Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Leh71 21.09.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 984186)
Jezu Smaria! Czy my mamy takie braki kadrowe w zespole, że musimy sprowadzać zagraniczne uzupełnienia do podawania piłek?

Jóźwiak to by się zainteresował tym forum tutaj. My tu już mamy prawie dogadany transfer Łobo, wolę jednak jak piłki na treningach przynoszą Polacy.

Musicie się przyzwyczaić.
Maciej "wypada przeprosić kibiców" Skorża na takie testy sprowadza bez liku "piłkarzy"-znaczy tych co podobna są piłkarzami.Po prostu gdzieś tam kiedyś prosto kopneli piłke.

buczo1985 21.09.2010 16:03

E nie narzekajcie, mogli wam kogoś z Trzeciego Świata podrzucić na testy :P A tak patrząc to coś ta chłopina grała i w Energie, Metalurgu, Szachtarze. Jedyną niewiadomą jest, czemu tak młody piłkarz zaliczyć już tyle klubów?

Syn Kangura z 1984 21.09.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 984234)
Jedyną niewiadomą jest, czemu tak młody piłkarz zaliczyć już tyle klubów?

Krążą plotki że brak mu jednej z nóg, ale nikt nie może tego potwierdzić bo mało kto widział go na żywo :>

Marszałek 21.09.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 984219)
Z tego co pamiętam to ja jakiemuś forumowiczowi opchnąłem za dopłatą 50 złotych Rybusa. Bodajże Ogryzkowi. Niestety Jóźwiak nie czyta forum i chamsko nie realizuje transakcji. :foch:

Może cena minimalna nie została osiągnięta? Zaryzykuj, ponów ofertę, zaszalej,200 zeta. To już na bank transakcja siądzie. A jak Jóźwiak jest uczciwy to 100 zeta z transakcji powinien Ci zwrócić.

Skorża działa niemal jak V kolumna ale ....a tak po chrześcijańsku mi Was żal.

Ogryzek 21.09.2010 16:14

Ale Rybusa to chyba nie Jóźwiak sprowadzał? Zresztą są w Legii dużo gorsi od niego za których zapłacono więcej:)

Sartre 21.09.2010 16:18

Rybusa właśnie Jóźwiak, co jest wymieniane jako jeden z jego sukcesów. Cóż...

A spoza polskiego rynku, to Jóźwiak bierze to, co mu nagrają Svitlica i Piekarski. Ci dwaj są autorami chyba wszystkich 6 zagranicznych transferów Legii.

wolfy 21.09.2010 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 984219)
Z tego co pamiętam to ja jakiemuś forumowiczowi opchnąłem za dopłatą 50 złotych Rybusa. Bodajże Ogryzkowi. Niestety Jóźwiak nie czyta forum i chamsko nie realizuje transakcji. :foch:

Ogryzek to powinien mieć w podpisie "Teraz Polska!", bo wbrew zdrowemu rozsądkowi forsuje kandydatury rodzimych miernot do Wisły. Dość powiedzieć, że był zwolennikiem sprowadzenia Iwańskiego, Łobo czy Garguły.

Sorry, ale ja ten transfer blokuję. Ale Łobo wciąż jest jak najbardziej do wzięcia ( i będzie pewnie do końca kontraktu ), sam dopłacę 50 a chętnych się pewnie paru jeszcze znajdzie:) Obecnie gra w ME, więc jest w rytmie meczowym:>

0 22 21.09.2010 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 984261)
Obecnie gra w ME, więc jest w rytmie meczowym:>

Rozumiem, że Gizą nie pogardzisz. Strzelił ostatnio nawet gola. W 90 minucie - to świadczy o wydolności. Cena powiedzmy: dopłacam 10 zł. Jeśli Cie to nie rusza to zawszę mogę sprzedać asystenta przy tej bramce - Wawrzyniaka. Cena: dopłacę 20 i dorzucę Rybusa.

studio2 21.09.2010 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 984165)
Trochę nam jeszcze brakuje, bo tam najtańsze miejsca siedzące zaczynają się właśnie od ok. 30€, czyli ceny za najdroższe miejsca siedzące na Ł3 :)
http://www.bild.de/BILD/sport/fussba...eis-check.html

Tym wyliczeniem Bilda sie nie posilkuj,

https://www2.tickets-aufschalke.de/B...f11&spieltag=3

15 ojro, ale nie wiem czy to stojace czy nie, ale to pierwszy lepszy przyklad:) Gdzies wiem ze za 10 ojro jest wjazd a nawet gdzies taniej czy nie na BvB?

wolfy 21.09.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 984270)
Rozumiem, że Gizą nie pogardzisz. Strzelił ostatnio nawet gola. W 90 minucie - to świadczy o wydolności. Cena powiedzmy: dopłacam 10 zł. Jeśli Cie to nie rusza to zawszę mogę sprzedać asystenta przy tej bramce - Wawrzyniaka. Cena: dopłacę 20 i dorzucę Rybusa.

Bierzecie Łobo i Gargułę i deal.

0 22 21.09.2010 17:01

O, nie nie. Dopłać mi coś i weź powiedzmy Terziottiego :)

Sartre 21.09.2010 17:02

Cytat:

Cii... Ty, jak się zgodzi, weź go cicho podmienimy na Skorżę, może się nie połapią...

wolfy 21.09.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 984274)

U nas jest już spalony, ale niedługo będą szukać sztabu w Cracovii:>

emj10 21.09.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 984271)
Tym wyliczeniem Bilda sie nie posilkuj,

https://www2.tickets-aufschalke.de/B...f11&spieltag=3

15 ojro, ale nie wiem czy to stojace czy nie, ale to pierwszy lepszy przyklad:) Gdzies wiem ze za 10 ojro jest wjazd a nawet gdzies taniej czy nie na BvB?

Siedzące na Schalke są po 30 ojro. Mniej więcej tyle jest wszędzie. Stojące to koszt od 10 do 20 ojro. Na HSV płaciłem w tamtym roku o ile pamiętam 35 ojro za najtańsze siedzące. Pewnie gdzieś można dostać bilet taniej, ale ceny wszędzie są w miarę podobne.

Marszałek 21.09.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 984338)
Siedzące na Schalke są po 30 ojro. Mniej więcej tyle jest wszędzie. Stojące to koszt od 10 do 20 ojro. Na HSV płaciłem w tamtym roku o ile pamiętam 35 ojro za najtańsze siedzące. Pewnie gdzieś można dostać bilet taniej, ale ceny wszędzie są w miarę podobne.

15 euro za miejsca na łuku w Wolfsburgu siedzące w sensie samo siedzisko,bez pleców. Ale średnia to rzeczywiście coś koło 30 euro. Jednak jak się chce to można znaleźć bilet w cenie na Legię a poziom bez porównania.

Uran235 21.09.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 983955)
:rotfl: Nie no spoko, po co komus jakies bramki :D

Znasz się na piłce jak moja siostra, masz może w pokoju plakaty z Ebim Smolarkiem :> ? Ebi też kiedyś strzelał bramki w reprezentacji i na jego nieszczęście ktoś mu wmówił, że czyni go to dobrym piłkarzem. Chłopak w to uwierzył, zaczął tułać się po Europie i okazało się, że oprócz strzelania bramek czasem trzeba robić coś więcej, a że jedyne co jeszcze umiał to w miarę szybko biegać i to w dodatku bez piłki, to z dobrze zapowiadającego się gracza Feyenoordu i Borussii, stał się gwiazdką buraczanej Ekstraklasy.

Vinci 22.09.2010 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 984391)
Znasz się na piłce jak moja siostra, masz może w pokoju plakaty z Ebim Smolarkiem :> ? Ebi też kiedyś strzelał bramki w reprezentacji i na jego nieszczęście ktoś mu wmówił, że czyni go to dobrym piłkarzem. Chłopak w to uwierzył, zaczął tułać się po Europie i okazało się, że oprócz strzelania bramek czasem trzeba robić coś więcej, a że jedyne co jeszcze umiał to w miarę szybko biegać i to w dodatku bez piłki, to z dobrze zapowiadającego się gracza Feyenoordu i Borussii, stał się gwiazdką buraczanej Ekstraklasy.

Miał swoje dobre mecze. Klubów, które zaliczył podczas swojej kariery pewnie długo żaden z naszych grajków nie zaliczy. Grać w Holandii, Niemczech i Hiszpanii to jest coś. Zrobił źle, że odszedł z Dortmundu, pewnie gdyby został inaczej, by się mu to wszystko potoczyło...

witeq 22.09.2010 10:40

Cytat:

Ebi też kiedyś strzelał bramki w reprezentacji i na jego nieszczęście ktoś mu wmówił, że czyni go to dobrym piłkarzem. Chłopak w to uwierzył, zaczął tułać się po Europie i okazało się, że oprócz strzelania bramek czasem trzeba robić coś więcej, a że jedyne co jeszcze umiał to w miarę szybko biegać i to w dodatku bez piłki, to z dobrze zapowiadającego się gracza Feyenoordu i Borussii, stał się gwiazdką buraczanej Ekstraklasy.

to co powiesz o Pawle Brożku, który strzelił ponad sto bramek w ekstraklasie i Wiśle? Bo od niego w Wiśle nikt nie wymaga więcej tylko dokładania nogi. A Smolarkowi to mógłby on buty czyścić.

studio2 22.09.2010 11:47

Cytat:

Mam plakat z Twoja siostra:p Jesli Rudnevs bedzie caly czas strzelal bramki to mam to gdzies co jeszcze bedzie potrafil. Pisales ze jest cienki bo tylko strzela bramki, a od czego ma byc napastnik? Jak widac z Twoja siostra lepiej sie znamy na pilce. :lol:

PhantomRanger 22.09.2010 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 984575)
to co powiesz o Pawle Brożku, który strzelił ponad sto bramek w ekstraklasie i Wiśle? Bo od niego w Wiśle nikt nie wymaga więcej tylko dokładania nogi. A Smolarkowi to mógłby on buty czyścić.

A co on takiego osiągnął? Jeden udany sezon w Borussi? Na tej samej podstawie można stwierdzić, że Smolarek Żurawskiemu i Frankowskiemu nie jest godny nawet ręczników podawać.

ypeeh 22.09.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 984604)
Mam plakat z Twoja siostra:p . :lol:

Cięta riposta, respect :D

A żeby nie było całkiem off-topu: kontynuując tradycję sprowadzania legijnego szrotu (Svitlica), możemy zatrudnić i Iwańskiego, niech tylko sezon lub dwa pokopie gdzieś we Włoszech, tamtejszy klimat sprzyja poprawie sylwetki i zrzucaniu kilogramów (vide Boruc).

crazykaro 22.09.2010 12:46

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
NIe wiem co za idiota wymyślił mecze w poniedziałek? Mogę się założyć że poniedziałkowa frekwencja będzie taka jak na PP

zim zum 22.09.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 984628)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
NIe wiem co za idiota wymyślił mecze w poniedziałek? Mogę się założyć że poniedziałkowa frekwencja będzie taka jak na PP

z pewnością będzie większa niż w sobotę o 14.45

studio2 22.09.2010 13:02

Z tym, że w poniedziałek to trzeba wziac kolejny dzien urlopu a nawet dwa jesli jakis dluzszy wyjazd bedzie ;) Nic dobrego te mecze w poniedzialek.

!!IRIVER!! 22.09.2010 13:36

Pozostaje liczyć, że te mecze poniedziałkowe będą rozgrywane nie wcześniej niż o 19, bo dla niektórych problemem może być dotarcie na spotkanie u siebie, a co dopiero na wyjazd.

Ja nie rozumiem, czy u nas nie da się zrobić meczów w takich godzinach:
piątek 17.45 i 20.00 (czyli tak, jak jest)
sobota 16.00, 18.15, 20.30
niedziela 15.30, 18.00, 20.15 ?

0 22 22.09.2010 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 984575)

Ja powiem, że nigdy nie strzelił stu bramek w ekstraklasie.

Sartre 22.09.2010 14:36

@River: czym się dla Ciebie różni piątek 17.45 od poniedziałku 19.00 na korzyść piątku? Ot późno bardzo wrócisz do domu i będziesz niewyspany w pracy rano. Mnie piątek 17.45 wkurza, bo ja nawet jak gramy u siebie, to mogę mieć problemy z wyrwaniem się z roboty do tego czasu - a i tak mam dobrze, bo nie kończę pracy o 17:30 czy 18:00 jak połowa moich znajomych.

ToTylkoJa 22.09.2010 14:45

wg 'goool-a' Tarasiewicz nie jest już trenerem Śląską Wrocław.

http://goool.pl/ekstraklasa/4037-tarasiewicz-out.html

!!IRIVER!! 22.09.2010 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 984677)
@River: czym się dla Ciebie różni piątek 17.45 od poniedziałku 19.00 na korzyść piątku? Ot późno bardzo wrócisz do domu i będziesz niewyspany w pracy rano. Mnie piątek 17.45 wkurza, bo ja nawet jak gramy u siebie, to mogę mieć problemy z wyrwaniem się z roboty do tego czasu - a i tak mam dobrze, bo nie kończę pracy o 17:30 czy 18:00 jak połowa moich znajomych.

No u mnie w pracy tak bywało czasem, że zdecydowanie łatwiej było mi się urwać w piątek, niż w poniedziałek.
Nigdy nie będzie tak, żeby dogodzić każdemu, ale wydaje mi się, że jednak mając do wyboru piątek 17.45 lub poniedziałek 19.00 - pod kątem meczów wyjazdowych, korzystniejsza jest jednak opcja piątku. Choćby dlatego, że łatwiej o jeden dzień urlopu niż o dwa (bo jednak mając wrócić w nocy w poniedziałek, wtorkowy poranek może nie być łatwy do wstawania :P)
Tak, czy inaczej - zrobią jak będą chcieli, ja już dawno przestałem wierzyć w to, że Ekstraklasie zależy na dużej ilości kibiców na stadionach. Mniej kibiców = mniejsze ryzyko wywołania jakiejś burdy (choć to i tak różnie bywa i reguły nie ma. :P )

PoloniaDumaStolicy 22.09.2010 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 984622)
A co on takiego osiągnął? Jeden udany sezon w Borussi? Na tej samej podstawie można stwierdzić, że Smolarek Żurawskiemu i Frankowskiemu nie jest godny nawet ręczników podawać.

A Żurawski czy Frankowski zdobyli Puchar UEFA?

mic 22.09.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 984702)
A Żurawski czy Frankowski zdobyli Puchar UEFA?

:lol: rozumiem ze to teraz Wasz pilkarz, ale bez przesady :Lol:

sq 22.09.2010 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 984684)
wg 'goool-a' Tarasiewicz nie jest już trenerem Śląską Wrocław.

http://goool.pl/ekstraklasa/4037-tarasiewicz-out.html

Już oficjalnie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez http://www.slaskwroclaw.pl/3980864.dhtml
Ryszard Tarasiewicz zawieszony

Z dniem 22 września 2010 roku Ryszard Tarasiewicz został zawieszony w pełnieniu funkcji I trenera Śląska Wrocław.

Tymczasowym szkoleniowcem został Paweł Barylski, dotychczasowy drugi trener zespołu.

felipe 22.09.2010 19:29

Dobrze, w końcu upada mit wielkiego Tarasiewicza.
Chłopa jakich wielu, przecietnego trenerzyny, który wmówił sobie, że poprowadzi kiedyś kadrę i w ogóle jest zajebisty - w co niektórzy swoją drogą uwierzyli.

Tarasiewicz, Michniewicz, Skorża, Ulatowski, Kafarski, Stawowy - wszyscy tzw "młodzi zdolni". a tak naprawdę siebie warci przeciętniacy, którzy poza polską ligę nie wyjdą za prędko...Co jeden za to to bardziej złotousty. Każdy z nich żyje z jednego dobrego (na miarę realnych możliwości) sezonu prowadzonych przez siebie klubów, jednak im dalej w las tym gorzej. Dać im kasę na transfery i pełny okres przygotowawczy to nie ma rzeczy, których nie potrafią spier**lić.

Byle dalej od tych artystów. Polska piłka od lat produkuje piłkarzy, którzy coś tam osiągaja w Europie. Coraz mniej wprawdzie, ale zawsze. W branży trenerskiej jesteśmy jednak w trzecim świecie, lepiej więc te ważne etaty powierzać profesjonalistom.

witeq 22.09.2010 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 984655)
Ja powiem, że nigdy nie strzelił stu bramek w ekstraklasie.

Oczywiście racja, mea culpa. Rano czytałem to http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7316 i bezrefleksyjnie uznałem że już 100 ma, a przecież jeszcze w znamienitym klubie stu nie jest:>

A wszystkim drwiącym z Smolarka przypominam, że strzelał gole w klubach o których Paweł mógłbym tylko pomarzyć, i stanowił o sile reprezentacji, podczas gdy Paweł się w niej nigdy tak naprawdę nie przebił.

harthausen 22.09.2010 20:36

ja tam bym się wstrzymał w potępianie Tarasia na całego. Przynajmniej do czasu jak przyjdzie nowy trener.
Bo bardzo szybko okazać może się, że grajki piłkę potrafią przyjmować, dobrze mierzone rożne przed bramkę dolatują, drużynie chce się biegać i gdzieś znikła , jak ręką odjął, strzelecka indolencja.

Ciekawy jestem opinii chłopaków z Wrocławia, którzy bliżej są i więcej widzą.

Pan Jotka 22.09.2010 21:00

Ja o tym jak gra Śląsk pisałem w końcówce 2009 roku. Było widać brak pomysłu na grę zespołu i jak się okaząło od wiosny sezonu 2009/10 to się nie pomyliłem. Także dla mnie żadne zaskoczenie.Raczej oczekiwany ruch działaczy. Zobaczymy tylko czy Orest coś pomoże.

Marszałek 22.09.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 984871)
Dobrze, w końcu upada mit wielkiego Tarasiewicza.
Chłopa jakich wielu, przecietnego trenerzyny, który wmówił sobie, że poprowadzi kiedyś kadrę i w ogóle jest zajebisty - w co niektórzy swoją drogą uwierzyli.

Tarasiewicz, Michniewicz, Skorża, Ulatowski, Kafarski, Stawowy - wszyscy tzw "młodzi zdolni". a tak naprawdę siebie warci przeciętniacy, którzy poza polską ligę nie wyjdą za prędko...Co jeden za to to bardziej złotousty. Każdy z nich żyje z jednego dobrego (na miarę realnych możliwości) sezonu prowadzonych przez siebie klubów, jednak im dalej w las tym gorzej. Dać im kasę na transfery i pełny okres przygotowawczy to nie ma rzeczy, których nie potrafią spier**lić.

Byle dalej od tych artystów. Polska piłka od lat produkuje piłkarzy, którzy coś tam osiągaja w Europie. Coraz mniej wprawdzie, ale zawsze. W branży trenerskiej jesteśmy jednak w trzecim świecie, lepiej więc te ważne etaty powierzać profesjonalistom.

....a, jak dobrze napisane. Wyjąłeś mi to z łba. Podpisuje się pod tym wszystkim co mi odstaje.

slaskWKSslask 22.09.2010 21:16

Tarasiewicz już dawno stracił kontakt z rzeczywistością. We Wrocławiu panuje kółko wzajemnej adoracji, piłkarze chwalą trenera ,a trener po każdej porażce chwali piłkarzy. Ryszard " nie moge mieć do nich pretensji" Tarasiewicz niestety wypalił się w Śląsku. Co najbardziej rozczarowuje,to wypalił sie po "sukcesie" jakim było wejście do ekstraklasy.Dano mu prawie 4 lata na zbudowanie drużyny. Miał pełną autonomie w transferach,brał tylko tych,których sam sobie wybrał. Niestety...we Wrocławiu cierpliwość do naszej legendy się skończyła. Pozostaje szacunek i życzenia wszystkiego najlepszego,ale nadszedł czas rozłąki. U nas postrzegamy go inaczej niż Wy Wiślacy Skorżę. Rysiu całe zycie związany ze Śląskiem i Wrocławiem. Nie wygania sie go jak psa,ale dziękuje za spędzone w klubie lata. Zespół jest nie zmotywowany,nie przygotowany fizycznie,taktycznie i psychicznie.Bez stylu,bez odwagi w podejmowaniu decyzji,bez progresu od 3 lat. Stagnacja. Do końca rundy Lenczyk,później kierunek zagranica. Pozdrawiam,dzieki za wsparcie w NDM.

flamengista 22.09.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 984931)
(...)Dano mu prawie 4 lata na zbudowanie drużyny. Miał pełną autonomie w transferach,brał tylko tych,których sam sobie wybrał.(...)

Ale czy dano mu pieniądze na te transfery?

Bo, że czas dostał to widzę. Widzę też, że Śląsk gra coraz gorzej. Więc Tarasiewicz nie jest wybitnym trenerem.

Problem w tym, że we Wrocławiu oczekiwania wielkie, a inwestycje minimalne. Nie chcę Ryśka usprawiedliwiać (choć wiadomo, wszystkie Ryśki to fajne chłopaki), ale on nie dostał dobrego materiału ludzkiego. Od 3 lat nie doczekał się żadnego nowego piłkarza, który byłby realnym wzmocnieniem (tzn. był wyróżniającym się zawodnikiem w naszej lidze).

Dla porównania - taki Probierz dostał Franka, Grosika i Bruno.

Krissu 22.09.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 984950)
Od 3 lat nie doczekał się żadnego nowego piłkarza, który byłby realnym wzmocnieniem (tzn. był wyróżniającym się zawodnikiem w naszej lidze).

Sebastian Mila

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl