rzeczą w tym ostatnim wywiadzie z Kiko, że trenerzy często za szybko są zwalniani. Natomiast część zwolnień ma swoją argumentację. Przykłady można mnożyć. Trzeba do tego dodać że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Jakby Ramirez był właścicielem klubu, a nie trenerem jego retoryka była by zgoła inna. |
Cytat:
Niech w takim razie Ramirez pokaże ten kompletny zespół w akcji,trzymam kciuki i liczę, że zimować będziemy nie niżej, a może nawet wyżej w tabeli niż jesteśmy teraz. |
Cytat:
|
W przypadku Kiko nie jest tak, że "sky is the limit". Tutaj "sky is unreachable".
Przypominam, że w kalendarzu ligowym mieliśmy na rozkładzie leszczy (wygrane z Sandecją i Pogonią które w gruncie rzeczy zakłamują rzeczywistość, słaby mecz w Niecieczy). To nie jest tak, że nagle zaczęliśmy dobrze grać. My graliśmy z leszczami. Przyjedzie teraz Płock i nam się postawi, jedziemy na Derby i możemy tam nie istnieć jak w pierwszym meczu Derbowym, na koniec przyjeżdża Lubin który teraz jest nieprzewidywalny. Myślę, że 5 punktów to obowiązek. Powinniśmy racjonalnie mierzyć w 7. Inaczej zima może być w klubie nerwowa, Ryanair może kołować. Trener otwarcie mówiący o tym, że: Cytat:
Cytat:
https://image.prntscr.com/image/0nsE...DOGEXUOwNg.png https://image.prntscr.com/image/2xBB...uYeUU4zSKQ.png https://image.prntscr.com/image/ZXLr...sriCOgr6Kw.png |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Widzialem za to wpisy o czasie, budowie, a tu nagle... zonk, Kiko czas i budowa juz nie sa potrzebne. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne wpisy i jakze sensowne(jak zwykle) argumenty i tezy na temat jego pracy:D |
przyznaj jednak że do moich postów nie przyczepisz sie logicznie ani merotorycznie nigdize , jak chcesz to przejrzyj całą moją historie na forum, możesz sie ze mną w istocie sprawy nie zgadzać , ale nie zarzucisz mi .......enia głupot o jakich piszesz powyżej (częściowo słusznie)
|
Powiem tak. Jakbym prezentowal poziom co poniektorych tutaj, to zrobilbym nawet kur we z logiki, zeby sie tylko na sile przyczepic, malo wazne do kogo. Z mojej strony takich ruchow sie nie spodziewaj;)
|
TT ćwierknął,że Kiko na wylocie zarząd ma jakieś "ale" oraz niektórzy piłkarze....
|
Gdzie ćwierknął? Podrzuć Brylant źródło pls
|
|
Kto wie ile z tego jest prawdy - ale do wizerunku Kikusia / jego wypowiedzi etc cała sytuacja raczej pasuje..
|
Cytat:
|
Cytat:
https://twitter.com/arturo0955/statu...00958093430787 potem już poleciało https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...39053421858817 Wydaje mi się,że to plota i bunt Denisa,że nie gra |
Zima będzie gorąca jak w trzech najbliższych meczach nie będzie 7 punktów. Klubowy obóz "anty" to nie tylko jeden, trzech, pięciu piłkarzy.
|
Cytat:
Ale tak na serio, wypowiedzi do bliżej nieokreślonego kręgu "popleczników Kiko" na tym forum bez próby wskazania choćby konkretnej osoby, o konkretnej osobie wskazują na to, że po prostu wskazać niczego konkretnego nie potrafisz i polemizujesz sam z wymyślonymi przez siebie tezami. Skupiając się jednak na merytorycznej treści wypowiedzi Kiko, to - abstrahując już od tego, że przywiązywanie nadmiernej wagi do medialnych komunikatów, gdzie zwykle mówi się to, co odbiorca chce usłyszeć i ujmuje wszystko w otoczkę "politycznej poprawności" - jakim cudem dopatrzyłeś się tam czegoś, co niby zaprzeczałoby temu, co do tej pory było na tym forum pisane "o czasie i budowie"? Przecież Kiko wyraźnie w zacytowanym przez Ciebie fragmencie powiedział, że "Drużyna już jest zbudowana, a przypominam, może nie zauważyłeś dekoracji świątecznych, mamy w tej chwili grudzień i 18 kolejek ekstraklasy za sobą. Przecież Kiko w tej wypowiedzi wprost przyznał, to, że drużyna do tej pory była budowana, czyli przyznał rację tym forumowiczów, którzy od początku sezonu pisali na tym forum oczywiste oczywistości jak to, że drużyna jest w przebudowie i wymaga czasu. Kiko w swojej wypowiedzi właśnie zaznaczył ten moment, że już od teraz możesz zacząć go rozliczać z gry. Że wcześniej budował i wprowadzał piłkarzy na "odpowiedni poziom" (przy czym ciągle nie wszyscy na nim są, vide słowo "niemal"). Innymi słowy - jeśli kogoś Kiko zaorał swoją wypowiedzią, to tych, którzy nie zauważali, że do tej pory zespół był w budowie, wielu zawodników nie było na odpowiednim poziomie fizycznym oraz potrzeba było czasu, żeby to zmienić, a rozliczać ze stylu chcieli już od początku sierpnia, we wrześniu czy październiku, a nie teraz, dopiero po kilkunastu spotkaniach tego sezonu. Jeśli zadasz sobie już odrobinę trudu i zechcesz polemizować z konkretnymi wypowiedziami konkretnej osoby a nie z wymyślonym obrazem bliżej nieokreślonej grupy bliżej nieokreślonych "kochasi Kiko", na ten przykład z moimi (i przy okazji nie będziesz usiłował sprowadzić na drogę nierządu logiki), zapewne zaważysz, że mogę mieć satysfakcję to, co napisał Kiko wprost idealnie wpisuje się w to, co na tym forum pisałem na ten temat. Przypomnę, że już dawno temu pisałem o tym, że pierwsze efekty budowy powinny przyjść gdzieś w okolicach drugiej połowy listopada, a na początku grudnia pisałem, że właśnie nadszedł ten moment, kiedy mogę zacząć rozliczać Kiko ze stylu gry. Nie znaczy to jednak, że jestem jakimś poplecznikiem Kiko, czy że będę się rajcował każdym jego słowem, które wypowie, tylko dlatego, że akurat się zgodziło z tym, co kiedyś napisałem. Wypowiedzi medialne dzielę co najmniej przez pół. Wyraźnie też pisałem, że jeśli w wyniku tej oceny, która dopiero się rozpoczyna okaże się, że Kiko sobie nie poradził, pożegnam się z nim bez żalu. Największym problemem tego forum są ci wszyscy "specjaliści", którzy nie potrafią spojrzeć na sytuację obiektywnie i całościowo i po każdym jednostkowym przypadku, który potwierdzi coś gdzieś kiedyś powiedzieli, będą wałkować, jak to nie byli genialni. Po jednym złym meczu zaspamują forum, że mieli rację, że Kiko jest cienki. Inni po jednym dobrym meczu będą się popisywać, jak to nie byli przewidujący, że Kiko robi dobrą robotę. Następni wytną jedno zdanie z wypowiedzi Kiko, żeby tylko pokazać, jakimi wspaniałymi analitykami nie są. I tak dalej, od Sasa do lasa, z każdym kolejnym wydarzeniem wahnięcie jakby jedno wydarzenie miało być wyznacznikiem całości. Życie jest trochę bardziej skomplikowane. Obiektywnie można oceniać trenera tylko w długoterminowej perspektywie i z uwzględnieniem wszystkich uwarunkowań, jakie na jego pracę miały wpływ. To, co powie i czego nie powie Kiko gdzieś w wywiadzie czy na konferencji Kiko czy ktoś inny nie zwalnia mnie od własnego myślenia. Nie zwalnia mnie np. od tego, żeby zauważyć, że drużyna może i jest "już" zbudowana, ale co najwyżej w kontekście tego sezonu. Dylematy co będzie po odejściu naszych emerytów (i ewentualnie "gwiazd", jeśli trafi się dobry kupiec) ciągle pozostają aktualne. Projekt powrotu na salony dopiero się rozpoczął i jeszcze trochę potrwa, niezależnie od tego, czy z Kiko na pokładzie, czy bez niego. |
Boze drogi. Mi chodzilo o to, ze niektorzy z morda i wyzwiskami wyskakuja na dzien dobry, jesli ktos ma inne zdanie a Ty jakis elaborat piszesz, ktorego nawet nie chce mi sie czytac.
|
Plotki z tt są ciekawe, ale nie ma co się nimi podpalać.
Zawsze są piłkarze w zespole którym nie pasuje trener. Głównie dotyczy to piłkarzy którzy grzeją ławę, trybuny. Z drugiej strony co dotyczy ew. poszukiwań trenera, jak przyznał sam Junco: każdy klub ma bazę potencjalnych trenerów. Byłby nieprofesjonalny gdyby takiej nie posiadał. Sam Kiko w wywiadzie osatnio przyznał, że nie wie co będzie robił za pół roku. A jak sam zapragnie powrotu do Hiszpanii? Jak ktoś wyżej napisał: 7 pkt w 3 spotkaniach i Kiko może być spokojny swojego stołka. Jeśli drużyna jest za nim to na boisku pokaże, że tak faktycznie jest. Drużynę jak sam mówi ma już zbudowaną, więc nie pozostaje nic innego jak po prostu od niej czegoś wymagać. A trener jest od tego by to egzekwować. |
Dla mnie sprawa jest jasna
Jezeli zdobedziemy w 3 najblizszych meczach 5 lub wiecej punktow to Kiko powinen zostac do konca sezonu Jezeli nie to dziekujemy za wspolprace, przerwa zimowa w ekstraklasie jest nawet lepsza na zmiane trenera niz lato |
Wyznawcy trenera często pisali: "jak dobrze, że Kiko nie czyta forum". Widać nie czyta, bo nie wie, że jesteśmy drużyną w budowie :D Facet po prostu zaorał swoich psychofanów. Jeżeli to ma być gotowy produkt, to chyba mija się on z oczekiwaniami wszystkich kibiców.
|
Cytat:
Tak, jak pisałem wcześniej - tekst o tym, że drużyna jest zbudowana, a wszyscy piłkarze nadrobili zaległości fizyczne bezsprzecznie nakazuje inaczej oceniać trenera (to nie jest element motywowania zespołu albo robienie pr, jak w przypadku chwalenia postawy po meczu, który nie wyszedł). Ale oceniać, a nie zaczynać krucjatę. Mniej krzyku i argumentacji (formy), a więcej treści. To nie jest "Kikuś" tylko Ramirez, trener Wisły. Nie jestem jego fanem, subiektywnie mnie nie przekonuje, ale jak na razie trzyma drużynę w górnej ósemce i przy naszym budżecie i aspiracjach nie sposób jednoznacznie go skreślać. |
Cytat:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął, Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny: Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny" Ignacy Krasicki Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. - Albert Einstein Pozostalym kibicom,tym madrzejszym chocby sama wstrzemiezliwoscia,ale uparcie pragnacym sukcesu juz,za chwile : Nie wzbijaj się nadzieją wysoko jak ptak, byś nie musiał pełzać jak robak. - John Steinbeck. |
Oj, widać bardzo zabolało :) Tysiące postów na nic, Kiko pozamiatał jednym wywiadem. Ale ten drugi cytat, to akurat tyczy się krytyków, którzy byli w mniejszości ciągle atakowani przez wyznawców pana Hiszpana. Dziękujemy, że się o nas zatroszczyłeś :)
|
Świetnie Lettieri ułożył tę Koronę. Na razie 0:3 z Arką...
:P Jak się okazuje szybkie wejście na jakiś level niczego nie oznacza. Dla tych, co porównują nadal Koronę Lettieriego z Wisłą Ramireza. ;) |
Hihi haha, ależ ta Korona słaba. Nie dość, że wygrała z nami 2x w ciągu tygodnia, to teraz przegrywa z drużyną, z którą my też przegraliśmy 3:1 ale lamusy xDDDDD
|
Tu jest art z twittera Michała Treli (dziennikarz PS, Sport i Bundesliga.onet).
Tytuł tego wpisu: "Dlaczego zwolnienie Kiko Ramireza byłoby absurdem" http://michaltrela.blog.pl/2017/12/09/3465/ Myślę, że zwłaszcza Zarząd powinien go przeczytać. A co do śliniących się na dźwięk "Lettieri" to Korona przegrała u siebie 0:3 z Arką Gdynia. Myśmy jeszcze z Arką w Krakowie nie grali. Korona w Gdyni zremisowała 0-0. Jeszcze cytat dla leniwych, bo pierwsze pół wpisu to krytyka Ramireza: Piszę to wszystko, by podkreślić, że nie twierdzę, iż Kiko Ramirez nie ma wad i wszystko robi dobrze. Ma wady i nie wszystko robi dobrze. Niemniej, podnoszącą się po każdej porażce na wiślackim Twitterze i forum śpiewkę o konieczności zwolnienia Ramireza, uważam za absurdalną. (...) Czyli w ciągu siedmiu ostatnich lat, Wisła tylko raz była wyraźnie lepsza, niż teraz. W pierwszym sezonie po powrocie Franciszka Smudy. (...) Jeśli chodzi o słaby styl, który tak się zarzuca Ramirezowi, przypomnijmy, że w letnim okienku transferowym Wisła przeszła największą rewolucję personalną od dwudziestu lat (!). Wielu żądających dziś głowy Ramireza, nie było na świecie, gdy ostatni raz przez Wisłę przeszło takie tornado. W tym okienku Wisła nie tylko się wzmacniała i czyściła szatnię, ale też całkiem ewidentnie się osłabiała. A to jest najlepsze: Narzekanie na kiepski styl, to wręcz niegodziwość. Nie ma drużyny na świecie, w której wymieniono by połowę składu, a ona od razu grałaby pięknie. |
Cytat:
Skoki się już skończyły....:> |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl