![]() |
90minut z Boguskim. Piekny i Mlody
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...ny-i-mody.html |
zaczął mnie obserwować na instagramie jakiś zakład fryzjerski , jak to w takich przypadku bywa zrobiłem szybki look po ich profilu , i oto co znalazłem :)
https://www.instagram.com/p/Bbwdvnhn...y=firma_krakow https://www.instagram.com/p/BalrrxSn...y=firma_krakow no i bonusik bardziej do "byli wiślacy" ale ..uj z niego nie wiślak :) https://www.instagram.com/p/BbBpgpxn...y=firma_krakow jak widać łysiny tez polerują :D |
W wywiadzie z Trelą Mitrović mówi, że Junco zachęcał go już w lecie, ale Kiko nie czuł potrzeby. Daje to więc podstawy do myślenia, że nie przyszedł tu z zachcianki Carillo.
Poza tym zdaje się być równym gościem, oby równie dobrze na boisku. Całość tutaj: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...202,1,727.html |
Ja osobiście czuję, że ten gość będzie naszym sporym wzmocnieniem, na przekór tym wszystkim którzy krytykowali ten transfer.
|
Krytyka generalnie wynikała z tego, że mamy zbyt dużo defensywnych pomocników, a bierzemy kolejnego.
|
rozsądnie byłoby np. Kostala i Tibora wypożyczyć gdyby nikt nie odszedłby z pozostałym MC
|
Cytat:
|
Na papierze zdaje się perfekcyjnym uzupełnieniem dla Bashy.
|
No właśnie...my potrzebujemy zawodników ofensywnych (skrzydła, rozgrywający ofensywny pomocnik, dobry napastnik) i lewego obrońcę jako zastępcę dla Maćka. Defensywny pomocnik to chyba najłatwiejsza pozycja do obsadzenia.
|
Osobiście uważam, że potrzebujemy najbardziej na świecie w tym momencie klasowego skrzydłowego, najlepiej na prawą stronę, ewentualnie prawego obrońcę.
Nie ma sensu pozyskiwać kolejnego napastnika, póki nie odejdzie Carlitos, mamy w obwodzie jeszcze Denysa, Marko, Brożka czy nawet Ondraska. Młodzi nigdy nie odpalą jak nie damy im szansy. Podsumowując prawoskrzydłowy lub prawy ofensywny obrońca i zamykamy kadrę. |
No właśnie z tych napastników co napisałeś, że mamy w odwodzie dwóch już nie odpali na co wskazuje rozum...są statystami. My potrzebujemy piłkarzy na teraz na już. Bramkostrzelny napastnik za Carlitosa wskazany. A kogo mamy na lewej obronie, że domagasz się prawej?
|
Zoran Arsenić w Chorwacji grał jako stoper lub lewy obrońca. Dopiero u nas zaczął grywać na prawej stronie.
Uważam że on jest dobrą opcją i nie ma sensu ściągać nikogo innego, bo i tak Maćka na ławie nie posadzi, tylko w przypadku poważniejszej kontuzji/wykartkowania się. Są w tym momencie pilniejsze pozycje np. prawy pomocnik/skrzydłowy. |
pół żartem :
MICHAŁ TRELA: To prawda, że w Napredaku Kruševac, pana poprzednim klubie, grał pan za darmo, całą pensję przelewając na cele charytatywne? NIKOLA MITROVIĆ: Tak było. Dogadałem się z klubem, że tak rozwiążemy sprawę. to może być klucz do tego transferu ;) |
Jeżeli chciałeś zabłysnąć to było posypać się brokatem
|
Cytat:
Cytat:
|
w kolejnym zdaniu pisze że pensja była tak niska , że ją przelewał na jakąś fundacje bo dla niego to grosze , ale oczywiście napisałem to z przymróżeniem oka
|
Jakby to sensownie poustawiać to na skrzydłach mogą grać Imaz i Carlitos. Balaniuk w ataku.
|
Przy ustawieniu 4-3-3, które Carrillo preferuje, w środku potrzebujemy 3 pomocników, a z przodu 3 napastników, z czego dwóch jest fałszywymi skrzydłowymi. W takim ustawieniu ofensywna trójka z reguły bardzo płynnie zmienia się pozycjami. Zakładając, że Carlos zostaje to na obsadzenie tej trójki z przodu mamy:
Carlitos, Imaz, Mały, Kostal, Kolar, Bałaniuk, Boguś - 7 zawodników, do tego jeszcze w obwodzie jest Brożek i jeśli zostanie to Zdenek. Nawet Wojtkowski również może być tu liczony. Pole manewru jest więc duże. Przy założeniu, że wypali ktoś z dwójki Kolar, Bałaniuk (a bardzo na to liczę!), zostaje do obsadzenia dwóch napastników-skrzydłowych. Jeśli chodzi o zawodników w środku pola, to tu do obsadzenia trzech pozycji mamy: Llonch, Basha, Mitrovic, Halilovic, Wojtkowski, Perez, czy nawet Velez, co daje 7 zawodników na 3 miejsca. Skład jest naprawdę szeroki, wierzę w Carrillo, że fajnie to poukłada i już po zgrupowaniu będzie wstępnie wiedział na kogo może liczyć. Jeśli chodzi o obronę, na dwa miejsca w środku mamy: Głowa, Wasyl, Ivan (wierzę, że szybko dołączy do reszty, chociaż pewnie do gry na pierwszą kolejkę na pierwszą 11 nie będzie gotowy), Arsenic - a więc 4 zawodników, alternatywnie może tu zagrać Sadlok. Na lewej obronie mamy: Sadlok plus Arsenic i Bartkowski, którzy mogą tu zagrać, na prawej: Cywka, Bartosz, Bartkowski. Tu brakuje jakości i liczyłem, że faktycznie pojawi się jakiś ciekawy prawy obrońca, grający ofensywnie, w miejsce Cywki, ale skoro nie zdążyli tego załatwić przed obozem, to niech chłopaki walczą o skład |
Dobrze to podsumowales.
Cirkawostka: Klub nie podal zadnej informacji co z Ze Manuelem. Nie ma go w kadrze na zgrupowanie oraz w liscie absencji. Oczywiscie wiemy że jest na wylocie, ale brak oficjalnej wiadomości jest dziwny. |
Cytat:
|
Cytat:
IMHO na dzis nasz podstawowy sklad bedzie sie krystalizowal z nastepujacych zawodnikow: Cuesta Sadlok, Glowacki/Gonzalez, Wasilewski/Gonzalez, Arsenic/????????? Basha, Mitrovic Wojtkowski/Halilovic/???? wzglednie Carlitos Imaz/Malecki, Boguski/Wojtkowski??? Kolar/Balaniuk |
Dość ciekawy wywiad z Franem Velezem w http://www.dziennikpolski24.pl/sport...emem,12847212/
|
było wrzucane w "wisła kraków w mediach"
|
Tyle,że to Nasz piłkarz
|
Krzysztof Drzazga trenuje z Puszcza Niepołomice. Myślę że ostatnia szansa żeby zaistniał choć na takim poziomie rozgrywkowym.
|
Co natomiast sądzicie o Velezie i jego problemach? Czy te problemy rodzinne nie odbiją się na formie sportowej? Mogą być problemy z koncentracją?
|
Oczywiscie, ze sa problemy. Sam o tym wspomnial.
Wszystko kwestia tego czy beda postepy z coreczka. Kazdy kto ma dzieci, wie co sie czuje kiedy dziecko jest chore na jakis wirus czy cos bakteryjnego i ma wysoka goraczke. No... to Velez czuje cos takiego zwielokrotnionego przez odleglosc i totalna bezsilnosc. Byc moze jest na tyle silny psychicznie, ze bedzie potrafil to udzwignac. Okaze sie. Ja bym nie potrafil. Jako ojciec ciezko znosze rozstania z dziecmi chocby na kilka dni a Velez czasem musi znosic tygodnie. Podejrzewam, ze wytrzyma do konca sezonu i tak chyba mu sie konczy kontrakt. |
uprzedzony
|
Cytat:
w domu? A tymczasem wrócisz do mieszkania i jedyne co możesz zrobić to zadzwonić na Skype'a. Życzę jego rodzinie jak najlepiej, a samemu Velezowi dużo siły. Miejmy nadzieje, że przyszłość będzie pozytywna dla nas, jak i dla niego. |
Cytat:
Szkoda gościa, a w szczególności jego córki. Powinien obiektywnie szukać klubu w Hiszpanii i być bliżej rodziny. I mówię to jako wielki orędownik jego piłkarskiej wartości. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl