Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

luke1906 07.11.2008 22:09

piękny dzień :)

swoją droga fajną piłkę gra Polonia, walczą na całego i starają się grać, a nie kopać

dobrą robotę tam odwala Motyka, szkoda że większość niie potrafi tego docenić, a skupia się na śmiechach z szarańczy, duży postęp zrobili jak się porówna ich grę do tej katastrofy, którą prezentowali choćby w meczach z nami w zeszłym sezonie

Szczurek_PB 07.11.2008 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Schabek (Post 625314)
Powiem tak Polonia Bytom rzadko strzela bramki ale jak już jakaś wpadnie no to tylko oklaski na stojąco jeszcze niech Amica przegra Dyskopolo może remis i My zwycięstwo i Lidera Mamy ...

Polonia strzeliła 15 bramek, więc rzadkością to nie jest.

W niedzielę specjalnie obejrzę na tvp2 "Szybką kpinkę" i posłucham co ta końska spier^$&#@ szczęsny będzie miał to powiedzenia.

tommiyacht 07.11.2008 22:20

nie wiem o jakim liderze mowicie, ale chyba nie sadzicie ze Polonia Warszawa straci punkty z Jagą

mic 07.11.2008 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 625322)
nie wiem o jakim liderze mowicie, ale chyba nie sadzicie ze Polonia Warszawa straci punkty z Jagą

Wczoraj napisalbys to samo odnosnie meczu Polonia B.- Legia ?

madenn 07.11.2008 22:28

nie trace wiary w cuda:-D :-D :-D :-D

brawo Polonia!!!

grzechu1991 07.11.2008 22:29

Mimo że dostałem w Bytomiu po gębie, i nie myslalem ze kiedykolwiek to powiem to: POLONIA- gratuluję, chęci walki, i trzymam kciuki za utrzymanie Bytomian w ekstraklasie. Co do Legi. Myśleli, że wszyscy sie przed nimi położa,a tu lipa;). Szczurek- i tak powiedza ze Legia byla lepsza, bo zawsze tak jest. Nawet jakby dostali w dupe z 5-0. Pozdrawiam:) Znakomity początek długiego weekendu.

Szczurek_PB 07.11.2008 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 625326)
nie trace wiary w cuda:-D :-D :-D :-D

brawo Polonia!!!

jakie cuda? popatrz jak typowałem w typerze :P

02.11.2008, 22:22
Polonia Bytom - Legia Warszawa 1-0

:) więc pytam: gdzie tu cuda ? :D

Snakes 07.11.2008 22:31

Nie rozumiem zasad terminarzu . Legia grała pod rzad dwa mecze u siebie z nami i pozniej z Lechią ,po czym teraz gra dwa mecze pod rzad na wyejzdzie dzis z Polonia B. i potem Belchatowem.
Wisla gra tylko taka serie 1 raz , z Ruchem u siebie i jutro z ŁKS ,potem nie gramy dwoch meczow na wyjezdzie ? O co chodzi ?

maaarcin 07.11.2008 22:32

jest to spowodowane tymi dwoma kolejkami, ktore zostaly przelozone z poczatku sezonu wlasnie na listopad

gigant 07.11.2008 22:32

Jak Bałchatów tak będzie nadal grał, to niedługo Janas stanie się łakomym kąskiem na rynku trenerskim.

Ciekawe jak Motyka radziłby sobie z drużyną bez tych problemów, które miały kluby jakie do tej pory prowadził.

grzechu1991 07.11.2008 22:36

Czytając forum Legi, aż mnie brzuch ze śmiechu rozbolał. Jak ktoś ma zły humor to polecam.;) Żeby nie było offtopu, mam nadzieje ze Groclin jutro jakieś punkty straci i lider dla nas do ostatniej kolejki :)

PoloniaDumaStolicy 07.11.2008 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 625312)
Jak jutro wygramy z ŁKSem i zostaniemy liderem po tej kolejce to musimy go utrzymac do konca rundy przynajmniej W zimie moga byc rozne transfery do i z klubu zarowno w Wisle ,LEgii i Lechu wiec moze byc roznie.
Urban do Skorzy i Smudy to ma ze 100 km
Przegraly dwie.......Legia i Cracovia :lol:

Nie sądzę, że zostaniecie liderem :)

Krissu 07.11.2008 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janek Urban
Gratuluję zwycięstwa Markowi i Polonii. Dzisiaj gospodarze nas nie zaskoczyli niczym, czego byśmy nie wiedzieli. Wiedzieliśmy, że będą szukali swojej szansy w kontratakach - tak było w 1. połowie. Natomiast na pewno zaskoczyliśmy Polonię tym, jak my graliśmy.

A ja myślę, że kilka razy Edson zaskoczył Wawrzyniaka. :)

darotsok73 07.11.2008 22:55

Brawo Bytom, brawo Motyka-szarańcza, może tak jeszcze Groclin warszawski się potknie, kto wie!

arth_ur 07.11.2008 23:15

Macie może brameczki Poloni ? Ciekawosc ....

Nergal 07.11.2008 23:17

Polonia w pełni zasłużyła na to zwycięstwo za samą wole walki, naprawdę aż miło się ich oglądało jak doskakiwali do rywali, zero odpuszczania. A Legia...marniuteńko skoro za 90 minut jeden celny strzał oddają. Nie wspomnę o trzech spalonych niesłusznie odgwizdanych na Polonii i ręce Wawrzyniaka...Po tym co dzisiaj zobaczyłem wnioski dla mnie są proste. Dla Craxy niema nadziei no i potwierdza się że Iwańskiego wystarczy troszkę przycisnąć w środku pola i mu się ciepło robi.

Zwycięstwo Polonii cieszy mnie z jeszcze jednego powodu, mianowicie ze względu na Motyke. Chciałbym coby kiedyś ktoś dał mu szansę w lepszym klubie walczącym o puchary, ciekawe jakby sobie poradził.

KamiK 07.11.2008 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donPedro23 (Post 625350)
btw czy my Wiślacy chcemy żeby Pasy spadły?? Mi serce mówi - niech lecą do okręgówki, ale rozum podpowiada - ale nerwy dzisiaj DERBY...

Słuchaj serca, rozum jest omylny;>;)

Swoją drogą coś mi się wydaje, że i Lech wtopi

rabi86 07.11.2008 23:24

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zyb__1_0_.html

A uderzenie swoją drogą naprawdę kapitalne.

Jutro wygrywamy i lidera mamy :)

igortsw 07.11.2008 23:26

"Lepszy Grzyb niż nic":D

Mecz dość szybki 1 połowa raczej bez ciekawszych sytuacji. Bramka dla Poloni i końcówka prób Legii. Tak to można streścić w jedym zdaniu ale Polonia naprawde walczyła o to zwycięstwo.

Cracovia jak to już w którymś serwisie przeczytałem "Czerwona latarnia" czy spadnie ?? Jak dla mnie to może skończyć z duża stratą tą rundę, ale Filipiak w zimie zacznie akcje: Sprzedaż/Kupno i prawdopodobnie wyjdzie ze strefy spadkowej , a w Krakowie derbów ciąg dalszy... :)

wolfy 07.11.2008 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 625365)
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zyb__1_0_.html

A uderzenie swoją drogą naprawdę kapitalne.

Jutro wygrywamy i lidera mamy :)

:shock:

Naprawdę, szkoda że tak rzadko oglądamy w naszej ekstraklasie takie trafienia.

Co do Cracovii - trochę to łagodzi żal po zwolnieniu Majewskiego, ale mimo wszystko "Doktor" był gwarancją gry na odpowiednim dla tego klubu poziomie:-/

Przemo12 08.11.2008 00:17

pieknie sie zlozylo

a Grzyb - bramka sezonu !!!!!

element 08.11.2008 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemo12 (Post 625382)

:shock:

od razu stulecia. co najwyżej kolejki.

zresztą kogo obchodzi bramka, ważne że Legia w dupę 8)

flamengista 08.11.2008 07:46

Panowie, podjarka bramką Grzyba a takie bramki padają co kolejkę w lidze argentyńskiej i brazylijskiej. I to nie pojedyncze.

Przykra sprawa, ale emocje biorą się stąd, że w lidze polskiej w 99,99999999999% przypadków taki strzał leci 10 metrów od bramki, w trybuny. A tu nie dość, że wpadło to najwyraźniej był to strzał mierzony.

Po prostu nasi zawodnicy są fatalni technicznie, a trzeba umieć uderzyć z takiej piłki. Niemniej brawa dla Grzyba, jest to pewnie bramka kolejki. Ale czy roku?

Bati_NS_TSW 08.11.2008 08:20

W meczach polskiej ekstraklasy, wbrew temu co piszesz, "zdarza się" ;) coraz więcej takich strzałów.

Oczywiście daleko nam, jak piszesz do Argentyny czy Brazylii ale tego się raczej nie nadrobi ;)

-S- 08.11.2008 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 625397)
A tu nie dość, że wpadło to najwyraźniej był to strzał mierzony.

Nie jestem pewien, ale przed chwilą w RMF FM jakiś piłkarz z ekstraklasy się wypowiadał, że chciał trafić w bramkarza.:-D Podejrzewam, że to ten Grzyb, bo jaka inna bramka by zrobiła taką sensację.

Takie coś znalazłem:
Cytat:

Rafał Grzyb: Sam się zdziwiłem, że piłka po moim uderzeniu wpadła do bramki. Chciałem po prostu trafić w piłkę a wyszła z tego ładna bramka. Widać było, że Legia przeważa w dzisiejszym spotkaniu. My byliśmy trochę schowani za podwójną gardą. Staraliśmy się wyprowadzać liczne kontrataki. Nasze starania przyniosły skutek w końcu skutek – udało nam się skonstruować akcję, po której padła decydująca bramka.
źródło: poloniabytom.com.pl

Przynajmniej nie ściemnia tylko mówi jak było. Ale dobrego klubu z taką gadką nie znajdzie:)

jasnyGwint 08.11.2008 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bati_NS_TSW (Post 625401)
W meczach polskiej ekstraklasy, wbrew temu co piszesz, "zdarza się" ;) coraz więcej takich strzałów.

szkoda że w Wiśle takich strzałów się nie zdarza coraz więcej.

pchelas 08.11.2008 09:57

Tak offtopując. Kiedy ostatnio z Wisły ktoś pierdyknął podobną bombę? Sobol z Arką dwa lata temu? Gołoś?

DevilMayCry 08.11.2008 09:57

"Panowie, podjarka bramką Grzyba a takie bramki padają co kolejkę w lidze argentyńskiej i brazylijskiej. I to nie pojedyncze."
dobre, dobre :D

ucieszyły mnie ta porażki Legii i Cracovii. Martwiłem się o formę innowierców po zwolnieniu Majewskiego,ale widzę niepotrzebnie.Nic tylko wygrać dzisiaj z ŁKS-em i jest git.

Żuczek 08.11.2008 10:08

Ledwo się kolejka zaczęła a tu już taka miła niespodzianka. Szczerze to bardziej liczyłem na potknięcie Legii w meczu następnej kolejki z Bełchatowem. A tu trzy punkty w plecy. Mogła by jeszcze Jagiellonia popsuć plany Polonii W. i fotel lidera byłby nasz (bo innego wyniku, jak wygrana z ŁKS'em to ja nawet sobie nie wyobrażam).

Proud 08.11.2008 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemo12 (Post 625382)
pieknie sie zlozylo

bramke sezonu to strzelił jego kolega - Komorowski

cieszy porażka Legii...:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl