Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

piter116 23.10.2013 11:53

Pytanie do moderatorów jak i innych użytkowników przeglądających forum za pomocą smartfonów:

Czy podczas odwiedzania TWSD wyświetla się Wam reklama, którą trzeba odświeżać kilkanaście razy by móc dostać się na główną stronę forum, czy tylko u mnie jest taki problem?

FraMat 23.10.2013 11:54

ten temat jest specyficzny. Jakakolwiek interwencja moderatora powoduje, że osoba ostrzezona czuje sie dyskryminowana i wyciągane sa daleko idące wnioski co do profilu moderacji. Zbyt daleko idące.
Ty, Drozd, tez nie jestes bez winy. Też często traktujesz oponentów niemerytorycznie.

Oczywiście, mogę od tej chwili "nagradzać" każde niemerytoryczne wpisy ostrzeżeniami, a potem banami.
Podejrzewam, ze wtedy dyskusja szybko się zakonczy z powodu braku dyskutantów, a moderatorowi przypnie się łatke, albo "leminga", albo "pisiora"
:D
A co tam zaryzykuję. Potem w dorocznym TWSDAwards otrzymam od wszystkich bana...
;)

WISŁAZWE 23.10.2013 11:55

Po pierwsze to chyba ktoś tu zapomniał przeczytać regulaminu forum jeżeli uważa, że można kogoś nazwać debilem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1336533)
Pytanie do moderatorów jak i innych użytkowników przeglądających forum za pomocą smartfonów:

Czy podczas odwiedzania TWSD wyświetla się Wam reklama, którą trzeba odświeżać kilkanaście razy by móc dostać się na główną stronę forum, czy tylko u mnie jest taki problem?

Ja ten problem mam na forum czasami, co ciekawe jak korzystam z pakietu internetowego pojawi mi się reklama pizzerii a kiedy korzystam z WIFI problem w ogóle nie istnieje :)

Drozd 23.10.2013 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1336534)
ten temat jest specyficzny. Jakakolwiek interwencja moderatora powoduje, że osoba ostrzezona czuje sie dyskryminowana i wyciągane sa daleko idące wnioski co do profilu moderacji. Zbyt daleko idące.
Ty, Drozd, tez nie jestes bez winy. Też często traktujesz oponentów niemerytorycznie.

Oczywiście, mogę od tej chwili "nagradzać" każde niemerytoryczne wpisy ostrzeżeniami, a potem banami.
Podejrzewam, ze wtedy dyskusja szybko się zakonczy z powodu braku dyskutantów, a moderatorowi przypnie się łatke, albo "leminga", albo "pisiora"
:D
A co tam zaryzykuję. Potem w dorocznym TWSDAwards otrzymam od wszystkich bana...
;)

Pewnie, że nie jestem, bo nie mam zamiaru pozostawać dłużny. Od kiedy to "leming" jest określeniem obraźliwym? Zamiast leming mogę przerzucić się na flaming. To określenie też zostanie zrównane w swojej wymowie z "pisiorem"? A może jednak do pisiora bardziej przystaje popapraniec niż leming?

Przymiotniki to części mowy bez których ciężko się wyrażać. Więc bez przesady. Cała sprawa w tym że jak już ktoś określa, nazywa czyjeś zachowanie to winien uzasadnić wystarczająco przyczynę takiego czy innego określenia. I tym uzasadnieniem powinien się zajmować moderator. Bo za chwilę banem będzie karane nazwanie kogoś młodym wykształconym.:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1336535)
Po pierwsze to chyba ktoś tu zapomniał przeczytać regulaminu forum jeżeli uważa, że można kogoś nazwać debilem.

Ktoś kto co rano wali kupę na własną wycieraczkę, kim jest? Jeżeli ta sama osoba wszystkich którzy tego nie robią nazywa oszołomami i sekciarzami to jak ją określić. Nie określać? To za chwilę znajdzie się kolejny, który będzie walił na swoją wycieraczkę i sąsiada którego najbardziej nie lubi, a jak mu ktoś zwróci uwagę to odburknie "spadaj oszołomie ja mam własne zdanie i nic ci do tego". Jak zbuntuje się sąsiad odpowiedź prosta " udowodnij, że to ja" tylko nie waż się nazywać takiego zachowania bo nie wolno... mógłbym się wówczas poczuć obrażony.

Tak to ma wyglądać?

LanceTS 07.11.2013 23:40

dlaczego na stronei głównej nie ma żadnych informacji o meczu koszykarek i futsalowców? Ostatnia wiadomość to o konkursie i zeby oglądać mecz na WisłaTV, a o wyniku, galerii czy czymkolwiek innym nic nie ma.

rav 08.11.2013 10:59

sh**t happens

crux.a 12.11.2013 16:13

Jestem szarym, szeregowym użytkownikiem, kibicem Wisły od 1982. Czytam to forum od ładnych paru lat, cenię sobie wypowiedzi wielu userów, nie tylko te eksperckie (np. WitEk), ale także te w dobrym sensie tego wyrazu amatorskie (np. wolfy).
Piszę, żeby dać wyraz rozczarowaniu postępującym upolitycznieniem forum. W ostatnich latach zniknęło wielu wartościowych userów, w tym admini. Wydaje mi się, że ma to związek z panoszeniem się polityki. Mam tego dość. Oczywiście, zaraz zostanę zlinczowany tekstami w stylu : won do kauflandu (wolę almę), leming (nie leming, tylko kruk, biały). Moje zniknięcie na pewno nie zaszkodzi forum. Pytanie jednak, ilu jest takich jak ja?
Parę lat temu jeden z adminów, bodaj Kominek, zamknął temat poświęcony ładnym dziewczynom. Cóż, uważam, że polityka jest od erotyki sto razy gorsza.

WISŁAZWE 12.11.2013 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1338923)
Jestem szarym, szeregowym użytkownikiem, kibicem Wisły od 1982. Czytam to forum od ładnych paru lat, cenię sobie wypowiedzi wielu userów, nie tylko te eksperckie (np. WitEk), ale także te w dobrym sensie tego wyrazu amatorskie (np. wolfy).
Piszę, żeby dać wyraz rozczarowaniu postępującym upolitycznieniem forum. W ostatnich latach zniknęło wielu wartościowych userów, w tym admini. Wydaje mi się, że ma to związek z panoszeniem się polityki. Mam tego dość. Oczywiście, zaraz zostanę zlinczowany tekstami w stylu : won do kauflandu (wolę almę), leming (nie leming, tylko kruk, biały). Moje zniknięcie na pewno nie zaszkodzi forum. Pytanie jednak, ilu jest takich jak ja?
Parę lat temu jeden z adminów, bodaj Kominek, zamknął temat poświęcony ładnym dziewczynom. Cóż, uważam, że polityka jest od erotyki sto razy gorsza.

Pytam całkiem serio.

Jaki masz pomysł na rozwiązanie problemu upolitycznienia?

Jestem (jesteśmy) otwarci na wszelkiego rodzaju pomysły, dyskusje na ten temat.

ślimak 12.11.2013 17:36

Proponuję założyć temat "Spiski, oszuści, fatamorgany" dla urojeniowców a nie likwidować tematów meczowych.

Jaroo1 12.11.2013 17:58

Cytat:

1. Ostrzej moderować temat polityczny i o Smoleńsku i np za recydywę dożywotnio banować, niektórych osobników
2. Zamknąć tematy o polityce i Smoleńsku i zostawić tylko takie okolicznościowe typu Marsz Niepodległości gdzie dyskusja polityczna miałaby rację bytu tylko przez jakiś okres czasu.

To co się dzieje w tych tematach politycznych na tym forum woła o pomstę do nieba. Oczywiście sam nieraz tam dokładam swoją cegiełkę ale te osoby najbardziej skrajne zarówno z prawa jak i z lewa to po prostu framazoniarze (nie chodzi mi tutaj o to, że bycie skrajnym jest złe ale takie wybryki jak drozd czy szpen to skrajność skrajności czyli przekroczenie bariery, po której pozostaje tylko się śmiać z tego co piszą). Tacy farmazoniarze nie są potrzebni na tym forum bo niby po co? Żeby wszędzie widzieć spiski, żeby wszędzie widzieć Tusków lub Kaczyńskich?

Lukasz 12.11.2013 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1338930)

Coś się zawsze znajdzie.
  1. Utworzyć nowe zamknięte forum w 'Inne' pt. 'Forum polityczne' lub 'Hydepark polityczny' lub 'Hydepark polityczny ABG'
  2. Utworzyć tam:
    • INFONET POLITYCZNY- informacje bez komentarzy
    • osobny shoutbox.
    • Temat 'Wycieczki polityczne'.
  3. Przenieść w nowe miejsce obecne tematy: 'Marsz niepodległości 11.11. 2013', 'Spotkanie z Przewodniczącym LOS w Krakowie' 'Zapisy na koszulki patriotyczne !!!' etc.
  4. Jeśli forum będzie tętnic życiem i będą problemy - ustalić dla 'politycznego' 'folklorystyczną' zasadę moderowania pt. 'kartka' za 'inwektywę', X kartek - tymczasowy ban.

Na pozostałych forach:
  • Wszelkie OT w tematach sportowych, związane z ideologią lub polityką przenosić do tematu 'Wycieczki polityczne' + kartka.

arti 12.11.2013 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1338930)
Pytam całkiem serio.

A może po prostu skasować tematy polityczne? Jak nie da się inaczej niż z bluzgami to może pora powiedzieć stop. To strona wislakrakow.com i kto powiedział, że polityka koniecznie musi tu być?
Jak któryś z forumowiczów czuje wielką potrzebę produkowania się w w/w temacie to znajdzie w necie z 1000 forów na tzw. dyskusję.

El'kabat 12.11.2013 19:10

A może ktoś kto nie przeżyje dnia bez idiotycznych wypocin na tematy polityczne wypowiada się na typowym forum politycznym,z takimi samymi "pasjonatami" jak on. Na pewno takie są.
Tak jak napisał arti wyżej i 100% poparcia-kto powiedział,że polityka koniecznie musi tu być ?
Z drugiej strony jeżeli są ludzie,którzy odbierają wszystko w kontekście polityki,czy dwóch partyjek to współczuję fascynującego życia.
Życie jest dużo ciekawsze od polityki :)

serek.c2 12.11.2013 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1338938)
A może po prostu skasować tematy polityczne?

Co to w ogóle za pomysły z kasowaniem tematów? Kogo polityka nie obchodzi niech omija temat szerokim łukiem i tyle. A moderatorzy niech nagradzają za wybryki w ww tematach odważniej i będzie spokój.

Ustalcie może zasadę "zero polityki na SB" i to powinno wystarczyć.

felipe 12.11.2013 21:37

SB pół biedy, kluczem powinno być moim zdaniem ostre egzekwowanie zasady "zero polityki w tematach innych niż polityczny".

Wystarczy jeden, dwa miesięczne bany ostrzegawcze, recydywa - rok / dożywocie. Umówmy się, to nie jest znowu problem wielkiej skali. Niby posty tego typu rzucają się w oczy, ale w 90% są autorstwa tych samych 5-6 politycznych napinaczy. Powszechnie znanych i lubianych ;)

Kasowanie tematów jest pomysłem chybionym, w 100% zgoda. Tępić konkretne osoby, a nie załatwiać wszystko odpowiedzialnością zbiorową.

crux.a 12.11.2013 21:52

Chyba najsensowniejsze byłoby tępienie polityki w tematach niepolitycznych, ale wiem, jakie to trudne. Arti, El'Kabat - Wasze postulaty idą moim zdaniem za daleko,to może zniechęcać niektórych userów. Ślimak, wybacz, ale z Twoich słów bije niepotrzebna moim zdaniem pogarda dla "braci po szalu". Przychodzą tu różni ludzi, ale z jednego, wspólnego powodu. Ten powód powinien być najważniejszy: Wisła. Dlatego jeśli ktoś mnie pyta, jaki jest mój stosunek do prezydenta Komorowskiego, odpowiadam: moim zdaniem mamy już drugiego napastnika, to Guerrer. I to jest temat, który mnie pasjonuje - i chyba też sens istnienia forum.

sergio 15.11.2013 13:16

Myślę że news z tą akcją marketingowa i z ponizszym filmikiem sprzydałby sie na głównej

https://www.youtube.com/watch?v=J3qh38ndIf0

Dałoby radę?

piter116 20.11.2013 08:03

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1339453)
Ten Nawałka to ma chyba cipę na oczach i dobrze zryty łeb

Rozumiem zdenerwowanie, ale są pewne granice. Szczególnie jeżeli mowa o legendzie klubu.

piter116 01.12.2013 00:16

Zwracam się z prośbą o zamazanie "twarzówek" z galerii wczorajszego meczu. Zdjęcia wiszą na stronie od 24 h. Zwracajcie na to uwagę w przyszłości, tym bardziej że to nie pierwszy taki przypadek.

Z góry dzięki.

piter116 02.12.2013 00:48

Ponawiam prośbę. Czy naprawdę wielkim problemem jest zamazanie twarzy na kilku zdjęciach? Nie idźcie w stronę gazety wyborczej, czy krakowskiej, gdzie wpierdalają twarzówki na prawo i lewo. Jakoś inne wiślackie portale nie mają z tym problemu...

SharksiK 02.12.2013 02:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1339457)
Rozumiem zdenerwowanie, ale są pewne granice. Szczególnie jeżeli mowa o legendzie klubu.

A to legenda klubu nie może mieć cipy na oczach? To po jednych można jechać i szmacić ich do woli - Kula, Kapka czy nawet Iwan? A o Nawałce prosto z mostu to już zakaz? \
Przecież sam się o takie komentarze prosi i chyba liczy się z tym że praca na takim stanowisku podlega publicznej ocenie więc przestań bawić się w donosiciela i kustosza legend.

Kołtoń : Mati, nie wiem jak dla Ciebie, jednak dla mnie występ kilku zawodników to totalne nieporozumienie. Czym trener Nawałka się kierował rozsyłając powołania ? Chyba Bóg jeden tylko wie...

Borek: Heh...staram się oglądać ekstraklase na bieżąco jednak sorki, może przeoczyłem kilka ostatnich kolejek a tych kilku ligowców ostatnio eksplodowało formą...ale czy odrazu reprezentacja? hmm gorzej już chyba nie będzie..

Kowalczyk: Panowie, powiedzmy sobie wprost...Kabaret. Ktoś mądry w końcu zrozumiał , że "kabaretowa liga dwójki" bije oglądalnością mecze reprezentacji więc, nareszcie postanowiono nas kibiców ucieszyć.
Szczerze? Dawno się tak nie uśmiałem i z niecierpliwością czekam na kolejną odsłonę z potężną dawką humoru. Naprawdę, mam ogromny dylemat co będzie lecieć do kotleta...

To dokładnie to samo co napisał Dariook tylko w wersji radiowo-telewizyjnej.

Ps
Legenda to był Reyman. Czym Nawałka sobie zasłużył żeby być Legendą? Zaraz się okaże że pomniki będziecie stawiać Giszce, Matyii czy innemu Zającowi.

Żenada.

piter116 02.12.2013 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1340780)
Czym Nawałka sobie zasłużył żeby być Legendą?

Żartujesz sobie?

11 lat gry w Wiśle jako senior, wcześniej występy w juniorach, 190 meczów w I drużynie, mało? Dodatkowo wybrany do Jedenastki Stulecia.

Dla Ciebie może nie, ale dla mnie jak i wielu osób Nawałkę można nazwać legendą, podobnie jak chociażby Marcina Baszczyńskiego (10 lat, 221 spotkań)

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/22226/wisla_...genda_470.jpeg

Cytat:

A to legenda klubu nie może mieć cipy na oczach? To po jednych można jechać i szmacić ich do woli - Kula, Kapka czy nawet Iwan? A o Nawałce prosto z mostu to już zakaz? \
Przecież sam się o takie komentarze prosi i chyba liczy się z tym że praca na takim stanowisku podlega publicznej ocenie więc przestań bawić się w donosiciela i kustosza legend.
Zacytowałem tylko fragment jego wypowiedzi. Uwierz mi, że w całym tekście było więcej takich kwiatków. Nie było tam oceny pracy Nawałki, a zwykłe lżenie. Na szczęście reakcja moderatorów(o dziwo) była szybka i post natychmiast usunięto. Poza tym kolega zasługiwał na bana dużo, dużo wcześniej. Jego obecność tutaj opiera się głównie na obrażaniu innych, to nie jest forum piechurów Morza Czerwonego.

Podaj mi przykłady, kiedy obrażano tutaj Kulawika, czy Iwana. Obrażano,a nie oceniano pracę. Jeżeli byli obrażani i obyło się w takim wypadku bez banów, to wypada pogratulować moderatorom. Kapka to inna para kaloszy.

PS: Dziękuję moderatorom(odpowiadającym za galerie meczowe) za brak odpowiedzi w sprawie zdjęć. Jakakolwiek by ona nie była, to jednak wypadałoby coś napisać. Na szczęście jest tu jeszcze kilku modów, czy adminów(2,3?), którzy trzymają poziom.

Bez odbioru.

Pan_Wątrobian 17.12.2013 14:10

Dałoby rade zrobić nową ankiete w temacie politycznym ? O takim samym charakterze ,ale od nowa ?

Kocur 19.12.2013 21:00

Widzę że już ktoś czuwa - więc przy okazji dziękuję i proszę o czyszczenie White Star Awards ze śmieci :)

heoij 19.12.2013 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan_Wątrobian (Post 1342402)
Dałoby rade zrobić nową ankiete w temacie politycznym ? O takim samym charakterze ,ale od nowa ?

Ale na wybory do Europarlamentu czy do Sejmu ?

Do tego nie wiadomo kto jeszcze będzie startował do UE ani do Sejmu także można poczekać do zamknięcia list.

Pan_Wątrobian 20.12.2013 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1342630)
Ale na wybory do Europarlamentu czy do Sejmu ?

Do tego nie wiadomo kto jeszcze będzie startował do UE ani do Sejmu także można poczekać do zamknięcia list.

W sumie to do Sejmu ,ale do UE też ciekawy jestem

Kocur 21.12.2013 22:24

Można prosić o zmianę tytułu tematu:

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...95#post1342795

na np. "Sporty zimowe" ??

żeby nie mnożyć biegów, czy hokeja , to będzie w jednym

Drozd 22.01.2014 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1345615)
Ostatnie posty Drozda i Jaroo1 zostały przeniesione do tematu
Śmieszne flmiki, zdjęcia, itp

Jak macie tak pisać, to się tam przenieście. Chyba, że wolicie odpoczynek od forum
:mysli:

Wystarczy reagować na pyskówki od razu a nie czekać na odpowiedź. Jaroo1 postawił sobie jasny cel przyp... się do wszystkiego co napiszę, a że merytorycznie nie potrafi to albo bluzga albo żenująco prowokuje. Mógłbym oczywiście nie reagować i tak będę robił. Jednak oczekuję reakcji pana moderatora. Najlepiej wywalania kretyńskich postów. Pozdrawiam.

ps. Pojawił sie kolejny z serii ;)

heoij 24.01.2014 11:21

Wiem, że to szczegół, ale proszę o poprawienie nazwy: Temat poliytyczny bo to "y" razi trochę w oczy a od dłuższego czasu nikt tego nie poprawił :-)

Valandil 24.01.2014 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1346008)
Wiem, że to szczegół, ale proszę o poprawienie nazwy: Temat poliytyczny bo to "y" razi trochę w oczy a od dłuższego czasu nikt tego nie poprawił :-)

Szkoda, że nie "potyliczny".

Kocur 03.02.2014 13:18

Czy ktoś może się temu przyjrzeć:

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=67864

Kolejny gość, który założył konto w tym roku wrzuca linki do prywatnego portalu, w którym są tylko informacje powtarzane z innych źródeł. Widać że chodzi tylko o nabijanie wejść.

WISŁAZWE 03.02.2014 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1347238)
Czy ktoś może się temu przyjrzeć:

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=67864

Kolejny gość, który założył konto w tym roku wrzuca linki do prywatnego portalu, w którym są tylko informacje powtarzane z innych źródeł. Widać że chodzi tylko o nabijanie wejść.

Zbanowano już ze trzy osoby wrzucające linki z tych portali.
Widać zatrudnili całą redakcję.

RoS 13.02.2014 14:32

Mozna prosic o przenienienie do Sportowego. Cos mi sie pomylilo.
http://wislakrakow.com/forum/showthr...52#post1348452

WISŁAZWE 13.02.2014 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RoS (Post 1348483)
Mozna prosic o przenienienie do Sportowego. Cos mi sie pomylilo.
http://wislakrakow.com/forum/showthr...52#post1348452

Zrobione!

10 znaków.

JEDREK76 16.02.2014 19:12

Panowie mam nadzieję, że zareagujecie w miarę szybko i wytniecie temat zboczków. Rozpanoszyło się lewactwo.
Fiutami możecie się chwalić w swoich 4 ścianach, w swoich knajpach itp. itd. Precz z Uczelni i miejsc publicznych.

12345q 16.02.2014 19:14

http://wislakrakow.com/forum/showthr...98#post1348898
Naprawdę wstyd dla tego forum ze to już 10 min się utrzymało

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1348904)
Wybacz, że nie mamy dyżurów 24 godziny na dobę :)

To trzeba zrobic czerwona linie alarmową!! tak byc nie moze:D
Dzięki za reakcje

WISŁAZWE 16.02.2014 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 12345q (Post 1348901)
http://wislakrakow.com/forum/showthr...98#post1348898
Naprawdę wstyd dla tego forum ze to już 10 min się utrzymało

Wybacz, że nie mamy dyżurów 24 godziny na dobę :)

JEDREK76 16.02.2014 19:32

Dzięki, za szybką reakcję.

WISŁAZWE 27.02.2014 18:16

Otworzyłem temat z biletami. Uprzedzam tutaj, jedna wzmianka o racach w tym temacie - BAN.

Kocur 04.03.2014 15:42

Tak zapytam z ciekawości - czy tylko mnie wyskakuje za każdym razem popup z pizzą dominium?
Nawet moje .......i firefoxowe nie ogarniają tej cholernej pizzy :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl