Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

borys 18.08.2016 17:11

@wiesniak842 Zamiast jechać na mecz wplace pieniądze na Akademię. Nawet złotówki nie dam jeśli ma przejść przez łapy JM.

Rob_Zombie 18.08.2016 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 144959)

Problem w tym, ze nawet jakby taki sie w Wisle pojawil, to na tym forum znalazloby sie milion innych powodow do narzekan i wylewania swoich zali w internecie.

Wystarczy popatrzeć na to forum tuż po tym jak się okazało że JM kupił klub a przed informacjami o vatach i maturach... generalnie dokładnie to samo, a słowem kluczem każdej wypowiedzi było 'golodupiec'. Czyli tak jak piszesz.

czaro 18.08.2016 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adamus (Post 1449501)
Ludzie trochę ogarnięcia... Czy wy naprawdę nie widzicie że zdecydowana większość z półświatka mediów chce naszą Wisłę zmieszać z błotem?? Jak do tej pory wszystkie informacje pojawiające się w mediach to spekulacje kłamstwa i podejrzenia które mają za zadanie zniszczyć Wisłę w kontekście medialnym. Komuś jest bardzo na rękę wyszukiwanie bądź co bądź nowych afer to z udziałem JM albo z innymi działaczami Wisły. Nasz klub jest komuś bardzo nie wygodny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wester (Post 1449504)
Te gnidy warszawskie zwyczajnie boją się tego że Wisła może być znowu silnia.

Nie mogę napisać więcej poza TOR, bo boję się o swoje życie, ale są to ci sami ludzie, którzy dodają do pasty do zębów fluor, ułatwiający kontrolę społeczeństwa, a w samolotach montujący mechanizmy do rozpylania chemi-trails. Więcej, także o spisku przeciw Wielkiej Wiśle można znaleźć na wikileaks. Ale tego już tutaj nie napiszę.

Robek 18.08.2016 17:32

Z tego wychodzi że jakby się pojawił najbogatrzy człowiek na świecie ( jak on się nazywa ?) To I tak by miał za mało kasy :-D:P

Lukasz 18.08.2016 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1449502)
tak jak pisałem wczęsnie by jego spółka mogła kupić klub na kredyt musiała się uwolnić o urzedu

Skoro tak bronisz JM to zbij mój argument -JM to osoba, poza działanościa jaka prowadzi, jest osobą skupiająca spółki. Przykład?

Wygląda to na prowadzenie biznesu czy restrukturyzację? Jak tu sie nie dziwić że nie kojarzy w której spółce widnieje a wktórej nie.

NIECH MNIE KTOS SPRAWDZI GRZEBALEM NA SZYBKO :D

masada 18.08.2016 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1449584)
Dokladnie. Wiekszosc tutaj piszacych przyzwyczaila sie do pieniedzy Cupiala jak do cycka matki. Cycka nie ma i placz, gdzie pieniadze, chcemy transferow, sponsorow, akademii, zadamy, wymagamy, sramy w pieluchy w zamian i najlepiej niech ktos jeszcze po nas posprzata.

Ja jeszcze dodatkowo zwrócę uwagę na jeden aspekt.
Jak za Cupiała zdarzało się poszaleć z transferami (początkowe lata lub później za Holendrów) to ostatecznie można było liczyć na to, że Cupiał się podąsa, zwolni dwóch trenerów, ale potem kasy dosypie (niby to było pewnie zapisywane jako wewnętrzny dług wobec TF, ale potem umorzone).

Natomiast ze strony tego drobnego cwaniaka na to bym nie liczył, choćby z tego powodu, że tych pieniędzy zwyczajnie nie ma. Więc jak usłyszałem o tych mitycznych pięciu transferach i zobaczyłem chwilowy entuzjazm na forum, to trochę się wystraszyłem. Bo jak dług będzie rósł i ten świetny plan biznesowy, jaki sobie ten koleś na serwetce w knajpie napisał razem z Citko nie wypali, to skrupułów żadnych miał nie będzie, żeby tym pieprznąć, a dla nas to będzie oznaczało spiralę w dół (kontrakty nowych piłkarzy). Więc ja chciałbym jeden transfer np. ofensywnego pomocnika, który pozwoli nam zrealizować podstawowy cel na ten sezon, czyli się utrzymać i przedłużać nadzieję, że karta się odwróci.

qbbba 18.08.2016 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adamus (Post 1449501)
Ludzie trochę ogarnięcia... Czy wy naprawdę nie widzicie że zdecydowana większość z półświatka mediów chce naszą Wisłę zmieszać z błotem?? Jak do tej pory wszystkie informacje pojawiające się w mediach to spekulacje kłamstwa i podejrzenia które mają za zadanie zniszczyć Wisłę w kontekście medialnym. Komuś jest bardzo na rękę wyszukiwanie bądź co bądź nowych afer to z udziałem JM albo z innymi działaczami Wisły. Nasz klub jest komuś bardzo nie wygodny. A jedynym na to lekarstwem jest czekanie ze spokojem na dalszy rozwój wypadków i wypatrywanie rzetelnych i prawdziwych informacji a nie bajeczek wymyślanych tylko dla kliknięć i dla fejmu... A jeśli chodzi o ten link powyżej to od kiedy się wierzy redaktorzynie który babra się z TVN-em.. Pewnie 3/4 wyssane z palca powiązanie osób bo obaj są z Częstochowy...

Jest na sali lekarz?

heoij 18.08.2016 17:39

....a, ludzie się cieszą, że dostaliśmy licencję, jakich czasów dożyliśmy...

BigLeb 18.08.2016 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449587)
Ja .......e jaka młócka... :D Każdy te same fakty interpretuje pod swoją tezę. Spokojnie - już Citki miało nie być, Meresinski miał z 4 bańkami wypoczywać na Kajmanach, a Wisła dostać dziś jakies sankcje od komisji.

Grunt to być optymistą...
Wprawdzie nowy chłopak córki jest mordercą, ale nie seryjnym, i nie kanibalem. Nie jest aż tak źle.

piotrus1985 18.08.2016 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1449574)
Nawet konferencji jeszcze nie było, moze bys tak poczekał a potem zaczał narzekac? a nie słuchasz to co sobie Knur i inni wymyslaja (tak jak z tymi 4mln). I niby gdzie ja napisałem, ze to jest warszawski spisek? napisałem tylko, ze Stanowski szukał sensacji a teraz jak sie okazało, ze sensacji nie ma to go "szlag trafi".

na konferencje chetnie bym poczekal ale raz juz ja przelozyli/odwolali... a po za tym nie spodziewam sie uslyszec wiecej niz przeczytalem w wywiadzie gdzie JM nie przedstawia zadnych konkretow i wszystko zwala na bledy mlodosci...

PS.
ty naprawde myslisz ze Stanowski po nocach nie spi z powodu Wisly i szlag go trafia kiedy Meresinski kompromituje sie (i Wisle) tylko odrobine?

Davey777 18.08.2016 18:12

Wychodzą coraz nowe rewelacje, niektore plotki są obalane, ale żeluś jaki był gołodupcem tak dalej jest, a sponsorow nie widać. Teraz opchnie Mąke i Guzmicsa a Citko uzupełni skład szrotem ze swojej stajni. Taka polityka jest krotkowzroczna i może starczy na rok, bo poźniej kogo sprzedamy

Krotochwila 18.08.2016 18:16

Ale jaja.
Ciągle są tu ludzie, którzy mają złudzenia, że nasz właściciel jest spoko i, że należy mu dać czas. To jest NIEWIARYGODNE jaki trud sprawia niektórym wyciąganie prostych wniosków.
Jak to możliwie, że wasi przodkowie nie zostali pożarci przez drapieżniki gdzieś na afrykańskiej sawannie?

As 18.08.2016 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbbba (Post 1449600)
Jest na sali lekarz?

Nie ma, musimy go spisac na straty. Niestety ma syndrom oblezonej twierdzy w najpowazniejszym stadium rozwoju. Nie ma juz dla niego ratunku.

Elendil 18.08.2016 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1449607)
Jak to możliwie, że wasi przodkowie nie zostali pożarci przez drapieżniki gdzieś na afrykańskiej sawannie?

Może chociaż potrafią szybko biegać.

Jest ch..., ale pytanie brzmi: jak (i czy w ogóle) możemy to zmienić.

Lukasz 18.08.2016 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1449607)
Ale jaja.
Ciągle są tu ludzie, którzy mają złudzenia, że nasz właściciel jest spoko i, że należy mu dać czas. To jest NIEWIARYGODNE jaki trud sprawia niektórym wyciąganie prostych wniosków.
Jak to możliwie, że wasi przodkowie nie zostali pożarci przez drapieżniki gdzieś na afrykańskiej sawannie kilka milionów lat temu?

Wbrew pozorom, po tym co przeczytalem w KRS na temat JM i Esposito, jest mozliwy jeszcze inny scenariusz. Mianowicie taki ze obaj Panowie są ekipą do sprzątania dla bogatych. Odkupują spółki, czyszczą wszedzie nawet pod dywanem. Sprzedający ma pewność że Panowie jeśli znajdą trupa w szafie, zostanie on wywieziony, zakopany i nikt się nie dowie. Wchodzą, sprzątają i wychodzą odsprzedając. Czyli obecnie działają na zlecenie Cupiała i wszystko idzie w sumie zgodnie z planem.

P.S.
Nawet Włoch ma na koncie kilka spółek gdzie widnieje lub widniał jako v-ce prezes.

wester 18.08.2016 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1449584)
Dokladnie. Wiekszosc tutaj piszacych przyzwyczaila sie do pieniedzy Cupiala jak do cycka matki. Cycka nie ma i placz, gdzie pieniadze, chcemy transferow, sponsorow, akademii, zadamy, wymagamy, sramy w pieluchy w zamian i najlepiej niech ktos jeszcze po nas posprzata.

Prowadziłem kiedyś dość popularny kanał na YT o tematyce Wiślackiej, cała zabawa kosztowała mnie w .... siana, oraz czasu. Zapierdalałem z ciężkim sprzętem przez pól Krakowa było miło, jarali się. Rób więcej, daj nam więcej, jedynie co wysłuchiwałem jak potrzebowałem pomocy to odwracali się plecami. Najlepiej żebyś zapierdalał za darmo, a oni by tylko żarli w zamian niektórzy cie jeszcze zwyzywają, że chujową muzykę dałeś. :rotfl: To jest typowy obraz kibiców z tego forum.

Krotochwila 18.08.2016 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1449610)
Wbrew pozorom, po tym co przeczytalem w KRS na temat JM i Esposito, jest mozliwy jeszcze inny scenariusz. Mianowicie taki ze obaj Panowie są ekipą do sprzątania dla bogatych. Odkupują spółki, czyszczą wszedzie nawet pod dywanem. Sprzedający ma pewność że Panowie jeśli znajdą trupa w szafie, zostanie on wywieziony, zakopany i nikt się nie dowie. Wchodzą, sprzątają i wychodzą odsprzedając. Czyli obecnie działają na zlecenie Cupiała i wszystko idzie w sumie zgodnie z planem.

P.S.
Nawet Włoch ma na koncie kilka spółek gdzie widnieje lub widniał jako v-ce prezes.

Daj spokój. Zbyt skomplikowane i wymagające subtelności jak na naszych włodarzy.
Koronkowa, precyzyjna by to by musiała być robota, przygotowywana przez kilka długich miesięcy. Łącznie z teatrem kieleckim.

Lukasz 18.08.2016 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1449613)
Daj spokój. Zbyt skomplikowane i wymagające subtelności jak na naszych włodarzy.
Koronkowa, precyzyjna by to by musiała być robota, przygotowywana przez kilka długich miesięcy. Łącznie z teatrem kieleckim.

Owszem, plan ma minusy ale, sobie pospekuluję. :)

Jak chcesz zaistnieć w branży, trzba zrobić skok na bank. Dobrze zrobiona robota w stajni augiasza na której można zarobić krocie otwiera drzwi do wiekszych deali.

I teraz następna spekulacja:
BIURO MISS POLONIA SP Z O O (KRS: 0000064578, NIP: 5220001234, REGON: 012000456)
KRS: http://www.krs-online.com.pl/biuro-m...krs-61295.html

Czerwiec 2014:
Cytat:

Marcelina Zawadzka, Miss Polonia z 2011 r., jest przekonana, że najbliższe wybory najpiękniejszej Polki będą na wyższym poziomie, bo zmieniło się kierownictwo biura konkursu. Wcześniej dyrektor generalną imprezy była Małgorzata Herde, menadżerka takich gwiazd, jak Aleksandra Kwaśniewska, Edyta Herbuś, Karolina Malinowska. Współpraca została zerwana po oskarżeniach o oszustwa finansowe.
http://plejada.pl/marcelina-zawadzka...-lepiej/sk7e0m

Październik 2015
Ruch w danych adresowych spółki http://www.krs-online.com.pl/msig-4562-236350.html

Październik 2015
Zmiana na fotelu prokurenta. Meresiński w papierach: http://www.krs-online.com.pl/msig-4833-299860.html

Grudzien 2015
Fiasko (próbu reorganizacji) http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,...s-polonia.html

Cytat:

Miał to być pierwszy taki konkurs, bo całkiem niedawno organizatorzy ogłosili współpracę z Miss Polonia i połączenie obu konkursów
GIGANTYCZNA AFERA w Miss Polski i Miss Polonia. Nie będzie jednego konkursu piękności?!
http://www.se.pl/rozrywka/teleshow/g...ci_741847.html

Kwiecień 2016
KONKURS MISS POLONIA POWRACA!
http://plejada.pl/newsy/konkurs-miss...powraca/hy279l

Przypadek? Pomyliłem spółki? :>

-----------------------
Edit:
Oświadczenie Grupy Tele-Fonika ws. zbycia akcji Wisły Kraków SA
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...w-sa,10529016/

arti 18.08.2016 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1449572)
Mereś a co szykujesz na tego 31 sierpnia, nie kręć wal prawdą prosto w twarz.

Kasiaści przyjaciele będą bardzo chcieli pomóc niestety biednemu JM wywali skrzynkę mailową w dodatku bank ogłosi całodniową przerwę w działalności... gdyby nie to 5 transferów byłoby wtedy jak amen w pacierzu

Lukasz 18.08.2016 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1449619)
Może znalazł się gość, który po prostu chciał mieć klub - nic konkretnego. Z Koroną nie wyszło, to padło na Wisłę. ...a panowie M. i Ć. nadal mają to samo zadanie.

Nadal podtrzymam swoją wersję - Meresiński chciał zrestrukturyzować klub i na tym zarobić. Do restrukturyzacji ma konkretne zaplecze i na tym się 'zna'. Złożył też przez Citkę ofertę Cupiałowi (przed rozmowami w Kielcach) który na poczatku ją odrzucił ale potem z niej skorzystał.

Cytat:

Utrzymanie w ekstraklasie, restrukturyzacja finansów, szukanie inwestora – to priorytety dla zajmującej 14. miejsce w tabeli po jesiennej części rozgrywek Korony Kielce. W przerwie zimowej klub otarł się o bankructwo. Ostatecznie uratowały go pieniądze miasta.
Cytat:

W grę wchodzi sprzedaż należącej w całości do miasta spółki. We wrześniu 2013 r. radni Kielc jednomyślnie zgodzili się na pozbycie się wszystkich udziałów w Koronie. Obecnie prezes spółki zapowiada wdrożenie zakrojonego na szeroką skalę planu naprawczego, którego celem jest poprawa jej sytuacji finansowej.
Z tego też powodu TF nie jest i nie będzie zainteresowana 'odbiciem' klubu z rąk JM.

qubu 18.08.2016 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1449620)
Nadal podtrzymam swoją wersję - Meresiński chciał zrestrukturyzować klub i na tym zarobić.

Łukaszu, Meresiński kiblował w szkole średniej! Czytałeś jego wpisy na Facebook'u? Widziałeś jego fotki na Instagramie? Przecież ten gość nie ogarnia nawet tego, że nie stawia się spacji przed kropką.

W jaki sposób miałby zrestrukturyzować klub? Jakie know-how miałby wnieść, aby klub zaczął generować zyski?

Dajcie spokój...

https://goo.gl/bd2nTz

czaro 18.08.2016 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1449610)

P.S.

Plan naprawczy wdrażany przez ludzi, którzy zaangażowali rzecznika prasowego w pomoc przy wypełnianiu standardowych formularzy do PZPN, mają prasę gorszą niż politycy prawicy w mediach lewicy (i odwrotnie) oraz wrzucają do mediów społecznościowych beztroskie informacje o pięciu transferach oraz oskarżenia pod adresem prezesa PZPN.

Ja rozumiem, że bardzo chcesz się doszukać w tym wszystkim jakiegoś większego planu, myśli, logiki, ale tu wszystko jest bardzo proste. Znalazł się ktoś, kto chciał wziąć Wisłę, do tego nie nalegał na audyt (bo nie potrzebował, bo nie rozumiał, że potrzeba - kto wie?), do tego obiecał i w miarę sprawnie tę obietnicę przypudrował, że da radę utrzymać i rozwinąć klub.

Gdyby BC chciał wziąć klub na siebie, to by wziął od TF i nie wpuszczał tam nawet na chwilę obcych ludzi z Warszawy, którzy przed chwilą chcieli kupić Koronę.

dj_ibutti 18.08.2016 20:20

Ja ciągle skłaniam się ku wersji, że ktoś ich wynajął, bo wiedział że zrobią bajzel i smród, jednocześnie opłacił media lub podsunął im tropy i już wkrótce przyjedzie na białym koniu ktoś kogo wcześniej byśmy za ch... nie zaakceptowali tj. jakiś Wojciechowski, Ptak, czy inny cudak.

Druga wersja jest taka, ze nasz WicePrezes i pewien Pan mają wspólnych znajomych w Lazio....

Trzecia wersja, najbardziej niestety prawdopodobna jest taka, że Meresiński ma lekko zaburzone mniemanie o sobie i był przekonany, że z jego wiedzą to Wisła będzie hulać jak ta lala....

momo 18.08.2016 20:30

Jakub Meresiński ...110/6 ratunek dla Wisełki
wygląda na to że idealnym sponsorem dla właściciela, i większości forumowiczów będzie portal pudelek

heoij 18.08.2016 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qubu (Post 1449626)

Jest i Panamera :D

http://scontent.cdninstagram.com/t51...U5NA%3D%3D.2.c

7 kotów 18.08.2016 21:03

Przynajmniej dziewczyna ładna.

emailowiec 18.08.2016 21:04

http://weszlo.com/2016/08/18/tylko-u...tego-firmowac/
Citko się wycofuje...

Cytat:

Powstałe szkody postaram się jak najszybciej naprawić, poprzez znalezienie godnego inwestora, który odkupi klub i przywróci mu świetność. Jestem nawet przekonany, że takiego znalazłem, ale pan Jakub Meresiński nie zgodził się sprzedać swoich udziałów.

arth_ur 18.08.2016 21:07

https://twitter.com/K_Stanowski/stat...566285312?s=09

Ogryzek 18.08.2016 21:08

Hmmm

JM nie chce sprzedać udziałów? Czy tylko się targuje?
(Oświadczenie Citki)

szorstki 18.08.2016 21:09

Wy się tutaj martwicie a ZARZĄD już dawno jest :D

m_abg 18.08.2016 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1449535)

Widać że Pilch z Gaszynskim przestraszyli się tego co się dzieje skoro takie oświadczenie
Próbują umyć ręce że niby Meres wiarygodny (co nawet dziecko widzi jak jest) bo przyniósł papier o niekaralności

Pozostaje ostatnia kwestia co to za znane (wg Pilcha w oświadczeniu) firmy przekonały ich niby do wiarygodności Meresia? Pilch w oświadczeniu pisze o kwotach co chyba też poufne to czemu nie napisze nazw tych mitycznych sponsorów?

Pero 18.08.2016 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1449634)

Niepoprawni optymiści!! Gdzie jesteście? Gdzie nasze 5 transferów?

fond 18.08.2016 21:12

Ktoś jeszcze uważa, że wszystko nakręcił Stanowski ?

arth_ur 18.08.2016 21:13

Jedynie na co już liczę że pod naciskiem Jakub M. sprzeda klub.

piotrus1985 18.08.2016 21:13

Oj tam, oj tam... wstrzymajmy sie... poczekajmy... dac mu szanse... spisek!

ktos ku.rwa ma jeszcze jakies watpliwosci? Jestesmy w dupie!

qbbba 18.08.2016 21:14

Dobra, koniec .......enia. Bierta taczki i pod stadion.

szczepans21 18.08.2016 21:14

http://weszlo.com/2016/08/18/tylko-u...tego-firmowac/

Pero 18.08.2016 21:16

zwrócę uwagę na jedną część oświadczenia:
Cytat:

Z zamiarem powyższej decyzji nosiłem się od dawna, a zwłoka wynika z faktu, że szukałem rozwiązania sytuacji – takiego, które byłoby korzystne dla przyszłości zasłużonego klubu i zapewniło mu przetrwanie w naprawdę trudnym momencie. Zdarzenia, których jednak byłem świadkiem sprawiają, że nie mogę dłużej firmować działalności pana Meresińskiego i być dla niego parasolem ochronnym.

mr_kwolf 18.08.2016 21:17

https://i.ytimg.com/vi/KdhwopvTf18/hqdefault.jpg

7 kotów 18.08.2016 21:18

On nie może sprzedać klubu, ludzie.

Tu nie chodzi o zarobek 1 miliona czy dwóch.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl