Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

dymek_nhs 03.04.2010 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 880003)
tak z ciekawości jakimi klubami gracie i jakie ligi polecacie??? w których można budować spokojnie zespół (przez 2-3sezony) który mógłby europejskie puchary zawojować (szukam średnich klubów z dużym zastrzykiem gotówki na transfery oczywiście)

TSG Hoffenheim w Bundeslidze dość dobrzy gracze i dość dużo gotówki.
Liga też fajna bo praktycznie możesz w niej zrobić wszystko, nie ma żadnych ograniczeń i w ogóle.

Bartuk1906 03.04.2010 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 880003)
tak z ciekawości jakimi klubami gracie i jakie ligi polecacie??? w których można budować spokojnie zespół (przez 2-3sezony) który mógłby europejskie puchary zawojować (szukam średnich klubów z dużym zastrzykiem gotówki na transfery oczywiście)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 880114)
TSG Hoffenheim w Bundeslidze dość dobrzy gracze i dość dużo gotówki.
Liga też fajna bo praktycznie możesz w niej zrobić wszystko, nie ma żadnych ograniczeń i w ogóle.

Ja również polecam Bundesligę ;) Bardzo dobrze rozwinięta liga pod względem marketingu (Stadiony-wpływy z biletów,Bardzo dobre umowy sponsorskie) dzięki czemu nie musimy za bardzo patrzeć na budżet ;)
a klub hym....? Borussia Dortmund z Kubą ;)
Osobiście gram Hansą Rostock (2 liga niemiecka):)

matizaq 03.04.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 880122)
Ja również polecam Bundesligę ;) Bardzo dobrze rozwinięta liga pod względem marketingu (Stadiony-wpływy z biletów,Bardzo dobre umowy sponsorskie) dzięki czemu nie musimy za bardzo patrzeć na budżet ;)
a klub hym....? Borussia Dortmund z Kubą ;)
Osobiście gram Hansą Rostock (2 liga niemiecka):)

Z tego co wiem to Borussia ma długi ,wiec w Fm-ie zbyt wiele pieniędzy nie będzie miała na transfery.
Wez sobie Red Bull Salzburg- pieniędzy w ch.j, liga słaba. Kupisz kilku grajków i będzie wszystkich lał po 5:0.:D
A tak na serio to fajnie sie gra PSG no i Aston Ville możesz wziąść zawsze.

*Michael* 03.04.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 880131)
Z tego co wiem to Borussia ma długi ,wiec w Fm-ie zbyt wiele pieniędzy nie będzie miała na transfery.
Wez sobie Red Bull Salzburg- pieniędzy w ch.j, liga słaba. Kupisz kilku grajków i będzie wszystkich lał po 5:0.:D
A tak na serio to fajnie sie gra PSG no i Aston Ville możesz wziąść zawsze.

tak też polecam Red Bull Salzburg..
duża gotówka, dobrzy zawodnicy liga bardzo podobna do niemieckiej tyle ze mniej zespołów.

Choć sam gram Wisłą i dopiero w 6 sezonie zrobilem taka drużynę i tak ustawiłem taktycznie ze doszedlem do półfinału Champions League :)

JOSE 841 03.04.2010 21:39

jak ustawić by ustawieniem zespołu i taktyki na sparingach zajmował sie asystent??zaznaczam opcje gdzie asystent jest odpowiedzialny za sparingi to za każdym razem co sparing musze ustawiać cały zespół i rozmowy chociaż od tego mam asystenta tylko nie wiem jak zrobić by asystent odpowiadał za sparingi??????

LeQ 04.04.2010 12:49

3 sezon przyniósł fajne spotkania na początku SP po wygranym MP I PP z finalista PP Lech 4-1 bodajże na śląskim. Później już el.LM 2 i 3 rn jakieś ogórki potem Crvena ostatecznie po lobie zza połowy boiska przegrywam u siebie 1-2, w Belgradzie już lepiej 3-0 dla Wisły i LM moja. grupa też fajna Arsenal,HSV i francuskie Nantes.
1 mecz z Nantes (do którego sprzedałem Pawełka) wyjazd wygrana 2-0 next HSV dom wygrywam 3-0 w 1 połowie sytuację marnują jak na zawołanie i 3-2 ostatecznie .Arsenal u siebie kompletna porażka chciałem przy atakować i nic z tego nie wyszło 0-2 dochodzę na 2-2 no i ... 2-4. wyjazd już lepiej wygrałem skromnie 1-0
Tabela wygląda tak:
Arsenal 9 lepszy stosunek bramkowy
Wisła 9
HSV 3
Nantes 3

P.S
JOSE 841 gdy ja ustawiam sparingi na asystenta to tylko przewijam
*Odpowiada za organizację
*Zajmuje się sparingami

Jaroo1 04.04.2010 13:28

Mam pytanie do tych ktorzy graja silnymi zespołami w danych ligach i gra dobrze im idzie. Mianowicie czy zmieniace cos w taktyce co sezon? Czy sa to gruntowne zmiany czy kosmetyczne? Ja mam tak ze mam dobra taktyke, wygrywam, dobrze mi idzie a w nastepnym sezonie ta sama taktyka lipa. Dopiero jak zmienie kilka elementow to znowu gra jest skuteczna. Dziwne to jest. Gram taktyka "a", idzie galancie. Dokonuje wzmocnien w okienku transferowym i zamiast powinno isc lepiej bo do taktyki przyzwyczajeni wszyscy a do tego sa znaczace wzmocnienia to idzie słabiej ;/ Ale zmieniam styl gry, np zamiast wystawiania pomocnikow na srodek boiska odaje skrzydlowych i znowu jest ok...

szprotson 04.04.2010 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 880771)
Mam pytanie do tych ktorzy graja silnymi zespołami w danych ligach i gra dobrze im idzie. Mianowicie czy zmieniace cos w taktyce co sezon? Czy sa to gruntowne zmiany czy kosmetyczne? Ja mam tak ze mam dobra taktyke, wygrywam, dobrze mi idzie a w nastepnym sezonie ta sama taktyka lipa. Dopiero jak zmienie kilka elementow to znowu gra jest skuteczna. Dziwne to jest. Gram taktyka "a", idzie galancie. Dokonuje wzmocnien w okienku transferowym i zamiast powinno isc lepiej bo do taktyki przyzwyczajeni wszyscy a do tego sa znaczace wzmocnienia to idzie słabiej ;/ Ale zmieniam styl gry, np zamiast wystawiania pomocnikow na srodek boiska odaje skrzydlowych i znowu jest ok...

ja gram/łem Slavią, Wisła, PSG, hmm i to chyba wszystko z tego FM`a. Taktyki przez sezon, wogóle nie zmieniałem, jedyne zmieniałem zawodników i ich motywacje.
Z Wisła przez 7 sezonów 6 MP półfinały PE, puchary PP i SP. Ze Slavia to samo jak nie wiecej. PSG już cieżej ale nigdy poza pierwszą 3.
Taktyki przez 7 sezonów w Wiśle nie zmieniłem ANI razu. Tak samo jak nie zmieniam obciążeń treningowych.
Tyle że ja prawie wogole nie kupuje zawodników powyzej 19 roku życia:)
No i w ocenie zespołu, mam maksymalne zgranie i zrozumienie

JOSE 841 04.04.2010 15:03

LeQ daje ta jak mówisz i nic co sparing to ja musze wszystko ustawiać z taktyką i wyjściową11stką włącznie

*Michael* 04.04.2010 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 880812)
LeQ daje ta jak mówisz i nic co sparing to ja musze wszystko ustawiać z taktyką i wyjściową11stką włącznie

to jesli nie chcesz oglądać/grać sparingu to idz na jednodniowy urlop

szprotson 04.04.2010 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 880812)

chłopie. weż włacz sobie FM`a, i klikaj co sie da, sprawdzaj każda opcje i kazde okienko. Moze wtedy poruszanie po grze nie bedzie Ci sprawiało kłopotów.
Nie wytłumacze Ci jak właczyc to co chcesz, bo ja to robie odruchowo.
A jak masz dalej problemy, to masz tam taka POMOC, zrobiną dla takich jak ty.
Oczywiscie, gra Ci pierwszej jedenaski nie wyszuka, ale ułatwi to!

rainha 04.04.2010 17:47

Nie wiecie czy jakimś cudem nie poszedłby mi FM chociaż 09 na moim komputerze o niższych wymaganiach?

Moje:
Karta Graf - GeForce2 MX/MX 400 (64MB)
Proc- AMD Duron 950 MHz
Pamięć Fizyczna - 255mb

Pawlolek 04.04.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rainha (Post 880854)
Nie wiecie czy jakimś cudem nie poszedłby mi FM chociaż 09 na moim komputerze o niższych wymaganiach?

Moje:
Karta Graf - GeForce2 MX/MX 400 (64MB)
Proc- AMD Duron 950 MHz
Pamięć Fizyczna - 255mb

http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/intro.aspx

Jeśli łapiesz się na minimalne, to z np. game boosterem pewnie pójdzie. Ale od razu Ci mówię, że zagrasz na małej bazie z tylko jedną ligą. O 3D też raczej możesz zapomnieć :<.

Damianek_ABG 05.04.2010 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 877508)
Screen Musisz ustawić jednego z zawodników mających CZAJ SIĘ, jako wykonawce rzutu rożnego ( jak na screenie ). Plus w ustawieniach zespołu żeby wrzucali do POLA KARNEGO... Myślę że wszytko zrozumiałe ;)

OK. A czy mógłbyś jeszcze z kombinować do rzutów wolnych ;p?? Albo czy ktoś ogólnie może coś takiego przygotować najlepiej dla wisełki ;p
Czekam na screeny ;)

JOSE 841 05.04.2010 11:13

KO znalazłem i rozwiązałem problem z asystentem

WiślakMyślenice 05.04.2010 13:40

Pytanie: Jakie talenty polecacie by na samym początku gry ściągnąć ich do Wisły?

Najbardziej potrzebni: bramkarz, skrzydłowi, napastnicy, rozgrywający

Oraz najlepsze polskie talenty.

janko04 05.04.2010 13:44

Lung Jr - klasowy bramkarz, powinien przyjść,
Borges - bardzo dobry rozgrywający,
Leszczaka ogrywaj, u mnie strzelał dużo bramek, spróbuj Lukaku wyciągnąć,
Anele - obrońca boczny
Makaay - stary ale wymiata;>
Jańczyk - dopiero w 2011 przychodzi bo jest na wypożyczeniu:)

Ja mam szczęscie do graczy wykonanych przez gre takie talenty mam:> potem powklejam screeny tych Newgamów;>

Blacha92 05.04.2010 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 881071)
Pytanie: Jakie talenty polecacie by na samym początku gry ściągnąć ich do Wisły?

Najbardziej potrzebni: bramkarz, skrzydłowi, napastnicy, rozgrywający

Oraz najlepsze polskie talenty.

Tak jak kolega na bramkę Silviu Lung jr
Ewentualnie: Czapliński Piotr, bądz Stachowiak, Sandomierski
To są z pewnością talenty:)

Jeśli chodzi o napastnika to polecam Ezechiela i Albert Tabot Mfongang. Super napastnicy.
Jeśli chodzi o rozgrywających to już nie pamiętam jakie tam perełki miałem.
Skrzydłowi, bierz na pewno Cueto z Lecha, talent czystej wody:) Na prawą pomoc warto sięgnąć po Pawłowskiego.Nieżle ciśnie
Edytka: Polecam jeszcze Krivetsa oraz Maxima Skavysha też z Bate. Mogą grać na ofensywnym pomocniku

WiślakMyślenice 05.04.2010 14:03

Cytat:

Tak jak kolega na bramkę Silviu Lung jr
Ewentualnie: Czapliński Piotr, bądz Stachowiak, Sandomierski
To są z pewnością talenty:)

Jeśli chodzi o napastnika to polecam Ezechiela i Albert Tabot Mfongang. Super napastnicy.
Jeśli chodzi o rozgrywających to już nie pamiętam jakie tam perełki miałem.
Skrzydłowi, bierz na pewno Cueto z Lecha, talent czystej wody:) Na prawą pomoc warto sięgnąć po Pawłowskiego.Nieżle ciśnie
Edytka: Polecam jeszcze Krivetsa oraz Maxima Skavysha też z Bate. Mogą grać na ofensywnym pomocniku
Dzięki, na pewno się przyda :)

Donki 05.04.2010 14:08

Ja jeszcze polecam :
Kislyaka
Fabbiani-ego ( nie jest młody ale b.dobry)

Wojtator 05.04.2010 14:15

Dałby ktoś download ; P?nie chce mi sie szukać

terror_TSW 05.04.2010 14:32

Do mnie na samym poczatku przyszedl Alejandro Dominguez z Rubina-swietny pilkarz, podpora ataku, moze grac tez na skrzydle
polecam tez Ransforda Osei, w pierwszym sezonie jest na wyporzyczeniu w Twente, idzie go wyciagnac z Hajfy za psie pieniadze ;]
Tez polecam Krivca, w sumie sprawdzi sie w kazdej lidze w takich zespolach przecietnych. Mialem go w zaragozie, catanii i lens. Wszechstronny zawodnik, moze grac na srodki i na skrzydlach, polecam ; ]

Damianek_ABG 05.04.2010 16:07

czy grał ktoś w opcje przez sieć?? widziałem, że jest taka opcja i długo mnie to zastanawiało ale sam do tego nie doszedłem. Może Wy wiecie?

Pawlolek 05.04.2010 16:23

Grało się czasami :D
Ale wymaga to kupy czasu i przynajmniej 3-4 osób do gry, żeby miało to w ogóle większy sens :P

jarekk 05.04.2010 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 878513)

dzieki jakos na dniach wyprobuje bo mialem tydzien melandz opor... a da sie z tego zrobic cos ze skrzydlowymi pod wiselke?

Damianek_ABG 05.04.2010 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 881125)
Grało się czasami :D
Ale wymaga to kupy czasu i przynajmniej 3-4 osób do gry, żeby miało to w ogóle większy sens :P

A co dokładniej trzeba zrobić. Napisz na priv jak chcesz ;p

matt1906 05.04.2010 16:44

jest jakaś łatka do FM 2009 aby była liga angielska o nazwie "Northern Premier League
Division One South"? jest może owa liga w FM 2010?

Kamson 05.04.2010 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 881128)
A co dokładniej trzeba zrobić. Napisz na priv jak chcesz ;p

Jeden z graczy (najlepiej ten z najlepszym sprzętem i internetem) zakłada host, reszta sie do niego podłącza. Cała filozofia :) Najlepiej grać w 3-4 osoby. Więcej to za dużo, bo ciężko się zgrać czasowo.

Pawlolek 05.04.2010 17:22

No i najlepiej zrobić to na hamachi, tyle. W internecie tysiące wątków o graniu przez internet.

Donki 05.04.2010 20:20

Panowie grał ktos z was w meczu w którym zawodnik miał numer -1 ?? :D

janko04 05.04.2010 20:30

no ja mialem rak wiele razy:>

Wizard 06.04.2010 10:58

Macie jakąś ciekawą taktykę na mecze wyjazdowe? :). Gram Reading, trzeba się zabezpieczyć przed silniejszymi rywalami grając na wyjeździe :). Coś godnego polecenia? :)

WiślakMyślenice 06.04.2010 12:17

Jaką taktykę polecacie grając pierwszy sezon Wisełką? :D

LeQ 06.04.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 881290)
Macie jakąś ciekawą taktykę na mecze wyjazdowe? :). Gram Reading, trzeba się zabezpieczyć przed silniejszymi rywalami grając na wyjeździe :). Coś godnego polecenia? :)

W europejskich pucharach z silniejszymi od Wisły rywalami gram 5-4-1 lub 4-5-1 na powstrzymywanie lub defensywa z kontrami ostatni mecz z Arsenalem to pokazał 1-0 wyjazd.

Krissu 06.04.2010 13:00

Czy tylko ja mam problemy z Chelsea na wyjazdach, na patchu 10.3?

Chodzi mi o nazwę drużyny i wynik.

http://i39.tinypic.com/2n6ysu8.jpg

jarekk 06.04.2010 13:11

sa jakies nowe sklady do fm 09?

JOSE 841 06.04.2010 14:32

szukam dwóch dobrych doświadczonych bramkarzy(Toldo odpada)2 obrońców i pomocnika mam 7mln na transfery i planuje sie zmieścić w tej kwocie kogo polecacie?????

Bartuk1906 06.04.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 880994)
OK. A czy mógłbyś jeszcze z kombinować do rzutów wolnych ;p?? Albo czy ktoś ogólnie może coś takiego przygotować najlepiej dla wisełki ;p
Czekam na screeny ;)

Ja wolne pośrednie mam tak samo ustawione jak te KILLER rogi ;) i nawet to śmiga po połowie sezonu (grając Hansą Rostock-średniak niemiecki) 5 bramek ;p myślę że to dobre rozwiązanie ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 881405)
szukam dwóch dobrych doświadczonych bramkarzy(Toldo odpada)2 obrońców i pomocnika mam 7mln na transfery i planuje sie zmieścić w tej kwocie kogo polecacie?????

Polecam Genie Scouta ;) Nie wiem wogóle kim grasz i na jakim poziomie mają być Ci zawodnicy :-P
Bramkarza masz za Free - Jurgen Macho

JOSE 841 06.04.2010 14:58

Bartuk1906 gram najbogatszym średnaikiem w lidze Austriackiej Red Bull Salzburg bramkarze najlepiej ci ze światowej czołówki( którzy są dobrymi zmiennikami najlepiej jeden doświadczony drugi młody) obrońcy i pomocnicy najlepsi z najlepszych nie używam ściągawek typu Genie Scout nigdy tego nie używałem i nie mam zamiaru używać

Bartuk1906 06.04.2010 15:48

Nie rozumiem, nie używasz ściągawek a chcesz żeby Ci ludzie z forum podawali piłkarzy... nie wychodzi na jedno i to samo ?? ;)

Myślę że mówiąc 7 milionów miałeś namyśli € ;) i grasz na patchu 10.3

Bramkarze:
Guillermo Ocha
Jens Lehman - nie wiem czy będzie chciał przyjść
ew. Francesco Antonioli
nic lepszego chyba nie kupisz za te pieniądze ;p

Obrona:
Nelson Rivas - po sezonie kończy mu się kontrakt
Mathias Jorgensen - 19 latek ;)
Nemanja Pejcinovic - następca Chivu ?? ;>

Pomoc:
Annan Anthony - Jak dla mnie najlepszy z wszystkich polecanych prze zemnie ;)
Sebastian Blanco - średniak
Fernando Arce - ten również
Diego Buonanotte - wszystko ładnie pięknie tyle że to wydatek rzędu 5mln.€

Myślę że wszyscy do wyciągnięcia za stosunkowe nie wielkie pieniądze i za dużo zarabiać nie będą chcieli ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl