Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

jason wiślak 31.07.2010 17:00

http://www.futbolnews.pl/informacje/...iedzialek.html

Myślę że to ucina spekulacje o tym transferze przynajmniej do poniedziałku....

jason wiślak 31.07.2010 18:36

Oglądałem sobie przed chwilą rozmowę na Orange Sport Info i padło takie zdanie: " Rios i Chavez tak siedzieli na tych trybunach i tylko kręcili głowami, zastanawiając się zapewne do jakiej drużyny oni trafili"....zabolało strasznie...:( ...już wydawało mi się że pozbierałem się po porażce a tu jadą dalej po Wiśle i słyszę takie rzeczy....
Ale pewnie tak będzie, że Rios i Chavez pograją u nas rok, wypromują się, za darmo pójdą do lepszych klubów....ech:-/

leksus 31.07.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 949562)
dobra dobra co tam jakiś ziomek z "Pomarańczy" może wiedzieć co sobie myśleli Rios i Chavez , wyluzujcie już przegraliśmy i tyle... nie potniemy sie przecież ;)

Popieram. Kompletnie nie obchodzi mnie co mówią niekompetentni dziennikarze i co sobie nadinterpretują w poszukiwaniu sensacji. Kto z widzów nie kręcił głową widząc co się dzieje na boisku? No ale wiadomo, że sensacje sprzedają się w mediach najlepiej. Ja bym się bardziej martwił gdyby siedzieli z niewzruszonymi minami i ziewali.

Fajnie że Chavez wreszcie pojawi się w poniedziałek, przynajmniej zaliczy kilka treningów przed inauguracją ligi.

sportnh 31.07.2010 23:17

Tak sobie mysle ze czym predzej, moze juz za tydzien w lidze, powinien zagrac Wilk za Sobola. Wiemy co potrafi grac Sobol, niech swoja szanse dostanie mlody Wilk. Tym bardziej, ze Sobol ostatnio slabiej zeby nie powiedziec slabo, duzo niepotrzebnych strat, mniej odbiorow niz nas do tego przyzwyczail. Natomiast w takiej sytuacji moglibysmy byc pewni, ze Wilk da z siebie MAXA.

Po prostu Sobol wydaje mi sie ze pewnego pulapu juz nie przeskoczy, a obiektywnie mowiac gra juz tylko gorzej (nikt nie stoi w miejscu), szacunek dla niego ale nikt nie jest swieta krową, a w wywiadzie kiedy powiedzial ze Karabach oddal 1 celny strzal i wygral mecz, to juz przeszedl samego siebie....

19sebawro06 01.08.2010 09:15

mecz Wisły zakodowany na 100%
zostaje tylko net
o której zaczyna się mecz w czwartek ??

Sami 01.08.2010 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 949833)
mecz Wisły zakodowany na 100%
zostaje tylko net
o której zaczyna się mecz w czwartek ??

o 18.00. Na szczęście mam Polsat Sport.

lucekj 01.08.2010 09:34

Za ile Zagłębie sprzedało Iliana i czy nie wydaje się Wam, że pozyskanie takiego goscia byloby najlepszym transferem od lat?

tomasz_19 01.08.2010 09:36

600 tys Euro

rafalek 01.08.2010 09:51

A czy miał on jakąś klauzulę odejścia? Bo jak nie, to jestem pewny, że dla Wisły cena skoczyła by przynajmniej dwukrotnie..

Św. Mikołaj 01.08.2010 09:55

Mi się wydaję że to była lepsza okazja od wyprzedaży.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_0_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__2_1_.html

tomasz_19 01.08.2010 10:27

trzeba przyznać, że rozwinął się Bułgar niesamowicie, a wystarczyło na niego postawić, więcej niż 1 mecz... ale u nas nie stawia się na młodych, a na palcach jednej ręki można policzyć ilu wychowanków gra w poszczególnych klubach...

tomek9 01.08.2010 10:36

http://www.mysoccerplace.net/video/k...-1-0-mitsanski

Mitsanski już zączał popis w Niemczech. jego klub wygrał 1:0 z Liverpool'em, a on zdobył piękną bramkę..

mr_kwolf 01.08.2010 10:40

Panowie, hamujmy nastroje. Po pierwsze sparingi jedno, liga drugie. Zobaczymy czy będzie tak czarował Ilian w Bundeslidze. Bo to że strzela w sparach to jeszcze nie wszystko. Ponadto w temacie Micanski w Wiśle mam do powiedzenia tylko tyle, a raczej do zacytowania słowa jego samego. "Wisła, Lech lub Legia? Nie stać ich na mnie". I żeby nie było że nie jesteśmy w stanie wyłożyć 600 tys euro. Chodziło mu o jego zarobki.

Lukininho 01.08.2010 12:05

Kolejna świetna decyzja geniusza Smudy

fialo 01.08.2010 12:07

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ng_z_chavezem/

Ciekawe tylko dlaczego trenuje z zegarkiem na ręce :)

matkur 01.08.2010 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 949946)

poszukaj na wcześniejszych treningach Piotr Brożek biegal z zegarkiem, to nic dziwnego. patrzy sobie ile jeszcze mu zostało do biegania:D
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...fensywa/38260/ a tutaj Żurawski

wiślak1906forever 01.08.2010 12:22

TO jest tzw sport tester ;] Mierzy tętno zawodnika

zbymak 01.08.2010 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 949946)

Zeby nie spóżnic sie na samolot do Hondurasu:-D

tomasz_19 01.08.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukininho (Post 949944)
Kolejna świetna decyzja geniusza Smudy

podobno jak mało kto potrafi poznać się na umiejętnościach danego zawodnika... ma podobno the magic touch... chyba nie wymacał dokładnie Bułgara...

Filippo123321 01.08.2010 12:33

http://www.weszlo.com/news/5318

tomasz_19 01.08.2010 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 949966)
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3592468856.jpg

Ktos wie dlaczego dwoch naszych asow nie trenowalo z druzyna?

pff, to stary album - do usuniecia :E

po meczu z Karabachem mają indywidualny tok nauczania... uczą się od podstaw, przyjęcia piłki i dokładnych podań... a Brożek przy okazji skuteczności... a swoją drogą, żeby na trening przychodzić w sandałach?!

anthony09 01.08.2010 13:30

Zrównanie poziomu? Przestańmy powtarzać te głupoty. Widzieliśmy niedawno zrównanie poziomu, jak reprezentacja Polski zagrała z Hiszpanią. Od dołu się zrównuje? Dół jak zawsze dołuje. Tylko, że my też już się do dołu zaliczamy - ot, jedyna różnica.

Te kilka zdań na weszlo.com mi się podoba ;)

Niestety odnośnie polityki transferowej znowu przeszliśmy w przeciętność ;/ staczamy się ku przeciętności ... i nie żebym po raz kolejny marudził ale jak dla mnie to ściąganie Paljicia jest po prostu głupie ;/ To jest zabieranie miejsca w składzie Polakom, bo co za sens jest ściąganie wypalonego gracza z rezerw Kaiserslautern ? Kaiserslautern, co to jest ? Kaiserslautern to drużyna z ostatnich miejsc w Niemieckiej Bundeslidze, nawet nie z ostatnich, tylko drużyna która spadła do I ligi i awansowała w tym roku , no ale cóż nie oszukujmy się, oni w tym nadchodzącym sezonie nie zwołują niczego dobrego, ledwo pewnie się utrzymają po tych wzmocnieniach, a taki Paljic to był taki Marek Penksa, nic nie grał wiodącego, tylko był takim rezerwowym, w Wiśle też będzie rezerwowym ... W ostatnim czasie straciliśmy po prostu monopol i będziemy mieć coraz większe problemy z takimi drużynami z Azerbejdżanu, po sezonie odejdzie pewnie Żuraw, może Brożek i kto będzie grał u nas w ataku ? Boguski i ... ? Otóż to ! Nie wiadomo, bo zamiast ściągać młodych, którzy ogrywaliby się, coś na zasadzie Wilka to ściągamy zagranicznych przeciętniaków, dla których już nie ma szansy wybicia się do czołowego klubu Europy, bo ten Paljic wie, że się do Kaiserslautern nie nadaje a co dopiero do lepszego zespołu ...

Jestem zawiedzony tym transferem , bo myślałem, że będziemy sprowadzać młodych, tj. Grosicki, Janota, Sadlok - to są gracze, którzy w przyszłości mogą grać o kilka poziomów lepiej, a Paljic ? co najwyżej może być przeciętny ...

Zamieszcze jeszcze coś co odpisał mi jakieś kilka miesięcy temu Michał Janota na facebooku

" ...no nie mialem takiej wiadomosci jeszcze i milo z twojej strony ale ja niestety sam do nikogo nie dzwonie wiec to klub musi sie mnna zainteresowac a z wisla juz gadalem pol roku wczesniej tzn moj menadzer gadal i chyba sie nie dogadal bo chyba wisla mnie nie chce nie bede ukrywal ze kiedys marzylem zeby tam grac ale to za malego a skoro mnie teraz nie chca to nic na to nie poradze ale milo ze ktos z wisly taki jak ty mnie wspiera pozdrawiam serdecznie:p a kontrakt mi sie teraz w czerwcu konczy i juz mam swoja karte w rece :p"

W tym klubie szanse na sprowadzenie młodych zawodników są ale po prostu wolimy przeciętnych rezerowych (tj. Singlar, Paljic itp. )

pawelwislak 01.08.2010 13:46

Czy ja wiem żeby tak od razu skreślać tego Paljicia jak dla mnie to konkretnie wyglądający zawodnik dobra dynamika i drybling i myślę że się zdziwisz jak okaże się topowym Jokerem lub dobrym zawodnikiem 1 składu biorąc pod uwagę umiejętności naszych skrzydłowych. A jak ty mówisz po meczu z Azerami że się do niczego nie nadaje to znaczy ze musimy cały skład zmienić bo się wszyscy do niczego nie nadają!

koyoot 01.08.2010 13:49

Anthony, a ja jakos jestem dziwnie przekonany ze Paljic, Bunoza, Rios, Chavez, Cikos beda znaczacymi wzmocnieniami skladu. I tez watpie czy pozniej Paljic dobrze przygotowany bedzie tylko jokerem.

P.S. Sobol zagral jak zagral w ostatnim meczu. Tylko nie w jego wieku bym upatrywal przyczyn tego(bo Zurawski ma tyle samo lat, a Cleber jest jeszcze starszy). To efekt przygotowan...

woocashx 01.08.2010 14:08

Wszyscy się zdziwicie co do Paljica. Obok Riosa i Chaveza to będzie nasz najlepszy transfer. Martwcie się lepiej Bunozą, bo to gość o zwrotności ciężarnej słonicy

marian paździoch 01.08.2010 14:09

Bunoza się psychicznie spalił + bałkański temperament = słaby występ i czerwona kartka :P

anthony09 01.08.2010 14:13

Czyli uważacie, że Paljic będzie wzmocnieniem ? No to fajnie uważacie i fajnie się macie ;] Kluby piłkarskie idą do przodu, mają więcej pieniędzy, ściągają lepszych piłkarzy, taki Azerbejdżan ma już porównywalny budżet, budżety ostatnich drużyn z ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej są wyższe od naszego ;/ to są jaja niestety ;/ To jest błąd zarządzania, błąd wizerunkowy naszego klubu, mamy potencjał, mamy szansę grać dużo lepiej od takich Qarabag tylko niestety są błędu w transferowaniu i w zarządzaniu. Nie chce już wspominać, że do Beitaru Jerozolima przechodzli gracze jak Abreu itp. a u nas nie ma takich zawodników, u nas jest coraz gorzej ...

Baala 01.08.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian paździoch (Post 950015)
Bunoza się psychicznie spalił + bałkański temperament = słaby występ i czerwona kartka :P

Jeśli zawodnik spalił się na stadionie u siebie, przy publice cztero-tysięcznej z rywalem który jest no-namem to ja dziękuje za takiego zawodnika.

woocashx 01.08.2010 14:18

Nie masz pojęcia co ten gość sobą reprezentuje. Ja jestem z tym, żeby dać mu kredyt zaufania, bo widać po nim pewne fajne cechy, które mogą się przełożyć na wartość dodaną dla zespołu. Przyspieszenie waść, przyspieszenie. Na naszą przaśno-zbożową ligę wystarczy

marian paździoch 01.08.2010 14:22

Dajmy mu szansę bo na pewno nie jest jakimś tam pierwszym lepszym odpadem z bałkanów , był obserwowany , więc jestem dobrej myśli .

koyoot 01.08.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 950017)
Czyli uważacie, że Paljic będzie wzmocnieniem ? No to fajnie uważacie i fajnie się macie ;] Kluby piłkarskie idą do przodu, mają więcej pieniędzy, ściągają lepszych piłkarzy, taki Azerbejdżan ma już porównywalny budżet, budżety ostatnich drużyn z ligi angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej są wyższe od naszego ;/ to są jaja niestety ;/ To jest błąd zarządzania, błąd wizerunkowy naszego klubu, mamy potencjał, mamy szansę grać dużo lepiej od takich Qarabag tylko niestety są błędu w transferowaniu i w zarządzaniu. Nie chce już wspominać, że do Beitaru Jerozolima przechodzli gracze jak Abreu itp. a u nas nie ma takich zawodników, u nas jest coraz gorzej ...

Stary, sa tutaj tacy pilkarze jak Kirm, Chavez, moga byc kolejni. Nigdy nic wiadomo.

Otoz skoro nie wiesz to ci wyjasnie. W Azerbejdzanie najlepsi pilkarze zarabiaja 500 tysiecy euro netto rocznie i do tego sa to stale pensje.

Bardzo bym prosil was byscie zaczekali na ocene zawodnikow az beda w 100% przygotowani do sezonu i w chociazby polowie swojej najlepszej formy. Gwarantuje wam ze Paljic i Bunoza to beda jedne z najjasniejszych punktow tego zespolu.

P.S. Blad wizerunkowy? Chyba dla ciebie...

_ukoL 01.08.2010 14:26

Ale jak możesz gwarantować coś co jest jedną wielką niewiadomą? Nigdy tak na prawdę nie da się przewidzieć jak dany zawodnik będzie się prezentował.

AYALA 01.08.2010 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 950029)

Bardzo bym prosil was byscie zaczekali na ocene zawodnikow az beda w 100% przygotowani do sezonu i w chociazby polowie swojej najlepszej formy.

tylko że zanim Oni dojdą do formy to już z pucharów odpadniemy i w tym problem a przecież Panu Cupiałowi chodzi głównie o sukcesy międzynarodowe.

kamil170794 01.08.2010 14:31

Fakt Bunoza się podpalił i za głupote dostał drugą żółtą kartke co w koniecznsci oznaczało czerwoną , ale nie skreslajcie go .Ma chlopak warunki jest młody niech trenuje może jeszcze się na nim przekonacie .

koyoot 01.08.2010 14:32

To trza otworzyc oczy i patrzec:D.

Paljic jest bardzo szybkim zawodnikiem, tylko ze w tym meczu pokazal ledwo 75% swoich mozliwosci. Jest kompletnie nieprzygotowany do sezonu. Jedyna rzecz jaka mozna zarzucic naszym dzialaczom patrzac na obecne wzmocnienia to to ze tak dlugo byli, i sa sprowadzani do Wisly pilkarze. przez co nie mogli byc na obozie przygotowawczym. Wiec to ze zostali sprowadzeni nie zmienia wiele bo nie mogli sie przygotowywac z naszymi pilkarzami, zgrac sie z nimi, a przede wszystkim byc dobrze przygotowani do sezonu. Z nowych nabytkow tak naprawde skorzystamy dopiero na wiosne. Albo najwczesniej od polowy rundy jesiennej.

Borinho 01.08.2010 16:36

Ludzie obserwuje waszą dyskusje !!! a problem pierwszy który trzeba rozwiązać to PZPN !!!
Wywalić przydupasów i opracować reformę Polskiej Piłki od nowa !!!!.
Polscy piłkarze są do bani a my ściągamy jakieś rezerwy z zagranicy które nic nie dają!
W 1 składzie ma być 6-7Polaków - 3-4 z zagranicy na rezerwie 1 z zagranicy + 4 Polaków a u nas jest już 60-40% na korzyść obcokrajowców !!!. Z takimi grajkami też wiele nie zwojujemy bo nie gralii w wielkich klubach i doświadczenie mają przeciętne . Właściwie nie wiadomo na ile są lepsi gorsi od tych których mamy w Polskiej lidze .... Wisła idzie tym krokiem bo wychodzi na to że przeciętniak z zagranicy to to samo nasz Polaki z ligi a taniej nabyć go można na rynku...
Azerowie nas dogonili taka jest prawda dwumecz Lecha teraz Wisła na przeciągu tygodnia sprawa jest prosta klapki z oczów !!!!... Oni też płacą więcej niż kiedyś do góry poszło szkolenie
W Polsce szkoli się piłkarskie ofermy ... na dodatek nie mających chęci do gry bo zagra chłop parę meczów w lidze i już czuje się wielką gwiazdą.

Teraz wszyscy powini uświadomić tym grajkom przed rewanżem że to oni są faworytem i macie napierdzielać jak na Mś by ich przeskoczyć bo w Krakowie poza Małeckim który wszedł nie było tego po reszcie widać ..... Kolejną sprawą jest w z obroną Jak sprzedajemy Głowę to dopiero za pół roku Marcelo a jak sprzedajemy obu środkowych to mamy wielki problem na obronie !!!

polska.mysl.szkoleniowa 01.08.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 950095)
Ludzie obserwuje waszą dyskusje !!! a problem pierwszy który trzeba rozwiązać to PZPN !!!

Hahahahaha.

Jak Ci się popsuje samochód, to krzyczysz, że trzeba zerwać wszystkie drogi, wyburzyć fabryki, wszystko zbudować od nowa, pozakładać koncerny i opracować technologie?

Skąd wy się bierzecie...

SpoXsteR 01.08.2010 17:06

wlasnie tak.. bo na Polskich drogach czesto za nim dojedziesz z punktu x do punktu y to cale podwozie jest obite, a amortyzatory i ochraniacze sa do wymiany.. i nie ma winy kierowcy (poza tymi ktorzy pchaja po 150 na zabudowie) tylko zjebanych drog..

LooNatyk 01.08.2010 17:07

Bunoza sie nie spalil, po prostu ciezko sie gra gdy to jest pierwszy mecz, od razu w pucharach i gdy za kolege ma sie takze zoltodzioba..

Dlatego ja tam o Bunoze jestem spokojny, i sobie te posty zapisuje, tych narzekajacych. Aby za kilka miesiecy je przytoczyc :-)

koyoot 01.08.2010 17:39

Mysle ze polska.mysl.szkoleniowa mial na mysli uszkodzenie silnika przez zla jakosc paliwa ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl