![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Jeśli dla ciebie zabijanie ruchu kibicowskiego to nic nie znaczące fakty, to cóż... Nie będę tego komentował, bo nie chce się denerwować.
Jednak jeśli chodzi o tego typu niusy co wklejł gwk123, to do tej pory się zastanawiam po co one są w tym temacie. |
Cytat:
|
Matejas, tylko napisz mi w takim wypadku, czy uważasz się za inteligentną osobę?Jeśli tak, to powiedz mi czy według Ciebie tego typu informacja nie jest manipulacją dla idiotów? Przecież do worka "dilerzy, mordercy i bandyci" można na dobrą sprawę każdego wrzucić. Co z tego, że zatrzymano osobę, która zajmuje się, tym czym się zajmuje? Jaki to ma związek z klubem Wisła Kraków i to jeszcze w temacie piłkarskim? Robisz z siebie idiotę, czy ze mnie?
|
Cytat:
|
Wisła Kraków bez licencji na europejskie puchary
|
Wywiad z Wojciechem Łazarkiem
Potrzebą chwili jest wstrząs. 0:5? Przecież to jest ponad 100 lat historii! - komentuje sytuację w Wiśle Wojciech Łazarek, trener, pod którego wodzą w 1997 roku drużyna wkroczyła w erę Tele-Foniki.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...osci,id,t.html |
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-krakow/fej25
To my mamy kase czy ku*wa nie ? Osobiście zadowolony z przyjścia tego zawodnika nie jestem. Oczywiście jeśli podpisze ! bo to pewne nie jest. |
^^ Na chwile obecną pewnie nie, ale po sezonie jak wpadnie kasa za transmisje plus ewentualne zaległości z Telefoniki to może być nadwyżka. Zwłaszcza jak nie przedłużą kontraktu np. z Brożkiem. No ale to gdybanie.
|
I po co nam kolejny napastnik, który nie umie strzelać bramek?
|
Pamiętajcie, że:
- dostanie na miesiąc część tego co dostaje jakiś piłkarz, który nas opuści - jest słaby, jego jedyny atut to wyrobione nazwisko w mediach przez managera Pytanie to nie "czy mamy na niego kasę", ale "czy warto marnować na niego kasę". Cóż, obecnie nikt inny do nas nie przyjdzie. |
Cytat:
|
^^ Szczerze, wolałbym jakiegoś no-name który w jakiejś lidze strzelał cały czas bramki, niż kibica legii ( chociaż pomijam ten fakt), który tych bramek nie strzela. Czyżby Jacek chce sprowadzać do klubu samych fanów klubu ze stolicy ?
|
^^ No już bym tak nie przesadzał z tym Jankowskim, owszem skutecznością nie grzeszy ale w dwóch sezonach zaliczył bo 8 goli. W tym nie grał jakoś szczególnie dużo (9 występów w pełnym wymiarze czasu), u nas jak będzie jedynym napastnikiem to wiadomo że będzie grał. Może się odblokuje a może skończy jako drugi Sikorski. Jednak daje większe perspektywy niż jakiś NO NAME z III ligi. Ma 24 lata, więc nie jest to już junior, ale do końca kariery jeszcze trochę mu zostało. Jak będzie grał za nieduże pieniądze to bardzo dobry ruch.
|
Cytat:
Miłość do Jacka zaślepia, jak widać. |
Gość nigdy nie przekroczył 10 goli w lidze i ma być naszym zbawieniem? Wole chłopaków od nas z rezerw, którzy bd grać pewnie za 1/3 albo i jeszcze mniej tego co dostanie Jankowski
|
Cytat:
|
^^ A kto mówi, że ma być naszym zbawieniem. Na chwile obecną naszym jedynym napastnikiem jest Brożek (pojawiają się informacje że po sezonie odejdzie). Drugim jest Klaric (ale to wciąż pieśń przyszłości) na chwile obecną potrzebny nam jest jakikolwiek napastnik, który daje nadzieje na te kilka goli.
Sikorski jak do nas przychodził to przez cały sezon nie zdobył żadnego gola. No ale polaczka mentalność zna tylko dwa stany emocjonalne albo euforia z ejakulacją albo nienawiść i wściekłość ze szczękościskiem. Innych opcji nie ma. :) |
Mówisz, że w swoim polaczkowym gronie macie tylko dwa stany emocjonalne :) U nas Polaków, jest ich więcej ;)
|
No cóż na tym forum "kumaci" mają tylko dwa, wściekłość lub euforia innych nie da się stwierdzić. W stosunku do kogoś lecą albo okrzyki zachwytu albo k***y itp. Rzeczowego zestawienia wad i zalet nie ma. Ktoś ma albo wady albo zalety. Zarządzanie klubem w czwartej lidze przez takie osoby byłoby bardzo ciekawe.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zgadzam sie z Viperem.. JEDEN napastnik to za malo aby ogarnac lige/puchar.. moze duzo on nie strzela ale to juz jest DRUGI napastnik.. wedlug mnie w kadrze powinno byc co najmniej CZTERECH napastnikow.. i zeby nie bylo wedlug mnie Jankowski jest lepszej klasy napastnikiem niz balerina Sikorski..
Finanse sa slabe wiec i z takiego transferu wypada sie cieszyc.. czekam na info ze Brozek podpisze nowy kontrakt! |
Oby nie było tak....
Jankowski do ....a Brozek z.... |
Cytat:
Ściąganie zawodnika z niższej ligii nie gwarantuje, że na wyższym poziomie będzie tak samo skuteczny. Jankowski to po prostu uzupełnienie składu. Nie ma powodu do euforii ale nie ma co na tej decyzji z góry wieszać psów (bo nie ściągnęli za darmo piłkarza, który strzelił minimum 10 goli). Tyle w tym temacie. Wskaż mi proszę, kogo moglibyśmy sciągnać z napastników :D |
Jeżeli chcesz uzupełniać skład to mamy Zająca i Kamińskiego. Zaoszczędzamy pieniążki i dokładamy do kontraktu Brożka, proste i logiczne.
Swoją drogą dziwie się, że nie wprowadzamy żądnych juniorów do składu, jakby zapominając że co roku odnosimy jakieś sukcesy w rocznikach młodzieżowych. W obecnej sytuacji wyjdziemy na tym lepiej niż na ściąganiu zawodników typu Jankowski |
Ja również wolałbym dać sznasę Klariciowi, Zającowi i Kamińskiemu. Jedno jest pewne, że ci goście by zapier*** na boisku, a do Jankowskiego jakoś przekonany nie jestem. Jeśli przyjdzie to daj Boże niech strzela itd.
Na ten moment jest to dla mnie zły ruch - jeśli okaże się inaczej przysięgam, że słowa te odszczekam ;) |
Pamietajmy ze nadal nie ma przedluzenia kontraktu Pawła...
|
Cytat:
|
Jestem przekonany, że skończy się to pożegnaniem Pawła...
|
Cytat:
Pisałem już o tym wielokrotnie, ale Bednarz to zero a nie menedżer. Potrafi jedynie ściągać graczy z "nazwiskiem" licząc, że się "odbudują", ew. jakiś murzynów z buszu - licząc że "wypalą". Pisałem też jakieś dwa, trzy lata temu, że to droga donikąd. Zwróćmy uwagę, co w podobnych realiach finansowych robią zespoły takie jak Ruch Chorzów czy Górnik Zabrze. Ściągają młodych, wyselekcjonowanych piłkarzy takich jak Sobiech czy Milik z niższych lig. Jeden wypali, czterech nie - ale ten jeden spłaci tych czterech i pięciu następnych odchodząc do Bundesligi. Co my robimy? Zbieramy spady po Ruchu Chorzów czy Górniku Zabrze. Zawodników, o których wiadomo, że raczej na nich nie zarobimy, bo to leszcze. Tych, którzy już przeszli selekcję - negatywnie. Reasumując - Bednarz jest zerem, nie ma i nigdy nie miał pomysłu na funkcjonowanie w obecnych realiach finansowych. Ci sami pajace którzy cieszą japę na przyjście Jankowskiego chrzanili identyczne farmazony kiedy przychodził Sikorski. Zresztą, nawet jeśli by ten konkretny kopacz wypalił, to i tak nie ma znaczenia - bo "system" na którym oparł Wisłę Bednarz jest chory. Jest niewydolny. "Odbudowywanie" ofiar losu i testy frajerów wcześniej czy później doprowadzają do katastrofy. Idziemy ścieżką ŁKS-u i Widzewa. Czemu może Ruch, Górnik - ale nie możemy my? Bo tam już nie pracują zera takie jak Bednarz. Przestali liczyć na złote góry i wiedzą, że jak sobie zawodników sami nie przysposobią, to ich nie będą mieli i na nich nie zarobią. W tym co napisałeś Viper nie ma za grosz merytorycznego podejścia do tematu - jest myślenie życzeniowe. Ale rozumiem, że jak za rok to my będziemy bujać się nad strefą spadkową to będzie wina Smudy czy kogokolwiek innego kto będzie aktualnie trenował tą zbieraninę, a nie łysego menedżerskiego zera. No bo kto mógł przewidzieć, że kopacz który od dawna nie strzela nie zacznie w Wiśle, a rumuńscy studenci nie umieją grać w piłkę? Jest "nazwisko" - jest kontrakt. To, że głównie wykreowane medialnie i z racji młodego wieku - detal. Niestety, tu nie ma wiele miejsca na wyśrodkowane opinie, bo napastnik który nie strzela goli jest porażką, a to ile zarabia - określa tylko jak wielką. P.S. A skoro poruszyłeś już ten temat, to dla mnie Viper jesteś najgorszym typem "polaczka" jaki można sobie wyobrazić. Takim, który przyzwyczaił się do burdelu i patologii, traktuje je jako środowisko naturalne i wręcz boi się jakichkolwiek zmian na lepsze - bo on się już ewolucyjnie przystosował do życia w bajorze i jak każą, to sadzi nura i bulgocze. To nie Ci którzy są w....ieni na zastaną rzeczywistość są problemem, ale właśnie takie indywidua, które może i widzą problem, ale właściwie to on ich nie dotyczy, a Ci co ich pałują to pewnie zasłużyli. Więc uważaj z generalizacją, bo może się okazać że wcale nie stoisz po stronie tych "rozumnych" i "inteligentnych". |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W czym Jankowski jest lepszy od Sikorskiego? Obaj mieli po jednym udanym sezonie, obaj od dłuższego czasu nie strzelali, po obu pies z kulawą nogą się nie pofatygował. To nie jest jednostkowy przypadek, uzupełnienie składu, to jest "modus operandi" łysego menago. Takie działanie na alibi - "no, czego chcecie, ściągnąłem Jankowskiego, super nazwisko". O co się założysz, że następne będą testy bramkarzy i jakichś ofiar losu? A wiesz dlaczego? Bo Jacuś nic więcej nie potrafi. Niestety, takie metody nie działały wcześniej i raczej nie zadziałają teraz. Nie ma racjonalnych przesłanek stojących za takimi decyzjami. A jeżeli powtarzasz ciągle nieudany algorytm licząc, że "w końcu wypali"... We wcześniejszym poście nie użyłem słowa "zero" tyle razy bez przyczyny. |
Cytat:
Absolutna zgoda z wolfy. Bednarz bez względu na wielkość budżetu każdego klubu, doprowadzi ten klub do zapaści tak finansowej, jak i sportowej. On nie ma najmniejszego pojęcia o zarządzaniu klubem, a tym bardziej o transferach i roli dyrektora sportowego. Tak było w Legii, gdzie go chyba pogonili na zawsze, jak i w Wiśle, o Ruchu Chorzów nie mówiąc, bo tam na nazwisko Rogala i jego pupilek, mają raczej "awersję intensywną" wobec nich :-D. Adwokatem prawdopodobnie też jest żadnym, skoro zawiesił swoją praktykę, podobnie jak swoją firmę menadżersko piłkarską, na rzecz pensji "niewypłacalnego" Cupiała jak sam Jacek twierdzi ( Wisła=Cupiał). Jaką rolę końcową w Wiśle odegra ta "łysa marionetka" Cupiała, wie tylko Cupiał czyli reżyser tej ostatniej i przykrej historii Wisły - już nie Wielkiej lecz Biednej - z Bednarzem w roli głównej ? ps. jak głosi plotka, obecnie Jacek szuka nowych wyzwań i podobno promuje się "kibolami" Wisły na polityka. Nic dodać. Nic ująć. A czego w Wiśle szuka obecnie Cupiał ? |
^^ Nic dodać, nic ująć. Bednarz to kompletne 0 jeśli chodzi o zarządzanie. Misttrzem jest jedynie w kłamaniu.
Jaki normalny i kompetenty prezes wywołuje wojne z kibicami, kiedy klub ma problemy finansowe ? Facet nie ma żadnego obenzania na rynku. Valcx taki naprzykład miał kontakty i sporawdził Riosa, który teraz w Argentynie jest gwiazdą. Sprowadził Quioto, którym teraz się MAN CITY interesuje. Przyprowadził Meliksona ( to akurat za kase, więc nie liczmy). Łysy potrafił sprowadzić Sikorskiego, który był kiedyś w BAYERNIE MONACHIUM !!!!! Potrafił również kłamać przy wywaleniu Sobola. Mówił, że się nie dogadali, a Radek miał co innego dopowiedzenia, a dokładniej to iż żadnych rozmów nie było. Uważam, że nawet obrońcy bednarza powinni chcieć jego głowy za iidotyzm i toalny brak umiejętnośći w zarządzaniu itd. bo nawet jeśli łamistrajki wytrzymają bez dopingu itd. to z bednarzem sprowadzającym sam odpad nie będą już chcętni na przychodzenie na mecze, bo wyników nie będzie. |
^^ że kto sprowadził Quioto? może DG, Sarkiego czy Dudkę również Vlacx sprowadził. :)
Nie zapominaj, że transfery z epoki Holendrów kosztowały Wisłę utratę płynności finansowej. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=U06qZBeSAOg Więc sorry, jakby Jankowski miał 30 występów i zero dorobku to bym się z Tobą zgodził ale tak nie jest. Radykalizm nigdy nie jest dobrą opcją i zawsze ale to zawsze zaślepia. |
Cytat:
Cztery bramki i dwie asysty to żenada. Genkow w ostatnim sezonie u nas, kiedy już ewidentnie miał wywalone i wszyscy wieszali na nim psy strzelił dokładnie tyle i dołożył cztery w PP. Zamiast ściągnąć kogoś z niższych lig kto może wypalić, ściągamy kogoś, kto już pokazał na co go stać. Prędzej zarobimy na Nalepie lub Czekaju, niż na Jankowskim. Cytat:
Nie ma frekwencji? No popatrz, a do niedawna była, jedna z największych w lidze. Polityka testów zagranicznego szrotu i sprowadzania piłkarzy na "odbudowanie" na dłuższą metę prowadzi do zapaści? Zaskakujące... Wszystkie problemy zaczynają się w otoczeniu Cupiała. Łatwo zrzucać na holendrów, ale kto chciał szturmować Ligę Mistrzów od razu? Bo Valcxx twierdzi, że on chciał budować zespól spokojnie, przez kilka lat... Jeżeli ktoś się tu bez sensu produkuje, to Ty. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl