![]() |
Cytat:
|
Już widzę jak Widzew opłaca pensję Gargule, czy Lamey'owi... albo jak ktokolwiek poza Bunozą łapie się do 11.
|
Jak na razie cisza, Franz też się nie udziela.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Krakowem.html |
Cytat:
To jednak nie usprawiedliwia tak fatalnej gry Wisły, bo zespół z Melikson, Cwetanem Genkowem czy Ivicą Ilievem powinien walczyć o podium, a nie rozbijać się w dolnej części tabeli. Autor najwyraźniej zapomina, że w piłkę nożną gra 11 zawodników. |
Cytat:
@ Adenalix Potrzeba pokory, dobrych trenerów/skautów, którzy mają dobre oko, chcą pracować i coś dobrego zrobić, a nie tylko ciągnąć kasę za nic i brać na lewo do kieszeni. I tak po 4 kolejkach Widzew ma 1/3 (może nawet więcej) pkt wystarczających do spokojnego utrzymania się. Na końcu pewnie nie będą przed Legią czy Amiką, ale Legia ma 80mln budżetu, Amica 45(?), a Widzew pewnie z 15. |
kto widział dzisiaj mecz Zagłębie - Widzew? Młodzież z Łodzi goni aż miło... Po prostu krew się gotuje i białko ścina jak porównamy ilość sytuacji, zaangażowanie w grę i zwykłe, piłkarskie rzemiosło do naszych Orłów... Z jednej strony ten mecz dowodzi, że naprawdę nie trzeba wiele, że zacząć odnosić zwycięstwa w naszej miernej lidze, z drugiej zaś strony dla nas poziom Widzewa z dzisiejszego meczu jest trudno osiągalny. Pomimo faktu, że oni wydają na wynagrodzenia tyle, co my na Gargułę i Jaliensa. Zblazowane gwiazdy.
|
Dlatego właśnie Marszałku wydaje mi się, że jeśli Mielcarski wejdzie do jakiegoś klubu to postawi takie wymagania, żeby mógł pracować tak przez co najmniej 2 lata, wprowadzać spokojnie zachodnie standardy i zatrudnić "swoich" ludzi o podobnych poglądach do jego samych. Chciałbym, żeby to była Wisła Kraków po ustaleniach z Bogusiem C. ;) ale niestety o wiele bardziej prawdopodobna jest wersja z Frankiem S - o fee.. ;(
|
Cytat:
|
Cytat:
Też nie jestem zwolennikiem zmieniania trenera teraz ( jeszcze wierzę że Probierz potrafi nową Wisłę zbudować) .... ale po rundzie jesiennej ... głowy nie dam czy nie zmienię zdania. Natomiast ...... Bonawentura .... jestem przede wszystkim ciekawy kogo byś kupił .... ( rozumiem że za kasę za Meliksona ...) |
Cytat:
Cytat:
Czy Liczka się nadaję gdzieś do pracy na niższych szczeblach niż pierwsza drużyna ? Być może tak. Bo w naszym środkowsiku funkcjonują ludzie którzy nie potrafili się poznać na Kubie oraz na kilku niezłych piłkarzach którzy u nas na testach rady nie dawali a potem ich kariery wykroczyły poza ekstraklas. Cytat:
|
Cytat:
|
Może właśnie sprzedaż Meliksona wstrząśnie tą drużynę, Maor niech idzie dalej, można się od niego uniezależnić tylko poprzez jego transfer, miał swój dla wielu go wykorzystał, dla niego świat się na Wiśle nie kończy. Sprzedać choćby za 1 MLN E, ale tu tkwi problem, gdyby ktoś się parę lat temu pomylił w Wiśle z milionem na transfery nic by się nie stało, ale Bednarz to jest człowiek-demolka, wynajdzie pewnie następnego Jirsaka za te pieniędze. Przygotowanie przed sezonem było tragiczne wręcz nie nie powiedzieć katastrofalne, Probierz zamiast zgrywać drużynę grał z niektórymi drużynami prawie samą młodzieżą, przygotowanie fizyczne też fatalne, za mało meczów rozegrali ci podstawowi zawodnicy, Głowacki się leczył, także Boguski, Jovanovic itd. Dawno nie było tak źle przygotowanej drużyny Wisły. Chociaż kiedy się i takie momenty zdarzały potrafiliśmy przytrzymać piłkę i pograć zabiegając przeciwnika, ale Jagiellonia a Wisła to dwie inne drużyny, tam można sobie na takie coś pozwolić grając z kontry.
|
|
Cytat:
Menedżer Kolumbijczyka ma numer do Bednarza. Myślę, że to wystarczy za komentarz. |
Cytat:
|
Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno... Jeśli w meczu z Lechią Probierz nie wstrząśnie drużyną tak żeby zostawiała na boisku wszystko to powinno się z nim pożegnać. Nie wiem czy on może przekonać większość zagranicznych zawodników do zapieprzania swoim angielskim posługując się jedynie czasem present simple.
Nikt nie chce doświadczyć emocji towarzyszącymi walce o utrzymanie. Jeśli ma przyjść nowy trener to niech to będzie najlepiej ktoś kto sprawi, że Bednarz będzie się trzymał z daleka od selekcji zawodników, jedynie niech pojedzie, po negocjuje itd. Cytat:
Pominąłem tu jeszcze Marko który widać że jest charakternym piłkarzem miejmy nadzieję będą omijać urazy. Juventus Inter i wiele innych wielkich drużyn w swoich ligach też miały takie momenty.Potrafili się odbudować tylko, że w parzę z odbudową idą jednak pieniądze. |
Cytat:
Nie pisz, że jesteś bardzo zaskoczony tym co się dzieje. Z tym trenerem i tym składem oraz polityką klubu, było przecież wiadomo przed rozgrywkami, iż będziemy statystować w ekstraklasie. |
Cytat:
|
Cytat:
Jakieś uwagi poza tym, czy może wymagam zbyt wiele? |
Cytat:
Wiem o co ci chodzi - o walkę. Ale tu chodziło raczej o gnaty rywala a nie o piłkę. |
nic nie zmieniać, nie zwalniać..Sir Alex F. tez przewalił mega dużo meczów a potem stał się legendą...(tak na odstreseowanie się:P)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Przynajmniej będzie kto miał w szatni się pochwalić niemieckim paszportem :lol: w dodatku może obcokrajowcy się nauczą polskich zwrotów " dzida i na nich " |
Cytat:
Moim zdaniem wszystkie transfery za wyjątkiem Frederiksena są strzałami w stopę Bednarza i to on ponosi odpowiedzialność za ten stan kadrowy - nie Probierz. Sądzę, że Probierz powinien mieć spokojną głowę do końca tej rundy, bo mimo iż przyjąłem jego nominację trenerską w Wiśle z mieszanymi uczuciami, to jestem w stanie uwierzyć w jego możliwości - każdy ma inny styl pracy z drużyną, a ten zespół kadrowo nadaje się na miejsca 6-10. Więc lepiej wstrzymajmy się jeszcze z takim osądzaniem Probierza po 4 spotkaniach. Powtarzam - dajmy czas Probierzowi. Liczka nie był żadnym Archimedesem, którego praca trenerska pozwoliłaby góry przenosić. Jaka jest pewność, że odkryłby drugiego Błaszczykowskiego? Żadna. Więc lepiej natenczas zachować status quo. |
Cytat:
|
W kwestii zwalniać/nie zwalniać:
Można a nawet trzeba dać trenerowi czas na budowę zespołu. Ale: 1) trener w tym czasie powinien pokazać że pracuje z zespołem, 2) po okresie przygotowawczym zespół powinien być dobrze przygotowany do sezonu (fizycznie i mentalnie), 3) trener powinien kształtować schematy gry, a zespół powinien je wdrażać (lub co najmniej próbować wdrażać), 4) trener powinien mieć wizję rozwoju drużyny, 5) trener powinien istotnie wpływać na poziom gry poszczególnych zawodników, Tego wszystkiego brak. Konkluzja jest następująca: warto dać trenerowi czas jeśli na to zasługuje, jeśli nie to trzeba go jak najszybciej pożegnać - po czasie w którym można udzielić sobie odpowiedzi na powyższe kwestie. Po 4 kolejkach tego sezonu jesteśmy w stanie obiektywnie to ocenić. Jeśli byśmy mieli trenera, który przegrywa 10 meczy z rzędu, to dalej ktoś by twierdził, że trzeba mu dać czas? Nie sądzę. |
Cytat:
Akurat ocenianie zawodnika po pierwszym meczu z Bełchatowem i po odbyciu zaledwie kilku treningów z drużyną jest śmieszne. Nikt mu tutaj pomnika nie zamierza stawiać ale gość przynajmniej dla mnie wydaje się być przyzwoitym graczem, a w porównaniu do tego co było kiedyś na tej pozycji to już coś. Co do Probierza, to liczyłem, że pod jego wodzą drużyna będzie miała charakter, że zobacze na boisku ambicje i zaangażowanie ale ja tego niestety nie dostrzegam. Piłkarsko faktycznie obecnie prezentujemy się fatalnie ale przykład Korony pokazał, że w naszej lidze na ambicji i woli walki też można wygrać pare spotkań. |
Jak dla mnie to Fredriksen nie jest takim zlym grajkiem. Jak na goscia ktory malo gral w poprzednim sezonie oraz maajac na uwadze to ze dolaczyl do nas w ostatni dzwonek to na tle innych prezentuje sie przyzwoicie. Dajmy mu troszke czasu, po rundzie bedziemy widziec wiecej.
Zaskoczyl mnie napewno ofensywnie, moze nie jest to R.Calos ale widac ze nie boi sie pojedynku jeden na jeden , oraz ma glowe do gry kombinacyjnej. Narazie to wszystko tak na wyrost, z przymruzeniem oka ale licze ze po przepracowaniu okresu przygotowawczego moze nas jeszcze milo zaskoczyc. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl