Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

wiesniak842 08.12.2017 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez momo (Post 1488891)
Małe a znaczące 'może walczyć' a nie 'będzie zwyciężać'.

Jak już wybierasz cytaty to:

O to chodzi głównie 'poplecznikom', o oczekiwania. Budujemy drużynę 'na sprzedaż' a nie na mistrza czy puchary. Jak finanse będą ok, to wtedy można mieć wymagania.

Zapraszam na mecz.

:lol:
Naprawde nie wiem po co w to dalej brniesz.

X-Ray 08.12.2017 14:05

Cytat:

Nie lubię, wolę rozmawiać z zawodnikami w cztery oczy, nie potrzebuję do tego prasy. Przed każdym treningiem, meczem rozmawiamy z zawodnikami i to jest moment na tego typu sugestie.

Nie należy prać brudów publicznie, nawet jeśli coś by się działo.
To tak odnośnie narzekania niektórych, że po meczu przegranym Kiko nigdy nikogo nie krytykował, a wręcz chwalił za wysiłek.

wiesniak842 08.12.2017 14:08

A gdzie tu jest napisane, ze kogos krytykowal?

JudasPriest 08.12.2017 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1488890)
Szkoda, że nie mogę przeczytać.
Mam założone oprogramowanie usuwające reklamy (bo nazwa Ad... Block w pełnej wersji nie przechodzi na forum) a przeglądsportowy koniecznie chce, żebym czytał jego reklamy.
Niech się wali.

Musisz tylko kliknąć w przeglądarce ikonę AD.Blokca. Wtedy rozwinie Ci się lista i wybierasz "wstrzymaj blokowanie na tej stronie"

FraMat 08.12.2017 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1488906)
Musisz tylko kliknąć w przeglądarce ikonę AD.Blokca. Wtedy rozwinie Ci się lista i wybierasz "wstrzymaj blokowanie na tej stronie"

To oczywista oczywistość. Ale nie po to go instalowałem.
Precz z reklamami.

(nawiasem: na tym forum też ich nie czytam. Przepraszam właścicieli strony)
:P

X-Ray 08.12.2017 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1488904)
A gdzie tu jest napisane, ze kogos krytykowal?

Były jednostki na forum, które śmiały się, że trener po meczu nie krytykuje zespołu tylko mówi: "zespół włożył dzisiaj wiele pracy" i do tego się odnosiłem.

wiesniak842 08.12.2017 15:01

Ja sie pytalem o ten konkretny cytat, ktory przywolales. Gdzie tam jest wzmianka o jakiejs krytyce.

X-Ray 08.12.2017 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1488910)
Ja sie pytalem o ten konkretny cytat, ktory przywolales. Gdzie tam jest wzmianka o jakiejs krytyce.

O braku krytyki.

Cytat:

Nie lubi pan krytykować publicznie zawodników. Inni trenerzy czasem to robią, choćby po to, by pobudzić zawodnika.
Takie zostało zadane pytanie.

wiesniak842 08.12.2017 15:15

Teraz wszystko jasne. Wczesniej ciezko bylo wylapac o co konkretnie komu chodzi, bez znajomosci zadanego pytania;)

pepe72 08.12.2017 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1488907)
To oczywista oczywistość. Ale nie po to go instalowałem.
Precz z reklamami.

(nawiasem: na tym forum też ich nie czytam. Przepraszam właścicieli strony)

Skonfigurowałem uBlocka tak, że widzę tylko jedną reklamę. Czasami warto iść na kompromisy ;)

Tu jest fajna zajawka na http://weszlo.com/2017/12/08/probier...dzil-roslinke/ :
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Weszło
Dziś na konferencję prasową przed meczem z Lechem przytaszczył wielką doniczkę, nasypał ziemi, podlał i słusznie spostrzegł, że… od razu nic nie rośnie. A tym samym w obrazowy sposób przekazał prawdę, jaka niewątpliwie obowiązuje też w futbolu – na efekt pracy trzeba poczekać.

Może Kiko powinien powtórzyć ten manewr ;)

ashkeczup 08.12.2017 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1488882)
Nie toleruję jadu płynącego od tych kretynów teraz tak jak nie tolerowałem go wcześniej.

Ty nie tolerujesz nikogo, kto ma inne zdanie niż ty.

Coś tam pisałeś, że ściagnęliśmy no nameów. Pojęcie bardzo względne, dlatego wytłumacz mi proszę, kogo nazwisko zrobiłoby na tobie wrażenie?
Wasilewski-Leicester
Perez-Real Valladolid
Cuesta,Velez-Almeria
Imaz-Cadiz
Ze Manuel-Porto
Kolar-Lokomotiva
Ci anonimowi zawodnicy przyszli z zespołów o podobnej 'reputacji', albo i lepszej, niż Wisła.

Teraz powiedz, który zespół z naszej ligi sprowadził kilku zawodników z lig z top5, który zatrzymał swoich kluczowych piłkarzy? Odpuśćmy Legię i Lecha, bo słusznie tutaj zauważono, że nie jesteśmy na tym samym poziomie.

Moim zdaniem mamy lepszą kadrę niż rok temu, lepszą, niż zdecydowana większość ekstraklasy, a same transfery 'na papieprze' wypadają znacznie lepiej niż w ostatnich latach. Nigdy nie zrozumiem waszej taryfy ulgowej dla Kiko...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1488889)
- "Drużyna już jest zbudowana, niemal wszyscy piłkarze weszli na odpowiedni poziom fizyczny."
- "udało nam się zbudować zespół, który może w tej lidze walczyć z każdym."

Tyle w temacie. Sam Kiko pozamiatal swoich forumowych poplecznikow;)

Hola hola panie Kiko! Przeż zespół się zgrywa przynajmniej 2 lata, co też waść wygadujesz?

wiesniak842 08.12.2017 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1488919)
Ty nie tolerujesz nikogo, kto ma inne zdanie niż ty.

Coś tam pisałeś, że ściagnęliśmy no nameów. Pojęcie bardzo względne, dlatego wytłumacz mi proszę, kogo nazwisko zrobiłoby na tobie wrażenie?
Wasilewski-Leicester
Perez-Real Valladolid
Cuesta,Velez-Almeria
Imaz-Cadiz
Ze Manuel-Porto
Kolar-Lokomotiva
Ci anonimowi zawodnicy przyszli z zespołów o podobnej 'reputacji', albo i lepszej, niż Wisła.

Teraz powiedz, który zespół z naszej ligi sprowadził kilku zawodników z lig z top5, który zatrzymał swoich kluczowych piłkarzy? Odpuśćmy Legię i Lecha, bo słusznie tutaj zauważono, że nie jesteśmy na tym samym poziomie.

Moim zdaniem mamy lepszą kadrę niż rok temu, lepszą, niż zdecydowana większość ekstraklasy, a same transfery 'na papieprze' wypadają znacznie lepiej niż w ostatnich latach. Nigdy nie zrozumiem waszej taryfy ulgowej dla Kiko...

Hola hola panie Kiko! Przeż zespół się zgrywa przynajmniej 2 lata, co też waść wygadujesz?

Przeciez tam juz jakis muminek czy ktos inny napisal, ze budujemy (choc Kiko stwierdzil, ze zbudowal) druzyne na sprzedaz. Zapewne dlatego gra Glowacki, Boguski, Basha, Perez i cala reszta poza Carlitosem, Sadlokiem i Wojtkowskim, ktorych moze faktycznie uda sie sprzedac. Zapewne dlatego ci sami ludzie nie licza na zbyt dobre wyniki, wszak im gorsze wyniki, tym wiecej chetnych na pilkarzy takiej druzyny:D

Karherop 08.12.2017 18:57

Można powiedzieć, że nawet Kiko jest przeciw Wolfy-emu :lol:

powinieneś zwyzywać Ramireza od debili jak co poniektórych o odmiennym zdaniu

Zgodzę się z jedną rzeczą w tym ostatnim wywiadzie z Kiko, że trenerzy często za szybko są zwalniani. Natomiast część zwolnień ma swoją argumentację. Przykłady można mnożyć. Trzeba do tego dodać że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Jakby Ramirez był właścicielem klubu, a nie trenerem jego retoryka była by zgoła inna.

czaro 08.12.2017 19:06

Cytat:

- "Drużyna już jest zbudowana, niemal wszyscy piłkarze weszli na odpowiedni poziom fizyczny."
- "udało nam się zbudować zespół, który może w tej lidze walczyć z każdym."

Tyle w temacie. Sam Kiko pozamiatal swoich forumowych poplecznikow;)

O ile tekst o walce z każdym to zwykły lukier, to tekst o drużynie kompletnej i w formie fizycznej rzeczywiście jest istotny. Na pewno nie do pominięcia w dyskusji nad postawą drużyny i na pewno wytrąca wiele argumentów za łagodną oceną drużyny w słabszych meczach.

Niech w takim razie Ramirez pokaże ten kompletny zespół w akcji,trzymam kciuki i liczę, że zimować będziemy nie niżej, a może nawet wyżej w tabeli niż jesteśmy teraz.

ashkeczup 08.12.2017 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1488933)
O ile tekst o walce z każdym to zwykły lukier, to tekst o drużynie kompletnej i w formie fizycznej rzeczywiście jest istotny. Na pewno nie do pominięcia w dyskusji nad postawą drużyny i na pewno wytrąca wiele argumentów za łagodną oceną drużyny w słabszych meczach.

Niech w takim razie Ramirez pokaże ten kompletny zespół w akcji,trzymam kciuki i liczę, że zimować będziemy nie niżej, a może nawet wyżej w tabeli niż jesteśmy teraz.

Wygląda to przede wszystkim tak, że Kiko osiągnął już swój limit z drużyną. Na zarzuty o braku stylu odpowiada, że ja gra bardziej ofensywnie, to traci więcej bramek. Mogę się mylić, ale to chyba jego w tym głowa, żeby znaleźć złoty środek.

TIR_DO_SŁUBIC 08.12.2017 19:56

W przypadku Kiko nie jest tak, że "sky is the limit". Tutaj "sky is unreachable".

Przypominam, że w kalendarzu ligowym mieliśmy na rozkładzie leszczy (wygrane z Sandecją i Pogonią które w gruncie rzeczy zakłamują rzeczywistość, słaby mecz w Niecieczy). To nie jest tak, że nagle zaczęliśmy dobrze grać. My graliśmy z leszczami. Przyjedzie teraz Płock i nam się postawi, jedziemy na Derby i możemy tam nie istnieć jak w pierwszym meczu Derbowym, na koniec przyjeżdża Lubin który teraz jest nieprzewidywalny. Myślę, że 5 punktów to obowiązek. Powinniśmy racjonalnie mierzyć w 7. Inaczej zima może być w klubie nerwowa, Ryanair może kołować.

Trener otwarcie mówiący o tym, że:

Cytat:

drużyna już jest zbudowana, niemal wszyscy piłkarze weszli na odpowiedni poziom fizyczny
oraz
Cytat:

udało nam się zbudować zespół, który może w tej lidze walczyć z każdym
to trener zaocznie podpisujący na siebie wyrok jeżeli rzeczywistość pokaże inaczej. I ten wyrok, bez względu na wszystko, powinien zostać wówczas wykonany bezwzględnie.

https://image.prntscr.com/image/0nsE...DOGEXUOwNg.png

https://image.prntscr.com/image/2xBB...uYeUU4zSKQ.png https://image.prntscr.com/image/ZXLr...sriCOgr6Kw.png

Arkadiusz.Czerepach 08.12.2017 21:31

Cytat:

Kiko pozamiatal

ten wywiad jest jak Biblia : na wszystko znajdzie się odpowiedni cytat :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kiko Ramirez (Post 1488889)

W Wiśle zawsze była krytyka. Może wynika to z tego, że ludzie wciąż żyją wspomnieniami tych czasów, gdy Wisła miała dużo pieniędzy i bardzo dobrych zawodników. Trzeba być realistą

pepe72 08.12.2017 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1488942)

Jak śmiał tak skrytykować kolegów z forum :rotfl:

wiesniak842 08.12.2017 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1488942)

Nie wiem co w tym dziwnego. Do konca zycia bede zyl tamtymi wspomnieniami jako kibic Wisly, wy nie? Na pewno nie wspomnieniami meczow prowadzonych przez Kiko. Nie widzialem jednak ani jednego wpisu w tym temacie, gdzie ktos krytykujacy Kiko, wymagalby od jego druzyny takich samych wynikow jak mial dajmy na to Kasperczak. To juz wy, kochasie Kiko, wyimaginowaliscie sobie, ze ktos tak sadzi, najprawdopodobniej tylko po to zeby odwrocic kota ogonem gdy braknie argumentow.
Widzialem za to wpisy o czasie, budowie, a tu nagle... zonk, Kiko czas i budowa juz nie sa potrzebne. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne wpisy i jakze sensowne(jak zwykle) argumenty i tezy na temat jego pracy:D

Arkadiusz.Czerepach 08.12.2017 23:33

przyznaj jednak że do moich postów nie przyczepisz sie logicznie ani merotorycznie nigdize , jak chcesz to przejrzyj całą moją historie na forum, możesz sie ze mną w istocie sprawy nie zgadzać , ale nie zarzucisz mi .......enia głupot o jakich piszesz powyżej (częściowo słusznie)

wiesniak842 08.12.2017 23:51

Powiem tak. Jakbym prezentowal poziom co poniektorych tutaj, to zrobilbym nawet kur we z logiki, zeby sie tylko na sile przyczepic, malo wazne do kogo. Z mojej strony takich ruchow sie nie spodziewaj;)

brylant17 09.12.2017 09:05

TT ćwierknął,że Kiko na wylocie zarząd ma jakieś "ale" oraz niektórzy piłkarze....

El'kabat 09.12.2017 10:20

Gdzie ćwierknął? Podrzuć Brylant źródło pls

jacek67 09.12.2017 10:29

https://mobile.twitter.com/hanejko_p...91260636094470

El'kabat 09.12.2017 10:43

Kto wie ile z tego jest prawdy - ale do wizerunku Kikusia / jego wypowiedzi etc cała sytuacja raczej pasuje..

azkaz 09.12.2017 13:10

Cytat:

(nikt nie oczekiwał raczej że tak odpali)
Bez głupkowatych przechwałek - widziałem go podczas lipcowego sparingu ze sosnowcem jak przy linii bramkowej zakładał siatę piętą jednemu z obrońców - ciągle mam to zagranie zapisane w telefonie - i wtedy powiedziałem, że ten gość zamiecie ligę. Nie wierzyłem w Brleka, nie wierzyłem w Cywkę ale akurat Carlitos wniósł taką finezję od pierwszych kontaktów z piłką, że postawiłbym na niego całą wypłatę.

brylant17 09.12.2017 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1488958)
Gdzie ćwierknął? Podrzuć Brylant źródło pls

Od tego się zaczęło pewnie chodzi o Janexa89 czy jak mu tam:

https://twitter.com/arturo0955/statu...00958093430787

potem już poleciało

https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...39053421858817

Wydaje mi się,że to plota i bunt Denisa,że nie gra

TIR_DO_SŁUBIC 09.12.2017 15:29

Zima będzie gorąca jak w trzech najbliższych meczach nie będzie 7 punktów. Klubowy obóz "anty" to nie tylko jeden, trzech, pięciu piłkarzy.

MaLk 09.12.2017 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1488952)
Powiem tak. Jakbym prezentowal poziom co poniektorych tutaj, to zrobilbym nawet kur we z logiki, zeby sie tylko na sile przyczepic, malo wazne do kogo. Z mojej strony takich ruchow sie nie spodziewaj;)

Chłopie, ekscytujesz się jak nie wiadomo co, czymś, co powiedział ktoś, kogo Twoim zdaniem mamy uważać za cieniasa trenerki, każąc nam to przyjąć jako prawdę bezwzględną i objawioną, która ma obalić wszystko, co było mówione o budowaniu zespołu i jednocześnie zarzucasz robienie z logiki panny lekkich obyczajów? Nie zauważasz tutaj drobnej sprzeczności? Jeśli masz rację i Kiko jest cieniasem trenerki, to to, co opowiada w wywiadzie nie powinno być żadnym argumentem, bo niby dlaczego miałbym mu wierzyć?

Ale tak na serio, wypowiedzi do bliżej nieokreślonego kręgu "popleczników Kiko" na tym forum bez próby wskazania choćby konkretnej osoby, o konkretnej osobie wskazują na to, że po prostu wskazać niczego konkretnego nie potrafisz i polemizujesz sam z wymyślonymi przez siebie tezami.

Skupiając się jednak na merytorycznej treści wypowiedzi Kiko, to - abstrahując już od tego, że przywiązywanie nadmiernej wagi do medialnych komunikatów, gdzie zwykle mówi się to, co odbiorca chce usłyszeć i ujmuje wszystko w otoczkę "politycznej poprawności" - jakim cudem dopatrzyłeś się tam czegoś, co niby zaprzeczałoby temu, co do tej pory było na tym forum pisane "o czasie i budowie"?

Przecież Kiko wyraźnie w zacytowanym przez Ciebie fragmencie powiedział, że "Drużyna już jest zbudowana, a przypominam, może nie zauważyłeś dekoracji świątecznych, mamy w tej chwili grudzień i 18 kolejek ekstraklasy za sobą. Przecież Kiko w tej wypowiedzi wprost przyznał, to, że drużyna do tej pory była budowana, czyli przyznał rację tym forumowiczów, którzy od początku sezonu pisali na tym forum oczywiste oczywistości jak to, że drużyna jest w przebudowie i wymaga czasu. Kiko w swojej wypowiedzi właśnie zaznaczył ten moment, że już od teraz możesz zacząć go rozliczać z gry. Że wcześniej budował i wprowadzał piłkarzy na "odpowiedni poziom" (przy czym ciągle nie wszyscy na nim są, vide słowo "niemal").

Innymi słowy - jeśli kogoś Kiko zaorał swoją wypowiedzią, to tych, którzy nie zauważali, że do tej pory zespół był w budowie, wielu zawodników nie było na odpowiednim poziomie fizycznym oraz potrzeba było czasu, żeby to zmienić, a rozliczać ze stylu chcieli już od początku sierpnia, we wrześniu czy październiku, a nie teraz, dopiero po kilkunastu spotkaniach tego sezonu.

Jeśli zadasz sobie już odrobinę trudu i zechcesz polemizować z konkretnymi wypowiedziami konkretnej osoby a nie z wymyślonym obrazem bliżej nieokreślonej grupy bliżej nieokreślonych "kochasi Kiko", na ten przykład z moimi (i przy okazji nie będziesz usiłował sprowadzić na drogę nierządu logiki), zapewne zaważysz, że mogę mieć satysfakcję to, co napisał Kiko wprost idealnie wpisuje się w to, co na tym forum pisałem na ten temat. Przypomnę, że już dawno temu pisałem o tym, że pierwsze efekty budowy powinny przyjść gdzieś w okolicach drugiej połowy listopada, a na początku grudnia pisałem, że właśnie nadszedł ten moment, kiedy mogę zacząć rozliczać Kiko ze stylu gry. Nie znaczy to jednak, że jestem jakimś poplecznikiem Kiko, czy że będę się rajcował każdym jego słowem, które wypowie, tylko dlatego, że akurat się zgodziło z tym, co kiedyś napisałem. Wypowiedzi medialne dzielę co najmniej przez pół. Wyraźnie też pisałem, że jeśli w wyniku tej oceny, która dopiero się rozpoczyna okaże się, że Kiko sobie nie poradził, pożegnam się z nim bez żalu.

Największym problemem tego forum są ci wszyscy "specjaliści", którzy nie potrafią spojrzeć na sytuację obiektywnie i całościowo i po każdym jednostkowym przypadku, który potwierdzi coś gdzieś kiedyś powiedzieli, będą wałkować, jak to nie byli genialni. Po jednym złym meczu zaspamują forum, że mieli rację, że Kiko jest cienki. Inni po jednym dobrym meczu będą się popisywać, jak to nie byli przewidujący, że Kiko robi dobrą robotę. Następni wytną jedno zdanie z wypowiedzi Kiko, żeby tylko pokazać, jakimi wspaniałymi analitykami nie są. I tak dalej, od Sasa do lasa, z każdym kolejnym wydarzeniem wahnięcie jakby jedno wydarzenie miało być wyznacznikiem całości. Życie jest trochę bardziej skomplikowane. Obiektywnie można oceniać trenera tylko w długoterminowej perspektywie i z uwzględnieniem wszystkich uwarunkowań, jakie na jego pracę miały wpływ. To, co powie i czego nie powie Kiko gdzieś w wywiadzie czy na konferencji Kiko czy ktoś inny nie zwalnia mnie od własnego myślenia.

Nie zwalnia mnie np. od tego, żeby zauważyć, że drużyna może i jest "już" zbudowana, ale co najwyżej w kontekście tego sezonu. Dylematy co będzie po odejściu naszych emerytów (i ewentualnie "gwiazd", jeśli trafi się dobry kupiec) ciągle pozostają aktualne. Projekt powrotu na salony dopiero się rozpoczął i jeszcze trochę potrwa, niezależnie od tego, czy z Kiko na pokładzie, czy bez niego.

wiesniak842 09.12.2017 15:40

Boze drogi. Mi chodzilo o to, ze niektorzy z morda i wyzwiskami wyskakuja na dzien dobry, jesli ktos ma inne zdanie a Ty jakis elaborat piszesz, ktorego nawet nie chce mi sie czytac.

Karherop 09.12.2017 15:42

Plotki z tt są ciekawe, ale nie ma co się nimi podpalać.
Zawsze są piłkarze w zespole którym nie pasuje trener. Głównie dotyczy to piłkarzy którzy grzeją ławę, trybuny.

Z drugiej strony co dotyczy ew. poszukiwań trenera, jak przyznał sam Junco: każdy klub ma bazę potencjalnych trenerów. Byłby nieprofesjonalny gdyby takiej nie posiadał. Sam Kiko w wywiadzie osatnio przyznał, że nie wie co będzie robił za pół roku. A jak sam zapragnie powrotu do Hiszpanii?

Jak ktoś wyżej napisał: 7 pkt w 3 spotkaniach i Kiko może być spokojny swojego stołka. Jeśli drużyna jest za nim to na boisku pokaże, że tak faktycznie jest. Drużynę jak sam mówi ma już zbudowaną, więc nie pozostaje nic innego jak po prostu od niej czegoś wymagać. A trener jest od tego by to egzekwować.

bridgeburner 09.12.2017 16:25

Dla mnie sprawa jest jasna
Jezeli zdobedziemy w 3 najblizszych meczach 5 lub wiecej punktow to Kiko powinen zostac do konca sezonu
Jezeli nie to dziekujemy za wspolprace, przerwa zimowa w ekstraklasie jest nawet lepsza na zmiane trenera niz lato

kbr 09.12.2017 16:54

Wyznawcy trenera często pisali: "jak dobrze, że Kiko nie czyta forum". Widać nie czyta, bo nie wie, że jesteśmy drużyną w budowie :D Facet po prostu zaorał swoich psychofanów. Jeżeli to ma być gotowy produkt, to chyba mija się on z oczekiwaniami wszystkich kibiców.

czaro 09.12.2017 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1488960)
Kto wie ile z tego jest prawdy - ale do wizerunku Kikusia / jego wypowiedzi etc cała sytuacja raczej pasuje..

Ale rozmawiajmy rzeczowo i poważnie. Nie widzę powodu, by obrażać albo źle życzyć trenerowi, bo jest to trener Wisły. Nie ma sensu wyciągać jakichś plotek i na tej podstawie budować teorii, która za tydzień może okazać się absurdalna.

Tak, jak pisałem wcześniej - tekst o tym, że drużyna jest zbudowana, a wszyscy piłkarze nadrobili zaległości fizyczne bezsprzecznie nakazuje inaczej oceniać trenera (to nie jest element motywowania zespołu albo robienie pr, jak w przypadku chwalenia postawy po meczu, który nie wyszedł). Ale oceniać, a nie zaczynać krucjatę. Mniej krzyku i argumentacji (formy), a więcej treści.

To nie jest "Kikuś" tylko Ramirez, trener Wisły. Nie jestem jego fanem, subiektywnie mnie nie przekonuje, ale jak na razie trzyma drużynę w górnej ósemce i przy naszym budżecie i aspiracjach nie sposób jednoznacznie go skreślać.

wyar 09.12.2017 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1488979)
Wyznawcy trenera często pisali: "jak dobrze, że Kiko nie czyta forum". Widać nie czyta, bo nie wie, że jesteśmy drużyną w budowie :D Facet po prostu zaorał swoich psychofanów. Jeżeli to ma być gotowy produkt, to chyba mija się on z oczekiwaniami wszystkich kibiców.

Z dedykacja dla wiesniakow,kbr-ow,teo i innych kabotynow,ktorych wzmozone pragnienie dostrzezenia przez kogokolwiek we Wszechswiecie powoduje nieustanne parcie na klawiature :

"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;

Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,

Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;

Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,

Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:

Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny"

Ignacy Krasicki

Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. - Albert Einstein

Pozostalym kibicom,tym madrzejszym chocby sama wstrzemiezliwoscia,ale uparcie pragnacym sukcesu juz,za chwile :

Nie wzbijaj się nadzieją wysoko jak ptak, byś nie musiał pełzać jak robak. - John Steinbeck.

kbr 09.12.2017 19:04

Oj, widać bardzo zabolało :) Tysiące postów na nic, Kiko pozamiatał jednym wywiadem. Ale ten drugi cytat, to akurat tyczy się krytyków, którzy byli w mniejszości ciągle atakowani przez wyznawców pana Hiszpana. Dziękujemy, że się o nas zatroszczyłeś :)

FraMat 09.12.2017 19:22

Świetnie Lettieri ułożył tę Koronę. Na razie 0:3 z Arką...

Jak się okazuje szybkie wejście na jakiś level niczego nie oznacza.
Dla tych, co porównują nadal Koronę Lettieriego z Wisłą Ramireza.
;)

ashkeczup 09.12.2017 19:34

Hihi haha, ależ ta Korona słaba. Nie dość, że wygrała z nami 2x w ciągu tygodnia, to teraz przegrywa z drużyną, z którą my też przegraliśmy 3:1 ale lamusy xDDDDD

pepe72 09.12.2017 19:52

Tu jest art z twittera Michała Treli (dziennikarz PS, Sport i Bundesliga.onet).
Tytuł tego wpisu:
"Dlaczego zwolnienie Kiko Ramireza byłoby absurdem" http://michaltrela.blog.pl/2017/12/09/3465/
Myślę, że zwłaszcza Zarząd powinien go przeczytać.

A co do śliniących się na dźwięk "Lettieri" to Korona przegrała u siebie 0:3 z Arką Gdynia. Myśmy jeszcze z Arką w Krakowie nie grali. Korona w Gdyni zremisowała 0-0.

Jeszcze cytat dla leniwych, bo pierwsze pół wpisu to krytyka Ramireza:
Piszę to wszystko, by podkreślić, że nie twierdzę, iż Kiko Ramirez nie ma wad i wszystko robi dobrze. Ma wady i nie wszystko robi dobrze. Niemniej, podnoszącą się po każdej porażce na wiślackim Twitterze i forum śpiewkę o konieczności zwolnienia Ramireza, uważam za absurdalną.
(...)
Czyli w ciągu siedmiu ostatnich lat, Wisła tylko raz była wyraźnie lepsza, niż teraz. W pierwszym sezonie po powrocie Franciszka Smudy.
(...)
Jeśli chodzi o słaby styl, który tak się zarzuca Ramirezowi, przypomnijmy, że w letnim okienku transferowym Wisła przeszła największą rewolucję personalną od dwudziestu lat (!). Wielu żądających dziś głowy Ramireza, nie było na świecie, gdy ostatni raz przez Wisłę przeszło takie tornado. W tym okienku Wisła nie tylko się wzmacniała i czyściła szatnię, ale też całkiem ewidentnie się osłabiała.

A to jest najlepsze:

Narzekanie na kiepski styl, to wręcz niegodziwość. Nie ma drużyny na świecie, w której wymieniono by połowę składu, a ona od razu grałaby pięknie.

FraMat 09.12.2017 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1488988)
Oglądasz ten mecz?

A co mam robić?
Skoki się już skończyły....:>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl