Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

cinekw 05.08.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 953396)
Kolejny mózg.

Cikos i Bunoza niezgrani, to napisz mi, skarbeńku, w ilu meczach grali ze sobą Kowalski i Diaz?

Ściągnęliśmy fujary, pierdoły i nieudaczników to gramy jak fujary, pierdoły i nieudacznicy. Tak trudno to zrozumieć?!

Weź człowieku lepiej zamilcz na wieki. Nie czytam wszystkich postów, ale każdy twój który widze to tylko KRYTYKA, KRYTYKA i jeszcze raz KRYTYKA. Co ci ten Basałaj zrobił? Stodołe ci spalił?

JEDREK76 05.08.2010 20:24

Ten mecz pokazał jedynie jak głęboko cofnęła się polska piłka, a jednocześnie, że w przeciwieństwie do nas inni (w tym przypadku Azerowie) nie stoją w miejscu tylko się rozwijają. Naprawdę jestem pod wrażeniem tego co w porównaniu z latami 90-tymi grają Azerowie.
A co do Wisełki to odłóżcie lamenty, naprawdę jeśli chodzi o Nasz Klub to były dużo gorsze chwile w Jego Historii. Gwiazdki dostały zimny prysznic i zorientowały się przynajmniej w którym miejscu są w europejskiej piłce i że porażka z Levadią nie była przypadkiem. Oni odejdą My zostaniemy. W Polskiej piłce (nie tylko Wiślackiej) trzeba zmienić wszystko, a przede wszystkim szkolenie.

Całe szczęście przez tydzień odpocznę od forum jak i od naszej skopanej.

BRTS39 05.08.2010 20:25

Jedyna nadzieja to wrócic na reymonta. chociaz sie pocieszymy że znnów gramy na swojej ziemii. Oby. Poznije mozna szturmowac jakaś europe.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 953396)
Kolejny mózg.

Cikos i Bunoza niezgrani, to napisz mi, skarbeńku, w ilu meczach grali ze sobą Kowalski i Diaz?

Ściągnęliśmy fujary, pierdoły i nieudaczników to gramy jak fujary, pierdoły i nieudacznicy. Tak trudno to zrozumieć?!

:lol::lol::lol::lol: kabaret.

brylant17 05.08.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 953340)
Przygotowanie fizyczne, zgranie i decyzje Henia - słabizna

Moje oceny kopaczy bo ciężko nazwać ich piłkarzami w skali 0-10

Jovanić 3 - niby nic źle nie grał ale też nie wybronił żadnej bramki
Pio Brożek 0 - najsłabszy na boisku. Nawet nie ma co komentować. Zawalił bramkę
Kowalski 1 - zawalił bramkę a reszta również tragiczna (linia spalonego to dla niego magia)
Diaz 1 - niby walczył, ale kilka razy tak zgubiony że aż strach pomyśleć co by się działo gdybyśmy grali z kimś lepszym
Cikos - 1 również w obronie słabiutko
Paljić - 1 słabo słabo słabo. Czemu nie grał Kirm? Naprawdę Paljić jeśli cokolwiek potrafi to tylko tyle żeby być jokerem! Kirm pewnie meczu by nie wygrał (wygrywa cały zespół) ale przypuszczam dużo lepiej by się zaprezentował niż Paljić
Jirsak - 1 słabizna że hej! To typowy Tomas - zagra dobry 1 mecz z ogóramii (Szawle) - orgazm na forum że to zamaskowany lider naszego zespołu dyskryminowany przez trenera - a jak rywal nieco szybciej biega, już go nie ma..... Nie istnieje. to ma być lider środka?
Sobolewski 2 - tylu strat to dawno już nie miał
Małecki 3 walczył walczył, szarpał
Boguski 4 - bramkę strzelił, asystę miał
Żurawski 3 parę zagrań w meczu to za mało

Rezerwowi
Wilk 2 - ciężko go było zauważyć
Pa Brożek 3 - coś szarpnął, gola strzelił ale to mało
Łobo 2 - jest a jakby go nie było

Cała obrona, środek i boki to najsłabsza nasza formacja. Pomijam indywidualne umiejętności, całość nie
istnieje!

Na koniec trochę optymizmu:)
Dobrze że odpadliśmy z pucharów. Nie chcę przedwcześnie pisać czy transfery które zrobiliśmy to porażka, ale przy takich zmianach (przebudowach) potrzebny jest czas na zgranie. Karbach był zgrany i wybiegany. My nie mieliśmy ani jednego ani drugiego. Ale czas działa na naszą korzyść:)

Więc głowy do góry!

PS
Legia odpuściła sobie puchary w tym roku bo wiedziała że podczas przebudowy zespołu rozbijanie zgrywania zespołu meczami pucharowymi to krok do kompromitacji. My niestety "obudzeni" w środku nocy pojechaliśmy walczyć. Daliśmy tylko pożywkę mediom.

Levadia też była wybiegana i zgrana....Wypada przeprosić kibiców ^^

Pablo84 05.08.2010 20:27

Wielu mądrych ludzi na tym forum pisało o tym, że Kasperczakowi wcześniej ekipe zbudował Smuda, niestety fanom Kasperczaka ślepo brneli w zaślepienie.Szkoda, że musieli się o warsztacie "siwego.... lisa" przekonać na włanej skórze.

PabloTS 05.08.2010 20:28

tym naszym wspaniałym gwiazdkom potrzeba przyjemnego przywitania na lotnisku...... i tyle w temacie moze sie w końcu k.....a obudzą

adm007 05.08.2010 20:29

Bardzo ciężko oglądało się to spotkanie. Suma kilku błedów. Zbyt późne przyjście Basałaj i zwiazane z tym transfery. W tym meczu Zagraliśmy praktycznie tylko jednym sensownym obrońcom. Największa klęska to niestety przygotowanie mentalne. Przecież te... gwiazdki mają za nic po 35-40 tys. złotych za nic mają kibiców boli to bardzo, ale tak szczerze to byłem na to przygotowany. Trzeba jakoś to przeboleć. Heniowi trzeba poczekać jego 4-4-2 się wypaliło świat idzie do przodu

wolfy 05.08.2010 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 953409)
Weź człowieku lepiej zamilcz na wieki. Nie czytam wszystkich postów, ale każdy twój który widze to tylko KRYTYKA, KRYTYKA i jeszcze raz KRYTYKA. Co ci ten Basałaj zrobił? Stodołe ci spalił?

Sory, stary, nie mieszkam na wsi, więc raczej nic z tych rzeczy. Rozumiem jednak, że próbujesz.

Zaproponuj może lepiej, za co miałbym go chwalić. To będzie konstruktywne, bo jak na razie to Ci chłopcze - nomen omen - słoma z butów wychodzi.

Pablo84 - cry me a river. Średnio mnie wzrusza co Ci się zdaje, więc albo pisz na temat, albo wyżalaj się temacie z pytaniami do moderatorów.

PanPlamka 05.08.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rond (Post 953204)
Bramka na wyjezdzie liczy sie podwojnie? czy tylko przy takiej samej ilosci bramek w dwumeczu?

Bramki wyjazdowe nie maja zadnego znaczenia gdy przegrywa sie oba mecze lub gdy przregrywa sie jeden a drugi remisuje.

AstarothDM 05.08.2010 20:30

zajebongo jest...

trzeba zrozumiec ze pierwsza Wisła Kasperczaka wcale nie miała lepszych zawodników, po prostu czasy były inne. Piłkarze byli zwykłymi chłopakami którzy grali jak umieli ale robili to ambitnie do tego za mniejsze pieniądze. Teraz umieją tak samo ale z ambicją gorzej, natomiast co najważniejsze - kasa musi się zgadzać...

Dzis to azerowie przypominali styl gry dawnej Wisły...

murray 05.08.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 953403)
Kasperczak nie nadaje się i jeśli Cupiał z Basałajem zrozumieją to teraz to tym lepiej. On zostawia po sobie spaloną ziemię i 40 zawodników w kadrze. Do dziś czkawką odbijają się jego transfery w Górniku. Do dziś męczą się tam ze Strąkiem, czy Szczotem ściągniętymi za chore pieniądze. Legenda Kasperczaka nie istnieje, a wtedy z Wisłą miał dream team, który bez trenera poradziłby sobie.

Jest taki mit, że wtedy to nawet sprzątaczka osiągnęłaby to, co Kasperczak. Przyszedł do nas trener z ogromnym doświadczeniem i wiedzą zdobytą we Francji. Ta wizja futbolu pozwoliła na spory sukces międzynarodowy. Wywalili go po Dinamo i nie wiem, czy chłonął przez ten czas PZPN-owski sposób pracy, czy postępuje u niego demencja starcza i trochę ma już wyrąbane na to, co dzieje się u niego w klubie, ale nie jest już dobrym trenerem.

Pauwe 05.08.2010 20:31

Jop przy Kowalskim i Diazie to jest profesor

Markus 05.08.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 953408)
Dlaczego obrażasz naszych piłkarzy?
Kiedyś ja obraziłem Frankowskiego, kiedy s*******ił przed pucharami, dostałem bana i to chyba zdaje się od Ciebie.

Wolfy nie powinien obrażać zawodników, ale każdy z nas jest wzburzony po tym, gdzie dzięki im i sternikom klubu znalazła się dziś Wisła.

Nie dziwię się też, że chciał dosadnie wyjaśnić niektórym, na czym polega obecny problem naszej polityki kadrowej. Gdyby podjęto inne, odrobinę bardziej profesjonalne decyzje w ostatnich miesiącach, wcale tak nie musiało być.

TSW Fanatyk 05.08.2010 20:33

strasznie mi się chce śmiać z niektórych postów. Wyliczacie błędy, podajecie przyczyny porażek.. Czy to coś zmieni? Może będzie lepiej jak zaakceptujecie albo pogodzicie się z tym jakie bagno mamy...

Hej Wisła gol!!!! :D

cinekw 05.08.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 953421)
Sory, stary, nie mieszkam na wsi, więc ta raczej nic z tych rzeczy. Rozumiem jednak, że próbujesz.

Zaproponuj może lepiej, za co miałbym go chwalić. To będzie konstruktywne, bo jak na razie to Ci chłopcze - nomen omen - słoma z butów wychodzi.

Nie ze wsi? :-/ a z twoich wypowiedzi wynikało inaczej, widocznie sie pomyliłem to sorry. Więc jak nie ze wsi to krytykuj dalej :rotfl:

Billy 05.08.2010 20:33

Lepiej się zastanówmy co teraz zrobić, jak zareagować. Niech poczują wreszcie co to znaczy wściekłość kibiców. Jak dla mnie to nei zasłużyli żebyśmy przychodzili na mecze i dopingowali. Wiem, że ce..... nas Wierność, ale wierność klubowi i barwom a nie tym pseudo piłkarzom. Płacimy pieniądze za bilety też po to żeby zobaczyć zaangażowanie, a nie to co obecnie prezentują. Nawet się tego określić nei da.
" Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." - Henryk Reyman. Oni dziisaj do tego dopuścili niestety.
Pan Henryk sie w grobie przewraca

mgła 05.08.2010 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pauwe (Post 953426)
Jop przy Kowalskim i Diazie to jest profesor

Dodałabym jeszcze ... przy Bunozie i Pi Brożku w obronie też... śmiech przez łzy

mitmichael 05.08.2010 20:36

Ja rozumiem złe samopoczucie po takim meczu ale nie musicie od razu wyzywac pilkarzy i siebie nawzajem. Taka nasza rola w europejskich pucharach - polskie druzyny to druzyny do bicia - czasami ktos sie wyrwie z szeregu. Ale nie teraz - nie w tym sezonie.

DrunkenBear 05.08.2010 20:36

Żaden nowy trener nic nie zmieni. Wisła nie ma kompletnie obrony. Że tak zapytam, z czym do ludzi? Sprzedaliśmy czołową parę stoperów ligi za granicę. Co da nam nowy trener?

Speedy 05.08.2010 20:36

W niedziele, zamiast na mecz z Arką na Hutniku, wszyscy Wiślacy na Reymonta!
Tam jest nasze miejsce! Co to za granie na stawach? Kogo w ogóle tam chcecie oglądać? Kalekę Boguskiego? Żurawskiego czy Brożków?

Srał pies wydane 20 czy 30 zł i tak tego się nie da oglądać. Może jak nasze gwiazdki zobaczą, że nikt ich nie chce oglądać może coś ich w końcu tknie... Przy okazji pokażemy gdzie jest nasze miejsce, bo jak tak dalej pójdzie to przy Reymonta zagramy na wiosnę...

Ludzie, jak przyjdzie nas 20tys, pośpiewamy 45 min, drugie 45 przejdziemy ulicami miasta na rynek, paraliżując przy tym ulice, może się wreszcie ktoś zajmie tym bagnem! Przynajmniej rozgłos będzie.

W niedziele wszyscy na Reymonta!!

(szkoda, że to tylko marzenia i skończy się na tym, że przyjdzie 20 osób, albo nikt )

Borinho 05.08.2010 20:38

Jak by Smuda był trenerem to byś nie uświadczył z Schalke 1:4 !!!!
Była złota Wisła bo było pokolenie dobrych graczy

Żuraw+Szymek+ 1 wejście Kuźby+Uche +Kosa to była mega ofensywa !!!!
To laliśmy ich a wtedy Kasperczak poukładal klocki jak trzeba . Teraz nie poukładał bo przez 8 lat piłka się zmieniła w Polsce i w Europie . Niestety trzeba zapier... ale trzeba też mieć jakieś umiejetności techniczne i taktyczne . Te są u naszych grajków obecnie zerowe.
Mamy co mamy . Kasperczaka czas przeminął ale był Skorża była Levadia także to nie jest przypadek.
Mamy co mamy obecnie ... wiem że wielu z was to boli ale to jest obraz Polskiej Piłki . Osobiście przypuszczałem że tak będzie bo rocznik 82-88 to nie urodzaj Polskiej Piłki ( Wieczne talenty Brożki, Łobodziński , wiecznie aklimatyzujący przeciętny Jirsak , z czym na salony !!!) do tego mamy zaciąg karierowiczów z zagranicy powodzenia chłopaki !!!! TO JUŻ JEST KONIEC KONIEC POLSKIEJ PIŁKI !!!

Billy 05.08.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Speedy (Post 953441)
W niedziele, zamiast na mecz z Arką na Hutniku, wszyscy Wiślacy na Reymonta!
Tam jest nasze miejsce! Co to za granie na stawach? Kogo w ogóle tam chcecie oglądać? Kalekę Boguskiego? Żurawskiego czy Brożków?

Srał pies wydane 20 czy 30 zł i tak tego się nie da oglądać. Może jak nasze gwiazdki zobaczą, że nikt ich nie chce oglądać może coś ich w końcu tknie... Przy okazji pokażemy gdzie jest nasze miejsce, bo jak tak dalej pójdzie to przy Reymonta zagramy na wiosnę...

Ludzie, jak przyjdzie nas 20tys, pośpiewamy 45 min, drugie 45 przejdziemy ulicami miasta na rynek, paraliżując przy tym ulice, może się wreszcie ktoś zajmie tym bagnem! Przynajmniej rozgłos będzie.

W niedziele wszyscy na Reymonta!!

(szkoda, że to tylko marzenia i skończy się na tym, że przyjdzie 20 osób, albo nikt )

o Tak to jest nasze miejsce. Napewno nie piłkarzy. Jak dla mnie to niech graja cały rok na SS

Krissu 05.08.2010 20:41

Podwyżkę im!

Billy 05.08.2010 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 953451)
Podwyżkę im!

Dokłądnie. Przeciez strzelili 2 bramki (o zgrozo !:P) na wyjeździe. To jest coś !

kadziolek1906 05.08.2010 20:42

Jakiś link do bramek??

qchar90 05.08.2010 20:43

tak podwyżke im! haha! bo jeszcze mało zarabiaja, na fryzjera brakuje im hahaha
ehhhh zero szacunku maja do klubu ;/
jesli by przycisneli to by wepchneli te 4 bramki, ale zero ambicji, na stojaco panienki

koyoot 05.08.2010 20:45

W tym meczu szwankowalo wszystko. Zgranie, taktyka, obrona, atak, przygotowanie fizyczne i brak wiary w sukces. Tzn wiara wsukces byla do momentu straty pierwszej, potem drugiej bramki, potem trzeciej...

Pozniej mityczne zdolnosci motywatorskie w przerwie meczu podzialaly na pilkarzy mobilizujaco. Raczyli strzelic dwie bramki. Tylko ze gdyby niefrasobliwosc Azerow to bysmy wyjechali z bagazem 8 bramek stamtad.

Kasperczak dokonal jednej dobrej zmiany wstawiajac Pawla Brozka. Ten czlowiek w drugiej polowie zrobil w ataku wiecej niz cala reszta naszych pilkarzy przez wiekszosc meczu.

Taki juz urok Polskiej Pilki. Niestety coz nam pozostalo zrobic... pozostaje nam zrobic kupe. Do modlitwy i sie okopac i biala choragiew wywiesic. Oglosic abdykacje i upadlosc. Nic poza tym...

Wisle to jedyna kobieta w moim zyciu ktora zranila mnie tyle razy a mimo to nadal z nia jestem...
Milosc jest slepa:).

tofik 05.08.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 953456)
tak podwyżke im! haha! bo jeszcze mało zarabiaja, na fryzjera brakuje im hahaha
ehhhh zero szacunku maja do klubu ;/
jesli by przycisneli to by wepchneli te 4 bramki, ale zero ambicji, na stojaco panienki

Hehe nie odróżniasz bezradności od braku ambicji ?
Tak jakbyś walczył z Kliczką, dostawał oklep, a ktoś ci wypominał : "Panienka, jakby przycinął to może by wygrał."

wolfy 05.08.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 953430)
Nie ze wsi? :-/ a z twoich wypowiedzi wynikało inaczej, widocznie sie pomyliłem to sorry. Więc jak nie ze wsi to krytykuj dalej :rotfl:

Widzisz? Nie potrafisz nawet zdania na temat napisać, wolisz szukać problemów Wisły wśród użytkowników forum.

Pochodzę ze wsi, ale już w niej nie mieszkam. Chociaż obawiam się, że intelektualnie nie masz do mnie startu - a przynajmniej nie zdradzasz w swoich postach takich inklinacji. Ale - jakie to ma znaczenie? To jest forum o Wiśle Kraków.

Weszliśmy na temat Basałaja, ale dla Ciebie był to tylko pretekst, żeby zacząć mnie obrażać. Pytanie - co jest ważniejsze, co bardziej pasuje do tematu?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 953453)
Dokłądnie. Przeciez strzelili 2 bramki (o zgrozo !:P) na wyjeździe. To jest coś !

To akurat niestety to prawda...

malolat90x 05.08.2010 20:48

zawsze byłem zwolennikiem H. Kasperczaka ale od jakiegoś czasu przestałem być widząc że Heniek zatrzymał sie w rozwoju trenerskim 6 lat temu ... i z całkowitym przekonaniem mówie mu WON z Wisły ...
Według mnie narazie najlepszym kandydatem na trenera będzie Kazimierz Moskal... zostawić go na tą runde jak się sprawdzi to ok może zostać ale przez te pół roku szukać naprawde konkretnego trenera gdyby Kaziowi nie poszło ...
Następnym człowiekiem do ,,odstrzału'' jest trener bramkarzy. Jak trenerem bramkarzy wice-mistrza Polski może być czlowiek kopiący się w przeszłości po II ligach. Jest mało doświadczony, nie wprowadził niczego nowego do treningów bramkarskich w Wiśle. Lepszym trenerem od niego jest Łaciak( tak wiem nie ma życia w tym klubie ale więdza i treningami bije na głowe Kurdziela) . Moim zdaniem Jovanić nie jest znów taki świetny, sądze nawet że Mario ma szanse wrócić do bramki Wisły i będziemy znowu szukać bramkarza ...( to moje zdanie według mojego bramkarskiego oka )
Powiecie mi co robią Jirsak i Boguski(co z tego że dziś strzelił bramke i mial asyste skoro gra padline) w ostatnich meczach w Wiśle ?? bo napewno nie grają
Kowalski - idealny przykład statysty (o których mówił Heniu)
skład według mnie
Jovanić(Mario) - Cikos, Cleber, Chavez, Diaz, Kirm , Wilk, Rios, Małecki, Paweł Brożek, Piotr Brożek
nie wiem czego chcecie od Pawła Brożka w dzisiejszym meczu ...strzelił bramke i coś szarpał
to moja wizja małej odbudowy Wisły z którym napewno sie nie zgodzicie ....

Speedy 05.08.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 953448)
o Tak to jest nasze miejsce. Napewno nie piłkarzy.

I od tego sezonu powinniśmy być tam co mecz!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 953448)
Jak dla mnie to niech graja cały rok na SS

Dla mnie też. Tylko niech zmienią nazwę na Hutnik, żeby nam wstydu nie przynieśli.

Jak w końcu wykończą i oddadzą nam stadion wszyskie piłkarzyki powinni buty ściągnąć przed wejściem na salony. :foch:

TymonPRO 05.08.2010 20:51

Zwalacie na piłkarzy bo to oni grają i macie racje ale nie zarzucajcie im brak zaangażowania bo walczyli!!! Turaj wina jest po stronie szkolenia itp

Brak zgrania zespołu,transfery opóźnione
Brak obrony(Kowalski xD)
Fatalne przygotowanie motoryczne ,szybkośći brak
Potrzebne są zmiany w składzie i być może trenera
Brak stadionu

wiśnia 05.08.2010 20:54

Najsłabsza obrona, ale do kogo mozna miec pretensje? do wlasciciela oczywiscie. Sprzedali 2 najlepszych obroncow ligi, nie zapewniajac ani jednego porzadnego zmiennika. Ciekawi mnie sprawa z Chawezem, na co czekaja? chyba nie na wynik z azerami. Jesli tak to znaczy ze maja kibicow w dupie i piepsza tylko o budowie nowej Wisly.Łaske robia ze wypozycza jednego porzadnego kopacza? (swoja droga powinni juz to zrobic miesiac wczesniej) no ale to jest Wisła.

wolfy 05.08.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 953474)
Brak stadionu

A co nas obchodzi, na jakim stadionie grają Azerowie?

:>

Jagiellonia z - na oko - lepszym przeciwnikiem zagrała przyzwoicie w dwumeczu. Tyle, ze u nich budowano drużynę z głową...

Niestety, bez obrony nie ma szans na jakiekolwiek sukcesy. My - realnie patrząc - nie mogliśmy dziś stracić więcej niże jednej bramki, żeby awansować. Straciliśmy trzy, mogliśmy sześć.

julo 05.08.2010 20:58

Nawet jak Kaspra zwolnią to co to da ?
Przyjdzie drugi trener co da im ostro w palnik na treningach to sie zbuntują i zaczną jeszcze gorzej grać żeby go zwolnić.
My już nie stoimy w miejscu, my sie cofamy.

lucekj 05.08.2010 21:03

Chciałoby się rzec KELNERZY EUROPY (!!!), ale to jest przeciez OBRAZA dla ciężko pracujących kelnerów, oni zasuwają nieraz 24/h, więc byłaby to pochwała dla naszych piłkarzy!

Nie obrażajcie KELERÓW z takim porównaniem!

Liczyłem na Heńka, myślałem, że gorzej po Macieju już być nie może... Jedną obroną dla Heńka jest to, że nie miał obrony.

Niestety Kowalski nie jest zawodnikiem nawet na ławkę Wisły, już wiem dlaczego Piast poleciał.

Cikos też się nie popisał (co mnie martwi) o Piotrku nie wspominając.

Sobol ma już swoje lata i najlepszą grę za sobą, trzeba wdrażać Wilka i mieć nadzieję że godnie zastapi Radka.

Tak jak mówili w polsacie - nie mamy szatni i kapitana.

Markus tryumfuje, ale przecież to że przegrają było pewne. Jako chyba jedyny obstawiłem wp,.. w typerze.

No forumowi eksperci proponujcie zmiany i wylewajcie żale, na waszym miejscu pogodziłbym się z faktem, że Ci piłkarze po prostu nie mają umiejętności.

TYLKO trener niezwiązany z polskim bagnem piłkarskim może coś wskórać.

Jedyna nadzieja jest taka, że do drużyny dojdą nowi zawodnicy (Chavez Rios) i coś pomogą bo inaczej kaplica, przetrwamy do zimy, a jeśli w przerwie nei będzie transferów z prawdziwego zdarzenia .. to AMEN.

co z Kirmem? Nawet Łobo dał przyzwoitą jak na tę kopaninę zmianę.

Niestety, ale Henry jako trener już dawno się wypalił co zrozumiałem dopiero dzisiaj.

For_FuN_ 05.08.2010 21:03

Najpierw niech ten klub bedzie profesjonalnie zarzadzany, a potem mowmy o wynikach. Przy obecnej sytuacji zaden trener nie gwarantowalby przejscia kolejnych rund w LE...

maxx304 05.08.2010 21:08

To może i ja dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji.
Walczyli? Kto, jak, kiedy? Był doskok do przeciwnika, od razu po stracie piłki? Był pressing, faule, wiszenie na plecach i gryzienie po kostkach? Nie zauważyłem. A powinni, przynajmniej według mnie, wszyscy zapieprzać z taką pianą na ryjach, żeby Azerowie się posrali ze strachu tylko na nich patrząc. Przy 3-0 w plecy STAĆ W MIEJSCU? Rzucić się na nich i albo 6-0 w tył, albo 6-3 dla nas. Ale niestety ja w zawodnikach grających w Wiśle nie widzę głodu sukcesu, chęci walki, sportowej złości. Praca jak każda inna. Ja siedzę 8h przy komputerze, oni przychodzą na 2-3h na trening i raz w tygodniu meczyk po 90min. Od wypłaty do wypłaty. Nie bawi ich to chyba. Nie widzę łez w oczach po tak kompromitującej porażce, nie widzę walki o każdy metr boiska. Przy dokładnym doskoku i kryciu na plaster Azerowie pewnie by się pogubili, bo to w końcu nie Real czy Barca. Ale do tego trzeba chcieć. Z pianą na pysku i żądzą mordu w oczach chcieć zrobić rywalowi z dupy wiatrak. Bo jestem lepszym piłkarzem, potrafię więcej od Ciebie i zaraz Ci to ****a udowodnię. Choćbym miał paść, zabiegam Cię i zdechniesz na tym boisku razem ze mną, jeżeli nie odbiorę Ci piłki.
Ale może tylko mi się tak wydaje... :(

"Nie wystarczy biegać lub trochę się starać - z Białą Gwiazdą na piersi trzeba ZAPIERDALAĆ"
"Jak zapierdalać nie zaczniecie - przy pustych trybunach grać będziecie!"

Wywiesiłbym takie 2 transy na treningu bądź meczu. Odpuścił jedną czy dwie kolejki. Może dotrze, że dla nas Wisła to świętość i tak piłkarze mają ją traktować. A przynajmniej okazywać ambicję.

luki 05.08.2010 21:09

Wszyscy widzieli, nie ma co się rozpisywać. Wszyscy w niedziele na mecz, bo WISŁA TO MY!

lucekj 05.08.2010 21:10

Pa.Brożek grający od 1 minuty - dno, wchodzi z ławki jakoś gra.

Irsak pozytywne zmiany za Gargułę, gra od pierwszego gwizdka - dno.

o co tu chodzi?????

Markus i Wolfy jak jesteście takimi ekspertami to wytłumaczcie to racjonalnie, bez pieprzenia o szopenie i lanie wodny przez kilkanaście linijek tekstu.

Ps.

tylko nie piszcie,że wchodzą na podmęczonego przeciwnika lub mają większą motywację z ławki

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl