Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Luźny - reaktywacja (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5012)

South 12.01.2009 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 656356)
Sentyment z dzieciństwa mam do Newcastle za niesamowitego Shearera. Moim zdaniem najlepszy napastnik końcówki wieku.

a owszem owszem ,żywa legenda

wg. mnie podobnie jak grający jeszcze Given

Tiramisu 12.01.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek 1906 (Post 656364)
babki to się zawsze ustawić potrafią :P

Mamy ten dar :D

Wojtek 1906 12.01.2009 21:09

wg. mnie Cantona zasłużył na takie miano. i jeszcze ten jego cios karate :)
to my mieliśmy mieć ten dar ale został nam odebrany razem z żebrem
Tiramisu chuliganko niebieskich właśnie oglądam powtórke z meczu Chelsea-ManU. miło się ogląda bo nawet nie wiem ile wczoraj było :P dobra już 1:0 dla Manchesteru

Precel z makiem 12.01.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 656374)
a owszem owszem ,żywa legenda

wg. mnie podobnie jak grający jeszcze Given

Pierwsza koszulka jaką dostałem to była koszulka Alana :)
Od tamtej pory kibicuje Srokom... :)
Pozatym fajnie jest sie tak wyróżniać. Wszyscy za ManU, Chelsea, Arsenalem a ja za NUFC :) zawsze wszystkich dziwiło czemu akurat Newcastle

Tiramisu 12.01.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Precel z makiem (Post 656378)
Pozatym fajnie jest sie tak wyróżniać. Wszyscy za ManU, Chelsea, Arsenalem a ja za NUFC :)

Znam to uczucie "fajnie",, Wszyscy w koszulkach Celticu a ja w RFC na mieście jejeje! :P

I już się nie wtrącam w męskie rozmowy :P.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek 1906 (Post 656376)
Tiramisu chuliganko niebieskich właśnie oglądam powtórke z meczu Chelsea-ManU. miło się ogląda bo nawet nie wiem ile wczoraj było :P dobra już 1:0 dla Manchesteru

No dobra. Nie zepsuje Ci oglądania ;P. Za staram na chuligana kobitę ;P. Będę to teraz często podkreślać buhahahahaha.

ps. Gdzie jest Ni_Ma? Czemu jej nima? Pio, wiesz coś? :)

vote-for-mikey 12.01.2009 21:24

Wojtek 1906
wiesz, w jedenastce końcówki XX wieku jest 4-4-2 :D
Schmeichel
Roberto Carlos - Stam - Ayala - Lizarazu
Figo/Mendieta - Zidane - Gascoigne - Claudio Lopez/Overmars
Cantona - Shearer

jakoś tak Lazio Rzym zapodałem trochę :D

pio 12.01.2009 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 656381)
ps. Gdzie jest Ni_Ma? Czemu jej nima? Pio, wiesz coś? :)

Tiramisu, wiem dokładnie tyle co Ty :)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 656387)
Wojtek 1906
Schmeichel
Figo - Zidane - Gascoigne - Claudio Lopez
Cantona - Shearer

Dla mnie brak Overmarsa na lewym jest niewybaczalny.
A gdzie Romario? o wczesnym Ronaldo nie wspominająć :D
No i ten niedoceniany Pepe Guardiola ;)

vote-for-mikey 12.01.2009 21:32

Delikatne zmiany przeprowadzone

wybacz, ale Brazyle nigdy mnie specjalnie nie kręcili :)

w0lno. 12.01.2009 21:37

'Dzizas' jak można kibicować gejsom ;o
Tiramisu - wyrazy współczucia!

Tiramisu 12.01.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 656402)
Tiramisu - wyrazy współczucia!

Tobie również :)

pio 12.01.2009 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 656396)
Delikatne zmiany przeprowadzone

wybacz, ale Brazyle nigdy mnie specjalnie nie kręcili :)

Wiesz, nie chodzi o kręcenie, ale to co robił Ronaldo w Barcelonie to dla mnie w tamtych czasach było niewiarygodne :)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 656404)
Jak można kibicować czemukolwiek innemu niż rubinowa drużyna z miasta granitu?
wyrazy współczucia :D

Dziękuję, jestem małofajny :)

w0lno. 12.01.2009 21:45

Tak w ogóle... przyzwyczajaj się powoli do kolejnej porażki w OFD i 4 in a row :P <napikna_mode_on>

Proud 12.01.2009 21:46

ja tam kibicuje wszystkim słynnym Starym firmom angielskim...West Ham, TT, Leeds, ...itp, itd

ostatnio natomiast uwielbiam patrzeć na gre Aston Villi...najefektowniej grająca drużyna w Premier League...

Lubie wszystkich z wyjątkiem dla Chelsea...jak grał Zola to ich szanowalem...a teraz nawet o to ciężko...

vote-for-mikey 12.01.2009 21:46

chodzi mi raczej o cały brazylijski futbol, ich styl grania. Owszem Ronaldo strzelał te niesamowite bramki, ale czy teraz za to płaci.

Jestem skłonny negocjować co do Gazzy i Lizarazu :D

co do premier league, ciekawo kto kupi Rory'ego Delapa. Ktoś to zrobi na pewno, bo tego jego auty to majstersztyk :D lepsze niż szarancza! :D

ale ta jedenastka to moim zdaniem. zawodnicy, którzy na mnie robili największe wrażenie, których pamiętam z dzieciństwa.

Uran235 12.01.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 656387)
Wojtek 1906
Schmeichel
Figo/Mendieta - Zidane - Gascoigne - Claudio Lopez/Overmars
Cantona - Shearer

Taka jedenastka nie ma sensu. Da się znaleźć całą masę zawodników, których brakuje. Rivaldo, Hierro, Bergkamp, Del Piero, Maldini( choć go nie lubię), a to tylko nazwiska, które tak mi wpadły do głowy. Aha, pół Ajaksu z sezonu co LM zwojowali( Van der Saar, Davids, Seedorf, De Boer... masa ich)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 656413)
ja tam kibicuje wszystkim słynnym Starym firmom angielskim...West Ham, TT, Leeds, ...itp, itd

ostatnio natomiast uwielbiam patrzeć na gre Aston Villi...najefektowniej grająca drużyna w Premier League...

Lubie wszystkich z wyjątkiem dla Chelsea...jak grał Zola to ich szanowalem...a teraz nawet o to ciężko...

ARGH- Aston Villa to jedna z najstarszych drużyn na świecie, które jeszcze grają, w erze wiktoriańskiej właściwie niepodzielnie rządziła na wyspach, do tego jako jeden z czterech zespołów z Anglii zdobyła puchar mistrzów... Ale w życiu się nie zgodzę, że grają efektownie. Niektóre mecze w ich wykonaniu to niestety padaka ze spotkaniem z the Blues na czele.

Tiramisu 12.01.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 656411)
Tak w ogóle... przyzwyczajaj się powoli do kolejnej porażki w OFD i 4 in a row :P <napikna_mode_on>

Nie zamierzam :D. Artuś Wam dupska wiecznie ratował nie będzie :P.

pio 12.01.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 656413)

Ja od dawna mam obrany kierunek na Półwysep Iberyjski ;)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 656416)
Taka jedenastka nie ma sensu. Da się znaleźć całą masę zawodników, których brakuje. Rivaldo, Hierro, Bergkamp, Del Piero, Maldini( choć go nie lubię), a to tylko nazwiska, które tak mi wpadły do głowy. Aha, pół Ajaksu z sezonu co LM zwojowali( Van der Saar, Davids, Seedorf, De Boer... masa ich)

Dokładnie, dlatego podejrzewam, że każdy forumowicz stworzył by inną 11tkę :)

vote-for-mikey 12.01.2009 21:53

wiem!

niech każdy chętny zrobi, i wybierzemy do 11 właściwej tych najczęściej wybieranych :D

może by tak nowy temat na to? :)

4fan_player 12.01.2009 21:57

Moja jedenastka :D Sarnat - Baszczu, Głowa, Cleber, Nikola - Kuba, Sobol, Szymek, Kosa - Żuraw, Brożek. Co Wy na to?:D

Uran235 12.01.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 656424)
wiem!

niech każdy chętny zrobi, i wybierzemy do 11 właściwej tych najczęściej wybieranych :D

może by tak nowy temat na to? :)

Bardzo dobry pomysł, ale trzeba to jakoś doprecyzować. Dla jednych końcówka dwudziestego wieku to lata 1990-2000, dla innych 1995-2000, a dla jeszcze innych 1980-2000. No i przydałoby się żeby nie zakończyło się najazdem najwierniejszych fanów Wisły, którzy do jedenastki końca dwudziestego wieku wstawiają Brożka i Błaszczykowskiego :lol: .

vote-for-mikey 12.01.2009 22:03

1990 - 2000 jak sądzę będzie odpowiednie :)

Tiramisu 12.01.2009 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 656428)
Moja jedenastka :D Sarnat - Baszczu, Głowa, Cleber, Nikola - Kuba, Sobol, Szymek, Kosa - Żuraw, Brożek. Co Wy na to?:D

Jakby nie zaszaleć Brożek miał max 17 lat w końcu wieku, a Kuba to jeszcze do podstawówki latał,, :P. Ma być końca wieku ta 11. Porządku pilnować!

ps. Co ja tu dziś robię,,, Dobranoc :D

SZYMEK_TSW 12.01.2009 22:17

nie sposób wybrać tylko 11 piłkarzy :P

pio 12.01.2009 22:20

Cytat:

Cristiano Ronaldo laureatem nagrody FIFA World Player. W plebiscycie, którego wyniki poznaliśmy na zakończonej przed momentem gali, Portugalczyk zdobył najwięcej głosów wyprzedzając pozostałych kandydatów do tego tytułu.

1. Cristiano Ronaldo - 935 pkt
2. Lionel Messi - 678 pkt
3. Fernando Torres - 203 pkt
4. Kaka - 183 pkt
5. Xavi - 155 pkt
Obstawiamy czy Cristiano płakał?
I Kaka przed Xavim :lol:

vote-for-mikey 12.01.2009 22:21

spoko spoko
rozszerzyłem do 18 meczowej ;)

a nie mówiłem że Krystyna wygra?!

zapraszam tu:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...449#post656449

:D:D

SZYMEK_TSW 12.01.2009 22:23

FIFA World Player to jest taki żal, że głowa boli. ale co się dziwic jak wybiera trener sierra leone których tych piłkarzy widzi ale chyba na reklamach ;)

Xavi Maeostro !!

Wojtek 1906 12.01.2009 22:25

płakał na pewno :)
jak dla mnie to powinien wygrać Xavi. z ManU to już bardziej by się należała nagroda Rooneyowi czy Vidiciowi. no ale niestety w takich plebiscytach zazwyczaj wygrywają ludzie potrafiący robić najwięcej kółeczek nogami nad piłką w 10 sekund ... chociaż z drugiej strony Ronaldo nastrzelał mnóstwo bramek na wiosne a zresztą na jesień chociaż był kontuzjowany też już dosyć dużo ustrzelił.

Uran235 12.01.2009 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 656447)
Obstawiamy czy Cristiano płakał?
I Kaka przed Xavim :lol:

Można się z Krystyny śmiać, ale trzeba przyznać, że to piłkarz kompletny. Ma bajeczny drybling, świetnie gra głową i ma armatę w nodze. Jak z Chelsea uderzył z krótkiej nogi petardę tuż obok słupka, to mi szczena do ziemi opadła, że tak w ogóle można. To był silny, opadający lobem strzał z rotacją uderzony bez rozbiegu, bez sygnalizacji, z miejsca i wyglądało to tak jakby strzelał ood niechcenia. Czy to się komuś podoba, czy nie, Krystyna jest aktualnie najlepszym piłkarzem na świecie i jako jeden z niewielu aktualnych gwiazdorów ma szansę przejść do histroii jako legenda futbolu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 656448)
spoko spoko
rozszerzyłem do 18 meczowej ;)

To zakładasz ten temat? No i powinna być 16, a nie 18, wtedy na ławce mogło być tylko 5 w tym bramkarz.

vote-for-mikey 12.01.2009 22:30

Uran co do Krystyny 100% racji.

założony.

godzilla 12.01.2009 22:31

mam 32 w bicepsie heh kozak ze mnie

Proud 12.01.2009 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 656419)
Ja od dawna mam obrany kierunek na Półwysep Iberyjski ;)

a Hiszpańską też wole...ale Anglia to klasyka i walka...:)

fcz1985 12.01.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez godzilla (Post 656457)
mam 32 w bicepsie heh kozak ze mnie

A w barwach zdobycznych ile to jest:>

godzilla 12.01.2009 22:51

ja mowie powaznie bez zartow, na reke nie ma mocnych ze mna!

fcz1985 12.01.2009 22:52

to szału ni ma... jutro zmieże swoją łape to tez się pochwale:D

ja_ka_ 12.01.2009 22:55

Temat założony
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=5261
trudny wybór, latka lecą, pamięć już nie ta czy dany piłkarz akurat w tych latach był w formie...

Od 1990 r pamiętam pierwsze oglądane mecze a MŚ we Włoszech. Jakoś tak utkwiły w pamięci bardziej niż jakikolwiek inny mundial, choćby ostatni. Ten płacz Diego w przegranym finale z Helmutami, wspaniały Caniggia, przepychanka Rijkarda z Volerem, Gazza... ach

Wojtek 1906 12.01.2009 22:59

Proud co do lig to najbardziej lubie polską, angielską no i hiszpańską ale w Hiszpanii tylko mecze pomiędzy drużynami na szczycie. Bo jakoś mnie nie kręci oglądać jak Barca ogrywa kogoś 5:0. Polska w tym sezonie jest nieprzewidywalna. Widać to choćby przy obstawianiu meczy w bukmacherce. Ja ostatnio ogólnie to omijałem polską ligę bo bardzo trudno było tam trafić jakiś mecz o wyższym współczynniku. No może pod koniec rundy już się to bardziej ustatkowało.

zuraw9 12.01.2009 23:03

Ja najlepiej wspominam mundial we Francji w 1998r. Pierwszy i pewnie ostatni raz w życiu kiedy oglądałem od pierwszej do ostatniej minuty wszystkie 64 mecze. Te mistrzostwa miały jakiś taki klimat że do dziś większość meczy pamiętam w tym nieszczęsny finał...

SZYMEK_TSW 12.01.2009 23:12

Ja w sumie z naszej ekstraklasy jak tylko mam możliwość i nie ja jakiegoś naprawde średniego meczu to oglądam 3na3 w weekend, jest sentyment do naszych grajków ;)
A co do zagranicznych to zachwalacie angielską no i jak każdy oglądam ją bo w sumie w każdej kolejce znajdzie się dobry mecz a w co drugiej szlagier. Ale najbardziej cenię ligę hiszpańską, bo tam pełno pieknej technicznej gry, nie ma takiej presji na trzymanie się taktyki, wiecej miejsca, dryblingów. Tam też zawsze piłkarze przemyslą zawsze czy jest sens kopnąc do przodu i biegnąc całą druzyną za tą piłką jak czasem w Angli :D

Cytat:

Ja najlepiej wspominam mundial we Francji w 1998r. Pierwszy i pewnie ostatni raz w życiu kiedy oglądałem od pierwszej do ostatniej minuty wszystkie 64 mecze. Te mistrzostwa miały jakiś taki klimat że do dziś większość meczy pamiętam w tym nieszczęsny finał...
Dokładnie, dla mnie to było takie prawdziwe wielkie stracie z piłką, w sumie można powiedzieć ze od tej pory to bez piłki życia nie ma:P. Oczywiście pamiętam jakieś mecze wcześniej rozgrywane mistrzostwa europy, Widzewa w LM czy też naszej kadry. Ale Francja 98 to naprawde wielka impreza i także wszystkie mecze dane mi było zobaczyć. Tak teraz sobie myśle czy czasem nie najwiekszy mundial ostatniej dekady

to mi się niesamowicie pozytywnie kojarzy: http://www.youtube.com/watch?v=exlBH...eature=related

Aro1234 12.01.2009 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuraw9 (Post 656477)

Dokładnie, to był najlepszy Mundial ostatnich lat. Koreańsko-japoński - wydrukowany. Niemiecki... hmm.. miał coś w sobie, ale jednak dużo dużo kontrowersji wzbudzali sędziowie. Ten francuski - może mówię to z perspektywy, że było to 11 lat temu i byłem jeszcze dzieciakiem - wzbudzał w człowieku niebotyczne emocje. A finał... faktycznie nieszczęsny... pamiętam jak płakałem... :-P

Wielkość ówczesnej piłki była niesamowita, te nazwiska, te gole. Najlepsze Mistrzostwa XX wieku! ;)

ja_ka_ 12.01.2009 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 656493)
Dokładnie, to był najlepszy Mundial ostatnich lat. Koreańsko-japoński - wydrukowany. Niemiecki... hmm.. miał coś w sobie, ale jednak dużo dużo kontrowersji wzbudzali sędziowie. Ten francuski - może mówię to z perspektywy, że było to 11 lat temu i byłem jeszcze dzieciakiem - wzbudzał w człowieku niebotyczne emocje. A finał... faktycznie nieszczęsny... pamiętam jak płakałem... :-P

Wielkość ówczesnej piłki była niesamowita, te nazwiska, te gole. Najlepsze Mistrzostwa XX wieku! ;)

Oglądałeś w XX wieku tylko jedne :P
Ja poza wspomnianymi w 1990 pamiętam jeszcze te ze Stanów. Obejrzałem wtedy wszystkie mecze choć większość była mniej więcej o 2 w nocy. Może przez to nic szczególnego nie utkwiło w pamięci.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl